Dodaj do ulubionych

My, ciało obce

15.03.11, 18:59
Pan Ołdakowski jest niewątpliwie porządnym człowiekiem, tylko co z tego, osobiście znałem kilku członków PZPR, którzy też byli porządnymi ludźmi, a i w NSDAP też pewnie kilku porządnych by się znalazło,
Obserwuj wątek
    • claire.dk My, ciało obce 16.03.11, 08:34
      Tragiczny osiołek! Ręce opadają. Polonista nie odróżniający konotacji słów ("polegli na służbie"). Ignorant w sprawach gospodarczych. Fanatyk w sprawach społecznych (nielegalne aborcje - tym gorzej dla faktów?). Typowy bierny BMW bez jednej sensownej myśli. Przerażające, jakich ludzi naród wybiera do paralamentu. Wstyd, hańba i groza. Nie wiem, czym ma się różnić PJN od PIS-u.
      Ukłony i szacunek dla Pani Kublik za obnażenie tej nędzy umysłowo-politycznej.
      • mlodaemerytka Re: My, ciało obce 23.03.11, 08:54
        claire.dk napisała:

> Tragiczny osiołek! Ręce opadają. Polonista nie odróżniający konotacji słów ("po
        > legli na służbie"). Ignorant w sprawach gospodarczych. Fanatyk w sprawach społe
        > cznych (nielegalne aborcje - tym gorzej dla faktów?). Typowy bierny BMW bez jed
        > nej sensownej myśli. Przerażające, jakich ludzi naród wybiera do paralamentu. W
        > styd, hańba i groza. Nie wiem, czym ma się różnić PJN od PIS-u.
        > Ukłony i szacunek dla Pani Kublik za obnażenie tej nędzy umysłowo-politycznej.
        ===================================================
        Czego mozna sie spodziewac z odpadow P i S -u ?

Wspomnienia okresu rzadow nepotyzmu napawa mie haniebnym wtydem. Ten,co
        uwaza, ze mozna mowic o tym bez zazenowania kompletnie nie rozumie, co znaczy ?
        Jak i gdzie stoczyla sie Polska ?
    • maksym6 My, ciało obce 16.03.11, 11:49
      Aż przykro było czytać ten wywiad. Zupełnie jakby się czytało wypowiedzi faceta z XIX wieku. Zacofany, mało inteligentny, zadufany w sobie i bez dobrych reakcji facecik. Przeczytałem, ale to była strata czasu.
    • piggy1 My, ciało obce 16.03.11, 21:06
      Jestem przekonana, że wywołany do tablicy prezydent Obama nigdy by sie nie zdecydował na lądowanie na starym, w kiepskim stanie technicznym, wyłączonym juz z eksploatacji lotnisku wojskowym. To tylko my, przez tyle lat, z głupoty i wygody na nim lądowaliśmy. No, ale mądry Polak po szkodzie...
      • mlodaemerytka Re: My, ciało obce 23.03.11, 10:13
        Peknac mozna ze smiechu, kiedy to Polacy porownuja sie z prezydentem USA. Ciagle to samo. Konia kujas zabva noge podstawia. Poza tym intelekt tych elokwentnych nauczycideli' poslow pozal sie Boze. Kiedy doczekamy sie inteligencji z pokoklen a nie papierkow ukonczenia uczelni. To jeszcze nie inteligenci . Kim byli rodzice, dziadkowie ? Na inteligencje
        skladaja sie pokolenia. Polacy nie rozumieja tego ! Co ktory skonczy kurs IT lub termu podobne kursy nawet uczelnie Rydzyka zaliczaja sie do inteligentow. Bez pojecia ! Kaczynscy maja nawet tytuly naukowe ! ladnie wyglada nasz poziom akademicki nie ma co !
    • jur56 My, ciało obce 17.03.11, 12:23
      Ku pamięci P. Ołdakowskiego fraza z "Cesarza" R. Kapuścińskiego " Kto chciał wspinać się
      po stopniach ... , musiał ... opanować wiedzę negatywną , ..musiał ,..wiedzieć , czego
      nie wolno - jemu i jego poddanym , czego nie wolno powiedzieć i napisać ,...zrobić ...
      przeoczyć lub zaniedbać ..". Prosta wiedza obowiązująca na każdym dworze .
    • terleo Re: My, ciało obce 22.03.11, 08:28
      @Dreptaki drepcą tylko w jednym miejscu... i są bezpartyjne, czyli niestronnicze, czyli obiektywne. Tylko - co z tego? *Bryły świata* nie popychają, więc co TU robią?
      • liczki444 Re: My, ciało obce 01.06.14, 13:49
        bodyage.pl/b4991d8df2
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka