Dodaj do ulubionych

Wygwiżdżmy ich z miasta

05.11.10, 09:13
Debilny komentarz. Równie dobrze można powiedzieć - skasujmy GW, bo są to tacy sami lewicowcy jak ci, którzy stworzyli Gułag.
Obserwuj wątek
    • sthoss dokładnie 05.11.10, 09:18
      Zaczyna się opluwanie i wyzywanie od faszystów. Te obrazki: palące sie pochodnie, powykrzywiane twarze wrzeszczących jakies hasła, gadki o gettcie.
      Zenua.
      Za grosz subtelnosci.
      • pis_busters Re: Za to narodowcy są nadzwyczaj subtelni. Jak SS 05.11.10, 09:31
        Za to narodowcy są nadzwyczaj subtelni. Jak SS...
        • patriota-polski Faszyzm to nie Patriotyzm! 05.11.10, 14:24
          Ludzie, nie mylcie pojęć. Patriotyzm to działanie na rzecz wspólnego dobra, a nie nienawiść do każdego, kto jest inny.

Powiedz NIE faszystom, zanim zaczną ograniczać Twoje prawa!

www.facebook.com/pages/11listopadaorg/100447126686649
          • ravajas Re: Faszyzm to nie Patriotyzm! 09.11.10, 07:32
            moje prawa ogranicza obecnie tzw. rząd Donalda Tuska i wszelkiej maści lewactwo, zieloni, pederaści. czy mam możliwość się wypowiedzieć? czy w imię jedynie słusznej idei zakneblują mi usta?
            • spampram faszyzm to narodowy Socjalizm, nie mylić z prawicą 09.11.10, 10:03
              Blumsztajn dokonał świadomej manipulacji. Mimo wszystko wyrwało mu się:

"(...) kto pojawi się na marszu z emblematami nazistowskimi i faszystowskimi albo wznosić będzie rasistowskie hasła, zostanie wyproszony. (...) jeśli ktoś będzie z taką symboliką próbował się wedrzeć na marsz, to będę podejrzewał jakąś lewacką, anarchistyczną prowokację."

Proponuję poszperać w internecie poza "sponsorowanymi" gazetami aby dowiedzieć się "kto jest kto".
        • mecenas_misiura Re: Za to narodowcy są nadzwyczaj subtelni. Jak S 05.11.10, 14:25
          Nie zgadzasz się z Żydem - jesteś antysemitą.
          Nie zgadzasz się z gejem, socjalistą, "ekologiem" - jesteś faszystą.
          Nie zgadzasz się z Jarosławem K. - jesteś ZOMO-SBkiem.
          Nie zgadzasz się z GW - jesteś moherowym ciemniakiem.

itd. itp.
      • chinique Blumsztajnowski pluralizm 06.11.10, 16:22
        Niegroźni faszystowscy krzykacze są równie potrzebni w polityczno-społecznym łańcuchu pokrarmowym jak niegroźni drag queeni i drag kingówki na homoseksualnych paradach, niegroźni bojówkarze o prawa zwierząt i niegroźni stronnicy legalizacji środków halucynogennych. W powiększeniu mogą nam się jawić jak obrzydliwe roztocza czy wywołujące choroby bakterie, ale w społecznym łańcuchu pokarmowym zamieniają martwe koncepcje w odżywcze sole mineralne i to jest pożyteczne. Zniknięcie faszystów zachwieje społecznym ekosystemem i spowoduje wyginięcie ich lewicowych antagonistów, a tego chyba Blumsztajn nie chce?
      • zydorzerca Re: dokładnie 13.11.10, 09:26
        Co ty piszszesz czlowieku?!
        Kazdy taki marsz zapala na nowo piece krematoryjne w nazistowskich fabrykach smierci!
        Jedna z grup antyfaszystowskich nawet sie w pasiaki obozowe poubierala aby to podkreslic.
        Ale spokojnie bo jak powiedzial znany Izraelski polityk "odzyskiwanie" majatku w polsce idzie bardzo dobrze. No i jescze sprawa zaleglych odszkodowan dla ADL.
        Jak wszystko sie dobrze ulozy to juz zadnych faszystow w polsce nie bedzie.
        Zostana sami nasi, ideologicznie rzecz jasna, obywatele swiata.
        Faszystow na Madagaskar!
    • ar.co Wygwiżdżmy ich z miasta 05.11.10, 09:22
      Jedna uwaga - nie "historyk Jan Żaryn", a "historyk IPN Jan Żaryn". To tak jak demokracja i demokracja ludowa.
      • czuk1 Re: Wygwiżdżmy ich z miasta 05.11.10, 09:33
        Właśnie - historyk IPN.... jak wielu z IPN, tworzący własną historię Polski.
      • pollytaglia Re: Wygwiżdżmy ich z miasta 08.11.10, 13:54
        ale do...łeś! Czuć zlasowanym łbem. Porównanie ci trochę nie wyszło. Żaryna do demokracji ludowej. Nie stać cię na odrobinę wysiłku żeby doczytać paszkwil, pod którym nabazgrałeś? Jeżeli już to Faszyści albo Narodowcy. Może być też: nacjonaliści. Otóż wielbicielu, lewej strony, wierny wyznawco wyborczej, czy tam jakiegoś innego lewackiego pomiotu owej demokracji ludowej, rozejrzyj się, a najlepiej rusz dupę z zaszczanego materaca na skłocie i zapisz się do jakiejś szkoły. Może dostrzeżesz, że tradycja demokracji ludowej to ta wasza tradycja. Ja p..ę jaki cep.
    • ajakzupa [...] 05.11.10, 09:48
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • ws2009 Wygwiżdżmy wszelakich zwolenników socjalizmu 05.11.10, 09:54
      Zacznijmy od lewaków wszelkiej maści.
      • szyderczy_szyderca Re: Wygwiżdżmy wszelakich zwolenników socjalizmu 05.11.10, 16:50
        Zacznij od Bacha.
    • podhajce Wygwiżdżmy ich z miasta 05.11.10, 10:05
      Nie odpowiada mi ten "brunatny" patriotyzm . Zagwiżdżę!!!
    • aekielski Wygwiżdżmy ich z miasta 05.11.10, 10:27
      Oj będzie się działo! Warszawa zostanie zrównana z ziemią. Tak to jest, gdy się olewa kraj, a stolica staje się samodzielną enklawą. Jest o co walczyć,dla wszystkich nie starczy. Zawsze można krzyknąć; Polsko ratuj stolicę,Polska nie zawiedzie.
    • miguel1977 Plastikowe gwizdki są nieekologiczne 05.11.10, 10:29
      Zamiast rozdawać plastikowe gwizdki, które później zaśmiecą naszą planetę, lepiej nauczyć się gwizdać na czapeczkach od żołędzi. Z drugiej strony wygwizdanie może spotęgować spiralę agresji, z tego powodu najlepiej byłoby wyśmiać delikwentów, śpiewając np. "Mydełko Fa" :-)
    • meet_amor_foza Re: Wygwiżdżmy ich z miasta 05.11.10, 10:29
      Mam tylko jeden problem: niestety nie wierzę Pańskiej interpretacji tzn. nie wiem czy pisząc faszyści ma Pan na myśli faktycznie ludzi zasługujących na potępienie, czy po prostu ludzi mających inne niż Pan poglądy. Bardzo się obawiam, że chodzi raczej o to drugie, a w dłuższej perspektywie doprowadzi to do porządnego wywichnięcia rzeczywistości, za co i Pan będzie odpowiedzialny.
      Popularyzowanie ideałów faszyzmu jest karygodne, ale "ideały" anarchistów są nie wiele lepsze i jedni i drudzy to zwykli chuligani - jedni mówią bić żydów, inni mówią je***ć system - oba hasła są karygodne i oba, jak sądzę równie fałszywe, tzn. służą podniecaniu się wykrzykujących a nie faktycznej realizacji tych celów. Gdyby te hasła były wygłaszane na serio, nie mieli byśmy w Polsce 1 mordu politycznego tylko całą masę, a antysemityzm nie kojarzył by się z ruchem kibicowskim, tylko z morderstwami na tle etnicznym, których jest zawsze za dużo o 100%, ale nie jest ich tak dużo jak wynikać by mogło z Pańskiego straszenia "faszyzmem".

Wracając do kwestii "szlachetnej anarchistycznej młodzieży" i "podłych faszystów z ONR": w zasadzie nie widzę dużej różnicy czy ktoś krzyczy "zabij skina skur****na" czy "zabij żyda skur****na" - oba hasła są podłe i pełne nienawiści i głosicieli obu z nich należało by co najmniej wygwizdać.
      • yadire Re: Wygwiżdżmy ich z miasta 05.11.10, 13:12
        > Popularyzowanie ideałów faszyzmu jest karygodne, ale "ideały" anarchistów są ni
        > e wiele lepsze i jedni i drudzy to zwykli chuligani - jedni mówią bić żydów, in
        > ni mówią je***ć system - oba hasła są karygodne i oba, jak sądzę równie fałszyw
        > e, tzn. służą podniecaniu się wykrzykujących a nie faktycznej realizacji tych c
        > elów.

Z tą subtelną różnicę, że nawołując do "bicia żydów", nawołuje się do przemocy wobec drugiego człowieka, natomiast "je*** system" nikogo osobiście nie rani.
        Ale kto by na to zwracał uwagę...
        • ravajas Re: Wygwiżdżmy ich z miasta 09.11.10, 07:42
          je*** system czyli co? Ci wszyscy, którzy zarabiają minimum socjalne mają wbić zęby w ścianę? Ja - oczywiście - wolałbym, aby system rozmontować z tych czerwonych złodziei i zlikwidować koryto. W jednym zgadzam się z leninowskim hasłem: "kto nie pracuje, ten nie je". Z tym, że pierwszymi, którzy nie pracują są urzędnicy, władza i cała klasa próżniacza: nie wytwarzają PKB, a mają się jak pączki w maśle i ciemiężą tych, którzy na nich ciężko pracują. Tutaj się zgadzam, że taki system trzeba je***.
        • critto anarchizm groźny jak faszyzm 12.11.10, 00:07
          > Z tą subtelną różnicę, że nawołując do "bicia żydów", nawołuje się do przemocy
          > wobec drugiego człowieka, natomiast "je*** system" nikogo osobiście nie rani.
          > Ale kto by na to zwracał uwagę...

do czasu, aż w imię "walki z systemem" nie zaczynają demolować sklepów i podpalać samochodów jak członkowie anarchistycznych "czarnych bloków" czy bić ludzi za poglądy (jak antifa, która parę lat temu na Cmentarzu Powązkowskim dopuściła się napaści na narodowców z Niklota , którzy nie są żadnymi faszystami i są bardzo kulturalnymi i dobrze wykształconymi ludźmi). Niklotowcy składali wieniec na grobie jednego z działaczy przedwojennej Zadrugi i nikomu krzywdy nie robili. Napadła ich antifiarska dzicz, która nie odpuściła nawet kobietom i niepełnosprawnemu chłopakowi na wózku. "Walka z systemem" to tak samo chwytliwe hasło jak "walka o czystość rasy" czy "walka z kapitalistyczym wyzyskiem". Za każdym z tych haseł idą bardzo konkretne działania, które z prawami człowieka i szacunkiem dla Prawa nie mają nic wspólnego...
    • pis_busters Brunatna morda PIS wychynęła z czeluści piekieł... 05.11.10, 10:33
      Brunatna morda PIS wychynęła z czeluści piekieł... Już bez skrępowania...
      • piemont12 Brunatna morda PIS i sekty Rydzyka... 05.11.10, 10:36
        Do piekła z tym gównem !
    • kapitan.kirk Wygwiżdżmy ich z miasta 05.11.10, 10:37
      Niezależnie od oceny stosunku do demonstracji prawicowców, Autor zdaje się nie rozumieć, że w państwie demokratycznym jedynym dopuszczalnym sposobem na protest przeciwko legalnej demonstracji jest zorganizowanie legalnej kontrdemonstracji. Nie jest zaś takim sposobem zadymiarstwo i usiłowanie rozbicia tej pierwszej przemocą - jest to zawsze zwykły bandytyzm, nawet gdyby anarchiści i komuniści mieli jakieś powody do odczuwania moralnej wyższości nad faszystami (a wg mnie nie mają).
      Pzdr
      • pis_busters Re: Gitt mit uns Herr Kapitan Kirk? 05.11.10, 11:47
        Gitt mit uns Herr Kapitan Kirk?
        • kapitan.kirk Re: Gitt mit uns Herr Kapitan Kirk? 05.11.10, 11:50
          Tego nie wiem; ale jeśli ów Gitt to coś przykrego - to Wam współczuję ;-)
          Pzdr
          • pis_busters Re: Gitt mit uns Herr Kapitan Kirk? 05.11.10, 13:08
            Oczywiście Gott panie kapitanie. Jako kleryk pan nie wie?
            • kapitan.kirk Re: Gitt mit uns Herr Kapitan Kirk? 05.11.10, 13:33
              Jako forumowicz, nie mógłbyś poszerzyć nieco swoich horyzontów? Twój obraz świata - z jednej strony Absolutne Dobro (tj. Ty), a z drugiej PiS, faszyści i księża - jest szczerze mówiąc trochę ubogawy ;-)
              Pozdrawiam
              • pis_busters Re: C'est la vie... 05.11.10, 14:02
                C'est la vie...
                • pamejudd :D Co za pajac :D 05.11.10, 14:53
                  Przypomniales mi dowcip:

- Panie prezesie, inzynier Kowalski mowi, ze pan nie zna sensu uzywanych przez siebie wyrazow.

- Powiedzcie mu, ze moze mnie pocalowac w dupe i vice versa!

To taka moda wsrod lewackich tluczonych kartofli: udawac lepsze wyksztalcenie ogolne, niz sie rzeczywiscie posiada?
      • mr.man Re: Wygwiżdżmy ich z miasta 05.11.10, 11:48
        > Niezależnie od oceny stosunku do demonstracji prawicowców,

Nie rozumiem tej utopijnej zasady odstepowania od oceny pogladow. Demokracja to jest umowa spoleczna. Jak zakladasz klub gentlemanow, a na spotkaniu pojawia sie buc w gumofilcach, ktory sika do kwiatkow i obmacuje malzonki, to zwyczajnie bierzesz za pysk i wywalasz go za brame.

> w państwie demokratycznym jedynym dopuszczalnym sposobem na protes
        > t przeciwko legalnej demonstracji

Legalnosc tej demokracji jest dla mnie wysoce watpliwa.
        • kapitan.kirk Re: Wygwiżdżmy ich z miasta 05.11.10, 11:56
          mr.man napisał:

> Nie rozumiem tej utopijnej zasady odstepowania od oceny pogladow. Demokracja to
          > jest umowa spoleczna. Jak zakladasz klub gentlemanow, a na spotkaniu pojawia s
          > ie buc w gumofilcach, ktory sika do kwiatkow i obmacuje malzonki, to zwyczajnie
          > bierzesz za pysk i wywalasz go za brame.

Ależ on się nigdzie nie pojawia - jest cały czas u siebie, tak samo jak Ty :-) A dla ścisłości, Ty chcesz go wyrzucić zanim zaczął sikać i obmacywać - bo po prostu masz takie przeczucie, że zacznie...

> Legalnosc tej demokracji jest dla mnie wysoce watpliwa.

W tej kwestii akurat Twoje (ani niczyje) prywatne zdanie nie jest wiążące.

Pozdrawiam - i zapewniam, że też faszyzmu nie lubię, a jednym z najpaskudniejszych jego objawów jest wg mnie skłonność do zastępowania demokratycznych procedur przemocą "w słusznej sprawie".
          • mr.man Re: Wygwiżdżmy ich z miasta 05.11.10, 12:29
            Ja doskonale rozumiem twoje stanowisko, co wiecej uwazam je za jak najbardziej logiczna konsekwencje regul i ducha demokracji, ale uwazam je rowniez za utopijne i grozne dla niej samej. A skoro ten potwornie niewydolny i jednoczesnie najlepszy ze znanych ustroj wciaz czeka na swojego lepszego nastepce, mysle ze nalezy go bronic przed soba samym i przed jego zupelnie skompromitowanymi poprzednikami.
            • prawdaczasu Demokracja najlepszym ustrojem? 05.11.10, 15:54
              Wybierać ludzi którzy mają rządzić i zmieniać prawo co 4 czy 5 lat kompletnie się na tym nie znając i do tego wybiera ich większa społeczeństwa w którym to ponad 70% to wtórni analfabeci??

Czy możesz mnie oświecić (pytam zupełnie serio) gdzie tu jest wspaniałość tego systemu?

Monarchia nawet jeśli nie jest oświecona ma tą przewagę ,że łatwiej przekonać do czegoś głupiego króla lub go obalić niż zrobić to z milionami ludzi "nie do końca zorientowanych" :)
              • mr.man Re: Demokracja najlepszym ustrojem? 05.11.10, 16:26
                > Czy możesz mnie oświecić (pytam zupełnie serio) gdzie tu jest wspaniałość tego
                > systemu?

W odroznieniu do monarchii demokracja nie prowadzi do rewolucji. Tutaj.
            • critto ech, samozwańczy "obrońcy demokracji" 12.11.10, 00:16
              mr.man napisał:

> Ja doskonale rozumiem twoje stanowisko, co wiecej uwazam je za jak najbardziej
              > logiczna konsekwencje regul i ducha demokracji, ale uwazam je rowniez za utopij
              > ne i grozne dla niej samej. A skoro ten potwornie niewydolny i jednoczesnie naj
              > lepszy ze znanych ustroj wciaz czeka na swojego lepszego nastepce, mysle ze nal
              > ezy go bronic przed soba samym i przed jego zupelnie skompromitowanymi poprzedn
              > ikami.

na szczęśćie na takich samozwańczych "obrońców" jak Ty i Twoi koledzy blokujący marsze są jeszcze policyjne pałki. I to jest optymistyczny akcent - anarchizm i faszyzm są chore i szkodliwe, zaś Policja chroni nas wszystkich przed tymi, którzy łamią Prawo. Niech Żyje Policja!!
          • pis_busters Re: Więc jednak Kali miał rację? 05.11.10, 13:04
            Więc jednak Kali miał rację? Wszelkie demonstracje PIS, łacznie z faszystowskimi, są dobre i słuszne natomiast źli są ci, którym się one nie podobają. Czytając ciebie i tobie podobnych dochodzę do wniosku, że przydałby się w naszej Konstytucji zapis podobny do niemieckiego o zwalczaniu faszyzmu.
            • kapitan.kirk Re: Więc jednak Kali miał rację? 05.11.10, 13:29
              Uprzejmie proszę o wskazanie mi jakiejś mojej wypowiedzi, z której w odległy choćby sposób można by wysnuć wniosek, że "wszelkie demonstracje PIS, łącznie z faszystowskimi, są dobre i słuszne natomiast źli są ci, którym się one nie podobają" (co jest tym bardziej zabawnym zarzutem, że PiS nie lubię, a faszystów tym bardziej).

> Czytają
              > c ciebie i tobie podobnych dochodzę do wniosku, że przydałby się w naszej Konst
              > ytucji zapis podobny do niemieckiego o zwalczaniu faszyzmu.

Zapis taki istnieje w obecnej konstytucji od samego początku.
              Pozdrawiam
              • pamejudd Nie kopmy lezacego :-) 05.11.10, 14:54
                Koles reprezentuje wszystko to, co charakteryzuje cala ekipe "pisbusterow": mikra wiedze, bledna logike i szeroko rozdziawiona (do krzyku) gebe.
      • tornson Re: Wygwiżdżmy ich z miasta 05.11.10, 13:08
        kapitan.kirk napisał:

> Niezależnie od oceny stosunku do demonstracji prawicowców, Autor zdaje się nie
        > rozumieć, że w państwie demokratycznym jedynym dopuszczalnym sposobem na protes
        > t przeciwko legalnej demonstracji jest zorganizowanie legalnej kontrdemonstracj
        > i. Nie jest zaś takim sposobem zadymiarstwo i usiłowanie rozbicia tej pierwszej
        > przemocą - jest to zawsze zwykły bandytyzm,
        Bredzisz! Tu jest Europa nie USA, tutaj faszyzm się niszczy a nie go legalizuje!

> nawet gdyby anarchiści i komuniści
        > mieli jakieś powody do odczuwania moralnej wyższości nad faszystami (a wg mnie
        > nie mają).
        Kogo obchodzi zdanie jankeskiego oszołoma nabuzowanego faszystowską propagandą tzw. rebublikanów!
    • stach-poraj Sewku drogi - dziekuje! 05.11.10, 11:51
      Nie bedzie mnie na warszawskiej kontrdemonstracji, wiec dziekuje wszystkim, ktorzy wyjda na ulice w MOIM imieniu, aby postawc tame Brunatnym.
      Zycze Wam powodzenia.
    • wiesiekwiesiek11 Wygwiżdżmy ich z miasta 05.11.10, 12:03
      w ogóle czas zacząć mówić o polskim faszyzmie. Tym przedwojennym i tym teraz. Bez tej dyskusji ta nowsza historia Polski jest niezrozumiała. Wystarczy widzieć faszyzm żeby rozumieć rozpoczęcie wojny z o wiele silniejszym wrogiem, wystarczy widzieć faszyzm żeby rozumieć rozpoczęcie powstania warszawskiego. Faszyzm nie ceni ludzkiego życia.
      • tornson Re: Wygwiżdżmy ich z miasta 05.11.10, 13:25
        wiesiekwiesiek11 napisał:

> w ogóle czas zacząć mówić o polskim faszyzmie. Tym przedwojennym i tym teraz.
        Nie zapominając też o tym wojennym i powojennym (NSZ, WiN).
    • normalniejszy2 Dzięki, nie przyłączę się do lewicowego marszu. 05.11.10, 12:05
      Świetnym pomysłem byłby marsz zwykłych obywateli przeciw faszystom. Tutaj jednak mamy do czynienia z kontrmanifestacją w duchu radykalno-lewicowym (o czym świadczy np. hasło "faszyzm nie przejdzie", które często pojawia się na murach, bazgrane przez punków).

To nie będzie protest, to będzie starcie dwóch grup, którym wydaje się że ta ich mała "wojna" na bazgroły cokolwiek znaczy dla Polski. Zachęcam do nieuczestniczenia.
      • tornson Re: Dzięki, nie przyłączę się do lewicowego marsz 05.11.10, 13:26
        normalniejszy2 napisał:

> Świetnym pomysłem byłby marsz zwykłych obywateli przeciw faszystom. Tutaj jedna
        > k mamy do czynienia z kontrmanifestacją w duchu radykalno-lewicowym (o czym świ
        > adczy np. hasło "faszyzm nie przejdzie", które często pojawia się na murach, ba
        > zgrane przez punków).
        I co złego w tym haśle??
        • last_demigod Re: Dzięki, nie przyłączę się do lewicowego marsz 05.11.10, 19:19
          To, że wypisują je czerwone buraki z wioch takie jak ty wszarzu.
    • wiesiekwiesiek11 Wygwiżdżmy ich z miasta 05.11.10, 12:07
      FASZYZM NIE CENI LUDZKIEGO żYCIA
      • ksaniak Re: Wygwiżdżmy ich z miasta 11.11.10, 17:19
        Za to lewactwo ceni ludzkie życie o czym świadczą głoszone przez nich kiedyś i dzisiaj hasła, wywozy na syberię, gułagi, komunizm, stalinizm i inne piękne dzieła tego cudownego wytworu ludzkiego umysłu.

Jeżeli nie wiesz co się dzieje na świecie i w Polsce obecnie to posłuchaj o czyje interesy walczysz:

www.youtube.com/user/patriotsnetwork
    • zdzicho_waciak Panu Blumsztajnowi marzy się kibolska ustawka... 05.11.10, 12:42
      Panie Blumsztajn, demokracja to wolność wyrażania swoich poglądów. Tak więc ONR czy insza młodzież ma takie samo prawo do demonstracji, jak Pan ma do kontrdemonstracji. Policja powinna tylko pilnować, abyście się nie pobili..., przynajmniej nie w środku miasta. Jak już koniecznie chcecie - spotkajcie się w Puszczy Kampinoskiej...

Poza tym argument typu "reductio ad Hitlerum" jest nie dość, że marny to jeszcze zwyczajnie podły... Choć typowy dla Gazety Wyborczej...
      • tornson Re: Panu Blumsztajnowi marzy się kibolska ustawka 05.11.10, 13:27
        zdzicho_waciak napisał:

> Panie Blumsztajn, demokracja to wolność wyrażania swoich poglądów. Tak więc ONR
        > czy insza młodzież ma takie samo prawo do demonstracji, jak Pan ma do kontrdem
        > onstracji.
        Promowanie faszyzmu, rasizmu i wszelkich form dyskryminacji jest sprzeczne z prawem Europejskim, powinno być tępione z pełną surowością prawa.
        • zdzicho_waciak Re: Panu Blumsztajnowi marzy się kibolska ustawka 05.11.10, 13:38
          Jasne, z tym że ja piszę o tym, czym jest (teoretycznie) demokracja, a nie o tym, co z niej robią rozmaici pseudodemokraci... Zresztą w Polce sprzeczne z prawem jest też promowanie bratniej ideologii w stosunku do nazizmu, czyli komunizmu...
          • tornson Re: Panu Blumsztajnowi marzy się kibolska ustawka 05.11.10, 13:50
            zdzicho_waciak napisał:

> Zresztą w Polce sprzeczne z praw
            > em jest też promowanie bratniej ideologii w stosunku do nazizmu, czyli komunizm
            > u...
            Jeśli już to bratni do nazizmu jest korporacyjny kapitalizm który kooperował do końca wojny z Hitlerem, komunizm to najgorszy wróg i pogromca faszyzmu. A zakaz promowania komunizmu to debilizm typowy dla faszystowskich dyktatur i też niezgodny z prawem europejskim.
            • zdzicho_waciak Re: Panu Blumsztajnowi marzy się kibolska ustawka 05.11.10, 13:55
              Komunizm jest bratnią ideologią w stosunku do nazizmu bo ma podobny sposób postrzegania świata i zbliżone recepty na jego zmianę... Wzajemna nienawiść nie ma tu nić do rzeczy (zwłaszcza, że do pewnego czasu oba reżimy zgodnie ze sobą współpracowały), bo wiadomo, że najgorsze są wojny w łonie rodziny. Na podobnej zasadzie bolszewicy dużo chętniej mordowali mieńszewqików i eserowców niż białych.

Zakaz "propagowania" komunizmu jest głupi tak samo, jak zakaz "propagowania" faszyzmu. Oba są antydemokratyczne... A "prawo europejskie" ma coraz mniej wspólnego z demokracją...
              • pamejudd Tlumaczysz to tornsonowi? 05.11.10, 14:38
                Przeciez to dyzurny forumowy duren, ktory na co dzien probuje wmowic wszysktim ze USA to Imperium Zla, zas Korea Polnocna to oaza wolnosci.

Biedna ofiara wariancji genetycznej...
                • 6an1 Re: Tlumaczysz to tornsonowi? 05.11.10, 15:26
                  Popieram!!! Tornson na każdym forum wciska swoje chore, lewacko-trockistowskie poglądy. Widać biedak ma już zupelnie wyprany mózg przez swego guru Michnika.
                  • tornson Re: Tlumaczysz to tornsonowi? 08.11.10, 16:30
                    6an1 napisał:

> Popieram!!! Tornson na każdym forum wciska swoje chore, lewacko-trockistowskie
                    > poglądy. Widać biedak ma już zupelnie wyprany mózg przez swego guru Michnika.
                    Michnik to mój guru???????? buuuuuahahahahahahahahaha!!!! :D
                    Szczególnie w temacie oceny PRL, zimnej wojny, polityki USA, Chaveza, Castro...
                    Lecz się kato-faszystowski czerepie!
                    • pamejudd tornson, twoj oglad swiata jest zaiste kretynski. 09.11.10, 16:50
                      Do oceny ludzi posiadasz najwyrazniej dwie kategorie: "tawarisz" i "faszysta".

W CzeKa zrobilbys niezla kariere - tam przyglupow witali z otwartymi ramionami.
              • tornson Re: Panu Blumsztajnowi marzy się kibolska ustawka 08.11.10, 16:35
                zdzicho_waciak napisał:

> Komunizm jest bratnią ideologią w stosunku do nazizmu bo ma podobny sposób post
                > rzegania świata i zbliżone recepty na jego zmianę...
                Jaaaaasne, darwinizm społeczny, korporacjonizm, wysługiwanie się wielkie finansjerze, skrajny nacjonalizm, ksenofobia, klerykalizm...

> Wzajemna nienawiść nie ma
                > tu nić do rzeczy (zwłaszcza, że do pewnego czasu oba reżimy zgodnie ze sobą wsp
                > ółpracowały),
                Bredzisz żałosny historyczny analfabeto! ZSRR owszem współpracował ale z Republiką Weimarską nie z III Rzeszą! Z Hitlerowcami walczył już od 1936 roku wspierając Hiszpanię, gdy kapitalistyczne imperia kolonia oddały ją na pożarcie faszystom!

> bo wiadomo, że najgorsze są wojny w łonie rodziny. Na podobnej za
                > sadzie bolszewicy dużo chętniej mordowali mieńszewqików i eserowców niż białych.
                Bredzisz!

> Zakaz "propagowania" komunizmu jest głupi tak samo, jak zakaz "propagowania" fa
                > szyzmu. Oba są antydemokratyczne...
                Religijny fundamentalizm i dziki kapitalizm też są dalekie od demokracji, a mimo to niepodzielnie rządzą w nadwiślańskim bantustanie.

> A "prawo europejskie" ma coraz mniej wspólnego z demokracją...
                Jaaaaaasne, dlatego pewnie wielce demokratyczna nadwiślańska republika kartoflana odmówiła ratyfikowania Karty Praw Podstawowych.
                • zdzicho_waciak Re: Panu Blumsztajnowi marzy się kibolska ustawka 09.11.10, 15:59
                  Jednak głupiś, tornson... Symetria między komunizmem a nazizmem opiera się na podobnych celach i metodach realizacji zakładanych celów. Oba ruchy głosiły nienawiść - naziści rasową, komuniści klasową. Oba ruchy dążyły do wszechwładzy, do eliminacji wszelkich politycznych (i nie tylko) przeciwników i do monopolizacji władzy. Obie w walce z przeciwnikami nie przebierały w środkach, lubując się zwłaszcza w fizycznej eksterminacji tych, których za przeciwników uznawali (trzeba przyznać, że komuniści byli w tym skuteczniejsi). Oba ruchy starały się przejąć całkowitą władzę nad gospodarką, niszcząc rynek. Oba ruchy były korporacjonistyczne bardziej niż jakikolwiek kapitalizm - oba wytworzyły uprzywilejowaną warstwę nomenklatury, korzystającą z dobrodziejstw systemu. Itd, itp.

Stalin walczył w Hiszpanii, póki mu się nie znudziło. Potem spokojnie sprzedał swych hiszpańskich towarzyszy i zaczął paktować z Hitlerem.

Co do reszty - trudno się ustosunkować, bo sensu w tym niewiele...
            • last_demigod Re: Panu Blumsztajnowi marzy się kibolska ustawka 05.11.10, 19:23
              Komuchu nie pisz nic o prawach europejskich, miernoto.
    • apodemik przepis na demokrację 05.11.10, 12:50
      Oto najprostszy przepis na demokrację a la` Michnik. Przylepić łatkę faszyzmu, opluć i wygwizdać. Bez dyskusji. Pozwolić gejom i lesbijkom, zabronić opozycji. Komuna wróciła?
      • pis_busters Re: Najprostszy przepis na demokrację a la Kaczyńs 05.11.10, 13:06
        Najprostszy przepis na demokrację a la Kaczyński: wszystkie demonstracje i zadymy organizowane przez PIS są z definicji słuszne i zgodne z prawem. Jakiekolwiek zdanie inne od zdania prezesa należy tępić z całą surowością prawa!
        • pamejudd Palikot ci to powiedzial, czy GW napisala? 05.11.10, 15:57
          ...bo ani z artykulem, ani z rzeczywistoscia nie ma to raczej wiele wspolnego.
          • tornson Każdy sądzi po sobie, faszolu. 08.11.10, 16:44
            To że wy musicie słuchać we wszystkie prezesa-kartofla-mniejszego bo inaczej wylatujecie z sekty na zbity ryj, nie znaczy że każdy tak musi.
    • vito3 Wygwiżdżmy ich z miasta 05.11.10, 12:50
      tepienie faszystow przez lewakow to wojna w rodzinie,takie jest prawo panie Blumsztajn niech pan proponuje jego zmiane a nie lamanie,dziwi mnie nawolywanie do walki z goscmi ktorzy to firmuja przeciez taki zawisza czy zaryn to zenada nawet dla faszystow
    • organmaster świzdu gwizgu 05.11.10, 13:04
      wygwiżdmy ich z miasta - nawołuje seweryn blumensztajn, i... napomykając o transportach w bydlęcych wagonach, sugeruje(?), w jaki sposób, i kogo; cała ta pisanina gwizdniętego gazettdziennikarza sprowadza się prymitywnej agitki na rzecz uczynienia z krakowskiego przedmieścia np. - jakiego szemranego wygwizdowa, zaludnionego przez watahę zgwizdniętych
    • kaszebe12 ...bo Oni sa "Fe". 05.11.10, 13:10
      Spoleczny ruch tea party tez jest obrzucany faszyzmem , rasizmem,negacjonizmem , szowinizmem...-Ci OBYWATELE osmielaja sie zadac poszanowania....konstytucji !
      • tornson Re: ...bo Oni sa "Fe". 05.11.10, 13:11
        kaszebe12 napisał:

> Spoleczny ruch tea party tez jest obrzucany faszyzmem , rasizmem,negacjonizmem
        > , szowinizmem...-Ci OBYWATELE osmielaja sie zadac poszanowania....konstytucji !
        Faszyzm jest sprzeczny z konstytucją i musi zostać unicestwiony.
        • pamejudd Ty, ryjku a gdzie faszyzm na tej demonstracji? 05.11.10, 14:43
          Nie licze bojowkarskich nawolywan obercioty Blumsztajna i gardlowania tobie podobnych czerwonek...
          • pis_busters Re: To właśnie ty, śmieciu.. 05.11.10, 18:33
            To właśnie ty, śmieciu..
            • pamejudd Chrzanisz, matkoj*bco. 05.11.10, 20:58
              Zarowno ta demonstracja jak i tobie podobni to dla mnie odchody spoleczenstwa.

A teraz wypierniczaj do swoich niemytych kolegow!
      • mr.man Re: ...bo Oni sa "Fe". 05.11.10, 13:46
        politycy z tea party glosno mowia wszystko to, co mysla ludzie, ktorzy nie mysla :)
        • patriota-polski Faszyzm jest wrogiem polskości 05.11.10, 14:27
          To żadni patrioci, tylko sfrustrowani pseudonacjonaliści, leczący swoje kompleksy nienawiścią do innych.

Niech leczą je sobie, gdzie chcą, ale nie na ulicach stolicy, 11 listopada!

www.facebook.com/pages/11listopadaorg/100447126686649
    • tornson Teraz już wiemy czemu prawica w Polsce nigdy 05.11.10, 13:10
      nie zbuduje kolei w rodzaju TGV. Gdyby z Gdańska czy Śląska dało się do Warszawy dojechać z godzinę-dwie to łatwiej byłoby organizować się ludziom do demonstracji przeciw faszystom, zarówno tym brutalnym, czarnym jak i neoliberalnym (nie wiem jaką barwę mają rynkowi radykałowie)!
      • kaszebe12 Wroc do szkoly , tor... 05.11.10, 13:34
        Poducz sie troche z historii ,zajmij sie semantyka...-Pomyliles faszyzm z nazizmem.-Ten ostatni zostal zakwalifikowany (slusznie!) , jako idea przestepcza.-Tak, poza tym -Betar i ,bliska jej,samoobrona nie musza manifestowac...
        • tornson Ja, w przeciwieństwie do ciebie dzieciaku, 05.11.10, 13:52
          uczyłem się jeszcze w normalnej szkole, a nie w kleszej przybudówce, którą stała się szkoła na przestrzeni lat 90ych.

kaszebe12 napisał:

> Poducz sie troche z historii ,zajmij sie semantyka...-Pomyliles faszyzm z naziz
          > mem.-Ten ostatni zostal zakwalifikowany (slusznie!) , jako idea przestepcza.-Ta
          > k, poza tym -Betar i ,bliska jej,samoobrona nie musza manifestowac...
          Faszyzm i nazizm to jedno gó..., tylko kwestia nazewnictwa.
          • pamejudd Tej, gdzie nauczalo sie o Marksie i Engelsie? 05.11.10, 14:34
            Gdzie za prawde historyczna dostawalo sie czapy na lekcjach "historii"?

No to masz niezle zryty beret, misku. Nic dziwnego, ze normalne szkoly nazywasz "kleszymi przybudowkami" - to pikus w porownaniu z innymi bredniami jakie wyklepujesz z klawiatury.
            • tornson Re: Tej, gdzie nauczalo sie o Marksie i Engelsie? 08.11.10, 16:38
              pamejudd napisał:

> Gdzie za prawde historyczna dostawalo sie czapy na lekcjach "historii"?
              Chyba za prawdę historyczną w wersji IPNu.

> No to masz niezle zryty beret, misku. Nic dziwnego, ze normalne szkoly nazywasz
              > "kleszymi przybudowkami" - to pikus w porownaniu z innymi bredniami jakie wykl
              > epujesz z klawiatury.
              Normalna szkoła? Z krzyżami w klasach i kato-indoktrynacją na lekcjach?
              Lecz się koleś!
              • pamejudd Powtarzasz sie, czerwonko. 09.11.10, 16:54
                Po twoich postach widac zreszta, ze powrot do szkoly przydalby ci sie niewatpliwie.
      • last_demigod Re: Teraz już wiemy czemu prawica w Polsce nigdy 05.11.10, 19:37
        I tak by ciebie buraku nie było stać na bilet na TGV.
    • three-gun-max Wygwiżdżmy Wyborczą 05.11.10, 13:47
      Oraz jej zastępy gejów, feministek, lewaków i innych zielonych.
      • tornson Faszyzm to najniższa forma egzystencji! 05.11.10, 13:53
        • pamejudd Spokojnie, nizej jest jeszcze komunizm... 05.11.10, 14:32
          ...wiec masz dokad sie wspiac, tornsonku.
          • tornson Ryjesz po dnie faszolu,ty i twoje PiS, ONR, NOP... 08.11.10, 16:42
            • pamejudd Zaryc to moge ci w pysk, czerwona szmato. 09.11.10, 16:53
              Faszolami nazywaj pozostale prostytutki ze swojej czerwonej bandy.
      • pamejudd three_gun, rzadko sie zgadzamy... 05.11.10, 14:48
        ...ale tym razem nie mam wyboru.
    • menago1916 Re: Wygwiżdżmy ich z miasta 05.11.10, 13:50
      Najpiękniejsza jest końcówka komentarza: kiedy Blumsztain wzywa czerwoną hołotę do przyłączenia się do kontrmanifistacji. Szkoda, że nie ma cudownej machiny, pozwalającej na podróże w czasie. Wsadziłbym do niej Blumsztaina i wysłał go, chociaż na jeden dzień, do ery idoli wszelkiej maści lewactwa. Najlepiej by było, gdyby przed ten jeden, jedyny dzień, podziabał ziemię motyką budując jakiś kanał w Kraju Rad - miałby dość czasu na przemyślenia nad swoim mądrym apelem. A nie, zapomniałem, że w tych czasach tacy jak on, te wszystkie -sztainty i -baumy, to byli ci z pejczami.
      • pamejudd Piekny komentarz do "komentarza".. 05.11.10, 14:35
        Dokladnie tego samego bym sie spodziewal: ze padalce blumsztainoidalne stalyby w Kraju Rad nie po stronie ofiar...
        ...lecz oprawcow.
        • tornson Re: Piekny komentarz do "komentarza".. 08.11.10, 16:54
          pamejudd napisał:

> Dokladnie tego samego bym sie spodziewal: ze padalce blumsztainoidalne stalyby
          > w Kraju Rad nie po stronie ofiar...
          > ...lecz oprawcow.
          Sęk w tym że to wy, degeneraci, macie czerepy zryte faszystowską ideologią, więc to was czekałby gułag, w najlepszym razie.
          • pamejudd Chrzanisz, smierdzielu. 09.11.10, 16:51
            Ty z cala prewnoscia nadawalbys sie do gulagu - jako straznik.
    • twlk Blumsztajn - wara od Romana Dmowskiego 05.11.10, 13:50
      jw
    • pamejudd Czyli: czerwone bydlo moze demonstrowac? 05.11.10, 13:53
      Z kolei brunatne jest juz dla pana Blumsztajna "be"?

Skad ta wybiorczosc, "panie Sewku"?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka