Dodaj do ulubionych

Z podziemia za granicę

• maciekz70 Z podziemia za granicę 09.06.11, 12:47
      Dziękuje starczy mi swoich.Natomiast takim jak ty nic już nie pomoże,poza wyjazdem do Iranu.
      • anastazis098 Re: Z podziemia za granicę 09.06.11, 12:51
        Dziękuję nie skorzystam. sam jedź tylko nie przyznawaj się do lewackich poglądów bo możesz nie wrócić;-) może to i lepiej...
        • maciekz70 Re: Z podziemia za granicę 09.06.11, 13:21
          Ależ dlaczego nie chcesz?Przecież to państwo to twój ideał.Państwo gdzie wszystko podporządkowane jest religii.Powinieneś czuć się tam wspaniale.
          • anastazis098 Re: Z podziemia za granicę 09.06.11, 13:43
            Państwo to twój ideał. Nie wiem o jakim państwie piszesz. Nie wiem o jakiej religii piszesz. Nie widzę co złego jest w tej zależności?
            Czuj się sam wspaniale.
    • damakier89 Z podziemia za granicę 09.06.11, 13:30
      dziecko jest człowiekiem a nie śmieciem! Zapamiętaj to sobie CZŁOWIEKU i dziękuj Bogu, że miałeś to ogromne szczęście się urodzic!!!!
    • rozwado Z podziemia za granicę 09.06.11, 13:59
      "Szef komisji Bolesław Piecha (PiS), który jako ginekolog sam wykonywał kiedyś aborcje, a dziś jest zwolennikiem całkowitego ich zakazu"

Oto przyklad pryncypialnego pisuara.
    • krs100 Z podziemia za granicę 09.06.11, 14:05
      słucham nfz ma refundowac zabijanie dzieci? tak byc nie może!
      • pali-kotka Re: Z podziemia za granicę 24.07.11, 15:30
        Ależ tak jest i to od lat, dziwi mnie że cię to dziwi. NFZ refunduje zabiegi usunięcia ciąży nie od dziś i to zgodnie z ustawą, to znaczy niezupełnie bo ilość mnozonych przez szpitale przeszkód powoduje, że zabiegów jest mniej niż przypadków uprawnionych. Czytasz biedactwo piąte przez dziesiąte i bez sensu bulwersujesz się.
    • augustianin Z podziemia za granicę 09.06.11, 14:06
      Miałem nadzieję, że Polska nie wejdzie do masońskiej Unii Europejskiej wyznającej idee maltuzjanizmu, myliłem się.

Teraz nadal wierzę, że dla wszystkich wykonujących i popierających aborcję odbędzie się proces pokroju Norymbergi - tam też osądzono zbrodniarzy mordujących niewinne osoby.
    • karola1943 Z podziemia za granicę 09.06.11, 14:08
      Nie ważne gdzie zostanie dokonana aborcja- w Polsce czy za granicą. Jest to zabójstwo i nikt nie powinien do niego dopłacać.
    • kamila3737 Z podziemia za granicę 09.06.11, 14:21
      dlaczego placówki stworzone do ratowania ludzkiego życia-szpitale mają mieć prawo do zabijania?!!!?? Jeszcze państwo ma za to płacić, legalne zabijanie? nie pojmuję. może przeznaczyć więcej środków na leczenie chorych dzieci,już w łonie matki. Czy żyjemy w starożytnej Sparcie, że pozbywamy się najsłabszych?! ludzie ,mamy XXI wiek podobno!
      • cytrynowe Re: Z podziemia za granicę 09.06.11, 14:32
        > ludzie ,mamy XXI wiek podobno!

No właśnie, a niektórzy ciągle uważają, że mają prawo zarządzać cudzym ciałem i życiem i zmuszać do ciąży i rodzenia.
        • leziox Re: Z podziemia za granicę 09.06.11, 14:53
          Reasumujac i nie wdajac sie w zadne dyskusje-powinno byc prawo do aborcji czy nie-jesli kobieta uzna ze musi wykonac ten bolesny dla niej krok-do Berlina niedaleko.A tam sporo lekarzy mowiacych po polsku który zabieg wykonaja w warunkach nie uragajacych ludzkiej godnosci,bez komentarzy i z troska o pacjenta.
    • grajag Z podziemia za granicę 09.06.11, 15:34
      @poppers68
      ZGADZAM SIĘ Z TOBĄ CAŁKOWICIE!!!! Lekrze bezkarnie skazują kobiety na rodzenie niechcianych/upośledzonych, , po gwałcie-/-...Niech zaczną ponosić tego konsekwencje.
      minu10
      • anastazis098 Re: Z podziemia za granicę 09.06.11, 15:55
        szkoda że z Tobą nie zrobili nic ci oświeceni lekarze. A skąd wiesz że byłeś chcialny, zdrowy i nie z gwałtu? Nie wiesz tego w 100%. Może powinni na tobie zastosować to zbrodnicze hasło które tu nam serwujesz? Precz z łapami od życia! Nie popieraj nazistowskiego hasła selekcji zdrowych od chorych, chcianych nie chcianych.
        • leziox Re: Z podziemia za granicę 09.06.11, 16:08
          Wiem ze nie bylem chciany i gdyby mnie wyskrobali wtedy,to teraz nie musialbym wysluchiwac twoich idiotycznych,swietoszkowato-moralizujacych wypowiedzi i mialbym spokój.
          • anastazis098 Re: Z podziemia za granicę 09.06.11, 16:34
            Współczuję rodziców, którzy traktowali cię jak problem. Rozumiem też że cię dobrze nie wychowali bez szacunku do życia. Też jesteś winny bo nauczyłeś się czytać trzeba było nie uczyć się czytać wtedy byś nie pisał głupot i napewno nie przeczytałbyś co piszę, dlatego też jesteś sobie winny ;-) Ale zwykle to bywa, że prościuchy zawsze są na bakier z wiedzą.
            • leziox Re: Z podziemia za granicę 09.06.11, 16:38
              Wlasnie w zwiazku z tym,iz zachowujesz sie jak pospolity samiczy prymityw,nie powinnas tutaj sie miotac i pienic.
              Ch.j ci do tego jacy byli moi rodzice tak notabene zas jesli o pisanie piramidalnych glupot idzie,to ich autora znajdziesz szybko.Patrzac w lustro w swoim domu.
              I nie ujadaj mi przy tylku bo ci twoj wlasny skopie.
              • anastazis098 Re: Z podziemia za granicę 09.06.11, 16:53
                Tak tak wyzywaj obrażaj zdradzasz swoje lewackie poglądy;-) Pienisz się ty.
                Właśnie źle świadczy o tobie rodzice chyba twoi ciężko z tobą mięli albo jak wspomniałeś byłeś niechciany to i chyba miłości brakowało w domku?
                • leziox Re: Z podziemia za granicę 09.06.11, 17:13
                  Moze spojrzysz za siebie i popatrzysz w swoje wlasne zycie zamiast wlazic w cudze,wcale tobie nieznane z brudnymi nogami.
                  Moje poglady,moja sprawa.I nie musze sie takim baranom/owieczkom jak ty tlumaczyc.
                  Ale-jak najbardziej:
                  -Popieram prawo kobiet do aborcji.Do tego jeszcze:
                  -Jestem przeciwnikiem kosciola kat.,wyznaje goráco jego przyszle opodatkowanie
                  -Jestem zwolennikiem zalegalizowania prostytucji,nie mam nic przeciwko homoseksualistom
                  -Nie przepadam za koltunami twojego pokroju,ciemnogrodem,ludzmi którzy chcieliby aby w europejskim kraju nadal stawiano stosy i palono na nich ludzi wyznajacych swiatle poglady
                  Gdyby tego bylo za malo,uzywam prezerwatyw,nie chodze na msze,chyba ze czarne,nie wpuszczam tow.xsiedza do domu ani na podworko
                  -Ach no i oczywiscie jak najbardziej jestem za konkubinatem,czyli zyciem bez koscielnego slubu,na kociá lape i wydawaniem w ten sposób zaoszczedzonych na kosciele pieniedzy na denaturat

Zeby bylo dobitniej-olewam cie cieplym moczem i zaluje serdecznie,iz ciebie w przeszlosci nie wyskrobano-twoje poglady to hanba w XXI wieku.
                  • anastazis098 Re: Z podziemia za granicę 09.06.11, 17:28
                    Popieraj sobie co chcesz i tak prawdy nie zmienisz.
                    jedynie pozostaje mi współczuć twojej głupocie.
                    • leziox Re: Z podziemia za granicę 09.06.11, 17:32
                      Prawdy?Hahaha!No tak,masz jak widac jako jedyny czlowiek w galaktyce monopol na prawde.
                      Coz za zarozumialy przypadek koltuna.
                      Zas wspolczujac innym wspolczujesz sobie.
                      • anastazis098 Re: Z podziemia za granicę 09.06.11, 19:00
                        Tak, prawda. Jedyny? Nie chodzi o mnie ale o prawdę ona jest jedyna. Możesz obrażać tu na forum, buzgać i tak to nic nie da;-) jestem spokojny. Uważaj, bo jesteś w wielkim błędzie i jak się nie nawrócisz odpowiesz przed Bogiem. Nie ma żartów.
                        • leziox Re: Z podziemia za granicę 09.06.11, 19:36
                          Tak.Wszyscy odpowiemy.
                          Uwazaj,bo ten tam z góry-Bógm,Ewolucja,Kosmos/niepotrzebne skreslic/tez nie lubi fanatyków zapatrzonych tylko we wlasna prawdé.
                          Na wszelki wypadek wykup pare odpustów.
                          • anastazis098 Re: Z podziemia za granicę 09.06.11, 22:13
                            kpij dalej, obrażaj i pogłębiaj swoją winę. Nic nie zrobisz, prawda jest ponad twoje brednie.
                  • tomekkan szydło z worka. 10.06.11, 10:57
                    Wyłuskałeś dokładnie swój program. Warto go czytać dokładnie, powinni zrobić to wszyscy, aby mieli świadomość jaki świat tacy jak ty im szykują.
              • robertrert Re: Z podziemia za granicę 13.06.11, 13:55
                leziox napisał:

> samiczy prymityw, miotac i pienic.
                > Ch.j ci do tego
                > nie ujadaj mi przy tylku bo ci twoj wlasny skopie.

Słowa jakich używasz świadczą o tobie
        • hammurabina Re: Z podziemia za granicę 09.06.11, 18:10
          anastazis098 napisał:

> szkoda że z Tobą nie zrobili nic ci oświeceni lekarze. A skąd wiesz że byłeś ch
          > cialny, zdrowy i nie z gwałtu? Nie wiesz tego w 100%. Może powinni na tobie zas
          > tosować to zbrodnicze hasło które tu nam serwujesz? Precz z łapami od życia! Ni
          > e popieraj nazistowskiego hasła selekcji zdrowych od chorych, chcianych nie chc
          > ianych.
          zamknij się oszołomie
          ciało należy DO KOBIETY!!!!!
          TO ONA powinna decydować co z nim zrobi a nie tacy jak ty. Decyduj sam o swoim ciele katolu i odczep się od innych.
          A tak na marginesie - ILU GŁODNYM DZIECIOM POMOGŁEŚ?????? Klesza pomoc dla dzieci - to wyłudzanie opłat za sakramenty. Potem ich zainteresowanie kończy się.
          • tomekkan Re: Z podziemia za granicę 10.06.11, 10:54

> A tak na marginesie - ILU GŁODNYM DZIECIOM POMOGŁEŚ??????

Jakim prawem oskarżasz kogoś o bezczynność, czyżby projekcja własnego postępowania ?
    • mlody.lew007 Z podziemia za granicę 09.06.11, 16:15
      "Daje pacjentom prawo do planowego leczenia się w dowolnym kraju Uni"
      A przepraszam aborcja to leczenie z czego? ...
      • hammurabina Re: Z podziemia za granicę 09.06.11, 18:12
        mlody.lew007 napisał:

> "Daje pacjentom prawo do planowego leczenia się w dowolnym kraju Uni"
        > A przepraszam aborcja to leczenie z czego? ...
        z niechcianej ciąży, klecho
        • didimos68 leczenie 10.06.11, 00:53
          Leczenie nie z niechcianej ciąży, ale z niechcianego życia, życia ludzkiego.
    • alakyr Wstyd i hańba żeby jeździć za granicę po to.... 09.06.11, 18:21
      co dostępne jest wszystkim kobietom w cywilizowanym świecie. W końcu to ich decyzja czy będą w stanie urodzić i wychować nowego człowieka. Bo urodzenie i zapełnianie placówek Caritasu to dopiero hodowla, uwłaczająca człowieczeństwu.
      • leziox Re: Wstyd i hańba żeby jeździć za granicę po to.. 09.06.11, 19:57
        I generalnie-toczacy piane z pyska obroncy zygoty poczetej jakos nie potrafia sobie wyobrazic ze dla kobiety to zaden zabieg kosmetyczny,ale bardziej tragedia ze to robi a czasem Naprawde nie ma wyjscia.
      • fajny30lat Re: Wstyd i hańba żeby jeździć za granicę po to.. 09.06.11, 20:04
        alakyr napisał:

> co dostępne jest wszystkim kobietom w cywilizowanym świecie. W końcu to ich dec
        > yzja czy będą w stanie urodzić i wychować nowego człowieka. Bo urodzenie i zape
        > łnianie placówek Caritasu to dopiero hodowla, uwłaczająca człowieczeństwu.

Czy tylko Caritas ma monopol na pomaganie niechcianym dzieciom? A panstwo? A osrodki adpocyjne?
        Z ateistycznym pozdrowieniem
        fajny
        • leziox Re: Wstyd i hańba żeby jeździć za granicę po to.. 09.06.11, 20:10
          Wiesz,ze tak powiem-sa panstwa i panstwa.
          Jak to u nas wyglada,sami wiemy.
        • alakyr Re: Wstyd i hańba żeby jeździć za granicę po to.. 09.06.11, 21:18
          Caritas to tylko przenośnia, w domach dziecka nie powinno być dzieci, których nikt nie chce już w chwili poczęcia.
          Strasznie bolejemy nad zygotami a po urodzeniu kiedy człowiek naprawde staje się człowiekiem zostawiamy go na pastwę losu. Ilu z nich zasilając szeregi wykluczonych, bezrobotnych przeklina że wogóle się narodzili??
          • stawar92 Re: Wstyd i hańba żeby jeździć za granicę po to.. 10.06.11, 14:03
            to wymordujmy wszystkich bezrobotnych i po sprawie,co ?? A wiesz ile niechcianych dzieci z domu dziecka jest teraz wysoko postawionymi ludźmi?? nie masz pojęcia więc nie pierdziel takich głupot.
      • didimos68 a, o co chodzi ? 10.06.11, 00:55
        mówimy o życiu człowieka a nie o hodowli kurczaków.
    • augustianin Z podziemia za granicę 09.06.11, 20:31
      Aborcja jest TYM SAMYM co zabójstwo.
      Różnica między zabiciem dziecka po porodzie (czyli zabójstwem par
      excellence) a zabiciem dziecka przed porodem (czyli aborcją) jest
      wyłącznie taka, że nie uruchomił się jeszcze niezwykle silny także u
      homo sapiens instynkt macierzyński, wyzwolony przez płacz, odruch
      ssania i ruchy noworodka, dodatkowo wzmocniony przez silny stres
      porodu. Poszanowanie dla życia (we wszystkich jego formach) jest podstawą
      zwykłego humanizmu. Nawet tego ateistycznego.
      A już nazywanie aborcji leczeniem jest całkowitą aberracją.

QUO VADIS EUROPA ?
      • leziox Re: Z podziemia za granicę 09.06.11, 20:38
        Nie szkodzi.Niezaleznie od tego co sie powie lub czego nie,zabiegi usuwania ciazy byly i beda przeprowadzane.
        Na szczescie dla kobiet w obecnych warunkach nie umieraja one tak czesto jak to drzewiej bywalo-na "warsztacie" u wiejskiej znachorki.
        A podpieranie sie w tym wykladzie humanizmem,w swiecie który wymordowal miliony ludzkich istnien w efekcie dwoch wojen swiatowych i niezliczonych lokalnych jest li tylko desperacká obroná swojego punktu widzenia.
        • tomekkan Re: Z podziemia za granicę 10.06.11, 11:00
          leziox napisał:

> Nie szkodzi.Niezaleznie od tego co sie powie lub czego nie,zabiegi usuwania cia
          > zy byly i beda przeprowadzane.

A ja ci powiem że ludzie kradli, kradną i będą kraść, może tak to zalegalizować.
          • stawar92 Re: Z podziemia za granicę 10.06.11, 14:06
            Dobrze powiedziane :)
      • emilly_davisson Re: Z podziemia za granicę 09.06.11, 22:05
        Jeśli jesteś tym, za kogo się podajesz, to nie masz zielonego pojęcia o prawdziwym życiu, szczególnie kobiety w Polsce, a na dodatek, dzięki szczodrobliwości rządzących płacisz podatki i składki na ZUS mniejsze nawet niż samotna kobieta wychowująca dzieci (przy czym ona musi jeszcze uiszczać czynsz i ponosić inne opłaty - i nie chodzi mi tu o raty za nowy samochód).

Udowodnij nam, że adoptowałeś na resztę życia choć jedno z tych tysięcy JUŻ URODZONYCH niechcianych upośledzonych dzieci, spędzających całe lata w zamkniętym pokoju przywiązane do łóżka niczym fasolki hodowane na zaliczenie z biologii; karmionych, mytych, przewijanych i....nic więcej, bo na więcej już nie starcza ani pieniędzy ani czasu pracowników. Nie adoptowałeś. Adoptowałeś, ale duchowo ?! No tak, ty jesteś powołany do wyższych celów...

Ale w takim razie - nie masz prawa mądrzyć się i mówić kobietom polskim JAK mają żyć.

Może zacznij od rozdania tych setek bilionów dolarów bogactwa nagromadzonych na kontach administracyjnego kościoła katolickiego, rozpędzenia na cztery wiatry watykańskich bankierów, albo chociaż sprzedaży pałaców i limuzyn polskich książąt-purpuratów, i przeznaczeniu tych środków na ratowanie życia, także już narodzonego. Może jednak zacznijmy od Afryki, gdzie wciąż małe dzieci JUŻ URODZONE umierają dzień w dzień tysiącami z głodu i pragnienia. A te NIE NARODZONE też umierają - w czasie porodów, razem z matkami, bo w tych rejonach nie ma ani lekarstw ani lekarzy ani nawet właśnie jedzenia i picia. Potem wrócimy do dyskusji.

Dobre sobie - człowieku bez macicy, najpierw może uródź (nie możesz - to może daj się rozkroić bez znieczulenia, a potem zaszyć na żywca), daj się zgwałci przez własnego męża po pijaku albo brutalnego, cuchnącego nieznajomego bez twarzy, pocznij i uródź, po drodze tracąc z powodu ciąży pracę i mężczyznę (bo przecież zostałeś "zbrukany"!) a potem się wymądrzaj.
        A jeśli nie jesteś gotowy nawet tego sobie wyobrazić, to wzbudź w sobie odrobinę empatii i zrozumienia dla całej złożoności świata. Świata, w którym kobietom jest niekiedy tak ciężko, że kolejnej ciąży pozbędą się choćby starym drutem. A skoro, oprócz WIELKIEGO GADANIA I WZNIOSŁYCH SŁÓW nie jesteśmy w stanie tym kobietom i ich dzieciom NIC zaoferować, to elementarna uczciwość nakazuje choćby nie przeszkadzać im w aborcji.

Wiem, że raczej nic z tego nie zrozumiesz ...
        • fajny30lat do emilii_davidson 10.06.11, 00:12
          emilly_davisson napisała:

>
          > Udowodnij nam, że adoptowałeś na resztę życia choć jedno z tych tysięcy JUŻ UR
          > ODZONYCH niechcianych upośledzonych dzieci, spędzających całe lata w zamknięty
          > m pokoju przywiązane do łóżka

Wielokrotnie widzialem uposledzone dzieci na wozkach oraz asystujacych im opiekunow.
          Pracowalem w Osrodku, gdzie zyja ludzie z demencja oraz uposledzeniem. Nikt ich, emilly, nie przywiazuje do lozka.

niczym fasolki hodowane na zaliczenie z biologii;
          > karmionych, mytych, przewijanych i....nic więcej, bo na więcej już nie starcz
          > a ani pieniędzy ani czasu pracowników. Nie adoptowałeś. Adoptowałeś, ale duchow
          > o ?! No tak, ty jesteś powołany do wyższych celów...
          >

Mamy zabijac uposledzonych, jak w III Rzeszy, gdyz utrzymanie ''tych biedakow kosztuje 500 milionow marek rocznie ' jak mowil niemiecki lektor z filmu z lat trzydziestych XX wieku.

> Ale w takim razie - nie masz prawa mądrzyć się i mówić kobietom polskim JAK
          > mają żyć.
          >
          Nie mowie jak maja zyc. Mowie, ze jestem przeciwnikiem aborcji. I dosonale wiem,ze swiata nie zmienie. Aborcja byla, jest i bedzie.
          I takze rozumiem, ze nie kazda matka chce podjac trudu wychowania uposledzonego dziecka.

> Może zacznij od rozdania tych setek bilionów dolarów bogactwa nagromadzonych na
          > kontach administracyjnego kościoła katolickiego, rozpędzenia na cztery wiatry
          > watykańskich bankierów, (..)>

A bylas na protescie antyklerykalnym w Warszawie przeciw chciwosci kleru? Nie mialas czasu pewnie? Ja bylem.

> Dobre sobie - człowieku bez macicy, najpierw może uródź (nie możesz - to może
          > daj się rozkroić bez znieczulenia, a potem zaszyć na żywca), daj się zgwałci p
          > rzez własnego męża po pijaku albo brutalnego, cuchnącego nieznajomego bez twarz
          > y, pocznij i uródź, po drodze tracąc z powodu ciąży pracę i mężczyznę (bo przec
          > ież zostałeś "zbrukany"!) a potem się wymądrzaj.
          > A jeśli nie jesteś gotowy nawet tego sobie wyobrazić, to wzbudź w sobie odrobin
          > ę empatii i zrozumienia dla całej złożoności świata.

Nie zarzucaj mi braku empatii. Pracuje jako wolontariusz i mam zamiar zalozyc fundacje w Anglii. Wiec robie chociaz tylko troche, aby zmienic najblizszy 'maly' swiat.

Jak juz wczesniej napisalem aborcja byla, jest i bedzie. Rozumiem wiec zlozonosc swiata i nikomu na sile nie wciskam swojego swiatopogladu. Mam prawo go przedstawic, tak jak Ty masz prawo.
          Co do gwaltu. W takim przypadku nie dziwie sie kobietom, ze chca aborcji. Jest to powod do przeprowadzenia zabiegu.

> jest niekiedy tak ciężko, że kolejnej ciąży pozbędą się choćby starym drutem.
          > A skoro, oprócz WIELKIEGO GADANIA I WZNIOSŁYCH SŁÓW nie jesteśmy w stanie tym
          > kobietom i ich dzieciom NIC zaoferować, >

Wlasnie nie potrafimy zaoferowac. Zgadzam sie z Toba emilly. I znowu powolam sie na Anglie. Tam samotne matki dostaja umeblowane mieszkania, wysokie zasilki. (I nie jest tajemnica ,ze wykorzystuja ten system, bo nie chce im sie isc do pracy.)
          Polski system zasilkow i pomocy matkom jest zly. I nalezy to zmienic. Ale to temat na inna dyskusje.

Rozumiem zlosc i niezadowolenie kobiet, ze kler i ultraprawicowe partie chca narzucic im prawnie zakaz aborcji. Jestem przeciwny zmuszaniu kobiet do czegokolwiek. Ale jestem zwolennikiem przeciwdzialania aborcji (nie tylko z powodu zabijania, ale psychicznych szkod dla niektorych kobiet). Dlatego jestem zwolennikiem wychowania seksulanego w szkolach, tanszych srodkow antykoncepcyjnych . Napisze na koniec , iz nie jestem moherem lecz ateista.
          • emilly_davisson Re: do emilii_davidson 13.06.11, 11:16
            "Aborcja byla, jest i bedzie"

Mylisz się. W tym problem, że aborcja w dopuszczalnych przez prawo polskie przypadkach, jest w Polsce ZAKAZANA ! Chyba, że ma się KASĘ, wtedy można zrobić prywatnie, w warunkach zagrażających życiu kobiety, albo wyjechać na skrobankę za granicę.

Ja, jak większość tutaj obecnych, nie jestem za zabijaniem dzieci. Jestem za prawem kobiety do WYBORU. Nie jesteś kobietą, więc nie wiesz, ja to jest żyć na co dzień ze świadomością, że w przypadku gwałtu, piątej ciąży z kolei, przy dwojgu już niepełnosprawnych dzieciach, ciąży zagrażającej twojemu zdrowiu i życiu (np. jak masz raka), dziecka (płodu), od którym od pierwszych badań wiadomo, że urodzi się niezdolne do samodzielnej egzystencji i przez całe krótkie życie będzie strasznie cierpiało - NIE MASZ PRAWA SKORZYSTAĆ Z PRZYSŁUGUJĄCEGO CI PRAWA ! Bo nie - bo inni lepiej od ciebie wiedzą. Nie masz pojęcia zapewne, że w Polsce urodzenie dziecka, a nie daj Boże drugiego - skazuje samotną kobietę, nawet wykształconą (no tak, sama sobie winna, nieprawdaż ?) na UPADLAJĄCĄ BIEDĘ I TUŁANIE SIĘ PO PRZYTUŁKACH zwanych domami samotnej matki. Że urodzenie dziecka niepełnosprawnego oznacza BIEDĘ DO KOŃCA ŻYCIA, bez żadnych szans na wyjście z niej. No tak, można dziecko oddać państwu, a wtedy państwo natychmiast znajdzie 2-3 tyś miesięcznie na opiekę nad nim.

Jesteś za tym, żeby warunki życia w Polsce dla matek z dziećmi się poprawiły ? Super! To najpierw niech się poprawią, a wtedy pogadamy o zakazie aborcji. Bo jak na razie jest odwrotnie.
            A jak jest w polskich ośrodkach dla niepełnosprawnych porzuconych dzieci - jest STRASZNIE ! Jest tak strasznie, że nikt, kto miałby wybór nie chciałby tak żyć. I owszem, z powodu braku środków finansowych dzieci się tylko karmi i przewija. Niczym roślinki na parapecie. Dzieci, które rokowałyby choćby niewielkie szanse na egzystowanie w świecie zewnętrznym, w takich miejscach cofają się jeszcze bardziej w rozwoju. Po prostu; bez miłości, zainteresowania ze strony innych, bez stymulacji, jakiegokolwiek zajęcia siedzą całymi dniami i latami umieszczone po kilka w pokoikach w łóżeczkach na tyle wysokich, żeby przypadkiem same się z nich nie wydostały. Koszmar. Piekło na ziemi.
    • shadew Z podziemia za granicę 09.06.11, 21:50
      Jestem i będę przeciwny aborcji. Aborcja, to morderstwo.
      • thorper Re: Z podziemia za granicę 10.06.11, 04:53
        Popieram cię.
    • malyzarodek Z podziemia za granicę 09.06.11, 22:03
      Nie no to co mówi ten Pan to żenada: "
      ...Ostatnio sam pomagałem w publicznej zbiórce pieniędzy na aborcję dla pary ubogich studentów z Polski..." Zbiórka na aborcję? Dla ubogich studentów? Bez komentarza!!!

Więcej... wyborcza.pl/1,75478,9751123,Z_podziemia_za_granice.html#ixzz1OoKmsgoz"
    • malyzarodek Krótka historia 09.06.11, 22:13
      Jakiś rok temu spotkałem u lekarza pewną Panią w wieku emerytalnym. Po jakimś czasie nasza rozmowa zeszła na temat małych dzieci. Opowiedziała o swoich zdarzeniach z przed ok 30-stu lat. Zaszła w ciążę i po badaniach kontrolnych pani ginekolog wydała diagnozę, że dziecko może urodzić się upośledzone i od razu zaproponowała zabieg "usunięcia ciąży". Moja rozmówczyni wtedy nie zgodziła się i z płaczem wyszła od lekarza. W domu opowiedziała wszystko mężowi. Postanowili, że będą wspierać się wzajemnie aby nie złamać się. Pomimo jeszcze kilku wizyt u tego samego lekarza moja rozmówczyni stała przy swoim stanowisku - nie poddała się aborcji. Urodziła dziecko.

Mija kilka lat. Matka z kilkuletnim dzieckiem wchodzi do gabinetu tej samej pani ginekolog. Dziecko wręcza bukiet kwiatów lekarce. Jak na ironię, zdrowe, uśmiechnięte dziecko - to samo, które miało być jeszcze kilka lat wcześniej zabite........ Co musiała wtedy czuć pani ginekolog?
      • emilly_davisson Re: Krótka historia 09.06.11, 22:27
        Załapałam MORAŁ - wytłuc wszystkich ginekologów, szczególnie kobiety !
      • leziox Re: Krótka historia 09.06.11, 22:33
        Wow!Jakbym czytal propogandowa ulotke rozdawana przez rózne sekty na ulicach:Sloneczko,szczesliwa rodzina na zewnatrz,zwierzatka i kwiatki a dookola raj.
        No niemal super.

Szkoda na to papieru a na wyobrazanie sobie takiego czegos wyobrazni,bo demo version ma to do siebie ze nie jest prawdziwa.
      • tylko_prawda_wyzwala Re: Krótka historia 09.06.11, 23:06
        Otóż to. Ponad 500 aborcji z 538 legalnych aborcji dokonanych w 2009 roku to były zabójstwa dokonane na podstawie domniemanego upośledzenia dziecka!
    • ann.e3 Z podziemia za granicę 09.06.11, 22:48
      Czy aborcja aborcja rozwiąże problem ? Aborcja jest złem i nic tego nie zmieni. Dlaczego niektóre kobiety wcześniej nie pomyślały zanim poszły do łóżka z nieodpowiedzialnym i egoistycznym mężczyzną ?
      • emilly_davisson Re: Z podziemia za granicę 10.06.11, 00:10
        Czekałam kiedy pojawi się decydujący i ostateczny argument wysuwany przy każdej okazji dyskusji przez konserwatywnych ultraprawicowców, szczególnie (nie wiem czemu!) tych rodzaju żeńskiego !!!
        "trzeba było nóg nie rozkładać" , a jak się było głupią i puszczalską na dodatek, to teraz trzeba urodzić, nawet niepełnosprawne dziecko, i pielęgnować je w biedzie, pokorze i samotności do końca życia, nawet jak się nie ma co do gęby włożyć już urodzonej gromadce. Puścił cię w trąbę mąż ? Twoja wina. Dziecko urodziło się niepełnosprawne ? Twoja wina, kobieto. Pracy nie możesz znaleźć, bo masz dzieci ? Twoja wina. Pieniędzy nie masz ? Twoja wina. Zgwałcił cię ktoś - no, czyja to wina ?! Przecież to ty kusiłaś ! Mąż pije ? Zarabiasz mniej niż kolega na tym samym stanowisku? Zaszłaś w ciążę ?! No, czyja to wina ? Przecież mąż mówił, że więcej dzieci nie chce ...

Tradycjonalista dorzuci coś jeszcze o grzechu pierworodnym i winie Ewy (ha, wg nieco odmiennych od rozpowszechnionej wersji tłumaczenia stosownych tekstów Starego Testamentu, Ewa została zesłana Adamowi właśnie po to, żeby zerwać zakazany owoc i poznać dobro i zło, a tym samym pełnię i nieskończoną Dobroć Boga, a w węża wcielił się sam Pan Jezus, aby jej w tym dopomóc. Adam bowiem wykazywał pewną inercję w działaniu w ogóle i przy jego bierności historia nie ruszyłaby z miejsca)...

Kończę dyskusję, bo padł argument, po którym zawsze kończę dyskusję.
    • tylko_prawda_wyzwala Z podziemia za granicę 09.06.11, 22:57
      UE idzie ku zatraceniu a nasi decydenci za nią niosą nam zgubę. Pamiętajmy zawsze słowa JP2: NARÓD, KTÓRY ZABIJA WŁASNE DZIECI JEST NARODEM BEZ PRZYSZŁOŚCI...
      Matka Teresa z Kalkuty najbardziej ubolewała nad zabijaniem najniewinniejszych, bezbronnych istot ludzkich: SKORO MATKA MOŻE ZABIĆ WŁASNE DZIECKO, CÓŻ MOŻE POWSTRZYMAĆ MNIE I CIEBIE, ŻEBYŚMY SIĘ NAWZAJEM NIE POZABIJALI?....
      To jest "cywilizacja śmierci".
      Brońmy życia za wszelką cenę!
      BÓG istnieje i rozliczy każdego sprawiedliwie, kto przyłoży rękę do tej straszliwej zbrodni.
      Jak się z niej przed NIM wytłumaczymy?...
      • maciekz70 Re: Z podziemia za granicę 09.06.11, 23:40
        I wzorem Matki Teresy zakażmy używania środków przeciwbólowych.Cierpienie nas wyzwoli!!!
      • thorper Re: Z podziemia za granicę 10.06.11, 04:51
        Brawo!
    • thorper Z podziemia za granicę 10.06.11, 04:50
      Moja żona obecnie jest w dziewiątym miesiącu, spodziewamy się drugiej córeczki. Jestem z tego dumny, chociaż na początku byliśmy zaskoczeni. Unia może zezwalać na aborcję u siebie, a efekt będzie tylko jeden - Europejczyków będzie mniej, a muzułmanie tylko na to czekają...
      • kotek.filemon Re: Z podziemia za granicę 10.06.11, 10:50
        > Unia może zezwalać na aborcję u siebie, a efekt będzie tylko jeden - Europejczyków będzie mniej

Hehe, zawsze setnie bawi mnie ten argument. W PRL-u, poza czarną nocą stalinizmu (obecnie też panuje czarna noc, tylko watykanizmu), aborcja była absolutnie legalna i nikt nie zadawał pytań. Pomimo to przyrost naturalny był kilkakrotnie większy niż obecnie.
        • tomekkan Przyrost 10.06.11, 11:05
          koteczku mylisz się tajemnica poliszynela jest to jak wygląda przyrost naturalny w krajach zachodniej Europy, gdyż w statystykach nie podaje się ani nacji, ani religii dzietnych rodzin.
    • e.r.1 Z podziemia za granicę 10.06.11, 10:33
      Hej! To MY polskie dzieci NIE ZABIJAJCIE nas !!! MY chcemy żyć i kochać WAS !!!
      • leziox Re: Z podziemia za granicę 10.06.11, 11:25
        Spieprzac na forum dla dzieci w takim razie!
        • robertrert ile ? 13.06.11, 13:52
          ile ci GW płaci za te wpisy ?
          • leziox Re: ile ? 14.06.11, 00:08
            Ile placi?Dosc sporo,moge pozwolic sobie na maryche,alkohol i dziwki.
            Zazdrosc cie zzera ze ty musisz zapieprzac za pare groszy jak kon w kopalni?
            Zglos sie do gazety,pisz na zamowienie.Bedziez zyc jak paczek w masle.
    • bratpit84 Z podziemia za granicę 10.06.11, 11:26
      To straszne jak ludzie pragną zabijania. I chcą to usankcjonować prawnie. To prawda, że człowiek ma prawo wyboru i dlatego są wśród nas mordercy, złodzieje, gwałciciele... Ale nikt nie popiera tych zachowań. Inaczej jest z zabijaniem dzieci. A co do tzw. klauzuli sumienia, to o ile mi wiadomo lekarz jest od tego żeby chronić i ratować życie. Ktoś kto dokonuje aborcji, eutanazji nie powinien być nazywany lekarzem. Brońmy każde życie przed złem...
    • annaaneta Z podziemia za granicę 10.06.11, 12:07
      Czy można aborcję nazwać zabiegiem??? Zabieg zawsze kojarzył mi się z czymś, co jest dla podratowania zdrowia i życia. Zatem w tym wypadku jest to nie na miejscu. Aborcja to morderstwo. Celem aborcji jest zniszczenie życia, zabicie. Dlaczego więc NFZ miałoby to refundować. Nie zgadzam się z tym i będę zawsze protestować przeciwko wprowadzeniu takich planów.Zamordowanie dziecka w łonie matki, nie jest niczym usprawiedliwione. Rolą matki i ojca jest chronić własne potomstwo bez względu na jego wiek i wielkość.
      Druga sprawa. Widać jak państwo troszczy się o wzrost populacji naszego kraju.Refundować chce zabijanie nienarodzonych, kiedy w przypadku trudności z donoszeniem dziecka, w ciąży zagrożonej poronieniem, leki na podtrzymanie są w 100% płatne .
      • stawar92 Re: Z podziemia za granicę 10.06.11, 14:15
        Moja mama opowiadała mi że jak była w ciąży kiedy poszła do lekarza on zalecił jej aborcje. Gdyby go posłuchała to został bym zamordowany. A doradzał jej to tylko dlatego, że miała już 2 synów i była na studiach i tak było by wygodniej. Więc skoro domagają się karania lekarzy którzy nie chcą dokonać mordu nienarodzonego dziecka to ja domagam się kary dla lekarzy niezowiących do morderstwa !!
        • stawar92 Re: Z podziemia za granicę 10.06.11, 14:39
          > onego dziecka to ja domagam się kary dla lekarzy niezowiących do morderstwa !!
          *namawiających
    • dicit Każda aborcja to zło 10.06.11, 14:38
      bo każda aborcja to zabijanie niewinnego dziecka, to okropne, że niektórzy dążą do tego, aby było to coraz łatwiejsze
    • greenagraffka Z podziemia za granicę 10.06.11, 16:34
      To chore! Ci sami, co nas leczą, sami nas zabijają!
      • leziox Re: Z podziemia za granicę 10.06.11, 16:37
        Zabil cie juz ktos czy dopiero ma zamiar?
        • stawar92 Re: Z podziemia za granicę 10.06.11, 19:24
          Nie ktoś namawiał moją mamę do zabicia mnie. A ten sarkazm jest zbyteczny i ani trochę nie śmieszny, no chyba że jesteś psychopatą
          • leziox Re: Z podziemia za granicę 10.06.11, 20:19
            Naturalnie ze jestem psychopata.Udzielilo mi sie widac od czytania oszolomów róznej masci,lácznie z obroncami zygoty wlasnie wytrysnietej,przewijajacych sie po niniejszym forum-czyli tym sie staje z kim sie przestaje.
            • didimos68 wiedza aborcjonistów 12.06.11, 12:20
              i zygoty wlasnie wytrysnietej

Człowieku jesteś niedouczony, wręcz tępy w tej materii
              • leziox Re: wiedza aborcjonistów 13.06.11, 00:51
                Czep sie didi tramwaja.
                Najlepszym przykladem na to,kto tu jest niedouczony,jest fakt,ze dajesz sie zlapac na lep prostego dowcipu i nawet nie usilujesz go zrozumiec.
                Nazwalbym cie durniem,ale naprawde nie chce obrazac prawdziwych durni.
                • robertrert Re: wiedza aborcjonistów 13.06.11, 13:50
                  leziox jeżeli to jet twój inteligentny dowcip to prymityw z ciebie i żadna obraza płynąca od ciebie nic nie znaczy, bo prymityw z ciebie.
                  • leziox Re: wiedza aborcjonistów 13.06.11, 18:35
                    Nie powtarzaj sie jak kataryna,Robercik,tylko wylacz wreszcie tá zaciétá plyté.
                    Jestes adwokatem tego powyzej?A ile ci za to placi?Czy po prostu tak po kolezensku,boscie kolesie z tej samej plebanii?
                    • tomekkan katarynka 13.06.11, 23:53
                      leziox napisał:

> Nie powtarzaj sie jak kataryna,Robercik,tylko wylacz wreszcie tá zaciétá plyté.
                      > Jestes adwokatem tego powyzej?A ile ci za to placi?Czy po prostu tak po kolezen
                      > sku,boscie kolesie z tej samej plebanii?

powtórzę to co było powiedziane, człowieku słownictwo, styl który używasz rzeczywiście mówią, że jesteś cienki i no niech ci będzie - prosty.
                      • leziox Re: katarynka 14.06.11, 00:00
                        No cos podobnego.
                        A czym sie rozni twoje slownictwo od mojego?Pomijajac naturalnie twoja gorsza znajomosc skladni,oraz budowy zdania?
                        Nie wystarczy,nedzniku,napisac ze ktos jest cienki.
                        Za tym musi isc jakas tresc.
                        A jedyná trescia,z jaka ty mnie sie kojarzysz,jest tresc zoládkowa.
                        Ta wyrzygana,naturalnie.
    • magpoc13 Z podziemia za granicę 10.06.11, 17:27
      Niby z jakiej racji aborcja ma być refundowana?! Dla mnie to jest chore! Nie ma pieniędzy na leczenie, nie można się dostać do specjalistów, a pieniądze na zabijanie się znajdą...
    • turkusonly Z podziemia za granicę 11.06.11, 19:38
      refundacja aborcji przez NFZ -wolnością dla kobiet....??
      pomoc w zbiórce publicznej na aborcję dla ubogich studentów....??
      aborcja - leczeniem ??
      w jakiej cywilizacji my żyjemy ???
      to nie jest człowieczeństwo ,to cofanie się w rozwoju !!
    • aglo11 Z podziemia za granicę 11.06.11, 21:22
      Bardzo wielka szkoda że Szechterowa nie przeprowadziła aborcji na swoim synu Adamie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka