Dodaj do ulubionych

System złotoryjski

29.05.11, 23:01
a chatę już straciła?
Obserwuj wątek
    • kosmosiki Dobry zwyczaj - nie pożyczaj... 01.06.11, 00:04
      Dobry zwyczaj - nie pożyczaj...
    • zmichalg1 Tajemnicze słowo... 01.06.11, 02:30
      Jest takie jedno tajemnicze słowo, które warto znać i stosować.
      Brzmi ono ASERTYWNOŚĆ.

A tak konkretnie, to metod obrony przed tego typu naciąganiem na kredyty jest sporo.
      Hipoteka: odpowiedziałbym, że to nie takie proste, że są pewne układy i zależności, o których za bardzo nie mogę mówić itd.
      Umierające dziecko: zobaczę, co mogę zrobić.
      I generalnie: zwodzenie w nieskończoność, aż się naciągaczowi znudzi.
      • joskomajowa24 Re: Tajemnicze słowo... 01.06.11, 09:29
        nie tyle naciągaczowi znudzi się, co otoczenie zauważy w pewnym momencie, że to najzwyklejsza pijawka żyjąca na cudzy koszt. Wielu takich wśród nas. W mojej niewielkiej miejscowości jest takowa. Moja asertywność nie pozwoliła spłacać cudzych długów, ale wiele znajomych tej pani musiało pogodzić się ze stratą sporych kwot. A ona ?, chodzi z podniesioną dumnie głową, wypachniona drogimi perfumami i w markowych eleganckich ciuchach. Z tą różnicą, że tylko w ten sposób maskuje dawno utracone zaufanie jakie potrafiła wzbudzać wiele lat temu.
    • tss123 To ja może tylko w sprawie chorych dzieci 01.06.11, 15:33
      - www.stachurska.eu/?p=2925 . No niestety, jak się karmisz tak chorujesz. A dzieci bezradne i bezbronne.

Poszkodowanych w "systemie" też żal... Jak oni się z tej opresji wykaraskają? Żeby jeszcze dobrze zarabiali, ale to przecież wątpliwe - www.stachurska.eu/?p=1681
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka