Dodaj do ulubionych

Onkolodzy bronią Kopacz

18.05.11, 16:46
MAM PYTANIE: DLACZEGO DO TEJ PORY NIKT NIE WNIOSL WNIOSKU O VOTUM NIEUFNOSCI WOBEC WIEKSZOSCI CZLONKOW PIS-U?????
Obserwuj wątek
    • magnifyingglass Onkolodzy bronią Kopacz? 18.05.11, 17:06
      Czytam "onkolodzy bronią Kopacz" i myślę sobie: "Jak udało im się przeprowadzić głosowanie wśród pewnie paru setek onkologów w Polsce?" Ale nie, sprawa od razu się wyjaśnia: to 12 onkologów jest zachwyconych, reszta dyskretnie milczy, żadnego głosowania nie było. Chyba jestem złym czytelnikiem Wyborczej, bo przeczytałem coś więcej poza tytułem i nie dałem się zmanipulować...
      • antobojar A czytałeś o spotkaniu omkolpgów na Śląsku, gdzie 18.05.11, 19:09
        mogli się spotkać, porozmawiać i wyrazić swe oburzenie bezpodstawnymi i wrednymi oskarżeniami warchołow z PiSu..?
        Czy PiS-iory ci zabroniły..?
        A może sam jesteś PiSowskim warchołem..?
        • 4krzych1 no, jak nawet fijuth ją broni... 19.05.11, 00:36
        • krzych.korab Atakując Kopacz PiS pokazał że ma w dupie zdrowie 19.05.11, 06:42
          polaków. Równocześnie wskazuje że żąda dymisji najlepszych ludzi z tego rządu.
          • 2lkad1 Re: Atakując Kopacz PiS pokazał że przejął... 19.05.11, 07:42
            ... w całości program Kononowicza. W Polsce ma nie być nic, poza towarzyszami z PiSu + "środowiska zdrowe narodowo", z tym, że na nich akurat nasz chan Odesski może się przejechać.
      • baaku A w PISie było głosowanie? 19.05.11, 08:56
        Wolę opinię 12 onkologów niż jednego ignoranta z PISu...
    • ubiquitousghost88 ubiquitousghost88 też ją broni... 18.05.11, 17:57
      To najlepszy minister zdrowia w kraju, który w r.1918 pojawił się znikąd na mapie Europy i sobie po tej mapie spaceruje to tu, to tam, dopóki go PiS nie załatwi...
      • cree-is-me Re: ubiquitousghost88 też ją broni... 19.05.11, 08:59
        "Pojawił się znikąd"?!
        Mówisz o krajum którego spisana historia sięga X wieku?
        Równie dobrze można by powiedzieć, że Niemcy to kraj który "pojawił się znikąd", odkąd zjednoczyły się małe, nic nie znaczące księstewka niemieckie.
        Itd itp.
        Nie popisałeś się ptysiu.;P
        • ubiquitousghost88 Jak zniknie znów to "gdzieś" będzie? 19.05.11, 11:58
          cree-is-me napisał:

> "Pojawił się znikąd"?!
          > Mówisz o krajum którego spisana historia sięga X wieku?
          > Równie dobrze można by powiedzieć, że Niemcy to kraj który "pojawił się znikąd"
          > , odkąd zjednoczyły się małe, nic nie znaczące księstewka niemieckie.
          > Itd itp.
          > Nie popisałeś się ptysiu.;P
    • antobojar Terapia "młodej lekarki" BOOM i trepanacja na leża 18.05.11, 19:04
      .. leżance dla Kaczyńskiego.. to jedyna metoda na tą polityczną gangrenę..
    • arius5 Re: Onkolodzy bronią Kopacz 18.05.11, 23:55
      Rownie dobrze mogliby ten list wyslac do wieprza w chlewni.
      Nie przeczyta i bedzie dalej kwiczec.
    • respiral Ja też bronię Ewę Kopacz 18.05.11, 23:59
      Jest przyzwoitym człowiekiem i robi, co może, by wyprowadzić z zapaści służbę zdrowia. Obserwuję teraz mały, powiatowy szpital, który w ostatnich trzech latach przeszedł metamorfozę i nie rozumiem, dlaczego pan Piecha, na spółkę z Kaczyńskim - obrażają panią Kopacz. Pan Piecha jest lekarzem, ma na swoim koncie wiele aborcji. Więc może to powoduje jego radykalizm? Ta przemożna chęć przypodobania się określonym środowiskom i ich systemowi "wartości"? Gdybym miała wybrać - do kogo iśc po ratunek - do Piechy czy Kopacz? Wybrałabym tylko i wyłącznie Ewę Kopacz.
      • house_md Ja nie bronię Ewę Kopacz 19.05.11, 00:20
        Pracuję w małym powiatowym "skomercjalizowanym" szpitalu , który przeszedł też metamorfozę. Obcięty kontrakt na 2011 o około 10%, sypiący sie sprzęt, coraz większe koszty prowadzenia działalności a jakoś wiekszych nakładów ze strony monopolistycznego płatnika nie ma. Spółka bilansowała się 2 lata temu teraz ma stratę około 1 mln zł. Nie przez złe zarządzanie ale po prostu ze zwiększonych kosztów stałych (prąd, ogrzewanie, materiały medyczne , leki, gazy medyczne). Pensje personelu są takie same jak 5 lat temu.
        Od PR-owskich zagrywek MinZdraw herbatka nie będzie słodsza.
        • zbukov Re: Ja nie bronię Ewę Kopacz 19.05.11, 01:21
          i nie winisz za to dyrektora placówki, który, jak mniemam, zarządza nią beznadziejnie? inni dyrektorzy ponosząc te same koszty, niezależne od rządu, potrafią uzyskiwać dobre efekty, rozwijać placówki, unowocześniać je. a ty nie widzisz, że ten rząd chce nawet za friko oddłużyć źle zarządzane szpitale. eeeeech.
        • nadpis nie-skomercjalizowany szpital kosztów nie ma? 19.05.11, 07:05
          nie-skomercjalizowane szpitale kosztów stałych nie mają?
        • occam Re: Ja nie bronię Ewę Kopacz 19.05.11, 08:12
          Kompromitujesz się jeśli myślisz ze winę za to ponosi ktokolwiek inny niz dyrektor placówki w której pracujesz :)
          Jeśli kiedykolwiek przeczytasz moj post to odpowiedz mi proszę czy w Twoim małym powiatowym szpitaliku istnieje możliwość odpłatnych wizyt, odpłatnego leczenia i w koncu odpłatnych zabiegów. Prawdopodobnie nie. Więc jak ma być lepiej skoro wasz dyrektor nawet paru groszy nie potrafi zarobić...
          Oczywiście dobre duże szpitale też mają takich dyrehtorów od 7 boleści, którzy maja jakiś wybitny problem z ustaleniem cennika usług medycznych dla tych którzy np nie mają w danej chwili ubezpieczenia społecznego lub po prostu nie mają ochoty lub nie moga czekać na roczne terminy.

itd itp, wielka filozofia to to nie jest
      • jwasz1952 Re: Ja też bronię Ewę Kopacz 19.05.11, 05:38
        Były palacz jest największym wrogiem palaczy,były alkoholik jest największym wrogiem alkoholików.To także dotyczy tych co dokonywali aborcji.
        Ja po prostu proponuję obowiązkowe badania psychiatryczne dla wszystkich "chętnych" do przyszłego parlamentu.Czyżbym proponował coś nienaturalnego?
    • nikodem_73 Koincydencja? 19.05.11, 00:50
      Tak się zastanawiam, czy list ten ma coś wspólnego z planowaną akcją akwizycyjną wśród pracownic?

Bo czy to nie jest ciekawe, że nie napisali (a bo ja wiem) kardiolodzy, chirurdzy, neurolodzy, czy inni glacjolodzy ( ;) ), lecz właśnie onkolodzy?

Jakby mi minister raił grono przymusowych klientów, to też bym go chwalił jako przekompetentnego.
    • kibic_rudego Onkolodzy chcą większego koryta, nic więcej 19.05.11, 01:09
      • zbukov Re: Onkolodzy chcą większego koryta, nic więcej 19.05.11, 01:24
        większe koryto dla onkologów oznacza m. in. większą wykrywalność raka we wczesnym stadium. a to oznacza mniejsze koszty dla podatnika. źle?
        • occam a jaro chce koryta , nic więcej 19.05.11, 08:14
          Jasne że źle jak można sobie popluć na donka, kopacz i powiedzieć jaki to jarkacz jest przewspaniały :D:D:D
      • 5korka Re: Onkolodzy chcą większego koryta, nic więcej 19.05.11, 05:10

Masz rację, moja synowa od półrocza czeka NA WYZNACZENIE TERMINU USUNIĘCIA GUZA PIERSI, szukała nawet miejsca w zwykłych szpitalach na oddziale chirurgicznym.
        Guz jest łagodny/po biopsji/, ale narasta. Zwyczajem takich zmian jest niesPOdziewany proces zezłośliwienia.

Zaczynamy starania o zabieg zagraniczny i refundację z naszego POlskiego PObieranego od wszystkich ubezpieczenia.

• szechterof6 "Vottun nieufnosci wobec wiekszosci czlonkow PIS" 19.05.11, 03:16
      Bo nikt nie chce dostać żółte papiery.
      • szechterof6 Re: "Vottun nieufnosci wobec wiekszosci czlonkow 19.05.11, 03:19
        Adres IP mi się zmienił. Cuda...
    • wysokiktos az dwunastu??? lol 19.05.11, 04:21
      skoro az tyle to napewno warto o tym pisac lol az dwunastu onkologow broni kopacz, albo az dwunastu onkologow krytykuje prezesa. jakby to nie ubarwiac, to nawet wyborcza nie potrafi zwiele "zdzialac" z ta wiadomoscia, skoro az 20 wypowiedzi znalazlo sie pod tym tekstem lol nie wliczajac mojego (bo nie jest zgodny z tutejsza linia) jest 19 postow lol
      • wichrowy Re: az dwunastu??? lol 19.05.11, 06:41
        Jak tak dobrze z onkologią to dlaczego prof. Chybicka z Wrocławia ciągle zwraca się do społeczeństwa o finansowe wsparcie leczenia dzieci na raka? Czy ograniczenie pomocy lekarskiej w soboty i niedziele zmniejszyło kolejki do lekarzy? Czy nakaz min. by mniej wypisywać leków służy zdrowiu. Czy jest normalne , by aparatura kupiona z naszch podatków stała bezczynnie , bo wyczerpano idiotyczne limity? Czy tych 12 onkologów spadło z Księżyca?
        • idiomka.blog.pl Re: az dwunastu??? lol 19.05.11, 06:51
          Wichrowy, czytanie ze zrozumieniem to piekna umiejetnosc ;) zycze Ci, abys kiedys ja posiadl.

Onkolodzy nie stwierdzili, ze jest dobrze, tylko, ze w onkologii jest lepiej. Lepiej niz np. za PiS.

I przypominam, ze pierwszym krytykiem Kopacz jest Piecha, ktory podczas swojego ministerowania zaslynal tym, ze bardziej dbal o interesy koncernu farmaceutycznego niz pacjentow.
          • pjanu Re: az dwunastu??? lol 19.05.11, 08:52
            A nie tak dawno jak przedwczoraj, bodajże w Wiadomościach onkolodzy (być może inni) skarżyli się na zapaść. Mimo wykrycia nowotworu, miesiącami trzeba czekać na miejsce w szpitalu. Jest lepiej, czy nie?
            • cree-is-me Też masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem ;) 19.05.11, 09:04
              Diagonozowanie podlega Kopacz, a leczenie jest finansowane z NFZ, które jej nie podlega.
              Za NFZ możesz "podziękować" Millerowi (temu z SLD), który rozpirzył Kasy Chorych i popsuł w ten sposób reformę złużby zdrowia, niszcząc konkurencję między kasami.
              • peidos Tak a komu podlega NFZ ? 19.05.11, 09:16
                Moze jest niezalezne jak PZPN ? LOL
    • artur737 Onkolodzy bronią Kopacz 19.05.11, 05:59
      PIS jest partia opozycyjna, ale swoim zachowaniem stworzyla sobie opinie partii malostkowej krytykujacej wszystko i bez sensu oraz majacej paranoiczne urojenia smolenskie. Czyli pisuarskiej krytyki nie mozna juz teraz traktowac powaznie w zadnej dziedzienie.
    • yogini1 A kim jest prezes.....????? 19.05.11, 06:45
      Sfrustrowany gość, pokrzywdzony przez los, który bierze odwet za to , że przez całe życie nic mu się nie udaje.
      Panowie....onkolodzy, więcej szacunku dla siebie i dla nas Polaków....

Tłumaczenie się przed nim jest hańbiące....
      • witoldpolak Proszę nie obrażać Premiera Tuska. 19.05.11, 07:50
    • jtp2 Onkolodzy bronią Kopacz 19.05.11, 07:03
      A dlaczego tylko dwunastu czyyżby tylu tylko należało do PO?
      A ilu wybitnych onkologów jest w Polsce?
      Ja słyszałem że ok 1000
      A co myślą o pani Kopacz pozostali?
    • karra-mustafa Onkolodzy bronią Kopacz 19.05.11, 07:39
      Świrosław Kłamczyński przy każdej takiej sytuacji: szpitale, szkoły, kopalnie itp itd ma tylko jedną odpowiedź: wydać więcej jako % PKB, zlikwidować urząd, który tym się zajmuje, podporządkować bezpośrednio rządowi, a najlepiej premierowi.

Czym to grozi?
      1. ogromnym deficytem budżetowym, bo wszystkie pomysły dodane do siebie sięgnęłyby pewnie 160% budżetu (a dopuszczalny deficyt to 103%)
      2. państwem totalitarnym, o którym Świrosław śni w swoich mokrych snach...

dlatego ten wrzód na dupie Polski nie ma konta, a mamusia zarządza kasą - bo natychmiast by zbankrutował...
      • witoldpolak Proszę dajcie już spokój Premierowi Tuskowi 19.05.11, 07:52
    • witoldpolak Obowiązkowa cytologia i mammografia - resort zdrow 19.05.11, 07:49
      "... Obowiązkowa cytologia i mammografia - resort zdrowia szykuje projekt ... "

i cała tajemnica poparcia.
      • respiral Re: Obowiązkowa cytologia i mammografia - resort 20.05.11, 01:01
        witoldpolak napisał:

> "... Obowiązkowa cytologia i mammografia - resort zdrowia szykuje projekt ... "
        >
        > i cała tajemnica poparcia.
        Jesteś meżczyzną, więc to ciebie nie dotyczy i, jak widzę - kompletnie nie obchodzi. Zbadaj sobie prostatę, bo zdaje się już innych części ciała nie masz.
    • citrixx Onkolodzy bronią Kopacz 19.05.11, 08:00
      Wielu z was ocenia min. Kopacz negatywnie, bo ogólnie wydatki na zdrowie nie zwiększyły się znacznie. Jeżeli chcecie już przywalić PO to raczej parlamentowi, bo to on ustala budżet albo ogólnie rządowi, że nie stwarza warunków do wyższego wzrostu gospodarczego, bo to od tego zależy jak duże będą składki zdrowotne do NFZ, który potem finansuje świadczenia zdrowotne. Ministra można oceniać po tym jak zarządza tym, co ma w dyspozycji. Bo przy określonej ilości środków też można uzyskać bardzo różne efekty. A akurat min. Kopacz całkiem nieźle sobie radzi. Ma u mnie dużego plusa za nie poddanie się ogromnej presji opozycji i wielu mediów i nie kupiła milionów nieprzebadanych szczepionek na świńską grypę, która okazał się tak samo groźna jak grypa sezonowa a cała ta histeria prawdopodobnie była nakręcana przez koncerny farmaceutyczne. Polska dzięki temu zaoszczędziła kupę kasy. Trzeba mieć naprawdę jaja żeby podjąć taką decyzję. Jak rozumiem PiS spokojnie wydałby kilkaset milionów z państwowej kasy żeby pokazać jak dba o ochronę zdrowia ludzi, bo to w końcu nie ich pieniądze. A potem by się ładnie szczepionki zutylizowało i po kłopocie. A jeżeli najważniejszy zarzut Piechy wobec Kopacz to „szerokie otwarcie bramy do prywatyzacji szpitali” to gratuluję merytorycznej krytyki. Myślę, że lekarze rezydenci też czują trochę sympatii do minister Kopacz, bo podwyższyła im pensje z symbolicznych 1300 zł. Więcej zarabiała pracownica Biedronki. Kopacz nie jest może rewelacyjnym ministrem, ale przy mizerii ostatnich 20 lat na tym stanowisku to jeden z bardziej pozytywnych elementów tego rządu (w odróżnieniu od wielu innych).
      • bumcykcyk76 Re: Onkolodzy bronią Kopacz 19.05.11, 14:38
        No właśnie, też jestem za panią Kopacz - właśnie za te "szczepionki".
        Jak dla mnie, co słusznie zauważyłeś, cała ta sprawa ze świńską grypą jest mocno podejrzana. W ciągu miesiąca zrobili szczepionkę?
        Czytałem gdzieś, że nie ma szans na to (jak znajdę linka, to wkleję). Minimum pół roku badań.
        Chodziło zapewne o to samo, co zwykle. O kasę. Dzięki łosiom z Unii, koncerny zarobiły na czysto kilkadziesiąt milionów euro. A teraz szczepionki leżą i utylizują się.
    • batura3 Onkolodzy bronią Kopacz 19.05.11, 08:13
      Przecież ON i tak tewgo nie zrozumie. ONI wiedzą swoje. Szkoda czasu i inteligencji .
    • 78plich Onkolodzy bronią Kopacz 19.05.11, 08:17
      Nie jestem za zadna partia.lecz słyszac iczytajac to co robi partia TALIBÓW --PIS to mnie nie dziwi ob Kaczynski odwołal by cały rzad i p.PREZYDENTA KOMOROSKIEGO.Tym ludzia a w szczególnoci Kaczynskiemu tylko rozchodzi sie wo władze.Jest to jego choroba i niech sie idzie leczyc do psychiatry.
    • quiconque Onkolodzy bronią Kopacz 19.05.11, 08:18
      a prezes PIS i tak wie lepiej.
    • winiu78 Onkolodzy bronią Kopacz 19.05.11, 08:23
      Popieram. Choć muszę powiedzieć, że największym problem w szpitalu w którym pracuje moja żona nie są nakłady na służbę zdrowia, tylko głupkowate zarządzenia dyrektora szpitala, który zupełnie nie czuje onkologi.
      • bumcykcyk76 Re: Onkolodzy bronią Kopacz 19.05.11, 14:42
        Otóż to. Nawet jakby jakiś szpital dostał 90% budżetu Polski, a byłby źle zarządzany i tak kasa zostałaby roztrwoniona. Jeśli dany dyro nie umie zarządzać szpitalem, niech zrezygnuje i odda władzę komuś kompetentnemu.
    • signal karzeł moralny to koszmar nawalony na prochach 19.05.11, 08:25
      sam juz nie wie co mówi i robi
    • arche556 Nie tylko onkolodzy... 19.05.11, 09:01
      Jakim szacunkiem Pani Minister Kopacz cieszy sie na zachodzie za to, że nie ugięła się presji koncenów farmaceutycznych. Ochroniła nasz budżet przed wywaleniem w błoto setek milonów dolarow na szczepionki przeciw swińskiej grypie. Ileż odwagi (i wiedzy!) trzeba było mieć, żeby obronić swoją rację. Była atakowana ze wszystkich stron rownież przez PIS i nawet Rzecznika Praw Obywatelskich (przypominacie sobie PISiory?). Czy PIS i RPO byli na usługach koncernów farmaceutycznych? Nie wiem. Pozdrawiam panią Minister:).
    • aiwaplatz Od kogo mają na co dzień kasę ci obrońcy? 19.05.11, 09:07
      I kto ma bezpośredni wpływ na ich kariery?
    • moleki Onkolodzy bronią Kopacz 19.05.11, 13:36
      Ciekawe, czy mamusia pana Kaczynskiego leczona jest w profesjonalnym szpitalu ,,slowem Bozym,, przy ,,otwartych oknach,, czy przez profesjonalistow, wszystkimi dostepnymi lekami i tak dlugo jak jej zdrowie i stan pozwala? A nie kazdy jak wiemy dostepuje takiej opieki.
      Czy wystapienie p. Kaczynskiego to nastepna wendetta, po ogromnej pomocy i oddaniu sie minister Kopacz po wypadku w Smolensku. Bo szczatki brata ,,powinny byc natychmiast pozbierane, rozpoznane,, i wyslane w zotej trumnie,, z dzwonami wawelskimi bijacymi nieustannie?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka