Dodaj do ulubionych

Biedni Polacy na żniwach - Recenzja "Złotych Żniw"

17.01.11, 11:53
Należy poinformować historyków Libionkę i Zarembę i GW, że liczni polscy duchowni trafili do hitlerowskich obozów koncentracyjnych, np. arcybiskup Nowowiejski i biskup Wetmański zginęli w 1941r. w obozie w Działdowie, biskup Kozal zginął w 1943r. w Dachau
Obserwuj wątek
    • rmtz000 Re: Biedni Polacy na żniwach - Recenzja "Złotych 17.01.11, 14:47
      Historycy kompromitują się, nie uwzględniając m. in. tego, że społeczeństwo Polski składało się nie tylko z Polaków i Żydów. Przed II wojną Polacy stanowili ok. 2/3 ludności, Żydzi ok. 10 proc., pozostałe dwadzieścia pare procent to Ukraińcy, Niemcy i inni. Od września 1939r., z różnych powodów liczba Polaków, przebywających na polskich ziemiach, stale malała. Twierdzenie, że jeśli Żyd, uciekający z getta lub transportu, został zabity lub zadenuncjowany, to sprawcą był na pewno Polak, jest nonsensem. Z takiego twierdzenia wynika, że żadni b. obywatele polscy narodowości niemieckiej, ukraińskiej, białoruskiej czy litewskiej nie krzywdzili Żydów
      • sedaluk Re: Biedni Polacy na żniwach - Recenzja "Złotych 17.01.11, 18:55
        Przynajmniej do lat 70-tych zaklamywano w PRL-u historie zaglady Zydow. Teraz mamy tylko
        tego owoce. Zamordowani Zydzi to byli dobrzy Polacy-propaganda robila z nich polskie ofiary
        hitlerowskiego terroru. Ta "afera" z przemyconym wpisem do tej Wielkiej Encyklopedi to byla juz groteska. Auschwitz i Birkenau to bez roznicy, tak samo jak Treblinka 1 i 2.
        A takie efektywne maszyny smierci jak Sobibor cz Belzec to nawet za bardzo nie wspominano,
        bo nie pasowaly do zalozonej tezy. No bo co tu opowiedziec-paredziesiat SS-manow nakazalo
        cos tam zbudowac, przywozic Zydow i przy ich pomocy oraz takich pomocniczych oddzialow
        ukrainskich "rozwiazano problem" paruset tys. osob z wybranego narodu.
        • nonna2 Re: Biedni Polacy na żniwach - Recenzja "Złotych 12.02.11, 21:17
          > Przynajmniej do lat 70-tych zaklamywano w PRL-u historie zaglady Zydow. Teraz m
          > amy tylko> tego owoce. Zamordowani Zydzi to byli dobrzy Polacy-propaganda robila z nich p
          > olskie ofiary"

No tak... Wszystkiemu winien PRL!
      • autostradomaniak Duża część Polaków to dalej prymitywy 17.01.11, 23:07
        Duża część, Polaków (z różnych względów) to dalej prymitywy. Wystarczy obejrzeć dowolne wiadomości, w których jest relacja z dowolnego powodu (powódź, przestępstwo, konflikt z proboszczem, dotacja unijna etc.) ze wsi. To w jakich warunkach, żyją ludzie ludzie w Polsce w 2010r jest przerażające. Nie dotyczy to tylko wsi. Jeśli zajrzy sie do podwórek i to nawet w centrach dużych miast wieje zgrozą. Nie mam żadnych złudzeń. Tak ciągle jeszcze prymitywna w XXI wieku społeczność, w czasie wojny gdy było o wiele gorzej mordowała Żydów na potęgę.
        • obiektnienawisci Re: Duża część Polaków to dalej prymitywy 18.01.11, 03:01
          a Ty jakiej jesteś narodowości, nienawistniku ?
        • ajakzupa Re: Duża część Polaków to dalej prymitywy 18.01.11, 10:01
          Nie tylko Żydów i nie tylko na wojnie.

Ilu Polacy wyrżnęli Polaków po wojnie? Polaków bezbronnych... Ilu Polacy obrabowali Polaków z ich ziemi, domów, majątków i nie ponieśli najmniejszej kary?

Ilu Polacy wybili Polaków w 56, 70, 76, 81? Czy ci, którzy odpowiadają za zabijanie Polaków i gnębienie milionów, ponieśli karę? Jak traktuje się Jaruzelskiego? Przecież to bohater i człowiek honoru, choćby dla Polaków z Gazety... i (być może) Jaruzelski to także bohater dla ciebie, który też jesteś Polakiem..., a przecież nie ma dziś w Polsce Polaka bardziej okrutnego dla Polaków, niż Jaruzelski...

Jak Polacy zakatowali Polaka Popiełuszkę?

Ilu Polaków każdego dnia zabija Polaków? Teraz w Krakowie kilkunastu Polaków zadźgało bezbronnego Polaka. Niedawno Polak zgwałcił i zabił nastoletnią Polkę.

Ilu Polaków okrada każdego dnia Polaków, np. nie płacąc podatków?

Nie zabijałem Polaków i nie okradałem ich, płacę podatki. A jednak i mnie zalicza się do Polaków zabijających i okradających Polaków i nie tylko Polaków.

Co to w ogóle jest?
    • rodzaj_konta Równowaga 17.01.11, 18:46
      Dla równowagi polecam

www.rp.pl/artykul/590390.html

A z bieżącego Zaremby
      "PRZYJMIJMY jednak, że Grossowie mają rację i rzeczywiście kilkadziesiąt tysięcy Żydów Polacy uśmiercili widłami, siekierami bądź wydali Niemcom. Liczba ta przewyższa niemieckie straty osobowe w kampanii wrześniowej (17 tys. zabitych) i znacznie liczbę poległych żołnierzy Wehrmachtu w Powstaniu Warszawskim (ponad 2 tys.).... ......Jakie są zatem implikacje liczb przytoczonych przez Grossów? Ni mniej, ni więcej takie, że byliśmy, a przynajmniej chłopska część naszego społeczeństwa, nie po tej stronie, po której nam się wydawało, że byliśmy, skoro zabiliśmy więcej Żydów niż Niemców."

Ale panie Zaremba PRZYJMIJMY, że będzięmy się trzymali faktów, a nie bawili w eseje wtedy implikacje że znaczna część itd. była po dobrej stronie.

Poniżej cytat na temat liczb Grossa z linku powyżej.
      "Żeby dla wszystkich potencjalnych chętnych starczyło ofiar, Gross stwierdził, że Polacy wymordowali w czasie wojny pomiędzy 100 a 200 tys. Żydów. Kilka dni temu w telewizji mówił już tylko o kilkudziesięciu tysiącach, ale nie ma co „czepiać się drobiazgów”. 200 tysięcy, 50 tysięcy, 5 tysięcy czy 500 tysięcy. A jakie to ma znaczenie? Przecież i tak podawane przez Grossa dane liczbowe są z reguły wyssane z palca, czasem ozdabiane magicznym słowem „przypuszczam”."

• schorowany3 liczenie zabitych Niemców 20.01.11, 08:02
        Ilu Niemców zabili polscy żołnierze walczący poza granicami Polski od 1940r. ? Pewnie nikt tego nie wie. Ilu Polaków zabili Niemcy ?
    • trajkotek biedny Gross, tak niewielu go rozumie ... 17.01.11, 18:48

"Naziści nie musieli przekopywać dołów z trupami w poszukiwaniu złotych zębów. Oni je zabierali wcześniej, chyba że przeoczyli. Doły przekopywał ktoś inny: Polacy. Dokładniej: niektórzy Polacy."

hohohoo, jakiś postęp jest ...
      nowa książka ...
      o czym będzie następna książka? - gdy wszystkie skarby z ziemi zostaną wykopane przez POLAKÓW?
      • aramba Re: biedny Gross, tak niewielu go rozumie ... 17.01.11, 19:40
        O tym, że bez względu na to czy chodzi o rozpieprzenie samolotu z prezydentem na pokładzie czy o zbrodnie zdegenerowanych i zdeprawowanych biedą chłopów winien jest ktoś inny.
        • tylko1wpis Re: zawsze. jak to w polsce... 17.01.11, 20:11
          ...sąsiąd, szwagier, żona, pies, szef, ruski, żyd, niemiec, pedał, cyklista...
          zawsze winny jest ktoś inny, a polacy to taki święty i szlachetny naród wybrany.
          u nas nie ma bandytów, złodziei, prymitywów i prostaków.
          nie ma, mówię wam.
          • stereoclub Re: zawsze. jak to w polsce... 17.01.11, 22:32
            Nie ma, ba, nigdy nie bylo.
            PS:zapomniales wspomniec o wielowiekowej tradycyjnej "tolerancji" wobec obcych.
            • jacggg Re: zawsze. jak to w polsce... 18.01.11, 20:56
              Na ogół takim forumowym mądralom zalecam encyklopedyczne notki na początek. Na przykład to:

pl.wikipedia.org/wiki/Zgoda_sandomierska
              pl.wikipedia.org/wiki/Konfederacja_warszawska_%281573%29
              pl.wikipedia.org/wiki/Unia_brzeska
              Politykę chociażby właśnie tolerancji religijnej zapoczątkował w Polsce już co najmniej Kazimierz Wielki w wieku XIV... Późniejsza konfederacja warszawska z 1573 r. to był bodaj początek gwarantowanej prawnie tolerancji religijnej na świecie, a w każdym razie nowożytnej Europie. Konfederacja ta "sprawiła, że XVI-wieczna Polska zyskała w Europie miano "azylu heretyków", a u dzisiejszych badaczy "państwa bez stosów".

W kraju znajdowali schronienie wyznawcy sekt protestanckich, uciekający przed wyrokami katolickich sądów duchownych i trybunałów inkwizycyjnych, a także ludzie nienależący do żadnego wyznania i nieuznający żadnej organizacji kościelnej. Poza wyznaniowa działalność obcych przybyszów, np. jako wykładowców, pisarzy czy typografów, w znacznym stopniu przyczyniła się do rozwoju kultury polskiego odrodzenia.

W 2003 tekst konfederacji warszawskiej został wpisany na listę UNESCO Pamięć Świata."

pl.wikipedia.org/wiki/Konfederacja_warszawska_%281573%29
              O tym, skąd się wzięły takie tłumy Żydów właśnie w Polsce, przez całe stulecia uciekających tu aż z dalekiej Hiszpanii przed prześladowaniami, z całej Europy Zachodniej - znowu trzeba przypominać?... Przecież tutaj nawet wydawano edykty królewskie De non tolerandis Christianitatis - zakazujące wstępu chrześcijanom do dzielnic żydowskich, np. taki przywilej miała żydowska część Kazimierza, obecnie dosyć modnej dzielnicy Krakowa...
            • pal666 Re: zawsze. jak to w polsce... 19.01.11, 09:05
              Widzę, że świetni znasz historię a ja troszkę nie uważałem na lekcjach tego przedmiotu, dlatego odpowiedz, proszę na pytanie:
              Kiedy, skąd i dlaczego wzięli się w Polsce Żydzi ?
              • sroka75 Re: zawsze. jak to w polsce... 19.01.11, 11:25
                > Kiedy, skąd i dlaczego wzięli się w Polsce Żydzi ?
                XIw - w celach handlowych, potem emigrowali z takich krajów jak Hiszpania, Francja czy Anglia (w związku z prześladowaniami) - to nie jest wiedza tajemna...wysil się trochę..;)
                • pal666 Re: zawsze. jak to w polsce... 20.01.11, 08:09
                  mój post był skierowany do niejkakiego stereoklub, oczywiście, ze wiem jak to się stało, że Żydzi znaleźli się w Polsce. Chciałbym zauważyć jeszcze, że jak zwiewali z Hiszpanii to po drodze do Polski mieli kilka "cywilizowanych" krajów - a jednak wybrali Polskę. To bardzo wymowne i dające do myślenia !
                  • sroka75 Re: zawsze. jak to w polsce... 21.01.11, 15:40
                    wiem wtrąciłam się, niegrzecznie, przepraszam
                    >jak zw
                    > iewali z Hiszpanii to po drodze do Polski mieli kilka "cywilizowanych" krajów -
                    > a jednak wybrali Polskę
                    no właśnie w tych "cywilizowanych" krajach też byli, wtedy, niemile widziani (Francja, Niemcy)>To bardzo wymowne i dające do myślenia !
                    cóż po kilkuset latach mogło się wiele zmienić;)

• widokzkuchni Re: zawsze. jak to w polsce... 19.01.11, 07:38
            Jasne że są problem tylko w uogólnieniu.
            Powiedzmy że nazywasz siuę Kowalski. Cała twoja rodzina (łącznie z Tobą) to ciężko pracujacy, uczciwi ludzie tylko kuzynek jakoś sie wyrodził i został alkoholikiem i złodziejem. I tylko na tej podstawie ktos mówi o waszej rodzinie 'Kowaslcy to pijaki i złodzieje'. Jak Ci sie to podoba?
          • sceptyq Re: zawsze. jak to w polsce... 04.08.11, 13:33
            czyżby tylko wśród żydów byli sami porządni ludzie, święci i szlachetni, istni wybrańcy doskonałości bez wad?
    • leniuch102 Polecam serial "Pacyfik"... 17.01.11, 19:00
      ...w którym kolekcjonowanie złotych japońskich zębów to hobby elitarnych oddziałów amerykańskich marines.
      • aramba Re: Polecam serial "Pacyfik"... 17.01.11, 19:31
        No i?
        • leniuch102 Re: Polecam serial "Pacyfik"... 17.01.11, 20:13
          aramba napisał:

> No i?

hmm, polecam. kolesie kolekcjonujący zęby w tym serialu może i są na bakier z estetyką, ale wciąż pozostają Amerykańskimi Bohaterami. Nikt nie próbuje robic z nich z tego powodu potworów.
          • aramba Re: Polecam serial "Pacyfik"... 17.01.11, 20:53
            Żal, że nawet nie starasz się pojąć różnicy pomiędzy trofeum wojennym (żeby nie wiem jak odrażającym, ale jednak trofeum), a zdobyczą hieny cmentarnej (żeby nie wiem jak biednej, ale jednak hieny).
            • leniuch102 Re: Polecam serial "Pacyfik"... 17.01.11, 21:35
              aramba napisał:

> Żal, że nawet nie starasz się pojąć różnicy pomiędzy trofeum wojennym (żeby nie
              > wiem jak odrażającym, ale jednak trofeum), a zdobyczą hieny cmentarnej (żeby n
              > ie wiem jak biednej, ale jednak hieny).

Uważasz, że zabić kogoś i wyrwać mu zęby jest "szlachetniejsze" niż wyrwać zęby zabitemu przez kogoś innego?
              Czy w Twojej hierarchii esesmani stoją wyżej (zabijali, nie wyrywali), marines niżej (zabijali i wyrywali) a treblinianie to moralne dno (bo tylko wyrywali)???

Kodeks karny widzi to trochę inaczej.
              • aramba Re: Polecam serial "Pacyfik"... 17.01.11, 21:49
                Bardzo mi przykro, ale gdybym odpowiedział na twój wpis, to sprowadziłbym się do twojego poziomu. Jedyne, co mogę ci poradzić to to, abyś raz jeszcze przeczytał swoje "tekściki", a potem może spojrzał w lustro.
                • leniuch102 Re: Polecam serial "Pacyfik"... 17.01.11, 22:03
                  aramba napisał:

> Bardzo mi przykro, ale gdybym odpowiedział na twój wpis, to sprowadziłbym się d
                  > o twojego poziomu. Jedyne, co mogę ci poradzić to to, abyś raz jeszcze przeczyt
                  > ał swoje "tekściki", a potem może spojrzał w lustro.

Oddaj się zatem przeżywaniu swojej wyższości moralnej nad treblinianami i moją osobą.
                  Niech twoja wyższość zastąpi ci brak argumentów.
                  • aramba Re: Polecam serial "Pacyfik"... 17.01.11, 22:11
                    Widzisz, problem w tym, że to nie brak argumentów tylko wstręt do takich jak ty.
          • lmblmb Norm moralnych nie ustalają amerykańskie seriale. 18.01.11, 07:43
            leniuch102 napisał:

> aramba napisał:
            >
            > > No i?
            >
            > hmm, polecam. kolesie kolekcjonujący zęby w tym serialu może i są na bakier z e
            > stetyką, ale wciąż pozostają Amerykańskimi Bohaterami. Nikt nie próbuje robic z
            > nich z tego powodu potworów.

No i? Norm moralnych nie ustalają amerykańskie seriale.
          • martusia_krolowa_wolakow Polecam teksty z wojny na Pacyfiku, 26.02.11, 01:15

jak wyciągani z wody przez Amerykanów japońscy marynarze,
            odwdzięczali się wbijaniem noży w plecy, swoim wybawcom.
            • piotrek410 Re: Polecam teksty z wojny na Pacyfiku, 26.02.11, 05:05
              martusia_krolowa_wolakow napisał:
              > jak wyciągani z wody przez Amerykanów japońscy marynarze,
              > odwdzięczali się wbijaniem noży w plecy, swoim wybawcom.
              ---------------------

co dalo Amerykanom zachete, zeby rozstrzeliwac wszystkich japonskich rozbitkow w wodzie...
      • nonna2 Re: Polecam film "Rodzina Kowalskich" 12.02.11, 21:30
        W Cepielowie spalono rodzinę Kowalskich, bo sąsiedzi wydali ich do Niemców, że ukrywają Żydów. Mieli za ładną bryczkę.
    • tenochtitlan3 Bananowa republika. 17.01.11, 19:04
      Dużo gorzkiej prawdy ukazuje ta książka. Polakom trudno się do niej przyznać. W archiwach do tej pory leżą dokumenty ukazujące historię, której w podręcznikach historii się nie doszukamy...
      Swoją drogą to myślę, że czas skończyć z negowaniem faktów. Czas zapytać dlaczego te fakty miały miejsce. Skąd ta bieda u chłopów, że całe wsie trudniły się procederem grabienia bądź delikatnie mówiąc ,,szukaniem skarbów pożydowskich''.
      Oczywiście ma rację forumowicz, który twierdzi, że społeczeństwo polskie przed 1939 rokiem stanowiło mozaikę narodową i obwinianie o wszystko Polaków jest nie fair.
      Jest taka nowela pozytywistyczna ,,Rozdziobią nas kruki, wrony'' gdzie mamy obraz zabitego powstańca, z którego chłop ściąga buty. Czy winić chłopa w tej sytuacji?
      Niektórym w Polsce bardzo ciężko zrozumieć, że bieda popycha ludzi do działań haniebnych lub ekstremalnych.
      Weźmy na przykład współczesne wyjazdy emigracyjne Polaków za granicę: rozłąka z rodziną, obcy chleb, język, ludzie.
      Niektórzy w Polsce myślą, że to głód podróży, chęć polepszenia języka etc popycha ludzi do tego. Owszem, może i studenta ale na pewno nie bezrobotnego albo zarabiającego 200 euro na miesiąc.
      Niektórzy mówią, że bieda uszlachetnia ale ja myślę, że bieda upadla.
      • maura4 Re: Bananowa republika. 17.01.11, 21:14
        Może w końcu prawica przestanie wyplatać androny, o biedzie, którą na polską wieś sprowadziła komuna. Bieda, analfabetyzm były pochodną pańszczyzny, trwającej bodaj najdłużej w Europie. 80 % polskiego spoleczeństwa, to byli pańszczyźniani chłopi. Czytałam, że po zniesieniu pańszczyzny bieda na wsi była straszliwa. Jasne, że bieda upadla i popycha do obrzydliwych działań.
        • kotek.filemon Re: Bananowa republika. 17.01.11, 22:16
          maura4 napisała:

> Może w końcu prawica przestanie wyplatać androny, o biedzie, którą na polską w
          > ieś sprowadziła komuna. Bieda, analfabetyzm były pochodną pańszczyzny, trwające
          > j bodaj najdłużej w Europie. 80 % polskiego spoleczeństwa, to byli pańszczyźnia
          > ni chłopi. Czytałam, że po zniesieniu pańszczyzny bieda na wsi była straszliwa.
          > Jasne, że bieda upadla i popycha do obrzydliwych działań.

Przypuszczam, że gdyby nie zaborcy, to by do dzisiaj polaczki na pańszczyźnie zap***dalali...
      • lmblmb Bo Mazowsze to trzeci świat 18.01.11, 07:51
        tenochtitlan3 napisał:

> Dużo gorzkiej prawdy ukazuje ta książka. Polakom trudno się do niej przyznać.

Ależ, Polakom bardzo łatwo się do niej przyznać. Bo z mojego punktu to nie Polacy te cuda wyprawiali. Z tymi ludźmi nie łączy mnie nic, ani mentalność, ani religia, ani język. A Też pochodzę z rodziny rolniczej.

> W archiwach do tej pory leżą dokumenty ukazujące historię, której w podręcznika
        > ch historii się nie doszukamy...
        > Swoją drogą to myślę, że czas skończyć z negowaniem faktów. Czas zapytać dlacz
        > ego te fakty miały miejsce.

Bo Mazowsze to trzeci świat.

> Skąd ta bieda u chłopów,

No właśnie, skąd ta bieda? Moja prababcia była córką rolnika, miała 5 sióstr, każda dostała *dom*. Rolnictwo przez długie lata było opłacalnym biznesem.

> Oczywiście ma rację forumowicz, który twierdzi, że społeczeństwo polskie przed
        > 1939 rokiem stanowiło mozaikę narodową i obwinianie o wszystko Polaków jest nie
        > fair.

Do tej pory stanowi. Nie ma związku między imigrantami zamieszkującymi Dolny Śląsk, mieszkańcami Bydgoszczy i Tarnowa.

> Niektórym w Polsce bardzo ciężko zrozumieć, że bieda popycha ludzi do działań
        > haniebnych lub ekstremalnych.

Nie chodzi o działania "haniebne lub ekstremalne", ale o późniejszy stosunek do nich.

> Weźmy na przykład współczesne wyjazdy emigracyjne Polaków za granicę: rozłąka
        > z rodziną, obcy chleb, język, ludzie.

Nie, "wyjazd na obce, nikt mnie nie pilnuje, będę robić co chcę".

> Niektórzy w Polsce myślą, że to głód podróży, chęć polepszenia języka etc popy
        > cha ludzi do tego. Owszem, może i studenta ale na pewno nie bezrobotnego albo z
        > arabiającego 200 euro na miesiąc.

500 złotych (przelicznik PPP)? Tyle nikt w Polsce nie zarabia.

> Niektórzy mówią, że bieda uszlachetnia

Katolicyzm zawsze opowiadał dziwaczne bzdury.
    • toki88 Zastanawiające jest to, że... 17.01.11, 19:08
      Gazeta Wyborcza wybiórczo cytuje publicystów innych gazet, a kluczem tego wyboru wydaje się główna linia programowa tej gazety. Szkoda, że w sprawie grabieży kosztowności Żydów z obozów zagłady, w rzeczonej gazecie dopuszcza się jedynie ten głos, który mówi, że większość Polaków czerpała z tego korzyści materialne. Albo ten, że w sumie los Żydów był Polakom obojętny.

Nie chcę ze swej strony usprawiedliwiać ludzi, którzy rozkopywali ziemię w poszukiwaniu majątków Żydów, ale wystarczyłoby pokazać sprawę w szerszym kontekście, na przykład dlaczego ci ludzie robili to co robili, czy zmusiła ich do tego czysta chciwość, a może dlatego, że nie mieli za co jeść? Jeśli już książka Grossa generalizuje, że Polacy są współodpowiedzialni za eksterminację Żydów (nie czytałem, ale tak wynika z tekstów tutejszych publicystów) to czy nie powinno się badać każdego przypadku z osobna?
      • warol.5 Yed waszem,Schindler brał kasę za ratowanie Żydów 17.01.11, 19:38
        Każdy przypadek w Yed waszem jest rozpatrywany osobno i żeby zasłużyć na drzewko trzeba mieć "mocne" dowody. Polskich drzewek w tym instytucie jest około 6 tyś(najwięcej) i nikt nie generalizuje mówiąc Polacy to sprawiedliwy naród!!! Tytuł sprawiedliwego jest przyznawany konkretnej osobie!!!
        ps. Schindler zdaję się też brał kasę za ratowanie Żydów
        • sedaluk Re: Yed waszem,Schindler brał kasę za ratowanie Ż 17.01.11, 19:51
          Schindler nie bral kasy za ratowanie Zydow-on po prostu nimi zarabial i przy okazji wyszla
          tak przypadkowo jego ludzka twarz.Moze gdyby ten biznes doprowadzil do Bawari to by zrobil jakas kariere? Po wojnie ciagle bankrutowal. Ale ci, ktorych uratowal,
          zawsze go z tego wyciagali. Umarl jako ciezki alkoholik - do konca wspomagany przez "jego" Zydow
      • kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna a co w tym złego ? żydowska lichwa i nieróbstwo 31.01.11, 06:52
        toki88 napisał:

> Gazeta Wyborcza wybiórczo cytuje publicystów innych gazet, a kluczem tego wybor
        > u wydaje się główna linia programowa tej gazety. Szkoda, że w sprawie grabieży
        > kosztowności Żydów z obozów zagłady, w rzeczonej gazecie dopuszcza się jedynie
        > ten głos, który mówi, że większość Polaków czerpała z tego korzyści materialne
        > . Albo ten, że w sumie los Żydów był Polakom obojętny.
        >
        > Nie chcę ze swej strony usprawiedliwiać ludzi, którzy rozkopywali ziemię w posz
        > ukiwaniu majątków Żydów
        , ale wystarczyłoby pokazać sprawę w szerszym kontekście
        > , na przykład dlaczego ci ludzie robili to co robili, czy zmusiła ich do tego c
        > zysta chciwość, a może dlatego, że nie mieli za co jeść? Jeśli już książka Gros
        > sa generalizuje, że Polacy są współodpowiedzialni za eksterminację Żydów (nie c
        > zytałem, ale tak wynika z tekstów tutejszych publicystów) to czy nie powinno si
        > ę badać każdego przypadku z osobna?

Przez kilka tysięcy lat Żydzi żerowali jak hieny na ludzkiej nędzy. Wyzyskiwali głównie biednych i pokrzywdzonych, bo klasy panujące raczej skutecznie alienowały się od żydowskiej pazerności. Żydowska lichwa została potępiona przez kilka soborów kościoła chrześcijańskiego, jednak problem żydowskiego żerowania na naiwnych frajerach bynajmniej nie przeminął.

Lichwiarskie żydowskie pożyczki zrujnowały miliony frajerów w Polsce, na Ukrainie i na Litwie. Na wszystkich kontynentach. Chociaż szlachta i duchowieństwo również było zadłużone u Żydów, to najdotkliwiej żydowską lichwę odczuwali chłopi będąc celem wyzysku nie tylko przez Żydów, ale również przez szlachtę.

Żydzi, zajmując się nieróbstwem i lichwą, żerowali na produktywności społeczeństwa, w którym żyli. W Polsce, Niemczech, Anglii - gdziekolwiek byli, byli niezbyt lubiani z powodu ich talmudycznej moralności. Talmudyczna moralność oznacza, że goja można oszukać i należy go wyzyskać w każdy możliwy sposób. Gdyby goj uderzył Żyda, należy goja zabić.

Żydowskie poglądy dość dobrze wyraził rabin Ovadia Yosef - sefardyjski żyd i teoretyk globalnej żydowskiej dominacji typu nacjonalistycznego.

"Goyim were born only to serve us. Without that, they have no place in the world – only to serve the People of Israel."

"Goje zostali stworzeni tylko po to, by nam służyć. Bez tego nie dla nich miejsca na tym świecie - tylko po to, żeby służyć Narodowi Izraela."

"Why are gentiles needed? They will work, they will plow, they will reap. We will sit like an effendi and eat."

"Po co są goje potrzebni? Będą pracować, będą orać, będą zbierać plony. My będziemy siedzieć jak arystokrata i jeść. "

"With gentiles, it will be like any person - they need to die, but [God] will give them longevity. Why? Imagine that one’s donkey would die, they’d lose their money. This is his servant... That’s why he gets a long life, to work well for this Jew."

"Z gojami będzie jak z każdą osobą - oni muszą umrzeć, ale Najwyższy da im długie życie. Czemu? Bo gdyby wasz osioł zdechł, to stracilibyście pieniądze. To jest was sługa. Dlatego dostaje długie życie, żeby ciężko pracować dla Żyda."

• buttercuo Re: a co w tym złego ? żydowska lichwa i nieróbst 31.01.11, 10:10
          Witam

Moralność kaczki_dziwaczki ... pozwala na uznanie że wydawanie na pewną smierc, tudziez mordowanie dla zysku jest sluszna "kara" za "zydowska lichwe".

Coz stara to prawda ze kanalia zawsze znajdzie uzasadnienie dla podłosci.

Witaj w XXI wieku szmalcowniku - i wspolczuje twoim bliskim. A Ovadia to twoj zyciowy mentor.

Pozdrawian
    • saint_just Co tu do odkrywania? 17.01.11, 19:16
      To kraj hipokrytów. Już dzieci żyją w dwóch rzeczywistościach: w jednej, na lekcjach, wpaja im się chmurne mitologie o Chrystusach Narodów, 44, Kościuszkach i Kmicicach , w drugiej , na przerwie, brodzą w niesprzątanych kałużach kału i moczu w toalecie.
      • aramba Re: Co tu do odkrywania? 17.01.11, 19:36
        Dobrze, ale dlaczego Polska to kraj hipokrytów?
    • sakral katolicki antysemita M.Kolbe ..i owoce w XXI wieku 17.01.11, 19:19
      rmtz000 napisał:

> Należy poinformować historyków Libionkę i Zarembę i GW, że liczni polscy duchow
      > ni trafili do hitlerowskich obozów koncentracyjnych, np. arcybiskup Nowowiejski
      > i biskup Wetmański zginęli w 1941r. w obozie w Działdowie, biskup Kozal zginą
      > ł w 1943r. w Dachau

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

i mamy wychowanków antysemity M.Kolbe i innych czysto rasowo:
      www.youtube.com/watch?v=skvnhj2eFT8&feature=related

to współcześni chłopi ?
      • jacggg Re: katolicki antysemita M.Kolbe ..i owoce w XXI 17.01.11, 19:58
        Jakim łajdakiem trzeba być (w najlepszym wypadku durniem), żeby te świńskie insynuacje na temat Kolbego na forach rozpowszechniać. Kolejny raz ktoś (być może ta sama osoba) zadał sobie trud, żeby w tak podły sposób obsmarować GÓWNEM kogoś, kto własne życie oddał za drugiego człowieka, umierając w męczarniach z rąk nazistów w obozie - całe wcześniejsze życie poświęciwszy bliźnim.

"Na kilka miesięcy przed kanonizacją Maksymiliana, w czerwcu 1982 roku w żydowskim periodyku St. Louis Jewish Light ukazał się artykuł, który podkreślał przekonanie Kolbego o światowym spisku Żydów. Dowodem miały być odniesienia do Protokołów Mędrców Syjonu i powoływanie się na nie w pismach Kolbego. W rzeczywistości jednak Kolbe odwołuje się do Protokołów jedynie dwa razy, w 1924 i 1926 roku, czyli na dziesięć lat przedtem, gdy pierwszy raz potwierdzono fałszerstwo Protokołów. Odpowiedzi na zarzuty wobec Kolbego podjęli się wówczas redaktorzy St. Louis Review.

Kolejna istotna polemika toczyła się na łamach The New York Review of Books. Daniel Schlafly z Saint Louis University oraz Warren Green z Saint Louis Center for Holocaust Studies odnieśli się krytycznie na temat książki Johna Grossa, który zarzucał Kolbemu podsycanie bezwzględnej antysemickiej kampanii.

Wśród wymienionych argumentów przeciw Grossowi autorzy listu zwrócili uwagę, że Żydzi i antysemityzm nie stanowili podstaw i celów działania Maksymiliana. Kwestia żydowska była jedynie marginesem w nauczaniu Kolbego. Na 1402 pozostawione po nim dokumenty tylko w trzydziestu jeden Kolbe odnosił się do Żydów i judaizmu, z czego tylko w kilku porusza kwestie społeczne, koncentrując się w pozostałych na sprawach związanych z działalnością apostolską.

W odpowiedzi Gross zredukował swoje stanowisko skupiając się bardziej na wyrażeniu oczekiwań wobec Kościoła katolickiego z okresu międzywojennego niż na personalnych zarzutach wobec Maksymiliana Kolbego.

W tym samym okresie zarzuty o antysemityzm wysuwały również inne amerykańskie czasopisma. Wśród nich The Washington Post, dla którego Kolbe przez propagowanie antysemityzmu tworzył środowisko sprzyjające dla Holokaustu. Także Boston Jewish Advocate wydawał artykuły w podobnym tonie.

Tym razem odpowiedzi na zarzuty podjął się André Frossard pisząc m.in.: Niskiego, podłego uczucia antysemityzmu – zostało to dowodnie wykazane – nie znał najdrobniejszy atom jego osoby. Żyd był jego bliźnim, chciałby, żeby stał się mu jeszcze bliższy, to wszystko. Nigdy, ale to nigdy, nie uchybił miłości.

Jednym z dowodów na słowa Frossarda jest list Maksymiliana Kolbego z 15 lipca 1935, w którym pisał: mówiąc o Żydach bardzo bym uważał na to, żeby czasem nie wzbudzić, albo nie pogłębić nienawiści do nich w czytelnikach i tak już nastrojonych do nich czasem nawet wrogo. Na ogół więcej bym się starał o rozwój polskiego handlu i przemysłu niż piętnował Żydów.

Z zarzutami o antysemityzm polemizował też prof. Braun przypominając, że św. Maksymilian w Niepokalanowie w czasie II wojny światowej przeszło rok przechowywał, karmił, dawał dach nad głową, ukrywał wysiedlonych, wypędzonych, uchodźców, których połowę stanowili Żydzi.

Powołał się także na świadectwo żydowskiego więźnia z Auschwitz, Zygmunta Gorsona: wielu z nas straciło nadzieję, wielu chłopców w moim wieku rzucało się na druty wysokiego napięcia. Kiedy błąkałem się, szukając kogokolwiek, z kim mógłbym podzielić się wspomnieniami, o. Kolbe mnie spotkał i rozmawiał ze mną. Był dla mnie jak anioł, ocierał zawsze moje łzy. Straciłem wiarę, a o. Kolbe mi ją przywrócił!

Jestem Żydem od pokoleń, ponieważ jestem synem matki Żydówki, jestem wyznania mojżeszowego i jestem dumny z tego. On wiedział że jestem Żydem, lecz to nie stanowiło różnicy. Jego serce nie czyniło rozróżnienia między osobami i nie miało dla niego znaczenia to, czy są Żydami, katolikami lub jeszcze innych religii: on kochał wszystkich i dawał miłość, nic innego jak miłość. (...)

28 maja 1941 r. trafił do obozu koncentracyjnego Auschwitz, gdzie otrzymał numer 16670. W obozie dobrowolnie wybrał śmierć głodową w zamian za skazanego współwięźnia, Franciszka Gajowniczka, który trzy lata później, 25 października 1944 został przeniesiony do obozu Sachsenhausen, w którym doczekał wyzwolenia przez wojska amerykańskie. Kolbe zmarł 14 sierpnia 1941 dobity zastrzykiem trucizny – fenolu. Jego ciało zostało spalone w obozowym krematorium."

pl.wikipedia.org/wiki/Maksymilian_Maria_Kolbe
        • bantus Re: katolicki antysemita M.Kolbe ..i owoce w XXI 17.01.11, 20:39
          > Jakim łajdakiem trzeba być (w najlepszym wypadku durniem), żeby te świńskie ins
          > ynuacje na temat Kolbego na forach rozpowszechniać. Kolejny raz ktoś (być może
          > ta sama osoba) zadał sobie trud, żeby w tak podły sposób obsmarować GÓWNEM

Gównem to się sam Kolbe obsmarował w tym swoim śmierdzącym dzienniczku.
          • jacggg Re: katolicki antysemita M.Kolbe ..i owoce w XXI 17.01.11, 20:57
            Czym się więc obsmarowali zwolennicy ideologii syjonistycznej lub komunizmu albo ortodoksyjni Żydzi, unikający wszystkiego, co koszerne - a najsampierw gojów?
          • sakral ziarno śmierci M.Kolbe i "Złote żniwa" 17.01.11, 21:00
            bantus napisał:

> > Jakim łajdakiem trzeba być (w najlepszym wypadku durniem), żeby te świńsk
            > ie ins
            > > ynuacje na temat Kolbego na forach rozpowszechniać. Kolejny raz ktoś (być
            > może
            > > ta sama osoba) zadał sobie trud, żeby w tak podły sposób obsmarować GÓWNEM

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

> Gównem to się sam Kolbe obsmarował w tym swoim śmierdzącym dzienniczku.

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
            (podkreślenia moje)

"Rycerz Niepokalanej" i "Nasz Dziennik" Maksymiliana Kolbe.

teren został przygotowany do "ostatecznego rozwiązania
            kwestii żydowskiej" na terenie Polski.

a śmierć M.M.Kolbe ?

kto powiedział,że antysemici mają się kochać ?

• jacggg Re: ziarno śmierci M.Kolbe i "Złote żniwa" 17.01.11, 21:15
              Napisz jeszcze, że te gazety były codzienną lekturą Adolfa Hitlera, wiernego sługi Kościoła, a Kolbe zarysował w nich plan - gdzie, jak i kiedy (chytrze szykując sobie rolę męczennika za wiarę).
              • sakral precz z polityczną poprawnością ................ 17.01.11, 21:43
                jacggg napisał:

> Napisz jeszcze, że te gazety były codzienną lekturą Adolfa Hitlera, wiernego sł
                > ugi Kościoła, a Kolbe zarysował w nich plan - gdzie, jak i kiedy (chytrze szyku
                > jąc sobie rolę męczennika za wiarę).

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
                ziarno dało owoc

www.youtube.com/watch?v=-1zLif9sh5g
                teraz mamy "Nasz Dziennik"......

patronem ideowym dyr.Rydzyka jest M.M.Kolbe

biskupi Kościoła katolickiego mają rację

precz z

polityczną poprawnością
    • aramba Re: Biedni Polacy na żniwach - Recenzja "Złotych 17.01.11, 19:27
      No i co z tego? Jak się to ma do tematu recenzji Zaremby?
    • warol.5 Schindler brał kasę od Żydów, 17.01.11, 19:42
      Każdy przypadek w Yed waszem jest rozpatrywany osobno i żeby zasłużyć na drzewko trzeba mieć "mocne" dowody. Polskich drzewek w tym instytucie jest około 6 tyś(najwięcej) i nikt nie generalizuje mówiąc Polacy to sprawiedliwy naród!!! Tytuł sprawiedliwego jest przyznawany konkretnej osobie!!!
      ps. Schindler zdaję się też brał kasę za ratowanie Żydów
    • wnec2005 Mercedes Grossa 17.01.11, 19:49
      Mnie juz nic nie zdziwi na tym swiecie ,wiem ze Gross z Grossowa maja wydatki chca zyc musza placic za swoj domek, jezdzic na wakacje, pic lepsze wino, zbierac ksiazki oraz zmieniac samochody. Gross bedzie robil wszytko aby produkowac ksiazki typu Stodola, Strach, Zlote Zniwa bo Gross chce dobrze zyc i zyje i bedzie to robil az do smierci. Im gorsze tematy tym lepsze jak to rzymianie mowili "Pieniadz nie smierdzi" a jak Gross mowi "Biznes jest Biznesem". Ja to traktuje z przymruzeniem oka , facet umie tylko jedno i robi to aby zyc. Polacy powinni zrozumiec ze Gross ich prowokuje aby zdobyc rozglos bo Gross chce sie ladnie sprzedac a Polacy robia wszystko aby go wypromowac w swiecie. On jest swietny Zyd ktory ma wech do kasy i tylko pozazdroscic talentu i smykalki do pieniedzy ot Polacy uczcie sie jak mozna zrobic pienadze nie grzebiac w zydowskich trupach.
      • maura4 Re: Mercedes Grossa 17.01.11, 21:20
        Nie czytaj Grossa. W lutym ukażą się dwie pozycje naszych historyków na ten temat. Już nie eseje, a poważne wieloletnie opracowania na podstawie archiwów polskich i światowych. Niestety Polacy nie będą w nich lepiej przedstawieni. Polecam. Warto zmierzyć się prawdą o swoich rodakach.
        • jeruzalem51 Re: Mercedes Grossa 19.01.11, 13:54

maura4 napisała:

> Nie czytaj Grossa. W lutym ukażą się dwie pozycje naszych historyków na ten te
          > mat. Już nie eseje, a poważne wieloletnie opracowania na podstawie archiwów pol
          > skich i światowych. Niestety Polacy nie będą w nich lepiej przedstawieni. Polec
          > am. Warto zmierzyć się prawdą o swoich rodakach.

rozumiem,ze zmierzyles sie z prawda o"swoich rodakach"?,co to sa "nasi historycy" zakamuflowani Zydzi, jak Krystyna Kirstein?
      • rasklaat Re: Mercedes Grossa 17.01.11, 22:17
        wnec2005 napisał:

Gross chce sie ladnie s
        > przedac a Polacy robia wszystko aby go wypromowac w swiecie. On jest swietny Zy
        > d ktory ma wech do kasy i tylko pozazdroscic talentu i smykalki do pieniedzy ot
        > Polacy uczcie sie jak mozna zrobic pienadze nie grzebiac w zydowskich trupach.

Przecież on to właśnie robi
    • pan_abrahadabra trafiali tam nie za bycie duchownymi 17.01.11, 19:58
      trafiali tam za działalność polityczną.

Zważ na fakt, że kościół katolicki ogłosił neutralność w WW2.
      A różnie z tym bywało vide chorwaccy ustasze i Jasenovac.
    • pan_abrahadabra kościół sie nie angażował. 17.01.11, 20:05
      ogłosił neutralność.
      pozorną.
      Vide ustasze, Jasenovac itp. etc.
    • kutnowianka Biedni Polacy na żniwach - Recenzja "Złotych Żniw" 17.01.11, 20:09
      Już mam tego dosyć. Ciągle tylko Żydzi i Żydzi, niewinne ofiary o szlachetnych sercach.
      Tak jak by byli pępkiem swiata. Miał chyba rację B. Prus nazywając ich parchami. I co za odwaga. Nie atakują silnych i znaczących nacji. Ale Polska i Polacy pasują świetnie.
      Może by wreszcie ktoś napisał książkę o żydowskich przesladowcach w stalinowskiej Polsce. Ilu Polaków i z jaką pasją wymordowali. Za co pobierają do tej pory emerytury.
      I co wyprawiają obecnie w Palestynie. Ech, zawiodłam się na tej nacji.
      • aramba Re: Biedni Polacy na żniwach - Recenzja "Złotych 17.01.11, 20:59
        Grunt żebyś się na własnej nie zawiodła. O innych możesz mieć co najwyżej opinię. A ztą własną, to wiesz, i to nie od wczoraj - kiepściutko.
        • kutnowianka Re: Biedni Polacy na żniwach - Recenzja "Złotych 18.01.11, 01:07
          Nie wszyscy się kiepsko czują. Ale współczuje ci twojego samopoczucia. Kiepskie.
    • dio62 Re: Biedni Polacy na żniwach - Recenzja "Złotych 17.01.11, 20:21
      zdecydowana większość klechów miała się dobrze nie tylko podczas II wojny światowej ale także za komuny i zaborów biskupi mieszkali i mieszkają w pałacach otoczeni słuzbą np.Sapieha u boku Hansa Franka w GG,Karol Wojtyła u boku Gomułki i Gierka(od 1 Maja oficjalny patron księży pedofili)
      • joseph.007 Re: Biedni Polacy na żniwach - Recenzja "Złotych 17.01.11, 21:28
        dio62 napisał:

> zdecydowana większość klechów miała się dobrze nie tylko podczas II wojny świat
        > owej

O tak; przecież np. w Polsce okupanci zamordowali zaledwie ok. 20% duchowieństwa katolickiego, podczas gdy pozostałe 80% bezczelnie sobie żyło
        www.analizy.biz/marek1962/piusxii.htm
    • witteq Biedni Polacy na żniwach - Recenzja "Złotych Żniw" 17.01.11, 20:33
      Taki z Grossa historyk jak z koziej d... traba. Smutny eseista cytujacy na chybil trafil prawdziwych historykow w celu podtrzymania w amerykanskich zydach nienawisci, czasem slusznej a czasem wyksztalconej tego rodzaju publikacjami.
      Super polemika z niedouczonym w zakresie poznania zaukowego zrodel marnego publicysty podporzadkowujacego swoje fobie pod dobrane fakty. A swoja droga , chyba tylko amerykanskiemu czytelnikowi mozna wcisnac kit iz szabrownictwo mialo cos wspolnego z antysemityzmem. Jesli szabrownicy to podlece, a na to zgoda , to robienie z nich ideologicznych antysemitow , podlosc tej samej miary.
    • zozo00 Biedni Polacy na żniwach - Recenzja "Złotych Żniw" 17.01.11, 20:50
      Dzieki Bogu urodzilem sie po wojnie i wiem o tych wydarzeniach tylko z przekazow mojej Mamy, ktora bedac mieszkanka Sokolowa Podlaskiego widziala na wlasne oczy to co sie dzialo z transportami Zydow wiezionych do Treblinki a po wojnie transporty jadacych do "Eldorado" po zlote runo. Proceder ten byl nagminny.
      Czytam artykuly, ktore usiluja relatywizowac zbrodnie popelniane w czasie wojny przez Polakow i zapewne przez Zydow na narodzie zydowskim , vide ksiazka Makowera o Ghettcie warszawskim, i zastanawiam sie o co w tym wszystkim chodzi? Czy aby nie za bardzo chcemy sie wybielac?? Przeciez to fakty. Kazdy narod powinien osadzic sie sam a nie ustawicznie bic sie w cudze piersi. Dzis dyskutujac o faktach bezczeszczenia zwlok uslyszalem ze Gross to prowokator a do zbrodni takich jak w Jedwabnem ktos nas podzegnywal. I znowu zamiast o faktach rozmowa zmierzala w kierunku rozwodnienia odpowiedzialnosci. W imie czego trudno mi jest powiedziec bo czy negujac fakty sprawimy, ze przestana istniec????
      Kazdy narod bez wyjatku ma swoje zlote i ciemne karty no ale my zawsze chcemy byc tylko Winkelriedem narodow, a czas na zadume mamy tylko w czasie posypywania glowy popiolem w Popielec a i to chyba nie do konca szczerze
    • zozo00 Re: Biedni Polacy na żniwach - Recenzja "Złotych 17.01.11, 20:54
      Moj Dziadek zginal w Dachau, ale jakos z tego powodu ani ja nie czuje sie lepszy ani tez nie umniejsza to zbrodni moich wspolrodakow jakich sie dopuscili w trakcie wojny. Nie wiem zaiste co ma fakt smierci ksiezy do tego problemu i w w czym co ma tlumaczyc
      rmtz000 napisał:

> Należy poinformować historyków Libionkę i Zarembę i GW, że liczni polscy duchow
      > ni trafili do hitlerowskich obozów koncentracyjnych, np. arcybiskup Nowowiejski
      > i biskup Wetmański zginęli w 1941r. w obozie w Działdowie, biskup Kozal zginą
      > ł w 1943r. w Dachau
    • cyniczne_oko dzien bez skamlenia o zydkach to dzien stracony 17.01.11, 20:56
      ale czego sie spodziewac od gazety nalezacej do pejsikowych i przez nich redagowana. GoWniana jest i bedzie.
      • aramba Re: dzien bez skamlenia o zydkach to dzien straco 17.01.11, 21:01
        Uprzejmie dziękujemy za konstruktywny głos w dyskusji. A później ktoś zdziwiony jest, że Gross generalizuje.
        • jacggg Re: dzien bez skamlenia o polskim skundleniu 17.01.11, 21:34
          to dzień zyskany...
          • aramba Re: dzien bez skamlenia o polskim skundleniu 17.01.11, 21:51
            Skoro tak uważasz... No to teraz może coś o ruskim zamachu?
      • pis_busters Re: Prawy i sprawiedliwy najprawdziwszy Polak 17.01.11, 21:49
        Prawy i sprawiedliwy najprawdziwszy Polak czyta "żydowską" gazetę i dyskutuje na jej łamach. Ale się porobiło !!!
    • maura4 Re: Biedni Polacy na żniwach - Recenzja "Złotych 17.01.11, 21:04
      A kto kwestionuje fakt, że polscy księża byli mordowani przez hitlerowców ? O co innego chodzi. O reakcję kościoła katolickiego na zachowania ich wiernych wobec Żydów, a tej nie było. Jest w archiwach pismo biskupa Sapiehy do Niemców, sprzeciwiające się wykorzystywaniu polskiej młodzieży przy mordach na Żydach. Biskup nie sprzeciwia się mordowaniu Zydów, a jedynie demoralizacji polskiej młodzieży.
      • jacggg Re: Biedni Polacy na żniwach - Recenzja "Złotych 17.01.11, 21:31
        Tak tak, hierarchowie (szczególnie polscy, przede wszystkim!) doskonale znali szczegóły polityki III Rzeszy, zacierając tłuste, spocone łapki z uciechy na wieść o eksterminacji Żydów, po cichu albo i głośno namawiając swoje owieczki do wypraw po złote runo...

Nikt tak aktywnie nie wziął udziału w Holokauście, jak brudne Polaczki, nieprzypadkowo Hitler wybrał polskie ziemie na miejsce zbrodni (to właściwie były polskie obozy zagłady...), masowo gmerające w zwłokach oraz ich uzębieniu...
    • kociewiak2 Biedni Polacy na żniwach - Recenzja "Złotych Żniw" 17.01.11, 21:41
      ....tylko pojednanie i wybaczenie ,,,ktos chce nas sklucic,,, Zydzi i Polacy sa dziecimi bozymi,
      koniec oskarzen i nienawisci.
    • maura4 Biedni Polacy na żniwach - Recenzja "Złotych Żniw" 17.01.11, 21:47
      No niech mi ktoś wytłumaczy, dlaczego polska wieś była pogańska ? To akurat ma być argument na wybielenie roli KK. Po niemal 1000 latach bytności KK na ziemiach polskich, mówienie o pogaństwie na wsi wystawia tej instytucji jak najgorszą opinię. No czym oni się przez tysiąclecie zajmowali ? Chyba nie ewangelizacją. Gromadzeniem majątku i zdobywaniem władzy.
    • vratislavian Koniuchy i Naliboki 17.01.11, 21:50
      Co pchało do mordów winnych masakr w tych miejscowościach i innych?
      Czekamy na książkę Grossa.
    • ajakzupa Norymberga 17.01.11, 21:50
      Dziwne, czemu jeszcze Gross (i Gazeta) nie apeluje o wznowienie procesu w Norymberdze.

Tym razem przeciwko Polakom, ich rządowi i dowódcom wojskowym. Sikorski, Bór-Komorowski i inni powinni dostać zaocznie wyrok śmierci przez powieszenie, jak to uczyniono z nazistami. Ich ciała należy wygrzebać i publicznie powiesić.

Najwyższy czas zacząć też defaszyzację Polaków-skończonych bandytów, polskich świń, podludzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka