bobi1326 17.11.10, 20:41 W tych pojazdach jest lepiej niż w domu ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luuuk11 Luksusowe rydwany śmierci 17.11.10, 20:52 Swietny pomysl na biznes, genialne wykonanie. Te wpisy typu "to my placimy za to ze kaczynski jezdzi maserati" wlasnie byly domena gazety wyborczej... zenada po calosci Odpowiedz Link Zgłoś
paulina1855 Luksusowe rydwany śmierci 17.11.10, 21:38 jak dla mnie to zwykłe przedstawienie typu"nas stać":-/ czy to jest tak ważne czym nieboszczyka przewioza z kaplicy na cmentarz? to ma być forma zadośćuczynienia...???w takim momencie nie to sie liczy... Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Pogrzeby, groby, trumny.... 17.11.10, 23:10 itd robimy dla siebie a nie umarłego. Pogrzeby - aby godnie rozstać się ze zmarłym. Okazałe groby, aby przychodzić na cmentarz i wspominać zmarłego, aby było miejsce dla jego znajomych, rodziny gdzie mogli by się spotkać. Nieszczęściem dla Polski jest to że ton w mediach, polityce nadają współcześni poganie ( Tusk wziął ślub kościelny na pokaz). Dla nich jest wszystko jedno czy grobem będzie kupka trawa na którą może nasr... byle pies przykłady na Powązkach, czy te półka na regale, czy też nie będzie nic a prochy zostaną rozsypane byle gdzie. Z tego wynika obcięcie zasiłków pogrzebowych do kwoty pozwalającej na pochowanie zmarłego w tekturowej trumnie. Zastanawiano się nad ich całkowitym zniesieniem, ale obawiano się scenariusza czeskiego gdzie ciał wtedy nikt nie odbiera. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrantka-1 Re: Pogrzeby, groby, trumny.... 20.11.10, 16:54 Oczywiscie, ze pogrzeby, groby, trumny itd. robimy dla siebie, nie dla zmarlego. Ale to wszystko robimy na zasadzie "zastaw sie, a postaw sie", pomnik musi byc okazaly, bo sasiedzi i znajomi musza widziec, ze nas na to stac. Dlaczego nie mozna zrobic skromnego pomnika? Musi byc okazaly? Najlepiej w wloskiego marmuru, bo innego nie wypada. Jak czytam taki tekst "myslacegoszaregoczlowieka1", to mi sie robi niedobrze. Pelna zenada. Dlaczego rodzina nie moze spotkac sie przy skromnym pomniku? Nabijajcie dalej kieszenie firmom pogrzebowym i nie placzcie, ze macie za malo kasy, szefowie firm pogrzebowych maja sie coraz lepiej i mimo, ze zasilki zmniejszono (i bardzo dobrze), niektorzy biora kredyty, aby na cmentarzu sie pokazac! Niech sasiada szlag trafi, ale ja zrobilem pogrzeb po krolewsku! To sie zdarza tylko u nas w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
akaonline Re: Pogrzeby, groby, trumny.... 21.11.10, 06:11 Jak to "na pokaz"? Widziałeś? Bo ja nie.... I jak zwykle znawca tematu, pewnie każdego. I oczywiście wie nad czym rząd się zastanawiał. Polskie piekiełko w akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
profesorfilutek Luksusowe rydwany śmierci 17.11.10, 22:55 a ja mam płacić za taki karawan a Lech ani grosza to skandal !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
akwanauta Artykuł sponsorowany? Na to wygląda. 17.11.10, 23:00 Zastanawiam się tylko, czy zarabia na tym GW, czy też może jest to prywatna inicjatywa red. Artura Włodarskiego, który załatwił sobie jednorazową niestety, ale za to jakże prestiżową przejażdżkę? R.I.P. Odpowiedz Link Zgłoś
dzierzbiniak Re: Luksusowe rydwany śmierci 20.11.10, 15:25 W artykule jest napisane, że specjalnie na pogrzeb przyjechało 6 karawanów z Włoch. Oglądałem te pogrzeby w telewizji i nasuwa mi się pytanie, dlaczego wszystkie karawany miały polskie numery rejestracyjne-zostały przerejestrowane, czy jakaś nasza służba przekręciła numery rejestracyjne od innych samochodów, żeby nie było wrażenia, że nawet karawan od kogoś pożyczamy. Jeśli tablice rejestracyjne zostały zmienione to jest zwykłe przestępstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_othem Re: Luksusowe rydwany śmierci 21.11.10, 09:56 dokładnie tak było, pewnie jakiś przekręt, dosłownie i w przenośni Odpowiedz Link Zgłoś
wio4litery Nie ma tach szlachetnego czynu... 21.11.10, 14:04 ...który nie byłby wyszydzony w internecie. Dwa powyższe wpisy... w4l Odpowiedz Link Zgłoś
nick_othem Re: Nie ma tach szlachetnego czynu... 21.11.10, 19:16 tak tak, szlachetna reklama. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan.ciechomski Re: Luksusowe rydwany śmierci 20.11.10, 15:32 bobi1326 napisał: > W tych pojazdach jest lepiej niż w domu ;) ..., a miejsca z tyłu jest tyle że spokojnie można wyciągnąć nogi Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz kobieta która na widok karawanu 20.11.10, 15:57 mówi; -"ten albo żaden inny" ? Chyba nie chciałbym poznawac bliżej takiej pani... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lonelyboy1989 Aż chce się umierać... 20.11.10, 17:09 ...żeby się przejechać takim cackiem jak to maserati. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
miroslawa_potrzeba Re: Aż chce się umierać... 21.11.10, 11:43 Mnie tam obojetne czym powiaza, moze byc "woz i kun" byle w urnie i bez klechy! ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Luksusowe rydwany śmierci 21.11.10, 06:14 Ciekawe czy ten pogrzebowy Maserati daje się przerobić na gaz? trochę zdjęłoby się z kosztów. Odpowiedz Link Zgłoś
mkwas Luksusowe rydwany śmierci 21.11.10, 07:53 Artykuł nadaje się do gazetki branżowej :/ Kanwa artykułu, czyli wydarzenia sprzed 7 miesięcy, jest tendencyjna. Mimo pewnego szacunku dla GW - za ten artykuł "niedostatecznie": zwłaszcza w kategorii "publicystyka" (sic!). Może gdybym przeczytał w dziale "Moto", ocena byłaby wyższa. Szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
fast_eddy Mozna je sobie obejrzeć w W-wie 21.11.10, 09:02 Akurat trwają tam teraz wielkie targi pogrzebowe. Mieszkam blisko, to poszedłem. Ciekawsze niż myślałem. A karawany - Chrysler cool, ale Ssangyong wyglada jak dziwactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
aionn Luksusowe rydwany śmierci 21.11.10, 11:21 Znikamy powoli w oparach absurdu, my w połowie: bóstwa a w połowie: zlepki materii ... Po mojej śmierci proszę mnie zakopać na trawniku pod moim blokiem, bez trumny i pogrzebu. I, co najważniejsze - bez księdza. Odpowiedz Link Zgłoś