mt7 A ja nie chcę mieszkać w "wolnym" kraju Pani Merty 04.01.11, 17:38 I więcej nie dam się prowokować żadnymi informacjami o PiS i o tym, co powiedział ten i tamten. Omijam ich szerokim łukiem i innych namawiam. Nie jest wykluczone, że część komentarzy niby anty-PiS, piszą ludzie z nim związani, żeby podgrzewać atmosferę i nienawiść. Odpuśćmy sobie, to jest wirtualny świat paskudnych bachorów z piaskownicy, normalny świat nie ma ztym nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
rsfox Re: A ja nie chcę mieszkać w "wolnym" kraju Pani 04.01.11, 17:52 W tym problem,ze nie mozna odpuscic bo to grozi wladza nawiedzonych.Jezeli rozsadni odpuszcza to ta mniejszosc oszolomw wygra,ich latwo zmobilizowac do wyimaginowanych wojen.Niestety nie mozna odpuscic. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk "normalny świat nie ma z tym nic wspólnego" 04.01.11, 18:12 "normalny świat nie ma z tym nic wspólnego" O ten "normalny świat" w naszym kraju jest bardzo trudno bo to jest świat rywalizacji w którym przegrani jeśli w ogóle istnieją, to się nie liczą, niezaleznie od tego ile sobie sami klaszczą, ile sobie sami kadzą, ile sobie sami miedzy sobą, pod takim czy innym pretekstem, rozdają takich czy innych medali. W tym normalnym świecie kolejne (po Mirosławcu w 2008 roku) kompromitujące "lądowanie" jak te w Smoleńsku, będące "ukoronowaniem" dwudziestoletniego bezmózgowia postokrągłostołowych pomiotów nie stanowiłoby medialnej wielomiesięcznej pożywki "kojącej" pajacowate "patriotyczne" przewrażliwienie naszego półświatka półinteligencji ale powód do uzasadnionego wstydu i gniewu wobec światowego rozgłosu jaki nadali naszej nieodpowiedzialności, nieprzezorności i nieogarniętej głupocie. A oni tradycyjnie po naszemu od miesięcy to wszystko dumnie celebrują ... !!! I zanosi się, że ta swoja beztroska głupotę będą celebrować latami tak w kraju jak i poza jego granicami ( Macierewicz, Fotyga i teraz Minister Sprawiedliwości Kwiatkowski) Nasza przegrana historia w takim świetle nabiera swoich zrozumiałych wymiarów PS. I jakie by były przyczyny katastrofy to niewiele mają z tym "naszym" obecnym obłędem wspólnego. To jest obłęd naszego przegranego dziedzictwa kultywowany, nie bezinteresownie, przy współudziale watykańskiej hierarchii w naszym kraju. Re: A ja nie chcę mieszkać w "wolnym" kraju Pani Odpowiedz Link Zgłoś
rozenek_taki Re: "normalny świat nie ma z tym nic wspólnego" 09.01.11, 16:44 Od razu widać, że nic nie zrozumiałeś z nauk Wojtyły ... Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Merta o Kaczyńskim: Obejrzałam "Mgłę" w obecnoś... 04.01.11, 17:39 To wszystko z żalu. Z żalu za utraconą i nieodzyskaną władzą, choć tak wielu oddało za nią życie. Odpowiedz Link Zgłoś
stivi47 Merta o Kaczyńskim: Obejrzałam "Mgłę" w obecnoś... 04.01.11, 17:40 Pokazali w tym Filmie rozkaz tego tam zabitego Kaczynskiego Landuj Dziadu chocby po naszych Trupach , jak nie pokazano to jest to Stalinowska Propaganda tych Pisowskich ._jobcow Odpowiedz Link Zgłoś
simon.01 Merta o Kaczyńskim: Obejrzałam "Mgłę" w obecnoś... 04.01.11, 17:59 Nawet i milion rozsądnych słów nie wystarczy, by zakładnikom sekty coś wyjaśnić. To po prostu przykłady na miłoszowski "zniewolony umysł", obracający się wśród paru zgrubnych, populistycznych, głupich dogmatów. Można rzucać jak grochem o ścianę - i tak u nich na wyjściu zawsze będzie bełkot o kondominiach i TVN. Powtarzają jak papugi prymitywne propagandowe gluty po swoich spin doktorach, w marnej jakości i ilości - wołając przy tym - o ironio - o samodzielność myślenia:) A wystarczy jeden rysunek: www.polityka.pl/galerie/1501833,4,andrzej-mleczko---galeria-rysunkow-2010-r.read :))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gregroyx Merta o Kaczyńskim: Obejrzałam "Mgłę" w obecnoś... 04.01.11, 18:54 Magdalena Merta: "Patrząc na ten film wiedziałam, że obserwuję urzędników wolnego państwa polskiego. W momencie kiedy to państwo jeszcze istniało, bo mam wątpliwość, czy dzisiaj, z takim wolnym, suwerennym państwem wciąż mamy do czynienia" JK: "dziękuję. I panu redaktorowi Sakiewiczowi, i "Gazecie Polskiej", za to, że jest tym kawałkiem niepodległości" Juz wielokrotnie stwierdzono, ze cytowane osoby kwalifikuja sie do szpitala psychiatrycznego. Jak dlugo wladze RP beda zezwalaly na publiczne opluwanie spoleczenstwa polskiego? Ja przynajmniej czuje sie opluwany systematycznie. Moj glos w wyborach byl glosem na obecnie rzadzace wladze i tak glosowala wiekszosc obywateli Polski. A ci umyslowo chorzy, ktorzy z jakiegos dziwnego powodu maja mozliwosc naglasniania swoich inwektyw systematycznie podwazaja wyniki demokratycznych wyborow parlamentarnych i prezydenckich. Goebbelsowskie "1000 razy powtorzone klamstwo staja sie prawda" moze wreszcie zaowocowac tragicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Merta o Kaczyńskim: Obejrzałam "Mgłę" w obecnoś... 04.01.11, 19:12 Czasami mam przewrotną ochotę aby choć na chwilę wróciły wróciły lata czterdzieste lub pięćdziesiąte ubiegłego wieku. Może wtedy te wszystkie Lichockie, Sakiewicze, Merty, Kaczyńskie, jak również niektórzy z odwiedzających tę stonę uświadomili sobie o czym mówią. Gdyby choć raz taki Sakiewicz dostał w ryj od niemieckiego żołdaka na ulicy - bo taką on miałby fanaberię, gdyby pani Lichocka posiedziała sobie parę dni w zimnej piwnicy - bez ubrania, koca czy pryczy - bo tak zadecydował powiatowy ubek, gdyby mąż pani Merty przepadł nagle bez wieści a ona bałaby się zadać komukolwiek pytanie co się z nim stało - może wtedy by otrzeźwieli. Może doceniliby ten stan który my, Polacy, dzisiaj posiadamy. Suwerenność, wolne i demokratyczne wybory, cały świat w zasięgu ręki, wolny rynek - jakież to inne atrybuty wolności są jeszcze potrzebne aby Jarosław Kaczyński i jego odurzone towarzystwo łaskawie uznało że żyją w wolnym kraju ? Jesteśmy w NATO i Unii Europejskiej w wyniku świadomego wyboru - bo wprowadziły nas do nich polskie rządy wyłonione w demokratycznych wyborach i tak zadecydowaliśmy w referendum. Nikt za nas tej decyzji nie podejmował. Bracia Kaczyńscy sprawowali najwyższe urzędy w państwie w wyniku demokratycznych wyborów, Jarosław Kaczyński stracił władzę również w tym samym trybie. Jarosław Kaczyński nie został prezydentem bo tak zdecydowali wyborcy. O co więc jeszcze chodzi ? Mamy dzisiaj chyba najlepsze lata w całej naszej historii. Mamy demokrację, wolny rynek, jesteśmy w najsilniejszym pakcie wojskowym, mamy dobre lub choćby poprawne stosunki z sąsiadami, nie grozi nam wojna czy załamanie gospodarcze - więc apeluję do tych wszystkich oszołomów - nie prowokujcie losu ! Uważajcie, bo jeśli Bóg istnieje i słyszy te wasze brednie - to może się wk.....ć i rzeczywiście odebrać nam wolność, zesłać okupanta - żebyście docenili to co macie. Odpowiedz Link Zgłoś
ed-59 Merta o Kaczyńskim: Obejrzałam "Mgłę" w obecnoś... 04.01.11, 19:34 OSZOŁOMY ZAWSZE BĘDĄ PODZIWIALI OSZOŁOMÓW A MOŻE BY ZŁOŻYLI ZEZNANIA I ODPOWIEDZIELI NA PYTANIA ROSJAN A NIE BOJĄ SIĘ ŻE ZA FAŁSZYWE ZEZNANIA RUSCY WYŚLĄ JE NA SYBIR BO ZA BREDNIE I KŁAMSTWA CO TE TOWARZYSTWO SPOD KRZYŻA WYGADUJĘ PRZED TAKIMI ORŁAMI DZIENNIKARSTWA JAK PAN LIS PANI OLEJNIK MOROZOWSKI RYMANOWSKI I CO CAŁY 2011 ROK ZNOWU SMOLEŃSK Odpowiedz Link Zgłoś
szama3 Merta o Kaczyńskim: Obejrzałam "Mgłę" w obecnoś... 04.01.11, 20:06 co ta mniejszość polska chce w końcu mają więcej posłów w naszym parlamencie niż mniejszość niemiecka czy chcą pod opieką ONZ założyć królestwo Chrystusa króla z delegaturą dożywotnią dla pezesqa? czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters Obejrzała film w obecności współsprawcy śmierci sw 04.01.11, 20:20 Obejrzała film w obecności współsprawcy śmierci swojego męża... Głupota czy cynizm? Odpowiedz Link Zgłoś
mariolanda1 Merta o Kaczyńskim: Obejrzałam "Mgłę" w obecnoś... 04.01.11, 20:29 Żal mi tej pani, została wdowa , ale to nie upoważnia jej do obrażania tych którzy myślą inaczej niż pis, a tak nawiasem to jak z tymi poglądami o zniewoleniu ojczyzny pozwoliła na pochowanie męża za pieniądze państwa , którego nie szanuje, wzięła odszkodowanie , a dzieci będą brały rentę od kondominium? Fe! Odpowiedz Link Zgłoś
6.smiech Merta o Kaczyńskim: Obejrzałam "Mgłę" w obecnoś... 04.01.11, 20:59 Oj ta mgla, oj ta mgla, w chorych umyslach. Widac z tego ze polska psychiatria podupada ze takie przypadki jak kalamczynski i ta jakas co sie jemu pod nogami merda wciaz chodza na wolnosci, zamiast byc leczone. Odpowiedz Link Zgłoś
zapora10 Merta o Kaczyńskim: Obejrzałam "Mgłę" w obecnoś... 04.01.11, 21:11 "W najgorszym razie pani poseł" pani Madziu.. Odpowiedz Link Zgłoś
bacowa Merta o Kaczyńskim: Obejrzałam "Mgłę" w obecnoś... 04.01.11, 21:17 Ta baba też chyba na dopalaczach mówiąc: ,,premiera tego wolnego, niezawisłego państwa, który - wierzę - będzie miał kiedyś jeszcze szansę to państwo odbudować - powiedziała Magdalena Merta '' stwierdza, że aktualnie nie mamy wolnego państwa a obecnie funkcjonująca Polska to wrak i atrapa państwa krótko - głupie babsko Odpowiedz Link Zgłoś
wrd6611 Merta o Kaczyńskim: Obejrzałam "Mgłę" w obecnoś... 04.01.11, 22:11 Na szczescie wujek nie zdazyl wprowadzic dyktatury a juz bylo tak blisko... Nie wiem dlaczego pani Marta to robi ale widac cala rodzina po trupach do celu. Odpowiedz Link Zgłoś
haraap Zimny Lech !!! 04.01.11, 22:44 Magdalena Merta: "Patrząc na ten film wiedziałam, że obserwuję urzędników wolnego państwa polskiego. W momencie kiedy to państwo jeszcze istniało, bo mam wątpliwość, czy dzisiaj, z takim wolnym, suwerennym państwem wciąż mamy do czynienia" Pani Magdo, by się pani wzięła za jakoweś lektury, choćby Baumana czy Chomskiego, to by się pani dowiedziała, że państwa narodowe to już przeszłość, która odeszła z XX wiekiem, więc proszę się nie ośmieszać. W sumie to byłoby mi żal tych ludzi, z tym ich zagubieniem totalnym w dzisiejszym świecie, głupotą i miażdżącymi kompleksami, ale oni są groźni w tym szaleństwie, a zamiast się leczyć to jakoś cały czas żyją z społecznej uwagi i pieniędzy. Swoja drogą, jak to jest możliwe, że na szefa komisji mającej zbadać ten wypadek powołano człowieka - to jest chyba oczywiste - z poważnymi zaburzeniami psychicznymi, jakim jest Macierewicz? Odpowiedz Link Zgłoś
eugenia.pigwa Dla 30% polactwa niepodległość to stan umysłu 05.01.11, 06:28 niepodległego bo odmawiającego kontaktu z rzeczywistością. Chory kraj potomków niewolników walczących o wolność, a nie mających pojecia do czego wolność służy. W/g nich służy do dalszej walki z wszelkimi ograniczeniami - z pogodą, procedurami bezpieczeństwa w lotnictwie, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
1sz-truten Merta o Kaczyńskim: Obejrzałam "Mgłę" w obecnoś... 05.01.11, 07:15 jak tylko widze slowo kaczynski to nie czytam tekstu tylko wpisy sa o wiele ciekawsze a pozatym dlaczego czytac mam o chorym umyslowoi czlowieku ? Odpowiedz Link Zgłoś
gburiaifuria Merta o Kaczyńskim: Obejrzałam "Mgłę" w obecnoś... 05.01.11, 07:41 a ja mam nadzieje i wierze, ze juz nigdy nie dorwie sie do wladzy premier IVRP, faszystowskiego obrzydliwstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Merta o Kaczyńskim: Obejrzałam "Mgłę" w obecn 05.01.11, 07:44 Niech to tałatajstwo emigruje i załozy rząd na emigracji i zniknie z Polski. Będzie najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
sioban Jakiego premiera ??? 05.01.11, 07:47 Czy tym ludziom się w głowach miesza ? jakiego premiera do cholery ??? był nim raptem przez rok i to ile lat temu ? Odpowiedz Link Zgłoś
rozenek_taki Re: Jakiego premiera ??? 10.01.11, 15:27 Ale co to był za rok! www.youtube.com/watch?v=06G4ZXBNPZI&NR=1 Odpowiedz Link Zgłoś
123jna Merta o Kaczyńskim: Obejrzałam "Mgłę" w obecnoś... 05.01.11, 09:04 Czyzby to "wolne panstwo" chcialo zawladnac wiekszoscia Polakow, ktora je odrzuca? A moze lepiej bylo by aby zgodnie z prawicowa, przedwojenna (holubiona przez siebie) tradycja przenioslo sie na Madagaskar? Znow po raz wtory okazuje sie, ze ci ludzie nas (wiekszosci) nienawidza i sa wrogo nastawieni do dzisiejszej, wolnej Polski. Smutne to. Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek se tak myśle 07.01.11, 11:31 jeśli można było mówić, że za rządów kaczyńskich ten kraj był jak białoruś albo korea, a panował tu faszyzm itp to dlaczego nie można powiedzieć (w takim samym celu - by wkurzyć oponenta), że w kinie jest kawałek wolnej polski - to wszystko poezja, ... albo równo prać po sumieniu obywateli z obu stron barykady wojny polsko-polskiej, albo nie ośmiszać siem! Odpowiedz Link Zgłoś
jan10mar Merta o Kaczyńskim: Obejrzałam "Mgłę" w obecnoś... 07.01.11, 19:56 Współczuję pani Mercie z dwóch powodów: 1.że straciła bliską osobę w tej katastrofie zawinionej przez ludzi oddanych prez. Kaczyńskiemu, a nie wykluczone, że głównie przez niego samego, 2.że sama dała się zmanipulować sekcie PISowskiej i bierze udział w tej maskaradzie napędzanej przez brata tego miernego prezydenta. Nie rozumiem jakiego premiera wolnego państwa ona sobie wymyśliła. Jedynym premierem w wolnym PAŃSTWIE P O L S K I M jest Donald Tusk, który nominację odebrał z rąk prezydenta L.Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
dr54 Zasmarkana Merta 08.01.11, 17:21 Pani Merta jest przykladem z pisowskiej sekty , przypomina pania Jadzie spod krzyza . Brudna , zasmarkana , niechlujna kobiecina , ktorej padlo na mozg . Widac , ze nie otrzymala fachowej opieki psychologicznej . Odpowiedz Link Zgłoś
rozenek_taki Dwa słowa w temacie niechlujstwa 10.01.11, 03:31 www.youtube.com/watch?v=-pGPYdxhj9k Odpowiedz Link Zgłoś
oghana7 Merta o Kaczyńskim: Obejrzałam "Mgłę" w obecnoś... 10.01.11, 00:16 kaczynski powinien oddac panstwu 1o mld ,ktore zmarnowal razem z zyta gilowska -oboje do kryminalu -tez mi patrioci! Odpowiedz Link Zgłoś
oghana7 Merta o Kaczyńskim: Obejrzałam "Mgłę" w obecnoś... 10.01.11, 19:27 do magdaleny merty: obejrzalas kobieto MGLE w obecnosci wspolwinnego katastrofy ,ktory bratu nakazal ladowanie .nie wstyd ci babo ,ze siedzialas z katem twojego bliskiego? kazdy by sioe wstydzil. bialorusini ujawnili rozmowe braci ,gdzie jarkacz namawia brata do ladowania . Odpowiedz Link Zgłoś
rozenek_taki Re: Merta o Kaczyńskim: Obejrzałam "Mgłę" w obecn 11.01.11, 02:49 Gdzie można posłuchać tej pogaduszki albo przeczytać stenogram? Odpowiedz Link Zgłoś