Dodaj do ulubionych

Premier: Żłobki są moją obsesją

06.11.10, 12:41
tucek szykuje nowe miejsca pracy dla ARMII kapelanów i katechetów !!!
Obserwuj wątek
    • rraleighh 400tys miejsc - czyli wzrost o 500%? 07.11.10, 00:39
      Tymczasem na 2 miliony mieszkańców Warszawy przypada mniej, niz 4000 miejsc w żłobkach. Tą liczbę łatwo zweryfikować, bo żłobki warszawskie mają wspólną stronę internetową. To znaczy, że w skali kraju, zakładając dość optymistycznie, że rozkład żłobków jest mniej więcej jednostajny, mamy ok. 80 000 miejsc w żłobkach.

Premier rzuca teraz kiełbasę wyborczą, ale ja uwierzę dopiero, gdy zobaczę, szczególnie, że planuje te nowe miejsca uzyskać za około 12 000 zł za dziecko, czyli bardzo tanio, bo jest to mniej, niż roczny koszt prywatnego złobka w Warszawie. Bylbym gotow zaplacic powiedzmy 50% z tych 12 000, byle miec pewnosc, ze dla mojego dziecka znajdzie sie w takim zlobku miejsce. W tej chwili szansa na miejsce w panstwowej placowce jest minimalna, nasz starszy syn czekal poltora roku w kolejsce :)

Nawiasem mowiac, pani Gronkiewicz-Waltz przy kazdej okazji tez wyraza troske o dzieci w wieku zlobkowym i przedszkolnym, natomiast w mojej dzielnicy, czyli na Zoliborzu, za jej prezydentury nie przybylo ani jedno miejsce w zlobku. Mowiac scislej, na cala dzielnice jest jeden zlobek z mniej niz 100 miejcami i tak sie sprawa przedstawia od wielu lat, czyli od czasu, gdy w latach 90-tych zamknieto dwa inne publiczne zlobki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka