Dodaj do ulubionych

Platforma stoi wysoko. PiS w dół

06.10.10, 07:27
mieszkam poza Polska ale zycze mojej ojczyznie aby ludzie zyjacy w mojej dawnej ojczyznie wreszccie wyrwali sie z ciemnoty i glupoty ,aby kazdy znalazl sie na swoim miejscu kosciol do spraw wiary poza polityka ,osobno od panstwa tak aby juz niemowlaki nie musialy uczyc sie religi katolickiej i podnosil statystyk ,Kaczynski powinien byc przymusowo leczony psychiatrycznie i wycofany z polityki a caly zacofany PIS powinien byc partia natychmiast ; ROZWIAZANA ;to sa ludzie z innego swiata ,skansen myslowy EU
Obserwuj wątek
    • boykotka Podatek od głupoty 06.10.10, 08:23
      Każdy wyborca PiS powinien płacić specjalny podatek "od głupoty". Ciemnemu ludowi jak widać nic nie potrafi przemówić do rozsądku.
      • polak_k.prawy Wciąż przygnębiający wynik 06.10.10, 08:42
        Jest to bardzo smutne, że po takim festiwalu działań niemądrych, agresywnych i szkodliwych dla Polski ze strony PiS-u (mówiąc najdelikatniej), jeszcze prawie co 4 Polak ma do niego zaufanie. Aż co 4 Polak nie kieruje się w życiu logiką, rozumem i zdrowym rozsądkiem. To straszne!
    • mp5554 Sondaż ''Gazety'': PO - 44 (+1), PiS - 23 (-4) 06.10.10, 08:50
      To ile % ma SLD ? co tak ciężko napisać? pewnie SLD wzrasta i dlatego Gazeta pl.nie może tego strawić ! oj brzydko,brzydko gazeto ! i to jest demokracja w Waszym wydaniu!!! prawda?
      • nemo-119 Re: Sondaż ''Gazety'': PO - 44 (+1), PiS - 23 (-4 06.10.10, 09:44
        Klasyczne zaklinanie rzeczywistości przez GW.Poniżej link do sondażu opublikowanego w Pulsie Biznesu z dnia 04.10.2010:

www.pb.pl/a/2010/10/04/Sondaz_PO_-_38_proc__PiS_-_27_proc__SLD_-_11_proc
        Inteligentni czytelnicy sami wyciągną wnioski ile są warte wszelkie gazetowe sondaże.
        • ctesiphon Re: Sondaż ''Gazety'': PO - 44 (+1), PiS - 23 (-4 06.10.10, 10:17
          Protip: pojedynczy sondaż nic nie znaczy, a rozmiar błędu statystycznego jest tak duży, że jeśli ktoś się przejmuje takimi różnicami, to znaczy, że nie ma o tym pojęcia.
    • vdrapatz Jak usunąć Prezesa? 06.10.10, 10:16
      Szanowni przedmówcy, jestem tego samego zdania, każdy z Was ma rację, ale my tu piszemy i wysilamy się swoimi propozycjami, co należałoby zrobić, nawet wskazujemy projekty rozwiązania, by tego jednego niebywałego, nieprawdopodobnego, niewyobrażalnego przeciwnika politycznego Prezesem J. Kaczyńskiego i cały przodujący chór PiS-kich wujów wyeliminować ze sceny politycznej!!

A to wcale nie jest takie proste, ponieważ nasze pobożne życzenia i wg. mojego szacunku 78% chciałoby by Jarek zrezygnował z wszystkich funkcji politycznych i zajął się swoją chorą matką, wtedy w Polsce byłoby normalnie! Pani Anno, jestem przekonany jak to pani pisze cytuję: „życzę mojej ojczyźnie, aby ludzie żyjący w mojej dawnej ojczyźnie wreszcie wyrwali sie z ciemnoty i głupoty, aby każdy znalazł się na swoim miejscu kościół do spraw wiary poza polityką itd.”
      Jednak do tego trzeba polityków, którzy zechcieliby się podjąć i znaleźć odpowiednie metody eliminacji tego paranoika, psychopaty i fobisty antyruso-niemiecko Jarusia!
      Nie chcą, albo nie potrafią i czekają z założonymi rękami do wyborów komunalnych a potem do parlamentarnych we wrześniu 2011r.
      Prezes Jarosław to absolutny wszechwładca i sądzę w statucie PiS-u musi być ustanowiony przepis, w oparciu, o który to jednoosobowe kierownictwo partii na to mu pozwala! Przykładów nie potrzebuję wam tu przytaczać!
      To, co J.K. opublikował na stronie PiS liście do członków tej partii prezes PiS przyznał się do tego, że w kampanii wyborczej chciał oszukać Polaków. Nieprawdopodobne; niewyobrażalne; niebywa-łe; co by to było, gdyby ten paranoik, psychopata, fobysta antyniemiecki i antyrosyjski został Prezydentem PR.
      Bardzo często rozmawiamy z żoną i znajomymi w Polsce /Obaj w głębokiej jesieni wieku 26 lat w Niemczech/ na temat tego ugrupowania politycznego PiS i jego Prezesa, bo to żadna Partia, stwierdzając Kaczyński to zimny strateg, który w głowie ma dobrze politycznie poukładane, wszystko kalkuluje jak szachista na wiele ruchów naprzód!! W nim się gotuje i często wybucha, czego nie pokazuje, ale my to z lekkością przyjmujemy, znowu mu szajba odbiła! Wtedy rzuca gromy nawet osobowo, szczególnie na Premiera Tuska, Prezydenta Komorowskiego na niemieckie media, potomków KPP itp. A potem, by ocalić swą reputację przebiegłego stratega, brnie w to błoto, co powiedział. Mnie się wydaje ten Facet J.K. jest bardzo niebezpieczne dla dalszego rozwoju Polski! PO-Platforma powinna przyjąć podobną strategią walki z PiS-em, jak to robi Kaczyński!
      Pojawiła się na horyzoncie gwiazdka Palikota, który jak dobrze poprowadzi swoich zwolenników i wystarczy mu pieniędzy, może być pierwszymi doskonałym przeciwnikiem Prezesa i tych grandów PiS-kich!
      A więc Palikot weź się do roboty, potrzeba będzie Wam awangardziści, wytrwałości i wytrzymałości, no i dużych pieniędzy!
      W tej sytuacji, kiedy Palikot jest w trakcie powołania do życia konkurencyjnego ugrupowania po-litycznego, trudno przewidzieć jak ukształtuje się los takiego zamierzenia! Moim zdaniem, brak mi u Palikota ideologicznego określenia jak daleko jest od środka, na lewo, czy na prawo, tzn. jaki elektorat chce pozyskać, to po pierwsze!
      Po drugie, w jego programie brakuje mi takiego długotrwałego /nachhaltig/ zadania, które stałoby się wiodące, np. zadania ekologiczne, naturalna energia /Erneuerbare Energie/, co mogłoby być znakiem firmowym dla tego ugrupowania politycznego!

Powiem szczerze trochę mi szkoda Palikota, że odchodzi z PO; ta partia miała jednego tzw. Pa-likota, zaś PiS ma wielu, naczelne z Jarosławem, który nie może sklecić jednego zdania, żeby kogoś nie obrazić! Ten człowiek nienawidzi wszystkich, którzy maja inne zdanie niż on.
      Właśnie jedyny Palikot, co walił prosto z mostu nie owijał i nie kręcił jak inni, takiego faceta potrzeba było w PO, nie zasłaniał się "krzyżem" ani nie chowa głowy w piasek.
      Popieram jego wybór i trzymam kciuki żeby mu się udało, wtedy scena polityczny w Polsce będzie bardziej interesująca a wyborcy będą mieli, w czym wybierać! Pozdrawiam Walek!

• boykotka Re: Jak usunąć Prezesa? 06.10.10, 12:28
        vdrapatz napisał:

> Szanowni przedmówcy, jestem tego samego zdania, każdy z Was ma rację, ale my tu
        > piszemy i wysilamy się swoimi propozycjami, co należałoby zrobić, nawet
        > wskazujemy projekty rozwiązania, by tego jednego niebywałego, nieprawdopodobnego, nie
        > wyobrażalnego przeciwnika politycznego Prezesem J. Kaczyńskiego i cały przodują
        > cy chór PiS-kich wujów wyeliminować ze sceny politycznej!!
        Uważam że nie masz racji: PiS z Jarosławem Kaczyńskim jako prezesem to marginalizacja tej formacji, nie branie jej pod uwagę
        PiS z Zbigniewem Ziobrą na czele to zupełnie inna formacja, bardzo wyczekiwana przez wielu zwolenników PiS.
        Tak więc lepszy szalony i naćpany Jarek niż pełen nienawiści zimny Ziobro.
    • mazur_krzysztof Sondaże GW nie są wiarygodne (niestety) 06.10.10, 11:38
      Ja bym chciał, żeby tak było, ale inne sondaże wskazują:
      PO 37-38 %
      PiS 27-28 %
      SLD 11-15 %
      PSL 4-6 %
      Palikot 3-4 %
      i to jest bardziej wiarygodne.

Sondaże telefoniczne GW od lat przeszacowują wyborców miejskich i wykształconych.
      Nie biorą też pod uwagę różnic w frekwencji wyborczej w rejonach wiejskich i miejskich. Na wsi mniej ludzi idzie na wybory, ale okręg wyborczy ma liczbę mandatów uzależnioną od liczby ludności, więc mniej wyborców przypada na jednego posła.

Niech redakcja się nad tym zastanowi, a ne drukuje błędne sondaże przez następne 15 lat.
      • lili-2008 Re: Sondaże GW nie są wiarygodne (niestety) 06.10.10, 11:51
        Nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że z sondaży PBS GW wcześniej nie korzystała. PBS jest całkiem wiarygodną pracownią badania opinii publicznej.
    • 0123abc Sondaż ''Gazety'': PO - 44 (+1), PiS - 23 (-4) 06.10.10, 15:23
      PIS-owi spadło,bo Palikot odszedł z PO!!!
    • mireczekb Sondaż GW gó... warty 06.10.10, 16:14
      Nie wierzę sondażom GW i TVN. Nigdy się nie sprawdzały.
    • vdrapatz vdrapatz Odpowiedź dla Boykotka 06.10.10, 16:46
      vdrapatz Odpowiedź dla Boykotka; napisał/ła/: „Uważam, że nie masz racji: PiS z Jarosławem Kaczyńskim, jako prezesem to marginalizacja tej formacji, nie branie jej pod uwagę. PiS z Zbigniewem Ziobrą na czele to zupełnie inna formacja, bardzo wyczekiwana przez wielu zwolenników PiS. Tak, więc lepszy szalony i naćpany Jarek niż pełen nienawiści zimny Ziobro.” Jeżeli przyjmujesz taką alternatywę, to zgadzam się całkowicie z Tobą, tylko powiedz mi skąd jesteś taki pewny, że ta awangarda PiS-ka czeka utęsknieniem na zbawiciela tej formacji Ziobry? Może masz lepsze rozpoznania, ale z dala od starej ojczyzny oczekuję następującego procesu po PiS-kiej porażce wyborów komunalnych, a następnie przegranych wyborów parlamentarnych w 2011r; Prezes zostanie zmuszony do abdykacji, lub też sam po już sześciokrotnej kapitulanctwie zrezygnuje ze stanowiska prezesa i zniknie na zawsze z areny politycznej! Wtedy, albo już wcześniej rozpocznie się walka o to krzesło Prezesa i myślę, że zwycięży skrzydło liberalne! Idę za twoją myślą, że Ziobro jest nie tylko zimny drań, ale niebezpieczny dla samej Partii, ale pdw. zdolny do każdego świństwa nie licząc się nikim i niczym! Poczekamy, to zobaczymy, also abwarten und Tee trinken! Pozdrawiam Walek!
    • bonia.g Sondaż ''Gazety'': PO - 44 (+1), PiS - 23 (-4) 06.10.10, 17:23

jak długo żydowska, wroga Polakom "gazeta wymiotna" będzie manipulować informacją, nastrojami i naszymi uczuciami?
    • vdrapatz Odpowiedź dla bonia.g 06.10.10, 20:52
      vdrapatz Odpowiedź dla bonia.g napisał cytuję: „ jak długo żydowska, wroga Polakom "gazeta wy-miotna" będzie manipulować informacją, nastrojami i naszymi uczuciami?” bonia.g licz się ze sło-wami, dlaczego otwierasz tą GW.Online! Teraz jako kontrargument, jak długo te Szmatławce Gazeta Polska; Nasz Dziennik będą ogłupiać czytelników naród i szkodzić Polsce!

A teraz bonia.g zanim zaczniesz czytać poniższe fragment byłoby wskazane zażyć „ walium” na uspokojenie, żeby przypadkiem nie otrzymać apopleksji, chyba nie uznajesz ten język za swój?
      To jest właśnie ten Kit /kłamliwe wiadomości; przekręty, propaganda antyrosyjska wszystko z „Gazety Nasza Polska" Numer 18. Tam znajdziesz misję patriotyzmu obozu narodowo-katolicko-konserwatywnego, który krąży po Polsce, rozpowszechniany przez wywiady Prezesa i wszystkich czołowych wujów PiS-u!
      „Zatrzymać Rosję". „Od katastrofy pod Smoleńskiem wszystko jest inne". „Są nas milio-ny". „To również państwo bronią zasad europejskiej kultury przeciwko dziczy, która na-wet nie dała spokojnie pogrzebać naszych przywódców". „Fatalne rządy PO spowodowały powstanie w naszym regionie ogromnej próżni politycznej zagrażającej nie tylko suweren-ności Polski, ale i pokojowi w Europie". „Trzeba przystąpić do obrony niezależnych pro-gramów w TVP, jak »Misja specjalna« (...) »Warto rozmawiać« czy programy Wildsteina, Ziemkiewicza, Lichockiej".

„Niesłychane zbydlęcenie mediów? Żadne tam niesłychane. Oni są po prostu tacy, na co dzień". „Jest jeszcze trzecia Polska - ta od celebrytów, badziewia z TVN, łopatologicz-nej chamów dla motłochu - tego z dyplomami uczelni także".

„Jeśli Komorowski zostanie prezydentem, będzie miał możliwość utrącić śledztwo w spra-wie Smoleńska".
      „Mimo wszystko kolejne rocznice 4 czerwca 1989 r. to dla mnie żaden powód do świętowa-nia. Chyba, że cieszymy się z kontraktu z postkomunistami, a potem z »grubej kreski Mazowieckiego". „IPN to najważniejsze osiągnięcie wyzwolonej z komunizmu Polski".

„Może się okazać, iż zabraknie pieniędzy na digitalizowanie archiwów, bo trzeba będzie wydać dziesięć biografii Jacka Kuronia albo piętnaście Adama Michnika".

„III Rzeczpospolita budowana była na kłamstwie i strachu". „Patriotyzm stał się synoni-mem zaścianka i ciemnogrodu".

„W amoku »pojednania« z Moskwą". „Czy Putin mógł kazać zabić polską delegację? Oczywi-ście, że tak. Więcej - nigdy by sobie nie darował, gdyby nie wykorzystał takiej szan-sy".
      „Stawianie hipotezy, że tragedia 10 kwietnia niekoniecznie była wynikiem złej pogody czy błędu pilota, nie jest żadnym przejawem oszołomstwa. Wprost przeciwnie -jest to wynik logicznego myślenia popartego niepodważalnymi faktami".

„Niemal wszyscy rycerze walki z IV RP stanęli do boju. Poirytowani i przestraszeni tym, co zobaczyli na Krakowskim Przedmieściu, boją się legendy". „Kłamiecie z cyniczną prze-biegłością, wiedząc, że kłamiecie, i chcąc kłamać".

„Czemu rząd Polski nie chce wyjaśnienia przyczyn tragedii, którego nikomu nie udałoby się podważyć? „Myślę, że rządzący Polską śmiertelnie się boją. Śmiertelnie. Nie mamy w pełni suwerennej władzy państwowej".

„ (...) Narastający lęk przed przegraną Komorowskiego wywołuje w tej medialnej sitwie zacietrzewienie przypominające magiel, jarmark koński i trzeciorzędną knajpę". „Nasze państwo chyli się ku upadkowi (...)".

„Polacy! Zbudźcie się. Potem będzie za późno". „A myślę tu o normalnym rządzie polskim, a nie o ekipie służalców". „Oni nie wytrzymają. Będą nawet kopać kryptę".
      „Wajda po łajdacku gra katastrofą, wykorzystując ją do swych politycznych manii". „Apo-tem łże jak pies, (...) że PiS eksploatuje tragedię dla celów wyborczych". „Wraca cen-zura i nie tylko cenzura". „Jacyś michnikowscy w rodzaju A. Friszke, poprawni i po-słuszni »akademicy« oraz jeszcze słuszniejsi politycy będą decydować, o czym Polacy mogą wiedzieć".
      „Wiele razy się zastanawiałem, co poszło nie tak, że [PO] stała się tak paskudnym gan-giem". Wszystkie cytaty pochodzą z 18. Numeru „Gazety Polskiej". Smacznego!

No bonia.g, jak ci teraz w gębie? Czy znalazłeś już kiedyś w G. Wyborczej taką czy podobną reto-rykę? Proszę od odpowiedź, tylko bez paszkwili! Pozdrawiam Walek

• niemoher Re: Odpowiedź dla bonia.g 07.10.10, 01:46
        Super post - gratki za wysilek !!!

Kiedys zacialem sie i podjalem podobna dyskusje z pisowskim moheremna forum Dziennika - tam dopiero jest jazda...

Zrobilem im podobne zestawienie jak Twoje tylko zlozone z cyctatow forumowiczow - plugastwo okropne, az mnie mdlilo, ale przeclamalem sie i zrobilem im probke jezyka jaki stosuja w stosunku do innych nie-pisowskich forumowiczow...

Co ciekawe - reakcja na mojego posta byla podobna jak na Twojego - milczenie... Nie wirze, ze bylo to oznaka wstydu bo tego pojecia ci troglodyci zycia na forum nie znaja...

Zagadka ???
    • katabumba Tutaj spada a w innym rośnie 06.10.10, 21:39
      W tym sondażu poparcie dla PO się utrzymuje na wysokim poziomie, natomiast w sondażu dla WP wyraźnie spada, czyli obecnie występują duże wahania i trudno jest ocenić jak faktycznie to poparcie wygląda.
    • vdziwny Sondaż ''Gazety'': PO - 44 (+1), PiS - 23 (-4) 12.10.10, 18:51
      Na ogół w opiniach przeważa pogląd, że sondaże są oszustwem. Nie sądzę. Mogą się różnić w zależności od tego jakie środowisko przeważa w danym sondażu. Tu wskażę chociażby PSL- Telefonów na wsi mało, a siłą rzeczy tam jest większość jego sympatyków i chociaż straszy się, że nie przekroczą progu parlamentu, od zawsze tam są. Prawda, że brak informacji o wynikach pomniejszych partii, co mocno je dyskryminuje, bo nie jeden obywatel nawet o nich nic nie wie i tu szukał bym raczej powodów ukrywani prawdy. Wysokie poparcie zaś usypia takich polityków i może prowadzić do niespodziewanej klęski.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka