Dodaj do ulubionych

Mucha nie dostanie "jedynki" na liście PO. Z po...

05.02.11, 10:44
Mam 72 lata, rozumiem sens wypowiedzi Pani Poseł - i nie oburzam się. W trudnej sytuacji naszej służby zdrowia stale pojawiają się dylematy dramatyczne. I ceniąc Panią Poseł (naszą najpiękniejszą) za wiele sensownych wypowiedzi, nie przesadzał bym z obawami o odbiór tej "nienajfortunniejszej" wypowiedzi - przez ludzi starszych. I gdybym był lublinianinem, to bez względu na miejsce na liście - oddał bym głos na Panią.
Obserwuj wątek
    • mekmis Mucha nie dostanie "jedynki" na liście PO. Z po... 05.02.11, 10:50
      Ciekawe na czym polega ta bardzo ciężka praca w sejmie - to jest śmieszne , żaden z tych p"osłów" nigdy nie splamił sie ciężka pracą a ciągle o tym mówią - pieprzone darmozjady od lewa do prawa.
      • imie_jaszczomp Re: Mucha nie dostanie "jedynki" na liście PO. Z 05.02.11, 12:15
        >Ciekawe na czym polega ta bardzo ciężka praca w sejmie - to jest śmieszne , żaden z tych p"osłów" nigdy nie splamił sie ciężka pracą a ciągle o tym mówią - pieprzone darmozjady od lewa do prawa.<
        Właśnie! Te cholerne darmozjady nic nie robią. Tyle czasu do wyborow, a oni tylko kombinuja jak sie zalapac na intrana posadke. Wlasciwie trudno sie dziwic. Robota-zadna, niezla kasa co miesiac, no i ŻAAADNEJ odpowiedzialnosci. Życ, nie umierac.
    • jwasz1952 Re: Mucha nie dostanie "jedynki" na liście PO. Z 05.02.11, 11:03
      Zgadzam sie z panen.W Polsce tylko prezes partii opozycyjnej może pi...olić bezkarnie głupoty ku uciesze i akceptacji IV władzy.
      "Ląduj dziadu we mgle,po trupach do celu"-czy to była treść tajnej instrukcji lądowania w Smoleńsku?
    • mus-zek0 Mucha nie dostanie "jedynki" na liście PO. Z po... 05.02.11, 11:14
      Zgadzam się z wypowiedziami posłanki Muchy, duża część ludzi starych (nie wszyscy), traktuje wizyty u lekarzy, jako swoistą formę rozrywki, co do sensu wykonywania kosztownych zabiegów także, choć tu już występują dylematy moralne, które z sensownością i opłacalnością nie mają nic wspólnego.
    • qulqa dziwne 05.02.11, 11:36
      Posłanka powiedziała prawdę. Po czym dostała wpier... za coś, o czym wszyscy wiedzą, a każdy boi się powiedzieć.
      Sądziłam, że PO ma więcej klasy.
      • jott-ka Re: dziwne 05.02.11, 11:54
        qulqa napisała:

> Posłanka powiedziała prawdę. Po czym dostała wpier... za coś, o czym wszyscy wi
        > edzą, a każdy boi się powiedzieć.
        > Sądziłam, że PO ma więcej klasy.

czy PO ma tylko jeden okręg wyborczy?
        tylko w Lublinie?
        moze to wstęp do wprowadzenia okręgów jednomandatowych?
        i co?
        przetestować na kobiecie?
        tak najłatwiej w społeczeństwie z 'maskulizmem utajonym'.
    • jott-ka Re: Mucha nie dostanie "jedynki" na liście PO. Z 05.02.11, 11:46
      a co?
      okazało się,że w przedbiegach do miejsc na listach wyborczych PO ma za krótkie nogi?
      a może manipulacja dziennikarska wyrwanymi z kontekstu wypowiedziami ma az taką siłę manewru miejscami na listach?
    • ajakzupa starość 05.02.11, 11:56
      Starość i choroba jako rozrywka.

Może warto dostarczyć chorym staruszkom i innej rozrywki: schować dowody osobiste, schować okulary, połamać laski (najlepiej na nich), schować protezy, zmniejszyć emerytury...

• jott-ka Re: starość 06.02.11, 08:06
        ajakzupa napisał:

> Starość i choroba jako rozrywka.
        >
        > Może warto dostarczyć chorym staruszkom i innej rozrywki: schować dowody osobis
        > te, schować okulary, połamać laski (najlepiej na nich), schować protezy, zmniej
        > szyć emerytury...
        >

i wprowadzić 'scieżkę zdrowia',czyli roboty drogowe na trasie dostępu do najblizszego lekarza

ps
        ale to też prawda-a raczej jej część-o czym się wypowiedziała POsłanka Mucha
    • ajakzupa Re: Mucha nie dostanie "jedynki" na liście PO. Z 05.02.11, 11:59
      Zanim twoją wypowiedź nazwę wyjątkowym skur..., proszę pokornie, abyś powiedział, czy gdyby tak jak Mucha z PO powiedziała Kempa z PiS-u, to też Kempę byś rozumiał i nie oburzałbyś się z powodu jej barbarzyńskich słów.

• ajakzupa Re: Mucha nie dostanie "jedynki" na liście PO. Z 05.02.11, 12:01
      jurber1, Zanim twoją wypowiedź nazwę wyjątkowym skur..., proszę pokornie, abyś powiedział, czy gdyby tak jak Mucha z PO powiedziała Kempa z PiS-u, to też Kempę byś rozumiał i nie oburzałbyś się z powodu jej barbarzyńskich słów.
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Mucha nie dostanie "jedynki" na liście PO. Z 07.02.11, 10:28
        Rzecz w tym że Kempa tego nie powiedziała i zapewne nie powie.
    • antobojar Jako staruszek stwierdzam: Mucha ma 100% racji 05.02.11, 12:29
      Zanim ktoś wyrazi opinie, powinien przeczytać jej autoryzowany wywiad..
      www.joannamucha.pl/upload/20110202_WYWIAD.pdf

W mojej opinii to jedna z najbardziej pozbieranych osób wśród posłów, mająca szeroką wiedzę w sprawach którymi się zajmuje i odwagę wyrażania swoich przekonań..
      Prawda jest taka: To niemożliwe żeby po reformie służby zdrowia WSZYSCY byli zadowoleni..
      A p. Mucha woli żeby niezadowoleni byli nieuczciwi lekarze i administratorzy placówek medycznych..
      • brat_barnaba Re: Jako staruszek stwierdzam: Mucha ma 100% racj 05.02.11, 13:41
        W wersji wywiadu, który opublikowała sama pani posłanka, jest OK, bo inkryminowany cytat brzmi:
        "Znam z opowieści ordynatora ortopedii, który jest w stanie załatwić sobie w NFZ kontrakt na wykonywanie operacji biodra na tak wysokim poziomie, że problemem staje się znalezienie pacjenta! Po zoperowaniu wszystkich osób starszych w bliższej i dalszej okolicy zamierzał wysyłać autokar do domu spokojnej starości, bo tam właściwie każdy kwalifikuje się na operację biodra. Jeśli jest to osoba starsza - ale chcącaodzyskać sprawność - to wszystko jest w porządku. Ale jeśli w wyniku takiego postępowania operacji poddaje się pacjenta, który już od kilku lat nie chodzi, ma zwiotczałe mięśnie, bardzo słaby kontakt z otoczeniem a dodatkowo problemy kardiologiczne - to poddanie takiego pacjenta operacji w większym stopniu zagraża jego życiu niż służy jego poprawie!"
        I trudno się z taką wypowiedzią nie zgodzić.
        Może więc faktycznie pani posłanka powinna uważniej autoryzować swoje wywiady.
        Notabene, całość wywiadu (przynajmneijw tej wersji jak na stronie pani posłanki) jest interesująca i świadczy o dużej wiedzy pani posłanki z zakresu organizacji służby zdrowia. Tyle, że pani poseł ma niejako obowiązek znać się na tym, bowiem zawodowo zajmuje się właśnie ekonomią służby zdrowia i nawet ma tytuł naukowy doktora.
        • pawel.nn Mucha ma rację? 05.02.11, 14:38
          Pewnie ma. Tylko co z tego. Argument typu "Znam z opowieści ordynatora" jest na poziomie "znajoma z pociągu której szwagier chodził do klasy z Tuskiem czy Kaczyńskim mówiła mi..." - co to za argument? A o patologi służby zdrowia wiemy od dawna (wyceny) a w końcu pani Mucha jest posłanką rządzącej od ponad 3 lat PO. System finansowania służby zdrowia bardzo ważna rzecz. Tylko dlaczego nikt od wielu lat nie chce wprowadzić systemu kart chipowych takich jak w Śląskim NFZ. O ileż upraszcza on system jednocześnie uniemożliwiając wiele patologii to chyba nikogo nie trzeba przekonywać.
          I tu rodzi się pytanie: dlaczego nasi rządzący różnych opcji politycznych nie są zainteresowani przejrzystością procedur? Bo co? Naruszy układy?
    • antobojar A Platforma GOWINieje na potegę.. haha.. 05.02.11, 12:36
      Źle się to skończy...
    • cul-de-sac Może zapomnieć o jedynce - powiedział tygodnikowi 05.02.11, 12:46
      "Wprost" członek władz lubelskiej PO. Jego wypowiedz wskazuje na dosc negatywne uczucia jakie zywi ow czlonek do swojej partyjnej kolezanki. Jest zaprzeczeniem kolezenskiej lojalnosci.
      Wywiad poslanki, wg mnie. byl rzeczowy, az "lopatologiczny". Moze stad okreslenia zrozumiale dla wszystkich ale zle pojmowane.
    • geruzja Mucha nie dostanie "jedynki" na liście PO. Z po... 05.02.11, 13:03
      Od tej ciężkiej sejmowej pracy ucierpiała główka,stąd wysoce niestosowne wypowiedzi.Ona nie powinna znaleźć się na liście kandydatów.Bo to nie babina stojąca pod geesowskim sklepem,a posłanka reprezentant narodu!Pobłażliwość partii politycznych wobec ich członków jest zastanawiająca!
    • robert9998 Mucha PO niczym naziści z selekcja ludzi 05.02.11, 13:45
      Posłanka Mucha gdy chodzi o przyjaciół z PO w sprawie dziwnych przydziałów kontraktów z NFZ Lublin, dla kolegów z PO mających niepubliczne zakłady opieki zdrowotnej, nie protestowała .
      lublin.gazeta.pl/lublin/1,48724,8906201,NFZ__Przychodnie_czlonkow_PO_z_dobrymi_kontraktami.html?as=2&startsz=x
      PO ma prawdopodobnie takie rozwiązanie problemów w służbie zdrowia, jakie miała posłanka Mucha czyli sekcja ludzi . Sekcjonowanie według PO: ludzie powyżej 60 lat nie będą leczeni reszta będzie zależeć od szans na wyzdrowienie.
      Wszyscy płacimy składkę zdrowotna pół naziści prawicowej PO, którzy proponują m/w taka miłość(jesteś nieuleczalnie chory to dostaniesz zastrzyk dożylny z powietrza i finisz).
    • bogdan331 Mucha nie dostanie "jedynki" na liście PO. Z po... 05.02.11, 13:46
      Bez klasy robi sie to peło.Oj bez klasy!Muchy,Żmijany,Palikoty Klichy i tp.Wybrańcom narodu nie wypada brechtać co ślina na ozór przyniesie.Też mi krasawica odmóżdżona.Dożyj mucho wieku matuzalemowego i pogłówkuj wtedy.peło jak pisbolszewia.
      • mus-zek0 Re: Mucha nie dostanie "jedynki" na liście PO. Z 05.02.11, 15:17
        bogdan331 napisał:

> Bez klasy robi sie to peło.Oj bez klasy!Muchy,Żmijany,Palikoty Klichy i tp.Wybr
        > ańcom narodu nie wypada brechtać co ślina na ozór przyniesie.Też mi krasawica o
        > dmóżdżona.Dożyj mucho wieku matuzalemowego i pogłówkuj wtedy.peło jak pisbolsze
        > wia.
        W takim wieku już się nie główkuje, tylko rżnie pod siebie, z czego według Ciebie należy się cieszyć i wymagać szacunku, tak od siebie jak i od innych.
    • przedwieczorny Mucha nie dostanie "jedynki" na liście PO. Z po... 05.02.11, 14:01
      Przynajmniej powiedziała co myśli. Teraz dostała nauczkę i wie że mówić trzeba to co należy. Myśleć będzie dalej to co myśli a co gorsza będzie robić to co myśli. Tylko już nam o tym nie powie.
    • brzmski co na to mucha? 05.02.11, 14:03
      niewiele mucha straci gdy nie zostanie wyróżniona, i "nie dostanie jedynki"; wszak w naturze muchy - siadać na... kupie
    • krzysiekd47 Mucha nie dostanie "jedynki" na liście PO. Z po... 05.02.11, 14:13
      KURESTWO JEDNEGO SCIERWOJADA KTORY ZMANIPULOWAŁ WYPOWIEDZ DZIEWCZYNY . TAKIE MENDY DZIENNIKARSKIE TO W RYJ NAWET NIE WARTO DY
    • condor-2 Mucha nie dostanie "jedynki" na liście PO. Z po... 05.02.11, 14:23
      Łoj jaka łona zapracowana w sejmie,kto by myślał, kasa ich trzyma w sejmie,kasa tylko sie liczy,trzymają się fotela sejmowego jak wszy kożucha.
    • khnc55 Pani Mucha zapomina 05.02.11, 14:24
      że sama kiedyś będzie miała 85 lat, i to szybciej niż jej się wydaje
    • erte2 Mucha nie dostanie "jedynki" na liście PO. Z po... 05.02.11, 14:27
      Oczywiście dużo bardziej opłaca się mówić że "Należy pochylić się z troską nad każdym chorym, emerytem, rencistą. Należy każdemu zabezpieczyć pełen dostęp do najnowocześniejszych metod leczenia, najdroższych leków i najlepszych lekarzy itd. A pieniądze są i będą" - jak mawiał najlepszy i najuczciwszy z wiceprwmierów, ulubieniec Jarosława Kaczyńskiego - Andrzej "Sexy" Lepper.
      Natomiast pani poseł powiedziała po prostu prawdę. Żaden kraj na świecie - łącznie z Norwegią czy Kuwejtem - nie jest w stanie zapewnić swoim obywatelom dostępu do wszystkich metod leczenia i wszystkich zabegów. To jest po prostu brutalna prawda, a przecież od polityka prawdy się podobno domagamy.
      Niestety, duża część społeczeństwa lubi być oszukiwana. Ja wolę mimo wszystko prawdę, nawet jeśli jest ona niezbyt miła kub trudna.
    • aaron_agorenstein "Darmowa" służba zdowia nie może być racjonalna. 05.02.11, 14:27
      Stać na nią jedynie bardzo bogate kraje, w których ponadto istnieje długa tradycja przestrzegania prawa, lojalności wobec wspólnoty (Holandia, kraje skandynawskie), tj. takie kraje, gdzie ludzie mają jeszcze jakieś hamulce w "kombinowaniu".

Biednej Polski, w której "kombinowanie" jest akceptowaną formą "zaradności", nie stać na takie fanaberie.
    • aron2004 Re: Mucha nie dostanie "jedynki" na liście PO. Z 05.02.11, 14:49
      No to mamy 2 Dżołany jedna mądrzejsza od drugiej. ATSD gdyby nie KK i PiS to już dawno by była eutanazja jak w Holandii. Babcie wiedzą dobrze co robią dając na tacę i głosując na Jarosława Wielkiego.

• mus-zek0 Re: Mucha nie dostanie "jedynki" na liście PO. Z 05.02.11, 15:37
        aron2004 napisał:

> No to mamy 2 Dżołany jedna mądrzejsza od drugiej. ATSD gdyby nie KK i PiS to ju
        > ż dawno by była eutanazja jak w Holandii. Babcie wiedzą dobrze co robią dając n
        > a tacę i głosując na Jarosława Wielkiego.
        >
        >
    • moherowa.lux Mucha nie dostanie "jedynki" na liście PO. Z po... 05.02.11, 16:03
      Ja zupełnie nie rozumiem o co te pretensje do p.Mucha.Przecież głosno powiedziała to co wszyscy widzą w przychodniach.Ma rację.Te wszystkie emerytki - bo one w tych kolejkach wiodą prym -należy np.za już druga wizytę w tym samym miesiącu skasować 10 zł.One kolejki do lekarzy traktuja jak rozrywkę.I powiem brutalnie zabieraja miejsce i czas naprawdę chorym,ktorzy juz nie maja takiego przebicia.Ja ongis pod jednym gabinetem naliczyłam,aż 18 wdów.Rozświergotanych i w dobrych humorach.
      Ja sama jestem po 60-dziesiątce,więc moja wypowiedz jest na pewno obiektywna.
      A widac,że w PO nie są obiektywni.Niech może zajmą się lepszym dostepem do lekarzy specjalistów-kardiologów,onkologów i na pewno ginekologów.Ze o stomatologach nie wspomnę.To tych specjalistów np.w pomorskiem dla mieszkańców małych miejscowości ,wsi jest b.trudny dostęp.I brak szybkiego leczenia,bo do lekarza daleko i trudno znaleść szybki termin,sprawia ,że mamy eutanazję ukrytą.Mieszkam na wsi,gdzie umieralność na serce,nowotwory,czy udary jest duża.
      • snellville Re: Mucha nie dostanie "jedynki" na liście PO. Z 05.02.11, 16:41
        moherowa.lux napisała:

> Ja zupełnie nie rozumiem o co te pretensje do p.Mucha.Przecież głosno powiedzia
        > ła to co wszyscy widzą w przychodniach.Ma rację.Te wszystkie emerytki - bo one
        > w tych kolejkach wiodą prym -należy np.za już druga wizytę w tym samym miesiącu
        > skasować 10 zł.One kolejki do lekarzy traktuja jak rozrywkę.I powiem brutalnie
        > zabieraja miejsce i czas naprawdę chorym,ktorzy juz nie maja takiego przebicia
        > .Ja ongis pod jednym gabinetem naliczyłam,aż 18 wdów.Rozświergotanych i w dobry
        > ch humorach.
        > Ja sama jestem po 60-dziesiątce,więc moja wypowiedz jest na pewno obiektywna.
        > A widac,że w PO nie są obiektywni.Niech może zajmą się lepszym dostepem do leka
        > rzy specjalistów-kardiologów,onkologów i na pewno ginekologów.Ze o stomatologac
        > h nie wspomnę.To tych specjalistów np.w pomorskiem dla mieszkańców małych miejs
        > cowości ,wsi jest b.trudny dostęp.I brak szybkiego leczenia,bo do lekarza dalek
        > o i trudno znaleść szybki termin,sprawia ,że mamy eutanazję ukrytą.Mieszkam na
        > wsi,gdzie umieralność na serce,nowotwory,czy udary jest duża.
        ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
        No i po co moherowa wystarczylo lux Bo taka pani jest.
        Jednak sa w Polsce kobiety doswiadczone zyciem bez odchylow i czarow,ktore widza swiat takim jakim jest.
        USSS!...a juz sie balem ze gdy dozyje 60-tki tez mi sie popierdzeli bo do tej pory w Polsce widze tylko zle znaki.
        Poczulem sie mlodszy ,wielkie dzieki p.Lux.
    • snellville Mucha nie dostanie "jedynki" na liście PO. Z po... 05.02.11, 16:30
      Cos wam powiem moi starsi rodacy.
      W takim wieku robiac na was opracje lekarze uzywaja(powiedzialbym w 80%-ach) was glownie jako kroliki doswiadczale.
      Nie oszukujmy sie tutaj bo taka jest prawda .
      Jesli sie uda na 80-letnim pacjecie tzn. ze nastolatek ma wieksze szanse na rekowlescencje.
      Jest to cjcha tajemnica lekarzy .
      Czy winic ich za to?......nie wiem,wiem ze decyzja zawsze nalezy do mnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka