rozsadek.ltd 12.04.11, 22:18 Sam imperator przemówił... łaaaaaaaaaaaaał Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skilt p.Michnik, a nie wystarczy, że pan 12.04.11, 22:37 "płaci" Poczobutowi jako agentowi, oops, sorki, "korespondentowi" GW. Ten facio jest obywatelem Białorusi i dobrze by było aby przestrzegał praw tam obowiązujących. Ja rozumiem, że "obrona cywilów" na Białorusi w stylu jak to robią bohaterscy piloci NATO jest możliwa (a co, możemy się przyłożyć) bardzo by odpowiadała p. Michnikowi. Ale taniej jest dzięki takim Poczobutom. A czy pan, panie Michnik nie wpadł na to aby od......ć się od Białorusi, Libii, Chin, Wenezueli, etc i spojrzeć tam gdzie "prawa obywatelskie" są szanowane ponad miarę: USA, Meksyk, Arabia Saudyjska, Maroko, etc. etc a w ostateczności jak te prawa są przestrzegane w Polsce. Rzygać się chce od tej michnikowej hipokryzji. Odpowiedz Link Zgłoś
latamito Aaron Szechter się rozpisał... 12.04.11, 22:52 Szechter kto jeszcze zwraca uwagę na twoje wypociny... Na pewno nie Łukaszenka:) Odpowiedz Link Zgłoś
qazix Dzień po zamachu terrorystycznym w Mińsku 12.04.11, 23:01 Michnik martwi się o swojego czyścibuta. Cóż go obchodzą zabici i ranni... Odpowiedz Link Zgłoś
conrad11 Michnik ma kłopoty z pamięcią 12.04.11, 23:15 Wbrew temu co pisze red. Michnik możliwa jest również inna wersja przyszłości. Oprawcy zostaną "ludźmi honoru" i uwłaszczą się na państwowym majątku a te z ofiar, które nie zostaną ich wspólnikami, umrą w biedzie i zapomnieniu. Czy nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
barakkobamaa Michnik do ubeka ... 12.04.11, 23:16 "Jeśli ludzie z nomenklatury wejdą do spółek akcyjnych, jeśli staną się jednymi z właścicieli, wówczas będą zainteresowani by tych akcyjnych stowarzyszeń bronić, a system akcyjny niszczy porządek stalinowski." (Adam Michnik w czerwcu 1989, w wywiadzie dla belgradzkiego tygodnika „NIN”) "To musi być oferta dla całego aparatu… trzeba tym ludziom otworzyć możliwość ubiegania się o przejmowanie na własność części majątku, którym zarządzają jeśli dają nie gorsze od innych gwarancje jego wykorzystania. Na pewno zaś należy im obiecać co najmniej roczne wypowiedzenie z zachowaniem realnej wartości zarobków, zachowanie przywilejów niechby drażniących, wszechstronną pomoc przy podejmowaniu nowego zajęcia czy samodzielnej działalności gospodarczej. Ewentualne wcześniejsze odpowiednio korzystne emerytury. Oraz – co ważne – żadnych osobistych rozliczeń z tytułu ich wcześniejszej działalności." (Ernest Skalski, Wielki kompromis, Gazeta Wyborcza nr 60, wydanie z dnia 31 lipca 1989, str. 3-4; załącznik d) Odpowiedz Link Zgłoś
henryk-sikora odpowiedź dla "barakkobamaa" 13.04.11, 10:31 "barakkobamaa" znowu nie zażyłeś tych żółtych tabletek od psychiatry? Zawiąż sobie wstążke na ręce abys nie zapominał, w ten sposób unikniesz takiego bredzenia jakie uprawiasz na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: odpowiedź dla "barakkobamaa" 13.04.11, 15:46 henryk-sikora napisał: > "barakkobamaa" znowu nie zażyłeś tych żółtych tabletek od psychiatry? Zawiąż so > bie wstążke na ręce abys nie zapominał, w ten sposób unikniesz takiego bredzeni > a jakie uprawiasz na tym forum. Słowa swojego Boga Michnika uważasz za brednie??? Odpowiedz Link Zgłoś
kauzyperda Andrzeju na kawalerię bym nie liczył... 13.04.11, 00:05 Batko za silny. A jak się jeszcze okaże że maczałeś paluchy w tym akcie terrorystycznym z metra (czego wykluczyć nie można, bo nie od dziś jak brakuje "gniewu ludu" to znajdą się tacy opozycjoniści co go terrorem upozorują) to już masz przekichane na maksa. Ale jak ci Batko czapy nie sprzeda, to jak z ancla wyjdziesz i się do Polski przeflancujesz to z głodu pewnie nie umrzesz. Jak każdemu agenciakowi coś ci tam skapnie. W końcu dzielnie działasz za polskie pieniążki przeciw Białorusi, której jesteś obywatelem. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Andrzeju na kawalerię bym nie liczył... 13.04.11, 01:25 pan Michnik siedzial w wiezieniu ,ok . Za ta odsiadke odcina sobie kupony do dzisiaj , wiec z gadkami moralnymi daj pan sobie raczej spokoj , wiarygodnosc wyglada inaczej . w wiezieniu siedzialo wielu, z roznych powodow. Ci co siedzieli w nim z czystych, slusznych, intencji , przyczyn, tego nie podkreslaja . reszta mowiac o tym , profituje . cos sie nie zgadza ? ... jako osoba majaca inny ,od prezesa i piss-u ,sposob widzenia swiata , argumentowania ... p. Michnik - tak . Jako moralizator , spec od pouczania - nie , elementarna przyzwoitosc tego wymaga . Odpowiedz Link Zgłoś
wdztony Ludzie ogranijcie się 13.04.11, 03:38 Jestem zwolennikiem PiS i Kaczyńskiego, nie przepadam delikatnie mówiąc za Michnikiem, ale tym razem napisał wartościowy tekst, który niesie wsparcie nie tylko Poczobutowi, ale całej opozycji białoruskiej. Cała eurpoejska prasa powinna ostro walić w Łukaszenkę i wspierać opozycję. Jednak jak czytam niektóre komentarze pisowców, to robi się niedobrze. Każda okazja dobra, żeby dowalić Szechterowi. Naprawdę, z platformersami i udekami należy dyskutować na argumenty, zachowując zasady kultury. Niech oni sobie bluzgają, wyzywają, my nie zniżajmy się to tego poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Demokratami to my jesteśmy, a nie Adam Michnik 13.04.11, 05:49 Komitet Obrońców Demokracji powstał 11 kwietnia 2011 r. Pierwszych nowych członków pozyskał 12 kwietnia 2011 r. Zaistniał w świadomości pewnej grupy ludzi. Nie szkodzi, że nieco namieszał. Trochę zamieszania nigdy nie zaszkodzi. Redaktor naczelny miesięcznika "Press" przestał być moim znajomym na FB, ale znaliśmy się słabo. Rozmawialiśmy kilka raz. Raz napisałem wywiad dla "Press". "Press" jest częścią establishmentu, nie dziwię się więc, że szef tego pisma wystraszył się mojej krytyki reżimu postkomunistycznego. Jak się działa, coś się zyskuje, a coś traci. Mój cel jest prosty: promowanie w Polsce demokracji w zachodnim stylu. Takiej demokracji w Polsce w zasadzie nigdy nie było. I nie ma. Nie wiem, czy będzie. Mam nadzieję, że będzie. Nie napisze, że zrobię wszystko, by była. Zrobię tyle, ile będę mógł. Mam bowiem ważniejsze obowiązki na głowie: dbać o rodzinę, synów i żonę, rodziców, siostry, siostrzenice i siostrzeńców, zarabiać pieniądze na ich utrzymanie, dbać o duszę, by smażyła się w piekle. Usunięcie strachu przed reżimem postkomunistycznym jest jedna też ważne. Nie chcę się bać. A widzę, że ludzie się boją. Ten strach udziela się mi. Widzę, jak prześladowany jest Krzysztof Wyszkowski, jak niszczony był młody, zdolny historyk Paweł Zyzak. Jakieś łobuzy walą ich, a niewielu współobywateli ujmuje się za nimi. Większość, jak za komuny, czy okupacji, boi się, by samemu nie dostać po głowie od reżimu. "Wśród serdecznych przyjaciół psy zająca zjadły". W czasie niemieckiej okupacji okrutne los spotkał żydów. A teraz prześladowana w mniejszej skali dotykają ludzi mówiących prawdę niewygodną dla Lecha Wałęsy, czy Adama Michnika. A większość współobywateli, tak jak np. za Gierka ulega reżimowej propagandzie, że wszystko jest OK, tylko jacyś pomyleńcy dopominają się nie wiadomo czego. Prawdy im się zachciewa? - kpią. Do psychiatry z nimi! - krzyczą. Takiej rady udzielił mi dziś Grzegorz Lindenberg, człowiek, którego szanowałem i jeszcze trochę szanuję. I od razu nazwał mnie "pisowcem". Domagasz się prawdy - jesteś pisowcem. Chcesz sprawiedliwości - jesteś pisowce. Pragniesz demokracji - jesteś pisowcem. To czego mam pragnąć, by nie być pisowcem? Mam się domagać kłamstwa, niesprawiedliwości i dyktatury? Mam kochać reżim, który mnie upokarza? Który pluje mi w twarz, kpi z moich uczuć? Mam bać się iść Krakowskim Przedmieściem z biało-czerwoną flagą? W stolicy mojego kraju, którego barwy są biało-czerwone? Ma się wstydzić wieszać flagę biało-czerwoną na swoim domu? Mam spokojnie wysłuchiwać krzyków barbarzyńców: "Jest krzyż, jest impreza" i brechtać się razem z nimi? Nawet nie mogę napisać o swoich myślach i uczuciach, bo zaraz zarzuca mi się paranoje i wysyła do psychiatry. Lindenberg o uczucia zwierząt bardziej dba niż o moje. Pozdrawiam Jerzy Krajewski nasz adres na FB www.facebook.com/home.php#!/home.php?sk=group_196005173768560&ap=1 Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Jakieś argumenty? 13.04.11, 09:41 Czy też brak intelektualnych możliwości sklecenia 3 zdań kontrargumentów? Edukacja skończona na poziomie gimnazjum? Odpowiedz Link Zgłoś
michalzzkrakowa Michnik do nas 13.04.11, 06:46 pięknie powiedziane "łajdackie reżimy". Polska ściska kciuki za wolną od tyranii Białoruś. Odpowiedz Link Zgłoś
maczimo Michnik do Poczobuta 13.04.11, 06:52 Pan Poczobut ma szczęście, że jest opozycjonistą na Białorusi. Gdyby działał w Polsce Ojciec Redaktor i jego wierni zmieszaliby go z błotem. Odpowiedz Link Zgłoś
zew_atlantyku Michnik, pany! 13.04.11, 07:28 To on jeszcze gada? Chyba belkocze po imprezce u Urbana Odpowiedz Link Zgłoś
maxixxx Michnik do Poczobuta 13.04.11, 08:51 to jakaś mania ostatnio, że ludzie piszą listy do innych ludzi i zamiast jak normalni wysłać je pocztą lub firmą kurierską do adresata to ogłaszają je w rozmaitych gazetach Odpowiedz Link Zgłoś
lukipuki55 Michnik do Poczobuta 13.04.11, 09:06 Adam Michnik - "Aleksander Łukaszenka, decydując się na uwięzienie Ciebie i innych białoruskich demokratów, przynosi Wam chwałę,..." Wszystko jasne - Adam Michnik dał się w Polsce posadzić dla SWOJEJ CHWAŁY!!! Chyba mi to coś przypomina - Czyżby Jezus z Nazaretu też dał się ukrzyżować dla SWOJEJ CHWAŁY??? Odpowiedz Link Zgłoś
r.romanek63 Michnik do Poczobuta 13.04.11, 10:12 Ten list powienien być napsiany do Łukaszenki, najlepiej z propozycją "dogadania się" Adam ma w tym wielkie doświadczenie Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Chociaż cenzura u Michnika łagodniejsza 13.04.11, 10:14 To mój komentarz pod tekstem Igora Janke "Wspieram Michnika" blog.rp.pl/janke/2011/04/13/wspieram-michnika/#respond Szanowny Panie Igorze! Broni Pan opozycyjnego polityka na Białorusi, który trafił do więzienia. Proszę bronić opozycyjnych polityków w Polsce, którzy trafili do więzienia pod dziwnymi, naciąganymi zarzutami. Proszę bronić Stanisława Łyżwińskiego, który w więzieniu pewnie umrze i będzie kolejną ofiarą śmiertelną reżimu postkomunistycznego, jaki panuje w Polsce. Proszę zainteresować się aresztowaniem Adama Słomki, który też trafił do więzienia. To kolejny więzień polityczny w Rzeczpospolitej Postkomunistycznej. Proszę zainteresować się sprawą pobicia trzech młodych mężczyzn 11 listopada 2010 r. w pociągu, gdy jechali na Marsz Niepodległości w Warszawie. Ma Pan tyle zainteresowania dla Białorusi. Proszę zainteresować się tym bagnem moralnym, jakie mamy w Polsce. Jest Pan dziennikarzem, który zajmuje się polityką. Proszę napisać o tym, jak w więzieniu umiera Stanisław Łyżwiński. Proszę opisać sprawę Adama Słomki. Proszę zbadać sprawę pobitych w pociągu przez siepaczy reżimu postkomunistycznego. Ja zajmuje się gospodarką. Polityka to nie moja działka. To Pan działka. Do dzieła więc. Pozdrawiam Jerzy Krajewski założyciel Komitetu Obrońców Demokracji Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Re: J. Przykrajewski to stara faszystowska zboczona ku.... 14.04.11, 02:20 Jerzy Przykrajewski napisał. Powiedział co wiedział. Łajza świnia i won z gazety. żeby wasz zaświnionych faszystów nie było, był by dziś świat bogaty i dumny na swą inteligencję. Cuchnące śmiecie, wykrentacze, zbóje nie dobre to zwą się J. Krajewski. Wleź pod pociąg albo idź się w zimę kąpać w jeziorze. Faszyzm to mord wolnych narodów. Kto się do nich dołącza jest mordercą Polskiego społeczeństwa, i tym samym Polskiego wolnego Państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
menuet1 Anarchista do anarchisty ! 13.04.11, 11:21 O rany ! Ilu bohaterow mamy !!! Kiedyś każdemu pomnik ! Tymczasem cementownie sprzedane !!!! Michnik ani słowem nie wspomniał ,że ten Poczobut jest obywatelem Białorusi ! Dla Bialorusinow to przeciez V kolumna !!! Adam na wiecznym odwyku juz nie kojarzy.... Odpowiedz Link Zgłoś
jerzykrajewski7 Michnik i Wałęsa boją sie haków Jaruzleskiego 13.04.11, 15:03 Mój mejl do Grzegorza Lindenberga: Drogi Grzegorzu! Masz rację, że zabawa nie była fair, choć przyniosła pewne efekty. Ale strach jest. Strach jest powszechny. System jest zakłamany. Jego fundamentem jest ludobójstwo na Wybrzeżu w grudniu 1970 r. Za to ludobójstwo odpowiada Wojciech Jaruzelski, który powinien za to być skazany na karę dożywotniego więzienia i degradację do stopnia szeregowca. To ludzie Jaruzelskiego sieją strach, by ukryć prawdę. Wałęsa to zwykły współpracownik milicji i służb specjalnych. Do tej pory nie zerwał więzów z nimi, bo mają na niego haki. Cały czas im służył, nawet jako prezydent. Boi się ich. Dlatego Wałęsa broni Jaruzelskiego. Bez właściwego naświetlenia wydarzeń w grudniu 1970 r. nigdy nie pozbędziemy się strachu przed mafią Jaruzelskiego i Wałęsy. Umrzemy w tym bagnie moralnym, w którym żyjemy. Myślałem, że prawda o wydarzeniach w grudniu 1970 r. zostanie ujawniona po śmierci Jaruzelskiego. Tak jednak nie będzie. Podobnie było po śmierci bydlaka Piłsudskiego. Jego banda, która trzymała wszystkie sznurki władzy, ustanowiła kult Piłsudskiego. Mafia Jaruzelskiego i Wałęsy będzie tworzyła ich kult po ich śmierci. PRL może więc trwać jeszcze bardzo długo. Zajrzyj na inną moją stronę www.historiaprl.info. Tam jest więcej informacji. I fałszywa teza, że PRL skończy się gdy umrze Jaruzelski. Nie miałem czasu jej poprawić, a dziś, jak już napisałem, myślę inaczej. Pozdrawiam serdecznie Jerzy Krajewski Tu dodam, że haków mafii Jaruzelskeigo boi się również Adam Michnik. Dlatego m. in. w Polsce nie ma demokracji w zachodnum stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Łukaszenka to człowiek honoru! 13.04.11, 15:46 Poczobut musi się uczyć od "najlepszych"! Odpowiedz Link Zgłoś
helguera A jak już wyjdziesz z więzienia to pamietaj 13.04.11, 19:08 byś nigdy winnego twego i innych cierpienia,winnego śmierci wielu twych rodaków,byś kogos takiego nie nazwał człowiekiem honoru.I nie mów nigdy do tych co beda miec żale do tyrana i despoty by sie od niego odpie...li.Wtedy zasłużysz na szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Duma wrednego, mordem dla innych Polaków, jest często jago więzieniem. 14.04.11, 02:06 Wolność jest dziś dana. Komu, faszystom, czy mordercom mniejszości Polskiej. Ale nigdy dla Polskich narodów mniejszości. Zapomniano że: Mazurom zabroniono śpiewać w kościele w ich języku rodzimym. Zabrano im kościoły ewangelickie, wdowy mazurskie były gwałcone gorzej jak za Rusów przez Polski motłoch. Ostatnią pierzynę nim zamarzła żywcem Mazurka, zabrał Mazurce święty Polak z "Centrali" żaden z tych sadystów i morderców nie stał nigdy przed sądem. Na grobach ich przodków musieli ludzie, by pozostać w swej ukochanej ojczyźnie, przebijać imiona i nazwiska na nazwiska czysto Polskie, czyli z centrali. Ucisk i mordy centrali, to serce Polski? Jest to chciane czy tylko błąd w nowym porodzie? Sorby w sercu Niemiec (Polskie plemnie) nie mniely żadnego ucisku, nawet przed światowym mordercą Austriackim zwanym Adolfem okrutnym. Odpowiedz Link Zgłoś
aekielski Michnik do Poczobuta 14.04.11, 10:10 Końca łajdackiego reżimu doczekamy panie redaktorze jak będziemy wybierać posłów do sejmu z okręgów jednomandatowych. Chyba nie zripostujesz mnie pan na sposób Jarosława Kaczyńskiego,że mam garba i jako taki nie mam nic do powiedzenia. W ten sposób poparł by pan ten łajdacki reżim. Odpowiedz Link Zgłoś