Dodaj do ulubionych

Sponsor Radia Maryja: Polską nie rządzą Polacy

14.03.11, 11:31
" My nie jesteśmy przeciw nikomu. Ale my chcemy, żeby była u nas w Polsce demokracja - ciągnął Kobylański. - Niech będzie tylu przedstawicieli Polaków-katolików ile nas jest w Polsce"

To źle? Przecież Wyborcza popiera parytety, a Kobylański mówi o zbliżonej idei.
Obserwuj wątek
    • ar.co Re: Sponsor Radia Maryja: Polską nie rządzą Polac 14.03.11, 16:38
      A odkąd to "u nas w Polsce" to jest Urugwaj? Niech sobie prawdziwi Polacy z Kobylańskim na czele rządzą w Urugwaju (jeśli im Urugwajczycy pozwolą, w co wątpię). A najlepiej niech sprowadzą sobie jeszcze Rydzyka z jego Niższą Szkółką Manipulacji i Oszołomstwa.
      • anto.n Re: Sponsor Radia Maryja: Polską nie rządzą Polac 14.03.11, 19:05
        a prawdziwi polacy nie maja prawa rzadzic u siebie w domu w Polsce?! to kto ma tu rzadzic?
        • maura4 Re: Sponsor Radia Maryja: Polską nie rządzą Polac 14.03.11, 20:00
          A jak rozpoznać "prawdziwi Polacy " ? Nie wiem na kogo głosowć, bez rozpoznania.
          • prof.lech.keller Kobylański to szmalcownik! 14.03.11, 21:08
            Dawniej to był kumpel Leppera ale po aferze rozporkowej zostały mu tylko te mendy z radyja :)

• antobojar Kobylański to szmalcownik!I szmaciarz,skracam..... 14.03.11, 22:19
              ... swoje wypowiedzi..
              lol..

prof.lech.keller napisała:

> Dawniej to był kumpel Leppera ale po aferze rozporkowej zostały mu tylko te men
              > dy z radyja :)
              >
              • bzyk_origo Re: Kobylański to szmalcownik!I szmaciarz,skracam 15.03.11, 11:12
                Wystarczy popatrzyc na ryj Kobylanskiego, nie mowiac juz o sluchaniu tej kanalii to reka swierzbi by go poslac na wieczne lowy... zwykla rydzopodla menda !!!
                • pisdode I tak ładniejszy od Bartoszewskiego 15.03.11, 15:53
                  Co by tam nie mówić to duzo ładniejszy od waszego idola Bartoszewskiego
                  • mirawayne Re: I tak ładniejszy od Bartoszewskiego 19.03.11, 01:16
                    pisdode napisała:

> Co by tam nie mówić to duzo ładniejszy od waszego idola Bartoszewskiego
                    ----------------------------------------------------------------------------------------------
                    piękny, szczegulnie z ta farbowana peruka i napuchnięta morda od pijaństwa, a gadkę ma jak gamon prosto od dojenia krowy sprzed wojny analfabeta.
          • gownos Re: Sponsor Radia Maryja: Polską nie rządzą Polac 14.03.11, 23:05
            maura4 napisała:

> A jak rozpoznać "prawdziwi Polacy " ? Nie wiem na kogo głosowć, bez rozpoznania

Fajnie by było gdyby np matka premiera mówiła w latach dzieciństwa do swojego synka po Polsku, fajnie by było żeby antypolscy politycy wyznania mojżeszowego kandydowali jako mniejszość w formie klubu parlamentarnego a nie podszywali sie pod polskie nazwiska, fajnie by było gdyby radzieccy agenci nie siedzieli w rzadzie, na placówkach dyplomatycznych i nie szpiegowali polksiego papieża, fajnie by było gdyby żydowskie żony Ministra Spraw Zagranicznych, Ministra Boniego, Prezydenta Komoruskiego nie miały możliwosci wplywu na postawy antypolskie swoich gorszych połówek.
            • sakral @gowns 14.03.11, 23:38
              gownos napisał:

> maura4 napisała:
              >
              > > A jak rozpoznać "prawdziwi Polacy " ? Nie wiem na kogo głosowć, bez rozpo
              > znania

-----------------------------------

> Fajnie by było gdyby np matka premiera mówiła w latach dzieciństwa do swojego s
              > ynka po Polsku, fajnie by było żeby antypolscy politycy wyznania mojżeszowego k
              > andydowali jako mniejszość w formie klubu parlamentarnego a nie podszywali sie
              > pod polskie nazwiska, fajnie by było gdyby radzieccy agenci nie siedzieli w rza
              > dzie, na placówkach dyplomatycznych i nie szpiegowali polksiego papieża, fajnie
              > by było gdyby żydowskie żony Ministra Spraw Zagranicznych, Ministra Boniego, P
              > rezydenta Komoruskiego nie miały możliwosci wplywu na postawy antypolskie swoic
              > h gorszych połówek.

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""podkreślenia moje

koniecznie wprowadzić oznakowania np.opaska na rękawie płaszcza

bardzo praktyczne praktyczne.

czysty i prawdziwy Polak idzie do urzędu.....
              i ci dalej ?

urząd niby polski,a urzędnik z jakim pochodzeniem ?

i kto nas teraz obroni !!!

a może inicjatywa poselska klubu parlamentarnego Jarosława Kaczyńskiego ?
            • antobojar A najfajniej by było gdyby gownos zamiast gooowna 14.03.11, 23:39
              miał szare komórki...
              lol..
            • kociewiak2 Re: Sponsor Radia Maryja: Polską nie rządzą Polac 15.03.11, 09:43
              ..dlaczego w panu tyle zla ,dlaczego uwaza pan ze ktos innego wyznania,pochodzenia jest gorszym,prosze poczytac Bibli to tak zwane Pismo Swiete ,ktore powinien znac kazdy dobry
              chrzescijanin a prawdziwy Polak to czlowiek ktory kocha i sznuje swoich wspol obywateli,ktory szanuje wladze,bo kazda wladza od Boga pochodzi i kto opluwa wladze ten grzeszy.
            • nerwus0 Re: Sponsor Radia Maryja: Polską nie rządzą Polac 15.03.11, 10:21
              gownos napisał:

> maura4 napisała:
              >
              > > A jak rozpoznać "prawdziwi Polacy " ? Nie wiem na kogo głosowć, bez rozpo
              > znania
              >
              > Fajnie by było gdyby np matka premiera mówiła w latach dzieciństwa do swojego s
              > ynka po Polsku, fajnie by było żeby antypolscy politycy wyznania mojżeszowego k
              > andydowali jako mniejszość w formie klubu parlamentarnego a nie podszywali sie
              > pod polskie nazwiska, fajnie by było gdyby radzieccy agenci nie siedzieli w rza
              > dzie, na placówkach dyplomatycznych i nie szpiegowali polksiego papieża, fajnie
              > by było gdyby żydowskie żony Ministra Spraw Zagranicznych, Ministra Boniego, P
              > rezydenta Komoruskiego nie miały możliwosci wplywu na postawy antypolskie swoic
              > h gorszych połówek.

Gownos, kiedyś czytałem, żeś płci żeńskiej więc nie napiszę co o tobie myślę.
              Ale krótko tak: głupiaś, amen.
        • khnc55 Re: Sponsor Radia Maryja: Polską nie rządzą Polac 14.03.11, 22:47
          a pan Kobylański, jakże najpewniej "prawdziwy" Polak, w Polsce mieszka???? Urugwaj to teraz jakaś dzielnica Polski????
    • tadek-1 Senatorowie sekty "PiS" 14.03.11, 16:41
      Senatorowie sekty "PiS" przynosza wstyd senatowi i osmieszaja Polske.
      • anto.n Re: Senatorowie sekty "PiS" 14.03.11, 19:07
        bo chca aby zydow bylo w rzadzie tyle ile wynosi populacja (%)? czy to jest dyskryminacja?
      • oghana7 Re: Senatorowie sekty "PiS" 14.03.11, 23:54
        to dlaczego czesc polakow chca glosowac na sekte pisowsko-rydzykowa?
    • terleo Sponsor Radia Maryja: Polską nie rządzą Polacy 14.03.11, 16:42
      Polska dla Polaków, a kobyły dla Kobylańskiego.
      Wara od Naszej Ojczyzny!
      Przeżyliśmy już Ruskiego,
      Przeżyjemy i Kobylańskiego.

Niech żyje PJN! - Polska jest Nasza!
    • halflitra Co za obrzydliwa morda! Dlaczego ten szmalcownik 14.03.11, 17:06
      jeszcze jest na wolności?
      • henryk_49 Re: Co za obrzydliwa morda! Dlaczego ten szmalcow 14.03.11, 22:33
        halflitra napisała:

> jeszcze jest na wolności?
        ------------------------------------------------------------------------------------------
        Nikt mu tego nie udowodnił że był szmalcownikiem. Czy GW stosuje zasadę, że zasady głoszone , głoszącego nie dotyczą?
        • 01zefka Re: Co za obrzydliwa morda! Dlaczego ten szmalcow 15.03.11, 05:56
          henryk_49 napisał:

> halflitra napisała:
          >
          > > jeszcze jest na wolności?
          > -------------------------------------------------------------------------------
          > -----------
          > Nikt mu tego nie udowodnił że był szmalcownikiem. Czy GW stosuje zasadę, że za
          > sady głoszone , głoszącego nie dotyczą?
          prywatny głos, to nie GW. Spieprzaj dziadu w PISdziec.AMEN
    • eggerger Sponsor Radia Maryja: Polską nie rządzą Polacy 14.03.11, 17:09
      Próbowałem na blog "Głos Rydzyka" zaglądać.
      ale żal mi nerwów na blog tak zaśmiecony.
    • shoshke Sponsor Radia Maryja: Polską nie rządzą Polacy 14.03.11, 17:29
      Co to za szpetna morda.
    • timoszyk Sponsor Radia Maryja: Polską nie rządzą Polacy 14.03.11, 18:06
      Pokazywanie szpetnego zdjecia krytykowanej osoby jest dosc prymitywna niemerytoryczna propagandowa zagrywka. Niemniej, jak widac, w przypadku niektorych czytelnikow dosc skuteczna.

Waclaw Timoszyk
      • wiktor.sztrum Re: Sponsor Radia Maryja: Polską nie rządzą Polac 14.03.11, 18:54
        To nie jest szpetne zdjęcie. To jest po prostu szpetny człowiek. Ja na przykład jestem bardzo przystojny, ale znalazłoby się zdjęcie na którym wyszedłem niekorzystnie. Ten typ takich nie ma.
        • pisdode I tak ładniejszy od Bartoszewskiego 15.03.11, 15:59
          I tak jest ładniejszy od waszego idola Bartoszewskiego
    • komunista_trocki Sponsor Radia Maryja: Polską nie rządzą Polacy 14.03.11, 18:17
      Po co cytować ludzi niespełna rozumu? Zacytowaliby coś mądrego. Ale tylko głupota jest w cenie... Czy ktoś mówi o prawdziwych problemach?
      - umowy śmieciowe
      - outsourcing
      - niepłacenie za nadgodziny (był artykuł o wynikach pracy PIP ale nie tak eksponowany jak ten o jakimś idiocie)
    • sakral no,Michalik powiedz coś. 14.03.11, 18:22
      a co powie żydoznawca abp Józef Michalik ?

Jutro ważny dzień w życiu naszego Kościoła katolickiego.
      354 Plenum Episkopatu Polski
      Zakopane,15 - 16 marca 2011.

przewodniczący Józef Michalik da zdecydowany głos.
    • strikemaster Kto jak kto, ale on na pewno 14.03.11, 18:24
      wie, kto stoi za naszymi rzeczywistymi władzami, czyli Episkopatem, Rydzykiem i resztą POPISowej menażerii.
    • qanything Strzał w dziesiątke 14.03.11, 18:33
      Śmieszy mnie fakt że zydzi myslą że jak są ukryci pod fałszywimi nazwiskami to są niewidzialni .
      Większośc Polaków zna juz sytuacje w kraju , tego nie da sie ukryć ani uniknąc, zasłona opada.
      • strikemaster Re: Strzał w dziesiątke 14.03.11, 18:39
        Ciekawe, jak na prawdę nazywa się Rydzyk, Ziobro i Dziwisz?
      • wiktor.sztrum Re: Strzał w dziesiątke 14.03.11, 19:13
        Kiedyś trafiłem na taką listę Żydów, o jakiej piszesz. Wynikało z niej, że Jarosław Kaczyński jest Żydem, ale Lech już nie. Głęboka mądrość tkwi za tworzącymi takie listy, dobrze, że Polacy już wiedzą kto jest kim!
      • anto.n Re: Strzał w dziesiątke 14.03.11, 19:15
        stad bierze sie antysemityzm! niechby zydow we wladzach bylo % zgodnie z populacja ale nie wiekszosc! a do tego ich antypolskie dzialania! ostatni przyklad: "bufetowa" gronkiewicz waltz nakazala POZAMIATAC lampki nagrobkowe ku czci poleglych 10.04 w Smolensku jako SMIECI!
        czy to aby nie za wiele? i jak tu kochac zydow? jak nie byc antysemita?
        • strikemaster Epoka dekanaliów się juz kończy? 14.03.11, 19:20
          > bufetowa" gronkiewicz waltz nakazala POZAMIATAC lampki nagrobkowe

To straszne, chińscy producenci ww. dóbr będą niepocieszeni.
          BTW Niemcy masowo protestują przeciw elektrowniom nuklearnym, jeżeli rząd pod naciskiem opinii publicznej wstrzyma ich eksploatację niemiecka gospodarka wchłonie każdą ilość nieelektrycznych źródeł światła, comiesięczne dekanalia przestana być potrzebne producentom wyrobów parafinowych.
        • spadzista Re: Strzał w dziesiątke 14.03.11, 22:22
          anto.N
          Możesz mi zdradzić twoją tajemnicę ???
          kto jest twoim lekarzem domowym, Bo mam przypuszczenie,że nie dostałeś
          skierowania do dobrego specjalisty, Psychiatra potrzebny tobie od zaraz.
          podpowiedz to swojemu lekarzowi.
        • demetria11 Re: Strzał w dziesiątke 15.03.11, 00:47
          Łomajgod! Kazała POZAMIATAĆ wypalone ŚMIECI?! Co za niegodziwość! A przecież powinna była otoczyć je opieką i wpisać na listę zabytków klasy "0"!
          • gownos Rozkaz zabic pamiec 15.03.11, 11:48
            www.solidarni2010.pl/n,187,11,rozkaz-zgasic-pamiec.html
            archiwum.naszdziennik.int.pl/informacje/
            cytat "Polsko, bądź sobą!W obecnej sytuacji jest konieczne zmobilizowanie moralnej postawy Polaków w obronie naszej godności, w obronie honoru i suwerenności Narodu, ale także (o czym już kiedyś pisałem), przemyślenie i zrewidowanie prawnych podstaw naszego związku z Unią Europejską. Nie możemy być niewolnikami układów, które zawarli kiedyś nasi okupanci z naszymi wrogami. Należy wyjść z tego labiryntu zależności o charakterze przestępczym i antypolskim. Trzeba wielkiej modlitwy za Polskę i za rząd polski, aby się nie poddał szantażom i podstępom, ponieważ wciąż nie brakuje takich, którzy są gotowi współpracować z przedstawicielami światowej mafii imperialnej.Ktoś parę dni temu przysłał mi natchnione głębokim patriotyzmem wiersze Kazimierza Józefa Węgrzyna. Fragment jednego z nich przytoczę, gdyż dobrze wyraża to, co sam chciałbym powiedzieć: "Obudź się Polsko!/ Bóg jest z nami!/ Więc nie jesteśmy przecież sami/ byś strwożona wilczym tropem/ skamlała prosząc Europę o ochłap..." ("Larum Polskie"). I jeszcze z tego samego utworu - jakież to na temat: "Obudź się Polsko!/ Spójrz za siebie/ nim zegniesz kark/ przed cudzym prawem/ pamiętaj/ że za twoją sprawę/ rosły przy drogach/ Lasy Krwawe/". A także inny fragment: "Obudź się Polsko!/ podnieś głowę/ nie daj się ranić/ obraźliwym słowem/ tych co jak tchórze/ w czas zagłady/ milczeli/ łamiąc swe zasady". Cała poezja Kazimierza Józefa Węgrzyna jest pełna ducha i zdolna jest budzić sumienia uśpione, sparaliżowane lub pogodzone z klęską i zdradą. Potrzebny jest ten "złoty róg", który gdzieś pod stołem zamieniono na tabakierkę. Czy Polacy się obudzą?ks. prof. Jerzy Bajda"

www.naszawitryna.pl/jedwabne_74.html
            archiwum.naszdziennik.int.pl/informacje/Czytaj-art-1148.html
            www.naszawitryna.pl/jedwabne_1009.html
            www.naszawitryna.pl/jedwabne_1011.html

• outsider44 Re: Rozkaz zabic pamiec 15.03.11, 12:19
              Naprawdę świetne!! Podaj, gdzie i kiedy występuje Bajda - jest śmieszniejszy od Laskowika. Chcę obejrzeć jego kabaret na żywo!
    • ajakzupa Gazeto Ludu 14.03.11, 18:46
      Gazeto Ludu, czemu się czepiasz Pana Bartoszewskiego, który powiedział: "Proszę wskazać inny kraj w Europie, w którym w ostatnim 20-leciu trzech szefów dyplomacji, Meller, Rotfeld i Geremek, było żydowskiego pochodzenia, jeden ma honorowe obywatelstwo Izraela, a obecny ma żonę Żydówkę.” (wypowiedź dla “Rzeczpospolitej” z dnia 23/02/2011). marucha.wordpress.com/2011/02/26/wladyslawie-bartoszewski-dziekujemy-za-szczerosc/

Czyżby Pan Bartoszewski kłamał?
      • bator99 Re: Gazeto Ludu 14.03.11, 18:56
        a co ci przeszkadzają ,że są takiego czy innego pochodzenia.Cz ci ludzie wyrządzili jakąs krzywdę Polsce lub tobie osobiście.Opamiętaj się ,bo jak na razie robisz za buraka.
        • anto.n Re: Gazeto Ludu 14.03.11, 19:20
          jesli tobie to nie przeszkadza to moze caly rzad i cala reszta "na gorze" powinna byc obsadzona przez ludzi pochodzenia zydowskiego!? tylko gdzie wyslac Polakow do ich ojczyzny albo gdzie jest ich ojczyzna? co z nimi zrobic, z tymi Polakami?
          • wiktor.sztrum Re: Gazeto Ludu 14.03.11, 19:23
            Nie wiem co zrobią Polacy, ale wiem, że ty Polakiem na pewno nie jesteś. Polacy potrafią się poprawnie posługiwać swoim językiem, a o tobie tego powiedzieć się nie da.
          • mapokl Re: Gazeto Ludu 14.03.11, 20:10
            anto.n napisał:

> jesli tobie to nie przeszkadza to moze caly rzad i cala reszta "na gorze" powin
            > na byc obsadzona przez ludzi pochodzenia zydowskiego!? tylko gdzie wyslac Polak
            > ow do ich ojczyzny albo gdzie jest ich ojczyzna? co z nimi zrobic, z tymi Polak
            > ami?

Nie wiem, ja bym się na ich miejscu położył na ziemi krzyżem i wznosił modły do "świentych" obrazów. W końcu polska mesjaszem narodów i tak dalej, największy pomnik wystawiliśmy, to mogli by nam nać jakąś ziemie obiecaną...

A tak na serio dlaczego ten prawdziwy Polak nie robi nic by iść ku górze tylko jęczy, że inni za wysoko wleźli... To tak jak ludzie narzekają, że polskie firmy przejął zagraniczny kapitał. Ano tylko te zostały, bo te firmy które zajął polski kapitał i polscy "biznesmeni" już dawno zniknęły.
        • ajakzupa Re: Gazeto Ludu 14.03.11, 19:57
          Nie o tym pisałem. Pisałem o Gazecie Ludu, a nie ministrach spraw zagranicznych, więc twój wpis nie odnosi się do mojego wpisu.
          • erte2 Re: Gazeto Ludu 14.03.11, 21:02
            Nie jest ważne o czym pisałeś - ważne że jak zwykle pisałeś bzdury. Ale cóż - sam walczyłem o wolność słowa, więc teraz mam za swoje.
            • ajakzupa Re: Gazeto Ludu 14.03.11, 21:20
              Walka o wolność wypowiedzi dobrze ci się przysłużyła: uzyskałeś poczucie, że masz IQ 11111111111111111111111111111. Ale to tylko poczucie.
              • lks17 IQ zupy 15.03.11, 10:03
                11111111111111111111111111111 czyli geniusz nam się narodził na polskiej ziemi. Uprzejmie się prosi aby geniusz dowiódł swojego polskiego pochodzenia. Bo a nuż jakiś nowy Einstein i znowu będzie źle dla zup i innych antonów, tej całej trzódki z rycykowatymi genami ojca geotermalnego, wykwitu polskości i patriotyzmu.
                • ajakzupa Re: IQ zupy 15.03.11, 11:54
                  Ja jestem dublowanym jełopem do sześcianu.

Pisałem nie o swoim IQ, lecz pisałem o IQ erte2. To erte2 ma IQ 11111111111111111111111111111

Natomiast nawet gdybym miał zaledwie 0, 000000000000000000000000000001% IQ, to i tak bym nie chciał choćby bilionowej części twojego, Iks17, genialnego IQ.
      • anto.n Re: Gazeto Ludu 14.03.11, 19:16
        co na to wierni czytelnicy GWybiorczej?
        • ajakzupa Re: Gazeto Ludu 14.03.11, 20:00
          Gdyby to powiedział Kobylański, a nie Bartoszewski, to mieliby dużo do powiedzenia...
          • ljkoziol2 Re: Gazeto Ludu 15.03.11, 00:49
            Ty ajakDupa.Idź się wreszcie wys.aj.Tyle razy cię prosiłem,a ty dalej pieprzysz farmazony.
            • ajakzupa Re: Gazeto Ludu 15.03.11, 08:45
              Ty, ljkoziol2, wetknąłeś swój nos do mojego zadka, zatkałeś swoim nosem mój zadek, więc nie mogę się wysr...ać.
      • pis_busters Re: Większość polskich poetów było Żydami. Zgroza 14.03.11, 19:47
        A do tego, o zgrozo, większość polskich poetów to byli Żydzi! Wśród muzyków światowego formatu udział Żydów sięga 75%. Zgroza !!!
        • ajakzupa Re: Większość polskich poetów było Żydami. Zgroza 14.03.11, 19:59
          Kocham poezję Tuwima, Lechonia, Słonimskiego...
        • antobojar Dlaczego PiS nienawidzi Tuwima wyjaśniają dwa 14.03.11, 23:50
          ostatnie wersy wiersza..

My ludzie skromni, ludzie prości,
          Żadni nadludzie ni olbrzymy,
          Boga o inną moc prosimy,
          O inną drogę do wielkości:
          Chmury nad nami rozpal w łunę,
          Uderz nam w serca złotym dzwonem,
          Otwórz nam Polskę, jak piorunem
          Otwierasz niebo zachmurzone.
          Daj nam uprzątnąć dom ojczysty
          Tak z naszych zgliszcz i ruin świętych
          Jak z grzechów naszych, win przeklętych.
          Niech będzie biedny, ale czysty
          Nasz dom z cmentarza podźwignięty.
          Ziemi, gdy z martwych się obudzi
          I brzask wolności ją ozłoci,
          Daj rządy mądrych, dobrych ludzi,
          Mocnych w mądrości i dobroci.
          (...)
          Puszącym się, nadymającym
          Strąć z głowy ich koronę głupią,
          A warczącemu wielkorządcy
          Na biurku postaw czaszkę trupią.
          (...)
          Niech więcej Twego brzmi imienia
          W uczynkach ludzi niż w ich pieśni,
          Głupcom odejmij dar marzenia,
          A sny szlachetnych ucieleśnij.
          (...)
          Lecz nade wszystko - słowom naszym,
          Zmienionym chytrze przez krętaczy,
          Jedyność przywróć i prawdziwość:
          Niech prawo zawsze prawo znaczy,
          A sprawiedliwość - sprawiedliwość.

Julian Tuwim, "Kwiaty Polskie"
          pis_busters napisała:

> A do tego, o zgrozo, większość polskich poetów to byli Żydzi! Wśród muzyków świ
          > atowego formatu udział Żydów sięga 75%. Zgroza !!!

• tadeusz.4 Re: Większość polskich poetów było Żydami. Zgroza 15.03.11, 01:17
          pis_busters napisała:

Wśród muzyków świ
          > atowego formatu udział Żydów sięga 75%. Zgroza !!!

Dodajmy, że chodzi tylko o odtwórców - instrumentalistów. Wśród śpiewaków i piosenkarzy jest może 1% Żydów, a wśród kompozytorów - 2-3%. większość to Włosi, Niemcy, Amerykanie (WASP i czarni), Francuzi... Żydzi nie mają odpowiedniej wyobraźni dla tworzenia muzyki, zwłaszcza wokalnej (wyjątki: Offenbach, Bizet, Weill)...
      • erte2 Re: Gazeto Ludu 14.03.11, 20:14
        Co tam jeden czy drugi minister żydowskiego pochodzenia. Koronacja Chrystusa na króla Polski to byłoby dopiero coś ! Tego jeszcze nie było - Żyd królem naszego kraju !!!
        A tak na marginesie - jeśli wierzyć Biblii to wszyscy jesteśmy Żydami, bo podobno wszyscy wywodzimy się od Adama i Ewy. No więc wszyscy - czarni, biali, zółci, połudnowoamerykańscy indianie Jibaro i austalijscy aborygeni. Wszyscy !! I antysemici też...
        • ajakzupa Re: Gazeto Ludu 14.03.11, 20:24
          Napisałem o Gazecie Ludu, jej podwójnej mierze, dulszczyźnie. Nie pisałem o Żydach będących ministrami. Twój wpis zatem nie dotyczy tego, o czym pisałem.

Nie wierzę Biblii, wierzę Ewolucji i dlatego sądzę, że wszyscy jesteśmy... Murzynami.
          • erte2 Re: Gazeto Ludu 14.03.11, 21:07
            ajakzupa napisał:

.............................................
            Nie wierzę Biblii, wierzę Ewolucji i dlatego sądzę, że wszyscy jesteśmy... Murzynami.

Chyba Owulacji...
            • ajakzupa Re: Gazeto Ludu 14.03.11, 21:22
              Jeśli chodzi o ciebie, może być nawet Ejakulacji.
        • mapokl Re: Gazeto Ludu 14.03.11, 20:57
          erte2 napisał:

> A tak na marginesie - jeśli wierzyć Biblii to wszyscy jesteśmy Żydami, bo podob
          > no wszyscy wywodzimy się od Adama i Ewy. No więc wszyscy - czarni, biali, zółci
          > , połudnowoamerykańscy indianie Jibaro i austalijscy aborygeni. Wszyscy !! I an
          > tysemici też...

Generalnie chodzi jak już o potomków niejakiego Noego, który podobno jako jedyny(wraz z rodziną) przetrwał Wielki Potop. Więc wtedy nie tylko wszyscy się wywodzą od Adama i Ewy ale też mają wspólnych przodków aż po Noego.

Generalnie jednak Żydzi pojawili się dużo później jako naród Abrahama, a wcześniej nie istnieli jako tacy... Oczywiście wybrali sobie najlepszy rodowód z możliwych(odsyłam do biblii), co nawet jest ciekawe, ale spowodowało po dziś dzień u niektórych wariatów, że Żydzi to "naród wybrany" więc jako tako lepszy od innych( np. Palestyńczyków).

Więc niestety nie wszyscy jesteśmy Żydami chociaż zgodnie z biblią jesteśmy "kuzynami" Mamy wspólnych przodków, ale inne narody to nie są odłamy narodu Żydowskiego, powstawały osobno w tym samym czasie co Żydzi już jako osobne jednostki)

Ps. Indianie to podobno rasa "żółta"... Ale kto w to uwierzy?
    • bator99 Sponsor Radia Maryja: Polską nie rządzą Polacy 14.03.11, 18:49
      KOBYLAŃSKI ty stary pedale, z gęby to nie przypominasz Polaka, a raczej zbrodniarza wojennego,który wzbogacił się na krzywdzie ludzkiej.
      • wiktor.sztrum Re: Sponsor Radia Maryja: Polską nie rządzą Polac 14.03.11, 18:57
        Mocne słowa, słowa brutalne, ale tkwi w nich jakiś słuszny i sprawiedliwy gniew! Już tam diabły szykują ruszta i gotują kotły ze smołą w oczekiwaniu na Kobylańskiego. Oj, zakwiczy ten zbrodzień cienko niedługo, zakwiczy.
      • anto.n Re: Sponsor Radia Maryja: Polską nie rządzą Polac 14.03.11, 19:22
        batorku odpowiedz na stwierdzenie Bartoszewskiego he?
    • wiktor.sztrum Re: Sponsor Radia Maryja: Polską nie rządzą Polac 14.03.11, 18:50
      Ten stary szmalcownik nie jest antysemicki. On jest po prostu antypolski. Gnida działająca przeciwko polskiej racji stanu.
      • anto.n Re: Sponsor Radia Maryja: Polską nie rządzą Polac 14.03.11, 19:23
        polska racja stanu to sami zydzi w polskim rzadzie i na "gorze"!?
        • wiktor.sztrum Re: Sponsor Radia Maryja: Polską nie rządzą Polac 14.03.11, 19:26
          Kiepsko was, na tej Łubiance, uczą polskiego, towarzyszu. Polecam się doszkolić w poprawnym używaniu tego języka, a potem powrócić i kontynuować pracę agenta-prowokatora.
        • antropoid Re: Sponsor Radia Maryja: Polską nie rządzą Polac 14.03.11, 20:06
          To dobrze, że chociaż poprzednie rządy pełne były Aryjczyków takich jak Kalksteino... tfu...Kaczyńscy, czy Wassermann...
        • jwasz1952 Re: Sponsor Radia Maryja: Polską nie rządzą Polac 15.03.11, 08:53
          Czy Jezus Chrystus wiszący na krzyżu to żyd czy "prawdziwy polak"?
    • wlekawa Sponsor Radia Maryja: Polską nie rządzą Polacy 14.03.11, 18:56
      Ja myślałem, że Michalik siedzi w kieszeni Rydzyka. Oni obaj siedzą w kieszeni Kobylańskiego.
      • anto.n Re: Sponsor Radia Maryja: Polską nie rządzą Polac 14.03.11, 19:24
        a ty w czyjej kieszeni?
    • antypist Sponsor Radia Maryja: Polską nie rządzą Polacy 14.03.11, 18:58
      Kobylański miał szczęście, że zdążył "wyjechać" do Ameryki Pd. bo
      szmalcowników rozstrzeliwali nawet najprawdziwsi katolicy i Polacy z AK.
      swoją drogą kierunek tej "wycieczki" był taki sam jak zbrodniarzy hitlerowskich i innych mętów - i o tym należy pamiętać ....
      • wiktor.sztrum Re: Sponsor Radia Maryja: Polską nie rządzą Polac 14.03.11, 19:02
        Wiadomo, z "Odessy" korzystali nie tylko Niemcy. Swoim przydupasom też dali szansę na ucieczkę.
    • alikpalik Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego? 14.03.11, 19:09
      Histeria antysemicka, stale podsycana przez mieniących się "prawdziwymi Polakami", przerodziła się już w zbiorową paranoję. Żałosne i obrzydliwe.
      • anto.n Re: Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego? 14.03.11, 19:25
        odsylam do wypowiedzi Bartostewskiego!
    • antropoid Sponsor Radia Maryja: Polską nie rządzą Polacy 14.03.11, 19:15
      "Jan Kobylański, polonijny milioner z Urugwaju..."

No proszę, jak to ładnie brzmi. Pewnie w okolicy mieszka wielu niemieckojęzycznych przyjaciół p. Janka. Namnożyło ich się tam po II Wojnie Światowej...

"Sponsor Radia Maryja: Polską nie rządzą Polacy"

To akurat prawda, bo obecnie - od ponad 20 lat rządzą nią watykańczycy...

• drupal Sponsor Radia Maryja: Polską nie rządzą Polacy 14.03.11, 19:31
      70% rządu to Żydzi.
      Ok, ale bądźmy precyzyjni.
      Jaki procent z tych Żydów to kosmici?
      I jaki procent z tych kosmitów to pedały?
      Obliczenie uczciwego parytetu to nie taka prosta sprawa.

A życie mija, z Żydami czy bez Żydów, czas ucieka i żadni Żydzi za nas tego życia nie przeżyją, musimy sami.
      Nie wychodzi? To na pewno przez Żydów.
    • wdajcz Sponsor Radia Maryja: Polską nie rządzą Polacy 14.03.11, 19:37
      Na nieszczęście tak zwanych prawdziwych Polaków jest około 25-30 %.Wprawdzie nie są większością, ale tak liczne zasoby narodowej ciemnoty, kołtuństwa i obskurantyzmu stanowią potężny balast będący kulą u nogi normalnych Polaków, którzy dźwigają odpowiedzialność za losy całego narodu. również za tych psujących wszystko oszołomów.
    • 1stanczyk Żeby nie przelewać z pustego w próżne najlepiej 14.03.11, 19:41
      jest opublikować oficjalną autoryzowana urzędowo listę oryginalnych czy wcześniejszych nazwisk tych wszystkich, którzy je zmienili a, którzy piastowali i piastują wysokie urzędy w naszym kraju ..

Dobrze by było rowniez znać powody tych zmian ..

Na świecie jest pełno polskich nazwisk co oznacza, że nie wszyscy zmieniający miejsce swojego życia zmieniają równocześnie swoje nazwisko ..

Pozostawanie niejednokrotnie przez kilka pokoleń przy nazwisku swoich przodków nie przeszkadza im w niczym zajmować później z "naszym" najczęściej trudnym do wymówienia nazwiskiem , w krajach w których żyją, eksponowanych stanowisk czego przykładem może być Doradca do Spraw Bezpieczeństwa Narodowego za czasów Cartera Zbigniew Brzeziński czy szczebel niżej za czasów Clintona Tomasz Malinowski w Stanach Zjednoczonych czy Michel Poniatowski we Francji będący Ministrem Stanu i Spraw Wewnętrznych za czasów Prezydenta Valéry Giscard d'Estaing ..

Taki (ten Rydzyka) czy inny (ten GW) propagandowy bełkot niczemu nie służy jak tylko podsycaniu konfliktów na bazie niesprawdzonych informacji.
      Sponsor Radia Maryja: Polską nie rządzą Polacy
      • sectral Re: Żeby nie przelewać z pustego w próżne najlepi 14.03.11, 21:27
        A po co? Aby dać satysfakcje antysemitom ? Jedni Zydzi zmienili nazwisko inni nie. Tak samo Polacy, Włosi i Irlandczycy w USA. Wielu z nich zmieniło nazwiska na anglosaskie. Każdy ma prawo do takiego nazwiska jakie w ramach istniejacego prawa sobie wybierze. Jesli chodzi o Zydów to zmieniali nazwiska, bo mimo że czuli sie Polakami, byli dyskryminowani ze względu na swoje pochodzenie. Nawoływanie do tego, by ujawniali swe zydowskie korzenie, ujawnia chęć powrotu do takiej własnie dyskryminacji.
        • 1stanczyk czuli się Polakami, byli dyskryminowani ze względu 15.03.11, 12:23
          "Jeśli chodzi o Żydów to zmieniali nazwiska, bo mimo że czuli się Polakami, byli dyskryminowani ze względu na swoje pochodzenie."

Nie podzielam tej opinii.

To były i są ich takie same nie do sprawdzenia subiektywne odczucia "czuli się Polakami, byli dyskryminowani" jak te "nasze", że zdominowali władze w kraju.

Ale ich subiektywne odczucia obchodzą mnie mniej więcej tyle samo co "nasze".

Pozostają fakty:

Szczególna to była "dyskryminacja" Żydów w naszym kraju, skoro przed wojną w wolnych zawodach procentowo, w odniesieniu do populacji dominowali (i nie dlatego, ze ukrywali swoje pochodzenie co zawsze wzbudza nieufność), że we władzach, na uczelniach , w służbach bezpieczeństwa w PRL-u byli na tyle liczni, że stali się wobec społeczeństwa wiarygodnym pretekstem i "ofiarą", istniejących w kraju trudności politycznych i ekonomicznych i wynikających z nich rozgrywek wewnątrzpartyjnych (w PZPR).

To jest szczególna, nieznana gdzie indziej, forma "dyskryminacja" Żydów w naszym kraju skoro, skoro najbliższym doradcą Premiera Tuska jest Bartoszewski, skoro, żona Prezydenta Komorowskiego jest Żydówką wywodzącą się z rodziny, która w powojennych latach karierę robiła w UB, skoro korzystający latami, w najgorszych latach stalinowskiego terroru z przywilejów wynikających z przynależności do "Polskiej" Zjednoczonej Partii Robotniczej będącej agenturą moskiewskiego namiestnictwa w naszym kraju, agnostyk sp Geremek zostaje w naszym suwerennym i demokratycznym kraju MSZ i później jest honorowany państwowym pogrzebem w Alei Zasłużonych z udziałem przedstawicieli naszej najwyższej i tej watykańskiej (sic!) administracji w naszym kraju.

To jest szczególna "dyskryminacja" kiedy przyrodni brat Stefana Szechtera oskarżonego o zbrodnie komunistyczne w naszym kraju w czasach stalinowskiego terroru nie tylko od lat zdominował jako "autorytet" nasz skretyniały półświatek półinteligencji (będący spuścizną szmatławego PRL-owskiego awansu społecznego) ale dostaje nasze najwyższe odznaczenie panstwowe Order Orla Białego.

Jeśli to jest dyskryminacja to widocznie to słowa ma jakiś szczególny nie znany mi sens wśród Żydów

Z niej jasno wynika, że albo wstydzili się własnych korzeni albo dla kariery byli gotowi się ich wyrzec.

"Nawoływanie do tego, by ujawniali swe żydowskie korzenie, ujawnia chęć powrotu do takiej właśnie dyskryminacji."

Wprost przeciwnie: ujawnia chęć ukrócenia tej zrozumialej, nie tylko w odniesieniu Żydów (bo przecież wbrew temu co im się niesłusznie i nie po raz pierwszy zresztą wydaje wydaje nie są pępkiem świata) , nieufności jaka wynika z każdej próby odcięcia się, w imię własnej, najczęściej w takim wypadku szmatławej kariery, od swoich korzeni

Re: Żeby nie przelewać z pustego w próżne najlepi
    • zdybka Sponsor Radia Maryja: Polską nie rządzą Polacy 14.03.11, 20:28
      To jak to jest z nami Polakami ci prawdziwi a ci drudzy to co tak na niby
      sa Polakami czy jak to jest ??????? kto i kiedy nas podzielil ????
    • 6.smiech Sponsor Radia Maryja: Polską nie rządzą Polacy 14.03.11, 21:19
      A moze tak by czas bylo zbadac teczki kobylnaskiego & co. w NKVD, UB i SB. Tacy przechrzcency maja zwykle dlugi "spec" zyciorys. Moze tez przdaloby sie zapytac Mossad oraz sprawdzic jego teczki z NSDP, i wszystkich tych co o nim cos wiedza.
      Tak trzymac ! kk., tow. rydzyk i tow. kaczka a przyszlosc da wam tysiastletnia "polske".
    • kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna Żydzi rządzą w Polsce - każdy o tym wie 14.03.11, 21:52
      Żydzi rządzą w Polsce - każdy o tym wie. Nie tylko w Polsce. Jakiś komisarz unijny ostrzegał przed żydowskim lobby w Waszyngtonie (Żydzi dali mu za to czerwoną kartkę wpisując go na listę antysemitów).

Polska jednak jest krajem Żydów i - docelowo - dla Żydów. Żydowska polityka rządowa zmierzająca do wyniszczenia polskiego narodu ma na celu właśnie wyniszczenie narodu polskiego poprzez następujące elementy:

zadłużenie większości społeczeństwa poprzez dług publiczny (państwowy)
      zadłużenie większości polskich rodzin poprzez dług indywidualny
      pogorszenie stanu zdrowia Polaków
      ograniczenie liczby urodzin w polskich rodzinach
      ograniczenie dostępu do mieszkań dla Polaków
      bardzo niski poziom edukacji w polskich szkołach
      zwiększenie śmiertelności Polaków poprzez wadliwe usługi medyczne

Ostatecznym celem tej polityki jest przesiedlenie do Polski około 10000000 Żydów i utworzenie w Polsce drugiego Państwa Żydowskiego.

• kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna Żydzi są zagrożeniem dla społeczeństwa - opinie 14.03.11, 22:03
        kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna napisał:

> Żydzi rządzą w Polsce - każdy o tym wie. Nie tylko w Polsce. Jakiś komisarz uni
        > jny ostrzegał przed żydowskim lobby w Waszyngtonie (Żydzi dali mu za to czerwon
        > ą kartkę wpisując go na listę antysemitów).
        >
        > Polska jednak jest krajem Żydów i - docelowo - dla Żydów. Żydowska polityka rzą
        > dowa zmierzająca do wyniszczenia polskiego narodu ma na celu właśnie wyniszczen
        > ie narodu polskiego poprzez następujące elementy:
        >
        > zadłużenie większości społeczeństwa poprzez dług publiczny (państwowy)
        > zadłużenie większości polskich rodzin poprzez dług indywidualny
        > pogorszenie stanu zdrowia Polaków
        > ograniczenie liczby urodzin w polskich rodzinach
        > ograniczenie dostępu do mieszkań dla Polaków
        > bardzo niski poziom edukacji w polskich szkołach
        > zwiększenie śmiertelności Polaków poprzez wadliwe usługi medyczne

>
        > Ostatecznym celem tej polityki jest przesiedlenie do Polski około 10000000 Ż
        > ydów i utworzenie w Polsce drugiego Państwa Żydowskiego.

>

Żydzi są zagrożeniem dla społeczeństwa pod wieloma względami. W czasach biblijnych wymyślili Holokaust, mordowali się nawzajem przy każdej nadarzającej się okazji, mordowali żydowskie dzieci pod byle pretekstem. Są też zboczeńcami i perwertami, takimi jak gwałciciel trzynastolatek Roman Polański.

Oto kilka antysemickich opinii ze sporządzonej przeze mnie listy antysemitów - sami oceńcie, czy antysemici mają rację, czy nie.

Oto skrócona lista najbardziej znanych antysemitów:

1 Winston Churchill, premier Wielkiej Brytanii - za publiczne twierdzenia o światowym żydokomunistycznym spisku. (ILLUSTRATED SUNDAY HERALD, Londyn, 8 lutego, 1920 roku) Hańba!!!!!

2 François-Marie Arouet (Voltaire, Wolter) - francuski autor - za twierdzenia o tym, że Żydzi są najbardziej podłym i odrażającym narodem, dodatkowo zagrażającym zniszczeniem całej ludzkości. (Essai sur le Moeurs) Hańba!!!!!

3 Martin Luther (Marcin Luter) - ekskomunikowany ksiądz niemiecki- za twierdzenie, że Żydzi są złośliwą i szkodliwą rasą żerującą na ludzkości poprzez lichwę i grabież. (Table Talk of Martin Luther) Hańba!!!!!

4 George Washington - prezydent Stanów Zjednoczonych - za stwierdzenie "Żydzi działają przeciw nam bardziej skutecznie niż armie wrogów" Hańba!!!!!

5 William Shakespeare (William Szekspir) - dramatopisarz epoki elżbietańskiej - za antysemickie utwory dramatyczne ośmieszające tradycyjne źródło utrzymania Żydów - lichwę ("The Merchant of Venice") Hańba!!!!!

6 Henry Ford - amerykański przemysłowiec - za wydawanie antyżydowskich publikacji opisujących, w jaki sposób Żydzi kontrolują światową gospodarkę i biznes ("The International Jew, the World's Foremost Problem") Hańba!!!!!

7 Gazeta Wyborcza. Za ośmieszanie demokratycznego państwa Narodu Wybranego oraz za ośmieszanie Narodu Wybranego poprzez publikację artykułów na temat przeprowadzania i wykonywania gestapowskich metod śledczych oraz tortur w żydowskich więzieniach. Hańba!!!!!

8 Zbigniew Herbert, poeta - za twierdzenie, że Żyd Adam Michnik jest manipulatorem, człowiekiem złej woli, kłamcą oraz oszustem intelektualnym. Hańba!!!!!

• nerwus0 Re: Żydzi rządzą w Polsce - każdy o tym wie 14.03.11, 22:04
        Kaczka, znów ci wali w ten głupi czerep?
        Nic innego nie umiesz napisać, tylko te same brednie na każdym wątku?
        • kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna niekumaty też kiedyś skuma 15.03.11, 03:54
          nerwus0 napisał:

> Kaczka, znów ci wali w ten głupi czerep?
          > Nic innego nie umiesz napisać, tylko te same brednie na każdym wątku?

uspokój się nerwus0, weź smoczek, usiądź grzecznie i poczytaj.

może kiedyś zrozumiesz ?

:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka