jurek4491 24.03.11, 17:09 Może znowu jest na prochach i nie zdaje sobie sprawy z tego co mówi, " Nasi przyjaciele Rosjanie ". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gregory502 alakyr gdzie jesteś nie dolejesz lyżki szamba 25.03.11, 05:16 alakyr prosze napisz że artykuł to bzdety a Jar Kacz ma świętą rację i należy go wybrać na prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
123jna Re: alakyr gdzie jesteś nie dolejesz lyżki szamba 25.03.11, 07:55 alakyr jak zwykle wypisuje pisowskie bzdety. Mam cos do dodania - Donald Tusk mial racje, ze Polska przedstawiana np. przez PiS to nienormalnosc a nie kraj, w ktorym bysmy chcieli zyc. Polska byla krajem normalnym (jesli mozna mowic tak o czasach zamierzchlych) do czasu przylaczenia tzw. kresow do Korony. Do zachodniego wtedy kraju dolaczyly ogromne rzesze ludzi o innej, wschodniej mentalnosci. Mamy z tym problem do dzis, to sa ludzie pozadajacy "silnego czlowieka", autorytarni majacy niechec do Zachodu. To jest ta "nienormalna" Polska. Musimy ich wyedukowac, ale to bedzie bardzo trudne. Ale mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
gregory502 Re: alakyr gdzie jesteś nie dolejesz lyżki szamba 25.03.11, 20:32 123ina muszę przyznać że jesteś dla mnie odkrywczy z tezą o tym że część naszego społeczeństwa ma taką mentalność z powodu pochodzenia z kresów Moim skromnym zdaniem udało się jednak część z nich już na tyle wyedukawać bo inaczej PiSiaków byłoby w tej chwili dużo więcej niż te ok 20% A po drugie według Twojej tezy rozumię problemy Ukrainy i Białorusi że tamte społeczeństwa muszą dopiero dojżeć do zachodnich standardów i to musi potrwać a desperackie próby Lecha Kaczyńskiego aby to zrobić już teraz były jak wołanie do głuchego Odpowiedz Link Zgłoś
vdrapatz Re: alakyr gdzie jesteś nie dolejesz lyżki szamba 28.03.11, 15:51 Odpowiadam forumowiczom gregory502; czuk1; 123jna - vdrapatz 28.03.11, Halo, forumowicze gregory502; czuk1; 123jna; czego czepiacie się alakyra? Jak Was dobrze zro-zumiałem to Wasza ocena jest prawie taka sama, jak kiedyś na Forumowskiej arenie występował „janek-007”, który swoimi postami, równał się „Jaruś BIS”. Już kilkakrotnie wymienialiśmy na tym forum nasze poglądy i muszą stwierdzić, że zapatrywania, alakyra, jeśli się tak mogę wyrazić znajdują się od środka mocno na lewo, ponieważ po krótkiej dyskusji do art. „Premier pożegnał się z liberalizmem” odpowiedział mi cytuję: „22.03.11 Tak będę głosował na SLD, bo to jedyna cywilizowana partia, która wie, co to odpowiedzialność za państwo, wie że celem państwa jest rozwój społeczeństwa i wzrost dobrobytu. Wie, że rynek i kapitał są niezbędnymi narzędziami, ale tylko narzędziami a nie celem samym w sobie.” Zatem szanowna 123jna, sądzę, mam, bo czynie z kobietą i piszeż cytat: „alakyr jak zwykle wypisuje pisowskie bzdety.” Twoja ocena jest jest mylna, może nawet fałszywa, jeżeli się mylę to przedstaw argumentalnie, śe jest inaczej! Brak Twojej odpowiedzi, znaczy wybźiłaś jakąż imertynęcje, bez zastanowienia się, co się za tym kryje! Sądzę, zwróć alakyrowi honor! No cóż, trafnie ktoś powiedział, że inwektywy świadczą raczej o atakującym, niż o atakowanym. Pozdrawiam Walek! PS. Być może alakyr jest na urlopie? Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: alakyr gdzie jesteś nie dolejesz lyżki szamba 25.03.11, 08:08 gregory502 napisał: > alakyr prosze napisz że artykuł to bzdety a Jar Kacz ma świętą rację i należy g > o wybrać na prezydenta ------------------ Chyba ten alakyr nie odezwie się , nie znajdzie bowiem argumentów na obalenie opinii dziennikarek z GW. Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: alakyr gdzie jesteś nie dolejesz lyżki szamba 25.03.11, 08:15 Więcej takich artykułów. Więcej takich rzeczowych dyskusji w TV Artykuł może on być wskazówką dla polityków. Przychodzą na spotkania w TV i swobodnie tam szermują hasłami, pozwala się im głosić nieprawdę i nie odpowiadać na pytania. I mam cenić takich dziennikarzy, takie gazety ? Odpowiedz Link Zgłoś
123jna Prezes w nowej masce 25.03.11, 07:49 Drogie Panie Nowakowska i Wielowieyska - kapelusze z glow przed Wami! Po raz pierwszy w wolnej Polsce przeczytalam artykul ZACHODNI. Wypunktowalyscie Panie Kaczynskiego jak nagradzani dziennikarze w szwecji, gdzie mieszkam. A gdzie te slawne "cyngle" z Rzepy - nie dorastaja Wam do piet. Logicznie, inteligentnie pokazalyscie PiS i jego (ten PiS nie to PiS jak pisowcy mowia) obiecanki bez pokrycia, klamstewka i brak zrozumienia dla swiata. A szkolnictwo w Finladnii - gdyby polscy nauczyciele zarabiajacy dzis np. 3 000 miesciecznie mieli pensum jak w Szwecji - 18 GODZIN tygodniowo - pensje wzroslyby do 4 000 zl. Ale PiS tego nie chce, nie narazi sie zwiazkom zawodowym, obiecuje i nie dotrzymuje. To samo z kryzysem swiatowym - cudownie go Panie rozbroilyscie. Wielki szacunek dla nareszcie prawdziwej zurnalistyki a nie wypocin jak ze szkoly sredniej w Pipidowku. Rzepa, Dziennik itp - zurnalisci nieprofesjonalni, jedynie plotki o politykach ich interesuja. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk_wj Re: Prezes w nowej masce 25.03.11, 10:17 > Do którego chrabiego ten test pasuje? > nie mający zielonego pojęcia nie tylko o ekonomi, lecz i o ortografi! No tak to jest, polska ortografia nie jest łatwa, jak widać. Ani dla prezydenta, ani dla jego rubasznych krytyków. Odpowiedz Link Zgłoś
cezaryk Jaruś zmienił pigułki? 25.03.11, 16:52 Pan doktor zalecił Jego Świetlistości zmianę terapii. Znów jest nabomblowany bardziej niż zwykle. Ale nie traćmy nadziei, wybory przyjdą, miną a wielki Prezes tabletki odstawi i znów będzie się dziwił, że takie bzdury opowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 pisałem już dwa tygodnie temu 25.03.11, 18:37 ...a admin z niewiadomych powodów skasował ten post, że Jarkacz nie powinien publikować w GW, ponieważ każdy jego tekst zostanie niemiłosiernie wyszydzony i sprowadzony do ataków ad personam. Innymi słowy mówiąc nie powinien uwiarygadniać rządowej szczekaczki. Jak widać miałem rację. Z tym, że zarówno Tusk jak i Kaczyński piszą banały. Ale banały Tuska są przedstawiane jako "konkrety" a banały Kaczyńskiego wykpiwane. A pomysł obniżenia wieku szkolnego jest skrajnie idiotyczny. I nie rozumiem w jaki sposób ma wyrównywać szans dzieci z różnych środowisk. Poza tym, że wszyscy będą tak samo niedouczeni. Odpowiedz Link Zgłoś
cezaryk Re: pisałem już dwa tygodnie temu 25.03.11, 22:36 Czy nie wydaje Ci się, że Jaruś sam sprowokował niepoważne siebie traktowanie? Przypomnij sobie proszę wielką przemianę, pomiędzy katastrofą kwietniową a wyborami prezydenckimi. Okazało się później, że Jego Świetlistość był naćpany, nie pamięta i absolutnie by czegoś takiego nie powiedział. Dziwisz się, że teraz jakiekolwiek ...hmm, nazwijmy to 'rozsądne' słowa pod którymi prezio się podpisuje nie wydają się specjalnie wiarygodne? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: pisałem już dwa tygodnie temu 26.03.11, 08:01 cezaryk napisał: > Czy nie wydaje Ci się, że Jaruś sam sprowokował niepoważne siebie traktowanie? > > Przypomnij sobie proszę wielką przemianę, pomiędzy katastrofą kwietniową a wybo > rami prezydenckimi. Okazało się później, że Jego Świetlistość był naćpany, nie > pamięta i absolutnie by czegoś takiego nie powiedział. > > Dziwisz się, że teraz jakiekolwiek ...hmm, nazwijmy to 'rozsądne' słowa pod któ > rymi prezio się podpisuje nie wydają się specjalnie wiarygodne? Jak ktoś jest poddawany tak upokarzającej wiwisekcji może mieć po prostu dosyć. W obecnej RP nie ma debaty na uczciwych warunkach a rządzący robią wiele by ją jeszcze bardziej ograniczyć, np. ograniczając finansowanie partii (przy jednoczesnym przeznaczeniu większej ilości środków na kancelarię premiera) czy zakazując spotów przedwyborczych. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: pisałem już dwa tygodnie temu 27.03.11, 20:43 piotr7777 napisał: ...Jak ktoś jest poddawany tak upokarzającej wiwisekcji może mieć po prostu dosyć.... Jeśli on ma dosyć, i jego mają dosyć - to rozawiązanie jest jedyne i najprostsze: Niech weźmie dupę w troki i zniknie raz na zawsze. Emerytura, renta, oszczędności czy przytulny pokoik u Rydzyka - rozwiązań są dziesiątki. I niech raz na zawsze zniknie nam z widoku - razem ze swoją hołotą z pochodniami, Kempami, Błaszczakami, Macierewiczami itd. Bo chcemy w końcu żyć w normalnym kraju w którym żaden buc nie będzie obdzielał patriotyzmem tak jakby to była tylko jego własność; nie będzie dzielił Polaków na tych mniej czy bardziej prawych, nie będzie reglamentował prawa do życia publicznego według swego widzimisię. Im szybciej to zrobi - tym lepiej. Dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: pisałem już dwa tygodnie temu 28.03.11, 16:04 > Jak ktoś jest poddawany tak upokarzającej wiwisekcji może mieć po prostu dosyć. Nikt nikomu nie nakazywał bycia politykiem. Jak się Jarosław do tego nie nadaje niech się zajmie hodowlą kotów rasowych. > W obecnej RP nie ma debaty na uczciwych warunkach Nie ma? Niby dlaczego? Kto Kaczyńskiemu zabrania mówić o konkretach? Kto mu karze latać co miesiąc na Krakowskie Przedmieście? SAM sobie to robi. Naprawdę. > a rządzący robią wiele by ją jeszcze bardziej ograniczyć, np. ograniczając finansowanie > partii (przy jednoczesnym przeznaczeniu większej ilości środków na kancelarię premiera) No i co z tego? W jaki sposób ograniczenie wydatków na partie polityczne blokuje jakiejkolwiek partii przedstawiać sensowne i logiczne wywody na swoich stronach internetowych? >czy zakazując spotów przedwyborczych. Zakaz jest idiotyczny. Jednak twoje płacze również. Możesz mi przytoczyć jakiś spot wyborczy w którym rzeczowo, merytorycznie i sensownie przedstawiano program wyborczy? Odpowiedz Link Zgłoś
abdank27 Prezes w nowej masce 25.03.11, 21:07 Zadziwiające, że są jeszcze ludzie, którzy temu człowiekowi wierzą. Po tym, co bajdurzył w czasie kampanii prezydenckiej i później bredził od drugiego dnia po wyborach... Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_49 Re: Prezes w nowej masce 26.03.11, 21:20 abdank27 napisał: > Zadziwiające, że są jeszcze ludzie, którzy temu człowiekowi wierzą. Po tym, co > bajdurzył w czasie kampanii prezydenckiej i później bredził od drugiego dnia po > wyborach...================================================== Za rządów J.Kaczyńskiego Polska miała najlepsze wskażniki ekonomiczne i najlepiej się rozwijała, od czasów Zygmunta Starego licząc. Stad wniosek, Bóg jest z Kaczyńskim, a Kaczyński z nami ! Odpowiedz Link Zgłoś
abdank27 Re: Prezes w nowej masce 27.03.11, 07:19 henryk_49 napisał: > abdank27 napisał: > Za rządów J.Kaczyńskiego Polska miała najlepsze wskażniki ekonomiczne *** Wtedy cały świat miał dobre wskaźniki Bóg jest z Kaczyńskim, a Kaczyński z nami! *** A to mi dałeś do myślenia. A czemu nie był z Lechem? Może ich pomylił? Słyszałem, że twój Bóg jest miłościa. To jak on godzi swą miłość z kaczą nienawiścią? Odpowiedz Link Zgłoś
zalesand Re: Prezes w nowej masce 27.03.11, 21:35 > abdank27 napisał: > Za rządów J.Kaczyńskiego Polska miała najlepsze wskażniki ekonomiczne i najlepi > ej się rozwijała, od czasów Zygmunta Starego licząc. Stad wniosek, Bóg jest z > Kaczyńskim, a Kaczyński z nami ! wyznikiewicz.blogbank.pl/2007/01/16/polska-na-tle-swiata/ Coś mi się zdaje, że z tym rozwojem to nie jest prawda. Chyba lepszy był okres międzywojenny. Kaczyński może jest z wami, ale ja bym wolał żeby nie był z Nami. Najlepiej, żeby już w ogóle nie był. Politykiem Odpowiedz Link Zgłoś
piggy1 Re: Prezes w nowej masce 25.03.11, 23:29 Tak na marginesie: piszemy ha, ha, a nie cha, cha! henryk_49 napisał: > Do którego chrabiego ten test pasuje? > Z was się śmieję! Z was Elita! Cha, cha cha.....Otóż oświadczam wam , że wasz > mąż stanu, wasz Cincinatus, wasz wielki człowiek, to kompletny kretyn! Idiota > nie mający zielonego pojęcia nie tylko o ekonomi, lecz i o ortografi! Skończon > y tuman kompletne zero, w żadnym Oksfordzie nie był, żadnego języka nie zna! S > apristy! Odpowiedz Link Zgłoś
gregory502 Re: POkażcie MI córkę UBeka która na PiS nie szcz 26.03.11, 08:47 No i odezwała się PiSowska świnia Wpuszczona na salony nasrała na sam środek tego salonu A może to sam Macierewicz albo jaki inny Waszczykowsi O pozew proszę wymienionych będę sławny Odpowiedz Link Zgłoś
lzeelitytozwyklebydlonieelity POkażcie MI UBeka który na PiS nie szczeka? 26.03.11, 09:10 »próżnoś repliki się spodziewał nie dam ci prztyczka, ani klapsa. nie powiem nawet pies cię jebał, bo byłby to mezalians dla psa«. Odpowiedz Link Zgłoś
olewus.1 zeelitytozwyklebydlonieelity...Córka UB-ka ! 27.03.11, 19:04 zboczona rura... Odpowiedz Link Zgłoś
apage-satanas Re: POkażcie MI UBeka który na PiS nie szczeka? 28.03.11, 01:02 Jestes nudny i smieszny, jak to zwykle bywa z absolwentami Wieczorowego Uniwersytetu Leninizmu i Rydzykizmu (zdradzaja to Twoje nicki). Przyczepiles sie do wiersza Tuwima, choc uwazam, ze nie jestes swiadom jego autorstwa, bo jak to wyglada, ze taki "Prawdziwy Polak" cytuje poete o "takim pochodzeniu". Nawet nie znasz tytulu tego wiersza, bo gdybys znal, to wiedzialbys, ze Mistrz Tuwim adresowal go do takich indywiduow jak Ty, dajac mu tytul "Na pewnego ND-eka, ktory na mnie szczeka". No ale tego na WUMiR nie uczyli... i po prostu dajesz ciala! Odpowiedz Link Zgłoś
lzeelitytozwyklebydlonieelity Re: POkażcie MI UBeka który na PiS nie szczeka? 29.03.11, 07:44 Julian Tuwim, polski poeta żydowskiego pochodzenia, mój ulubiony mistrz słowa, pisze w Kwiatach Polskich : „ mnie ta ziemia od innych droższa, ani chcę ani umię stąd odejść - chyba tu umrę, bo gdzieżby ”. Wielu Żydów kochało Polskę i nie organizowało na nią nagonek jak Gross, Michnik, Wiesel czy Singer. Elie Wiesel zaś napisał o naszej polskiej ziemi: Na tej ziemi skażonej i przeklętej żyją Polacy. A ci, którzy żyją na ziemi skażonej i przeklętej sami są skażeni i przeklęci. (...) Nie jest to zwykły przypadek, że obozy największej zagłady powstały u nich, w Polsce, a nie gdzie indziej. Nota bene, Elie Wiesel część okupacji spędził w Buchenwaldzie……..a oprawcami byli tu i tam Niemcy. Źródło: "pl.wikiquote.org/wiki/Elie_Wiesel" A ostatnio zachwycając się nad książką Grossa szkalującą Polaków Wiesel napisał: Antysemityzm przetrwał w większości miejsc, a n a j b a r d z i e j w Polsce. To właśnie powiedział Polak / bo urodziła go kobieta Polka / Jan Gross - czytamy w recenzji Wiesela / za Gazeta Prawną /. Czy widzisz różnicę w wypowiedziach tych dwu Żydów/Polakow ? Odpowiedz Link Zgłoś
mlodaemerytka Re: Prezes w nowej masce 26.03.11, 09:42 jurek4491 napisał: > Może znowu jest na prochach i nie zdaje sobie sprawy z tego co mówi, " Nasi prz > yjaciele Rosjanie ". =============================================== "Zywy trup" ten J.K. Kabaretowa figurynka ! Odpowiedz Link Zgłoś
olewus.1 To ciągle ten sam,wredny, kaczy dziób... 27.03.11, 19:02 fotoforum.gazeta.pl/photo/0/sh/ed/fwtw/eLZQVVCynuzPfCVLcX.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
nepak Re: To ciągle ten sam,wredny, kaczy dziób... 27.03.11, 19:50 Boże ale się przestraszyłem. Nie rób tego więcej albo uprzedź, że zdjęcia będą drastyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: To ciągle ten sam,wredny, kaczy dziób... 27.03.11, 20:46 olewus.1 Nawet przez monitor czuć ten odór.... Odpowiedz Link Zgłoś
wlekawa Prezes w nowej masce 27.03.11, 19:47 Znowu się nażarł prochów. Tylko kto tym razem mu je podaje? Odpowiedz Link Zgłoś
jwasz1952 Re: Prezes w nowej masce 27.03.11, 20:40 wlekawa napisał: > Znowu się nażarł prochów. Tylko kto tym razem mu je podaje? Odpowiedz Link Zgłoś
jwasz1952 Re: Prezes w nowej masce 27.03.11, 20:46 Jak to kto , Hoffmanek ostatnio się najczęściej kręci koło Jarusia Biedronki.To on go wpuszcza w maliny. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Prezes w nowej masce 28.03.11, 09:00 jwasz1952 napisał: .......Jak to kto , Hoffmanek ostatnio się najczęściej kręci koło Jarusia Biedronki.To on go wpuszcza w maliny. I schudł ostatnio, i jest taki śliczny... Odpowiedz Link Zgłoś
franek-janek Prezes w nowej masce 27.03.11, 20:46 Zeby mozna mowic ze Prezes ma nowa maske to musi w masce zmienis/poprawic/doprawic uzebienie ktore dumnie pokazuje a ktore pamieta jeszcze PRLowskie niedostatki. Odpowiedz Link Zgłoś
kartofeldopieca Śfuhrer ZwiSu Łgaczyński 27.03.11, 20:48 Ten tępy kabaretowy politruk odległy jest od rzeczywistości jak zapach gówna od zapachu hiacyntu. Ruskie geny tego kacapa biorą górę nad wpływami żoliborskiego otoczenia, tradycyjnie inteligenckiego - nie przyjmujące się jednak na organizmie tego glistowatego cepa. Odpowiedz Link Zgłoś
zalesand Re: Śfuhrer ZwiSu Łgaczyński 27.03.11, 21:39 kartofeldopieca napisał: > Ten tępy kabaretowy politruk odległy jest od rzeczywistości jak zapach gówna od > zapachu hiacyntu. Ruskie geny tego kacapa biorą górę nad wpływami żoliborskieg > o otoczenia, tradycyjnie inteligenckiego - nie przyjmujące się jednak na organi > zmie tego glistowatego cepa. Z tym hiacyntem to tylko takie niewinne skojarzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
azeta7 Pamiętamy i to : 27.03.11, 20:57 Przeczytajcie o czym ONI zapomnieli… Było to dramatyczne posiedzenie. 10 lipca 2007 roku w Sejmie RP, a szczegóły dotyczyły druku nr 2074. Marszałek Ludwik Dorn zapowiada głosowanie w sprawie: SKRÓCENIA KADENCJI SEJMU RP. Nie czyta jednak uzasadnienia, bo tekst nie przechodzi mu przez gardło… Mówi tylko, że to głosowanie dotyczy druku nr 2074… A oto jego ukryte przed opinią publiczną fragmenty: UZASADNIENIE Od dwóch lat, od chwili objęcia władzy przez Prawo i Sprawiedliwość, Polską wstrząsają narastające kryzysy polityczne (…) Nie ma miesiąca, żeby opinia publiczna – nie tylko krajowa, ale i europejska oraz światowa – nie dowiadywała się o niekompetencji, skandalach i korupcji, których źródło tkwi w układzie rządzącym(…) Autorytet Polski wystawiono na szwank i kompromitację (…) Sejm stał się miejscem bezprzykładnej korupcji politycznej, ujawnionej przez media, która nie spotkała się z żadnymi konsekwencjami politycznymi czy karnymi (…) Państwo stało się represyjne i wrogie obywatelom (…), itd., itp Warto ten tekst przeczytać w całości. Jest pod adresem: orka.sejm.gov.pl/Druki5ka.nsf/0/4F1131A2E1FE39EFC1257340003C8D92/$file/2074.pdf I ZA TYM UZASADNIENIEM GŁOSUJĄ TAKŻE WSZYSCY POSŁOWIE PiS Z KACZYNSKIM NA CZELE (!!! ). Nie oponują, nie podejmują dyskusji, nie chcą debaty! Przyznają tym samym, że sprawowali rządy w sposób beznadziejny, nieudolny, aferalny. Dzisiaj, raptem po dwu latach od tamtego dnia, pamięć Ich zawodzi, wspominają swoje czasy sprawowania władzy jako przykładny wzór, w którym stale przeszkadzała im opozycja. Oni byli wspaniali, PO już wówczas złe… Na szczęście My – Polacy mamy niezawodną pamięć i zawsze będziemy to przypominać. (Azet) Odpowiedz Link Zgłoś
abdank27 Re: Pamiętamy i to : 30.03.11, 06:31 azeta7 napisał: > Przeczytajcie o czym ONI zapomnieli… > > Było to dramatyczne posiedzenie. > 10 lipca 2007 roku w Sejmie RP, a szczegóły dotyczyły druku nr 2074. Warto ten tekst przeczytać w całości. Jest pod adresem: > orka.sejm.gov.pl/Druki5ka.nsf/0/4F1131A2E1FE39EFC1257340003C8D92/$file/2074.pdf Tekst istotnie wstrząsający. Dzięki za niego. Dlaczego nokt tego dotąd nie znał. To trzeba stale przypominać, by się nie powtórzyło. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Kaczynski Kameleon..... 28.03.11, 00:00 a za tydzien jaki kolor sobie dobierze ? Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_49 Re: Kaczynski Kameleon..... 28.03.11, 06:39 zdybka napisała: > a za tydzien jaki kolor sobie dobierze ? ------------------------------------------------------------------------------------------------------- Kaczyński nie zwykł jest zmieniać barw ani skóry, taki obyczaj właściwy jest dla polityków takich jak Niesiołowski, Tusk i t.p. Za Kaczyńskim Bóg przemówił. To nie przypadek , że najszybszy rozwój naszego kraju, nastąpił w czasie krótko trwałych rządów PiS-u. Polska od czasów Zygmunta Starego nie rozwijała się tak dynamicznie. Bóg ustanawiając, w czasie największej prosperity rządy PiS, powiedział nam że jest z PiS-em i Kaczyńskim. Do rządzenia trzeba też, oprócz pomocy Bożej, mieć trochę szczęścia, no i chęci do działania. W tak krótkim okresie czasu pogoniono UB-eków, rozwiązując im struktury WSI, wystraszono różnego rodzaju kombinatorów, złodziei i łapowników, tak że ci głęboko się schowali i przestali na jakiś czas kręcić lody ,kraj mógł się rozwijać swobodnie, bo nie tolerowano lodziarzy szczególnie w sferach rządowych. Lodziarze powrócili dopiero po wyborach, jako Miro, Rychu i Zbychu. Przyczyny Recesji w Polsce, to otoczony lodziarzami Premier, który w dodatku, nie wie co to patriotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
0721x Re: Kaczynski Kameleon..... 28.03.11, 07:15 henio czy 49 to Twoje IQ ? jeśli tak to jesteś wytłumaczony Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Heniu - to co bierzesz to prawdziwy 28.03.11, 10:06 ARMAGEDON wśród prochów, a z tym Zygmuntem Starym i porównywaniem do niego kurdupla po prostu wymiatasz. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Kaczynski Kameleon..... 28.03.11, 11:00 henryk_49 napisał: wystraszono różnego rodz > aju kombinatorów, złodziei i łapowników, tak że ci głęboko się schowali i przes > tali na jakiś czas kręcić lody ,kraj mógł się rozwijać swobodnie, bo nie tolero > wano lodziarzy szczególnie w sferach rządowych. Dalej upieram sie przy swoim,przy ostatnich wyborach Polska miala okazje poznac nowa twarz Kaczynskiego po przegranej wrocil do dawnej,teraz znowu nowa twarz? to w koncu jaki on jest bo nie przekonuje mnie jego chwilowe przemiany a jezeli walczyl z korupcja to dlaczego nie zaczal od Dubienieckiego? Czyzby najciemniej bylo pod latarnia ???????? Odpowiedz Link Zgłoś
abdank27 Re: Kaczynski Kameleon..... 30.03.11, 06:17 henryk_49 napisał: > Kaczyński nie zwykł jest zmieniać barw *** Posadź go na pasy łowickie, Henryku. Zobaczysz jak szybko złapie kolor :) Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Prezes w nowej masce 28.03.11, 00:14 >>"Warto być Polakiem" - no, warto. "Warto, by Polska trwała jako duży, liczący się europejski kraj" - no, jasne, że warto. Dalej jest w ten sam deseń. Warto mieć mieszkanie, pracę, nieskorumpowanego policjanta, nowoczesną służbę zdrowia, "bazę sportową", "wakacje pod palmami".<< ----------------------------- To dlatego, że Kaczyński nie ma nic więcej do powiedzenia. W rzadkich przerwach pomiędzy warczeniem i obnażaniem zepsutych kłów jego gadanina zawsze wygląda tak samo i jest powtarzaniem pustych obietnic, oraz bezpiecznych komunałów - w rodzaju tych przytoczonych powyżej. Wszystko to oczywiście odpowiednio podlane patriotycznym sosem. Być może przedwyborcza "przemiana" prezesa zaczyna się w tym roku wcześniej, ale nawet jeśli tak, to nie ma się co łudzić, potrwa - jak zwykle - tylko do wyborów i ani minutę dłużej. Jakiej by maski nie przywdział, to i tak zawsze będzie spod niej wystawać złośliwie wykrzywiona gęba upiora. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk_49 Re: Prezes w nowej masce 28.03.11, 05:18 Nie ma takiego UB-eka co by na PiS nie szczekał! Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Prezes w nowej masce 28.03.11, 10:03 Z wyjątkiem tych, którzy szczekają teraz dla PiS i jego genseka. Odpowiedz Link Zgłoś
zdybka Re: Prezes w nowej masce 28.03.11, 11:43 henryk_49 napisał: > Nie ma takiego UB-eka co by na PiS nie szczekał! I po co te wyzywania? zaraz UB-bek? szczekania ?pokaz swoja klase a nie Pis-u. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekd38 Prezes w nowej masce 28.03.11, 05:01 PREZES ma 62 lata .Za 3 lata pojdzie na emeryture .KTO wyliczy jego emeryture? Ile dostanie??? do reki ? Odpowiedz Link Zgłoś
abdank27 Re: Prezes w nowej masce 30.03.11, 06:20 wojtekd38 napisał: > PREZES ma 62 lata .Za 3 lata pojdzie na emeryture .KTO wyliczy jego emeryture? > Ile dostanie??? do reki ? Na emeryturę to on sie wybiera za 38 lat. Sam to powiedział :))) Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Pracownice Palacu Kajfasza polecialy ogolnikami 28.03.11, 10:06 zapominajac o metnych tworach wyobrazni ryzego herszta zlodziejskiej bandy.Druga Irlandia ? Chyba z lat 20-ch XX wieku, kiedy polowa Irlandczykow zasilila slumsy amerykanskich miast. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: Zawsze możezs spakować manele 28.03.11, 10:12 ...i ze swoim kurduplem-krętaczem jechać do Egiptu. Odpowiedz Link Zgłoś
sam_gaz grisza14 , to tłusta piękność Sobecka ! 28.03.11, 10:20 griszka14, to pseudonim sceniczny tej rury... Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Re: grisza14 , to tłusta piękność Sobecka ! 28.03.11, 10:34 Jak czytam takie wypowiedzi, to wiem od razu, czemu w Polsce oplute sa lustra w windach. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: grisza14 , to tłusta piękność Sobecka ! 28.03.11, 11:13 Jakbyś raz musiał za to plucie zapłacić, albo je umyć to problemu by nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
pn-ski Re: grisza14 , to tłusta piękność Sobecka ! 28.03.11, 13:53 Ona li to jest a zaliż? Dama Zakonu Rycerzy Grobu Bożego w Jerozolimie? Odpowiedz Link Zgłoś
szymon149 Prezes w nowej masce 28.03.11, 10:25 Dla mnie on i jego gwardia to kibole polityczni. Odpowiedz Link Zgłoś
costa3500 Prezes w nowej masce 28.03.11, 10:27 Wypowiedzi Kaczyńskiego to jak wypowiedzi sołtysa gminy na zadupiu. Odpowiedz Link Zgłoś
wels5 Prezes w nowej masce 28.03.11, 10:44 Prezes zmienił maskę? Przypominam, że aktualnie w Polsce w maskach występują piłkarscy kibole. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
lechu733 Jak widać Kaczyński nikogo nie oszuka 28.03.11, 11:36 z czytelników GW. Zresztą co by nie robił, powstał by artykuł z cyklu nie damy się oszukać. Od początku takie artykuły powstawały. Za to Tusk zrobi ich w trąbę bez problemu - jak zwykle hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Kogo Tusk oszukał? 28.03.11, 15:58 Wszystkie posty "oszukanych przez Tuska" prędzej czy później okazują się być autorstwa zwolenników PiS. To zawsze jest realizacja propagandy PiSu "o oszukaniu". Oczywiście, że Tusk nie spełnił części swoich obietnic. Cześć obietnic też mu się wmawia podczas gdy nigdy bezpośrednio nie padły tylko w trybie warunkowym. No i większość głosujacych na PO robiłą to "by PiS nie wygrał" - więc póki PO za bardzo nie realizuje polityki PiSu nie ma czym się martwić. Odpowiedz Link Zgłoś
vdrapatz Odpowiadam forumowiczom gregory502; czuk1; 123jna 28.03.11, 15:47 Odpowiadam forumowiczom gregory502; czuk1; 123jna Halo, forumowicze gregory502; czuk1; 123jna; czego czepiacie się alakyra? Jak Was dobrze zro-zumiałem to Wasza ocena jest prawie taka sama, jak kiedyś na Forumowskiej arenie występował „janek-007”, który swoimi postami, równał się „Jaruś BIS”. Już kilkakrotnie wymienialiśmy na tym forum nasze poglądy i muszą stwierdzić, że zapatrywania, alakyra, jeśli się tak mogę wyrazić znajdują się od środka mocno na lewo, ponieważ po krótkiej dyskusji do art. „Premier pożegnał się z liberalizmem” odpowiedział mi cytuję: „22.03.11 Tak będę głosował na SLD, bo to jedyna cywilizowana partia, która wie, co to odpowiedzialność za państwo, wie że celem państwa jest rozwój społeczeństwa i wzrost dobrobytu. Wie, że rynek i kapitał są niezbędnymi narzędziami, ale tylko narzędziami a nie celem samym w sobie.” Zatem szanowna 123jna, sądzę, mam, bo czynie z kobietą i piszeż cytat: „alakyr jak zwykle wypisuje pisowskie bzdety.” Twoja ocena jest jest mylna, może nawet fałszywa, jeżeli się mylę to przedstaw argumentalnie, śe jest inaczej! Brak Twojej odpowiedzi, znaczy wybźiłaś jakąż imertynęcje, bez zastanowienia się, co się za tym kryje! Sądzę, zwróć alakyrowi honor! No cóż, trafnie ktoś powiedział, że inwektywy świadczą raczej o atakującym, niż o atakowanym. Pozdrawiam Walek! PS. Być może alakyr jest na urlopie? Odpowiedz Link Zgłoś
maczimo PiS jest postrzegany jako partia jednego tematu 28.03.11, 20:26 Przez idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś