gniewnyleonard 18.10.10, 15:56 Panie Pacewicz, a kimż to takim pan jest, żeby krytykować premiera? Już odpuść sobie i idź pod Stadion wyrwać policjantowi broń, jak murzynek-bambo-nieboszczyk! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stivi47 Tusk na dopalaczach 18.10.10, 16:06 Z wyglondu twojego to zapewne nie ten Regirung Premier Donald Tusk jest na Dopalaczach ale ty to w 100% jestes na Dopalaczach nie ogolony nie myty wyglondasz jak ten Polski Pener zeby cos mondrego napisac to musisz najwier ogolic umyc zebys wyglondal na z kulura polaka. Odpowiedz Link Zgłoś
wppa ale ty chyba Polakiem nie jesteś stivi47 18.10.10, 19:40 A ty najpierw musisz iść do szkoły i nauczyć się ortografii , a potem wypowiadać się na forum . A swoją drogą to Tusk ma mądrych zwolenników ha,ha.. Odpowiedz Link Zgłoś
fastnet red. w sukience ze skrętem 18.10.10, 16:13 to poszanowanie prawa,hipokryzja.ciekawe co powie red.jakby znalazł swoją latorśl zaprutą dopalaczami wydup...ą przez sodomite... Odpowiedz Link Zgłoś
karmarys Re: red. w sukience ze skrętem 18.10.10, 19:39 Panie Pacaewicz, w szoku jestem bo do tej pory gazeta była tubą propagandową premiera, wypuszczając przez ostatni tydzień przed akcją artykuły przygotowujące (straszące) gawiedź, co by poparcie dla działań było odpowiednie. a tu takie coś w Wyborczej! Racjonalny, sensowny artykuł! No chyba, że chodzi jedynie o przetestowanie na ile skutecznie gawiedź zastraszono, bo jeśli tak to po komentarzach widać, że efekty sa zdumiewające!! Naprawdę uczciwie zarobione pieniążki! ;) no bo co my tu mamy? najpierw jeden wątpi w moralne prawo krytykowania premiera, czyli tera jest ich dwóch: on i papież. Kolejny wątpi w prawo krytykowania premiera, bo musię zdjęcie pana redaktora nie spodobało (nieogolony taki, jak dla mnie to talib i terrorysta a wszyscy wiemy co oni tam uprawiają;). Trzeci uważa, że poszanowanie prawa to hipokryzja (???, chyba że chodziło o co innego bo tylko hasła są rzucone pooddzielane przecinkami) oraz dzieli się traumą odnalezienia dziecka naprutego dopalaczami i wykorzystanego brzydko przez zboczeńca (naprawdę współczuję, ale czy naprawde on myśli, że latorośl nie dawała po pijaku albo nie daj Boże nawet całkiem na trzeźwo?;). już nawet się nie bedę pastwił, że jak dziecko bierze coś po czym mu się dzieje krzywda to w którymś momencie tatuś i mamusia zawalili proces wychowawczy. Sprzedawcy, sory, dilerzy (trzeba udowadniać podobieństwa z narkotykami) nikogo do sklepu podstępnie nie zaciągają raczej. i nie trafia do fachowo zastraszonej gawiedzi, że śmiertelność po dopalaczach jest kilkaset razy niższa niż po swojskim alko czy papierosach. Podanie konkretnych liczb było ryzykownym ale ostatecznym owodem, na to, że akcja propagandowa zakonczyła się nadspodziewanym sukcesem. Teraz tylko czekajmy na spontaniczne grupy obywatelskie dokonujące samosądów na sklepikarzach, w końcu czasem trzeba przekroczyć prawo w imię wyższych wartości, prawda? fastnet napisał: > to poszanowanie prawa,hipokryzja.ciekawe co powie red.jakby znalazł swoją lato > śl zaprutą dopalaczami wydup...ą przez sodomite... Odpowiedz Link Zgłoś
bojownik_wolnosci Ech gdzie ta edukacja gdy jest potrzebna 21.10.10, 21:27 Podstawowy błąd to brak rzetelnej wiedzy o tym czy działania prohibicyjne mają w ogóle sens... czy są skuteczne takie "akcje", czy rzeczywiście to pomaga naszym dzieciom unikać szkód powstałych z użytku dopalaczy? Obroni je to przed ich zmyślnością? A może pójda właśnie do dilera po coś? Policjant o wojnie z mózgojebami: www.youtube.com/watch?v=q90jCS9DKQw www.narkomania.org.pl/czytelnia/9,Sens-i-bezsens-prohibicji-podsumowanie Jak widać po Portugalii można inaczej przeciwdziałać narkomanii i to o niebo skuteczniej! www.youtube.com/watch?v=R7FshBjkS6U - ale w Polsce nikt nie przytoczy przykładu, bo nie wygodny, a w ogóle narkotyki są be: video.google.com/videoplay?docid=-3467974144865905259# Problem pojawia się gdy naukowe argumenty muszą się skonfrontować z tuśćczyzna: www.youtube.com/watch?v=bCChf2WHNE4 - nawet na zachodzie logiczne argumenty padają pod ciosami demagogicznych histeryków. czat.wp.pl/id_czata,3472,zapisvideo.html Zapamiętajcie: od jazdy konnej ginie więcej ludzi niż od eXtazy:P Odpowiedz Link Zgłoś
seawolf2 Tusk na dopalaczach 18.10.10, 16:21 Co łączy Hajle Selasje i Lecha Kaczyńskiego? Wszystko! A konkretnie, to piesek biegający po pałacu. Ale w oczach Pawła Wrońskiego to wystarczy, by przed oczyma stanął mu Hajle Selasje. Przepraszam, ze powiem cos prostym, marynarskim językiem, ale was tam, w tej Wyborczej naprawdę zdrowo poj....ło! Mam nadzieję, że pan redaktor Wroński jeżdzi uważnie i powoli, bo przy takiej łatwości stawania przed oczyma rożnych obrazów stwarza poważne zagrozenie komunikacyjne. Bo co tam sobie pisze, to juz mniejsza. To tyle o Wyborczej. To znaczy nie tyle, bo jest jeszcze tekst, jak to sie Prezes ze zdrajcami w PISie policzy sie później oraz sonda, czy Prezes wykończy i wyrzuci liberałów, czy uzna swoja pomyłkę i sie z nimi pogodzi, jak osiągnie w wyborach 36%. Spać w redakcji nie moga z tej rozterki. I znowu konkluzja, jak wyżej, czyli , że zdrowo ich tam w tej sekcie Antypisa sieknęło. Może to te dopalacze? A właśnie, co tam słychać w temacie dopalaczy? Jakos cicho, nie? Przeglądam tytuły i nic! Albo Płemieł- bohateł odniosł w nocnym, spotkaniowym boju wspaniałe , totalne zwycięstwo i temat automatycznie zniknał, a raczej przeniósł sie do rubryki: „wspomnienia” , tudzież „ pamiętnikarstwo”, a także do działu „kronika sądowa”, albo, i przyznam sie, ze w swoim malkontenctwie i szkodnictwie, tudziez w pasji jątrzenia i dzielenia Polaków, jak to zakamieniały, nienaprawialny pisowiec ( w wolnych chwilach chodzę po okolicy z pochodnią i lżę, a może i poszturchuję dziennikarzy TVN, a jak spotkam, to i Żydow, jak mnie zdefiniował Wołek, o ktorym jeszcze wspomnę ponizej) skłaniam sie raczej do poglądu, ze wielka batalia z dopalaczami spełniła swoje zadanie, to znaczy zajęła umysły Polaków na tydzień, po czym spokojnie odleciała w niepamięć sladem wykastrowanych pedofilów, złotówki przepoczwarzonej w Euro, czego konieczności nieuniknioność zgodnych chórem przez tydzień potwierdzali wszyscy wybitni ekonomiści, dziennikarze, piosenkarki i gitarzyści, zmienionej konstytucji, uratowanych przez katarskiego, cudem znalezionego osobiście przez Płemieła – bohateła, stoczniach, i kilkunastu innych tego typu wrzutkach dla idiotów o pamieci rozwielitki. Czy ktos jeszcze W OGOLE pamięta te nocne decyzje bohaterskiego Płemieła? Jak długo siega pamięć odbiorców papki medialnej? Tydzień ? Kto jeszcze wspomina tą konferencje prasową, Tuska bez krawata, co podkreślac miało jego bohaterskość ? I tak dobrze, że na konferencję nie przedzierał sie kanałami, jak Powstaniec Warszawski. Chociaż, kto, wie, moze i do togo dojdziemy, ale to juz, jak bedzie rostrzeliwał gwałcicieli i sprawców przemocy domowej, albo występował z Unesco, albo zdecydowanie, a nawet brutalnie napominał hurtowników jabłek zuchwale podnoszących ceny. No, ale jest jedna wiadomośc ciekawa, a przynosząca promyk nadziei dla redaktora Wołka, od dawna rozpaczliwie starającego sie o względy salonu, to znaczy salonu- sekty Antypisa, bo nie salonu 24, o, Apage, Satanas, siedlisko pisofaszystów poszturchujących fotografów i Żydów! Otóz pan Prezydent Komorowski (oby żył wiecznie!) ogłosił, że trzyma w swej kancelarii jedno miejsce wolne dla przedstawiciela prawicowej opozycji, któż bardziej jest godny tego miejsca, niz Wołek? No, chyba , że Giertych znowu sobie cos przypomni, jak mu Jarosław , albo Zbigniew Ziobro w największym zaufaniu zdradzali plany wywiezienia do lasu w Palmirach i likwidacji żony Schetyny i pielęgniarek, to wtedy on wysunie sie na czoło rankingu na przestawiciela prawicy przy panu Prezydencie. No, ale wtedy Wołek cos tam znowu napisze o Kaczyńskim- współczesnym Sinobrodym- mordercy dzieci i wyjdzie na prowadzenie. seawolf.salon24.pl/ www.niepoprawni.pl/blog/1489/hajle-selasje-kaczynski-i-dopalacze Odpowiedz Link Zgłoś
whosdejw Re: Tusk na dopalaczach 12.11.10, 21:05 Człowieku a Ty masz coś do powiedzenia w sprawie dopalaczy, narkomanii? Przecież o tym był ten artykuł. Czemu odwracasz uwagę o sedna sprawy częstując wszystkich nienawiścią? Nie zależy Ci na rozwiązywaniu problemów? Pisz na temat i na temat dyskutujmy, bez obrzucania się błotem to może do jakiś konstruktywnych wniosków dojdziemy. Po co deklarować się jestem PO-wiec, jestem PIS-owiec? To utrudnia obiektywną ocenę działań polityków. Mnie nie interesuje z jakiej partii kto jest tylko czy podejmuje słuszne decyzje. Możemy o tym podyskutować i się przekonywać do swoich racji, może ja, może Ty zmienimy zdanie. Ale bez agresji bo wtedy nie ma szans na porozumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk-sikora redaktorze Pacewicz, niech Pan pomysli zanim... 18.10.10, 16:31 Panie redaktorze Pacewicz, niech Pan pomysli zanim Pan cos napisze. W ostatnich pięciu latach, jak wychodzi Panu jeden tekst na rok to wszystko. Staje się Pan żałosny. Odpowiedz Link Zgłoś
whosdejw Re: redaktorze Pacewicz, niech Pan pomysli zanim. 12.11.10, 21:10 Następny który zamiast na problemie skupia się na rzucaniu błotem. A niech Pacewicz pisze nawet raz na 1000 lat. Człowieku wypowiedz się w kwestii dopalaczy i narkomanii. W kwestii legalizacji lub zakazie narkotyków. Powiedz jaki masz w tej kwestii pomysł. Cóż chcesz wnieść do dyskusji swoim postem? Odpowiedz Link Zgłoś
d_jak_zupa mądry tekst 18.10.10, 16:35 Polityka strachu jest typową zagrywką ugrupowań co nic innego nie maja do zaoferowania, czy to PO, czy PiS... Odpowiedz Link Zgłoś
1pelikan Tusk na dopalaczach 18.10.10, 16:58 Szanowny Panie Pacewicz biorąc Pana wykształcenie i karierę muszę przyznać, że polemika z Panem to jak boksowanie się z Adamkiem. Rozumie, że jest Pan człowiekiem prawym, który przestrzega prawa i nie ma takiego przypadku aby je Pan złamał. Nawet gdyby wiózł Pan ciężko chorego swoim samochodem to nie złamałby Pan ani jednego zakazu, nakazu, ograniczenia. Rozumiem, że woli Pan przemyślane decyzje, więc jeśli pojawia się w Pana domu zamaskowany człowiek, który przeszukuje Pańskie szafy to najpierw zaprasza Pan do stołu i zadaje pytanie czy aby nie pojawił się by pożyczyć coś ciepłego bo na zewnątrz zimno. Zazdroszczę Panu prawości i racjonalności. Niestety ja taki nie jestem i jechałbym ile tylko "fabryka" by dała,a tego co "przyszedł" po okrycie na początek walnąłbym w łeb a dopiero potem wezwał policję. Ponieważ myślę inaczej niż Pan to w swej małości dochodzę do wniosku, że: 1. albo to co Pan napisałem jest pitoleniem na zamówienie, 2. albo nie jest to pitolenie na zamówienie, a z nakazu bo coś na Pana mają, 3. albo robaki wyjadają panu mózg. Nie mam ochoty zastanawiać się nad tym czy miękkie narkotyki powinny czy nie powinny być dozwolone. Problem z dopalaczami był inny, no chyba że zamiast wódki woli Pan Borygo, tego pod uwagę nie brałem i muszę przyznać , że w tej sytuacji Pański artykuł miał sens. Odpowiedz Link Zgłoś
pm987 Re: Tusk na dopalaczach 18.10.10, 20:57 Proszę obejrzeć na spokojnie wszystkie 3 krótkie części dokumentu i zastanowić się: wdeszczu.wordpress.com/2010/10/09/narkotyki-i-zakazy/ Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
helter-skelter Re: Tusk na dopalaczach 20.10.10, 12:12 1pelikan napisał: > Rozumie, że jest Pan człowiekiem prawym, który przestrzega prawa i nie ma takie > go przypadku aby je Pan złamał. Nawet gdyby wiózł Pan ciężko chorego swoim samo > chodem to nie złamałby Pan ani jednego zakazu, nakazu, ograniczenia. Rozumiem, > że woli Pan przemyślane decyzje, więc jeśli pojawia się w Pana domu zamaskowany > człowiek, który przeszukuje Pańskie szafy to najpierw zaprasza Pan do stołu i > zadaje pytanie czy aby nie pojawił się by pożyczyć coś ciepłego bo na zewnątrz > zimno. > Zazdroszczę Panu prawości i racjonalności. Niestety ja taki nie jestem i jechał > bym ile tylko "fabryka" by dała,a tego co "przyszedł" po okrycie na początek wa > lnąłbym w łeb a dopiero potem wezwał policję. No i dobrze, bo to Twoje obywatelskie (ludzkie) prawo żeby się bronić. Ale wybacz powoływanie się przez Państwo na obronę konieczną, czy też stan wyższej konieczności? To się nie mieści w głowie, a już na pewno nie w sytuacji, w której handel jakimś (legalnym) towarem toleruje się od lat, nie prowadząc przy tym żadnej rozsądnej polityki (ograniczania dostępu, pokazywania zagrożeń wśród młodzieży etc) i dopiero gdy temat staje się "medialny", spotyka się z brutalną reakcją. Ja się bardziej boję takiego Państwa i takich metod rządzących, niż dopalaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_bozia Tusk na dopalaczach 18.10.10, 16:59 Świetny tekst! Mam jednak "ale": tusek nie wygrał wojny, tusek wygrał parę bitew pod rząd, ale nie wojnę. Wojnę tusek przegra, już przegrał, tylko jeszcze o tym nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
helter-skelter Wyatt Tusk & Donald Earp 18.10.10, 17:00 No proszę - uderz w stół, a nożyce... Ps. Uderzającym jest Pacewicz, nożycami co poniektórzy "komentatorzy" powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmy-jazz GW zmienia kurs o 180 stopni?! 18.10.10, 17:24 To chyba jakiś żart?! Czy red. Pacewicz był przez 4 tygodnie na urlopie? Przecież to Gazeta Wyborcza wywołała i podsycała dopalaczową histerię. W ciągu ostatniego miesiąca napisaliście 312 ARTYKUŁÓW o dopalaczach, wykazując taką propagandową służalczość wobec działań rządu, jakby chodziło o walkę z imperialistyczną stonką. "Hipokryzja" to najdelikatniejsze z określeń na wasze poczynania. Odpowiedz Link Zgłoś
mm27_04 Tusk na dopalaczach 18.10.10, 17:26 Trzeba przyznać, że premierowi dobrze wychodzi pozowanie na szeryfa :). Ale rzeczywiście, natychmiast narzuca się to, że jest to jedynie akcja wizerunkowa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wlalos Tusk na dopalaczach 18.10.10, 17:37 „Od 2005 r. za jednego skręta wyrok dostaje rocznie 10 tys. młodych ludzi. Co z tego, że większość w zawieszeniu? Nie zostaną nauczycielami ani księgowymi, nie pojadą pracować do Brukseli, nie dostaną wizy do USA.” - I dobrze. Właśnie o to przecieź chodzi. Inni może zasatnowi się czy warto sięgać po skręta. Czy chcemy mieć nauczycieli - narkomanów palących skręty? Przedstawicieli Polkii w Brukseli palących skręty?? Władysław Łoś Odpowiedz Link Zgłoś
s1.2 Re: Tusk na dopalaczach 19.10.10, 15:20 wlalos napisał: > „Od 2005 r. za jednego skręta wyrok dostaje rocznie 10 tys. młodych ludz > i. Co z tego, że większość w zawieszeniu? Nie zostaną nauczycielami ani księgow > ymi, nie pojadą pracować do Brukseli, nie dostaną wizy do USA.” - > I dobrze. Właśnie o to przecieź chodzi. Inni może zasatnowi się czy warto sięga > ć po skręta. Czy chcemy mieć nauczycieli - narkomanów palących skręty? Przedsta > wicieli Polkii w Brukseli palących skręty?? > Władysław Łoś A jaki to według Pana problem? Co ten "skręt" Panu przeszkadza? Palenie skręta nie czyni narkomanem, podobnie jak wypicie drinka nie czyni alkoholikiem. Coś Pan taki radykalny tatuś narodu? Przepraszam, że się nie podpiszę, ale nie chcę by mnie zjedzono, ukrzyżowano czy podpalono pochodniami Panu podobnych! Ave Odpowiedz Link Zgłoś
wlalos Tusk na dopalaczach 18.10.10, 17:37 „Od 2005 r. za jednego skręta wyrok dostaje rocznie 10 tys. młodych ludzi. Co z tego, że większość w zawieszeniu? Nie zostaną nauczycielami ani księgowymi, nie pojadą pracować do Brukseli, nie dostaną wizy do USA.” - I dobrze. Właśnie o to przecieź chodzi. Inni może zasatnowi się czy warto sięgać po skręta. Czy chcemy mieć nauczycieli - narkomanów palących skręty? Przedstawicieli Polkii w Brukseli palących skręty?? Władysław Łoś Odpowiedz Link Zgłoś
desmol Re: Tusk na dopalaczach 22.10.10, 13:21 Dobrze pod warunkiem że takie same sankcje będą po wypiciu C2H5OH. A Ty Władysławie Łosiu oczywiście nigdy nic nie wypiłeś a nawet jeśli - to przecież wódeczka dobra jest i basta! Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt35 Tusk na dopalaczach 18.10.10, 17:47 Czy już lada dzień zobaczymy pana wśród grona wyznawców otaczających prezesa Kaczyńskiego ?? Bywał pan już przecież w różnych zbiorowiskach. A mówiąc zupełnie poważnie to ten artykuł niesympatyczny, niepotrzebnie napastliwy i trochę w stylu posła Brudzińskiego.Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
1andre2 Tusk na dopalaczach 18.10.10, 17:56 Panie P.P jest Pan 1 z 38mln Polaków z których każdy ma rację i zna jedyną prawdę. Najgorsze, że każdy chce zaistnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
sedaluk Re: Tusk na dopalaczach 18.10.10, 18:20 Jaka jest alternatywa? Gdyby tego dzina wypuscic z flaszki to niedlugo kazda wies mialaby swoj shop z dopami. Jezeli ktos sie chce zaczadzac to niech sobie ziola i grzybki sam zbiera, suszy i konsumuje-nikt tego nie zabrania-ale przynajmniej nie bedzie stal za tym szemrany biznes, obracajacy milionami i prowadzacy pseudomlodziezowy markieting skierowany na uzaleznienie mlodych ludzi od chemicznych szarlatanow. Swoja droga-dlaczego Niemcy sobie ten problem zaoszczedzili? Czyzby tam nie bylo na to popytu? Odpowiedz Link Zgłoś
syn_jana Re: Tusk na dopalaczach 18.10.10, 22:02 a to nieprawda, bo posiadanie zbioru łysiczek lancetowatych jest karalne. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Czy nie prościej było napisać, że lewi Kaszubi... 18.10.10, 18:17 ...są czyściochami - i cały naród by z miejsca zrozumiał kogo się chciało w ten sposób z błotem (polskim) zmieszać... Odpowiedz Link Zgłoś
pal666 Tusk na dopalaczach 18.10.10, 18:18 1. jestem ciekaw, jaka byłaby histeria i szał, gdyby o działaniu "na granicy prawa" powiedział premier rządu PiS. 2. to niepokojące, że Tusk chce ręcznie sterować - jak jakiś Putin albo inny Łukaszenka. Sprawa z dopalaczami to już drugi taki show medialny Tuska. Pierwszym było wzięcie w sierpniu na dywan prezesów prywatnych, niezależnych od rządu firm, jakimi są Towarzystwa Emerytalne. Ta sprawa jest tym bardziej bulwersująca, że Tusk ma (i powinien to zrobić) kogo brać na dywan w sprawie emerytur - podlegającego mu prezesa ZUS. Odpowiedz Link Zgłoś
3miastoorg jak zagłosuje młodzież? 18.10.10, 19:48 skoro premier uderza w dopalacze, prezydent będąc jeszcze marszałkiem znajduje kruczki prawne, żeby odrzucić społeczny projekt ustawy o legalizacji marihuany, niektórzy prezydenci miast z PO zabraniają, łamiąc prawo, do demonstrowania w sprawie legalizacji. Na kogo może głosować młody człowiek, skoro dla premiera i prezydenta rządzącej partii politycznej jest przestępcą, który powinien trafić do więzienia? Odpowiedz Link Zgłoś
demmak Tusk na dopalaczach 18.10.10, 19:56 Bez tego mozna zyc .....bardzo dobrze P. Premierze,.......niech Pan to swinstwo zlikwiduje...... Odpowiedz Link Zgłoś
helguera bez dopalaczy nie ma szansy by 18.10.10, 20:17 rznąć głupa i w kiecce iśc na paeade zboków.Po dopalaczach można,ba można samemu o sobie mówic ze sie jest radosnym.i wesołym gostkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pm987 Tusk na dopalaczach 18.10.10, 21:20 Panie Piotrze - gratuluję niepopulistycznego artykułu. Co do reszty krytykujących artykuł.. Myślę, że szkoda mojego czasu. Ludzie o sowieckiej, więziennej mentalności nie zmieniają raczej zdania, myślą schematycznie i stereotypami. Nie poszukują niestety wiedzy, wierzą w jednozdaniowe hasła z telewizora. Są całkowitym przeciwstawieniem Spocka. Tacy ludzie nigdy nie pojmą np. że ciepła woda zamarza szybciej od zimnej.. Chcecie 'walczyć z używkami' - obejrzyjcie ten dokument (wszystkie 3 krótkie części: wdeszczu.wordpress.com/2010/10/09/narkotyki-i-zakazy/) Pozdrawiam -------------------------------------------------------------- Beam me up, Scotty. There's no intelligent life here Odpowiedz Link Zgłoś
syn_jana Re: Tusk na dopalaczach 18.10.10, 22:04 Niestety ci, do których kierujesz ostatnie słowa i link do filmu, niemal na pewno go nie obejrzą, a jeśli nawet obejrzą, to nie zrozumieją. Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek nie: Tusk 18.10.10, 22:33 premier Tusk ... a wogóle to proszę by pismacy dla mojego premiera i dla mojego prezydenta atencji więcej mieli!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eryn_7 Tusk na dopalaczach 19.10.10, 02:13 Premier dobrze zrobił. Nie powinien tylko mówić, o działaniu na granicy prawa. Obowiązkiem rządu jest chronić bezpieczeństwo publiczne przed pojawiającymi się zagrożeniami. I nie jest z dopalaczmi jak z alkoholem, bo kto sprzeda denaturat do spożycia, pójdzie siedzieć. A wbrew szaradzie o środkach nie do spożycia w dopalaczach sprzedają trucizny - do spożycia. Odpowiedz Link Zgłoś
s0ber Re: Tusk na dopalaczach 20.10.10, 20:38 eryn_7 napisała: > Premier dobrze zrobił. Nie powinien tylko mówić, o działaniu na granicy prawa. > Obowiązkiem rządu jest chronić bezpieczeństwo publiczne przed pojawiającymi się > zagrożeniami. I nie jest z dopalaczmi jak z alkoholem, bo kto sprzeda denatura > t do spożycia, pójdzie siedzieć. A wbrew szaradzie o środkach nie do spożycia w > dopalaczach sprzedają trucizny - do spożycia. Ta... chronił. Takim sposobem dopalaczami będą teraz handlować dilerzy, którzy nie będą pod żadną kontrolą. Staną się one po prostu tym samym, czym są nielegalne narkotyki. Widać, że nie przeczytałaś tego, co napisał pan Pacewicz, inaczej zgodziłabyś się z jego argumentacją, no chyba że jesteś niespełna rozumu. Bo jeśli sądzisz, że lepiej, aby diler związany z przestępcami sprzedawał narkotyki Twojemu dziecku, niż żeby to państwo je kontrolowało i nie pozwalało, aby dzieciak to kupił, to naprawdę trzeba być niespełna rozumu. Jeśli Cię przytłoczyłem, to zapamiętaj tylko, że prohibicja nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
s1.2 Tusk na dopalaczach 19.10.10, 15:13 Słusznie! Zdaje się, że w całym tym informacyjnym szumie dopalaczowym zgubił się zdrowy rozsądek. Jednak nie wszyscy dali się zwariować. Tak trzymać! Odpowiedz Link Zgłoś