Dodaj do ulubionych

Lisicki wysyła do piekła

16.04.11, 16:16
panie katyński (jakoś tak?), jak u pana normą - potówki na pupie zapieluszkowanych berbeciów, to bierz się pan za przewijanie o właściwym czasie, miast prokurować teksty w manierze winnie the pooh a rebours np.
Obserwuj wątek
    • emeryt35 Lisicki wysyła do piekła 16.04.11, 16:30
      W przypadku red.Lisickiego nie dziwi, że wypisuje głupoty, których wielbiciele zawsze się znajdą.
    • pn-ski Re: Lisicki wysyła do piekła 16.04.11, 17:07
      < panie katyński (jakoś tak?)...>

Jest dość spora grupa słabszych na umyśle obywateli lub mocno zindoktrynowanych, którzy Smoleńska od Katynia nie odróżniają.
      Np. niektóre wdowy tablice o Katyniu przykręcają w Smoleńsku, czym wywołują jeszcze większe zamieszanie.
    • 0721x Lisicki wysyła do piekła 16.04.11, 17:38
      niestety faktem jest że w rzepie piszą odrzuty dziennikarstwa ale skoro jest zapotrzebowanie na guano to i producent się znajdzie
      • michal.b09 Re: Lisicki wysyła do piekła 17.04.11, 10:25
        Szkoda że ten "producent" pieczętuje się Orłem w koronie!
    • rozsadek.ltd Co to za bełkot? 16.04.11, 18:17
      Lisicki celnie wypunktował towarzystwo, natomiast pan Smoleński (aktywny ostatnio, pewnie wysunięty na pierwszą linię ze względu na dość ciekawe z perspektywy zainteresowań GW nazwisko) pisze jakiś bełkotliwy gniot, nie mogąc nic konkretnego zarzucić tekstowi Lisickiego. Potrafi tylko wykrztusić, żeby nie pisał jak ma pisać tylko, żeby pisać (tak bełkotliwie właśnie ten artykuł brzmi).
      • sam16 Re: Co to za bełkot? 16.04.11, 18:34
        rozsadek.ltd napisał:

> Lisicki celnie wypunktował towarzystwo, natomiast pan Smoleński (aktywny ostatn
        > io, pewnie wysunięty na pierwszą linię ze względu na dość ciekawe z perspektywy
        > zainteresowań GW nazwisko) pisze jakiś bełkotliwy gniot, nie mogąc nic konkret
        > nego zarzucić tekstowi Lisickiego. Potrafi tylko wykrztusić, żeby nie pisał jak
        > ma pisać tylko, żeby pisać (tak bełkotliwie właśnie ten artykuł brzmi).

Co mozna zarzucic tekstowi Lisickiemu, ktory rozwaza ile diablow czy aniolow zmiesci sie na koncu szpilki? Redaktor naczelny swieckej gazety straszy pieklem i neci niebem.
        Proponuje Lisickiemu nawiazac w swoich rozwazaniach do H.Potera ufoludkow gwiezdnych wojen....dziki kraj.
        • rozsadek.ltd Re: Co to za bełkot? 16.04.11, 19:39
          Przecież to sprawa gazety, co publikuje.
          A czy Żyd straszący księdza piekłem nie jest zabawny?
          • kurelski Re: Co to za bełkot? 17.04.11, 07:02
            rozsadek.ltd napisał:

> Przecież to sprawa gazety, co publikuje.
            > A czy Żyd straszący księdza piekłem nie jest zabawny?
            citisus.salon24.pl/297599,blekitny-marsz-po-czyli-kto-pierwszy-dzielil-polske
      • kurelski Re: Co to za bełkot? 16.04.11, 20:12
        rozsadek.ltd napisał:

> Lisicki celnie wypunktował towarzystwo, natomiast pan Smoleński (aktywny ostatn
        > io, pewnie wysunięty na pierwszą linię ze względu na dość ciekawe z perspektywy
        > zainteresowań GW nazwisko) pisze jakiś bełkotliwy gniot, nie mogąc nic konkret
        > nego zarzucić tekstowi Lisickiego. Potrafi tylko wykrztusić, żeby nie pisał jak
        > ma pisać tylko, żeby pisać (tak bełkotliwie właśnie ten artykuł brzmi).
        Slusznie nazywasz sie "rozsadek" .Ja zawsze popieram rozsadek.Dobra robota.
    • hieronim_kowalski Lisicki wysyła do piekła a ja Lisickiego posyłam n 16.04.11, 18:49
      Lisicki wysyła do piekła a ja Lisickiego posyłam na drzewo. Pewnie niedługo będzie konkurował liczbą czytelników z Naszym Nocnikiem. Ale to jego problem i właścicieli gazety. Ja go na pewno finansowo nie wspomogę...
      • kurelski Re: Lisicki wysyła do piekła a ja Lisickiego posy 16.04.11, 20:10
        hieronim_kowalski napisał:

> Lisicki wysyła do piekła a ja Lisickiego posyłam na drzewo. Pewnie niedługo będ
        > zie konkurował liczbą czytelników z Naszym Nocnikiem. Ale to jego problem i wła
        > ścicieli gazety. Ja go na pewno finansowo nie wspomogę...
        A kto na pomoc UBka w Polsce czeka?
        • hieronim_kowalski Re: Panie Kurewski ! Czyżby Pan chciał komuś pomóc 16.04.11, 20:58
          Panie Kurewski ! Czyżby Pan chciał komuś pomóc?
    • ianf red. Lisicki, przyszły cyngiel red. Michnika 16.04.11, 19:30
      To ten sam redaktor Lisicki, dla którego redaktor Michnik
      znalazłby miejsce pod strzechą Gazety (w wywiadzie na żywo
      u Lisa) jeśli tamtego wyrzucą z Rzepy za sprowadzenie tytułu
      na psy? Ten sam Lisicki co smarkaczem był kiedy Michnik
      terminował w peerelowskim więzieniu, i zaprzedawał duszę
      diabłowi w sutannie ("Kościól - lewica - dialog")? A wszystko
      po to by z czasem móc dać m. in. redaktorowi Lisickiemu
      pulpit do plucia na siebie, i na ludzi takich jak Gross – który
      wyczytał coś nowego w cudzych tekstach, co wcześniej jakoś
      nie przeszkadzały Lisickiemu bo były szerzej nieznane. Oj, coś
      mi świta, że red. Michnik za daleko idzie w swej katolickiej
      skłonności do przebaczania pospolitym trucicielom studni
      prawdy.
      • willy_brandt Re: red. Lisicki, przyszły cyngiel red. Michnika 17.04.11, 03:01
        Gdy czyta się bełkot licznych autorów typu ianf, to trzeba przyznać rację Sofoklesowi, że głupota to nieuleczalna choroba
        • lks17 Re: red. Lisicki, przyszły cyngiel red. Michnika 17.04.11, 11:10
          głupota jest nieuleczalna i zaraźliwa. Sofokles co prawda nie miał willego na myśli ale pokraczność podobną i stąd radził "Najlepszym losem jest w ogóle się nie narodzić". No, cóz brak antykoncepcji czyni swoje - willy jest.
        • ianf Re: red. Lisicki, przyszły cyngiel red. Michnika 18.04.11, 08:09
          Zapomniałeś dodać na końcu "Howgh!" jak kończą swe
          orzeczenia Indianie Karla Maya - bo mniej więcej na takim
          "intelektualnym" poziomie jest tfuj komentarz.
    • fordperfect Ble ble ble... 16.04.11, 19:54
      Czy pan Smoleński był w pełni świadomy pisząc ten artykuł? Krytyka dla zasady (pan Lisicki to pisowiec, tak więc z definicji nie ma racji), bez ładu i składu, brak jakiegokolwiek sensu wypowiedzi i logiki. Z takim artykułem nie da się polemizować, bo nie niesie żadnej treści!
      • kurelski Re: Ble ble ble... 16.04.11, 20:06
        fordperfect napisał:

> Czy pan Smoleński był w pełni świadomy pisząc ten artykuł? Krytyka dla zasady (
        > pan Lisicki to pisowiec, tak więc z definicji nie ma racji), bez ładu i składu,
        > brak jakiegokolwiek sensu wypowiedzi i logiki. Z takim artykułem nie da się po
        > lemizować, bo nie niesie żadnej treści!
        Niesie -propagande durnej -bezmyslnej -prymitywnej nienawisci - i o to chodzi i o to chodzi.
        • 3henryk Re: Ble ble ble... 17.04.11, 00:15
          kurelski napisał:

> fordperfect napisał:
          >
          > > Czy pan Smoleński był w pełni świadomy pisząc ten artykuł? Krytyka dla za
          > sady (
          > > pan Lisicki to pisowiec, tak więc z definicji nie ma racji), bez ładu i s
          > kładu,
          > > brak jakiegokolwiek sensu wypowiedzi i logiki. Z takim artykułem nie da
          > się po
          > > lemizować, bo nie niesie żadnej treści!
          > Niesie -propagande durnej -bezmyslnej -prymitywnej nienawisci - i o to chodzi i
          > o to chodzi.

Nie wysilaj się ku...ki, kaczy yaroobciągaczu. przekaż kaczorowi by wyremontował dziób, gdyż zmurszały odór z paszczy konusa przewyższa kacze gó....
      • martusia_krolowa_polski Re: Ble ble ble... 16.04.11, 21:24
        fordperfect napisał:

> pan Lisicki to pisowiec, tak więc z definicji nie ma racji),

Definicja poprzedzona długoletnimi badaniami empirycznymi.
    • kurelski Lisicki wysyła do piekła 16.04.11, 20:03
      GW-nastepny gniot na zlecenie zeby udowodnic ze szmatlowiec to napewno szmatlawiec.
      Od lat GW do piet "Rzeczypospolitej "nie dorasta i nieutulony zal drugiej ligi redaktorzyn patrzacej na pierwsza lige coraz bardziej jest widoczny.A moze by tytul zmienic na "Pomyje Tuszczo-Dupowate"
      • martusia_krolowa_polski Igor Janke już prawie kasował blog Kaczyńskiego 16.04.11, 21:32

Igora Janke był juz blisko skasowania bloga Kaczyńskiego, gdy
        ten stwierdził że liczy się tylko Wyborcza.

W ostatniej chwili Janke wyjął Kaczyńskiemu z ust, ze ŁRZEpa jest tez dobra,
        ale było to mało przekonywujące, no i blog został.
        • kurelski Re: Igor Janke już prawie kasował blog Kaczyńskie 17.04.11, 07:00
          martusia_krolowa_polski napisał:

>
          > Igora Janke był juz blisko skasowania bloga Kaczyńskiego, gdy
          > ten stwierdził że liczy się tylko Wyborcza.
          >
          > W ostatniej chwili Janke wyjął Kaczyńskiemu z ust, ze ŁRZEpa jest tez dobra,
          > ale było to mało przekonywujące, no i blog został.
          citisus.salon24.pl/297599,blekitny-marsz-po-czyli-kto-pierwszy-dzielil-polske
          • martusia_krolowa_polski Wy staliście tam gdzie ZOMO, a my tam gdzi stoimy 17.04.11, 10:31
            teraz.
            Powiedział Jarosław Kaczyński - premie mający w swoim rządzie miał wiceministra sprawiedliwości, który zw stanie wojennym sądził i skazywal opozycjonistów,
            oraz koorodynatora służb specjalnych, który w stanie wojennym wyłapywał opozycjonistów i stawiał im zarzuty.
    • martusia_krolowa_polski Nadnaczelny Lisicki mało że z Rzepy zrobił ŁRZEpe 16.04.11, 21:12
      to jeszcze ma ambicje być redaktorem naczelnym Gazety Wyborczej.
      Panie Lisicki, To się nie udało Pańskiemu szefowi Kaczyńskiemu, więc niby
      dlaczego miałoby się udać Panu?
    • niemiec.niemiec bez komentarza 16.04.11, 21:28
      Źli ludzie idą do piekła by Pawel Lisicki:

Polska to osobliwa zaiste kraina. Od kiedy na ostatnim soborze nawet znany z okrucieństwa i srogości wobec heretyków Kościół rzymski utracił śmiałość i o piekle półgębkiem jedynie napomina; od kiedy z księgarń katolickich zniknęły dzieła pobożne o czterech rzeczach ostatecznych, ze szczególną, trzeba przyznać, pasją poświęcone rozważaniu mąk i cierpień czekających zatraceńców; od kiedy popularność zdobyły księgi głoszące powszechne zbawienie; od kiedy pedagogikę potępienia zastąpiło królowanie nadziei, wydawało się, że zarówno szatana, jak i piekło diabli wzięli. Nie masz ich już pośród żywych, martwili się co bardziej przywiązani do dawnego języka tradycjonaliści, na zawsze spoczęli na śmietniku historii.

Aż tu nagle, z dnia na dzień niemal, piekło wróciło do łask. „Z Grossem spotkałem się jednak, gdy poszedłem do charakteryzatorni, aby zmyć puder z twarzy. Zapytałem go, czemu się on tak mnie boi. Zamiast odpowiedzi usłyszałem wyzwiska, a następnie Gross krzyczał za mną na korytarzu, że – uwaga! – pójdę do piekła. Chyba trzy razy tak krzyknął” – tak swoje spotkanie w przepastnych czeluściach budynku Telewizji Polskiej z autorem „Złotych żniw” opisuje ksiądz Tadeusz Isakowicz-Zaleski. Nie tylko on jednak znalazł się ostatnio w gronie potępionych. Nie wiem, czy sam z siebie, czy też wiedziony przykładem Grossa, w rolę sędziego żywych i umarłych wcielił się prezydencki doradca Roman Kuźniar. Ni mniej, ni więcej skazał on bez najmniejszych wątpliwości na wieczne męczarnie Jarosława Kaczyńskiego.

Rozumiałbym jeszcze, gdyby o piekle wspominali różnej maści zacofańcy, reakcjoniści, zabobonnicy, agresywni obrońcy krzyża, moherowi słuchacze Radia Maryja, ale oni? Gross i Kuźniar? Kuźniar i Gross? Ciekawe, co na to powie Unia Europejska i różnego autoramentu stowarzyszenia na rzecz różnorodności i praw mniejszości. Żeby w języku debaty publicznej okazywać taką nienawiść? Przeciwnika politycznego na zawsze potępić i w ogień nieugaszony wrzucić?

Na razie protestów nie słychać. Milczą nawet ci, którzy nie wahali się okazać miłosierdzia Judaszowi, wydając przed laty napisaną przez niego rzekomo Ewangelię. Jak to? To Judasza teologowie i teolożki z „Gazety Wyborczej” bronili, mimo zdrady Pana Jezusa z piekła wydobywali, a za księdzem Zaleskim i prezesem PiS nie chcą się wstawić? Dlaczego milczy Jan Turnau, Katarzyna Wiśniewska i inni gazetowi znawcy spraw ducha? Już ja widzę, co by się działo, gdyby to na piekło skazał kogoś katolicki biskup – dostałby biedak po głowie tak, że by się nie pozbierał. A w tym przypadku? Nie słyszę też ojca Hryniewicza, który nie mógł znieść myśli o zaświatowych mękach Stalina i Hitlera. Ejże, to Kaczyński z Zaleskim gorsi od Judasza i reszty łotrów?

A na poważnie: trzeba mieć niezły tupet, by przypisywać sobie władzę decydowania, kto zasługuje na piekło. I pychę jak niebo wysoką.

• martusia_krolowa_polski Słusznie. Niemcy niech komentują naczelnych 16.04.11, 21:35
        Der Dziennika, Fucktu, Bild Zeitung, albo Neues Deutschland w ostatecznosci.
    • kapitan-zbik Lisicki wysyła do piekła 16.04.11, 22:07
      Tytul artykulu red. Smolenskiego to doskonala ilustracja powiedzenia o odwracaniu kota ogonem.
    • 3henryk Lisicki wysyła do piekła 17.04.11, 00:07
      Ten lisicki wygląda mi na pedzia.
    • tow_rydzyk Powazne pytanie do Pana Lisickiego...i nie tylko 17.04.11, 03:40
      Pani Lisicki slyszalem o powaznych klopotach z dostawami smoly do piekla...rowniez spadl wskaznik dostaw "dziewic" do raju dla meczennikow...zwlaszcza muzulmanskich...na szczescie meczennikow nie-muzulmanskich uciechy cielesne az tak nie interesuja...

Ale dosc tych zartow...
      Skoro jest Pan specjalista od spraw "nieba i piekla" czy moglby Pan sie dowiedziec jaka nagrode od "Allaha/Boga" otrzymuja kobiety - muzulmanki , ktore meczensko wysadzaja sie w powietrze za wiare...pytam jak najbardziej powaznie...juz od dluzszego czasu meczy mnie to pytanie...
      A moze ktorys/ktoras z forumowiczow/forumowiczek potrafi naswietlic mi te sprawe...
    • zawsze.gjanka Lisicki wysyła do piekła 17.04.11, 04:26
      ... Lecz jeśli rozumie co pisze i mimo to pisze ...? Hm ... - Myślę, że po prostu bardzo potrzebuje kasy hi
    • prawdziwy-moher A gdyby chcial Pan wysilic pewna czesc mozgu.... 17.04.11, 07:28
      Satyrycznie podchodzac, Wyborcza to pismo satyrystyczne.Bo prawda Grossa jest wazniejsza anizeli Polska.Gross Wyborczej odpowiada.Jest z tresci antypolski, wiec antypisowski.Wiec bedac Grossowski, staje sie antypisowski.Wyborcza, jej redaktorzy a takze smakosze tej Gazety, troche sie pogubili.Bo mozna oceniac wszystko, za wyjatkiem linii partyjnej waszej Gazetki.Otoz ta linia to antypolskosc.Gdy wchodze na wasza strone, wiem co przeczytam.Tak jak kiedys wiedzialem, otwierajac Trybune Ludu.I ludzie chcieli otwierac Trybune.Bo dostawali tam jasny przekaz ideologiczny.Przekaz od wladzy.Dzis ta linia Wyborczej, jest wykladnia.Czy Wyborcza jest w pikle?.Takie powinno pasc pytanie.
      Gdzies musicie pracowac, wiec pracujecie.Placa za poglady, wiec piszecie.A najlepsze z tego jest to-wszystko mozna, ale zaczarowanej linii, przekroczyc nie mozna.Judasz ja przekroczyl.
      • koloratura1 Re: A gdyby chcial Pan wysilic pewna czesc mozgu. 17.04.11, 17:30
        prawdziwy-moher napisał:

> Wyborcza, jej redaktorzy a takze smakosze tej Gazety, troche sie pogubili.Bo mozna oceniac
        > wszystko, za wyjatkiem linii partyjnej waszej Gazetki.Otoz ta linia to antypolskosc.
        > (podkr. moje)

Tako rzecz moher. Prawdziwy.

> Gdy wchodze na wasza strone, wiem co przeczytam.

To po co wchodzisz?
        Pokuta czy masochizm?

> Czy Wyborcza jest w pikle?.Takie powinno pasc pytanie.

Nie mam nic przeciwko takiemu pytaniu: lubię pikle!
    • costa3500 Lisicki wysyła do piekła 17.04.11, 09:13

Piekło stworzyli sukienkowi,aby biznes się dobrze kręcił.
    • lechu733 Lisicki wysyła do piekła 17.04.11, 10:03
      Już sam tytuł to kłamstwo
    • competent Antypolskosc GW ciekawsza,niz kaczyzm Rzepy... 17.04.11, 10:33
      Tym bardziej,ze ta antypolskosc jest jakby inaczej pojmowanym kochaniem ojczyzny.
    • 25cz Lisicki wysyła do piekła 17.04.11, 13:10
      Tak zwana rzepa, to gazetka partyjna rodziny Kaczyńskich. Tak jak CBA było zbrojnym ramieniem PiSu, tak ta gazetka jest literackim ramieniem, przynajmniej takie sobie postawiła zadanie. Poeci jednej partii, pisarze jednej partii, dziennikarze jednej partii, to popłuczyny PRL-u. W czasach gdy ciężko o dobrą robotę, dla mniej wybrednych, praca w takiej gazecie, to niezła fucha. Zaletą jest też, że nie są wymagane wysokie kwalifikacje. Wystarczy odrobina fanatyzmu i przekonanie o swojej misji.
    • advancem aaautor 17.04.11, 14:20
      Zadrzalem cztrajac te glupoty.
      GW musi miec duzo pieniedzy, jesli placi za takie bazsensy.
    • padafas Re: Lisicki wysyła do piekła 17.04.11, 18:25
      Musi przejśc kurs przewijania w tetrowe pieluchy a nie pampersa już pod suwacie to slimok

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka