Dodaj do ulubionych

Odwet Lecha

24.05.11, 00:48
Szanowni panstwo z "Gazety"...

Zanim zaczniecie wytykac hipokryzje stadionowemu bydlu, moze najpierw uporajcie sie z nia wsrod wlasnego grona?
Obserwuj wątek
    • ever.long Odwet Lecha 24.05.11, 00:52
      jestem w 100% za zrobieniem porzadku w Lechu i na trybunach, wkurza mnie prostactwo, wkurza mnie Wiatra Lecha i ich kibolsko patriotyczne a ostatnio polityczne zapedy. Ciesze sie ze w prasie pietnowane sa takie zachowania bo to mega obciach co robi czesc kibicow czego dowodem bylo zachowanie i kibicow lecha i legii w Bydgoszczy - jeden zwierzyniec. Ale panie redaktorze daj Pan już spokoj byla afera, poruszyliscie temat jest naglosniony i ok a teraz co tydzien newsy ze dudi i srudi moga lub nie moga wejsc na stadion. Nikogo to nie obchodzi czlowieku mysle ze juz dosc prywatnej wojny i urazonej dumy pana redaktora, jak sie chcesz szarpac to sie szarp bezposrednio z zainteresowanymi. Nie bojkot gazety wyborczej tylko takie beznadziejne nic nie wnoszace artykuly spowoduja ze przestane wchodzic na gazete.pl
      • rozenek_taki Re: Odwet Lecha 24.05.11, 00:57
        Mam takie pytanie: w jakim celu istnieje w Wolsce liga w piłce kopanej?
      • von.g Re: Odwet Lecha 24.05.11, 06:59
        Wydaje mi sie , ze Lech tylko wtedy ruszy palcem jak bedzie o tym glosno , albo jak mu ktos stadion zamknie. Inaczej nic sie nie zmieni.
      • werato11 Re: Odwet Lecha 24.05.11, 13:38
        ever.long napisała:

> jestem w 100% za zrobieniem porzadku w Lechu i na trybunach, wkurza mnie prosta
        > ctwo, wkurza mnie Wiatra Lecha i ich kibolsko patriotyczne a ostatnio polityczn
        > e zapedy. Ciesze sie ze w prasie pietnowane sa takie zachowania bo to mega obci
        > ach co robi czesc kibicow czego dowodem bylo zachowanie i kibicow lecha i legii
        > w Bydgoszczy - jeden zwierzyniec. Ale panie redaktorze daj Pan już spokoj byla
        > afera, poruszyliscie temat jest naglosniony i ok a teraz co tydzien newsy ze d
        > udi i srudi moga lub nie moga wejsc na stadion. Nikogo to nie obchodzi czlowiek
        > u mysle ze juz dosc prywatnej wojny i urazonej dumy pana redaktora, jak sie chc
        > esz szarpac to sie szarp bezposrednio z zainteresowanymi. Nie bojkot gazety wyb
        > orczej tylko takie beznadziejne nic nie wnoszace artykuly spowoduja ze przestan
        > e wchodzic na gazete.pl

A kogo to obchodzi czy ty wchodzisz na koszerną gazetę czy nie ?? A co się tyczy Bydgoszczy to wydaje mi się że kibice Legły pierwsi z forsowali płot mało tego gdyby nasz bramkarz był bardziej rozgarnięty to by z bramki zwiał i byłby koniec meczu .A od wiary Lecha to raczej wara ci
        • wierny_czytelnik_7 Re: Odwet Lecha 24.05.11, 19:18
          precz z wiarą lecha i pseudokibicami , precz z grobelnym i jego sługusem markowiczem
    • w_l Odwet Lecha 24.05.11, 01:27
      Hoho zwalila się krytyla pod poprzednim artykułem, to tym razem dziennikarzyna próbuje udawać obiektywizm...

Nie znam poprzednich spraw detalicznie, ale:

1) ZTCW "Rolnik" biegł żeby *powstrzymać* zamieszki. Na pewno jest to okoliczność łagodząca zasługująca na uwzględnienie.

2) ZTCW sprawa "Litara" nie jest oczywista, bo o ile oplucie *jednego* (a nie rodziny) kibica jest karygodne, to powinno być co najwyżej przesłanką do ścigania z oskarżenia prywatnego. Dodatkowo zeznania świadków są rozbieżne co do istotnych okoliczności sprawy (ewentualne sprowokowanie zajścia przez "pokrzywdzonego") - warto poczekać na ewentualne orzeczenie sądu, skoro już wymiar sprawiedliwości z urzędu zajął się tak poważnym przestępstwem. Do tego trzeba mieć na względzie, że "oskarżony" biorąc udział w pracach stowarzyszenia kibiców, zrobił zapewne dużo dobrego dla klubu, jak i osób trzecich (poprzez akcje charytatywne realizowane przez stowarzyszenie) - co również może być okolicznością łagodzącą (ale oczywiście nie usprawiedliwiającą zachowania). Nie wątpię, że klub mógł wziąć to pod uwagę

3) sprawa pana W. z kolei nie budzi wątpliwości - poddał się badaniu na zawartość alkoholu, jak rozumiem nie tłumaczył się spożyciem jabłek czy też użyciem płynu do płukania ust - tylko normalnie się nachlał przed meczem. Czy 3-4 piwa to dużo czy mało - nie mnie osądzać, ale wiele osób już po 2 dostaje małpiego rozumu.

W pełni uzasadnione wydaje się więc postępowanie klubu, zmierzające do ukarania osobnika, którego wina nie budzi żadnych wątpliwości, a wstrzemięźliwość w innych przypadkach.

Trudne do zaakceptowania może to być jedynie w przypadku, gdy forsuje się jedyną słuszną g... prawdę, uzasadnioną niepojętym, osobistym zaślepieniem.

ABW i Policja w ostatnim czasie łamią konstytucyjne prawo wolności wypowiedzi, wręczając mandaty za wyrażanie poglądów, kluby robią to samo prewencyjnie cenzurująć treść transparentów. Ważny temat, istotny społecznie - powrót cenzury wydaje się być milowym krokiem do tyłu - kiedy jakaś poważna publikacja na ten temat?

Polska już kiedyś przegrała proces przed Europejskim Trybunałem Praw Człowieka - Długołęcki vs. Poland (olgierd.files.wordpress.com/2009/02/dlugolecki-vs-poland.pdf) - w kontekście nadużywania przepisów karnych do hamowania krytyki.
      • szpila-3 Re: Odwet Lecha 24.05.11, 14:01
        @ w-l : calkowicie sie zgadzam . NAPISALEM KOMENTARZ , ZARAZ POD TYM WPISEM OK. 2 . PO POLNOCY . MOJ WPIS " ZNIKNAL " , ALE ZDAZYLEM GO WYDRUKOWAC . TAK WIEC WIDZE , CENZURA DZIALA !!! . NIE CHCE MI SIE PISAC PONOWNIE ( I TAK PEWNIE " ZNIKNIE " ) . TE SAME PROBLEMY MIALEM NA FORUM , CENTRALNEJ "gw" , pod " nowymi rewelacjami zytnickiego " , o sprawie z .... 2008 roku , tej z kibicami gks gorzow wlkp.(?) .
      • wierny_czytelnik_7 Re: Odwet Lecha 24.05.11, 19:20
        zaślepieni to są pseudokibice z wiary lecha , mam nadzieję , że ten skorumpowany i mafijny klub skończy w V lidze
    • good_vibrations Odwet Lecha 24.05.11, 07:19
      To "coś" nie ma nic wspólnego z rzetelnym dziennikarstwem. To zwykły paszkwil. Elementarne zasady dziennikarskie zostały "zgwałcone" przez Pana Żytnickiego. Kolejny już raz.
    • last-posener Odwet Lecha 24.05.11, 08:32
      Zakaz wstepu na stadion dla baboli z Gniesna - to jest rozwiazanie. Wiejskie bydlo z Polski C nie powinno miec prawa wstepu na mecze. To glownie oni robili wioche i gnoj w Bydgoszczy. Stadion to nie remiza pod kosciolem na ich ochydnej wsi.
    • ede_kibol inne spojrzenie 24.05.11, 08:55
      Wszystkim osobom, które patrzą na kibiców przez pryzmat mass mediów proponuję zapoznać się również z naszym punktem widzenia: Kibol - dzień meczu, bez ściemy.

Obraz ten zasadniczo różni się od lansowanego m.in. tutaj. Pokazuje nieco większą całość, nie koncentrując się wyłącznie na incydentach, do których dochodzi niezwykle rzadko (znacznie rzadziej niż w innych miejscach publicznych).
    • kolo125 dziwne poczynania lecha 24.05.11, 08:58
      dziwią mnie te poczynania lecha, bo traci on na wizerunku i to makabrycznie, w całej Polsce krytykuje się go, obrzuca błotem, a lech dalej brnie w to bagno, ale jak to wszystko się dobrze przeanalizuje, to widać wyraźnie że lechowi (władzom lecha) na niczym nie zależy, tylko na kasie, tak od zawsze działo się w strukturach mafijnych, bandyci "rządzili" i siłą ściągali kasę dla własnych korzyści, a te psy które im służyły (piłkarze i kibole a w Poznananiu również władze miasta) wykonywały czarną robotę, dlatego też kolejny raz powtarzam, że operatorem na nasz wspólny stadion, musi zostać ktoś spoza tego grajdoła, nigdy w życiu nie lech. Lech dał nam dowody że nie potrafi zarządzać takim obiektem i mu nie zależy na tym mieście!!!!!!
      • edziufujara Re: dziwne poczynania lecha 24.05.11, 10:03
        Typowy jełop internetowy
        Na stadion nie chodzi bo jest niebezpiecznie.
        A skąd wie jak nie chodzi ?
        No bo Żytnicki naskrobał.
        Najwiecej farmazonów wypisują tu typy ,którzy w życiu na stadionie nie byli.
        Czego przykładem jest ten powyżej
        • kolo125 tej fujara ! 24.05.11, 10:23
          zabolało edziu? prawda w oczy kole, prawda? - ty prymitywny bandyto, jak na fujare przystało lubisz być dymany przez innych, ale to twój prostacki wybór i nie miej pretensji do innych, za swoją głupotę !!!!
          • kontemplator07 Re: tej fujara ! 24.05.11, 13:02
            kolo125 - Twoja replika przerasta prostactwem wypowiedzi kiboli na tym forum.Ja wolę kiboli.
      • wierny_czytelnik_7 Re: dziwne poczynania lecha 24.05.11, 19:23
        w całości się zgadzam - zburzyć stadion, a pseudokibiców (żeby nie pisać kiboli bo się znowu jacyś "pikniki" i "janusze" obrażą myśląc, że to di nich) do lasu niech sie tam nawalają
        • edziufujara Re: dziwne poczynania lecha 25.05.11, 10:14
          U ciebie chyba ktoś mózg zburzył.
    • bigosonline Choroba ;))) 24.05.11, 09:15
      Ale was w tej warszawie wali po glowach.Piszecie jakies bzdurne artykuly,ale tego jeszcze wam nie wystarczy to redaktorzyny od siedmiu bolesci sami swoje "artykuly"komentuja i oceniaja chore po prostu chore,a nas w poznaniu jezeli naturalnie ktos czyta te bzdury bawi to do smiechu hahaha.......;))))
    • pociesznybigos Odwet Lecha 24.05.11, 09:24
      Jak ma go rozliczyć, człowieku odpowiedz sobie na fundamentalne pytania- do kogo należy stadion i kto był organizatorem tego meczu a później wypisuj tego typu brednie.
    • edziufujara Paranoja żytnicka 24.05.11, 09:27
      Chłoptaś wpadł już w kompletną paranoję.
      Skrobie dzien w dzien te swoje wypociny aż sie pogubił zupełnie.
      Wszedzie wietrzy spiski,koligacje,
      A może by tak jakiś psychiatra go uleczył ?
    • czarnyhs Odwet Lecha 24.05.11, 09:36
      a może jest po "Żytniej" i przez to skrobie pijackie urojenia ???
    • ratpoles_tamer Jacy kibice taki stadion i taka drużyna. 24.05.11, 10:19
      He, he

Za dużo pyr się widać nażarli.
      Zamknąć to klepisko i zrobić z niego kolejny market. Przynajmniej normalni ludzie będą mieli niedzielne rodzinne igrzyska.
      Bydło kibicuje, kopacze udają, że grają w piłkę, a piasek udaje trawę.
      Wielka ściema miasta sportu, kultury, Hau Hau i jeden Bóg wie czego jeszcze.
      Dziwne, że UEFA się jeszcze nie połapała i nie wykluczyła tej wiochy z Euro 2012.
    • kolo125 Panie Żytnicki 24.05.11, 10:19
      tak trzymaj dalej, trzeba tych PRYMITYWNYCH BANDYTÓW z Poznania wykurzyć, nie można pozwolić na to aby mafia terroryzowała całe miasto
      • edziufujara Re: Panie Żytnicki 24.05.11, 10:24
        kolo125 napisał:

> tak trzymaj dalej, trzeba tych PRYMITYWNYCH BANDYTÓW z Poznania wykurzyć, nie m
        > ożna pozwolić na to aby mafia terroryzowała całe miasto

A co na to twój weterynarz jełopie ?
        • kontemplator07 Re: Panie Żytnicki 24.05.11, 13:05
          Edziu - daruj sobie, nie polemizuj z prostactwem. Ja już żałuję.
    • darkoskii Odwet Lecha 24.05.11, 10:32
      No niestety ale na stadionie na meczu jest masa ludzi po kilku piwach i klubowi to odpowiada.
      Taki kibic robi się głodny i łatwiej ulega magii tłumu.
    • 4gkoobrewop Odet srodwet :D 24.05.11, 11:44
      Klub nie może ukarać litara zakazem klubowym za skarcenie spitego żula Macieja W., ponieważ klub KKS Lech Poznań nie miał z tym meczem nic wspólnego. Stadion jest miejski, mecz pod auspicjami PZPN, po boisku biegają kolesie, których litar ma tam, gdzie ty redachtorku zwykłeś mieć fiuty swoich kolegów. Zakaz klubowy wydają kluby, tak więc nie ma klubu, który za ten mecz może ukarać litara zakazem klubowym. Ewentualnie, może się napiąć PZPN i dowalić mu zakaz na mecze repry. Nie wiem, czy Krzysztof się po tym ciosie podniesie :D
    • jacekalbert Odwet Lecha 24.05.11, 11:53
      Nie wiem po co stadiony ?

Miasto powinno wynajmować stadiony na godziny i kasować czy to piłkarzy czy Jehowitów czy innych mających potrzebę zgromadzeń

• holahola01 Re: Odwet Lecha 24.05.11, 12:11
        Tak, i wynajmować ulice na godziny. Jeszcze jakiś durny pomysł?
    • plendz Odwiert Lecha - już wysycha 24.05.11, 14:37
      Panie redaktorze, a może dla odmiany poćwiczyłby Pan lapidarność stylu, zamiast pisać co mamy mysleć?
      O ileż więcej osiągnąłby Pan pisząc, oczywiście po wczesniejszej weryfikacji informacji: "Organizatorzy meczów Lecha Poznań po raz pierwszy i jak dotąd jedyny w historii ukarali nietrzeźwego kibica, który znajdował się dodatkowo poza wyznaczonym miejscem. Dziwnym zrządzeniem okazał się nim być... Maciej W., ten sam mężczyzna, który został opluty przez Litara. Opinię pozostawiam Czytelnikom." Może zabrzmi to nieskromnie, ale to proste, eleganckie i inteligentne;-p
      W ten sposób uniknąłby Pan "oklepu" od wielu forumowiczów - po raz pierwszy od niepamiętnych czasów... A forumowicze mogliby się zająć wymianą opini nt. informacji a nie autora;-))
    • inkwizytorek007 Bojkotuj Lecha Poznan 24.05.11, 15:26
      www.facebook.com/pages/Bojkotuj-Lecha-Poznan/150499071686989
    • 2re-k Odwet Lecha 24.05.11, 16:36
      Jaki odet, panowie z GW? A gdyby będącego pod wpływem alkoholu nie wyłapano, to co by "obiektywna" ponoć GW napisała? Że Lech nie przegania pijanych kiboli? Wątpię, bo panowie piszący w GW zawsze chcą mieć rację, także wtedy, kiedy jej nie mają. Tak media chodzą na manowce i same doprowadzają do stałego spadku swoich nakładów. Powodzenia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka