30.11.10, 12:53
"Można nie być zachwyconym obecnością generała w Pałacu Prezydenckim, ale klucz zaproszeń był jasny. Wszyscy byli prezydenci i byli premierzy."

Ten banalnie prosty klucz też jest za trudny do zrozumienia dla kołtunów ulepionych na podobieństwo Kaczyńskiego i wyhodowanych w cielęcym zachwycie dla jego rzekomej "charyzmy"...

"I nie pomogą iPady na konferencjach prasowych, by udowodnić, że jest się nowoczesnym.'

Z garkotłuka nie zrobią nowoczesnego żadne gadżety, od iPadów, po naszpikowane elektroniką limuzyny.
Obserwuj wątek
    • motakuma Fru, fru 30.11.10, 21:16
      Fru, fru...lot nad kaczym gniazdem ! Pic Jak Nic !
      • prawieemeryt Re: Moja gratulacje za 01.12.10, 09:16
        super trafne, super lapidarne i super zrozumiałe rozszyfrowanie skrótu.
    • trajkotek o, ku... 01.12.10, 00:10
      podziwiam kunszt wyrażający się w zdaniu:
      "Te same poglądy, niemal te same słowa, nawet ten sam wyraz twarzy, pełen zniesmaczenia i lekkiej pogardy. Toż to ten sam produkt, tylko w bardziej nowoczesnym opakowaniu. Płyn do mycia naczyń też wygląda inaczej niż parę lat temu. Garnki myje tak samo."

Czytam te pięknie ułożone zdania i myślę, że papier toaletowy robią teraz lepszy, bardziej kolorowy i pachnący ... ale po użyciu ...
    • drmuras Ble ble ble 01.12.10, 00:59
      Tak jak wiekszośc nowych produktów na rynku nie różni się specjalnie od konkurencji tak Kamiński i Bielan również. Jednak znudzeni I polsko-polską wojna światową i ostrzeliwaniem się z okopów gotowi jesteśmy dać sznase nowym produkcjomo medialno - politycznym . Palikot jest zbyt oczywisty i osamotniony w swoim machniu rączkami, kluzików jest 15 .
      Pani ma garśc piachu i potrzebe wsypywania. Taka dzieczynka jak spod pałacu. Zwrócić na siebie uwagę. Nowe kozaczki to za mało. Swiat jest ciasny warszafka rózwnież.
      A Jaruzelski jest jak psia kupa . MOżna w nią wdepnąć i chodzić nawet z zasuszoną na bucie ale to zawsze g...no.
      • adambielski Re: Ble ble ble 01.12.10, 07:45
        Że też, takie cymbały jak ty, nauczyły się trochę stawiać literki. Wydukał, i "sie ciesy".
        • drmuras Re: Ble ble ble 01.12.10, 08:24
          I jeszcze przyjmują pacjentów ,a najlepsze jest to że ty za to płacisz . Ha, ha, ha , ha
    • aekielski Fru, fru 01.12.10, 07:10
      PJN ma taki sam stosunek do generała jak IPN. Zbliża się 13 grudnia. Ciekawe ilu pogromców generała znajdzie się pod jego domem. Kogo będą reprezentować, co będą krzyczeć?
      • t1981 Re: Fru, fru 01.12.10, 14:55
        Deczko obiektywizmu i też bys krzyczał hehe. Pomijając już fakt bujnej przeszłości jenarała sam fakt , że staje przed sądem powinien go zdyskwalifikować z brylowania w Pałacu. O
    • aekielski Fru, fru 01.12.10, 07:36
      Prawda, dzieci "fru go" młodzież "fru ją", potem już tylko gehenna dnia codziennego.
    • szabo Fru, fru 01.12.10, 08:22
      Ale przecież oni powiedzieli, że są PiSem, tylko w trochę innym opakowaniu. I to PiSem z 2005 roku..., sprzed dziadka z wermahtu. To jakiegoż nowego proszku się spodziewać, skoro producent sam mówi, że to ten sam, tylko bardziej kolorowo i ładnie...
    • grisza14 Komorowski zaprosilby i Bieruta 01.12.10, 08:25
      a pani Kolenda-Zalewska napisalaby, ze tez byl prezydentem.
      Jakos Czesi nie maja podobnych praktyk i dobrze sie maja.
    • prawieemeryt Niech Pani przestanie "kolendować"! 01.12.10, 09:13
      "Takie może być PJN, pod warunkiem że wyjdzie poza schemat". Kusi mnie, żeby Pani zadedykować osobistą moją sygnaturkę - no to sss_ru. Wie ani czym może być ten PJN? Śledziem z przeterminowanej beczki polanym splesniałym dżemem malinowym. Smacznego kucharzom z TVN. Według mnie jest tym od samego "poczęcia" przez JAK i JKR!!!
      --
      Przestań pier.....ć Jarek - ciebie tam nie było. Powiedział kolega b. opozycjonista do Jarkacza" Została tylko fałszywka z SB.
    • jacmenos zmiana? ale jaka ? 01.12.10, 10:25
      ludzie w większości nie zmieniają poglądów w kilka dni . Grupa PJN też ich nie zmieni . Są wiernymi ideowcami PISu i pozostaną nimi ! Przez wiele lat współtworzyli tą partię i mogą wyrażać swój bunt przeciwko wyraźnemu odstępstwu od normy ich byłego idola ale wewnętrznie nie potrafią odrzucić tego co tak żarliwie popierali i co ich ukształtowało jako polityków .
      Może zmienią retorykę ale poglądów na pewno nie !
    • krzysiekd47 Fru, fru 01.12.10, 10:39
      PIEKNIE TYLKO DLACZEGO ZABETONOWANE TRZA WIECEJ OPCJI A DLACZEGO W NAJBARDZIEJ UGRUNTOWANEJ DEMOKRACJI USA SA DWIE PARTJE I JAKOS NIKT NIE CHRZANI ZE TRZA ZEBY WIECEJ A ZE PRODUKT KIEPSKI TO INNA SPRAWA JA TEZ NIE BARDZO WIEM CZYM SIE ROZNI OD PIS
    • kociewiak2 Fru, fru 01.12.10, 13:27
      ....kilka osob robi raban,moze nawet dojda do wladzy ,a my tu daleko od stolicy chcemy pomagac ludzia biednym ,zagubionym a jakis polityk IV-kategori nie ma ochoty pomoc nam ,
      bo on jest wazniejszy niz ,,pleps,,
    • leszekkrzysztof Fru, fru 01.12.10, 14:32
      Nie piłem FRUGO, przeszkadza mi nachalność niektórych speców od reklamy.
      Uczestniczyłem w opozycji, w intencji włączenia do świata cywilizowanego - przez wyjście z komunizmu. Zbierałem potencjał zawodowy na lepsze czasy. W IV rzeczpospolitej - wyrzucenie z pracy (praca dla kraju - w intencji przeciwdziałania destrukcji finansów publicznych). Nie jest celowe bilansowanie tych dwóch okresów - nie jest to prosty rachunek, bo np. miałem do czynienia z różnymi ludźmi. Jakiej "świeżości" oczekuję - efektywnej realizacji celów cywilizowanego państwa - wg zapisów: Konstytucji, strategii unijnych, traktatów międzynarodowych, itp. I eliminacji wszystkiego co przeciwdziała tym celom. I bez obiecanek speców od marketingu.
      Patrząc na wizerunek Autorki tekstu można zaintonować - "Żyj kolorowo...".
      Basista
    • lzeszjakburaesbeckasuka żeby głuPOta fruwała to ta POkraka POfrunęłaby 01.12.10, 16:28
      PrOst w GWniane szambo
      • pis_busters Re: Znów ten debil z Naszego Dziennika 02.12.10, 14:34
        Znów ten debil z Naszego Dziennika
        • lzeszjakburaesbeckasuka Re: Znów ten debil z Naszego Dziennika 02.12.10, 20:28
          »próżnoś repliki się spodziewał
          nie dam ci prztyczka, ani klapsa.
          nie powiem nawet pies cię jebał,
          bo byłby to mezalians dla psa«.

• pablobodek Pani redaktorko ! 01.12.10, 16:40
      "specjaliści z najwyższej półki najpierw określają jego target"
      Na jakim targecie widziała Pani na półkach specjalistów ?? Może to były prycze, a nie półki !
      I może więzienie, a nie target !
      Język powinien być giętki, ale co ma wyrażać ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka