Dodaj do ulubionych

Samotność Viktora Orbána

11.05.11, 18:48
...Ich celem zawsze jest triumf wartości demokratycznych...

Żenua i żal.pl.
Obserwuj wątek
    • jerryjak Samotność Viktora Orbána 12.05.11, 04:44
      Dłuuugo musiała GW szukac takiego fiuta jak ten amerykański komunista - któremu się absolutnie wszystko popieprzylo o rządzie węgirskim.
      Gdzie on widzi tam komunistow, u Orbana - który właśnie przepędził komuchow od rządzenia.
      Jego pieprzenie przypomina "oskarżenia" tego idioty Millera (od zawsze w pzpr),który mial zwyczaj oskarzać antykomunistów o....bialy bolszewizm.
      Widać - hasło "łapaj zlodzieja" - jest dalrj w użyciu.
      Anie lepiej by było w 1990 powywieszać całą czerwoną swołocz na szubienicach ?
    • tja22 Samotność Viktora Orbána 12.05.11, 09:37
      Szmatławiec POlski zaczyna kampanię wyborczą..... Patrz narodzie, jeśli zagłosujesz na PiS to rząd będzie też osamotniony...;)))) Tyle, że naród pokaże tym razem ogromną FIGĘ POd nos szmatławcom....
    • bea_59 Samotność Viktora Orbána 12.05.11, 09:50
      Mój Boże, jakich to PiS ma wiernych i SZYBKICH zwolenników! Ledwo się ukaże artykuł, a oni już reagują! Nie wiedzą co piszą, ale piszą, to najważniejsze.
      Opublikowany dzisiaj na Węgrzech sondaż podaje, że Fidesz, partia rządząca, ma zaledwie 24% poparcia w społeczeństwie! Po roku władzy! Szybko topnieje to ich 2/3... Bo co innego mówili w wyborach, a co innego robią...
      Charles Gati nie jest komunistą. Swoją drogą jakie to ciekawe, że w dzisiejszych czasach liberalizm jest kojarzony głównie z komunizmem, chociaż jest to zupełnie co innego. Podobnie, jak demokracja mylona jest w życiu codziennym (tak wynika z moich obserwacji) z anarchią. Zainteresowanych odsyłam do słownika.
      Właściwie po tym, jak ostatnio słyszałam, że ostatnim przyczółkiem chrześcijaństwa w Europie jest Fidesz i PiS, nic mnie już nie zadziwi :)
      • kamyk_wj Re: Samotność Viktora Orbána 12.05.11, 10:12
        Też mnie to zainteresowało. Jak sobie przy śniadaniu, koło ósmej, przeglądałem komentarze, to pełno było (niezależnie od tematu) takich wpisów typu "głupi Donek", "szmatławe PO" itp. W ciągu dnia takie wpisy stają się rzadsze, w każdym razie w stosunku do innych wpisów: bądź to merytorycznych, bądź równie beznadziejnych, typu: pisdzielce, mohery, sługusy kaczora itp.
        Spróbuję poobserwować to przez parę dni. Wcześniej wstają, czy co?
      • saint_just Re: Samotność Viktora Orbána 12.05.11, 18:49
        Swoją drogą jakie to ciekawe, że w dzisiejszyc
        > h czasach liberalizm jest kojarzony głównie z komunizmem, chociaż jest to zupeł
        > nie co innego. Podobnie, jak demokracja mylona jest w życiu codziennym (tak wyn
        > ika z moich obserwacji) z anarchią. Zainteresowanych odsyłam do słownika.
        > Właściwie po tym, jak ostatnio słyszałam, że ostatnim przyczółkiem chrześcijańs
        > twa w Europie jest Fidesz i PiS, nic mnie już nie zadziwi :)
        Liberalizm jest estetyczniejszy od komunizmu, bo wyklucza środkami niepolicyjnymi,lecz nie mniej bezwzględnie.Jego immanentna słabość a właściwie sklerotyczna głupota polega na tym ,że zapomina iż wykluczeni mają czynne prawo wyborcze i głosują zdesperowani na Orbanów, Kaczyńskich , czy innych Hitlerów. Takie spojrzenie na liberalizm to nie jest kwestia ideologigiczna, czy światopoglądowa lecz poczucia realizmu i liczenia się z faktami , jeśli demokracja ma mieć w ogóle jakąś przyszłość na zachodzie, a nie przybrać postać np. chińsko-policyjną, też z wątpliwymi widokami patrząc na to co się dzieje w rzekomo "tradycyjnie autorytarnych" krajach arabskich.
        • na100procent GWno PRawda 16.05.11, 04:22
          ameryka zamordowała miliony ludzi, tworząc najbardziej totalitarną i niebezpieczną mafię na świecie
    • rozsadek.ltd Brawo Orban 12.05.11, 18:49
      Hipokryci z GW, czy USA mogą sobie szczekać. Od tego są psy, żeby szczekały.
      Ale widać, że tacy jedni z ubytkiem skóry na prąciu nie mogą znieść utraty wpływów na Węgrzech.
      • kierann Re: Brawo Orban 12.05.11, 19:36
        Jedni stracili wpływy a kto zyskał? Megalomański i quasiautorytarny premier, który sam chyba do końca nie wie czego chce. Nie zazdroszczę Węgrom. 4 RP miała byc u nas, a tu taki paradoks historii.
      • pis_busters Re: poparcie dla Orbana spadnie poniżej 10% 12.05.11, 19:40
        W ciągu kolejnego roku poparcie dla Orbana spadnie poniżej 10%. Jego "reformy" spowodują katastrofę ekonomiczną na Węgrzech. Jeśli nie poda się do dymisji to ma szansę na lincz, kiedy Węgrzy odbiorą mu władzę siłą. To będzie przestroga dla innych domorosłych dyktatorków...
      • marcinbird Re: Brawo Orban 13.05.11, 09:59
        koleś, zmień nicka, bo w kontekście Twojej wypowiedzi jest niczym oksymoron
    • kierann Re: Samotność Viktora Orbána 12.05.11, 19:35
      Dokładnie to samo pomyślałem! Czytam czytam - zgadzam się, nagle - ostatnie zdanie, co za idiotyzm!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka