jerry.from.lublin 14.05.11, 21:44 Boże! Powstał film bez zatwierdzenia przez czerską! W publicznej telewizji. Ktoś musi za to odpowiedzieć!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jabmax TV Eugenika&TV Watykan 14.05.11, 21:50 Od strony wizualnej,owszem nawet niezły.Niestety "występ" J.Najfeld sprawia,że zaciekawienie (przymajmniej u mnie) gaśnie i zmienia się w nieufność.Odniosłem wrażenie,że "publicystka" Najfeld przerzuca całą winę na kościół protestancki jednocześnie "wybiela" k.katolicki.Dokument coraz bardziej przypominał film propagandowy.To wrażenie pogłębia się,gdy "gładko" przechodzi od eugeniki do "in vitro".Dobra robota tow.Braun-Watykan niezapomi o Twoim oddaniu synu. Odpowiedz Link Zgłoś
bredzislawkomuchruski Sklonować Michnika i świnię w jednym 15.05.11, 16:10 To będzie dopiero świński ryj . Palikut ze swoim się chowa . Genetycy do dzieła , sprawa jest prosta . Materiał genetyczny podobny Odpowiedz Link Zgłoś
exy super film, ogladnijcie na you tubie: 16.05.11, 22:33 I. www.youtube.com/watch?v=yDlUe2-RrZ8&NR=1 II. www.youtube.com/watch?v=z-g-FxSEqZ8 III. www.youtube.com/watch?v=pEQw7m2nqhw IV. www.youtube.com/watch?v=i0X-UL867g0&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: TV Eugenika 14.05.11, 22:18 Katoprawiczki zdradzają wyraźne niezdrowe podniecenie na dźwięk słowa embrion. No i specjaliści od genetyki z nich jak z koziego ogona waltornia. Odpowiedz Link Zgłoś
tuszczyzna TV Eugenika 14.05.11, 22:57 To skandal, że pan Braun nie zaniósł scenariusza do konsultacji na Czerską, gdzie uzyskałby konieczne imprimatur towarzyszy potomków KPP. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Drugi inteligentny inaczej - WOW! 15.05.11, 09:38 tuszczyzna napisał: > To skandal, że pan Braun nie zaniósł scenariusza do konsultacji na Czerską, gdzie > uzyskałby konieczne imprimatur towarzyszy potomków KPP. Aż tyle z tego zrozumiałeś?! Odpowiedz Link Zgłoś
jabmax ...Za to wiemy na czyje zlecenie powstał. 15.05.11, 09:59 Ale to chyba dobrze że "nie konsultował na Czerskiej" ? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: ...Za to wiemy na czyje zlecenie powstał. 16.05.11, 08:50 jabmax napisał: > Ale to chyba dobrze że "nie konsultował na Czerskiej" ? Jak wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: ...to było dla Bierutowo-KUL'owego kolektywu 16.05.11, 11:45 Że co proszę? Odpowiedz Link Zgłoś
jabmax Re: ...że nie byłeś adresatem. 16.05.11, 13:18 PS.Chyba właśnie się z nim(i) "droczysz". Odpowiedz Link Zgłoś
robokopo Fakt, na początku... 14.05.11, 23:28 film był raczej bez zarzutu, potem jednak aż przecierałem oczy ze zdziwienia, a jak zobaczyłem tę Najfeld, to mnie zemdliło. Zwyczajne gó..., a nie dokument. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiadz_gazeta TV Eugenika 15.05.11, 00:27 kontynuując logikę tekstu mozna kilku ludzi zlikwidować, skoro i tak wszyscy umrą... wiec trzeba sie tylko starać, żeby tylko niewielu zginęło tragicznie... Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: TV Eugenika 15.05.11, 15:19 > kontynuując logikę tekstu mozna kilku ludzi zlikwidować, skoro i tak wszyscy um > rą... wiec trzeba sie tylko starać, żeby tylko niewielu zginęło tragicznie... Ty i logika? Po co takie przejaskrawienie stosujesz? :D Film, który porównuje terapię objawowego leczenia bezpłodności do eugeniki jest zwyczajnie debilny. Odpowiedz Link Zgłoś
aurita TV Eugenika 15.05.11, 08:05 Jak to dobrze, ze nie mam czasu na ogladanie TV w sloneczne soboty :) Rozumiem ze takie "dziela" powstaja za pieniadze z abonamentu? Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 TV Eugenika 15.05.11, 08:48 Ten film miał wyrobić w widzu przekonanie, że eugenika = genetyka. Genetyka = in-vitro= eugenika. Tak przekonany widz, ma się stać orędownikiem zakazu in-virto w Polsce. No, bo w jakim innym celu produkuje się film właściwie o niczym - ani o genetyce, ani eugenice, ani in-vitro. To propaganda anty in-vitro, udająca rzetelny dokument. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa hh 15.05.11, 09:06 Humanistyczny humanitaryzm Redaktora Gazety zasługuje na aplauz! W naturze wszystko skazane jest na zagładę, to nie oznacza, Panie Humanitarysto z Gazety, że człowiek może zabijać embriony wyprodukowane przez siebie w probówce. Zresztą, te zamrożone embriony przechowuje, nie uśmierca ich od razu, a dopiero z czasem, bo wie, że nie jest w porządku. Jednak co to obchodzi Pana Humanitarystę. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: hh 15.05.11, 09:46 ajakzupa napisał: > W naturze wszystko skazane jest na zagładę, to nie oznacza, Panie Humanitarysto > z Gazety, że człowiek może zabijać embriony wyprodukowane przez siebie w probówce. Ależ może - nawet wylewać toto do klopa od razu. Bo toto ma tyle wspólnego z człowiekiem co szyszka z sosną, a jajecznica z dwóch wiejskich jaj - ze smażonym kurczakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: hh 15.05.11, 10:23 koloratura1 ładnie charakteryzuje siebie, gdy był(a) embrionem. I gdyby tak wylali cię wtedy do klopa... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Żaden problem! 16.05.11, 08:54 ajakzupa napisał: > koloratura1 ładnie charakteryzuje siebie, gdy był(a) embrionem. I gdyby tak wylali cię wtedy > do klopa... A jakie to by mogło mieć dla mnie znaczenie, skoro by mnie w ogóle nie było? Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: Żaden problem! 16.05.11, 13:04 Jasne, żadnego znaczenia, czy byłbyś potraktowany jak g..., czy też nie. Mów tak dalej, jest wielu, którzy chcą takie idee (człowiek to g...) urzeczywistnić, wielu je urzeczywistnia. Skąd wiesz, jakie komu torujesz swoimi poglądami drogi, jak będą traktowane twoje dzieci, wnuki, prawnuki. Ludzi już traktowano jak podludzi, jak świnie. No, ale traktować jak g...? Bardzo ciekawa idea. Co z niej wyrośnie? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Żaden problem! 17.05.11, 06:12 ajakzupa napisał: > Jasne, żadnego znaczenia, czy byłbyś potraktowany jak g..., Pomyśl-no trochę, jeśli potrafisz: jak ktoś może być potraktowany jak g... czy jak złoto, skoro go w ogóle nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: Żaden problem! 17.05.11, 10:43 O, niedawno embrion w twoim turpistycznym opisie był g..., jakie można wylać do klopa, a teraz już w ogóle go nie ma. To, oczywiście, zmienia istotę rzeczy. Jednakże z czegoś jesteś, najpierw wyrażasz pogląd, że jesteś z g..., ale teraz jaką ideę przedstawisz? Z czego jesteś, od czego się zaczynasz... Aha, myśleć w ogóle nie potrafię, to dla wyjaśnienia, aby nie było wątpliwości. W przyrodzie jest równowaga, jeśli więc ty potrafisz myśleć, to ja - nie. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Żaden problem! 18.05.11, 08:03 ajakzupa napisał: > Aha, myśleć w ogóle nie potrafię, to dla wyjaśnienia, aby nie było wątpliwości. > W przyrodzie jest równowaga, jeśli więc ty potrafisz myśleć, to ja - nie. Z tym, akurat, byłabym skłonna się zgodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: Żaden problem! 18.05.11, 09:40 Ależ, po co ta kurtuazja. Bardzo lubię ludzi, którzy odmawiają innym ludziom zdolności do myślenia. Tak czynili np. Hitler..., więc wolę wiedzieć, po czyjej stoisz stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Żaden problem! 18.05.11, 09:50 ajakzupa napisał: > Ależ, po co ta kurtuazja. Bardzo lubię ludzi, którzy odmawiają innym ludziom > zdolności do myślenia. Ależ ja się tylko z Tobą zgodziłam! Też źle? > Tak czynili np. Hitler... Odmawiał innym ludziom zdolności do myślenia ?! Fakt, Hitler wredny był, ale o tym, akurat, nie słyszałam... > więc wolę wiedzieć, po czyjej stoisz stronie. Jeszcze nie zauważyłeś?! - Na pewno nie po Twojej. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: Żaden problem! 18.05.11, 14:21 Powiedziałem, że się cieszę z twojej zgody, ale nawet i to ci nie pasuje, twoja rzecz. Dotąd nie zauważyłaś, że dawno zauważyłem, iż nie stoisz po mojej stronie i że wolałbym być odchodami mamuta, niż być z tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Jeden problem 19.05.11, 07:28 ajakzupa napisał: > Dotąd nie zauważyłaś, że dawno zauważyłem, iż nie stoisz po mojej stronie i że > wolałbym być odchodami mamuta, niż być z tobą. Daj Ci, Boże, ale gdzie znajdziesz mamuta? Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: Jeden problem 19.05.11, 09:45 Nauczyciel, a nie wie, gdzie. Ale jaki to nauczyciel: belfer. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Może na naukę jeszcze nie za późno? 19.05.11, 09:53 ajakzupa napisał: > Nauczyciel, a nie wie, gdzie. Ale jaki to nauczyciel: belfer. Na początek polecam jakiś słownik języka polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: Może na naukę jeszcze nie za późno? 19.05.11, 09:56 Dziękuję ci, belfrze i kaznodziejo, który znów mnie pouczasz (belferstwo to natura? dusza?). Nie skorzystam. Wystarczy, że ty znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Może na naukę jeszcze nie za późno? 19.05.11, 10:03 ajakzupa napisał: > Dziękuję ci, belfrze i kaznodziejo, który znów mnie pouczasz (belferstwo to > natura? dusza?). Nie skorzystam. Wystarczy, że ty znasz. Niestety... Jednak - za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: Może na naukę jeszcze nie za późno? 19.05.11, 10:19 No, nareszcie się odczepisz, bo chyba w końcu coś pojęłaś: lepiej mi być skończonym matołem, niż wpaść w twoje belferskie łapska. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Może na naukę jeszcze nie za późno? 19.05.11, 10:28 ajakzupa napisał: > No, nareszcie się odczepisz, bo chyba w końcu coś pojęłaś: lepiej mi być skończ > onym matołem, niż wpaść w twoje belferskie łapska. Fakt, nie miałam zaszczytu... Zresztą moje belferskie łapska nie miały nigdy do czynienia z - pozwolisz, że zacytuję - matołami... Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters Re: U niektórych rozwój mózgu na poziomie embrionu 15.05.11, 10:14 U niektórych rozwój mózgu na poziomie embrionu się zatrzymał... Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: U niektórych rozwój mózgu na poziomie embrion 15.05.11, 10:25 Witam pisiorka pis_busterska! Osobiście wolę mieć mózg zatrzymany na poziomie embrionu, niż mózg rozwinięty jak u geniusza, ale gotowy do zabijania... Odpowiedz Link Zgłoś
jabmax Re: U niektórych rozwój mózgu na poziomie embrion 15.05.11, 10:44 ...bez przesadzaj ... z komplementami.;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: U niektórych rozwój mózgu na poziomie embrion 15.05.11, 10:51 Nie musisz się krygować. Przecież wyrażenie "u niektórych", jakim się posłużył pisiorek pis_busters, nie odnosiło się do ciebie. Tobie jeszcze wiele lat świetlnych brakuje do IQ embrionu. Odpowiedz Link Zgłoś
jabmax Re: U niektórych rozwój mózgu na poziomie embrion 15.05.11, 11:47 Tak to odczytałeś?Jednak nie przesadziłeś z tym embrionem. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: U niektórych rozwój mózgu na poziomie embrion 15.05.11, 12:18 No, troszkę przesadziłem. Do IQ embrionu brakuje ci nie wiele lat świetlnych, a jakiś rok z niedużym hakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
lzeelitytozwyklebydlonieelity łżeUBoli jednak prawda boli?! 15.05.11, 09:18 Podobnie prawie 90% czytelników Wyborczej zagłosowało na odpowiedź „c” w sondzie „ Czy uważasz, ze Pan Prezydent, pisząc „w bulu” a/może i popełnił gafę, ale poseł Girzyński powiedział „rok czasu”, więc jest remis b/ przejęzyczył się, ale i tak jest przystojny i inteligentny, że nie ma co się małostkowo czepiać, c/nie wiem, na czym niby polegać ma ta gafa „ Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 WOW! 15.05.11, 09:34 jerry.from.lublin napisał: > Boże! Powstał film bez zatwierdzenia przez czerską! W publicznej telewizji. Ktoś > musi za to odpowiedzieć!!! Aż tyle z tego zrozumiałeś?! Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters Re: Przecież to student KUL. Czego więcej można si 15.05.11, 10:16 Przecież to student KUL. Czego więcej można się po nim spodziewać... Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: Przecież to student KUL. Czego więcej można s 15.05.11, 10:32 Kochany pisiorku pis_bustersku. Jestem studentem Uniwersytetu im. B. Bieruta i w sprawie eugeniki mam podobny pogląd, jak Braun, a jeśli chodzi o to, że PiS, PO, SLD i PSL to banda czworga: myślę tak samo, jak i on. Odpowiedz Link Zgłoś
jabmax Drogi studencie(kuźni Rydzyka?) 15.05.11, 11:10 Wbrew pozorom sama eugenika(ani stosunek do niej) nie jest głównym przesłaniem tego "dzieła". Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: Drogi studencie(kuźni Rydzyka?) 15.05.11, 12:21 Wbrew pozorom, nie muszę odnosić się ani do głównego przesłania, ani do wszystkich przesłań tego "dzieła". No, chyba żeś zwolennik dyktatury Tuska, który to Tusk karze na oślep, nie bacząc, kto zawinił, a kto nie i w czym. A, to co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_busters Re: Drogi zupkowaty jerry dwojga imion 15.05.11, 13:12 Drogi zupkowaty jerry dwojga imion. Nie wiedziałem, że KUL nosił niegdyś imię naszego prezydenta zmarłego męczeńską śmiercia... Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa najdroższy piskowaty 15.05.11, 13:38 Najdroższy piskowaty jednego imienia! No, widzisz i sam przyznajesz, ile ci jeszcze brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Nie ma takiego uniwersytetu!... 16.05.11, 09:04 Patronat skasowano w 1989r. ajakzupa napisał: > Jestem studentem Uniwersytetu im. B. Bieruta i w sprawie eugeniki mam podobny > pogląd, jak Braun, Nawet mnie to nie zdziwiło. U osobnika, hmm..., inteligentnego inaczej - nawet nie wiesz jak się nazywa uczelnia, na której studiujesz(?) - wszystko jest możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: Nie ma takiego uniwersytetu!... 16.05.11, 13:08 Wprawdzie sam siebie określasz jako g..., ale ja nie pójdę twoim tropem i powiem ci tak: człowieku, w moim indeksie jak byk - im. Bolesława Bieruta. Na temat twojej inteligencji się też nie wypowiem, bo traktuję cię jak człowieka. I - wolę być inteligentny inaczej, niż inteligentny jak ty. Po milion kroć wolę... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Powtarzam: NIE MA takiego uniwersytetu!... 17.05.11, 06:52 ajakzupa napisał: > powiem ci tak: człowieku, w moim indeksie jak byk - im. Bolesława Bieruta. To możliwe, pod warunkiem że ten indeks jest sprzed 1989-go roku. W Polsce iw latach 1959 - 1989 istniał Uniwersytet Wrocławski im. Bolesława Bieruta, którego nazwa została - ustawą parlamentarną z dn. 29.05.1989 r.: O nadaniu Uniwersytetowi Wrocławskiemu im. Bolesława Bieruta nazwy "Uniwersytet Wrocławski" - tak właśnie zmieniona. I taka jest do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: Powtarzam: NIE MA takiego uniwersytetu!... 17.05.11, 10:52 To sobie powtarzaj, nikt ci nie broni. Mogę o sobie powiedzieć, że jestem uczniem Marksa? Mogę, pisiorku o nicku koloratura1, czy nie mogę? Czy też - swoim pisowatym zwyczajem - zabronisz mi? Mogę mówić, że jestem uczniem Marksa i Lenina, mogę też mówić, że jestem studentem Uniwersytetu im. B. Bieruta. Fakt, bo taką komunistyczną uczelnię skończyłem. Jestem studentem tej uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Powtarzam: NIE MA takiego uniwersytetu!... 18.05.11, 08:07 ajakzupa napisał: > mogę też mówić, że jestem studentem Uniwersytetu im. B. Bieruta. Fakt, bo taką > komunistyczną uczelnię skończyłem. Jestem studentem tej uczelni. Zaraz, zaraz!To - chyba - byłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: Powtarzam: NIE MA takiego uniwersytetu!... 18.05.11, 09:41 Nie ty, pisiorku, będziesz mi mówić, jak mam mówić i pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Powtarzam: NIE MA takiego uniwersytetu!... 18.05.11, 09:58 ajakzupa napisał: > Nie ty, pisiorku, będziesz mi mówić, jak mam mówić i pisać. Ani mi to w głowie! Każdemu wolno mówić i pisać co i jak mu się żywnie podoba: nawet najgłupiej. PS. : Skąd Ci przyszło do głowy tytułowanie mnie pisiorku?! Robiłam już na Forum za pryszczatą małolatę (ja - baba po 60-ce, sic!), ale za pisiorka - jeszcze nigdy... Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: Powtarzam: NIE MA takiego uniwersytetu!... 18.05.11, 14:33 Tak postępują pisiorki: pouczają, nieustannie pouczają. Nawet nie umiesz tego dostrzec, że nie robisz niczego innego, poza pouczaniem, moralizowaniem. Pisz wymaluj: IV Rzeczpospolita Pisowska. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Jak zwykle - kulą w płot 19.05.11, 07:39 ajakzupa napisał: > Tak postępują pisiorki: pouczają, nieustannie pouczają. Nawet nie umiesz tego > dostrzec, że nie robisz niczego innego, poza pouczaniem, moralizowaniem. Pisz wymaluj: > IV Rzeczpospolita Pisowska. Naprawdę uważasz, że podstawową cechą pisiorków w IV Rzeczpospolitej Pisowskiej było pouczanie? A co do meritum, to jednak nie tylko, nie głównie i nie przede wszystkim pisiorki zajmowały się / zajmują pouczaniem... Ale, oczywiście - Ty, jak każdy, możesz mieć własne zdanie - choćby najgłupsze (nie byłoby ono jedyne). Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: Jak zwykle - kulą w płot 19.05.11, 09:51 Oczywiście, jeśli piszę o tym, że pisiorki pouczają, to muszę także napisać o tym, że budzą podejrzanych o korupcję o szóstej rano; że fałszują dokumenty itd., itd. itd. Słowem, o wszystkim, co dotyczy pisiorków, pisiorstwa, pisiorestwa itp. Ale, oczywiście, ty, jak każdy belfer, musisz być górą, choćby to była góra bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Jak zwykle - kulą w płot 19.05.11, 09:55 ajakzupa napisał: > Oczywiście, (..) Patrz Temat. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: Jak zwykle - kulą w płot 19.05.11, 09:57 Nie będę, belfrze, patrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Jak zwykle - kulą w płot 19.05.11, 10:05 ajakzupa napisał: > Nie będę, belfrze, patrzeć. Ależ nie musisz! Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: Jak zwykle - kulą w płot 19.05.11, 10:26 Dziękuję ci za twoje belferstwo i kaznodziejstwo i spadam. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 To tylko internet! 19.05.11, 10:30 ajakzupa napisał: > Dziękuję ci za twoje belferstwo i kaznodziejstwo i spadam. Nie musisz... Nic Ci tu nie grozi. Odpowiedz Link Zgłoś
jabmax Re: Powtarzam: NIE MA takiego uniwersytetu!... 17.05.11, 21:29 Wybacz koloraturo ...podziwiam cierpliwość. Jakiś czas temu widziałem reportaż,opis.gościa,który "oferował" świadectwo maturalne(orginal.).Szkopuł w tym,że druk był orginalny,ale "stary wzór",a data ukończenia szkoły stosunkowo "świeża".Nie sądzę,aby tak "inteligentny" student...(i jeszcze tym się chwalił),ale może padł ofiarą oszustwa? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Powtarzam: NIE MA takiego uniwersytetu!... 18.05.11, 08:11 jabmax napisał: > Wybacz koloraturo ...podziwiam cierpliwość. Wiesz, ja jestem złośliwa z natury; dobrze się przy tym bawię i nie mam litości dla bałwanów. Choć, może, nie powinnam kopać leżącego, bo to brzydko... Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: Powtarzam: NIE MA takiego uniwersytetu!... 18.05.11, 09:46 Twoja zabawa ze mnie bałwana daje mi doskonałą rozrywkę. Ubóstwiam bawienie się kosztem kongenialnych ludzi o IQ 101000000000000, do jakich ty należysz bez wątpienia. I nie miej oporów moralnych, kop, hitlerowcy i stalinowcy też kopali... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Jednak NIE MA i nie było takiego uniwersytetu... 18.05.11, 10:26 ajakzupa napisał: > Twoja zabawa ze mnie bałwana daje mi doskonałą rozrywkę. Ubóstwiam bawienie się > kosztem kongenialnych ludzi o IQ 101000000000000, do jakich ty należysz bez wątpienia. Rozrywaj się do upojenia, ale czy mógłbyś to napisać tak jakoś - mniej-więcej po polsku? Bo nawet moje ponad czterdziestoletnie doświadczenie w czytaniu różnych prac - studenckich i uczniowskich, czasem pisanych po polskiemu - w rozumieniu aż takiego bełkotus absolutus mi nie pomaga. > I nie miej oporów moralnych, Wychodzi, że nie mam (i nawet się tego wstydzę, ale tylko trochę...) > kop, hitlerowcy i stalinowcy też kopali.. Pierwsze słyszą, żeby to właśnie, było ich zbrodnią, wartą - akurat - szczególnego podkreślenia... No, ale - Twój wybór; jak to mówią: tonący brzytwy się chwyta... Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: Jednak NIE MA i nie było takiego uniwersytetu 18.05.11, 14:31 No, tak się domyślałem, z kim mam do czynienia. Belfrem i kaznodzieją. Pouczaj sobie, pisiorku, pouczaj. Na belfrów i kaznodziei to nawet plunąć nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Tyle ci zostało... 19.05.11, 07:44 ajakzupa napisał: > No, tak się domyślałem, z kim mam do czynienia. Belfrem i kaznodzieją. Pouczaj > sobie, pisiorku, pouczaj. Na belfrów i kaznodziei to nawet plunąć nie warto. (podkreśl. moje). Brawo! Skończyły się argumenty, nawet te najgłupsze, zaczyna się chamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: Tyle ci zostało... 19.05.11, 09:54 Cóż, u mnie dopiero na końcu się zaczęło, u ciebie - było od samego początku. Ps. Wezmę przykład z ciebie i też cię po belfersku pouczę: gdy będziesz patrzeć na swoje dziecko, na swoją wnuczkę, wnuka, nie myśl, że kiedyś - jako embrion - było g..., jakie można wylać do klopa. Nie myśl tak, jeżeli nawet to g... - wedle ciebie g... - miałaś w sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Tyle ci zostało... 19.05.11, 10:01 ajakzupa napisał: > Ps. Wezmę przykład z ciebie i też cię po belfersku pouczę (...) Marne szanse: pouczać, nawet po belfersku (a co by to miało znaczyć?), trzeba umieć; niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: Tyle ci zostało... 19.05.11, 10:23 Umieć? W taki sposób, jak ty to umiesz? To już lepiej mi być idiotą, kretynem, imbecylem i g..., które wylejesz do klopa. A, popatrz na swoje cudne dzieci, które kiedyś, gdy jeszcze były embrionami, miałaś za g... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Nie zawsze i nie wszystko da się wybrać... 19.05.11, 10:37 ajakzupa napisał: > Umieć? W taki sposób, jak ty to umiesz? Nie masz szans, niestety... > To już lepiej mi być idiotą, kretynem, > imbecylem i g..., To, akurat, nie zależy od wyboru! Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: Powtarzam: NIE MA takiego uniwersytetu!... 18.05.11, 09:43 Nie jestem ofiarą oszustwa. Komuniści lubili swego bohatera Bieruta. Odpowiedz Link Zgłoś
jabmax Re: Powtarzam: NIE MA takiego uniwersytetu!... 17.05.11, 21:41 Wybacz koloraturo ...podziwiam cierpliwość. Jakiś czas temu widziałem reportaż,opis.gościa,który "oferował" świadectwo maturalne(oryg.).Szkopuł w tym,że druk był oryginalny,ale "stary wzór",a data ukończenia szkoły stosunkowo "świeża".Nie sądzę,aby tak "inteligentny" student...(i jeszcze tym się chwalił),ale może padł ofiarą oszustwa? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Powtarzam: NIE MA takiego uniwersytetu!... 18.05.11, 10:47 jabmax napisał: > Wybacz koloraturo ...podziwiam cierpliwość. Nie ma czego podziwiać - czterdzieści z górą lat pracy w moim zawodzie (nauczyciel, tzw, akademicki) uodporniło mnie na różne studenckie głupoty. Wprawdzie mądrych studentów spotkałam zdecydowaną większość - inaczej przecież bym tylu lat nie wyrobiła! Okaz porównywalny z tym tutaj trafił mi się tylko raz. A i to - po niecałych dwóch - latach był z nim spokój. > Jakiś czas temu widziałem reportaż,opis.gościa,który "oferował" świadectwo > maturalne(oryg.).Szkopuł w tym,że druk był oryginalny,ale "stary wzór",a data > ukończenia szkoły stosunkowo "świeża".Nie sądzę,aby tak "inteligentny" student... > (i jeszcze tym się chwalił),ale może padł ofiarą oszustwa? Niewykluczone... PS.: Ja nie zapomnę opisu faceta z dyplomem profesora doktora rehabilitowanego . Odpowiedz Link Zgłoś
jerry.from.lublin Re: WOW! 15.05.11, 12:25 koloratura1 napisała: > Aż tyle z tego zrozumiałeś?! odnoszę się do felietonu nie do filmu, oczywiście tego nie załapałeś, poczekaj na wytyczne z michnikowej nory. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Czytać ze zrozumieniem nie każdy potrafi... 16.05.11, 09:18 jerry.from.lublin napisał: > koloratura1 napisała: > > > Aż tyle z tego zrozumiałeś?! > odnoszę się do felietonu nie do filmu, oczywiście tego nie załapałeś, poczekaj > na wytyczne z michnikowej nory. Ależ ja jak najbardziej mam na myśli artykuł, a nie - jakiś tam film, Którego zresztą nie widziałam. Tobie nie poradzę, żebyś poczekał na czyjekolwiek wytyczne, bo wątpię, czy cokolwiek byłbyś w stanie - choćby i z nich - zrozumieć... Odpowiedz Link Zgłoś
nutka57 Re: TV Eugenika 15.05.11, 12:36 jerry.from.lublin napisał: > Boże! Powstał film bez zatwierdzenia przez czerską! W publicznej telewizji. Kto > ś musi za to odpowiedzieć!!! Ale za to dostał namaszczenie od Tatki Inkasenta i sprostytuowasnych (to z Lenina, który na tej upadłej "uczelni" jest wiecznie żywy i wykładany) władz KULu. Mam nadzieję, ze ktoś wreszcie podsumuje wasza radosna twórczość. Odpowiedz Link Zgłoś
sinhuesinhue TV Eugenika 15.05.11, 12:37 Kościół przygotowuje wielką ofensywę anty vitro i "cyngle" ( prawa autorskie należą do GP) KK mącą wodę. Jak usłyszałem o zamrożonych milionach ludzi w USA ze śmiechu nie mogłem się uspokoić. Zwykły, zmanipulowany pseudo dokumencik. Po występie reżysera na KUL dodam, ze wyreżyserowany przez regularnego idiotę ( moim zdaniem ale każdy może mieć swoje) Odpowiedz Link Zgłoś
mtp25 Artykul? dramat... 15.05.11, 13:30 Artykul jest tak stronniczy ze az mi brakuje slow na skomentowanie go. Kompletna farsa. W filmie byly konkretne fakty, nazwiska, daty, bezkompromisowe i nie podlegajace dyskusji, ale pan Sławomir oczywiście wie lepiej jak je zinterpretować i zaciemnić prawdę. Artykuł, a nie film, to czysta manipulacja. I jeśli jedynym atutem tego filmu jest dobra muzyka, animacje graficzne itp. to nie warto sobie zawracać głowy. Nie o to w nim chodzi panie Sławku. A jeśli "film Brauna z pewnością chluby telewizji nie przyniesie" tak też ten artykuł Panu. Odpowiedz Link Zgłoś
mtp25 Artykul? dramat... 15.05.11, 13:38 Jeszcze co do słów: "Drugi program telewizji publicznej wyemitował w sobotę w dobrej porze antenowej film dokumentalny" - straszna rzecz i to "za nasze pieniadze" - jak później wspomni autor. No przecież, takie rzeczy, które w oczy kolą - powinny być emitowane po północy, jak nikt już tego nie zobaczy... a tak to co? Och nie, ileż osób mogło poznać prawdę! Trzeba to stanowczo naprawić, bo jeszcze staną się przeciwnikami tych manipulacji, jakim próbuje się poddać ogół społeczeństwa, oszukując i ogłupiając. "Nie daj Boże" ludzie staną się bardziej świadomi tego, co się wokół nich dzieje, poznają prawdę i sprzeciwią się oszustom. Nie, nie... do tego przecież nie można dopuścić. Odpowiedz Link Zgłoś
saueliossol Prof. Miodek był TW 15.05.11, 15:15 przez ponad 10 lat. Sam się do tego przyznał, tylko że sąd stwierdził, że dowody w tej sprawie, czyli karta rejestracji w ewidencji SB, powstała bez wiedzy i zgody pana profesora. Ot, taki sąd. Odpowiedz Link Zgłoś
tykaczor TV Eugenika 15.05.11, 19:01 Mam pomysła / jak mówi Ferdek Kiepski /! Nadwyżkę embrionów przy zapłodnieniu in Vitro, aby się "nie marnowały", proponyję wszczepić babciom moherowym ! Odpowiedz Link Zgłoś
mtp25 Re: TV Eugenika 15.05.11, 21:22 No nie, poziom tego komentarza to już żenada... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: TV Eugenika 16.05.11, 09:28 tykaczor napisała: > Mam pomysła / jak mówi Ferdek Kiepski /! Nadwyżkę embrionów przy zapłodnieniu > in Vitro, aby się "nie marnowały", proponuję wszczepić babciom moherowym ! Pewnie nawet nie będzie trzeba stosować przymusu - babcie się ochoczo i dumnie poświęcą... Zresztą - może nie tylko babcie... Byle moherowe! Odpowiedz Link Zgłoś
didimos68 TV Eugenika 16.05.11, 00:01 panie zagórski a ja bym sobie życzył aby telewizja emitowała prawdę i była uczciwa. Myślę że to właśnie pana boli w tym filmie. Odpowiedz Link Zgłoś
sinhuesinhue Re: TV Eugenika 16.05.11, 18:03 ten film jest jedną wielką manipulacją. Kościół Katolicki co chwila zmienia zdanie kiedy płód staje się człowiekiem. "Zarodek płci męskiej staje się człowiekiem po 40 dniach, zarodek żeński po 80. Dziewczynki powstają z uszkodzonego nasienia lub też w następstwie wilgotnych wiatrów." św. Tomasz z Akwinu Embriony przeżywają zamrożone wiele lat - to może zamroźmy reżysera brauna na 2-3 lata Odpowiedz Link Zgłoś
didimos68 Co chwilę 17.05.11, 00:31 rzeczywiście co chwilę. Św.Tomasz z Akwinu to XIII wiek - matołku Odpowiedz Link Zgłoś
sinhuesinhue Re: Co chwilę 17.05.11, 01:55 ale chyba nie chcesz całej listy teorii na to kiedy płód staje się człowiekiem wg KK. Sw. Tomasza przytoczyłem bo mnie generalnie ubawiła. Nie dodam matołku bo Cie nie znam więc nie będę Cie oceniał. Ciekawe że dzieci 7 - 8 miesięczne nie są przez księży KK uznawane za ludzi i odmawiają oni pochówku na cmentarzach. Chcesz telefon do rodziców takiego dziecka? Spytaj ich jak żenujące argumenty i jak chamską postawę miał "pasterz" Odpowiedz Link Zgłoś
mtp25 Re: Co chwilę 17.05.11, 08:51 Miałam napisać to samo co didymos :) Zauważ, że wówczas faktycznie kwestia początku życia człowieka była filozoficzna, ale dzisiaj - to sprawa medycyny, a ona mówi jednoznacznie. Co do pochówku - ja z kolei widziałam takie miejsca, gdzie są pochowane dzieci zmarłe przed urodzeniem, albo urodzone martwe. Nie przenośmy jednego przykładu na ogół. Odpowiedz Link Zgłoś
sinhuesinhue Re: Co chwilę 17.05.11, 09:14 są groby nienarodzonych ale pochówek odbył się zapewne bez księdza. Dyskusja jest filozoficzna więc dajcie się zamorozić i po miesiącu odmrozić i isprawdzimy czy zarodek i człowiek to to samo. In vitro pomaga ludziom, którzy w odrózneniu do innych krajów gdzie jest finansowanie przez państwo płacą ogromne pieniądze. Więc w imię czego chcecie zabonic tej formy leczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
mtp25 Re: Co chwilę 17.05.11, 11:12 Nie odbył się bez księdza bo jestem świadkiem takiego pogrzebu, ponadto inny grób na cmentarzu katolickim przy kościele parafialnym raczej świadczy o obecności księdza przy pogrzebie.. a co do zamrażania - to niech dadzą się zamrozić jego zwolennicy, a nie ci którzy są przeciwko, trochę logiki :) Wiadomo że człowiek w fazie embrionalnej nie jest podobny do noworodka, tak jak noworodek do osoby dorosłej - czy to oznacza, że noworodek nie jest człowiekiem? no błagam, nie schodźmy na ten poziom dyskusji.. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych To pokazuje że tuszcza TVP tłamsi niezależnych 16.05.11, 09:39 twórców takich jak G. Braun. Odpowiedz Link Zgłoś
grba Eugenika w Trójce 17.05.11, 07:23 Wczoraj w Klubie Trójki redaktor Bukalski rozmawiał na ten temat z Maciejem Zarembą Bielawskim ze Szwecji, który na ten temat wiele lat temu napisał książkę: www.czarne.com.pl/?a=439 Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja czy TVP zrobi powtórkę tego filmu? 19.05.11, 10:29 bardzo bym chciał go obejrzec a przegapiłem niestety Odpowiedz Link Zgłoś
tomekkan Komentarze 23.05.11, 13:04 Czytam komentarze i widzę, że coś się publika psuje Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś