Dodaj do ulubionych

Kaczyński u Pospieszalskiego: Wojna zaczęła się...

• cannabinolpl Kaczyński u Pospieszalskiego: Wojna zaczęła się... 26.01.11, 11:31
      ślepi jesteście. ślepi i głusi.
      albo z innych chcecie zrobić ślepych i głuchych, nie wiem.

od waszej hipokryzji robi się niedobrze.
      dlaczego odważnie nie wyśmiejecie jawnych propagandówek telwizyjnych z czołowymi politykami PO?
      dlaczego udajecie, że nie widzicie, że sama nazwa PiS stała się obiektem do ataku? niezależnie od poglądów przez daną osobę reprezentowanych?
      dlaczego jesteście takimi kretynami, skoro potraficie poprzez dostrzeżenie u oponenta śladu choćby poglądu odbiegającego od powszechnie obowiązującego "j***ć kurdupli/kurdupla" zakwalifikować go z miejsca do słuchaczy RM, wyznawców Rydzyka, i w ogóle odsądzić od czci, wiary i racjonalizmu w myśleniu?
      jak w ogóle można łączyć wyznawanie wolności z odbieraniem jakiegokolwiek głosu wszystkim, którzy myślą inaczej? jesteś wolny, ale MUSISZ myśleć tak jak nakazano. przepraszam, proszę mi w punktach wyszczególnić, czym (na tej płaszczyźnie) różni się to od komuny.
      czym styl dziennikarstwa uprawiany przez GW różni się od Trybuny Ludu.
      i czym, oprócz gorszego warsztatu (co stwierdzam z przerażeniem niejakim) różni się od "warto rozmawiać"...

"żaby chórem też potrafią skrzeczeć to, co ma być grane" (Kobranocka)
      • kapidutu Re: Kaczyński u Pospieszalskiego: Wojna zaczęła s 26.01.11, 11:41
        jak myślisz czemu elektorat PiS to głównie ludzie gorzej wykształceni? I czy wg Ciebie łatwiej wcisnąć kit komuś mądrzejszemu czy głupszemu?
        • cannabinolpl Re: Kaczyński u Pospieszalskiego: Wojna zaczęła s 26.01.11, 11:48
          co ma wykształcenie do samodzielnego myślenia?
          co ma specjalizacja w np. obróbce skrawaniem (ach, niemodne...) tudzież w zarządzaniu zasobami ludzkimi wspólnego z umiejętonścią samodzielnego myślenia, składania faktów, wyrabiania sobie własnego zdania a nie li tylko powielania komentarzy?

elektorat PiS ciągle powiela komentarze?
          dowcip roku.

przyrzekam, że w 2005 twierdziłem, że jeśli jeden brat zostanie prezydentem, a drugi premierem, to prosze o azyl polityczny na Białorusi. nie zrobiłem tego.
          obecna horda jest tysiąckroć gorsza od Leppera i Giertycha, nie mówiąc o Kaczyńskich.
          jest tysiąckroć bardziej bezczelna.
          a wy to łykacie. smacznego. predzej czy później się beknie...
    • gajane4 Kaczyński u Pospieszalskiego: Wojna zaczęła się... 26.01.11, 11:36
      1. Nazywanie Pośpieszalskiego prawicowcem to śmieszność. To jest facet który sprzeda sie każdemu byle utrzymać się przy źródle pieniędzy. Gdyby nie zajadły ton, ten osobnik nie miałby nic do powiedzenia.
      2. Oczywiście JarKacz, podobnie jak jego Śp. Ojciec, wie w kazdej dziedzinie najlepiej, tyle tylko, że"po herbacie". Jesli zarzuca Tuskowi małą katywność, to co powiedzieć o zmarnowanym przez JarKacza okresie boomu ekonomicznego.
      3. W gruncie rzeczy wszystkie uwagi krytyczne pod adresem PO stanowią wyliczankę błędów PiSuaru.
    • jerzy30 Idea IV ErPe = idea III Rzeszy Niemieckiej 26.01.11, 11:41
      pochodnie już są
    • aa_6 beeeee... 26.01.11, 11:41
    • damiann_38 Pamięta ktoś jeszcze kampanię wyborczą z 2005 r? 26.01.11, 11:42
      Spoty z pustą lodówką, Polskę solidarną vs liberalną itp? Jak Kaczyński śmie mówić, że to PO pierwsza zaatakowała?
      Wtedy Kaczyński mówił o PO per "nasi przyjaciele",a tuż przed wyborami przypuścił atak z zaskoczenia. Wygrał wybory dzięki temu, ale sk..syństwo na dłuższą metę nie popłaca
    • zryty.only Ja się na tym nie znam, ale 26.01.11, 11:45
      mój brat mówił, że Kaczyńscy to są chorzy, z nienawiści.
    • dalt0n Nikt nie chce PO, ale tym bardziej PiSu 26.01.11, 11:53
      Problem w tym, że PO pomimo swoich wad i nieudolności jest obecnie jedyną alternatywą dla pisiaków. Nikt nie chce powrotu tego idioty Kaczyńskiego do władzy. Lepszy nieudolny pinokio niż fanatyczny konserwatysta. Właśnie dlatego PO nie próbuje nawet zniszczyć PiSu. Póki PiS istnieje póty PO będzie u władzy. Smutna prawda, lecz prawda :/
      • gownos Jarosław Kaczynski na premiera 26.01.11, 15:17
        Jaroslaw Kaczynski to dla mnie obecnie jedyny gwarant odrodzenia Polski.

Jestem ekonomistą a nie publicystą, dlatego zamiast pisac i tłumaczyc namawiam do zapoznania sie z preznie dzialajaca niezalezna blogsfera:

1. Warto zrozumiec, ze w Polsce nie mial miejsca upadek komunizmu a jedynie sterowna przez Moskwe pierestrojka
        2. Wałesa to agent, ktory zostal przywieziony motorowka do stoczni - sorry ale mtiu dzielnego Bolka nie da sie racjonalnie podtrzymac
        3. Tusk - sprawdzil sie przy przewrocie i obalaniu rzadu Olszewskiego, mowiono mi o jego wypowiedziach namawiajacych do odlaczenia Kaszub od Polski, dlatego dostal poparcie nomenklatury
        4. Komorowski ma oparcie w WSI
        5. Isnitnieja na swiecie srodowsika darzace do oslabienia roli Polski i Polakow, ktore aktywnie wspieraja ataki lub atakuja polskie wartosci oraz kosciol katolicki (przemysl hollocaust, judeopolonia, michnikowszyzna, Urban ze swoim NIE - instruktarz dla SdKR, masoneria Wschodu Francji)
        6. Media, kultura, polityka sa zdominowane w elementy wrogie Polsce - wmawiaja mlodym ludziom, ze szczescie da nowa komorka, laptop, akcje na gieldzie, luzne zwiazki, kredyt na 40 lat, kariera w korporacji - bedziecie mieli 40-tke na karku - 3 rozwody, aborcje, luznie zwiazki i okaze sie, ze sie obudzicie z reka w nocniku. Wiezy rodzinne, milosc wiernosc, poszanowanie blizniego, solidarnosc, dzieci i malzonek na donbre i na zle to jest bezcenne.

Nie lekajcie sie siegnac do innych zrodel informacji. Moze sa powody dla ktorych i ty bys glosowal na Jarka, gdybys mial dostep do pelnej informacji. Byly juz kiedy poliomkinowskie wsie, bylo klamstwo katynskie, byly opisane mechanizmy komunistow prze Orwella - myslicie ze nie mozliwe jest ze zostaliscie zmanipulowani a ateraz głupio sie wam do tego przyznac? A moze to jednak jest mozliwe - pomysl to nie boli.

www.niezalezna.pl
        www.niepoprawni.pl
        www.polskasocjologia.pl
        prostowryj.blog.onet.pl/
        stopsyjonizmowi.wordpress.com/2011/01/06/dlaczego-zachod-obawia-sie-putina-cz-i/
        • asdi Re: Jarosław Kaczynski na premiera 26.01.11, 18:46
          No cóż... tobie już nikt nie jest w stanie pomóc.
        • demetria11 Re: Jarosław Kaczynski na premiera 26.01.11, 19:30
          Łomajgod! Cóż za wnikliwa, ekonomiczna analiza! I wszystko poparte argumentami, że ho ho! Wraz z podaniem wiarygodnych źródeł. Jestem pod wrażeniem. I ten patriotyzm wyrażający się pisaniem w ojczystym języku sadząc błędy ortograficzne. Porażające!
        • nerwus0 Holla, droga pani.. 26.01.11, 20:09
          gownos napisał:

> licki (przemysl hollocaust, judeopolonia, michnikowszyzna, Urban ze swoim NIE -

Nie hollokaust a holokaust.
    • kbamm Już myślałem, że p. JK zagrał na Janka kontrabasie 26.01.11, 12:00
    • robstork Co do Orła Białego 26.01.11, 12:02
      Przypomnę tylko, że mówiąc "jednorodne życiorysy" pewnie miał na myśli swojego wiceministra Kryże. A co do orderu, to jego brat, którego tak wybiela, był również pieniaczem - z funkcji kanclerza kapituły ustąpiła wtedy prof. Barbara Skarga, która poczuła się urażona jego wypowiedzią, że "najwyższe odznaczenia, co niestety, tyczy się też Orderu Orła Białego, dostają ludzie zasłużeni ale dla PRL". Odeszli też Mazowiecki, Geremek, Bartoszewski. W zamian Kaczyński powołał do kapituły Gwiazdę i Olszewskiego.
      Ta wojna z całym światem i za każdą cenę moim zdaniem zaczęła się wtedy, kiedy Wałęsa pozbył się bliźniaków ze swojego otoczenia.
      • gownos Re: Co do Orła Białego 26.01.11, 15:39
        przeciez Gieremek, Mazowiecki i Bartoszewski to zadne autorytety - to zaprzanstwo.
        • asdi Re: Co do Orła Białego 26.01.11, 22:35
          Jak twoim autorytetem jest kaczyński, to rzeczywiście nie ma o czym dyskutować:)
    • nerwus0 Kaczyński u Pospieszalskiego: Wojna zaczęła się... 26.01.11, 12:04
      SPIEPRZAJ DZIADU Z WAWELU !!!
    • pracownikxyz Już wiadomo kto zostanie ministrem propagandy ... 26.01.11, 12:10
      ... w ewentualnym moherowym rządzie.
    • cleryka Kaczyński u Pospieszalskiego: Wojna zaczęła się... 26.01.11, 12:12
      Pospieszalski to ćwierćgłówek! Manipulację fatalnie opanował,bo jego Guru nie dał się wciągnąć,odpędzał się przed próbą pytań,jak od natrętnej muchy. Jednak głupi Jasio powinien zniknąć z anteny TVP!
      • sam_gaz Jeden dureń z wizytą u drugiego durnia..... 26.01.11, 12:13
        wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8969355,Bedzie_dymisja_Klicha___Po_raporcie_Millera_ktos_poleci_.html#opinions
    • kajetanjan Kaczyński i Pospieszalski - niech ida precz! 26.01.11, 12:15
      Mam silne przekonanie że ogromna częsć naszych rodaków traktuje Kaczyńskiego jako złą chorobę. Wierzę że pozbędziemy sie tej choroby i Polska polityka pójdzie wrzeszcie lepsza drogą. Moim zdaniem to gigantyczny oszołom który miesza na szczeście niewiulu ludziom w głowach. Nie chce tego gościa !!
    • antykagan0 Kaczyński u Pospieszalskiego: Wojna zaczęła się... 26.01.11, 12:22
      Błagam, przestańcie m\pisać o ścierwie pospieszalskim i rzygowinach kanalii, która zamordowała 96 osób.
    • tatayoolki medale byłym UBekom dawał 26.01.11, 12:25
      a jego brat medale były UBekom dawał i nie miał z tym problemu, daj pan spokój !
    • bydgoszczanin3 Kaczyński u Pospieszalskiego: Wojna zaczęła się... 26.01.11, 12:30
      cale zycie dziekuje Bogu ze nie jestem pisdzielcem!!
      • hajota Re: Kaczyński u Pospieszalskiego: Wojna zaczęła s 26.01.11, 13:05
        Na mnie wrażenie wywarł końcowy kawałek wypowiedzi Prezesa - sens był taki, że Polacy pracujący w Wielkiej Brytanii dostają najniższe możliwe stawki, niższe nawet niż ludzie z krajów afrykańskich, i że to oczywiście wina obecnych władz Polski, bo ośmieszają i deprecjonują polski patriotyzm, poniżają nasz kraj itp. Już widzę, jak angielscy pracodawcy rzucają się co rano na serwisy wiadomości z Polski i zależnie od tego, co wyczytają, ustalają stawki dla Polaków.
    • olala-la Kaczyński u Pospieszalskiego: Wojna zaczęła się... 26.01.11, 12:32
      "Nie chcę się bawić w diagnozy" - Panie Kaczyński, Pan się bawi w diagnozy od samego początku i rzuca Pan oskarżeniami na lewo i prawo, zwykle są one śmieszne i wyssane z palca
      "Czy tradycyjna przesłanka polityki Tuska, że nie wolno uczynić nic co by przyznawało rację PiS?"- to raczej jest Pana przesłanka, wszyscy widzimy że jak tylko PO ruszy choć jednym paliczkiem, to już jest negatywnie komentowane, nieważne jest to czy mają rację, czy nie. Bo jak mają rację to i tak jej nie mają:)
      "PiS jest przedmiotem furiackiego ataku ze strony PO i ogromnej części mediów"- powiedziałabym, że to raczej Pan jest przyczyną sporów, rozłamu w Polsce, niezdrowego ataku na Rząd i mdłości na samo słowo "Smoleńsk" u większości Polaków. Przez Pana nikt już nie chce o tym słuchać, ale wszyscy i bez Pana doskonale by o tym pamiętali i potrafiliby dbać o dobre imię zmarłych w katastrofie.

PiS miał szansę pokazać na co go stać rządząc, jak również Pan pokazał na co go stać będąc premierem- jak widać, na niezbyt wiele, skoro Polacy więcej już nie zaufali...

Śmieszne jest to rzucanie oskarżeniami. Taki z Pana katolik??? to proszę się do tego ustosunkować: "WIDZI DRZAZGĘ W OKU BRATA SWEGO, A BELKI W SWOIM NIE WIDZI"
    • wlekawa Kaczyński u Pospieszalskiego: Wojna zaczęła się... 26.01.11, 12:37
      Koronka do Bożego Miłosierdzia:

1 x Od wojny, ognia, moru i PiS-u u władzy,
      Zachowaj nas Panie
      !

1 x Ojcze nasz,...
      10 x Zdrowaś Mario,...
    • zbyszek.bejach Kaczyński u Pospieszalskiego: Wojna zaczęła się... 26.01.11, 12:40
      Przyznaję szczerze, że chyba jestem masochistą bo staram się czytać Kaczyńskiego z wielu źródeł i czytam komentarze na jego temat również z wielu źródeł. Robię to po to żeby znaleźć sens życia tego człowieka. Chyba jednak do żadnego sensownego wniosku poza wybitnie negatywnym dla tego człowieka nie dotrę. Naprawdę nie płakałbym po Tusku, ale autentycznie boję się wygranej Kaczyńskiego w polityce. Nie będę się odnosił do oczywistych kłamstw głoszonych przez niego natomiast spróbuję przedstawić jego wizję Polski taką jaką odbieram z jego wypowiedzi. Kolejno wg kaczyńskiej hierarchii po wygranych wyborach:
      1. wyeliminować z życia publicznego (a może nawet w uzasadnionych przypadkach fizycznie) wszystkich, którzy w jakikolwiek sposób nie zgadzają się z Kaczyńskim
      2. Organizować rocznice, obchody, święta uznawane przez Kaczyńskiego. Obecność wszystkich obywateli obowiązkowa.
      3. Zapewnić właściwą pozycję i nietykalność strukturom administracyjnym kościoła katolickiego w Polsce
      4. Rozbudować państwowe aparaty kontroli i nadzoru
      5. W relacjach międzynarodowych jednoznacznie i za wszelką cenę bronić honoru i wartości chrześcijańskich Rzeczpospolitej Polskiej
      6.Nie pozwolić za wszelką cenę na jakikolwiek krytyczne opinie szargające (wg Kaczyńskiego) honor Rzeczpospolitej
      7. W obronie honoru nawet umrzeć bo Polska uber alles.
      • nerwus0 Re: Kaczyński u Pospieszalskiego: Wojna zaczęła s 26.01.11, 13:01
        zbyszek.bejach napisał:
        > 7. W obronie honoru nawet umrzeć bo Polska uber alles.

Chyba już jeden taki był. Urodził się w Braunau w Austrii.
        Malarz z zawodu. Jak mu to było?
        Jakoś na h.. albo ch..
        Aha, Adolf.

PS. w nowej pisowni niemieckiej można zamiast ü napisać ue, wymawia się tak samo, bo chodziło ci o "über alles". To tak gwoli wyjaśnienia nie zarzut.
        • nerwus0 Re: Kaczyński u Pospieszalskiego: Wojna zaczęła s 26.01.11, 13:03
          Ha, sam sobie strzeliłem w nogę.
          Napisałem "pisownia". Ale bez skojarzeń.
        • zbyszek.bejach Re: Kaczyński u Pospieszalskiego: Wojna zaczęła s 26.01.11, 13:22
          nie wiedziałem jak napisać to u z dwoma kropkami, ale miałem nadzieję, że zostanę zrozumiany. Niemieckiego nie znam.
          • nerwus0 Re: Kaczyński u Pospieszalskiego: Wojna zaczęła s 26.01.11, 13:42
            zbyszek.bejach napisał:

> nie wiedziałem jak napisać to u z dwoma kropkami, ale miałem nadzieję, że zosta
            > nę zrozumiany. Niemieckiego nie znam.

OK. Nie miałem pretensji. Była okazja czegoś nauczyć więc ją wykorzystałem.
            Pzdr.J.
      • demetria11 Re: Kaczyński u Pospieszalskiego: Wojna zaczęła s 26.01.11, 19:36
        Ad. 7. Ze słów na "h" prezez zna tylko haki, histerię i humory. O honorze nigdy nie słyszał.
    • bogucjusz Sp... dziadu! 26.01.11, 12:45
      I zabierz ze sobą wawelskiego sublokatora.
    • koham.mihnika.copyright Kabaret bardzo starszego pana 26.01.11, 12:46
      bardzo prosze sie nie smiac.
    • nerwus0 Opozycja??? 26.01.11, 12:47
      Jak rozumieć słowo "opozycja" w wydaniu pisuarów?
      Premier Tusk powie:
      Jaki pan Kaczyński mądry.
      Co powinna odpowiedzieć opozycja pisdowska?
      Oczywista oczywistość....
      • stach_79 Re: Opozycja??? 26.01.11, 13:14
        ich zadaniem jest tylko zaburzać pracę rządu, dążyć do jego obalenia za wszelką cenę bo przecież Tusk tak jak Wałęsa po zwyciestwie stał się wrogiem i komunistą! Co za przewrotni hipokryci ci pisiarze!
      • demetria11 Re: Opozycja??? 26.01.11, 19:58
        Pisiorki zażarcie atakują każde słowo pana premiera. Gdyby premier wyszedł na mównicę i powiedział: "Ziemia jest okrągła", od razu z ław pisowskich zerwałaby się grupa buraczanoczerwonych z oburzenia posłów krzyczących: "To kłamstwo", "Zaprzeństwo!", "Profesor X ze słynnej toruńskiej uczelni udowodnił w zeszłym tygodniu, że nasza planeta jest okrągła!", itp., itd. Obawiam się, że gdyby pan premier powiedział "Pan Kaczyński jest mądry", też by został zaatakowany przez falę oburzonych do żywego pisiorków zarzucających mu łgarstwo, bo myślenie nie jest mocną stroną kaczystów, a poza tym prezes dał rozkaz "Atakować!", a oni nic nie robią wbrew poleceniom wodza...
    • geruzja Kaczyński u Pospieszalskiego: Wojna zaczęła się... 26.01.11, 12:55
      "powrót na ścieżkę" podejrzeń,pomówień ,podstępu i oskarżeń nie popartych dowodami!Dziękujemy za taka perspektywę.Spokój jeszcze się nie znudził społeczeństwu i nie pójdzie na pisowska wojenkę .
    • konrad.ludwik02 Mimo rozlicznych błędów popełnianych prez Premiera 26.01.11, 13:07
      Mimo rozlicznych błędów popełnianych prez Premiera Tuska, większość Polaków i tak nie zagłosuje na Pana Prezesa PiS, bo przeświadczona jest, iż ten byłby jeszcze daleko gorszym premierem. A już zwłaszcza trudno zaufać człowiekowi-kameleonowi!
      Kamieniem probierczym oceny Premiera Tuska będzie raport Komisji Rządowej kierowanej przez Ministra Millera, ustalający przyczyny dojścia do katastrofy smoleńskiej.
      Jeżeli zatajone zostaną w nim niektóre dowody, np. zapis ostatniej rozmowy Braci Kaczyńskich przez tajemniczo zaginiony służbowy telefon satelitarny Tupolewa, w kwestii lądowania w zamglonym Smoleńsku czy na bezpiecznym lotnisku zapasowym - ciemno widzę!
    • stach_79 A pamiętacie jak Jarek kłamał?? 26.01.11, 13:10
      1.Nie będę premierem gdy mój brat będzie prezydentem
      2.Nie będzie koalicji z Samoobroną.
      3.Nie zmienia się ordynacji wyborczej przed wyborami
      4.Nie podniesiemy akcyzy na paliwo.
      5.Trzy miliony mieszkań
      6.Niższe podatki
      7.Tanie państwo i redukcja administracji
      8.Marcinkiewicz - premier na całą kadencję.
      9.Afera bilboardowa.
      10.Chcemy koalicji z PO.
      11.PO jest w koalicji z SLD.
      12.Nie bedzie TKMu.
      13."Moja teczka jest sfałszowana".
      14.W rządzie nie będzie przestępców!
      15.Byli szefowie dyplomacji byli na usługach KGB.
      16.Wycofamy wojsko polskie z Iraku.
      17.Kler nie ma wpływu na politykę PiS
      18.Prowadzimy politykę zagraniczną dla dobra Polski.
      19.Obniżymy ZUS.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka