Dodaj do ulubionych

Rodzina bez kontraktu

02.06.11, 14:06
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • tamade Re: Rodzina bez kontraktu 02.06.11, 14:13
      Oglądałeś "American beauty"? Jeśli nie, to radzę obejrzeć. Ojciec chłopaka z kamerą to ty.
    • mm0427 Rodzina bez kontraktu 02.06.11, 14:28
      Ciekawe, że artykuł o konkubinatach można zinterpretować jako jakąś "akcję antyhetro..."
      Trudno też zrozumieć lęk przed potrzebą stworzenia szerszych ram prawnych dla związków. Zwłaszcza, gdy niemal każdy zna wiele przykładów na to, że fakt zawarcia związku małżeńskiego nie gwarantuje ani wiecznej miłości, ani szacunku, ani idealnych warunków dla wychowania dzieci oraz wychowania tych dzieci na tzw. "porządnych obywateli". Problem jest szerszy i nie ma sensu tkwić bez zmian w jakimś systemie tylko dlatego, że tak żyły wcześniejsze pokolenia.
      • kierann Re: Rodzina bez kontraktu 02.06.11, 14:37
        Tych lęków w ogóle nie da się zrozumieć, bo są irracjonalne, a wynikają z nawkładania do głowy pewnych chorych ideologii. Ignorować, nic więcej.
    • kierann Rodzina bez kontraktu 02.06.11, 15:14
      Sprzeciw wobec związków partnerskich jest typową złośliwością na zasadzie "ja nie skorzystam, to i tobie zabronię". Ludzie, trochę szacunku dla innych i ich WOLNOŚCI!
      • wolnemiastoursynow Re: Rodzina bez kontraktu 02.06.11, 15:23
        Każdy powinien sobie odpowiedzieć na dwa pytania:
        1. Czy chcę wolności?
        2. Czy daję innym prawo do wolności (oczywiście takiej jak ja rozumie pragnący wolności)?
        Jeśli obie odpowiedzi są pozytywne to, OK. Obawiam się jednak, spory odsetek odpowie "1 - tak, 2 - nie". Oczywiście wykluczam tych którzy odpowiedzą intencjonalnie bądź mimowolnie nieszczerze . I to jest chore.
    • oszolom-z-radia-maryja Rodzina bez kontraktu 02.06.11, 15:38
      dlaczego tak sie dzieje?
      odp
      1 bieda
      2 moda-propaganda lanswoana przez lewackie media że hetero papierek do niczego nie jest potrzebny (w przeciwieństwie do homo)
    • javariada Re: Rodzina bez kontraktu 02.06.11, 16:28
      Taa, homosie sie czaja na ciebie i reszte nieszczesnych hetero, zeby nas wszystkich stlamsic i wymrzec w pierwszym pokoleniu. Moze to nawet i lepiej :)
    • sam16 Rodzina bez kontraktu 02.06.11, 16:54
      To tylko kwestia czasu.W Kanadzie gdzie mieszkam dopiero od niedawna zalegalizowano zwiazki partnerskie mimo ze P.Trudeau byly premier Kanady juz na poczatku lat siedemdziesiatych wyglosil slynne zdanie: Panstwo nie ma interesu zagladac obywatelom do sypialni.
      Jesli ponad polowa Polakow jest za zwiaskami pratnerskimi to politycy nie bede mieli innego wyjscia jak tylko je zalegalizowac.
      Jeszcze dozyjemy takich czasow ze ks. Natanek bedzie udzielal sluby gejom.
    • stanos111 Rodzina bez kontraktu 03.06.11, 02:31
      Po 1 to : Nie lubie gejow ...
      Po drugie to: bylem 2 razy zonaty ...
      Po trzecie: wziac slub, glupie wydatki , a rozwiesc sie to ho ho nie tak latwo ,
      zobaczysz ile to cie bedzie kosztowac ...
      Zmieniam patnerke , co killka miesiecy na cos nowego i zycie toczy sie dalej ...
      Mam rowniez gosposie ...
      Pozdrawiam ...
    • heterofob2 dzieci wychowywane w tęczowych rodzinach 30.06.11, 23:20
      "Zapytajcie te dzieci, czy chciałyby być wychowywane przez parę gejów". Zapytałem - chciałyby:

docs.google.com/document/pub?id=1OFvwbJq_BH0r3v5WGqZ0uu49lK5IcciSVKPdst7rmkU
      -
      -
      НЕТ ГОМОФОБАМ!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka