Dodaj do ulubionych

PiS znów fałszuje

19.10.10, 18:53
Czemu media dawaja temu wariatowi (Kaczynskiemu) glosu. Lepiej tego Polskiego Hitlera ignorowac. Nienawisc wywoluje nienawisc.
Obserwuj wątek
    • po_stach Dlaczego J.Kaczynski kazał zabić ??? 19.10.10, 19:12
      Syn zbił ojca, wiceministra rządu J.Kaczynskiego... PIS go zmotywował ?
      • wlekawa Re: Dlaczego J.Kaczynski kazał zabić ??? 19.10.10, 19:20
        To na pewno PO podjudziła do tego syna byłego wiceministra w ramach przemysłu nienawiści.
        • wlekawa Re: Dlaczego J.Kaczynski kazał zabić ??? 19.10.10, 19:34
          wlekawa napisał:

> To na pewno PO podjudziła do tego syna byłego wiceministra w ramach przemysłu n
          > ienawiści.

Już znalazłem potwierdzenie w Naszym Dzienniku:

Pół roku po katastrofie i na trzy dni przed publikacją przez MAK raportu na temat przyczyn katastrofy na lotnisku Smoleńsk Siewiernyj w nieprawdopodobnych okolicznościach ginie dr inż. Eugeniusz Wróbel. Wykładowca na Politechnice Śląskiej spełniał wszelkie kryteria, aby być powołanym w skład biegłych polskiej prokuratury. Należał do nielicznego grona ekspertów, którzy doskonale orientują się w tematyce lotniczej i są w stanie poddać merytorycznej ocenie dokument moskiewskiego Międzypaństwowego Komitetu Lotniczego.
        • pw.2221 Czy zabójstwo ministra PIS-u, to też PO ? 20.10.10, 08:58
          Syn-morderca był wynajęty przez Tuska i PO ?
          • modraczek.2 Re: Czy zabójstwo ministra PIS-u, to też PO ? 20.10.10, 09:30
            pw.2221 napisał:

> Syn-morderca był wynajęty przez Tuska i PO ?
            nie zmieniaj tematu
          • anna22290 Re: Czy zabójstwo ministra PIS-u, to też PO ? 20.10.10, 12:15
            czlowieku ty wiesz co piszesz ,czy to tylko zabawa
    • oliwia.anna.majewska Łżesz Beylinie. 19.10.10, 19:15
      "Nikt w Polsce nie wzywał do zabijania polityków PiS"

Że tylko przypomnę dorzynanie watahy.
      • maxik-g Czujesz się już dorżnięta? 19.10.10, 20:00
        Wiesz, może jednak weź ten dopalacz.
      • sener1986 Re: Łżesz Beylinie. 20.10.10, 09:03
        .... nie dziw sie parchy tak juz maja'
      • amesh Re: Łżesz Beylinie. 20.10.10, 10:15
        oliwia.anna.majewska napisała:

> "Nikt w Polsce nie wzywał do zabijania polityków PiS"
        >
        > Że tylko przypomnę dorzynanie watahy.

Przypomnisz mi, kto chciał wieszać Palikota?
    • last.man.standing Jedno spostrzeżenie dla "obiektywnego" autora 19.10.10, 19:18
      Niech szanowny Pan wyobrazi sobie, że podobna sytuacja ma miejsce
      w biurze PO. A więc wchodzi facet, morduje dwóch asystentów polityków
      platformy a później krzyczy, że chciał zabić Tuska.

Jaka opinia przedzierałaby się przez "salonowe" media. Ale niech Pan
      tak odpowie szczerze.

Bo widzi Pan. Są jeszcze ludzie w Polsce (np. ja), którzy takiej ściemy,
      jaką tutaj walicie - nie kupią za żadne skarby.

Był to pierwszy polityczny mord po 89 roku. Nie ważne czy facet ma równo
      czy nie równo pod sufitem. Intencja była jasna. Polityczny mord.

Smutne to, że macie czytelników, którzy bezkrytycznie akceptują to co
      piszecie.
      • wlekawa Re: Jedno spostrzeżenie dla "obiektywnego" autora 19.10.10, 19:24
        Przecież wiadomo, że nie masz racji. Bo już nawet wróble ćwierkają, że największy mord polityczny po 1989 r. miał miejsce 10 kwietnia w Smoleńsku. Już zapomniałeś, co prezes mówił?
      • off-ice Re: Jedno spostrzeżenie dla "obiektywnego" autora 19.10.10, 20:06
        > Był to pierwszy polityczny mord po 89 roku. Nie ważne czy facet ma równo
        > czy nie równo pod sufitem. Intencja była jasna. Polityczny mord.

Gościu "standing" jak to PIERWSZY????
        Przecież wasz guru od katastrof lotniczych (niejaki Macierewicz) już dawno ogłosił, że PIERWSZY POLITYCZNY MORD to katastrofa w Smoleńsku, która przecież była zamachem na prezydenta (pierwszego prawomocnie wybranego przez naród).
        Ty chyba jesteś nie na bieżąco - przecież nie może zdarzyć się coś dwukrotnie pierwszy raz...., choć wśród zwolenników pisu wszystko może się zdarzyć.
      • dredee Re: Jedno spostrzeżenie dla "obiektywnego" autora 20.10.10, 01:32
        Zgadzam sie z tobą, usłużne media walą w ciula, To zamordowano działacza PiS w biurze poselskim PiS, nie odwrotnie, gdyby tak było to nie wiem czy nie na serio w przychylnych mediach nie przewaliła by się fala o delegalizacji PiS
        • swiat_jest_plaski Re: Jedno spostrzeżenie dla "obiektywnego" autora 20.10.10, 06:47
          dredee napisał:

>To zamordowano działacza PiS w
          > biurze poselskim PiS, nie odwrotnie, gdyby tak było to nie wiem czy nie na ser
          > io w przychylnych mediach nie przewaliła by się fala o delegalizacji PiS

Odwrotnie? Czyli biuro poselskie w pośle PIS?
      • anna22290 Re: Jedno spostrzeżenie dla "obiektywnego" autora 20.10.10, 12:18
        smutne to jest ze sa ludzie ktorych tylko po czesci mozg pracuje samodzielnie i faktycznie z takimi ludzmi nie da sie juz nic zrobic
    • drmuras Chciał zabić TUSKA ? 19.10.10, 19:20
      Czy coś przegapiłem?
    • niemiec.niemiec @red. Beylin 19.10.10, 19:23
      Gazety endeckie tez prowadzily kampanie nienawisci w stosunku do Narutowicza i wiemy jak sie to skonczylo.
      Pana gazeta od dawna prowadzi kampanie nienawisci skierowana w Kaczynskiego i jego partie.
      I jeszcze panu tego malo? Moze dzisiaj lepiej byloby zamilknac...
      • sener1986 Re: @red. Beylin 20.10.10, 09:08
        .... a Gazeta Zydowska bombarduje miloscia bu zylo sie lepiej.
        • modraczek.2 Re: @red. Beylin 20.10.10, 09:29
          sener1986 napisał:

> .... a Gazeta Zydowska bombarduje miloscia bu zylo sie lepiej.

TAK
      • anna22290 Re: @red. Beylin 20.10.10, 12:21
        och jakby to bylo cudownie i spokojnie jakby wyznawcy PIS-u i Kaczynskiego raz na zawsze zamilkli to by byl prawdziwy polski cud
    • q-ku "o Boże, musieli akurat na biuro PISu?" 19.10.10, 19:24
      tak pomyślało dziś wielu Polaków
      że zaraz się zacznie szukanie afer, śledztwa, latanie po komisjach itp atrakcje

żadna inna partia by tak nie szalała
      • sener1986 Re: "o Boże, musieli akurat na biuro PISu?" 20.10.10, 09:15
        ...no jasne.
    • boykotka PiS znów fałszuje 19.10.10, 19:27
      Uważam, że wiele wypowiedzi Jarosława Kaczyńskiego potrafią wkurzyć niejednego człowieka.
      Kto sieje wiatr...
      • sener1986 Re: PiS znów fałszuje 20.10.10, 09:20
        w miejsce Jaroslawa Kaczynskiego wstaw Niesiolowski Palikot Kuc /nie poprawiac/ Fajda "prof" .Bartoszewski Tusk i tez bedzie dobrze.boykotka napisała:

> Uważam, że wiele wypowiedzi Jarosława Kaczyńskiego potrafią wkurzyć niejednego
        > człowieka.
        > Kto sieje wiatr...
    • irys78 PiS znów fałszuje 19.10.10, 19:31
      Pewnie sam wynajął dziadka,dał mu broń,bo już nie ma pomysłów na kampanię!Człowieka na odstrzał też wynajął.Polsko-polskie pojednanie przecież się skończyło.Zostało już tylko to....Co będzie następne?Wybory niedaleko............
      • sener1986 Re: PiS znów fałszuje 20.10.10, 09:26
        ... na pewno teraz wysadzi Palac Kultury , pogryzie Niesiola , zapisze sie do KPP Michnika ,popelni seppuku i zwali wszystko na Rudego Mojzesza.
    • azeta7 PiS znów fałszuje 19.10.10, 19:32
      KTO SIEJE WIATR…
      Kampania jadu i nienawiści… Ze strony PO… A w PiSie same Anioły miłosierdzia: Kaczyński jak wyparł się kampanii przyjaźni tłumacząc nieustannym przyjmowaniem prochów, odmawiając podania ręki i uznaniu kogokolwiek z innej partii. Kurski – ten od dziadka z Wermachtu i nieustannego bicia w PO, Ziobro – ani jednego dobrego słowa o swoich przeciwnikach, Macierewicz – ziejący jadem i chorą wyobraźnią wokół katastrofy zawinionej po części przez ówczesnego prezydenta, Hoffman szukający drzewa by powiesić Palikota, Brudziński z zatkanymi uszami na jakiekolwiek argumenty wykazujące, że PiS to nie jest partia najmądrzejszych, jedynych Polaków. Nelly z porażającą głupotą nienawiści i braku zrozumienia tego co sama wygłasza, zapraszana z lubością przez tv dla żartów, Szczypińska z oczami wpatrzonymi w JK i ssąca każdą nienawiść lejącą się z jego ust. A ich duchowy przywódca – Rydzyk? Kto nie wierzy niech posłucha jego radia i TV. Trujący jad i nieopanowana wścieklizna, którą nieustannie zaraża zniewolonych PiSowców? Anioły miłości!!! Puszka Pandory została otwarta i wychodzą z niej różne demony, szalone postaci, które po trupach chcą wejść do historii. I tego musimy się bać!!!

• zdzicho_waciak Re: PiS znów fałszuje 19.10.10, 19:36
        Jasne, ale póki co to z demonów, które wyłażą z tej puszki śmiertelne są tylko te tolerancyjne, światłe i cywilizowane... Te moherowe nie strzelają...
        • off-ice Te moherowe nie strzelają... 19.10.10, 19:57
          no jak to nie??? Czy strzelający w Łodzi to może koleś z liceum, lub student???
          Cały problem właśnie w tym, że język nienawiści który wprowadził do polityki Kaczyński jest odbierany dosłownie przez jego zwolenników po sześćdziesiątce.
          • zdzicho_waciak Re: Te moherowe nie strzelają... 19.10.10, 20:03
            Jasne, a ten świr z Łodzi to był zwolennik Kaczyńskiego... Ciekawe, czego jeszcze się dowiemy od miłośników Jedynie Słusznej Gazety...

Na marginesie - tych "kolesi z liceum" i "studentów" widziałem na Krakowskim Przedmieściu. Było co oglądać, zwłaszcza gdy już wypili kilka piw...
            • off-ice Re: Te moherowe nie strzelają... 19.10.10, 20:14
              No cóż, przykro mi, że nie rozumiesz co czytasz i piszesz, ale to nie mój problem.
              Na Krakowskim widziałem też "moherowych", którzy na trzeźwo (jak sadzę) zawstydzili podchmielonych studentów swoim chamstwem w zachowaniu i kwiecistą polszczyzną pełną inwektyw. Obrońcy Kaczyńskiego i pisu są nie do pobicia (tyle lat szkolenia i indoktrynacji przez Rydzyka daje rewelacyjne efekty).
              • zdzicho_waciak Re: Te moherowe nie strzelają... 19.10.10, 22:56
                Chyba się zaplątałeś we własnej dialektyce... W tym akurat jesteście nie do pobicia...
                • off-ice Re: Te moherowe nie strzelają... 20.10.10, 14:45
                  > Chyba się zaplątałeś we własnej dialektyce...

a możesz rozwinąć tą myśl???
                  • zdzicho_waciak Re: Te moherowe nie strzelają... 20.10.10, 17:34
                    ja
                    "Jasne, ale póki co to z demonów, które wyłażą z tej puszki śmiertelne są tylko te tolerancyjne, światłe i cywilizowane... Te moherowe nie strzelają... "
                    mr off-ice
                    "no jak to nie??? Czy strzelający w Łodzi to może koleś z liceum, lub student???
                    Cały problem właśnie w tym, że język nienawiści który wprowadził do polityki Kaczyński jest odbierany dosłownie przez jego zwolenników po sześćdziesiątce
                    . "

"strzelający w Łodzi" nie był kolesiem z liceum ani studentem. Był facetem starszym, 62-letnim (jak donosi prasa). Zabójstwo, którego się dopuścił nosi ewidentnie cechy czynu popełnionego z nienawiści. Zatem pasuje zdanie drugie: to zwolennik Kaczyńskiego, po sześćdziesiątce, który odbiera dosłownie język nienawiści, wprowadzony do polityki przez wodza PiS.

Co prawda logika kazałaby się zastanowić, czy ktoś krzyczący o nienawiści do PiS i Kaczyńskiego może być jego zwolennikiem, ale jak wiadomo od czasów nieocenionego Lwa Trockiego logika jest tylko formą myślenia wulgarnego, a wyższą formą interpretowania rzeczywistości jest właśnie dialektyka. I dzięki niej można dowieść, że to wszystko wina Kaczyńskiego i jego zwolenników. A kto się nie zgadza - nie rozumie co sam pisze i czyta...
                    • off-ice Re: Te moherowe nie strzelają... 20.10.10, 18:21
                      Nigdy bym nie pomyślał, że w Polsce będę musiał komuś tłumaczyć z polskiego na polski.

> Co prawda logika kazałaby się zastanowić, czy ktoś krzyczący o nienawiści do Pi
                      > S i Kaczyńskiego może być jego zwolennikiem,

Logika logiką, natomiast zasady pisowni w języku polskim mówią, że KROPKA, ZNAK ZAPYTANIA, WYKRZYKNIK oznacza zakończenie zdania. Wszystko co jest napisane po tych znakach, to już inne zdanie i trzeba go czytać i rozumieć rozłącznie.
                      Teraz już wiem, dlaczego sondaże informują, że 75% Polaków (jak sądzę tych prawdziwych) nie rozumie prostego przekazu pisanego w języku polskim.
                      Napisałeś "...Te moherowe nie strzelają....
                      ja odpowiedziałem : "...no jak to nie??? Czy strzelający w Łodzi to może koleś z liceum, lub studen
                      > t???
                      Teraz logika - skrót myślowy "moherowy beret" określa ogólnie ludzi w starszym wieku (bez względu na fakt, czy beret faktycznie nosi czy nie i czy popiera Kaczyńskiego czy Tuska). Jeśli więc - jak sam piszesz :"... "strzelający w Łodzi" (..) Był facetem star
                      > szym, 62-letnim (jak donosi prasa)."" - czyli zgodnie z definicją "moherowego beretu" wychodzi na to z logiki - że strzelał "moherowy beret" i KROPKA.
                      Następne zdanie po KROPCE "....> Cały problem właśnie w tym, że język nienawiści który wprowadził do polityki Ka
                      > czyński jest odbierany dosłownie przez jego zwolenników po sześćdziesiątce" - dotyczy zwolenników pisu (moherowych), którzy co prawda na razie do nikogo nie strzelali, ale niejednokrotnie dopuszczali się rękoczynów w "obronie polskości i pisu" jak wbija im to nieustannie do głów prezes razem z ojcem dyrektorem (ostatnie przykłady z Krakowskiego Przedmieścia).
                      Zatem sama logika, bez znajomości pisowni da taki efekt jak w twoim przypadku.

Osoby, która strzelała w Łodzi nie mogę oceniać, bo na razie nie wiadomo, czy człowiek ten jest poczytalny i czy w chwili popełnienia czynu był świadomy jego konsekwencji, a co najważniejsze - był sam, jeden jedyny, rodzynek - anie jak w przypadku "obrońców krzyża" tłum "Talibów" gotowych na wszystko.

Czytaj mniej Trockiego a może będą z ciebie ludzie.
                      zdzicho - czy to jest już jasne???
                      • zdzicho_waciak Re: Te moherowe nie strzelają... 20.10.10, 19:03
                        Primo: zdanie po kropce nie musi oznaczać KOŃCA MYŚLI zawartej w poprzednim zdaniu. Sens wypowiedzi może zawierać cały akapit złożony z kilku zdań. Jeśli piszesz niejasno - nie dziw się, że czytelnicy interpretują to co piszesz niekoniecznie tak, jakbyś chciał. I miej pretensje do siebie, a nie do innych. Nie jest moją winą, że 3/4 Polaków (tych mniej prawdziwych?) nie potrafi jasno i precyzyjnie wyrazić swoich myśli.

Secundo: powiedzenie "moherowy beret" ma bardzo określoną konotację, nadaną mu tak przez czołowego popularyzatora tego określenia, jak i rzesze późniejszych naśladowców. Oznacza zwolennika prawej strony politycznej, najczęściej osobę starszą (ale niekoniecznie), religijną i słuchającą Radia Maryja. W wersji wulgarnej (częstej choćby na tym forum) jest epitetem pod adresem zwolenników PiS, także tych młodszych. Stąd nie odnosi się tylko do wieku etykietkowanego, ale raczej do stanu umysłu.

Tertio: sam przyznajesz - oni jeszcze nie strzelali. To nie ci katotalibowie z wypranymi przez duce Kaczyńskiego mózgami zaczęli, ale ta druga strona, mieniąca się obrońcami tolerancji i postępu. A incydenty spod krzyża pokazują, że akty agresji nie są obce właśnie tej drugiej stronie i jakby się nasilały ostatnio.

I ostatnie: ja rozumiem, że boisz się tych moherowych staruszek bijących swoimi parasolkami zdrowych, silnych młodzieńców. Za dużo naoglądałeś się Monty Pythona...
                        • off-ice Re: Te moherowe nie strzelają... 20.10.10, 22:13
                          odp. na primo - nie wiem dlaczego zwolennik pisu "interpretuje" zamiast po prostu przeczytać tekst ze zrozumieniem. Pan Macierewicz wasz guru interpretacji wyinterpretował, że w smoleńsku był zamach (no bo jak to możliwe, że taki TU 154 po wyrżnięciu w drzewo stracił skrzydło?? Przecież w Rosji te samoloty były wykorzystywane do wycinki drzew lotem koszącym na dalekiej Syberii), a w Łodzi staruszek który strzelał MUSIAŁ być przez kogoś inspirowany (czytaj w domyśle przez Tuska - to jeszcze dosłownie nie zostało powiedziane, ale w tym tygodniu na pewno będzie, w ramach łagodzenia języka przez polityków pisu (mord łudzki).

odp. na secundo - nie wiem jakie według ciebie ma konotacje określenie "moherowy beret", np. według mojej mamy określa on nakrycie głowy, ale jak rozumiem świat ma być widziany JEDYNIE oczyma uciśnionego pisowca siedzącego w oblężonej twierdzy z moherowym beretem na swojej rozpalonej do czerwoności łepetynie. No cóż......., nic na to nie poradzę, taki wasz urok.

odp. na tertio - jeśli twierdzisz, że "...To nie ci katotalibowie z
                          > wypranymi przez duce Kaczyńskiego mózgami zaczęli, ale ta druga strona, mieniąc
                          > a się obrońcami tolerancji i postępu. " - obłąkany staruszek moherowy beret, to "druga strona", to "obrońca tolerancji i postępu", to jestem gotów skłonić się do zasłyszanej opinii, że obóz pisu wynajął obłąkanego "cyngla", który z okrzykiem „śmierć Kaczyńskiemu” wpadł do biura, gdzie Kaczyńskiego być nie mogło i z pistoletu pamiętającego II WŚ wywalił cały magazynek w pierwszego kogo w owym biurze napotkał. Cały incydent według owej opinii ma potwierdzić tezę lansowaną przez Kaczyńskiego i pis po katastrofie smoleńskiej, że w Polsce ktoś chce zabić prezesa, bo brata mu już zabili ruscy. Widać że prezes najlepiej czuje się w "trumiennej" retoryce. Za czasów swojej politycznej młodości jak sam twierdził - nosił mały pistolecik, bo rzekomo ktoś dybał na jego malutki żywot.

Odp. Na ostatnie : „... ja rozumiem, że boisz się tych moherowych staruszek bijących swoimi
                          > parasolkami zdrowych, silnych młodzieńców” - widziałem te „moherowe staruszki” rozmodlone na Krakowskim Przedmieściu, jak lały strażników miejskich (kilku musiało korzystać z pomocy służb medycznych), którzy w końcu musieli użyć gazu łzawiącego. Widziałem jak staruszki moherowe prawdziwe katoliczki i Polki wraz z „prawdziwymi Polakami „moherowymi” spychali strażników razem z barierkami okładając ich przy tym czym popadło, a księży lżyli i wyzywali od najgorszych. Rozumiem, że tobie właśnie taka „demokracja” najbardziej odpowiada – mnie nie. To jako żywo „demokracja” stadionowa. Dlatego, jedyna możliwość na normalność, to marginalizacja polityczna pisu a przede wszystkim Kaczyńskiego. Śmietnik historii – to czeka niechybnie awanturników z pisu i oby stało się to jak najszybciej. Pierwsza klęska w wyborach samorządowych, kolejna w parlamentarnych i razem z mężem stanu Lepperem może sobie Kaczyński uprawiać politykę na blokadzie gdzieś pod Inowrocławiem (przepraszam Inowrocławian).
                          • zdzicho_waciak Re: Te moherowe nie strzelają... 20.10.10, 22:29
                            1) "Czytanie ze zrozumienie" to właśnie intepretacja mistrzu intelektu. A, że interpretacja bełkotu zazwyczaj nastręcza pewnych trudności to już inna sprawa.

2) Jasne "moherowy beret" to tylko nakrycie głowy... Widzę, że brak Ci już konceptu. I - nie, świat nie ma być widziany jedynie moimi oczami, ja pisałem, jak rozumie się to określenie powszechnie. Nie wiem, jak rozumiesz je Ty, skoro rozumiesz je inaczej, więc następnym razem po prostu napisz, zamiast od razu siać stekiem inwektyw. Wiem, że taki wasz urok, ale jednak...

3) Brawo. Widzę, że robisz postępy. Ale wciąż nie zmienia to podstawowego faktu: to nie biuro PO zostało zaatakowane, nie biuro SLD ani nawet ekspozytura Gazety Wyborczej. Atakujący nie wykrzyczał swej nienawiści do "nieprawdziwych Polaków", "zdrajców Narodu" itp. Nie. Zaatakowano biuro PiS, agresor dyszał nienawiścią do tej partii i do jej szefa. Nie działał w próżni, nawet jeśli był świrem... Może naczytał i nasłuchał się właśnie takich mądrości, że to właśnie PiS jest najgorszym złem, gorszym od faszyzmu i koniecznie należy usunąć tę partię na śmietnik... I jak prawdziwy demokrata przeszedł od słów do czynów...

4) Och tak, staruszki gorsze od górników :-)))). Wiesz, daj sobie już spokój, bo zaczynasz po prostu się ośmieszać :-))))))
                            • off-ice Re: Te moherowe nie strzelają... 20.10.10, 23:24
                              > 1) "Czytanie ze zrozumienie" - tak to już trzeba interpretować, ja jednak napisałem "ZE ZROZUMIENIEM" a tu niczego interpretować nie trzeba, no ale rozumiem że interpretacja to taka wasza pisowska sztuczka - zawsze można wyczytać to co aktualnie lansuje prezio.

> 2) Jasne "moherowy beret" to tylko nakrycie głowy... Widzę, że brak Ci już konc
                              > eptu.
                              Jak rozumiem, ty twierdzisz że moherowy beret NA PEWNO nakryciem głowy nie jest i bez "konceptu" ani rusz.

>I - nie, świat nie ma być widziany jedynie moimi oczami,

Rozumiem że to jest twoja interpretacja – bo ja napisałem cytuję „...ale jak rozumiem świat ma być widziany JEDYNIE oczyma uciśnionego pisowca siedzącego w oblężonej twierdzy z moherowym beretem na swojej rozpalonej do czerwoności łepetynie”. No chyba że w całości identyfikujesz swoją osobę z tym opisem, w takim razie pozostaje mi tylko ci współczuć.

zamiast od razu siać stekiem inwektyw. - acha tu muszę interpretować, bo nie wiem o jakich „inwektywach” piszesz i to na dodatek połączonych ze stekiem??? Inwektywa to przypisanie adwersarzowi cech negatywnych – czyli interpretuję – że obraziło cię słowo uciśniony, czy oblężona twierdza, a może rozpalona łepetyna to dla ciebie inwektywa??? Pisałem o pisowcach (oj przepraszam to też może być stek inwektyw).

> 3) Brawo. Widzę, że robisz postępy. - szkoda że ty nie robisz żadnych.

> 4) Och tak, staruszki gorsze od górników :-)))). Wiesz, daj sobie już spokój, b
                              > o zaczynasz po prostu się ośmieszać :-))))))

No jasne – ja jestem śmieszny, ty przedstawiasz samą prawdę objawioną o brutalnym bandyckim ataku butelkami, po którym zaatakowani dalej odmawiali różaniec popijając herbatkę z termosów.
                              Opowiedz coś jeszcze to jest naprawdę fantastyczne!!
                              • zdzicho_waciak Re: Te moherowe nie strzelają... 20.10.10, 23:38
                                Synku, jesteś jak Pan Jourdain z Moliera, który dopiero co dowiedział się, że mówi prozą i jest tym zachwycony. Czytając każdy tekst na bieżąco go sobie interpretujesz. Naprawdę mam Ci tłumaczyć najprostsze rzeczy?

"Moherowy beret" to pewne określenie. Jego inerpretacja (tak! to znowu to trudne słowo!) zależy od kontekstu, w jakim występuje. Raz możemy mówić o rzeczy, innym razem o człowieku. Z kontekstu naszej rozmowy wynikało (można było wyinterpretować), że chodzi o pewnych ludzi, których potocznie określa się tym terminem. Naprawdę musisz zgrywać idiotę? Naprawdę brakuje Ci już konceptu?

I znowu - tak. Wyinterpretowałem z Twojego tekstu, że ów "uciśniony pisowiec" odnosi się do mnie, bo rozmawiałeś ze mną i zwracałeś się do mnie, a co więcej wcześniej wielokrotnie dawałeś mi do zrozumienia, że uważasz mnie za pisowca.

I jeszcze raz tak - odebrałem to jako próbę obrażenia mnie. Dość nieudolną, cienką i bez polotu dodajmy. Wycofujesz się? :-)

Już nie muszę opowiadać. Wciąż nie mogę wyjść ze zdumienia, jakie to groźne dla państwa i demokracji są te staruszki :-))))...

Ukłony, dzięki za dobrą zabawę. Musimy to kiedyś powtórzyć :-))))
                                • off-ice Re: Te moherowe nie strzelają... 21.10.10, 00:56
                                  > Synku, jesteś jak Pan Jourdain z Moliera, który dopiero co dowiedział się, że m
                                  > ówi prozą i jest tym zachwycony.

o jo joj, ale błysnąłeś, tyle trudnych słów w jednym zdaniu...
                                  I ta poufałość "synku" - interpretuję, że powoli puszczają ci nerwy i zupełnie nie wiem dlaczego choć się domyślam.

> "Moherowy beret" to pewne określenie. Jego inerpretacja
                                  A ten znowu swoje interpretacje, a ja myślałem że moherowy beret to interpretacja związana z zamachem smoleńskim.

> I znowu - tak. Wyinterpretowałem z Twojego tekstu, że ów "uciśniony pisowiec" o
                                  > dnosi się do mnie,
                                  No cóż, jeśli się w tym opisie rozpoznałeś, to szczęść ci Boże, może cię nie ustrzeli wynajęty przez prezia "cyngiel".

> I jeszcze raz tak - odebrałem to jako próbę obrażenia mnie.

A, bo wy pisowcy obrażacie się byle czym, taki wasz urok.

> Ukłony, dzięki za dobrą zabawę. Musimy to kiedyś powtórzyć :-))))

No przecież nie trzeba do siebie od razu strzelać lub rzucać butelkami, można się trochę pośmiać, to zdrowiej i bezpieczniej.
        • iwona-maria2108 Re: PiS znów fałszuje 20.10.10, 01:28
        • iwona-maria2108 Re: PiS znów fałszuje 20.10.10, 01:30
          No, nie wiadomo które z tych demonów strzelały. Tych moherowych też nie można wykluczyć.
          • zdzicho_waciak Re: PiS znów fałszuje 20.10.10, 01:46
            Ten z Łodzi na mohera nie wygląda. Wszak nienawidzi Kaczyńskiego i PiS, więc raczej bliżej mu do sił światłości, postępu i tolerancji (a la Gazeta Wyborcza)...

Ci młodzi ludzie, atakujący, nie tylko słownie, modlących się pod krzyżem na Krakowskim Przedmieściu też moherami raczej nie byli...
            • off-ice Re: PiS znów fałszuje 20.10.10, 14:53
              > Ci młodzi ludzie, atakujący, nie tylko słownie, modlących się pod krzyżem na Kr
              > akowskim Przedmieściu też moherami raczej nie byli...

A gdzie ty widziałeś tam ludzi modlących się???
              Chyba, że to jakiś nowy rodzaj "modlitwy" - "...precz z komuną", "...nie oddamy krzyża", "...precz z Komorowskim", " ...czarni zdrajcy, przekupni judasze" itp. To mi bardziej wygląda na zaklęcia jakiejś sekty, no ale cóż, każdy ma taką modlitwę jaką chce.
              • zdzicho_waciak Re: PiS znów fałszuje 20.10.10, 17:39
                Widziałem i modlących się. Też możesz zobaczyć, jeśli poszukasz w Necie filmików. A okrzyk "precz z komuną" jest rzeczywiście szczytem chamstwa... Znacznie gorszym niż rzucanie butelkami po wódce w modlących się...
                • off-ice Re: PiS znów fałszuje 20.10.10, 18:31
                  zdzicho_waciak napisał:

> w. A okrzyk "precz z komuną" jest rzeczywiście szczytem chamstwa... Znacznie go
                  > rszym niż rzucanie butelkami po wódce w modlących się...

Okrzyk "precz z komuną" nie jest szczytem chamstwa, a jedynie szczytem zagubienia, otumanienia, manipulacji, chyba że krzyczący są na "proszkach" i w ich "chorym widzie" otacza ich "komuna".
                  Rzucania butelkami po wódce w modlących się nie zauważyłem z prostej przyczyny - NIE WIDZIAŁEM MODLĄCYCH SIĘ (logika). Widziałem jedynie ludzi z obłędem w oczach krzyczący precz z komuną i nie oddamy krzyża.
                  I dalej, rzucenie w kogoś butelką powoduje poważne obrażenia ciała u ofiary, chyba że butelka była plastikowa, ale w takie wódki nie pakują (tu nie będę się upierał, bo z zakresu butelek po wódce nie jestem autorytetem).
                  • zdzicho_waciak Re: PiS znów fałszuje 20.10.10, 19:08
                    Ok, okrzyk "precz z komuną" nie jest chamstwem. To ile w nim zagubienia - to inna sprawa. Swoją drogą - wolę mieć do czynienia z osobami zagubionymi niż z chamami.

Nawet jeśli Ty nie widziałem tam modlących się nie oznacza, że ich tam nie było (logika). Jak już wspominałem dowody obecności modlących się łatwo możesz sobie wyguglować.

Obrażenia ofiary mogą powstać wtedy, gdy butelka trafi (znowu logika)... A są świadkowie, że takie butelki były rzucane i nie przez owych "obrońców krzyża"...
                    • off-ice Re: PiS znów fałszuje 20.10.10, 21:54
                      Swoją drogą - wolę mieć do czynienia z osobami zagubionymi niż z cha
                      > mami.

To musisz zaciągnąć się do GOPRu, będziesz w swoim żywiole.

> Nawet jeśli Ty nie widziałem tam modlących się nie oznacza, że ich tam nie było
                      > (logika). Jak już wspominałem dowody obecności modlących się łatwo możesz sobi
                      > e wyguglować.

Chyba zupełnie nie wiesz, na czym polega i co to jest modlitwa. Na pewno nie jest to klepanie na głos lub krzycząc - zdrowasiek przeplatając okrzykami precz z komuną (również logika oraz zdrowy rozsądek). Nie jestem ekspertem od modlitwy, ale zapytaj księdza - ja pytałem.

> Obrażenia ofiary mogą powstać wtedy, gdy butelka trafi (znowu logika)... A są ś
                      > wiadkowie, że takie butelki były rzucane i nie przez owych "obrońców krzyża"...

Reasumując - potworny bandycki napad na rozmodlone staruszki - nikt nie ucierpiał (za wyjątkiem strażników miejskich - ale oni pewnie poślizgnęli się na skórce od banana), nikt nie został aresztowany, są świadkowie ale nie składali zawiadomień i nie wskazali bandytów rzucających butelkami.
                      Strach się bać.
                      Ze już nie wspomnę o łamaniu prawa przez "obrońców" w biały dzień, śmiejąc się państwu i demikracji w nos. Ale w porównaniu z bandyckim atakiem butelkami - to pikuś (pan).
                      • zdzicho_waciak Re: PiS znów fałszuje 20.10.10, 22:14
                        Każdy ma swój sposób modlitwy a Ty raczej nie jesteś uprawniony by wyrokować, jaki jest lepszy i dla kogo (nie jesteś wszak ekspertem). Modlitwą jest też zbiorowe odmawianie ojczenaszy i zdrowasiek. Możesz zapytać księdza.

Ja rozumiem, że z Twojego punktu widzenia lepiej byłoby, gdyby ta butelka trafiła. Ale nie trafiła, na szczęście, co nie zmienia faktu - agresja, nawet jeśli chybiona, wciąż pozostaje agresją. A co do zgłaszania pewnych faktów policji i Straży Miejskiej - były zgłaszane. Bez reakcji. Ciekawe dlaczego?

Co do łamania prawa - powiesz mi, jakie prawo złamano? Tym ludziom nie przysługiwało prawo do manifestacji? Oni się śmiali demokracji w nos? Nie, to Ty się śmiejesz, chcąc dzielić ludzi na tych, co mają prawo manifestować i tych, którym takich praw należy odmówić...
                        • off-ice Re: PiS znów fałszuje 20.10.10, 23:38
                          > Każdy ma swój sposób modlitwy a Ty raczej nie jesteś uprawniony by wyrokować

Oczywiście - talibowie na ten przykład modlą się wysadzając się w powietrze - to jest ich najlepszy sposób służenia Allachowi.

> Ja rozumiem, że z Twojego punktu widzenia lepiej byłoby, gdyby ta butelka trafi
                          > ła. Ale nie trafiła,
                          Nie, no lepiej by było dla ciebie żeby trafiła, bo od razu prezio by wystąpił i krzyczał, że na Krakowskim leje się krew, a tu jak na złość wszystkie butelki obok. No jasna cholera....
                          No i w końcu zlecili "cynglowi" żeby sobie w końcu trafił i pewnie dlatego biedny staruszek dla pewności wywalił cały magazynek w bogu ducha winnego asystenta, aby prezio w końcu był zadowolony. Teraz może śmiało spojrzeć w oczy preziowi i powiedzieć "..panie prezesie melduję wykonanie zadania"

> Co do łamania prawa - powiesz mi, jakie prawo złamano?
                          No cóż, jesli nie wiesz jakie prawo złamano - to postaw kilku metrowy transparent w środku miasta przed urzędem państwowym i rozłóż sobie obok obozowisko, to się od razu dowiesz jak w cywilizowanym (a nie dzikim) kraju wygląda manifestacja.
                          • zdzicho_waciak Re: PiS znów fałszuje 20.10.10, 23:43
                            O, mamy już talibów :-). Brawo! Widać faszyści to już za mało. No, dalej, co jeszcze wymyślisz Obrońco Tolerancji?

Rozwiń tę koncepcję z cynglem i upowszechnij. Kto wie, może nawet dorównasz Macierewiczowi?

Kraj, w którym zabronią mi trzymania takiego transparentu przed urzędem publicznym nie będzie krajem demokratycznym. Nie masz pojęcia, co to jest demokracja. Co zresztą widać nie pierwszy raz... :-)
                            • off-ice Re: PiS znów fałszuje 21.10.10, 01:08
                              > O, mamy już talibów :-). Brawo! Widać faszyści to już za mało. No, dalej, co je
                              > szcze wymyślisz Obrońco Tolerancji?

Nie wiem co ci przeszkadzają Talibowie??? Oni wierzą w swojego boga i pewnie z tobą i pisem nie chcą mieć nic wspólnego. A że oni lubią w czasie modlitwy odlecieć do Allacha, tak bo są bardzo pobożni i już.

> Rozwiń tę koncepcję z cynglem i upowszechnij. Kto wie, może nawet dorównasz Mac
                              > ierewiczowi?
                              No cóż, koncepcja jest prosta, żeby nie rzec prostacka, niemniej w dobie spiskowych teorii lansowanych przez nawiedzonych lanserów politycznych z pisu dobrze wpisuje się w tą chorą rzeczywistość.

> Kraj, w którym zabronią mi trzymania takiego transparentu przed urzędem publicz
                              > nym nie będzie krajem demokratycznym. Nie masz pojęcia, co to jest demokracja.
                              > Co zresztą widać nie pierwszy raz... :-)

Kraj, w którym każdy może robić co chce i kiedy chce bez względu na innych NIE MA NIC WSPÓLNEGO Z DEMKRACJĄ - TO ANARCHIA. Musisz trochę doczytać bo widzę luki w wiedzy, a wiedza to podstawa, ale nie dla "ciemnego ludu" jak swój elektorat pieszczotliwie określił Kurski. Dlatego właściwie może nie uzupełniaj wiedzy, bo stracisz miejsce w pisie (logika).
                              • zdzicho_waciak Re: PiS znów fałszuje 21.10.10, 01:38
                                No, z każdym postem jest coraz gorzej :-)...

Słuchaj - możliwość wyrażenia swojej opinii, nawet podczas manifestacji i na transparencie to nie jest anarchia. To podstawa demokracji. Dlatego w każdym demokratycznym kraju gwarantuje się wolność zgromadzeń i wolność słowa. Powtórz to: wolność zgromadzeń i wolność słowa. Dotarło pod sufit?

I już się tak nie wysilaj - naprawdę nie jesteś w stanie mnie obrazić, choć tak wytrwale próbujesz.
                                • off-ice Re: PiS znów fałszuje 21.10.10, 10:02
                                  Dlatego w każdym demo
                                  > kratycznym kraju gwarantuje się wolność zgromadzeń i wolność słowa. Powtórz to:
                                  > wolność zgromadzeń i wolność słowa. Dotarło pod sufit?

Cały problem w tym, że pod twoim sufitem jest tak ciasno, że nie może juz nic dotrzeć.
                                  Wolność jednych NIE MOŻE ODBYWAĆ SIĘ kosztem wolności innych. Zgromadzenia i manifestacje TAK ale pod warunkiem ich legalności, czyli wcześniejszego zgłoszenia i otrzymania zezwolenia.
                                  No ale co taki anarchista, rozmodlony i zapatrzony w prezia z rozpaloną łepetyną nakrytą moherowym beretem (twoja identyfikacja jak sam przyznałeś, bez obrazy) może wiedzieć o legalizmie demokratycznym????
                                  Jak pokazuje przykład - NIC, i nie łudzę się, że cokolwiek z tego zrozumiesz (logika).
                                  • zdzicho_waciak Re: PiS znów fałszuje 21.10.10, 14:14
                                    No cudnie, dokładnie to się spodziewałem usłyszeć. Mam jakąś tam wolność, gwarantowaną nawet przez konstytucję, ale jest ona uzależniona od decyzji urzędnika. Muszą mi pozwolić korzystać z niej... No, Trockiego to Ty nie czytałeś (Moliera też, w sumie to chyba mało co czytałeś), ale myślisz jak wzorowy bolszewik...

No, dobra, dość już tego. Do pewnego czasu Ty ze swoją ignorancją byłeś nawet zabawny - zwłaszcza te Twoje uparte próby wbicia mi szpili - ciągle jednym i tym samym wistem (nikt Ci nie powiedział, że ten sam dowcip powtarzany wiele razy staje si po prostu nudny?). Teraz jesteś już tylko żałosny...

Bye, bez odbioru.
                                    • off-ice Re: PiS znów fałszuje 21.10.10, 16:02
                                      zdzicho_waciak napisał:

> No cudnie, dokładnie to się spodziewałem usłyszeć. Mam jakąś tam wolność, gwara
                                      > ntowaną nawet przez konstytucję, ale jest ona uzależniona od decyzji urzędnika.
                                      > Muszą mi pozwolić korzystać z niej... No, Trockiego to Ty nie czytałeś (Molier
                                      > a też, w sumie to chyba mało co czytałeś), ale myślisz jak wzorowy bolszewik...

Omówienie zasad demokracji to zakres nauczania liceum. Ja myślałem, że wymieniam poglądy z kimś, kto już tą lekcję odrobił - ale niestety chyba nie.

Słowo demokracja wywodzi się z języka greckiego i w wolnym tłumaczeniu oznacza: "władza ludu". Zgodnie z artykułem. drugim Konstytucji RP z 2 kwietnia 1997 roku nasz kraj jest (cytuję): "demokratycznym państwem prawnym, urzeczywistniającym zasady sprawiedliwości społecznej". Poza tym Konstytucja całkiem jasno precyzuje strukturę wraz z zasadami funkcjonowania państwa. Gwarantuje ona także wszystkim polskim obywatelom szereg praw. Należą do nich np. nietykalność wraz z wolnością osobistą, czynne oraz bierne prawo wyborcze ale także prawo do poszanowania mojej godności.

Wolność zgromadzeń, należy do grupy takich swobód obywatelskich jak wolność wypowiedzi oraz stowarzyszania się z innymi. Polega na uprawnieniu obywateli do gromadzenia się w celu publicznego wyrażenia swojego zdania na dany temat. Jest jedną z kanonu wolności demokratycznych, wyrażającą spontaniczny pluralizm myśli i poglądów społeczeństwa.

Wolność zgromadzeń może jednak podlegać pewnym ograniczeniom, ze względu na obowiązujące w danym państwie ustawy, konieczność zabezpieczenia porządku publicznego i narodowego interesu bądź dla ochrony zdrowia, moralności publicznej albo praw i wolności innych osób. Wolność organizowania i uczestniczenia w pokojowych zgromadzeniach nakłada na organy państwa obowiązek zapewnienia ochrony i bezpieczeństwa osobom biorącym udział w demonstracji.

Zapraszam do odrobienia lekcji, a nie na forum wypisywać głupoty - zdzichu.
    • ultimusoptimus Kaczyński ma krew na rękach !!! 19.10.10, 19:33
      Ta kaczka w swej paranoi nie wie co mówi. Smutne to ale niestety wydarzenie to jest w prostej linii spowodowane postępowaniem kaczki w ostatnim okresie. I nikt mi nie powie, że jest inaczej.
      • kurelski Re: Kaczyński ma krew na rękach !!! 20.10.10, 06:20
        ultimusoptimus napisał:

> Ta kaczka w swej paranoi nie wie co mówi. Smutne to ale niestety wydarzenie to
        > jest w prostej linii spowodowane postępowaniem kaczki w ostatnim okresie. I nik
        > t mi nie powie, że jest inaczej.
        Jest inaczej - poprostu jestes glupi.
        • off-ice Re: Kaczyński ma krew na rękach !!! 20.10.10, 14:58
          > Jest inaczej - poprostu jestes glupi.

Ten "argument" jakoś mnie nie przekonuje, ale pewnie dlatego, że też jestem głupi, albo nawet jeszcze głupszy.
          Czy zwolennicy pisu mogą opublikować jakąś skalę głupoty wdeług pis??? Byłoby jakoś łatwiej odnaleźć się na tej skali.
    • wlekawa PiS znów fałszuje 19.10.10, 19:38
      Biskupi nie zostawią z pewnością swojego beniaminka w biedzie. W katedrach zabrzmią kazania, klątwy i litanie.
      • wppa wiekowa spadaj 19.10.10, 21:53
        A tobie co zagrzmi w tym pustym łbie?
    • czajnik271 rola mediow w podzeganiu 19.10.10, 19:42
      czy media moga byc odpowiedzialne za podzeganie do nienawisci?co na to historia?a propaganda nazistowska budujaca nienawisc do zydow,czyz nie przyczynila sie do polowania na te nacje w czasie wojny?W 1994 roku w ciagu 1 miesiaca w Afryce plemie Hutu wymordowalo kilka milionow zyjacych obok nich ludzi z plemienia Tutsi.Przed i podczas tego szalenstwa jedna mala rozglosnia radiowa nadawala caly czas programy pelne nienawisci,nawolujace do wyrywania chwastow.Czemu Panie Michnik tak sie Pan boi.
      • off-ice Re: rola mediow w podzeganiu 19.10.10, 20:24
        No własnie - a Kaczyński na wiecu krzyczał że - "ONI stoją tam, gdzie stało ZOMO".
        Kaczyński ma "krew na rękach".
        • sener1986 Re: rola mediow w podzeganiu 20.10.10, 09:35
          ... i gila pod nosem.
    • off-ice PiS znów fałszuje 19.10.10, 19:48
      Tak kończy się judzenie i dzielenie ludzi "...my stoimy tu gdzie staliśmy kiedyś, oni tam gdzie stało ZOMO.."
      Kto sieje wiatr, zbiera burzę. Kaczyńskiego razem z jego partią o humorystycznej nazwie Prawo i Sprawiedliwość, trzeba w wyborach umieścić na śmietniku historii i jak najszybciej o tym zapomnieć.
    • 17janek Re: PiS znów fałszuje 19.10.10, 19:50
      krakowiak10 napisał:

> Czemu media dawaja temu wariatowi (Kaczynskiemu) glosu. Lepiej tego Polskiego H
      > itlera ignorowac. Nienawisc wywoluje nienawisc.
      Linia programowa nienawiści bardzo gruba czerwonokrwista....łatwo się jej złapać....wariat....polski Hitler.
    • spoko.0 Panie Beylin, niech się Pan obudzi! 19.10.10, 20:02
      Bo znowu wraca Pan do jadowitej michnikowej retoryki o KPP , itd... Czy nie zrozumiał Pan co się stało? I czy nie widzi Pan że wszystko wskazuje że jakiś wariat à la Niewiadomski strzelił? Niestety nie miło dla Pana i Pana przyjaciół że to Pana obóz takiego faceta wychował. Ale niestety tak jest i w takiej sytuacji lepiej milczeć niż głupoty pisać.
    • rolex12 Baylin wsadź sobie tą swoją propagande... 19.10.10, 20:11
      wiesz gdzie mam nadzieję. Jesteście odpowiedzialni za sprowadzenie debaty publicznej do takiego poziomu. Jesteście prymitywami, którzy dążą do debilizacji tego społeczeństwa. Mam nadzieję, że już niedługo...
    • leniuch102 Debata? "Dorżnął watahę". 19.10.10, 20:11
      Panie Beylin, zamachowiec z Łodzi przyszedł "zastrzelić i wypatroszyć" Kaczyńskiego, a skoro go nie zastał - "dorżnął watahę".
      Czyli - przypomnę - zrealizował zapowiedzi Janusza Palikota i Radosława Sikorskiego.
      Czy to te zapowiedzi nazywa pan "debatą"?
    • marek-1951 PiS znów fałszuje 19.10.10, 20:12
      To komusze pomiotło pogodzić się z tym nie może że obalenie komuny w naszym kraju dzięki mądrości narodu miało przebieg bezkrwawy. Już raz usiłował to zmienić, podburzał naród, urządzał marsz na Belweder. Cholera nie wyszło, teraz zaczął odnowa, znów zaczyna szczuć, jątrzyć, wzywać do buntu społeczeństwo. Tak to jego żywioł, przecież pokazał że do normalnego życia nie posiada predyspozycji. Był premierem, miał władzę i co zrobił rozwalił wszystko i po niecałym roku wiał jak pies z podkulonym ogonem. Kundel z charakterem ratlerka, ujada do łydek skacze i spieprza żeby kopa nie zarobić. Jak długo oszołom polityczny będzie niszczył ten kraj i robił ze mnie idiotę który uwierzy że on jest człowiekiem. W wykonaniu kanalii wszystko dobre co prowadzi do celu, pożar Reichstagu, napad na radiostację Gliwicką, ma Jaruś z kogo czerpać wzory. A my starając się ustępować i licząc że on coś zrozumie strasznie się mylimy bo nawet nie zauważymy kiedy ta wesz podpali Polskę.
      • off-ice Re: PiS znów fałszuje 19.10.10, 20:30
        No cóż Marku, nie można Ci odmówić słuszności tez, ale nawet jak podpali Polskę, to będzie to wina Tuska i PO. Tacy ludzie jak Jarosław, powinni być otoczeni specjalną troską.
      • pyrlan287 Uwaga, uwaga :marek-1951 19.10.10, 20:58
        Nastepny potencjalny morderca: marek-1951.
        Ostrzegam!!!

marek-1951 napisał:

> To komusze pomiotło pogodzić się z tym nie może że obalenie komuny w naszym kra
        > ju dzięki mądrości narodu miało przebieg bezkrwawy. Już raz usiłował to zmienić
        > , podburzał naród, urządzał marsz na Belweder. Cholera nie wyszło, teraz zaczął
        > odnowa, znów zaczyna szczuć, jątrzyć, wzywać do buntu społeczeństwo. Tak to je
        > go żywioł, przecież pokazał że do normalnego życia nie posiada predyspozycji. B
        > ył premierem, miał władzę i co zrobił rozwalił wszystko i po niecałym roku wiał
        > jak pies z podkulonym ogonem. Kundel z charakterem ratlerka, ujada do łydek sk
        > acze i spieprza żeby kopa nie zarobić. Jak długo oszołom polityczny będzie nisz
        > czył ten kraj i robił ze mnie idiotę który uwierzy że on jest człowiekiem. W wy
        > konaniu kanalii wszystko dobre co prowadzi do celu, pożar Reichstagu, napad na
        > radiostację Gliwicką, ma Jaruś z kogo czerpać wzory. A my starając się ustępowa
        > ć i licząc że on coś zrozumie strasznie się mylimy bo nawet nie zauważymy kiedy
        > ta wesz podpali Polskę.

• lehoo Re: Uwaga, uwaga :marek-1951 20.10.10, 00:36
          Nie sztucer z lunetą jest najgroźniejszą bronią na Kaczyńskiego, lecz kartka wyborcza skombinowana z dowodem osobistym i długopisem.
    • easy.teraz PiS znów fałszuje 19.10.10, 20:19
      szaleństwo (Kaczyńskiego) rodzi inne szaleństwo ...

Nie można szaleństwa traktować powaznie tylko dlatego że budują je politycy.
    • gspisak Re: PiS znów fałszuje 19.10.10, 20:19
      Zgadzam sie ze zdaniem nienawiść wywołuje nienawiść. Ale ty odwracasz kota ogonem. Przecież to Pisiory są ofiarą, a nie PO. To chyba jest dzisiaj faktem.
      • off-ice Re: PiS znów fałszuje 19.10.10, 20:36
        >Przecież to Pisiory są ofiarą, a nie PO. To chyba jest dzisiaj faktem.

To może jest "fakt" dla ciebie, ale niekoniecznie wszyscy tak myślą. Kto jest ofiarą???? PIS, który teraz może trąbić na lewo i prawo, że są MORDOWANI przez PO, czy PO, która musi znów udowadniać, że nie jest wielbłądem i z incydentem nie ma nic wspólnego???
        No kto jest OFIARĄ????
    • art.usa PiS w "agonii", gniazdem zła od lat jak i RM. 19.10.10, 20:21
      Tylko nowo urodzeni wieżą w bajki.

Kto zna politykię dwóch wspaniałych z ogrodu (warzywo z Peru),
      ten wie co to za pseudo Polacy.

Zwierze w agonii gryzie opiekuna.
    • shoshke PiS znów fałszuje 19.10.10, 20:24
      Kto sieje wiatr burzę zbiera.
      • pioro111 Re: PiS znów fałszuje 19.10.10, 22:45
        Widzę tu pełno następców i naśladowców "Spokojnego Taksówkarza" z Częstochowy!!! he he
    • pholus GW znów mówi prawdę 19.10.10, 20:35
      Oj dziękuje opatrzności że jest Wyborcza bo nie wiedział bym kto jest winny wszystkiemu na tym świecie..
      (dla wyborców PO - to była ironia - gorzka - bo przez zaciśnięte zęby)
      • modraczek.2 Re: GW znów mówi prawdę 20.10.10, 10:00
        pholus napisał:

> Oj dziękuje opatrzności że jest Wyborcza bo nie wiedział bym kto jest winny wsz
        > ystkiemu na tym świecie..
        > (dla wyborców PO - to była ironia - gorzka - bo przez zaciśnięte zęby)

brawo :* (za tę ironię)
      • sener1986 Re: GW znów mówi prawdę 20.10.10, 10:22
        ...ty sie tak nie dziw , bo mlodzi wyksztalceni itd.. dzieki niej wiedza jak zyc i co mowic zeby byc trendy i cool . Na myslenie nie ma czasu bo kredyty trzeba splacac.
    • jurber1 PiS znów fałszuje 19.10.10, 20:36
      "Po trupach do celu" - stara obłędna koncepcja PIS-u; ale czy tylko Kaczyńskiego (którego obłędem łatwo tłumaczyć tę politykę antypaństwową) ? Coraz częściej podejrzewam że tym chorym facetem steruje cyniczny Kurski.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka