Dodaj do ulubionych

Widziałam pobitego Biedronia

12.11.10, 18:30
To proste: hasła młodzieży wszechpolskiej, czy onr-u są proste i łatwo przyswajalne, a przez to atrakcyjniejsze, bo mniej frustrujące umysłowo dla funkcjonującej na poziomie podstawowych odruchów - jak u chłopaków z mieczykami i swastykami - ćwierci mózgu przciętnego policjanta.
Obserwuj wątek
    • mirakao Widziałam pobitego Biedronia 12.11.10, 18:31
      Biedni ludzie. Zamiast świętować Niepodległość dzielą włos na czworo. On pobił? czy jego pobili? Poziom umysłowości nastolatków z LO im. Kuronia. Walterowcy wiecznie żywi.
      • von_seydlitz Tacy ludzie mają talent do robienia z siebie ofiar 12.11.10, 20:15
        Mnie ktoś pobił,czy ja się gdzieś pchałem pchałem, nie a Biedroń nie dość, że się pchał grdzie go nie zaprosili, to obraził czy znieważył Policjanta, a teraz zgrywa ofiarę.

Obrzydliwe, mam nadzieję, że sobie posiedzi.
        • q-ku pchał się "gdzie nie trzeba" za Ciebie 12.11.10, 20:44
          każdy uczciwy człowiek powinien wyjść i powstrzymać neofaszystów
          nie było Cię tam, prawda?

Mnie też - żeby było jasne - ale ja uczestników kontrmanifestacji nie oskarżam a chwalę. I mi wstyd że tam mnie nie było.

Kiedy przyszli po komunistów, nie protestowałem. Nie byłem komunistą.
          Kiedy przyszli po związkowców, nie protestowałem. Nie byłem związkowcem.
          Kiedy przyszli po Żydów, nie protestowałem. Nie byłem Żydem.
          Kiedy przyszli po katolików, nie protestowałem. Nie byłem katolikiem.
          Kiedy przyszli po mnie, nikt nie protestował. Nikogo już nie było.
          • 3miastowy Re: pchał się "gdzie nie trzeba" za Ciebie 12.11.10, 21:01
            kazdy uczciwy czlowiek musi powstrzymac lewactwo. A zwlaszcza lewactwo organizujace nielegalne demonstracje, zaklocajace inne legalnie organizowane. Obok Biedronia do celi powinni trafic redaktorzy GW, ktorzy przez wiele dni nawolywali do zaklocania legalnej demonstracji...
            • pisdnieta_jadzka W prewencji raczej liczy się para ramienia a nie 12.11.10, 22:31
              głowy ale nie byłbym taki pewny niewinności Biedronia jak red. Siedlecka. Pchał się do pierwszego szeregu w zadymie, czuł się pewnie a teraz płacze. jeśli udowodnią mu uderzenie fukcjonariusza, powinien iść do pierdla jak każdy hetero. Po sprawiedliwości.
            • apas13 Re: pchał się "gdzie nie trzeba" za Ciebie 13.11.10, 10:12
              @3miatowy - nielegalny to w Polsce i całym cywilizowanym świecie jest faszyzm i nawoływanie do nienawiści oraz prześladowanie. Gdyby w Polsce przestrzegano prawa, 2/3 uczestnków marszu narodowców miało by wyroki za propagowanie neofaszyzmu i raczej by do Warszawy nie przyjechali. Wtedy Biedroń z kolegami i koleżankami nie musieliby głośno krzyczeć, że prawo jest nieprzestrzegane, bo ludzie otwarcie je łamiący są bezkarni.
              Lewactwo powiadasz. Dużo musisz się jeszcze o wolności i demokracji nauczyć.
              • 3miastowy Re: pchał się "gdzie nie trzeba" za Ciebie 13.11.10, 10:52
                tak lewactwo - to najlepsze na was okreslenie. Nie rozumiesz pojecia demokracji ani wolnosci - mam wrazenie, ze mylisz demokracje z demokracja socjalistyczna. To juz przerabialismy w PRL - gdzie demonstrowac mogli ci, ktorych wladza lubila.... teraz dla odmiany proponujesz demokracje michnikowata - tj. legalnie demonstrowac moga tylko ci, ktorych poblogoslawi Michnik... Wybacz ale to paranoiczne myslenie, poki co GW nie stanowi prawa w Polsce.
                Demonstracja ONR byla legalna - burdy organizowane przez GW nie. Biedron łamał prawo i został za to slusznie ukarany. Kare powinna rowniez poniesc GW za wzywanie do bezprawia - atakowania legalnej demonstracji.
              • 3miastowy Re: pchał się "gdzie nie trzeba" za Ciebie 13.11.10, 10:57
                i jeszcze jedno pytanie - w czym twoja nienawisc do faszystow jest lepsza od rzekomej nienawisci propagowanej przez faszystow? zastanawiam sie, skad sie bierze twoje dobre samopoczucie? z lektury GW?
                • q-ku nienawiśc do faszystów 13.11.10, 14:47
                  to tak jak nienawiść do morderców, pedofili czy wandali

jest uzasadniona
                  istnieje takie ludzkie uczucie i po coś jest - po to by człowiek się bronił i odróżniał dobro od zła
                • buttercuo Re: pchał się "gdzie nie trzeba" za Ciebie 13.11.10, 19:07
                  Witam 3miastowy

Odpowiedz na twoje pełne empatii dla biednych faszystów pytanie udzieli niejaki Uwe Boll ze swoją szmirą.

Na pewno Ci się spodoba - może nawet ściągniesz sobie tapetę "krematorium" czy dzwonek do komórki "bachor rozbijany o ścianę".

Dobre samopoczucie na pewno Cię nie opuści.

Pozdrawiam
        • marek.18 Re: Tacy ludzie mają talent do robienia z siebie 12.11.10, 21:04
          masz rację, to bandzior, wystarczy na niego spojrzeć, gruby kark, dres, łysy łeb.
          prawda jest taka, że skopał kilku policjantów, ot tak, żeby się trochę rozerwać. Potem przewrócił radiowóz, wyrwał parę płyt chodnikowych i przyładował nimi w policjantów.
          A ci biedacy nawet się nie bronili. co by mogli zrobić takiemu bandziorowi?
          mam nadzieję, że zostanie surowo ukarany, bo nie wolno bić biednych policjancików, szkoda ich, takie biedactwa, chucherka...
      • henryk-sikora Biedroń kłamie!!!!!!!!!!!!!!!! 13.11.10, 09:35
        Po pierwsze nie posłuchał wezwania policji do rozejścia się. Po drugie jeżeli się idzie na taką demonstarcje i chce się blokować siłą, niezgodnie z prawem, drugą legalną demonstrację to należy się liczyć z przykrymi konsekwencjami. Po trzecie Biedroniowi się wydaje, że jako celebryta medialny jest nietykalny, ale myli się!!!
        Aby było jasne, jestem zdecydowanym przeciwnikiem demonstracji neofaszystów. Uważam, że powinien być zastosowany w stosunku do neofaszystów art. 13 w związku z art 8, pkt 2 Konstytucji RP.
        • leo_tax Re: Biedroń kłamie!!!!!!!!!!!!!!!! 13.11.10, 15:04
          henryk-sikora napisał:

> Po pierwsze nie posłuchał wezwania policji do rozejścia się. Po drugie jeżeli s
          > ię idzie na taką demonstarcje i chce się blokować siłą, niezgodnie z prawem, dr
          > ugą legalną demonstrację to należy się liczyć z przykrymi konsekwencjami. Po tr
          > zecie Biedroniowi się wydaje, że jako celebryta medialny jest nietykalny, ale m
          > yli się!!!
          Szanowny Panie Henryku, zapewniam Pana, że Biedroniowi jako celebrycie włos z głowy nie spadnie.Peroszę zwrócić uwage na fakt co sie dzieje w jego obronie od dzisiejszego poranka.
          Jestem przekonany, że znajda się swiadkowie, którzy dostarczą dowodów na niewinniść pana homo.....

• boykotka Widziałam pobitego Biedronia 12.11.10, 18:41
      Polska kilkakrotnie już przegrała przed Trybunałem w Strasburgu sprawy o pobicie, a nawet zabicie osób zatrzymanych

To ciekawe,
      czemu do dziś nie trafiła do Strasburga sprawa Przemyka, czy górników z "Wujka".
      Bo ja na przykład
      cały czas czuję się głęboko pokrzywdzona przez socjalizm panujący w Polsce.
      Skoro gwałciciel i morderca otrzymuje odszkodowanie za złe traktowanie w polskim więzieniu, może wreszcie ktoś nam wszystkim Polakom zapłaci za to, że przez lata jedliśmy słone masło a w toalecie podcieraliśmy się gazetą ?

• easy.teraz Re: Widziałam pobitego Biedronia 12.11.10, 18:57
        To problem nieudolności naszego wymiaru sprawiedliwości - czytaj niesprawności działań legislacyjnych. Nikt nam nie zapłaci za spożywanie słonego masła i ... Problem w tym żebyśmy my sami nie pchali się w niebezpieczne społecznie sytuacje, żeby politycy nie wykorzystywali ludzkiej niedoli i nie pchali sfrustowanej młodzieży w sferę "prostych" rozwiązań. Żeby na ulicach nie było łatwych do przewidzenia burd z powodu głupich decyzji władz miasta...
      • podhajce Re: Widziałam pobitego Biedronia 12.11.10, 19:09
        baykotko chyba potrafisz odróżnić Policjantów od Milicjantów i wydarzenia sprzed 1989 roku od wydarzeń z dnia wczorajszego . Biedronia nie należy pałować za Przemyka i górników z Wujka,chociaż by nie wiadomo jak czujesz się pokrzywdzona przez socjalizm.
        • boykotka Re: Widziałam pobitego Biedronia 12.11.10, 20:23
          Problem jest w tym, że nie ma różnicy a jednak jest. Ja nie mam prawa upominać się o pałowanie ludzi, bo działo się to przed 1989r dziś każdy, nawet zwykły kryminalista to prawo ma. Pisząc kryminalista nie mam na myśli Biedronia.
          www.onet.tv/odszkodowanie-dostal-ojciec-zabojcy,7755628,1,klip.html#
          • dontworry biedroń pałował górników? 13.11.10, 02:25
            coś ci się pomieszało, bogoojczyźniana miernoto
      • tuhanka Re: Widziałam pobitego Biedronia 13.11.10, 02:00
        Dlatego, że prawo nie działa wstecz, a ówczesnie niedemokratyczne państwo nie podlegało werdyktom strasburskiego Trybunału. Gdyby ktoś złożył taką skargę, musiałaby ona być odrzucona. Polska uznała jurysdykcję Europejskiego Trybunału Praw Człowieka z dniem 1 maja 1993 r. i dopiero po tym terminie obywatele polscy mogą składać tam skargi.
      • gniewnyleonard Policja = milicja 13.11.10, 13:50
        boykotka napisała:

> Polska kilkakrotnie już przegrała przed Trybunałem w Strasburgu sprawy o pob
        > icie, a nawet zabicie osób zatrzymanych

>
        > To ciekawe,
        > czemu do dziś nie trafiła do Strasburga sprawa Przemyka, czy górników z "Wujka"
        > .
        > Bo ja na przykład
        > cały czas czuję się głęboko pokrzywdzona przez socjalizm panujący w Polsce.
        > Skoro gwałciciel i morderca otrzymuje odszkodowanie za złe traktowanie w polski
        > m więzieniu, może wreszcie ktoś nam wszystkim Polakom zapłaci za to, że przez l
        > ata jedliśmy słone masło a w toalecie podcieraliśmy się gazetą ?
        >
        Śmiecie w czarnych, budzących agresję mundurach. Dlaczego na przykład nie mogą być różowe?
        • pamejudd To jak: podobalyby ci sie rozowe. Prawda, parowko? 16.11.10, 18:36
          Tak juz o tym piszesz i piszesz...
          • gniewnyleonard Każdy odważny zza klawiatury? 16.11.10, 19:28
            pamejudd napisał:

> Tak juz o tym piszesz i piszesz...
            >
            >

Nie myśl, że jesteś anonimowa.
            • pamejudd Re: Każdy odważny zza klawiatury? 16.11.10, 19:55
              Ojojoj... Rozzloscilas sie, pipko?
      • sztorm5 Re: Widziałam pobitego Biedronia 14.11.10, 01:45
        Jesli czujesz się pokrzywdzona lub uważasz że ktoś został skrzywdzony - to nie czekaj na innych -to Strasburg czeka na Twoje zgłoszenie. Tylko należy podjąć wysiłek.

• mariuszet Widziałam pobitego Biedronia 12.11.10, 18:48
      Ja będę sprawę śledził. bo wygląda na to, że policja nie pilnowała porządku i warunków, oraz trasy przemarszu każdego z pochodów, a broniła ONR. Nie wierzę by Biedroń pobił policjanta, szkolonego do walk ulicznych. Niech policja poda jakiego wzrostu i wagi byli obaj Biedroń i policjant, może to coś uprawdopodobni lub nie.
      • boykotka Re: Widziałam pobitego Biedronia 12.11.10, 19:12
        mariuszet napisał:

> Ja będę sprawę śledził. bo wygląda na to, że policja nie pilnowała porządku i warunków,
        > oraz trasy przemarszu każdego z pochodów, a broniła ONR. Nie wierzę by> Biedroń pobił
        > policjanta, szkolonego do walk ulicznych. Niech policja poda jakiego wzrostu i wagi byli obaj
        > Biedroń i policjant, może to coś uprawdopodobni lub nie.

Za starych dobrych czasów ZOMO młodym milicjantom podawano środki psychotropowe, które skłaniały ich do agresji. Nie zdziwiłabym się gdyby ta tradycja była dalej kontynuowana.
      • marek.18 Re: Widziałam pobitego Biedronia 12.11.10, 21:07
        z tego co wiem, pan Biedroń ma metr dziewięćdziesiąt, sto dziesięc kilo samych mięśni,
        a panowie policjanci to chucherka, oj chucherka. Podobno jeden ze strachu aż się zeszczal, a drugi wołał mamusiu, mamusiu! kiedy ten bandyta Biedroń ich pałował
    • saint_just Młodzież Wszechpolska, ONR: 12.11.10, 18:55
      dumne noszenie gołej dupy o niskim czole.Bagienno - mazowieckie ćwikły aryjskie, których dziadkowie robili za niewolników i podludzi u niemieckich "braci krwi" nadludzi.
      • mirakao Re: Młodzież Wszechpolska, ONR: 12.11.10, 19:09
        I jeszcze ten pretensjonalny tytuł. Widziałam pobitego Biedronia. Aj waj! no po prostu dramat!
        • maxik-g Mam nadzieję, że tobie następnemu wpieprzą. 12.11.10, 19:29
          I mam również nadzieję, że poprzesz ich działanie.
          • pamejudd Och, och... Jak sie podekscytowales, parowenko... 12.11.10, 19:54
            .
            • maxik-g Nie wiem, kto tu jest parówą, prawaku. 13.11.10, 03:21
              Spadówa.
              • pamejudd No to juz wiesz: ty. 14.11.10, 00:09
                A teraz schowaj sie w bulke, cioto.
                • maxik-g Nie wiem, cioto, kto tu nią jest. 15.11.10, 00:01
                  Masz problem, homofobie?
                  • pamejudd Nie, cioto. 16.11.10, 18:09
                    To nie ja lubie chlopcow.
                    • maxik-g Nie wiem, kogo lubisz. 17.11.10, 23:42
                      Ale gnojkiem pozostaniesz. Co prawda nie lubię facetów, ale mimo to możesz mi naskoczyć. Palancie.
    • otis_tarda Ot, wybiórczość. 12.11.10, 19:09
      Pobitego Grzegorza Brauna p. Siedlecka jakoś nie widziała. Snadź pobił się sam, bo to prawicowiec. Ale pobity Biedroń, a, to już inna sprawa. Takiego w Prawdzie Wybiórczej dostrzegą i do serca przytulą.
      • pamejudd Nie... to cala prawda. Komsomolska :) 12.11.10, 19:54
        Wszak ciezko byloby utrzymac GWnoglowym przy sobie taka rzesze lewakow masci wszelakiej, gdyby nie przekazywali im informacji wedle sprawdzonych, sowieckich wzorcow.
    • helguera kto namawiał do zatrzymania marszu 12.11.10, 19:21
      Namawiala do tego gazeta,pisząqc o marszu faszystow,Niby co Korwinh czy zawisazxa to faszysci?.Marsz był legalny,więcd Ci co namawiali by go zatrzymać są odpowiedzialni za zamieszki.Przecież Blumsztajn nie jest idiota i wie czym takie zwarcie musialo się skonczyć.Gdyby podczas marszu padaly faszystowskie okrzyki ,czy bylyby takowe gesty ,wtedy byloby to pr5zestepstwem,Ale lewacy jak zwykle wyszli prze4d szereg i od razu-faszysci i tyle.Potem gazeta się dziwi ze zatrzymywana jest parada zboków.Widać ludziom takie parady nie odpowiadaja i tyle panienka pisze ze Biedron zwariowal na chwilę,myli sie co do -na chwilę-.Że się nie bil do tej pory to możliwe,ale każda jego wypowiedz to agresja i jad.
    • wieza_babel1 serdeczne podziękowania dla panów policjantów 12.11.10, 19:28
      za właściwą postawę wobec agresywnych zachowań lewackiego homoterroryzmu.
      • pamejudd Dolaczam sie. 12.11.10, 19:58
        Nastepnym razem proponuje rozdac policjantom bron ostra: lewacy nie powinni obrazic sie za traktowanie ich tak, jak sami traktuja niepokornych w rzadzonych przez siebie krajach...
        • maxik-g Dobrze, a teraz się odłącz. 15.11.10, 00:02
          • pamejudd Ha hu ha. 16.11.10, 18:15
            Alez jestes zabawna...
    • klara2010 Widziałam pobitego Biedronia 12.11.10, 19:34
      Artykol/"informacja" jest bardzo tendencyjny, a co gorsze sugerujacy, ze autorka byla swiadkiem calego zdarzenia. Mam nadzieje, ze policja i prokuratura przeczyta ten artykol i powola Autorke tego tekstu na swiadka.
      Ja wyciagnelam z tej "informacji" jeden wniosek. Mianowicie, ze Autorka broniac Pana Biedronia uciekla sie do chwytow "ponizej pasa", manipulujac opinia publiczna na poziomie tabloido, a nie zachowala sie, jak przystalo na dziennikarza powaznej prasy.
      Przykre!
      Pamietam zdanie, ktore wypowiedzial ktos madry: "moge sie z Toba niezgadzac, ale umre za to, zeby bronic Twojego prawa do wolnosci slowa".
      Oczywiscie, to nie dotyczy tego tekstu, natomiast dotyczy wczorajsze manifestacji w Warszawie. Wyglada na to, ze pewne srodowiska zdecydowaly, ze maja jedyne prawo i racje do decydowaniu o Polsce i Polakach, czy patriotyzm jest dobry, czy szkodliwy, i jak go wyrazac. Nalezy rowniez zwrocic uwage, ze sa to srodowiska calkowicie zamkniete na dialog. Malo tego, zadaja od policji i wladz miasta podporzadkowania sie ich wizji, w mysl zasady: "to ja mam racje, ja wiem wszysto!".
    • kadykianus Już widzę, jak Robert bije uzbrojonego gliniarza. 12.11.10, 19:37
      Tak, policjant szturmowy bardzo ucierpiał od Biedronia. Co? Ten zadrapał mu kask?
    • miazmaty Widziałam pobitego Biedronia... 12.11.10, 19:41
      ...czyli orła cień.
    • chlapcok Widziałam... 12.11.10, 19:41
      Czy ktoś widział orzełka cień nad biedronką ?
      Czy widział Ktoś ?!
    • drmuras Poszedł łamać prawo no i dostało się... 12.11.10, 19:50
      Gw namawiało do łamania prawa ( Bufetowa dała ciała bo nie powinna wydac zgody na ten marsz ONR) Biedron poszedł a nie miał koszulki przyjaciel GW no i tyle. Szkoda go jak i każdego pobitego ale pretencje to do Blumsztajna
      • chimera03 Re: Poszedł łamać prawo no i dostało się... 12.11.10, 19:52
        Napaść na funkcjonariusza? Wybaczcie język ale nie wierzą policyjnym ku...m absolutnie w nic. Zobaczcie np. kto tu kogo napada:
        www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090301/KRAJSWIAT/7523016.
        Nie muszę chyba dodawać że "przysięgli" powiedzieli że ta ludzka menda jest niewinna. Zobaczcie tę stronę, zwłaszcza te zdjęcia opatrzone opisem "tak wygląda nasza demokracja"
        .bezkarnoscpolicji.blogspot.com/
        Przeczytajcie o szacownym panie stróżu prawa z Radkowa i o tym jak gwałcił nastolatki i bił dzieci ( pobity przez niego chłopiec się powiesił)
        klodzko.naszemiasto.pl/artykul/270101,policjant-z-klodzka-skazany-zgwalcil-i-zmuszal-do-aborcji,id,t.html
        O ile wiem ani TVN ani wyborcza się o tym nie zająknęły. Zadajcie sobie pytanie czy takie rzeczy robią ludzie czy może zwykłe ku...kie gnoje.
        Możecie tez rzucić okiem na komentarze w stylu: "zasłużyła to dostała wpie... albo "policjant zuch" wypisywane przez tego samego pokroju ludzkie ścierwo i pomyje, być może przez suki które dają dupy tym pie...nym sku...synom.
        A teraz na spokojnie, odpowiedzcie mi czy prawo dające takie uprawnienia "funkcjonariuszom", więżące im bezgranicznie sądy nie są w stanie zrobić nic aby wyeliminować te wynaturzenia. Czy surowe wyroki za "napady na funkcjonariuszy" mają jakikolwiek sens w sytuacji gdy oni mogą spałować każdego i grozi im za to co najwyżej obcięcie premii? Znając niektóre fakty np z USA, Rosji czy też Polski zadaje sobie pytanie czy policjant na służbie jest w ogóle w stanie kogoś zabić w sensie prawnym, nie mówiąc o takich błahostkach jak bestialskie pobicia.
        W Grecji była sytuacja że podczas demonstracji policjant zastrzelił chłopaka. Tłumaczył się bardzo inteligentnie, jak na psa przystało ale został skazany na dożywocie
      • rodzaj_konta Re: Poszedł łamać prawo no i dostało się... 12.11.10, 20:28
        drmuras napisał:

> Gw namawiało do łamania prawa ( Bufetowa dała ciała bo nie powinna wydac zgody
        > na ten marsz ONR) Biedron poszedł a nie miał koszulki przyjaciel GW no i tyle.
        > Szkoda go jak i każdego pobitego ale pretencje to do Blumsztajna

A dlaczego HGW miałaby nie wydawac zgody?
        Ciała dała policja, że nie mogła zapewnić legalnej demonstracji trzymania się trasy.
    • ksiadz_gazeta biedrona z definicji ma rację 12.11.10, 20:01
      kto myśli inaczej niż on - popełnia przestępstwo homofobicznego myślenia i powinien być leczony lub uwięziony!
    • kociewiak2 Widziałam pobitego Biedronia 12.11.10, 20:06
      ..panie Biedron kto wchodzi w strefe ,,wojenki,,ten moze liczyc sie z mozliwoscia z zranienia
      ale wazne ze glowa nadal moze pracowac oby od dzis bylo myslenie madre.
    • geruzja Widziałam pobitego Biedronia 12.11.10, 20:26
      A czy widziałaś kto go pobił?
    • boykotka Re: Boykotko 12.11.10, 20:37
      A tobie kolego przydałoby się parę dawek bromu.
    • glendanzig Widziałam pobitego Biedronia 12.11.10, 20:38
      Pani Redaktor przynajmniej uczciwie przyznaje, że nic nie widziała. Nie ma natomiast żadnych wątpliwości, że Biedroń jest niewinny. No w końcu taka osobowość musi być nieskalana!
    • maj16 Wariograf 12.11.10, 20:40
      To czy pan B mówi prawdę ,że został "pobity" w radiowozie bardzo łatwo sprawdzić jeżeli podda się badaniu wariograficznemu. Dowód ten w polskim prawie jest dopuszczalny na zadanie podejrzanego.Może więc zanim pan B. zorganizuje kolejną konferencję prasową z udziałem popierających go dziennikarzy podda się takiemu prostemu i bezbolesnemu badaniu.
      • agonda Re: Wariograf dla policjantów 13.11.10, 12:05
        Jeśli dla Biedronia, to i dla robokopów.
        Jak patrzę na ich zbroje, to nie widzę sposobu,
        żeby im "ręcznie" zaszkodzić. Czyżby p. Biedroń
        był szkolony w walce z żołdakami odzianymi
        w full-kevlar-jackets?
    • erte2 Widziałam pobitego Biedronia 12.11.10, 20:54
      W każdym kraju, od zawsze i podejrzewam - również w najdalszej przyszłości niezbędna jest policja czy też inne siły porządkowe. Trudno, tak już jest i koniec.
      I powiem coś, co być może wielu oburzy, a nawet obrazi - ale tak to już jest.
      Otóż nie ma żadnej różnicy mentalnej pomiędzy ZOMO, OMON-em czy siłami prewencji - w Polsce, Francji czy innych Chinach. To jest i był taki sam typ człowieka o określonych predyspozycjach - sprawny fizycznie, z natury agresywny i nie zastanawiający się nad rozkazami.
      Tak jak do pilnowania obejścia czy łapania przestępców nie sprawimy sobie labradora ani nowofunlanda - tylko rottweilera lub kaukaza - tak do oddziału prewencji nie nadaje się pacyfista i siostra miłosierdzia - tylko ktoś o charakterze wręcz przeciwnym. I idąc dalej tym tropem porównań - tak jak nie trzymany silną ręką rottweiler staje się dominantem i jest groźny dla otoczenia - tak policjant uzbrojony w pałę, paralizator i nieczujący nad sobą twardego nadzorcy staje się równie groźny dla obywateli.
      Tak na koniec polecam eksperyment (sam go zresztą wielokrotnie przeprowadzałem).
      Polega on na tym że jak widzę w lusterku za sobą jadący nie na sygnale radiowóz policyjny - zwalniam do przepisowych 50. ( w mieście). Nie było wypadku żeby za chwilę nie wyprzedził mnie jadąc co najmniej 80.
    • 3miastowy durna babo - 11 listopada Biedron lamal prawo 12.11.10, 20:58
      za namowa GW zresztą.... demonstracja, w ktorej uczestniczyl Biedron byla nielegalna. Biedron i towarzyszace mu lewaki za wasza namowa postanowily rozbic LEGALNA demonstracje. Ten artykul to zalosne klamstwo - razem z Biedroniem do jednej celi powinien trafic Michnik z Pacewiczem za redagowanie gazety nawolujacej do zaklocania legalnych demonstracji.....
      • agonda Fetysz łamania prawa 13.11.10, 12:11
        Demokracja zostawia furtkę, przez którą wślizgują się
        np. faszyści, którzy by ją chętnie zniszczyli. A jeśli się im to
        uda, wszyscy inni będą nielegalni. Hitler działał legalnie,
        bo miał do tego prawo, a potem to samo prawo odebrał
        wszystkim innym.
        Dlatego tę furtkę trzeba zatrzasnąć, zanim będzie za późno.
        Proszę nie mówić, że to się nie może powtórzyć.
        • pamejudd Uuu... zatrzasnac furtke. 14.11.10, 00:11
          Dobre, bolszewickio-nazistowkie metody.
    • elgregorius Widziałam pobitego Biedronia 12.11.10, 21:02
      Widziałam go pobitego, pisze dziennikarka sugerując absolutną winę policjanta. Nie wspomina niestety, że to geje i lisbijki rozpoczęli burdę atakując legalnie przeprowadzających manifestację gamoni z ONR.
      zajście zapewne miało następujący przebieg: Biedroń safandułowato szarpie policjanta który w odpowiedzi wykręca mu ręce powodując sińce na ciele działacza. Następnego dnia Biedroń robi obdukcję mającą udowodnić, że został pobity, być może będzie pozorował uszkodzenie kręgosłupa szyjnego.
      ONR i działacze Kampanii przeciwko Homofobii są extremą równie szkodliwą dla demokratycznych instytucji państwa ponieważ łamią prawo, sieją nienawiść.
    • jerzykrajewski7 Robert Biedroń łamał prawo 12.11.10, 21:07
      Byłem na legalnym Marszu Niepodległości.

To Robert Biedroń łamał prawo, blokując nam przemarsz.

To Robert Biedroń wywołał burdy.

To Robert Biedroń próbował zastraszyć mnie, ciężko pracującego obywatela, ojca dwóch synów, który w Dzień Niepodległości poszedł na legalną demonstrację, by w ten świąteczny dzień być z tymi, który niepodległość Polski jest naprawdę bliska.

To Robert Biedroń próbował złamać moje konstytucyjne praw do wolności zgromadzeń i wolności wyrażania poglądów politycznych.

To Robert Biedroń jest ewidentnym przestępcą.

Policja nie torowała drogi obywatelom idącym w legalnej demonstracji.

W żadnym miejscu nie przełamała siła bezprawnych bolkad.

To Robert Biedroń pobiegł z Krakowskiego Przedmieścia w okolicę ulicy Browarnej, by odebrać mi moje podstawowe prawa obywatelskie.

Słyszałem od organizatorów Marszu Niepodległości wypowiedź dla Polskiego Radia, z której wynika, że trasa marszu przez Powiśle została uzgodniona z władzami Warszawy już 8 listopada 2010 r., by uniknąć szarpaniny z lewakami.

Te ustalenia były przez organizatorów długo utrzymywane w tajemnicy.

W trakcie marszu nastąpiła niewielka zmiana jego trasy, gdy został zablokowany na Powiślu.

I tam policja nie torowała drogi legalnym demonstrantom. Skierowała ich do pomnika Dmowskiego inną trasą.

Marsz był spokojny.

Młodzież krzyczała na ogół hasła "Bóg-Honor-Ojczyzna", "Jestem dumny z polskości".

Jednym z przywódców marszu stał się Janusz Korwin-Mikke, który szedł cały czas na przodzie.

To on krzyczał hasło "Wolność-Własność-Sprawiedliwość", zaintonował odśpiewanie "Roty". Pod pomnikiem Dmowskiego, po przemówieniu JKM tysiące młodych ludzi krzyczało "Korwin-Mikke", "Korwin-Mikke", "Korwin-Mikke".

Na demonstrację poszedłem po przeczytaniu komentarza Rafała A. Ziemkiewicza, z którym zamieniłem kilka zdań na marszu koło Zamku Królewskiego.

Poszedłem, by bronić wolności i demokracji w Polsce.

Wolności zgromadzeń i wolności słowa.

Policja zachowywała się wobec uczestników Marszu Niepodległości poprawnie.

Trzeba jej powiedzieć: "Dziękujemy".

Raziły mnie okrzyki typu "SLD - KGB", "Sierpem i młotem w czerwoną hołotę", czy "Na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści".

Z publicznej debaty nie powinno się wykluczać nikogo, nawet czerwonych lewicowców.

Rozumiem jednak, że takie okrzyki to prawicowy folklor.

Mimo to w przyszłym roku też wybiorę się na Marsz Niepodległości, może nawet z żoną i synami.

Mam nadzieję, że w przyszłym roku "Gazeta Wyborcza" nie będzie organizował bojówek, by mi przeszkadzały w publicznym manifestowaniu moich poglądów politycznych, że spokojnie z rodziną pójdę Krakowskim Przedmieściem.

Chcę bowiem w święto niepodległości być wśród ludzi, dla których niepodległość jest ważna, którzy nie akceptują unijnej doktryny ograniczonej suwerenności, takiej nowej doktryny Breżniewa.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski

PS. Nie mam satysfakcji, że Robert Biedroń ucierpiał, próbując odebrać mi podstawowe prawa obywatelskie.

Niech sprawę wyjaśnią niezawisłe sądy.
      • mr.man Re: Robert Biedroń łamał prawo 12.11.10, 21:38
        Za skandal uwazam, ze urzednicy miejscy dopuscili do przemarszu faszystow przez dumne miasto Warszawe, calkowicie zniszczone przez ideologicznych braci organizatorow marszu. Za smieszne uwazam uczestnictwo w marszu pana Mikkego, ktory ponoc faszyzm i nazim uwaza za prady lewicowe. Widac polscy nastepcy Hitlera, tak jak i sam mistrz najwieksze poparcie, mimo swego lewactwa, znajduje w politykach prawicy.

Skoro jednak doszlo do zarejestrowania marszu faszystow, naturalnym prawem kazdego uczciwego patrioty polskiego bylo pokazanie skrajnie prawicowej holocie, gdzie jest miejsce na ich poglady, organizujac pokojowe kontrmanifestacje.

Dziekuje GW za zorganizowanie pokojowych kontrmanifestacji przeciwko ekstremalnym pogladom polskich faszystow i nazistow, na ktorych kulturalnie realizowala swoje obywatelskie prawa i obowiazki olbrzymia wiekszosc uczestnikow.

Mimo iz olbrzymia wiekszosc uczestnikow kontrmanifestacji zachowala wlasciwa postawe wygwizdujac to, co powinno byc zakazane od samego poczatku, niestety doszlo rowniez do kilku nieodpowiednich zachowan, ktore osobiscie uznaje za lewicowy i liberalny folklor. Niemniej jednak te zachowania, sprowokowane obrazliwymi okrzykami faszystow uwazam za ubolewania godne.

Jak ty, w przyszlym roku o ile nic sie w polskim prawie nie zmieni, na marsz pojde z zona i dwojka dzieci.

Pozdrawiam.
      • marek.18 Re: Robert Biedroń łamał prawo 12.11.10, 21:40
        Ja też byłem! Pozdrawiam Cię! Ja też chcę czuć się wolny, i też moim idolem jest ten pajac w muszce, ewidentny faszysta i kretyn.
        Lubię ten moment kiedy czuję wspolnote siły. sam jestem slaby i tchórzliwy, ale kiedy idziemy tak razem, a dookola widze ogolone łby, stalowe spojrzenia, zaciśnięte pięśći, to aż czuję tę moc, tę wolność, tę siłę nienawiści.
        Na co dzień jestem nikim, nic w zyciu nie osiągnąłem, z każdej pracy mnie wylali że niby za niski iloraz. ale raz do roku na tym marszu niepodleglosci moge poczuć się jakbym był kimś!
        niech żyje niepodległa Polska i pajac w muszce! niech żyją ogolone łby!
        • 3miastowy Re: Robert Biedroń łamał prawo 12.11.10, 21:51
          spojrz na siebie, Blumsztajna i Biedronia - i kto tu jest pajacem? Biedron zaatakowal policjanta - to dopiero jest kabaret...... spojrzał na niego taaaakim oczkiem a policjant powiedział "spadaj" i Biedroń poczuł zawód miłosny Z drugiej strony za mundurem panny sznurem. Tylko ta panna z zarostem ale to drobiazg.
        • jerzykrajewski7 JKM to największy krytyk faszyzmu 12.11.10, 22:57
          Janusza Korwina Mikke znam od ponad 20 lat.

Świetnie znam jego poglądy, bo przeczytałem setki, jeśli nie tysiące jego artykułów i kilka książek.

Wiem więc, że JKM to największy krytyk faszyzmu w Polsce.

Szczególnie faszyzmu niemieckiego, który sam siebie określał mianem narodowy - socjalizm.

Roman Dmowski, autor. m.in. "Myśli nowoczesnego Polaka", na pewno nie był socjalistą, choć był twórcą ruchu narodowego w Polsce.

Roman Dmowski był zwolennikiem kapitalizmu.

Tak jak my: ja i Janusz Korwin Mikke.

Jak wielu brytyjskich i amerykańskich myślicieli.

Hasło JKM to "Własność-Wolność-Sprawiedliwość"

W 1990 r. zmodyfikowałem je na "Własność-Wolność-Odpowiedzialność".

JKM nie lubi demokracji, nazywa ją dupokracją.

A ja lubię demokrację i prawa człowieka.

Tym z JKM się różnię. Choć rozumiem jego mocne argumenty przeciw demokracji.

Różnimy się, a szliśmy w jednej demonstracji.

Szliśmy razem z młodymi mężczyznami i kobietami z ONR i Młodzieżą Wszechpolską, z którymi trochę nas różni.

Choć tak naprawdę nie znam programu ani ONR, ani Młodzieży Wszechpolskiej.

Wiem, że młodzi ludzie, którzy do tych orgnizacji należą, kochają Polskę. Bliski jest im też Bóg, bo ciągle krzyczą "Bóg-Honor-Ojczyzna".

To minimum, które nas łączy.

I chęć, by 11 listopada 2010 r. pójść w Marszu Niepodległości, by uczcić odzyskanie niepodległości w 1918 r.

I ja, i JKM, i młodzi ludzie z ONR i Młodzieży Wszechpolskiej mamy prawo demonstrować na ulicach naszej stolicy.

Policja jest od tego, by pilnowała, by nikt nam tego prawa nie odbierał.

Po to płacimy podatki, by policja strzegła naszego bezpieczeństwa.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski

• rwakulszowa Bandyta Biedroń katuje niewinnych policjantów ? 12.11.10, 23:16
        A gdzie byles obrońco Ojczyzny i oredowniku wolnosci zgromadzeń,kiedy naprawde ZOMO waliło pałami i strzelało gazem ?
        Siedziałeś u mamusi pod pierzynka, jak twoj idol Ziemkiewicz i drugi dupek, ulubieniec ubekow K....urwin Mikke ?
        • jerzykrajewski7 Nie biorę udziału w nielegalnych imprezach 12.11.10, 23:34
          Z zasady nie biorę udziału w nielegalnych imprezach, np. demonstracjach.

Jestem praworządnym obywatelem.

Szanuję pracę policji.

Jeżeli policja rozwiązałaby Marsz Niepodległości, bez słowa odjechałbym do domu.

Z ZOMO, oczywiście, nigdy nie biłem się.

Nie widziałem takiej potrzeby.

Komunizm nie upadł, dlatego, że ktoś bił się z ZOMO.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski

• tuhanka Re: Robert Biedroń łamał prawo 13.11.10, 02:06
        Jeżeli tacy są obrońcy niepodległości jak ONR, to ja nie chcę mieć z tym nic wspólnego. Współcześnie polska niepodległość obroni się sama bez takich nawołujących do nienawiści "obrońców".
        Nie byłam w Warszawie, manifestacji i kontrmanifestacji nie widziałam, ale mam wrażenie, że w kwestii pobicia jedna strona mija się mocno z prawdą i niestety wszystko mi wskazuje na to, że jest to policja. Już nieraz się słyszało o nadmiernej agresji funkcjonariuszy i mam wrażenie, że to jest ten przypadek.
    • kris1.a Re: Widziałam pobitego Biedronia 12.11.10, 21:20
      Pewnie pobił kilku policjantów, przecież taki z niego osiłek, Co to za kraj gdzie faszyści spokojnie i legalnie demonstruja na ulicach stolicy a policja aresztuje porzadnych obywateli ktorzy protestuja przeciw faszystom
    • jerzykrajewski7 Brawa dla policji i HGW 12.11.10, 21:27
      Jako jeden z uczestników Marszu Niepodległości chciałbym podziękować polskiej policji za to, że nas chroniła przed bandytami, którzy chcieli rozbić legalną demonstrację.

Chciałem też podziękować Pani Prezydent Hannie Gronkiewicz Waltz, że umożliwiła nam uczcić Święto Niepodległości w centrum Warszawy.

Chciałem też podziękować urzędnikom miejskim za rozsądek i roztropność, że już 8 listopada 2010 r. wyznaczyli trasę marszu przez Powiśle, by policja mogła uniknąć dużego starcia z rozwydrzonymi lewackim bojówkami, które zamierzały blokować Marsz Niepodległości na Krakowskim Przedmieściu.

Urzędnicy miejscy i organizatorzy demonstracji wystrychnęli na dudka bojówki, zorganizowane przez "Gazetę Wyborczą".

Marsz Niepodległości doszedł do pomnika Romana Dmowskiego, którego zasługi dla odzyskania niepodległości przez Polskę docenił 11 listopada 2010 r. nasz prezydent Bronisław Komorowski, którego darzę coraz większym szacunkiem.

W podobnym duchu rano 11 listopada 2010 r. w Radio TOK FM wypowiadał się jego doradca prof. Tomasz Nałęcz, który również docenił wkład Dmowskiego w odzyskanie niepodległości przez Polskę.

Kilka godzin później barbarzyńcy podjudzenie przez "Gazetę Wyborczą" i TOK FM napadli na naszą legalną demonstrację.

Na szczęście policja powstrzymała ich.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski

• marek.18 Re: Brawa dla policji i HGW 12.11.10, 21:48
        Przyłaczam się do podziękowań. ja tez dziękuję pani Gronkiewicz Waltz że wydala zgodę na naszą ewidentnie faszystowską manifestację.
        Dziękuję też dzielnym policjantom że bronili nas przed hordami barbarzyńców.
        broniac naszej manifestacji, broniliście cywilizacji europejskiej!
        gdyby nie wy, ci wstrętni geje pobiliby nas. To są bardzo agresywni ludzie. i tacy wstretni, niedobrzy, a fe!
        rozwydrzone lesbijki pobiłyby nas majtkami.
        ekolodzy rzuciliby w nas ekologiczną marchewką
        spotkałyby nas takie szykany że chyba ze strachu byśmy zrobili w gacie.
        Dziękujemy policji, że uratowała nas od prania gaci.
        • jerzykrajewski7 Majtki lesbijek? 12.11.10, 23:44

To brzmi mocno erotycznie i podniecająco.

Nie mam nic przeciw lesbijkom.

Ich życie, ich sprawa.

Byleby nie przeszkadzały mi iść tam, gdzie chcę.

Ja im nie przeszkadzam, gdy organizują swoje demonstracje.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski
      • erte2 Re: Brawa dla policji i HGW 12.11.10, 22:30
        jerzykrajewski7 napisał:

Kilka godzin później barbarzyńcy podjudzenie przez "Gazetę Wyborczą" i TOK FM n
        > apadli na naszą legalną demonstrację.

Gdyby w latach '30. ub. wieku w Niemczech zanależli się jacyś barbarzyńcy podjudzeni przez jakąś gazetę i jakieś radio - to być może udało by się im rozpędzić na cztery wiatry brunatną hołotę, a jej wodza zamknąć w zakładzie psychiatrycznym. Niestety, demonstrowali sobie zgodnie z prawem i nikt im nie przeszkadzał - jedni ze strachu, inni "dla świętego spokoju", jeszcze inni po prostu to lekceważyli. W ten sposób wylęgła się "Tysiącletnia III Rzesza" a skutki tego odczuwany do dziś.
        Czy twoim marzeniem @jerzykrajewski7 są krematoria , eksterminacja .............. (wpisz sobie dowolną narodowość), penalizacja "innych" i hasła "Polska dla Polaków"? I jakie cechy anatomiczne będziesz brał pod uwagę przy określaniu tychże ?
        Dzisiaj @jerzykrajewski oni pozwolili ci iść z sobą. Ale jutro może się okazać że masz nie taki nos, uszy czy kolor skóry, jesteś za stary lub masz za długie włosy - a wtedy nie będzieżadnej gazety ani żadnej "lewackiej bojówki" żeby cię obronić - bo gazaety będą zlikwidowane, a "bojówki" uleciały przez komin.
        • jerzykrajewski7 Narodowa demokracja to nie narodowy socjalizm 12.11.10, 23:07
          Jestem magistrem Instytut Dziennikarstwa Uniwersytetu Warszawskiego i studiowałem równolegle przez kilka lat nauki polityczne.

Potrafię więc odróżnić ideologie i nurty polityczne.

Narodowa demokracja to nie narodowy socjalizm.

Narodowa demokracja to zwolennicy kapitalizmy.

Narodowy socjalizm (w skrócie naziści, to oni zorganizowali holokaust, zburzyli Warszawę, zabili 6 milionów obywateli II Rzeczpospolitej i 27 milionów obywateli ZSRR) to zwolennicy socjalizmu.

Naziści w okresie II wojny światowej mordowali zwolenników narodowej demokracji.

Przeciw Marszowi Niepodległości wystąpiły organizacje lewicowe i socjalistyczne. To im bliżej do faszyzmu.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski
          • mr.man Re: Narodowa demokracja to nie narodowy socjalizm 13.11.10, 01:38
            Widzisz, w ostatnich paru dniach zadalem sobie trud zbadania z kim mam do czynienia. W tym celu zadalem tu na forum wszystkim odzegnujacym sie od faszyzmu zwolennikom marszu pytanie z ktorymi elementami ideologii faszystowskiej nie zgadzaja sie. Wszyscy mowili, ze tylko nieuki i opierajacy swa wiedze na wygladzie i heilowaniu onrowcow idioci twierdza, ze onr to faszysci. Ja otwarcie przyznalem, ze wiedze mam nikla i tak jak punka poznaje po wygladzie tak i faszyste podobnie. Jednak na swoje pytanie odpowiedzi nie otrzymalem.

Pomyslalem, ze pojde i poczytam wypowiedzi na forach narodowcow. Znalazlem tam wypowiedzi takich jak ty, zwyklych ludzi, ktorzy zwabieni szczytna idea milosci do ojczyzny oburzali sie jak przyzwoitych obywateli mozna nazywac faszystami. Jednak poskrobalem dluzej i wkrotce znalazlem i narodowych socjalistow i narodowych anarchistow (sic!) i zwyczajnych rasistowskich kiboli, wywrotowcow i antysemitow, ktorzy delegalizacje przedwojennej falangi uznawali za wstyd dla naszego kraju, a poglady jej czlonkow za zupelnie zrozumialy owoc ducha tamtych czasow.

Mysle, ze bawicie sie drodzy patrioci z ogniem. Ekstremizm to ostatnia rzecz temu krajowi potrzebna. Wczoraj polska prawica stracila wielka szanse na uwiarygodnienie sie w oczach umiarkowanych wyborcow.
          • erte2 Re: Narodowa demokracja to nie narodowy socjalizm 13.11.10, 11:02
            jerzykrajewski7 napisał:

> Jestem magistrem Instytut Dziennikarstwa Uniwersytetu Warszawskiego i studiowa
            > łem równolegle przez kilka lat nauki polityczne.

Wiemy, wiemy, panie Magistrze @jerzykrajewski. Ale gdybyś Magistrze @jerzykrajewski nie tylko studioał ale przy okazji czegoś się nauczył - to zapewne wpadłbyś na to że w kraju w którym z rąk ludzi ze swastykami i w brunatnych koszulach zginęły miliony ludzi a kraj ten został zniszczony doszczętnie - jakiekolwiek odwoływanie się nawet do zbliżonej symboliki (a musisz przyznać Magistrze @jerzykrajewski że ONR swoją symboliką wprost nawiązuje do NSDAP) musi budzić wśród porządnych ludzi odruchowy wręcz sprzeciw.
            Gdybyś Magistrze @jerzykrajewski nie tylko "studiował nauki polityczne" ale potrafił wyciągać z tego wnioski - to byś wiedział że przed wojna w wielu krajach Europy były środowiska zafascynowane ideologią faszystowską a antysemityzm nie był postrzegany jako coś szczególnie nagannego. W międzywojennej Polsce, po latach rozbiorów i w takiej atmosferze miedzynarodowej różne mniej lub bardziej faszyzujące i nacjonlistyczne ruchy i organizacje nie były czymś odosobnionym i potępianym - a nawet były postrzegane jako przejaw szczególnego patriotyzmu. Ale potem była druga wojna światowa - ze wszystkimi jej potwornościami i zbrodniami u źródeł której leżała owa obłędna i nieludzka ideologia, a jej integralnym i bodajże najważniejszym składnikiem były nacjonalizm i mrzonki o "Wielkiej Ojczyźnie". I cały normalny świat otrząsnął się z tego i dziś traktuje te wszyskie ruchy tak jak na to zasługują - z pogardą i obrzydzeniem.
            Ale cóż Magistrze @jerzykrajewski ja, prosty inżynier, będę ci tłumaczył zawiłości współczesnego świata - skoro ty ,skoro jesteś " magistrem Instytut Dziennikarstwa Uniwersytetu Warszawskiego i studiowa
            > łeś równolegle przez kilka lat nauki polityczne".
            doskonale powineneś je rozumieć. Prawda ?
            • jerzykrajewski7 Faszystami byli przeciwnicy marszu 13.11.10, 11:25

To tacy ludzie stanowią zagrożenie dla demokracji.

Ludzie łamiący prawo.

Ludzie atakujący legalne demonstracje.

Ludzie bijący się z policją.

Tak postępowali faszyści we Włoszech i narodowi socjaliście w Niemczech.

Określenie "faszyście" 11 listopada 2010 r. bardziej pasuje do przeciwników Marszu Niepodległości.

Oceniam tak na podstawie osobistych obserwacji.

Media bowiem kłamią.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski
              • jerzykrajewski7 Bałem się iść z polską flagą 13.11.10, 11:38

11 listopada 2010 r. o godzinie 14.45 zaparkowałem samochód przy Galerii Karowa i udała się z flagą biało czerwoną na Marsz Niepodłegłości.

Idąc z nią w górze Krakowskim Przedmieściem bałem się, że zaatakuje mnie któryś z przeciwników Marszu Niepodległości.

"Gazeta Wyborcza" i TOK FM wytworzyły taką atmosferę, że polski obywatel boi się iść z polską flagą ulicą w stolicy polskiego państwa.

Kilka godzin przed wyjściem z domu słyszałem w Radio TOK FM, że jacyś bandyci napadli w pociągu na obywateli jadących na Marsz Niepodległości, a trzy pobite osoby trafiły do szpitala.

Wielkie są zasługi "Gazety Wyborczej" i TOK FM w szerzeniu nienawiści w Polsce.

To było szerzenie nienawiści do Polaków, skora ja, obywatel państwa polskiego, idąc ulicą polskiej stolic z polską flagą bałem się, że tylko z tego powodu, że mam polską flagę zostanę zaatakowany.

Takie zachowanie "Gazety Wyborczej" i TOK FM budzi najgorsze demony nienawiści.

Te media zrobiły tak okropną nagonkę na polskość, a jedno słowa przepraszam nie powiedziały.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski
                • mr.man Re: Bałem się iść z polską flagą 13.11.10, 13:30
                  Zaczynasz mnie rozsmieszac czlowieku. Spadles wczoraj z choinki i nigdy nie slyszales o wczesniejszych dzialaniach swoich brunatnych przyjaciol? Myslisz, ze Gazeta Wyborcza zawracalaby sobie glowe organizowaniem protestow przeciw milym i nikomu nie szkodzacym mlodziencom z flagami polskimi skandujacym hasla o Bogu, honorze i Ojczyznie? Odpowiem ci, ze nie. GW zorganizowala POKOJOWE i LEGLNE protesty przeciwko ludziom, ktorzy odbieraja prawa innym obywatelom tego kraju, ktorzy notorycznie groza i fizycznie atakuja innych obywateli tego kraju, ktorzy wbrew kodeksowi karnemu propaguja i nawoluja do nienawisci na tle rasowym, etnicznym, religijnym, politycznym, z uwagi na orientacje seksualna

Dla przeciwnikow wolnosci i swobod nie ma wolnosci i swobod. Nie pozwolimy wam klamac i udawac ofiary by zgodnie z taktykami sekt zdobywac wyznawcow. Jestescie zaraza i jak zaraza bedziecie traktowani.
                • jerzykrajewski7 Galerii Karowa nie Bracka 13.11.10, 13:49
                  Zaparkowałem przy Galerii Karowa, a nie Brackiej, jak napisałem w jednym z postów.

Po demonstracji odwiozła mnie tam taksówka korporacji Super Taksi, więc w razie czego mogę udowodnić, że tak było.

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski

• maxik-g Nie trudź się, nie musisz. 13.11.10, 19:12
                    Przeczytaj tylko wcześniejszy post.
        • decisive erte2 ty jestes chory... 13.11.10, 06:49
          jezeli laczysz nawet nie bezposrednio Narodowy Marsz Niepodleglosci z wyleganiem sie krematoriow to niewatpliwie TY JESTES CHORY I POTRZEBNA CI OPIEKA CO NAJMNIEJ PSYCHOLOGA A MOZE I PSYCHIATRY
      • agonda Re: Brawa dla policji i HGW 13.11.10, 12:28
        jerzykrajewski7 napisał:

>
        > Chciałem też podziękować urzędnikom miejskim za rozsądek i roztropność, że już
        > 8 listopada 2010 r. wyznaczyli trasę marszu przez Powiśle, by policja mogła un
        > iknąć dużego starcia z rozwydrzonymi lewackim bojówkami, które zamierzały bloko
        > wać Marsz Niepodległości na Krakowskim Przedmieściu.
        >
        > Urzędnicy miejscy i organizatorzy demonstracji wystrychnęli na dudka bojówki, z
        > organizowane przez "Gazetę Wyborczą".
        >
        > Jerzy Krajewski

...lewackie bojówki, jak powstańcy warszawscy, matki z dziećmi,
        które nie chcą żyć w czystej narodowo-Polsce, Żydzi,
        których ONR-owcy chętnie by posłali tam, gdzie ich ideologiczni bracia.
        Panie Krajewski, zanurzył się Pan w chmurze iluzji, spoza której nie widać
        pełnego obrazu. Może niech pan odłoży swoją bogoojczyźnianą czapkę niewidkę
        na kołku i porozmawia przy piwie/winie/wódce z chłopcami z demonstracji o tym,
        jak patrzą na bliźnich. Jeśli dalej będzie Pan bardziej z nimi, niż z ich przeciwnikami,
        to do zobaczenia za rok w tym samym towarzystwie.
        • jerzykrajewski7 Ja patrzę na ludzi przyjaźnie 13.11.10, 12:45

Nie odpowiadam za innych.

Przestrzegam prawa.

I wymagam tego od innych.

Jeżeli osoby o lewicowych przekonaniach chcą demonstrować swój sprzeciw wobec ONR i Młodzieży Wszechpolskiej, niech robią to zgodnie z prawem.

To minimum - działać zgodnie z prawem.

Fizyczne atakowanie innych ludzi za inne poglądy jest niedopuszczalne.

Byłem i osobiście widziałem, jak kto zachowywał się.

Obóz "Gazety Wyborczej" zachował się jak faszyści.

Marsz Niepodległości przebiegła spokojnie, zgodnie z prawem w ramach demokratycznych procedur.

W przyszłym roku też pójdę na Marsz Niepodległości.

Skrzyknę nawet znajomych.

W tym roku maiłem tylko biało-czerwonoą flagę szturmówkę.

Na przyszły rok przygotuje jakiś transparent.

Np. "Dość nienawiści "Gazety Wyborczej" do polskości"

albo

"Nie chcę bać się nieść w Warszawie polskiej flagi"

Pozdrawiam

Jerzy Krajewski

• maxik-g Ależ proszę bardzo. 13.11.10, 19:18
            Nie świruj tylko, że wszyscy wokoło zakazują ci paradowania z flagą naszego kraju. Bo to typowo prawackie pieprzenie - co wy, na wiecznie pokrzywdzonych się zgrywacie, czy jak?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka