Dodaj do ulubionych

Sukces krakowskiej policji po sprawie Olewnika

27.05.11, 16:10
"- zobowiązać prokuratorów do czytania akt spraw, które nadzorują;"
najbardziej podoba mi się ten punkt planu
Obserwuj wątek
    • friedmar Przestępstwo przeciwko człowiekowi 27.05.11, 16:28
      Uważam że każdy przestępca zwracający się przeciwko innemu człowiekowi powinien być pozbawiony ochrony danych osobowych i wizerunku. Chciałbym mieć szansę rozpoznać w kolejce w tesco zwyrodnialca i zabrać z jego zasięgu np. swoje dziecko do innej kolejki.
    • konrad.ludwik02 Sukces krakowskiej policji po sprawie Olewnika 27.05.11, 16:51
      Być może moje doświadczenia są specyficzne, ale ja zacząłbym od pozbycia się naleciałości z okresu komuny, zarówno w Policji, jak i Prokuraturze. To nie może być przecież przypadek, że ilekroć współpracowałem (jako biegły) z młodymi funkcjonariuszami - szło jak z płatka, natomiast w przypadku starszych niemal zawsze były jakieś naciski, zawoalowane lub nawet otwarte, a ponieważ jestem niepokorny - spotykały mnie potem przykrości ...
      Czy to jest jakaś reguła - obawiałbym się stanowczo powiedzieć. W grę wchodzą też czynniki naturalnego oportunizmu funkcjonariuszy, którzy nie lubią szukać sobie spraw zapowiadających kłopotliwe problemy, wikłania się w komplikacje, narażania się możnym grupom biznesowo-politycznym, a już zawsze w 100% spolegliwych wobec swoich resortowych przełożonych, policjanci dodatkowo prokuratorów, a ci sędziów ...
      No mówiąc wprost: należy wprowadzić postulowane przez nieodżałowanego Abpa Józefa Życińskiego oczyszczenie Stajni Augiasza. Niestety, Herkulesa nadal brak na horyzoncie, widać tylko - wg określenia Adama Bienia z Osali: "ludzi marnych" ...
      No zagalopowałem się: z krakowskiego przykładu przecież wynika, że nie zawsze musi tak być, że Polak jak chce, to potrafi!
    • helguera gdyby w Krakowie też maczali palce politycy 27.05.11, 17:53
      i inni notable wysoko usytuowani w różnych instytucjach to też prawdopodobnie sukcesu by nie bylo.Dziwne że gazeta porownuje ssprawy,przynajmniej przystawia je do siebie.,chociaz kazdy troche zorientowany wie że były diametralnie roznego stopnia trudności jeśli chodzi o uwolnienie porwanego.Wiadomo że gazeta o umaczaniu polityków pisac nie bedzie bo byli to politycy SLD,gdyby tak chodzilo o pisiora to gazeta by nie odpuscila.
    • red_adidas Sukces policji 27.05.11, 17:58
      To miło że Policja ma czasem jakiś sukces ,
      a czasami policjanci wywiązują się z obowiązków za które biorą pieniądze.

Stagnacja,nieudolność,marazm,brak zaangażowania to moim zdaniem oprócz
      lenistwa i braku" rozliczania " podstawy funkcjonowania policji .

• szybiarz Sukces krakowskiej policji? g**** prawda 27.05.11, 21:19
      o czym oni piszą, o nowych wytycznych? o wykryciu sprawców? w porwanie Olewnika są zamieszani wysoko postawieni ludzie a tu nam serwują tekst o porywaczach amatorach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka