Dodaj do ulubionych

Na beatyfikację bez Jaruzelskiego

03.03.11, 07:09
Nauki i miłośc Jana Pawła II-są wiecznie żywe.Nawet Lech Kaczyński deklarował zabranie Gen.Jaruzelskiego na pokład swojego samolotu na obchody 9-maja do Moskwy.Papież przyjeżdżając do Polski,już po 1989roku wyrażał wolę spotkania się z Generałem.Okazuje się,że Prezydent Komorowski,chce byc bardziej świety od Papieża.Po tym fakcie ,trudno będzie mówic o małostkowości poprzedniego Prezydenta,bo okazuje się,że ta cecha nie ominęła obecnego.
Obserwuj wątek
    • zwf Na beatyfikację bez Jaruzelskiego 03.03.11, 08:09
      Czy Jaruzelski na pewno chciałby tam lecieć? Wszak to nie jego cyrk i nie jego małpy. On miał swoje, i nie wiem które budzą we mnie większą niechęć, żeby nie powiedziec odrazę.

Poza tym po co miałby narażac życie? Terroryści pewnie juz się ślinią na myśl o fajrwerkach i jatkach, jakie urządzą 1 maja w Rzymie. Nawet stosy inkwizycji przy tym zbledną, a trochę ich było, czyż nie?
    • adop Re: Na beatyfikację bez Jaruzelskiego 03.03.11, 08:26
      Przecież to jasne, pan Prezydent bardzo się boi żeby go pan Jarosław nie obsobaczył, to potrafię zrozumieć, ale powodu dla którego odmówił zaproszenia generała Jaruzelskiego nie. Powód jakiś taki głupawy a pan Jarosław prawdopodobnie ponownie będzie sugerował że pan Komorowski to głupek anie prezydent wszyskich polaków a już na pewno nie prezydent pisowców. Trzeba przyznać że talentów dyplomatycznych Prezydent za wiele nie ma.
      • zojek2 Re: Na beatyfikację bez Jaruzelskiego 03.03.11, 09:31
        Bardzo mnie bawi informacja, ze pan Kaczynski J. teraz zamierza udac sie do Rzymu pociagiem. Gdyby jego brat wykazal sie taka ze madroscia i ostroznoscia - z Warszawy do Smolenska przeciez kursuja pociagi, sprawa jednej nocy i jestes na miejscu - , to dzisiaj nie lezalby na Wawelu, lecz bylby bylym prezydentem, ktory od czasu do czasu glosi jakies glupoty na miare pana Walesy. Ale pozostale 95 osoby by zyly.
    • flat-ower Na beatyfikację bez Jaruzelskiego 03.03.11, 08:30
      A było już tak spokojnie przez jakiś czas, skończyło się to szaleństwo z generacją JPII, te wycieczki i pielgrzymki piekarzy, stolarzy, położnych , salowych i rektorów (o rządach różnych maści nie wspominam przez litość). Teraz znowu się zacznie i kolejka już się ustawia do św. ampułki i św. szaty.... Przy okazji da się prztyczka w nos Jaruzelskiemu, stary jest to się i bronić nie będzie. Strasznie "odważny" ten pan prezydent....Rzygać się chce na taką politykę....
    • zbik.1 Dlaczego zakładacie, że Pan Generał w ogóle chce 03.03.11, 08:31
      wziąć udział w pielgrzymce moherów i kołtunów do Rzymu? Dlaczego ta wycieczka ma się odbyć na koszt polskiego podatnika?
    • antobojar Generał się rozpłacze i będziew tupał nóżkami jak 03.03.11, 08:55
      Kaczyszenka, haha... ze złości że nie będzie mógł wziąć udziału w gusłach, przedstawianych przez dorosłych mężczyzn, dla dorosłych mężczyzn... a wszyscy bez zmrużenia oka, twierdzą że to prawda objawiona...
      Generał popełnił wiele błędów, ale w takim przekręcie wziąć udziału na pewno by nie chciał..
    • aazz67 Dziwisz wspominał, że Papież uważał Jaruzelskiego 03.03.11, 08:58
      za tragicznie uwikłanego w historię patriotę . Nigdy jego - jako człowieka nie potępił, wręcz przeciwnie. "Gorbaczow ujawnił też, że rozmawiał o Jaruzelskim z papieżem Janem Pawłem II. - Powiedział mi, że generał to bardzo poważny i solidny człowiek. I że na ostrym zakręcie, na którym znalazła się Polska, bardzo wiele dla Polski zrobił - przekazał były radziecki lider."
      Widać jednak, że Bronkowi mógłby tylko JPII buty wiązać. Żałosne.

• grzx a zaraz potem Dziwisz bronił pedofila: 03.03.11, 09:05
        www.youtube.com/watch?v=N8_1ddPOTOo
        • aazz67 Re: a zaraz potem Dziwisz bronił pedofila: 03.03.11, 09:31
          Jaką miarą wy odmierzacie, taką miarą was odmierzać będą grzx
    • grzx oni są siebie warci...: 03.03.11, 09:03
      www.youtube.com/watch?v=73WzpdwKhhk
      www.youtube.com/watch?v=6EmLLhNaVQE
    • ferguson3 Re: Na beatyfikację bez Jaruzelskiego 03.03.11, 09:56
      Polska klasa polityczna
      -polska-tylko w niewielkim procencie,z pewnością nie reprezentuje interesów tego narodu,
      -klasa-nie ma z tym nic wspólnego,to żenada,
      -polityczna-nazwać ich politykami to obraza dla polityków.
    • bodzio151 Na beatyfikację bez Jaruzelskiego 03.03.11, 10:29
      SZAMBO,
    • lehoo Na beatyfikację bez Jaruzelskiego 03.03.11, 10:39
      Nie ma dzieci czarnych, białych, czerwonych ani żółtych. Są tylko niebieskie, z tym , że te bardziej niebieskie siądą z tyłu autobusu, zaś te mniej niebieskie - z przodu.
    • lubat Na beatyfikację bez Jaruzelskiego 03.03.11, 11:01
      Niezaproszenie Jaruzelskiego świadczyło by o zupełnym zaprzeczeniu idei "wycieczki".
      Był on bowiem nie tylko ważnym świadkiem procesu beatyfikacyjnego, ale łączyły go z papieżem szczególne związki, o czym świadczy fakt, że przyjmowany był wielokrotnie przez JPII i w Polsce (podczas każdej wizyty) i w Watykanie już po tym, kiedy przestał być osobą publiczną.
      • eva15 Re: Na beatyfikację bez Jaruzelskiego 03.03.11, 14:41
        lubat napisał:

> Niezaproszenie Jaruzelskiego świadczyło by o zupełnym zaprzeczeniu idei "wyciec
        > zki".
        > Był on bowiem nie tylko ważnym świadkiem procesu beatyfikacyjnego, ale łączyły
        > go z papieżem szczególne związki, o czym świadczy fakt, że przyjmowany był wiel
        > okrotnie przez JPII i w Polsce (podczas każdej wizyty) i w Watykanie już po tym
        > , kiedy przestał być osobą publiczną.

Niezaproszenie będzie świadczyć o tym, że PO to w grucie rzeczy w znacznym stopniu taki PiS -bis, ten sam styropian.

• menuet1 Novak-Komorowski-Jaruzelski 03.03.11, 11:24
      1.Żaden nie moze się z Generałem Jaruzelskim nawet sfotografowac !
      2. Jestem przekonany ,ze nie pojechałby i tak . On w gusła i czary nie wierzy napewno.
      3. Jeśli to 'niezaproszenie' ma byc formą kary za jakieś wcześniejsze winy to sędzią nie moze być Komorowski za pośrednictwem Novaka.
      Może więc było to tak ,że Kancelaria dostala odmowe i zeby nie zmniejszyć wagi zaproszenia dla innych to podano ,że to Prezydent 'nie weźmie.
    • marek.56b Na beatyfikację bez Jaruzelskiego 03.03.11, 12:01
      Szkoda czasu i zdrowia pana gen.Jaruzelskiego na takie gusła i tworzenie fałszywych świętych.
      JPII był tylko człowiekiem i robienie z niego świętego na siłę jest robieniem Mu krzywdy, bo
      lepiej pamiętać Go jako ciepłego i dobrego człowieka.
    • baba_w_oknie Re: Na beatyfikację bez Jaruzelskiego 03.03.11, 12:11
      Spoko, już niedługo Jaruzelski będzie beatyfikowany.
    • tornson Jeśli Kwaśniewski przyjmie to zaproszenie, 03.03.11, 12:27
      to straci ostatnią resztkę szacunku w oczach lewicowego elektoratu.
    • zwalery Re: Na beatyfikację bez Jaruzelskiego 03.03.11, 12:28
      Wystarczyło trochę pyskówki po zaproszeniu na radę bezp.by mój prezydent
      zapomniał co to honor i własne przekonania.
      Niestety u zadeklarowanych katolików to norma.
      Jak mogłem na niego głosować!!!
    • kakanek81 Na beatyfikację bez Jaruzelskiego 03.03.11, 12:56
      Dla mnie JPII był ciepłym,dobrym,ciężko czasem pracującym człowiekiem.Żadnym świętym,co to potrafi czynić cuda.Potrzebny jest KK jako element niezbędnego PR-u tej firmy.Myślę,że jeżeli istnieje Bóg (czego nie wiem),to ostatnim miejscem jakie by sobie wybrał na swój DOM, jest KK i żadna z religii monoteistycznych.
      Religie prowadzą tylko do niepotrzebnych,społecznych napięć między nimi.Bardziej dzielą niż łączą ludzi i już samo to jest złem.
      Nie dziwią mnie piegrzymki naszych polityków do Watykanu,zwłaszcza teraz na beatyfikację JPII,przecież naszego Rodaka.Nie zdziwią mnie pielgrzymki na kanonizację JPII,która odbędzie się w stosownym czasie,za parę lat zapewne.JPII produkował świętych nieomalże "taśmowo",co nieco zdewaluowało wartość świętego jako jednostki promocyjnej KK.Benedykt XVI postępuje nieco rozważniej w tym temacie.
      Nie dziwi też mnie polskie piekiełko,kogo to zaprosić na pokład prezydenckiego samolotu lecącego do Rzymu na beatyfikację JPII,a kogo już nie.Tak było,jest i będzie.To nasza narodowa cecha,niezbyt zresztą chwalebna,
      Dziwi mnie,że na beatyfikację JPII udaje się przecież niewierzący Aleksander Kwaśniewski.Po co?Przecież doskonale wie,że to tylko taka cyrkowa sztuczka,przedstawienie dla gawiedzi w celu promocji KK.
      Słuchałem jego argumentów w Polskim Radio III i wydały mi się nieco dziwne.Powiedział mianowicie,że do osiągnięcia politycznych,dobrych - jak uważał - dla Polski celów,zmuszony był "używać"(nieładne słowo) Kościoła.Nie wiem czy jest tego świadom,że Kościól "używał" jego osoby i funkcji.Nie wiem kto z tego "używania" wynióśł więcej korzyści?

TO CZY JEST TO POLSKA I WSZYSCY POLACY,JEST JAK DLA MNIE JUŻ MOCNO DYSKUSYJNE.

Ta cała pielgrzymka do Watykanu jest jak dla mnie tylko dowodem,że prawie wszystkie polskie elity,klęczą przed kruchtą.To tylko smutne.Nic więcej.
      • zwf Dobry człowiek? 03.03.11, 16:24
        Dobry człowiek nie staje na czele sekty, która w okrutny sposób wymordowała setki milionów ludzi. Nie wierzę, zeby inteligentny człowiek, jakim niewatpliwie był Wojtyła, nie znal parszywej historii KK. Na religii w szkole tego nie uczą, na kazaniach w kościele też o tym nie mówią, ale jak ktoś chce sie dowiedziec, to sobie poszuka, chocby w internecie. Próbki poniżej:

Author: Bartolome de las Casas
        Title: A Brief Account of the Destruction of the Indies

"They snatcht young Babes from the Mothers Breasts, and then dasht out
        the brains of those innocents against the Rocks; others they cast into
        Rivers scoffing and jeering them, and call'd upon their Bodies when
        falling with derision, the true testimony of their Cruelty, to come to
        them, and inhumanely exposing others to their Merciless Swords,
        together with the Mothers that gave them Life."

www.gutenberg.org/cache/epub/20321/pg20321.html

Polecam równiez goraco atobiografię Olaudaha Equiano, gdzie opisuje traktowanie niewolników przez ich chrześcijańskich właścicieli. Stwierdza m.in., ze gdyby jeszcze raz miał trafic do niewoli, to za żadne skarby do chrześcijanina!

www.gutenberg.org/files/15399/15399-h/15399-h.htm

Również w The Norton Anthology of American Literature.
    • ryszard-2 Na beatyfikację bez Jaruzelskiego 03.03.11, 13:03
      Nasz pan Prezydent cym prędzej powinien pozbyć się swoich przemądrzałych doradców.
      1.Wysuwanie zarzutu iż gen Jaruzelski był innym prezydentem bo nie wybranym w trybie wyborów powszechnych to robienie wody z mózgu.Nie tak dawno obecne władze chciały zmienić ordynację wyboru prezydenta z powszechnej na parlamentarną.Więc jak to jest z ważnością prezydentury.Przed wojną wszyscy prezydenci wybierani byli przez parlament więc nie mieli by szansy polecieć z panem prezydentem Komorowskim do Rzymu.
      2.Pan prezydent Komorowski jako wykształcony historyk wie ilu było prezydentów w Polsce XX wieku.Czy w związku z chęcia bycia prezydentem wszystkich Polaków godzi sie tak postępować
      Jak to się ma to do słów o jego wyborze na urząd , wg P.Kaczyńskiego oszukańczym.
      3.Może już czas przestać podkładać się partiom politycznym i zacząć prowadzić własną politykę panie prezydencie Komorowski.
    • jerzykrajewski7 Niech zaprosi Jaruzelskiego,mordercę dzieci w 1970 03.03.11, 13:22
      Prezydent Broniłsław Komorowski już w zeszłym roku zaprosił Jaruzelskiego na posiedzenie Rady Bezpieczeństwa Narodowego.

Niech i teraz zaprosi go do samolotu do Rzymu.

Niech dalej ugniata to bagno moralne, w którym zyjemy.

Niech dalej wywyższa Jaruzelskiego, odpowiedzialnego za ludobójstwo w grudniu 1970 r., za mordowanie przez żołnierzy Jaruzelskiego dzieci - małych chłopców i dziewczynek:

Lista dzieci zabitych w Gdyni 17 grudnia 1970
      Zygmunt Gliniecki - 15 lat
      Jerzy Skonieczka - 15 lat
      Zbigniew Bogusław Nastały - 17 lat
      Janusz Żebrowski - 17 lat

W Szczecinie w grudniu 70 zginęło 16 osób – głównie młodych.
      Stefan Stawicki i Jadzia Kowalczyk mieli po 16 lat.

Komorowski formalnie jest prezydentem mojego kraju.

Ale ja nie mam prezydenta.

Mój kraj to szmbo moralne.

Topie się w nim. Brakuje mi tchu.

Jerzy Krajewski
      • polprawdy Re: Niech zaprosi Jaruzelskiego,mordercę dzieci w 03.03.11, 17:25
        'i mowiac te slowa:i odpusc nam winy jako i my odpuszczamy - bila bez litosci. Uchowaj Panie Boze takiej poboznosci!' - biskup Krasicki
    • bodzio151 Na beatyfikację bez Jaruzelskiego 03.03.11, 13:48
      jerzykrajewski7 co tam te dzieci robily, a co z starszymi, z "przywodcami" czesc pamieci dzieci niech odpoczywaja w pokoju,
    • glemboczek Na beatyfikację bez Jaruzelskiego 04.03.11, 14:06
      Obecny Nawyższy- to z.....y f.. bez obycia kmiotek -nie dosięga pięt Panu Prezydentowi Jaruzelskiemu-którego szanuje i po latach zapewne nie jeden polak widzi ze Rzeczypospolitę oblazły gnidy kwiozercze
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka