Dodaj do ulubionych

Michnik: PiS jak KPP chce unicestwić państwo po...

• ajakzupa Kochany Michniku 16.10.10, 19:27
      Uwielbiam Pana za to, że wziął Pan w objęcia i przytulił do serduszka Pana Wołka.

Pana Wołka kocham za to, że miał odwagę pojechać wraz z ZCHN-owcami (tymi od prawdziwych Polaków) do Pinocheta i że gloryfikował tego dyktatora.

Cieszy mnie, że Pan, Kochany Michniku, w końcu odciął się od swojego współczucia dla ofiar dyktator i że poszerzył swe pismo o Pana Wołka, który nie odciął się od swojej miłości do Pinocheta.

Wierzę, że już niebawem Pan, Kochany Michniku, o Pinochecie powie: człowiek honoru.

Ps. Dobrze Pan, kochany Michniku, nagadał temu kaczyńskiemu. Teraz już na pewno wiadomo, kto jest spadkobiercą Róży Luksemburg.
    • 01zefka Michnik: PiS jak KPP chce unicestwić państwo po... 16.10.10, 19:41
      pozdrowienia dla gazety
    • krawat.ok Jak szanowne zdróweczko ? 16.10.10, 19:43
      i jest dobrze, Panie Adamie.

nacjonalistyczna małpiarnia z płonącą pochodnią
      wypluła co miała do wyplucia.

pzdr
    • jurber1 Michnik: PiS jak KPP chce unicestwić państwo po... 16.10.10, 20:00
      Michnikiem "opiekowało" się UB i stracił w więzieniu wiele lat życia. Leszek Kaczyński - dzięki tatusiowi i urokowi własnemu (ta prezencja !) reprezentował polską młodzież na pionierskim obozie w ZSRR (w Arteku). Potem w doktoracie wychwalał gospodarkę socjalistyczną a Jarek - jak sam się tłumaczył - "nie angażował się" aby nie hamować uczelnianej kariery brata...(?).
      • sener1986 Re: Michnik: PiS jak KPP chce unicestwić państwo 16.10.10, 20:27
        bolszewia najbardziej tepila tzw odchylenia Michnik jako trockista tez byl tepiony ... ot taka klotnia w bolszewickiej rodzinie . Po 89 "ludzie honoru " przyznali mu racje i serdecznie sie wysciskali. Mial duzo szczescia Stalin takich jak on bardzo ideowych towarzyszy stawial pod sciana.
      • jeruzalem51 Re: Michnik: PiS jak KPP chce unicestwić państwo 17.10.10, 05:04
        Michnik nigdy nie byl w opozycji do komunistycznego rezymu,z ktorego sie wywodzila cala jego rodzina.Wrecz przeciwnie,udajac 'opzycjoniste" byl faktycznie agentem SB penetrujacym m.in srodowisko tzw.poloni we Francji,czy w PolsceTo konformista,podobnie jak Kaczynski,Geremek i tysiace innych Zydow..
    • minstrel515 Stado dostało sygnał, 16.10.10, 20:03
      że trzeba dokopać Michnikowi na forum Gazeta.pl i stado sięga do swej mowy powszedniej, bluzgów codziennych, pełne wiary niezachwianej w swą misję wyjątkową uwolnienia Ojczyzny od ludzi myślących.
      • rota56 Re: Stado dostało sygnał, 16.10.10, 21:09
        To raczej stado wysłało sygnał! Jak niszczyć PiS i dokopać J.Kaczyńskiemu! Trzeba z nieszczęsnego Kaczyńskiego zrobić komunistę, nazwać go faszystą, zarzucać mu metody stalinowskie. Ta cała RETORYKA obrzydzania jego osoby i PiS-u staje się ŻAŁOSNA. A ludzie myślący widzą zmasowane działanie przedstawicieli niektórych mediów i propagandę niemal w stylu Goebelsa,widzą zastosowanie w praktyce ( też przez p Michnika )słów Woltera "kłam,kłam-zawsze coś z tego zostanie..."
        TĘSKNIĘ za PRAWDĄ I UCZCIWOŚCIĄ. Mam DOŚĆ MĘTNEJ wody!!! Czy kiedyś się doczekam ?
        • minstrel515 Re: Stado dostało sygnał, 16.10.10, 21:48
          Taaak! Doczekasz się Przyjacielu! Zacznij tylko myśleć. Idź na spacer, odetchnij głęboko, zdejmij zdjęcia Kaczyńskich, Błaszczaka, Kurskiego, Szczypińskiej, Czarneckiego, Brudzińskiego oraz pozostałych 144 zdjęć członków klubu PiS ze ściany nad łóżkiem i powieś na to miejsce zdjęcia pszczółek i motylków zapylających kwiatki. PRAWDA I UCZCIWOŚĆ wrócą do Ciebie. MĘTNA woda opadnie i ujrzysz światłość.
    • przyjacielameryki Michnik: PiS jak KPP chce unicestwić państwo po... 16.10.10, 20:24
      Absolutna racja! Brawo Panie Adamie za słuszne i trafne opinie, zresztą jak zwykle!! J.Kaczyński i PIS walczą z państwem polskim, walczą z demokracją! W zasadzie nie ma wielkiej różnicy pomiędzy ich działaniami a działaniami Putina i FSB. Czy oni zdają sobie z tego sprawę, może ktoś powinien im to wytłumaczyć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • niemiec.niemiec Kaczynski jak ojciec Michnika? 16.10.10, 20:29
      Czy naprawde Adam Michnik uwaza, ze Jaroslaw Kaczynski ma takie same cele jak jego wlasny ojciec - Szechter w latach trzydziestych?
    • czarownica-w-szambie Prokremlowska polityka PiSu!!! 16.10.10, 20:30
      Wszystko co robi Jarkacz i co robili bracia Kaczyńscy, zawsze obracało się przeciwko Polsce. Deklarowane intencje były zawsze dobre, a wychodziło zawsze na opak. Przykładowo bracia Kaczyńscy pomogli Putinowi w zamknięciu Gruzji drogi do NATO. Mieli bowiem udział w roznieceniu konfliktu Gruzji z Rosją, który to konflikt powoduje że NATO Gruzji (zgodnie ze swymi przepisami) nie przyjmie. Gdyby zaś polski prezydent rzeczywiście uznał, że Gruzja w NATO jest Polsce potrzebna, to powinien starać się nie dopuścić do konfliktu zbrojnego Gruzji z Rosją. Przydałby się do tego sprawny wywiad wojskowy, ale takiego nie mamy, gdyż bracia Kaczyńscy go zlikwidowali...

Mam takie podejrzenie, że gdyby bractwo Kaczyńskie rządziło w Polsce w latach 90tych, nie przyjęto by nas ani do NATO, ani do UE. Kaczyńscy (przy akompaniamencie Rydzyka) uznaliby, że chcą nas "wykiwać"...

Za te wszystkie działania brat Kaczyński powinien dostać medal od Putina.
      • szopad Re: Prokremlowska polityka PiSu!!! 16.10.10, 22:59
        dokladnie... jak kazdy idiota mowi ze "chce dobrze" a to ze nie ma zadnych kompetencji do czegokolwiek, a zwlaszcza do dyplomacji juz mu nie przeszkadza... najwazniejsze zeby jego kolegom i rodzince nastawili pomnikow a za granica zeby wszyscy sie Polski bali. Dla takich prymitywow jak kaczynski i jego troglodyci strach jest rownoznaczny z szacunkiem. Problem w tym ze malpy z pistoletem to kazdy inteligentny czlowiek by sie bal. Nigdy nie wiadomo co takiemu matolowi przyjdzie do glowy.
        • q-ku Kaczyński nauczył się że gadać to dla Polaków... 17.10.10, 11:05
          Kaczyński nauczył się że "gadać" to dla Polaków... to samo co "robić"
          więc opowiada o ojczyźnie a służy jej wrogom, twierdzi że solidarnie ma być a wychodzi prosta droga do katastrofy gospodarczej

tak patrząc, rzeczywiści medal powinna Kaczyńskiemu dać Rosja
          • aardvaark Re: Kaczyński nauczył się że gadać to dla Polaków 17.10.10, 21:50
            Tak, tak! Kaczyński jest jak Henryk Toruńczyk, jak Grzegorz Smolar, jak Ferdynand Chaber! Chwała Michnikowi i jego kolegom za otwieranie oczu maluczkim!
      • xxsiedleckaxx Re: Prokremlowska polityka PiSu!!! 18.10.10, 08:30
        Tylko gdzie ten Adaś widzi coś anty jeżeli w POstkomunistycznej Polsce ani Systemu ani Państwa.Przypuszczam,iż Michnik życzyłby sobie Państwa Polskiego-demokratycznego,ale w sensie by nadal mogła rozwijać się w nim BEZIDEOWA-SZUMOWINA,by czuł się w nim dobrze LEWACKI-LIBERALIZM z entuzjastami ''PARADY RÓWNOŚĆI''.PIS ZYCZY SOBIE I NAM PAŃSTWA-SUWERENNEGO,PRAWORZĄDNEGO I MOŻLIWIE-SPRAWIEDLIWEGO.Polska jest obecnie daleka od praworządności,a pod względem skutecznośći walki z korupcją zajmujemy w Europie 28 miejsce za Bułgarią i Rumunio.

• rota56 Michnik: PiS jak KPP chce unicestwić państwo po... 16.10.10, 20:41
      Panie Michnik,dlaczego kłamie Pan w tak niewybredny sposób? W przeciwieństwie do Pana widzę,ze właśnie obecnie przeżywamy kryzys tożsamości naszego państwa. Uważam,że ze strony Pana jest ABSOLUTNYM NADUŻYCIEM,niegodnym pańskiej postawy w przeszłości porównywanie PiS-u do KPP. I Pan o tym DOSKONALE wie. WSTYDZĘ się ,że Pank był kiedyś dla mnie autorytetem!!!
    • rossaro Michnik: PiS jak KPP chce unicestwić państwo po... 16.10.10, 20:49
      Czego by Michniak nie powiedzial, PiSowskie szczurki skacza na niego z nienawiscia. Dziwne, ze kazdy, kto nie zgadza sie z Jaroslawem K. zawsze okazuje sie SBekiem, zdrajca, swinia, komuchem i oczywiscie Zydem, co w ustach demokratycznych, solidarnych i bogobojnych pisowcow jest najwieksza obelga. Dziwne, ze szlachetnosc uczciwosc, prawosc charakteryzuje wylacznie patriotycznych i czystych rasowo Polakow - pisowskich klaskaczy.
    • benek231 A Kaczor glendzi zupelnie jak Gomuła :O) 16.10.10, 20:54
      traf chcial, ze przedwojenny narodowy-komunista, ktory tym sie tylko roznil od Kaczora, ze ten jest narodowy-katolik. Ich podejscie do gospodarki, oraz rownego dzielenia biedy, jest identyczne.

Bezsprzecznie rzucaja sie w oczy roznice wzrostu - tow. Wiesław byl przystojniejszy, przez co wiecej go bylo widac z za mownicy.

Kaczor, natomiast wyglada jak PEZ Dispenser - razem z mownica, ma sie rozumiec :O))

www.amazon.com/PEZ-Disney-0-58-Ounce-Assorted-Dispensers/dp/B000VK2944
    • art.usa Dyktatura PiS i jej wódz jak dyktatura KPP trefne 16.10.10, 21:00
      Chociaż dyktatura komunistyczna w Polsce nie była
      myślę tak absolutna jak PIS.
      Tendencje faszystowskie PISu są wielkim niebezpieczeństwem,
      w ogóle dla istnienia Polski, jako panstwo.
    • rozsadek.ltd Michnik o KPP to akurat wie sporo z pierwszej ręki 16.10.10, 21:10
      Za Wikipedią o Ozjaszu Szechterze, ojcu Aarona Szechtera vel Adama Michnika:

"W dwudziestoleciu międzywojennym aktywnie działał w ruchu komunistycznym. We Lwowie był członkiem młodzieżowej bojówki komunistycznej. Później jednym z funkcyjnych działaczy nielegalnej Komunistycznej Partii Zachodniej Ukrainy.

Po wojnie Szechter był członkiem kierownictwa Komitetu Organizacyjnego Żydów w Polsce. Pracował jako kierownik Wydziału Prasowego Centralnej Rady Związków Zawodowych, a następnie jako zastępca redaktora naczelnego pisma związkowego "Głos Pracy" oraz redaktor w wydawnictwie Książka i Wiedza.

W latach 60. związał się ze środowiskami kontestującymi system polityczny PRL. Od 1968 był inwigilowany przez SB. Uniemożliwiano mu m.in. wyjazdy zagraniczne. W maju 1977 wziął udział w odbywającej się w warszawskim kościele św. Marcina głodówce protestacyjnej przeciwko uwięzieniu przez władze PRL kilkudziesięciu działaczy KOR-u. Opublikował wówczas także obszerny list, w którym wyjaśniał swoje wybory życiowe i przyznawał, że jego zdaniem "Marks i Engels jednak się pomylili", a swoją dotychczasową działalność polityczną ocenił negatywnie[1]."

I cóż z tego, że komuch na starość wylewa krokodyle łzy nad swoją przeszłością. Skoro wyrządzonych krzywd nie cofnie. A w domu Adasia musiało być w czasach jego dzieciństwa ideologicznie bardzo ciekawie, jak ojciec jeszcze był takim zagorzałym komuchem.

Bracziszek Stefan nauki ojca wziął sobie głęboko do serca:
      pl.wikipedia.org/wiki/Stefan_Michnik
      W takim razie Adam miał być lepszy? Środowisko, w jakim się wychował, gdzie wpajano mu komunistyczne ideały od małego nie wpłynęło na jego życie? Owszem wpłynęło, nie spodobał mu się PRL, bo był zbyt prawicowy. Adam chciał trockizmu, chciał być jeszcze bardziej na lewo:

"...nie będę ukrywał, ze cos mieliśmy wspólnego z Trockim - ale z syjonizmem nic. Co mieliśmy wspolnego z trockizmem ? [...] ...mieliśmy kontakty z trockistami. Przyjeżdżali do Polski młodzi ludzie z SCR (Liga Trockistowska), którzy mówili, ze są zbuntowanymi marksistami przeciwko stalinowskiej ortodoksji we francuskiej partii. Co było dla nas atrakcyjne w ich myśleniu ? To, ze dzięki trockizmowi można było być zbuntowanym, antysowieckim, a jednocześnie być komunistą-marksistą" - słowa Michnika z książki "Między panem a plebanem"

Żydo-komunizm jest faktem i niszczy Polskę od lat.
      • minstrel515 Re: Michnik o KPP to akurat wie sporo z pierwszej 16.10.10, 21:32
        Za Wikipedią o "rozsadek.ltd" : "Jest to szczególny przypadek stworzenia podobnego do człowieka, niestety całkowicie pozbawionego mózgu. Funkcjami sterującymi tym dziwnym organizmem kieruje mały palec lewej nogi. Trzymany tylko w ogrodach zoologicznych w Patagonii".
        • rozsadek.ltd Jak zwykle jestem ubawiony 16.10.10, 22:09
          Kolejny przykład tzw. mowy miłości w wykonaniu wypranego przez GW lemminga. No i oczywiście perfekcyjne opieranie się na głębokiej i przemyślanej argumentacji :)
          Bajecznie lemmingu, ale czerwone życiorysy pejsatych z GW są faktem.
          Pozdrawiam.
          • minstrel515 Re: Jak zwykle jestem ubawiony 16.10.10, 22:24
            rozsadek.ltd napisał:

> Kolejny przykład tzw. mowy miłości w wykonaniu wypranego przez GW lemminga. No
            > i oczywiście perfekcyjne opieranie się na głębokiej i przemyślanej argumentacji
            > :)
            > Bajecznie lemmingu, ale czerwone życiorysy pejsatych z GW są faktem.
            > Pozdrawiam.
            Wątpię, żeby rozsadek.ltd posiadał poczucie humoru, nie wspominając o poczuciu przyzwoitości.
            • askold Re: Jak zwykle jestem ubawiony 16.10.10, 23:09
              Bardzo dziś Pan aktywny Panie Minstrelu ! Zwrócę jednak uwagę Panu, że żyjemy w czasach szaleństwa, które niestety nakręca się z dnia na dzień, a którego jednym z czołowych kreatorów jest Redaktor. Przykład ? Proszę, uprzejmie. Oto ja, pisior, katol (zasadniczo można by rzec prawie czarna sotnia) będę głosował w wyborach na prezydenta Warszawy na Czesława Bieleckiego - Żyda niewątpliwego i w dodatku żyjącego w konkubinacie (choć dla mnie starego, a jednak wykształconego i a co gorsza z wielkiego miasta ani jedno ani drugie nigdy nie odgrywało żadnej roli, w co pewnie trudno Panu uwierzyć). Pan zaś Minstrelu, jak sądzę, dość wierny czytelnik gazety, która na każdym kroku, wytyka innym ich antysemityzm (zwłaszcza ohydnym moherowym katolom) i jak sądzę człowiek tolerancyjny wobec różnego rodzaju związków między ludźmi (chwała !) odda swój głos na niewątpliwie praktykującą katoliczkę w wieku blisko moherowym, od lat żyjącą w poświęcanym stadle. Toż to ideał wprost z Radyja Rydzykowego ! Niech się Pan Minstrelu raczy nad tym zastanowić. Czyż to nie jest rzeczy pomieszanie ? W jednym zgadzam się z Palikotem (którego nie cierpię po za tym) - ta sytuacja jaka jest może się fatalnie skończyć. I, tu będę się upierał, nie będzie to wyłączną winą JK. Pozdrawiam.
              • minstrel515 Re: Jak zwykle jestem ubawiony 17.10.10, 00:20
                Moja aktywność zależy od pogody; im zimniej, tym bardziej, a nawet jeszcze bardziej. Antysemityzmu nikomu nie wytykam, bo nie zamierzam ludzi wychowywać, nie znoszę po prostu chamstwa w każdej formie, przez co rozumiem wyrządzanie innym ludziom krzywdy dla czystej przyjemności. Antysemityzm, jak i inne fobie, jest bezdenną głupotą, szkodliwą manią współcześnie, a w przeszłości zbrodniczą ideologią. Zbrodniczą ideologią! O tym niech ci zacietrzewieni nacjonaliści zawsze pamiętają.
      • art.usa Re: Rozsadek.ltd., obraz debilizmu propagandy PISu 16.10.10, 22:07
        Wspaniale znasz historie?.

Temu ten znak twej chorowitości rasistowskiej.

Chyba sam w to nie wierzysz ze ktokolwiek twe gó... czyta.
    • trajkotek hej, utnijmy tę dłoń 16.10.10, 21:14
      która "chce unicestwić państwo polskie";
      skoro ...
      demokracja, to rzecz umowna - liczy się motywacja!

ps. oszołomienie związane ze słynną kolacją - nie opadło

• ajakzupa przestałem 16.10.10, 21:28
      Przestałem pana, Panie Michniku, rozumieć...

To, że przyhołubił pan Wołka, czyli miłośnika Pinocheta i sympatyka ZCHN-u z jego prawdziwymi Polakami, zmąciło mój mózg. No, ale zgoda, skoro miłośnicy Pinocheta już są dobrzy, to cóż...

Jednak teraz Kaczyńskiego stawia pan na równi ze swoim tatą, który był w KPP. KPP jest dla pana dobra. Dlaczego więc nagle Kaczyński okazuje się dobry? Co się dzieje?

Myślałem, że gdy pisał pan o sumieniu, które pana ruszyło, to blef. A to jednak prawda.
      • minstrel515 Re: przestałem 16.10.10, 22:12
        ajakzupa napisał:

> Przestałem pana, Panie Michniku, rozumieć...
        >
        > To, że przyhołubił pan Wołka, czyli miłośnika Pinocheta i sympatyka ZCHN-u z je
        > go prawdziwymi Polakami, zmąciło mój mózg. No, ale zgoda, skoro miłośnicy Pinoc
        > heta już są dobrzy, to cóż...
        >
        > Jednak teraz Kaczyńskiego stawia pan na równi ze swoim tatą, który był w KPP. K
        > PP jest dla pana dobra. Dlaczego więc nagle Kaczyński okazuje się dobry? Co się
        > dzieje?
        >
        > Myślałem, że gdy pisał pan o sumieniu, które pana ruszyło, to blef. A to jednak
        > prawda.
        Na zmącenie mózgu najlepsza jest seta pod śledzika. Byle nie jakaś zupa.
        • ajakzupa Re: przestałem 17.10.10, 00:17
          Dobra rada. Michnik, jeśli raczy, skorzysta, bo mu najwyraźniej mózg się mąci. W "GW" miłośnik Pinocheta witany jak bohater. PKP partią niszczącą Polskę, a więc odcinanie się Michnika od taty...

Na takie rewelacje, na taką postawę Michnika warto patrzeć.

A za troskę o mnie pokornie dziękuję. Uwielbiam zupy: pomidorowa, ogórkowa, fasolowa, kapuśniak itd. Czym byłoby główne danie bez zup? Ale to moja opinia. Ty sobie ceń setkę i śledzika. Twoja wolność, twój śledzik. Nie będę śledzić twoich upodobań.
          • minstrel515 Re: przestałem 17.10.10, 00:49
            ajakzupa napisał:

> Dobra rada. Michnik, jeśli raczy, skorzysta, bo mu najwyraźniej mózg się mąci.
            > W "GW" miłośnik Pinocheta witany jak bohater. PKP partią niszczącą Polskę, a wi
            > ęc odcinanie się Michnika od taty...
            >
            > Na takie rewelacje, na taką postawę Michnika warto patrzeć.
            >
            > A za troskę o mnie pokornie dziękuję. Uwielbiam zupy: pomidorowa, ogórkowa, fas
            > olowa, kapuśniak itd. Czym byłoby główne danie bez zup? Ale to moja opinia. Ty
            > sobie ceń setkę i śledzika. Twoja wolność, twój śledzik. Nie będę śledzić twoic
            > h upodobań.
            Nie to nie, sam wypiję.
    • antropoid Re: Michnik: PiS jak KPP chce unicestwić państwo 16.10.10, 21:52
      w1958 napisał:

> Cenzura u koszerniaków jak za komuny.
      -------------------------------
      Takiego ordynarnego, zachłystującego się w każdym poście bluzgami oligofrena jak ty, już dawno powinni zbanować. Uważaj, bo jeszcze orkę uwolnisz przy kompie.

A najlepiej wróć do smoczka i grzechotki, bo komputer i internet zdecydowanie cię przerastają.
    • zaifi3 drażnić LWA.... 16.10.10, 22:13
      PIS,jako partia destabilizujaca państwo,poczuła sie zagrożona
      wypowiedzą A.Michnika,siła Jego słów,zapamiętana z"afery Rywina",
      na tyle przeraźiła niby opozycję,że postanowiła spuścić brytany
      z łańcuchów.
      Teraz niestety,macie przechlapane On wam nie odpuści....
      • 1wxk Re: drażnić LWA.... 17.10.10, 00:30
        zaifi3
        traktujesz manipulatora umysłów jak ......wyrocznię . I kto jest tutaj tym osławionym ogłupionym moherem któremu wszystko można wmówić.
        Żyj przyszłością lecz patrz w przeszłość , historia zatoczyła koło KPP UB SB okrągły stół
        chwila zamieszania i wszystko wróciło do [normy ], oddychaj pracuj i zdechnij .To My myślimy za Ciebie .pozdro
        • zaifi3 ??? 17.10.10, 10:28

Nie wiem co zrobić z pozdrowieniami od Ciebie,
          jakim gestem chcesz sie ze mną witać,
          przekazać mi znak pokoju-obłudny?
          Potraktować mnie inwektywą po przyjacielsku?
          Może jednak nie obmyślaj mi życia,Jesteś ponurym katolem
          a ja chcę cieszyć się życiem na żałobę mam czas.:)
          Twoje życie przy katafalku.....
          • 1wxk Re: ??? 17.10.10, 18:24
            Katafalk .. potrafi zjednoczyć Ludzi myślących ,wierzących w chwilach żalu i smutku .
            Brak głębszego spojrzenia i najwidoczniej nieznajomość historii powojennej Polski powoduje Twoje radosne samozadowolenie z panującego obecnie układu - pozdrawiam dlatego że
            tak zostałem wychowany - w Polsce , mojej Ojczyźnie i w wierze katolickiej choć wbrew
            Twoim dosadnym twierdzeniom nie praktykuję i nie demonstruję mojej Wiary na pokaz .Nie
            kieruj więc dyskusji na tematy zastępcze narzucone przez ,,właściwe,, media ,trzymajmy się
            faktów .pozdrawiam
            • olewus.1 Demonstracja nienawiści do A.Michnika,a la Gomułka 17.10.10, 19:38
              pamiętam bluzgi Gomułki w marcu 1968, na Kuronia,Michnika w czasach zawieruchy studentów..
              To ,co dziś czytam w postach "katolików" z PIS i RM, to ten sam język, co Gomułka i siepaczy z UB...Gomułka odrodzony w "katolickim" PIS-ie...
    • aaannemarie Michnik: PiS jak KPP chce unicestwić państwo po... 16.10.10, 22:21
      Cała czarna sotnia z salonu 24 tu się zleciała, ludzie nie znający historii, urodzili się wczoraj, chcą powrotu komunizmu, jaiegoś -izmu w ogóle. Pełni złości, jadu, żalu, tęsknoty za czasami, kiedy robotnik zarabiał czy się stało czy leżało... Mężczyzna sam płodzi syna, sadzi drzewo i stawia dom, niepotrzebne mu do tego państwo, tyle ręce i (bystra) głowa. Mażecie się jak baby, odrobinę godności.
      • art.usa Re: Panienko założę się ze nie wiesz czego chcesz. 16.10.10, 22:40
        aaannemarie napisała:

Czarna sotnia faszystów "Prawdziwych" to prawda.
        Ale ich manipulowana historia na 10 stron, to podrzegarstwo narodowe
      • minstrel515 Re: Michnik: PiS jak KPP chce unicestwić państwo 16.10.10, 22:59
        Nie odnosi Pani wrażenia, że w naszej rzeczywistości jest jakiś nastrój groźnej beznadziei rodem z Lovecrafta( ten od Nowej Anglii)? Mam w ogrodzie od lat problem z tymi ohydnymi ślimakami; nie ma na nie rady, włażą wszędzie. Powoli, konsekwentnie opanowują wszystkie moje rośliny. Wycofuję się z wielu upraw, bo mam dość. Jakaś czarna chmura opanowuje stopniowo mózgi części społeczeństwa, mimo postępu cywilizacji technicznej. Słyszę panią profesor z UMCS wyzywającą koleżankę: ty Żydówo; pani profesor uczelni o.Rydzyka mówi, że wszystko, co Polskę w tym roku spotkało, to kara boska za rządy liberałów. Czy naprawdę jedyną nadzieją jest Napieralski?
        • aaannemarie Re: Michnik: PiS jak KPP chce unicestwić państwo 17.10.10, 09:50
          Nie mieliśmy wykształconej klasy politycznej, reprezentującej proobywatelskie myślenie, która podjęłaby trud WYCHOWANIA społeczeństwa. Wolnośc trafiła w próżnię. W efekcie mamy większość społeczeństwa nieufnego, z tym spojrzeniem "spodełba", które nie poddaje się już żadnej edukacji. Kiedy jadę tramwajem, większość kobiet czyta "Panią domu" lub inne michałki, mało ludzi czyta coś bardziej inspirującego do myślenia. Kiedy przejedziemy się metrem paryskim, rzymskim (brytyjskim pewnie też :), zobaczymy ludzi czytających książki, prasę ogólnokrajową, robiących gorączkowe notatki do pracy. Nadzieja w młodym pokoleniu, ale jacy ludzie wychowują je teraz (oprócz wąskiej grupy, która wie, że wychowuje dzieci nie dla siebie, ale dla społeczeństwa)? Tak, jestem przestraszona i coraz bardziej czuję się tu obco. Wielu fajnych młodych szykuje się do wylotu, mój syn też. Porównanie ze ślimakami w ogrodzie trafne :)
    • 1stanczyk Michnika zrozumiec mozna tylko jak sie jest w 16.10.10, 22:33
      na przymusowym pobycie w Tworkach.

Nie po to Jest "wyrocznia", "autorytetem" .. żeby Go rozumieć.

Kiedy mówi czy pisze, to nie po to by Go rozumieć tylko po to by wysłuchać i przyjąć jako jedyna możliwą niepodważalną prawdę.

Fakt, że ta Jego "prawda" od czasu naszej suwerenności bardziej szkodzi niż buduje harmonizuje z tym żałosnym "pejzaż politycznym" w którym od dwudziestu lat dominują postokrągłostołowe wyszczekane swoim "patriotyzmem" i "zasługami" zwykle śmieszne pajace

Michnik: PiS jak KPP chce unicestwić państwo po...
      • art.usa Re: Michnika zrozumiec mozna tylko jak sie chce. 16.10.10, 22:47
        1 Istanczyk napisał;

Wysłuchać i zrozumieć, to mało,
        jeżeli ma rację, no to ma racje.

Co ty tu cudujesz?.

PISowska gnido niedobra.
        • 1stanczyk "PISowska gnido niedobra." 16.10.10, 23:54
          "jeżeli ma rację, no to ma racje."

Od dwudziestu lat zamiast racji ma swoje szmatławe interesy wspierane swoimi "zasługami" z czasów PRL-u.

Re: Michnika zrozumiec mozna tylko jak sie chce.
    • staszekwin Michnik: PiS jak KPP chce unicestwić państwo po... 16.10.10, 22:40
      Sadze ze PIS jako partia czy Kaczynski jako prezes nie stwarzaja aktualnie powaznego zagrozenia dla naszej Ojczyzny.Trzeba pogodzic sie z faktem ze S.P L.Kaczynski trafnie odczytal ze w naszym kraju jest tzw.ciemny lud.I nie chodzi tu o ludzi nie wyksztalconych czy tzw.mocherowe berety.Mamy pewien margines ludzi wyksztalconych i wychowanych w wolnej juz Polsce a ktorzy sa bardziej niebespieczni niz sam prezes czy czynni funkcjunarjusze partyjni .Skupie sie na trzech tylko takich osobach .Zapewne sa sympatykami PiSu choc nie aktywistami.Dr.Slawomir Cenckiewicz autor biografi o Lechu Walesie .Pamietam wypowiedz S.P J.Kurtyki ktory zaliczyl go do pierwszej piatki specjalistow jesli chodzi o metody dzialania SB z czasow PRL-u.I oto ten wybitny podobno specjalista historyk sam idzie na wspolprace z partia polityczna i przyjmuje od niej posade w koncernie ...PALIWOWYM.Przeciez to jest ta metoda z czasow PRL-u kiedy np. lekarza partia w nagrode lokowalaw sektorze rolniczym.Raz byla to metoda ,,obserwacji'' a raz w nagrode za dobrze wykonane zadanie.Ilosc zla jakie wyrzadzono dla swiadomosci naszych obywateli jest przeciez nie obliczalna .Tu prezes i aktyw musial by wiele powiedzic by porownac to z ta poblikacja .Na marginesie konfrontacji panow Kornatowskiego i Swieczkowskiego przypomniano jeden z najwiekszych dramatow w wolnej Polsce.Zastanawiajace jest ze szef ABW wyksztalcony mozna powiedziec w elitarnej Polskiej uczelni zdecydowal sie wyslac taka formacje do Polskiej kobiety razem z dziennikarzem kamerzysta.Panowie profesorowie co wy uczycie na tych studiach.Dlaczego wasz wychowanek tak zostal wyksztalcony by uzywac metod jak do najwiekszego bandyty.Smierc B.Blidy jest tez na waszych sumieniach.I przyklad trzeci .Od jakigos czasu szefem wiadomosci TVP jest pan Karnowski.To tez absolwent elitarnej Polskiej uczelni. Poziom wiadomosci o i sposob interpretacji to mozna powiedziec jest skandal na nie spotykana skale .Dzienniki z czasow komuny to maly pikus do tego co teraz jest.Opinie sa tu zgodne.Rodzi sie pytanie dlaczego tak mlody czlowiek decyduje sie tez na wspolprace z okreslana partia.On przeciez juz do konca zycia bedzie tez mial latke wspolpracownika partyjnego. To jest podstawowa wiedza ze wiadomosci szczegolnie wieczorne w publicznej telewizji musza byc bezstronne i rzetelne i nie moze nimi manipulowac jakis fanatyk czy sympatyk partyjny.To nie jest program autorski.Tak wiec panie red.Adamie nalezalo by spytac kto tak mlodym ludzim zlamano kregoslupy ideologiczne.Jeden jest historykiem drugi byl szefem sluzb specjalnych trzeci dziennikarzem.Ich dalsza kariera zawodowa powinna byc skonczona.W tych zawodach musi byc bestronnosc i obiektywizm .Ato nie sa frzypadki przeciez jedyne.Tak wiedz jakies nawet najbardziej kontrowesyjne wypowiedzi dzialaczy PISu czy linia tej partii nie stwarza nam zagrozenia takiego jak te tylko trzy wymienione przypadki

• nathanek Komunistyczna Partia Zach. Ukrainy nie chciała 16.10.10, 22:56
      oczywiście unicestwić państwa polskiego . nawiasem mówiąc nie ma co czytać już na rynku prasowym . zapanpwał neostalinizm.
    • kolombo7 Jego tatuś i braciszek to pewnie do ONR-u należeli 16.10.10, 22:56
      "PiS (...) krytykuje i odrzuca cokolwiek by zrobiły jakiekolwiek rządy, choćby to było dobre i pożyteczne."
      To może by jeszcze powiedział co takiego dobrego zrobiły "rządy" Tuska i jego ekipy.
      A w ogóle to kto to jest ten Michnik, że o nim piszą jak o jakimś polityku albo autorytecie. A jego tatuś i braciszek to pewnie do ONR-u należeli. Albo do Falangi.
      • minstrel515 Re: Jego tatuś i braciszek to pewnie do ONR-u nal 17.10.10, 01:17
        kolombo7 napisał:

> "PiS (...) krytykuje i odrzuca cokolwiek by zrobiły jakiekolwiek rządy, choć
        > by to było dobre i pożyteczne."

> To może by jeszcze powiedział co takiego dobrego zrobiły "rządy" Tuska i jego e
        > kipy.
        > A w ogóle to kto to jest ten Michnik, że o nim piszą jak o jakimś polityku albo
        > autorytecie. A jego tatuś i braciszek to pewnie do ONR-u należeli. Albo do Fal
        > angi.
        Co za nieuctwo! Co za ignorancja! Każde dziecko wie, że Michnik został wymyślony przez Rafała Ziemkiewicza, niespełnionego pisarza, jako emanacja lęków okresu młodzieńczego, strachu przed kontaktem z prawdziwym, realnym otaczającym go światem, uosabiająca to wszystko, co Ziemkiewicz widział niejednokrotnie po zgaszeniu światła w swym dziecięcym, przytulnym, ciepłym pokoju, po wystąpieniu objawów niestrawności, nie pozwalających mu zasnąć po odmówieniu paciorka do Bozi.
    • szopad Re: Michnik: PiS jak KPP chce unicestwić państwo 16.10.10, 23:09
      Co racja to racja, ludziom z tego busa trzeba raczej wspolczuc a nie nimi gardzic... ale zeby rzygac na jednego z najbardziej zasluzonych dla wolnosci Polakow, to trzeba byc kompletnym idiota... jesli masz lepszy pomysl na panstwo Polskie niz demokracja to uwaznie cie slucham geniuszu. Jednak spodziewam sie ze jak kazdy pospolity pisowski matol zaproponujesz nam slepa wiare w św. Jarosława "palca bożego", ktory jako jedyny prawdziwy Polak wie w jaki sposob oszukuja nas niemcy i ruscy, wiec w ogole nie powinnismy sie do nich odzywac dopoki nas nie przeprosza i zaczna blagac Jarosława na kolanach o wybaczenie. Najlepiej niech mu jeszcze Merkel i Putin obmyja stopy i postawia pomnik, to sie Jaruś zastanowi czy moze im podawac reke.
    • amesh Re: Michnik: PiS jak KPP chce unicestwić państwo 17.10.10, 00:04
      > Dzięki takim jak Michnik zwyczajni ludzie sproadzeni zostali do roli roboczych
      > bydląt jadących w 18 w bagażniku do pracy w sadzie za marne grosze.

Taa.. A za komuny to by mieli ciepłe posadki.. Za 10 dolca na miesiąc, bo tyle się zarabiało. I dla dzieci na święta kupowali by w prezencie gumę do żucia w Pewexie. Puknij się w czoło i przestań wylewać swoje frustracje. Że Tobie się nie powiodło? No trudno, może nie chciałeś się uczyć, może nie chciałeś pracować, nie wnikam. Ja też jestem "starym ramolem", ale jakoś powodów do narzekania nie widzę. Już nie trzeba uciekać z Polski, żeby się dało normalnie żyć. Pomyśl o tym.
    • karul Och, jak cieszy 17.10.10, 05:14
      sie moje stare, socjalistyczne serce, gdy zra sie dawni puczysci przeciw Polsce Ludowej!

To wy dwadziescia kilka lat temu pieprzyliscie o moralnosci w polityce, to wy klamaliscie o PRL i tej waszej nadetej "godnosci" robotniczej - mam nadzieje, ze teraz pourywacie sobie lby czy inne czlonki.

A wladze wtedy przejmie juz zupelnie Watykan na zasadzie rzadu tymczasowego. Brawo, matoly solidarnosciowe!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka