Dodaj do ulubionych

Wikileaks jest ścigana

04.12.10, 08:17
Te doniesienia nie brzmią wiarygodnie, jako w większości nieweryfikowalne spekulacje. Nie wiadomo na przykład, czy ten gościu istotnie przebywa na Wyspach, a także, czy to on brał wczoraj udział w opisanym czacie. Podobnie z hakerami do wynajęcia...
Ale mam nadzieję, że ten młody człowiek - wychowany zapewne na zasadzie "róbta co chceta" - zrozumie w mamrze, że w normalnym życiu trzeba szanować innych ludzi :-)
Stanisław Remuszko
www.remuszko.pl
Obserwuj wątek
    • art.usa Wikileaks ścigana, na prawdo mówcę z siekierą kłamliwego prawa. 04.12.10, 10:17
      Wymiana Jankeskich ambasadorów w UE obowiązkem i sprawą honoru.

"Ami go home" won z Unii Europejskich braci.

złośliwe śmiecie won z Europy.

Kto wam rękę poda ten niema honoru.
    • drmuras opadł puder i perfumy zwietrzały ha ha 04.12.10, 11:28
      Tak wygląda prawdziwy świat bez pudru w schodzonych gaciach. Nie tylko u nas politycy są małostkowi, głupi, kradną i nabijają się jeden z drugiego. Wikileaks obnażyła prawdziwe zdanie jednych o drugich i niema co się obrażać.
    • adelix82 Re: Wikileaks jest ścigana 04.12.10, 11:37
      Za co szanowny Pan chciałby zamknąć twórcę WikiLeaks? On tych wiadomości nie wykradł a jedynie opublikował. Co do rzekomych zarzutów o gwałt i molestowanie... Stary kotlet odświeżony na potrzeby Ameryki.
      • manhu Re: Wikileaks jest ścigana 06.12.10, 13:11
        Masz rację :) Jeśli ci ukradną telewizor to dlaczego paser ma być ukarany? :) Przecież nie ukradł :)
    • rozwado KAWA NA LAWE! Wszyscy mamy prawo do informacji 04.12.10, 14:36
      o tym co rozni dyplomaci, wojskowi, premierzy i prezydenci robia za naszymi plecami oblawiajac si eprzy tym naszymi pieniedzmi. Nagonka na whistlenblowerow to dowod jak zgnily jest swiat polityki i dyplomacji. Dowod: oszustwa administracji Busha przed wojna w Iraku.
      • art.usa Re: KAWA NA LAWE! Wszyscy mamy prawo do informacji, święta prawda. 05.12.10, 00:44
        rozwado napisał:

> o tym co rozni dyplomaci, wojskowi, premierzy i prezydenci robia za naszymi pl
        > ecami oblawiajac si eprzy tym naszymi pieniedzmi. Nagonka na whistlenblowerow t
        > o dowod jak zgnily jest swiat polityki i dyplomacji. Dowod: oszustwa administra
        > cji Busha przed wojna w Iraku.

Polaka nie można tak oszukiwać jak Jankesa oszukuje jego rząd.
      • bmc3i Naprawde? 05.12.10, 01:37
        rozwado napisał:

> o tym co rozni dyplomaci, wojskowi, premierzy i prezydenci robia za naszymi pl
        > ecami oblawiajac si eprzy tym naszymi pieniedzmi. Nagonka na whistlenblowerow t
        > o dowod jak zgnily jest swiat polityki i dyplomacji. Dowod: oszustwa administra
        > cji Busha przed wojna w Iraku.

A jakimi Twoimi pieniędzmi obławiają sie amerykańscy dyplomaci?
        • art.usa Re: Naprawdę, chorowity bmc3i lecz się tyś ciężko chory 05.12.10, 02:13
          bmc3i napisał:

> rozwado napisał:
          >
          > > o tym co rozni dyplomaci, wojskowi, premierzy i prezydenci robia za nasz
          > ymi pl
          > > ecami oblawiajac si eprzy tym naszymi pieniedzmi. Nagonka na whistlenblow
          > erow t
          > > o dowod jak zgnily jest swiat polityki i dyplomacji. Dowod: oszustwa admi
          > nistra
          > > cji Busha przed wojna w Iraku.
          >
          >
          >
          > A jakimi Twoimi pieniędzmi obławiają sie amerykańscy dyplomaci?

To nie tyfus, to syfilizm ci mózg pożar.
          • bmc3i Re: Naprawdę, chorowity bmc3i lecz się tyś ciężko 05.12.10, 19:19
            art.usa napisał:

> bmc3i napisał:
            >
            > > rozwado napisał:
            > >
            > > > o tym co rozni dyplomaci, wojskowi, premierzy i prezydenci robia z
            > a nasz
            > > ymi pl
            > > > ecami oblawiajac si eprzy tym naszymi pieniedzmi.
            > >
            > >
            > >
            > > A jakimi Twoimi pieniędzmi obławiają sie amerykańscy dyplomaci?
            >
            > To nie tyfus, to syfilizm ci mózg pożar.
            >

Ja Nie, lecz Tobie nienawisc juz tak mozg przeżarla, ze piszesz iż jako podatnikowi nalezy Ci sie prawo do wiedzy co robia amerykanscy politycy..... Pamietaj, nienawiść zabija w pierwszej kolejnosci nienawidzącego.

• art.usa Re: Naprawdę, chorowity bmc3i lecz się tyś ciężko 05.12.10, 20:35
              bmc3i napisał:

> art.usa napisał:
              >
              > > bmc3i napisał:
              > >
              > > > rozwado napisał:
              > > >
              > > > > o tym co rozni dyplomaci, wojskowi, premierzy i prezydenci r
              > obia z
              > > a nasz
              > > > ymi pl
              > > > > ecami oblawiajac si eprzy tym naszymi pieniedzmi.
              > > >
              > > >
              > > >
              > > > A jakimi Twoimi pieniędzmi obławiają sie amerykańscy dyplomaci?
              > >
              > > To nie tyfus, to syfilizm ci mózg pożar.
              > >
              >
              >
              > Ja Nie, lecz Tobie nienawisc juz tak mozg przeżarla, ze piszesz iż jako podatni
              > kowi nalezy Ci sie prawo do wiedzy co robia amerykanscy politycy..... Pamietaj,
              > nienawiść zabija w pierwszej kolejnosci nienawidzącego. Ok, ok.
              >

że Bush kłamał jeżeli chodziło o pretekst do wojny w Iraku, jest ci jasne?
              - że państwo Polskie musiało tą wojnę z pieniędzy podatnika finansować
              jest ci też jasne?.

Nienawiść? nie tego nie posiadam, jestem tylko sprawiedliwy.
              • bmc3i Re: Naprawdę, chorowity bmc3i lecz się tyś ciężko 05.12.10, 20:43
                art.usa napisał:

> bmc3i napisał:
                >
                > > art.usa napisał:
                > >
                > > > bmc3i napisał:

> > > > > o tym co rozni dyplomaci, wojskowi, premierzy i prezyd
                > enci r
                > > obia z
                > > > a nasz
                > > > > ymi pl
                > > > > > ecami oblawiajac si eprzy tym naszymi pieniedzmi.
                > > > >

> > > > A jakimi Twoimi pieniędzmi obławiają sie amerykańscy dyplomac
                > i?
                > > >
                > > > To nie tyfus, to syfilizm ci mózg pożar.
                > > >
                > >
                > >
                > > Ja Nie, lecz Tobie nienawisc juz tak mozg przeżarla, ze piszesz iż jako p
                > odatni
                > > kowi nalezy Ci sie prawo do wiedzy co robia amerykanscy politycy..... Pam
                > ietaj,
                > > nienawiść zabija w pierwszej kolejnosci nienawidzącego. Ok, ok.
                > >
                >
                > że Bush kłamał jeżeli chodziło o pretekst do wojny w Iraku, jest ci jasne?
                > - że państwo Polskie musiało tą wojnę z pieniędzy podatnika finansować
                > jest ci też jasne?.
                >

To wskazes w koncu, jakimi Twoimi podatkami oblowili sie ameryklanscy politycy i o jakich swoich pieniadzach pisales, gdy zadales informacji co z nimi robia amerykanskcy politycy,, czy dalej bedziesz paplal trzy po trzy?

> Nienawiść? nie tego nie posiadam, jestem tylko sprawiedliwy.
                >

Tak samo jak "honorowy" - i dlatego "nie falszujesz" czyichs postów, cytujac je....

• art.usa Re: bmc3i to Jankeska szmata w Polskim wydaniu PISem podszyta 06.12.10, 11:10
                  Idź do kurnika i zbieraj jajka bo ci zamarzną,
                  daj sie naspokuj z polityką, jeżeli o niczym nie masz pojęcia.
                  • bmc3i To jest własnie Twoj "honor".... art.usa /nt 06.12.10, 11:24
                    • art.usa Re: To jest własnie Twoj "honor" lubisz śledzie w oleju? 06.12.10, 11:55
                      porównaj twe wywody.
    • rodowity_poznaniak Re: Wikileaks jest ścigana 04.12.10, 15:01
      Nie rozumiem dlaczego życzy Pan panu Assange pobytu w 'mamrze'. Mam nadzieje ze to nie z szacunku dla "bohaterskiego" strzelca w helikopterze który wbrew wszelkim konwencją zabijał z premedytacja cywilów i dzieci. Tego filmu opinia publiczna by pewnie nigdy nie zobaczyła gdyby nie Wikileaks.pl. TO jest brak szacunku do ludzi, a nie pokazywanie takich zachowań.

Dziwię się Panu szczególnie ze względu na Pana zawód - dziennikarz powinien być obrońcą prawa do wolnej wypowiedzi i prawdy (także bolesnej), a nie stawać po stronie kłamców i krętaczy. Mam tylko nadzieje że te parę osób które przeczytają Pana komentarz, zapamiętają sobie Pańskie nastawienie do wolności słowa.

Pozdrawiam,
      Jacek.
      • bmc3i Re: Wikileaks jest ścigana 05.12.10, 01:40
        rodowity_poznaniak napisał:

> Nie rozumiem dlaczego życzy Pan panu Assange pobytu w 'mamrze'. Mam nadzieje ze
        > to nie z szacunku dla "bohaterskiego" strzelca w helikopterze który wbrew wsze
        > lkim konwencją zabijał z premedytacja cywilów i dzieci. Tego filmu opinia publi
        > czna by pewnie nigdy nie zobaczyła gdyby nie Wikileaks
        > .pl
        . TO jest brak szacunku do ludzi, a nie pokazywanie takich zachowań.
        >
        > Dziwię się Panu szczególnie ze względu na Pana zawód - dziennikarz powinien być
        > obrońcą prawa do wolnej wypowiedzi i prawdy (także bolesnej), a nie stawać po
        > stronie kłamców i krętaczy. Mam tylko nadzieje że te parę osób które przeczytaj
        > ą Pana komentarz, zapamiętają sobie Pańskie nastawienie do wolności słowa.
        >

A ja mam nadzieję, że z podobnym przekonaniem bronilbys dziennikarza, ktory w Fakcie, czy innym SuperEkspresie opublikowalby Twoje nagie zdjecia z kochanką. W koncu podatnjcy z ktorych pieniedzy jest Ci placona kuroniówka, czy inne świadczenia spoleczne, maja prawo wiedziec jak sie prowadzisz.... Wolnosc słowa.

• tweenk Re: Wikileaks jest ścigana 05.12.10, 05:42
          bmc3i napisał:
          > A ja mam nadzieję, że z podobnym przekonaniem bronilbys dziennikarza, ktory w F
          > akcie, czy innym SuperEkspresie opublikowalby Twoje nagie zdjecia z kochanką. W
          > koncu podatnjcy z ktorych pieniedzy jest Ci placona kuroniówka, czy inne świad
          > czenia spoleczne, maja prawo wiedziec jak sie prowadzisz.... Wolnosc słowa.

Co to za bzudry! To, co robi polityk z żoną, kochanką czy swoim psem, jest jego prywatną sprawą. Natomiast wszyscy powinni mieć prawo wiedzieć, co robi polityk *w ramach swojej pracy*.
          • bmc3i Re: Wikileaks jest ścigana 05.12.10, 19:20
            tweenk napisał:

> bmc3i napisał:
            > > A ja mam nadzieję, że z podobnym przekonaniem bronilbys dziennikarza, kto
            > ry w F
            > > akcie, czy innym SuperEkspresie opublikowalby Twoje nagie zdjecia z kocha
            > nką. W
            > > koncu podatnjcy z ktorych pieniedzy jest Ci placona kuroniówka, czy inne
            > świad
            > > czenia spoleczne, maja prawo wiedziec jak sie prowadzisz.... Wolnosc słow
            > a.
            >
            > Co to za bzudry! To, co robi polityk z żoną, kochanką czy swoim psem, jest jego
            > prywatną sprawą. Natomiast wszyscy powinni mieć prawo wiedzieć, co robi polity
            > k *w ramach swojej pracy*.

Odbierz panstwu prawo do zachowania swoich tajemnic, to przestabnie istniec w ciagu pół roku.
    • pikkollo Wikileaks wybrało sobie niewłaściwego wroga 04.12.10, 18:20
      Oczywiście można wiele zarzucić polityce USA. Jednocześnie nie można ignorować faktu że to właśnie Amerykanie najbardziej ze wszystkich nadstawiają głowę w Afganistanie i płacą za to. Podobnie jak wcześniej nadstawiali głowy w byłej Jugosławii , za co mam do nich szczególny szacunek. Bo tzw. "mocarstwa" europejskie przez kilka lat nie były zdolne do niczego poza apelami o pokój i innym pustosłowiem, a brudną robotę musieli wykonać żołnierze zza oceanu , zrzucając bomby na głowy zwolenników Miloszewicza. Wmawianie w tej sytuacji że USA to zbrodnicze państwo, jest zwyczajną hipokryzją
      • art.usa Re: Wikileaks wybrało sobie niewłaściwego wroga? ta-----k 05.12.10, 01:07
        pikkollo napisał:

> Oczywiście można wiele zarzucić polityce USA. Jednocześnie nie można ignorować
        > faktu że to właśnie Amerykanie najbardziej ze wszystkich nadstawiają głowę w Af
        > ganistanie i płacą za to. Podobnie jak wcześniej nadstawiali głowy w byłej Jugo
        > sławii , za co mam do nich szczególny szacunek. Bo tzw. "mocarstwa" europejskie
        > przez kilka lat nie były zdolne do niczego poza apelami o pokój i innym pustos
        > łowiem, a brudną robotę musieli wykonać żołnierze zza oceanu , zrzucając bomby
        > na głowy zwolenników Miloszewicza. Wmawianie w tej sytuacji że USA to zbrodnicz
        > e państwo jest prawdą.

Jankesi to nie ludzie, to ziarno zła w całym świecie.
        Dobrodusznych wysyłam do Rydzyka.
        • bmc3i Re: Wikileaks wybrało sobie niewłaściwego wroga? 05.12.10, 01:42
          art.usa napisał:

> pikkollo napisał:

> > łowiem, a brudną robotę musieli wykonać żołnierze zza oceanu , zrzucając
          > bomby
          > > na głowy zwolenników Miloszewicza. Wmawianie w tej sytuacji że USA to zbr
          > odnicz
          > > e państwo jest prawdą.
          >
          > Jankesi to nie ludzie, to ziarno zła w całym świecie.
          > Dobrodusznych wysyłam do Rydzyka.
          >

I dlatego sfałszowałes napisany przez niego tekst postu....
          • art.usa Re: Wikileaks wybrało sobie niewłaściwego wroga? 05.12.10, 02:02
            bmc3i napisał:

> art.usa napisał:
            >
            > > pikkollo napisał:
            >
            > > > łowiem, a brudną robotę musieli wykonać żołnierze zza oceanu , zrzu
            > cając
            > > bomby
            > > > na głowy zwolenników Miloszewicza. Wmawianie w tej sytuacji że USA
            > to zbr
            > > odnicz
            > > > e państwo jest prawdą.
            > >
            > > Jankesi to nie ludzie, to ziarno zła w całym świecie.
            > > Dobrodusznych wysyłam do Rydzyka.
            > >
            >
            >
            > I dlatego sfałszowałes napisany przez niego tekst postu....

Na fałsz nie pozwala mi honor.
            • bmc3i Re: Wikileaks wybrało sobie niewłaściwego wroga? 05.12.10, 19:22
              art.usa napisał:

> bmc3i napisał:

> >
              > > I dlatego sfałszowałes napisany przez niego tekst postu....
              >
              > Na fałsz nie pozwala mi honor.
              >

Jasne - i z powodu tego Twojego honoru włąsnie, cytujac swojego poprzednika zmieniles napisane przez niego zdanie:

"Wmawianie w tej sytuacji że USA to zbrodnicze państwo, jest zwyczajną hipokryzją "

na

"> na głowy zwolenników Miloszewicza. Wmawianie w tej sytuacji że USA to zbrodnicz
              > e państwo jest prawdą. "

• tweenk Wikileaks jest ścigana 05.12.10, 05:36
      Twierdzenie Amazonu, że Wikileaks nie ma praw autorskich do tych dokumentów, to kolosalna bzdura - wg prawa amerykańskiego utwory których autorem jest rząd federalny Stanów Zjednoczonych są wyłączone spod prawa autorskiego (public domain). W związku z tym publikacja tych dokumentów nie jest naruszeniem praw autorskich!
      • bmc3i Re: Wikileaks jest ścigana 05.12.10, 19:24
        tweenk napisał:

> Twierdzenie Amazonu, że Wikileaks nie ma praw autorskich do tych dokumentów, to
        > kolosalna bzdura - wg prawa amerykańskiego utwory których autorem jest rząd fe
        > deralny Stanów Zjednoczonych są wyłączone spod prawa autorskiego (public domain
        > ). W związku z tym publikacja tych dokumentów nie jest naruszeniem praw autorsk
        > ich!

Zadna korensponedncja świata, takze w USA, nie jest "public domain". Korespondencja jest korespondencją. rzecza chroniona, w 100%. Takze w USA.
    • b.ojciec Wikileaks jest ścigana 05.12.10, 12:18
      Do p.Remuszki - głupota nie boli, ale zawraca innym głowę.
      Tu jest link do info o tym kto stał za chińskim atakiem na google:
      www.guardian.co.uk/technology/2010/dec/04/wikileaks-cables-google-china-hacking
      WikiLeaks prosi o udostępnianie serwerów unixowych jako mirrorów.
      Z Assange'a zrobiono już terrorystę, gwałciciela, cyberprzestępcę. Oto jak wyglądają prawa człowieka i wolność słowa made in USA. Wszystko jest dobrze, dopóki krytykuje się inne kraje. Jeśli ktoś zabierze się do USA robi się na niego bezprecedensową w dziejach nagonkę. Ściga się go po całym świecie. Niezawisłość innych krajów okazuje się fikcją (patrz: Australia, która już rozważała unieważnienie paszportu Assange'a, co spowoduje alarm przy każdej elektronicznej kontroli na świecie - tak zrozumiałem).

Uwaga co do Afganistanu: Jakim prawem USA i pozostali pomagierzy (w tym władze Polski) najechali Afganistan? To przecież zemsta Busha za atak 9/11. Wojska okupacyjne zachowują się jak w okupowanym kraju mając za nic jego obywateli. Jeżeli jedzie konwój okupantów wszyscy muszą się zatrzymać i usunąć się z drogi, bo inaczej wojsko otwiera ogień bez ostrzeżenia - tak napisała niegdyś GW w swoim artykule. Czy tak zachowują się wyzwoliciele?
      • oldnick5 głupota nie boli, ale zawraca innym głowę 05.12.10, 18:46
        No właśnie :-)
        S.R.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka