Dodaj do ulubionych

Olejnik do Najsztuba: Nie jesteśmy w bunga bunga

14.02.11, 12:40
Monika O.: "publika... jak jest Kempa to ją ogląda"; Pani Moniko ! Nie tylko ogląda, ale głównie JĄ słucha ! Bo po trzech "M.O.": "pani pozwoli", B.K.: "pani pozwoli" , Kempa ciągnie swój ślinotok a elokwentna M.O. słucha potulnie i rezygnuje z zadania ważnego pytania... A "publika" czeka, czeka... bo liczy że M.O. wreszcie zada to ważne pytanie i wymusi odpowiedż !
Obserwuj wątek
    • skuba2 Olejnik do Najsztuba: Nie jesteśmy w bunga bunga 14.02.11, 12:41
      Na litość boską! Wierzę pisze się przez "RZ"
      • 0kostek Moniczka jest przewidywalna jak każdy najemnik. 14.02.11, 15:35
        Bierze kasę i robi to co od niej oczekują mocodawcy.
        Robi kobieta dobrą robotę i chwała jej za to.
        Grunt że my starsi bracia u steru jesteśmy z niej zadowoleni .
    • tak_bywa Olejnik do Najsztuba: Nie jesteśmy w bunga bunga 14.02.11, 13:02
      Pani Moniko, z wypowiedzi na temat prof. Balcerowicza; "Fascynuje mnie postać Leszka Balcerowicza, który dawno temu mówił językiem kompletnie niezrozumiałym dla publiczności", wnioskuję, że Pani intelekt faktycznie "zjechał" do poziomu dzisiejszych polityków i celebrytów. Mimo, że nie mam wyższego wykształcenia, to właśnie rozumiałam (od początku), każde zdanie prof.Balcerowicza. Jako jeden z kilku ekonomistów, potrafił i nadal potrafi czystą polszczyzną, jasno wyjaśniać zawiłości ekonomiczne. A Pani nawet nie była w stanie zrozumieć tego, że lista z propozycjami ew. możliwości cięć budżetowych nie została sporządzona po to aby ją zastosować w całości, co zresztą profesor tłumaczył jasno i klarownie nie jeden raz. Skoro tak wykształcona dziennikarka nie potrafi prostych rzeczy zrozumieć, to czego wymagać od tzw. "szarych Obywateli" ? Woda sodowa p.Moniko, woda sodowa - trzeba poważnie i rzetelnie uprawiać każdy zawód, tym bardziej zawód tzw. zaufania publicznego - jakim miał być zawód dziennikarza.
      • aaannemarie Re: Olejnik do Najsztuba: Nie jesteśmy w bunga bu 14.02.11, 20:20
        Ja także od początku rozumiałam Balcerowicza. Mówi jasno i zwięźle. Zna dobrze język ojczysty i temat, na który się wypowiada..
    • asiazlasu uuuuuuuuuuuuu 14.02.11, 13:08
      "I nie dziwi się, że wielu ludzi w nią wieży" !!!!!

oh oh
      • proch32 Re: uuuuuuuuuuuuu 14.02.11, 17:02
        No bo pani Monika jest prawdziwa wieza godna wiary (intelektualnie ruwna Kaczynskiemu)
    • vibhisana Olejnik: tuba PO 14.02.11, 13:55
      Niestety takie są fakty. Pani Olejnik wybiera sobie kogo chce atakować(Napieralski, który nic nie robi w sprawie świeckiego Państwa, a SLD nie dość lewicowe), a komu pozwolić wylewać ślinotok(Kempa sama pytająca i sobie odpowiadająca). Programowa antyrosyjskość Olejnikowej(Anodnia vs. Generał Błasik), to też platformerski PR. Dziewczyna stara się jak może wspierać Rząd Donalda!
      • g00sman Re: Olejnik: tuba PO 14.02.11, 23:27
        Zaraz, zaraz... To PO nie jest już teraz prorosyjskim pachołkiem? Coś mi się tu nie zgadza...
    • zaifi3 Co to jest????? 14.02.11, 14:00
      Wolałabym,aby tego tekstu nie było,jak można się tak wyłożyć????
      • bmarq Re: Co to jest????? 14.02.11, 14:46
        Jak to, co to jest? To są prawdziwe poglądy pani Olejnik. A że podobne do tego co można usłyszeć pod sklepem GS-u? Taką mamy dziennikarską "elytę".
      • antobojar Strasznie to bulwarowe i megalomańskie.Czy świat.. 15.02.11, 07:22
        mediów, bez względu na polityczne opcje, podjął się zadania kretynizacji Polaków...?
    • cekinad Olejnik do Najsztuba: Nie jesteśmy w bunga bunga 14.02.11, 14:10
      Nie ma autorytetów także wśród dziennikarzy-są jeszcze bardziej przewidywalni od polityków np. pani "konik" to do znudzenia katastrofa Smoleńska bo to jest łatwe i nie wymaga żadnej wiedzy i przygotowania tylko powtarzania różnych plotek i bzdur.Fakty natomiast będą po zakończeniu działań organów naszego Państwa co powinna Pani uświadamiać ludziom i wtedy byłoby to rzetelne dziennikarstwo.
    • tornson Jasio-Maria "Niemcy mnie biją" Rokita to niby 14.02.11, 14:20
      intelektualista? Balcerowicz to fascynująca postać? Chyba jak ktoś fascynuje się, że tak powiem, ciemną stroną mocy to może tak. A z tą uwagą o Anodinie to już wyszło z Monisi typowe kato-narodowe polactwo.
    • jurek4491 Olejnik do Najsztuba: Nie jesteśmy w bunga bunga 14.02.11, 14:38
      Zamach był ale tylko w łepetynach PiSiorów, każdy zdrowy na ciele i umyśle małpiszon wie jak było,warunki były takie że nawet startować się nie powinno nie mówiąc o lądowaniu.Jeden gość bardzo ale to bardzo chciał wylądować więc wysłał tam swojego wiernego giermka który ponoć nie naciskał nie wymuszał, to co tam robił chciał załogę zaprosić do tańca czy co, powinien siedzieć d..ą na swoim miejscu w samolocie a nie czaić się pilotom za plecami, jak oni mogli skoncentrować się na pilotowaniu samolotu i przyrządach i wcale nie był pod wpływem wg. PiSiorów tylko pod działaniem " małpek "i w tym przypadku Anodina ma rację. Jeżeli nie było nacisków to dlaczego piloci telepią się ze strach, cytaty ze stenogramów " Jeśli nie wyląduję to będę miał przechlapane ",u KOGO - u Zwierzchnika Sił Zbrojnych, bo chyba nie obiawiali się sprzątaczki ze szpitala w Otwocku,dalej " Jeśli nie wyląduję to mnie zabije " KTO - Zwierzchnik Sił Zbrojnych. Nawet najlepsza prawniczka w Europie , Klempa powiedziałaby, " Wszystko układa się nam w logiczny ciąg zdarzeń że o locie tego samolotu nie decydowa kapitan tylko albo Prezydent albo Zwierzchnik Sił Zbrojnych ". Dalej w stenogramach mamy " Prezydent nie podiął jeszcze decyzji co robić dalej ", " Ile jeszcze będziemy czekali aż podejmie jakąś decyzję ", to są dowody a nie fantazje Pospieszalsko-Radio Maryjnych. Tylko w jednym wypadku trzeba przyznać rację Kaczyńskiemu," Nawet nie trzeba prowadzić dochodzenia żeby stwierdzić kto odpowiada za śmierć tych osób ".
      • hen-live Re: Olejnik do Najsztuba: Nie jesteśmy w bunga bu 15.02.11, 00:27
        Bardzo klarownie i jasno napisales. Calkowicie sie z tym zgadzam i mysle ze wszyscy logicznie myslacy.
    • trajkotek jesteśmy w bunga bunga 14.02.11, 15:14
      "polska polityka to gra pod tytułem: dopaść, zabić, dopaść, zabić, upokorzyć. Odnosi się do politycznej dyskusji o tragedii smoleńskiej. Do absurdalnych słów Jarosława Kaczyńskiego, że troje pojechało pociągiem przez Bronisława Komorowskiego, do teorii zamachu też. I nie dziwi się, że wielu ludzi w nią wieży... ple, ple, ple ..." - kobieto, ciągle udajesz, że nie rozumiesz , o co chodzi ...
      wsłuchaj się, o Pani w głos mędrca a będziesz na kursie, na ścieżce ...
      • trajkotek żart - bunga bunga 14.02.11, 15:20
        "Na koniec żartuje: - Wszystko już przeszliśmy. Może jeszcze Jarosław Kaczyński dojdzie do władzy, zostanie premierem i wypowie wojnę Rosji, ale jesteśmy w NATO, więc może nam się jakoś uda?"
        żart za żart: może jeszcze kogoś z PO wyrzucą za niezapłacone skladki, i on spotka Kaczora i będziesz kobieto spokojna o Polskę
    • alakyr A żeby ta kobita wiedziała jak ona jest.... 14.02.11, 15:25
      przewidywalna! I to wcale nie chwalebnie. Ma swoich polityków pupilków z którymi spijają sobie miód z ust i ma swoje antypatie gdzie nawet nie kryje swoich uczuć. Potrafi być chamska.
      A wogóle sprawna towarzysko, intelektualnie mniej. Na divę dziennikarstwa nadaje się tylko w Polsce.
    • wyszynekwanda Olejnik do Najsztuba: Nie jesteśmy w bunga bunga 14.02.11, 15:36
      Czas na urlop Pani Moniko. Określenie Jana Rokity mianem intelektualisty nijak ma się do rzeczywistości (Niemcy mnie biją- ot, jeden z przejawów nieprzeciętnych zdolności intelektualnych)...
      Rozmowa z Kempą wykazała kompletną niemoc dziennikarki prowadzącej. Poległa w boju z wrzaskliwą i chamską "babą z magla" - patrzyłam i przecierałam oczy, następnie wyłączyłam telewizor - basta!!! Nie do przyjęcia.
      Co do uwag Anodiny. Z takim podejściem, Pani Moniko w Polsce nigdy nie będzie dobrze a prawda będzie zamydlana. Nie chodzi o honor polskiego oficera. Chodzi o to aby oficer swoim zachowaniem i brakiem odpowiedzialności nie szargał honoru ojczyzny.
      • proch32 Re: Olejnik do Najsztuba: Nie jesteśmy w bunga bu 14.02.11, 17:22
        Czy wy nie znacie sie na zartach i nie mozecie docenic poczucia humoru (nie honoru) pani Moniki?
        Przciez to byl "yntelektualny" program rozrywkowy z Najsztubem i zabraklo tylko nakladanego smiechu, ktory wyjasnilby widzom gdzie jest smiesznie i gdzie nalezalo sie smiac.
        A wywiad z Kempa? Rechotalem ze smiechu (a wy braliscie to na powaznie?).
        Cale dziennikarstwo pani Moniki to sa kpiny z dziennikarstwa.
    • ciemny_lud Dziwactwo pierwszej klasy 14.02.11, 15:37
      Dziennikarze z newsroomów wyciągają jak umieja opinie od polityków, ludzi niezbyt umysłowo wyposażonych. Sami dziennikarz z newsroomów to też nie są potęgi intelektu, raczej przypominają przewód przenoszący informacje, przy mniejszych lub wiekszych zakłóceniach własnych, na ogół słabo pamiętający co przewodził wczoraj, a co przedwczoraj.
      Natomiast dziennikarz wywiadujący dziennikarza z newsroomu to juz perwersja. Czego się może dowiedzieć od Moniki Olejnik? Jak zakrzykiwac rozmówców? Banałów, które uchodzą za "opinię publiczną"? A tu tymczasem Monika Olejnik wyjasnia jak prowadzić politykę z Rosjanami... No sam miód!
      Media i politycy naprawdę zaczynają się zamieniać w sektę obracającą tymi samymi kliszami, w coraz oderwaniu od rzeczywistości. Zabawne? Do czasu.
    • jur56 Olejnik do Najsztuba: Nie jesteśmy w bunga bunga 14.02.11, 15:39
      Jednak Pani redaktor nie rozumie , że zarzut obecności gen. czyli osoby trzeciej jest naruszeniem przepisów również wojskowych/w tym międzynarodowych/ . Zasada czystości
      kokpitu ma zapobiegać rozpraszaniu uwagi pilotów , i jest to logiczne . Nawet
      w pojazdach komunikacji masowej , fabrycznie oddziela się kierowcę od pasażerów .
      Obecność zaś gen. zawodowego pilota i dowódcę wszystkich pilotów wojskowych
      była nie tylko zwykłym naruszeniem regulaminów lotów , ale przykładem braku dyscypliny
      przez osobę , która powinna stanowić wzór do naśladowania .
    • modfather Re: Olejnik do Najsztuba: Nie jesteśmy w bunga bu 14.02.11, 15:46
      Z jakiego powodu Gazeta zaniechała używania polskich liter? Bardzo proszę o wnikliwą korektę tekstów.
    • white_lake arogancka celebrytka Olejnik 14.02.11, 15:57
      jest żałosna
      jej się już całkiem myli jej rola, jest zwykłą dziennikarską wydmuszką, a myśli, że co najmniej współrządz Polską
      Anodina się na pewno załamie po tym wywiadzie :)
      oj Stokrotko, Stokrotko, głupia baba jesteś i tyle
    • trajkotek kilkadziesiąt lat - zrobilo swoje 14.02.11, 16:05
      "Bo polityczna scena, którą Olejnik zajmuje się już od kilkudziesięciu lat staje się, jej zdaniem, coraz bardziej przewidywalna."
      amen
    • nikoniko2 Olejnik do Najsztuba: Nie jesteśmy w bunga bunga 14.02.11, 16:21
      Jakaś pani Olejnik mówi, że poczuła się wkurzona, że jakaś pani Anodina mówi, że generał ma nie wchodzić do kokpitu.

Wiem, kim jest pani Anodina, ale kim jest pani Olejnik? To pewnie jakaś pani co się też zna na samolotach.
    • piciu67 Poczułam się wkurzona, że jakaś pani Anodina... 14.02.11, 16:29
      Pani Monika niespodziewanie dołączyła do chóru urażonych patriotów. Pani Anodina jest szefem komisji do badania wypadków lotniczych i jej obowiązkiem jest wydawanie zaleceń zwiększających bezpieczeństwo lotów. Takim oczywistym zaleceniem jest to, żeby w kokpicie nie przebywały osoby postronne, trudno byłoby takie zalecenie pominąć w raporcie. No ale przecież nie będą, nas wielkich Polaków, pouczać jacyś ruscy.
      • jwasz1952 Re: Poczułam się wkurzona, że jakaś pani Anodina. 14.02.11, 18:23
        A mnie się wydaje że Pani jest:" out of order "i to od 10go kwietnia ub. roku.
      • pis_busters Re: Tak to jest jak się "robi za gwiazdę". 14.02.11, 20:40
        Tak to jest jak się "robi za gwiazdę". Mniej emocji, więcej rozumu pani Moniko. Pieprznęła pani tym razem jak gajowy o kant sosny...
        • piciu67 Oto prawidłowy komunikat MAK na ten temat: 14.02.11, 21:38
          "Wydawało nam się z początku, że generał nie powinien znajdować się w kabinie dla pilotów, zwłaszcza podczas lądowania, ale zaraz potem zrozumieliśmy, że nie dotyczy to takich asów lotnictwa, jak Polacy. Przy okazji przepraszamy, że w ogóle śmiemy się wypowiadać, ale wybaczcie, Putin nas zmusił"
    • blust Balcerowicz fascynuje? - to ideolog 14.02.11, 17:23
      Dla niego zawsze panstwowe jest gorsze niz prywatne, nawet jak jest tansze, vide system emerytalny i OFE. Twierdzi ze moze system zly, ale "zmusza dfo reform" i "stymyluje rynek kapitalowy" (czyt. zmusza mase baranow do spekulowania na gieldzie - duzi inwestorzy do ktorych poplyna te pieniadze zacieraja raczki).

Nawolywanie do ciec budzetowych przy bezrobociu? To nonsens. RP nie moze zbankrutowac, nie jest Grecja uzywajaca obcej waluty (Euro), tylko ma wlasna walute ktore tworzy codziennie w wielkich ilosciach, i w zblizonych ilosciach anihiluje, przez akcyzy i podatki. Taki kraj nie moze zbankrutowac, co najwyzej moze doswiadczyc inflacji, ale to jest mozliwe tylko wtedy kiedy jest pelne zatrudnienie, bo inaczej producenci zwiekszaja produckje, a nie ceny.

Balcerowicz jest dinozaurem neoliberalizmu ktory zostal osmieszony przez wielki kryzys 2008, ale pani Olejnik sie jeszcze nie zorientowala. Do Polski ta prada dotrze za jakies 10 lat.
    • 4dagome1 Olejnik do Najsztuba: Nie jesteśmy w bunga bunga 14.02.11, 18:25
      pani porucznik stokrotka została rzucona na front walki w stanie wojennym .Gdy ktoś jest z jej opcji starozakonnych to sobie dziubdziają .a przeciwnika traktuje jak goja . wstrętna baba .na you tube jest pełno filmików udowodniających jej kłamstwa i manipulacje .to hiena a nie dziennikarz
    • ubiquitousghost88 Mońka! Kto ciebie tak nienawidzi, że pozwala... 14.02.11, 18:42
      ...CIPISAĆ?
    • isn_plan14 Olejnik do Najsztuba: Nie jesteśmy w bunga bunga 14.02.11, 18:50
      Po co znowu te zimne kluski odgrzewać. Ja chcę o czymś słyszeć co jest interesujące dla mnie dla społeczeństw, kraju. Po co znowu ten handel trumnami i przypuszczeniami o zamachu. Tak jest pani artykuł to zamach na nasze zdrowie, nasze nerwy i takie coś co pani wypociła wywołuje gwałtowną potrzebę rzygania- tak rzygać się chce. Nie ma pani tematu już tak jest źle?
    • rwakulszowa Olejnik glupieje na naszych oczach - bez przerwy 14.02.11, 20:09
      Glupota Olejnik mnie PRZERAZA !!!
      W dodatku ona NIE WIDZI ROZMIARÓW SWOJEJ GŁUPOTY ( np wywiad z Kempa) ALE CALY CZAS MÓWI O CUDZEJ GLUPOCIE !
    • marysia.3.3 Olejnik do Najsztuba: Nie jesteśmy w bunga bunga 14.02.11, 20:31
      Któregoś razu stwierdziłam, że "w kropce nad i' najważniejsza nie jest rozmowa, ale to jakie dzisiaj p. M. O. ma buty i przestałam oglądać (i to bywanie na premierach nowych kolekcji czy perfum, a niby chce uchodzić za poważna panią dziennikarkę). Ale cóż najważniejsza jest oglądalność, aby osiągnąć ją jak najwyższą będzie zapraszać posłankę wybraną przez "nieporozumienie" ( w wyborach do Sejmu pomylono ją z nauczycielką czy tez dyrektorka szkoły o tym samym nazwisku).
      A pani Anodina miała rację, w kabinie podczas lądowania nie powinno być postronnych osób

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka