Dodaj do ulubionych

Wstyd, obywatele

13.06.11, 01:25
wiemy, wiemy ... klapa!
biorę to na siebie - to przez ten mój tekst, obywatele przeczytali i się zniechęcili ...
przepraszam!
Obserwuj wątek
    • fjmurau Wstyd, obywatele 13.06.11, 01:30
      moze to kwestia innej wrazliwosci polskiego spoleczenstwa, albopo prostu tego, ze od razu rzuca sie im w twarz wszystko, co do niedawna bylo ukryte..

ludzie nie rozumieja o co chodzi z drag queens, wiec widza tylko ubranych wyzywajaco facetow. Nie wiem, byc moze jest tak, ze nie w calosci taka parada pasuje na te pore..

zeby udalo sie nawiazac debate, heteroseksualna wiekszosc, musi zobaczyc, ze lgbt sa tacy jak oni, tak samo kochaja, zyja etc (mysle zreszta, ze taka debata sie - powoli - nawiazuje).
      To samo podane w bardziej obywatelskiej, ale tez grzeczniejszej formie, byloby moze lepsze..

sam szedlem w tej paradzie i tez mnie dziwilo, czemu jest nas tak malo..

a Pana pozdrawiam!
      • citaobscura PrOpaganda GazWyb wmawia nam że jest ich 5-10% 13.06.11, 10:18
        czyli z samej Wawy powinno się uzbierać 70-100 tysięcy. Panie Pacewicz co pan na to? PrOpaganda omija fakty dalekim łukiem?
        • ryszard_mis_ochodzki spadaj na bambus banany prostować pedale jeden 13.06.11, 11:23
          z drugim
        • mashii WSTYD LEWAKU 16.06.11, 12:45
          Nie jestem żadnym homo, ale tez jestem dyskryminowany - czy wyłażę na ulicę z gołą dupą i przebraniem za babochłopa - robiąc cyrk? (to nie są homosie, tylko osoby z zaburzeniami płci tak w ogóle...)

Tyle grup społecznych jest dyskryminowane, ale oczywiście najważniejsze w państwie są homosie... których wspierają socjaliści i postkomuna czyli WYBIÓRCZA... PRECZ Z TAKIMI MEDIAMI - CHCEMY PRAWDY I WOLNOŚCI W MEDIACH!!!

na Marszu dla Życia i Rodziny było prawie 20 tysięcy osób IDIOTO! Głosuj na Nową PRawicę i JKM jeśli chcesz w końcu trochę normalności... PARTYJE MEDIA TO ZAPRZECZENIE NORMALNOŚCI... TO PRANIE MÓZGU
      • drmuras Jak się nie podoba to bilet na samolot i fruuu 13.06.11, 10:23
        Przecież nikt nikogo nie zmusza do życia w takim strasznym społeczeństwie. Jak chcą niech Pacewicze sobie paradują ,wolnośc to wolność szczęsliwie wiekszośc facetów woli kobiece naturalne wdzięki niż przypudrowane jelita grube w koszulkach europejskości...
        • maxik-g Sam spadaj, najlepiej na Madagaskar. 13.06.11, 13:44
        • aardvaark Re: Jak się nie podoba to bilet na samolot i fruu 13.06.11, 20:14
          Miał rację Bronisław Geremek - polskie społeczeństwo nie dorosło do demokracji!
      • georgev Re: Wstyd, obywatele 14.06.11, 07:32
        Nie wiem, czy jesteś lgbt czy tylko sympatyk - nie ma to zresztą większego znaczenia. Twoje uwagi są zgodne z moimi poglądami na sprawę "kochających inaczej". Faktycznie - nasze społeczeństwo jeszcze nie dorosło jednak to tych aspektów demokracji. Wprawdzie jestem ze starszego pokolenia, ale dopóki mam wybór metody postępowania w życiu - nie mam nic przeciwko innym - myślącym i przeżywającym inaczej. W demokracji nie podoba mi się wiele rzeczy - co nie oznacza, że demokracja jest zła i nie należy jest rozwijać. Chyba dopiero następne pokolenia będą miały "demokratycznie" ustawione przekonania i poglądy.
        • wichrowy Re: Wstyd, obywatele 14.06.11, 09:57
          Jaka u nas demokracja, skoro rządzą mniejszości? Większość jest od płacenia podatków.
    • abdullah_abdullah Wstyd, obywatele 13.06.11, 01:59
      ten tekst mam nadzieje ze wezmie sobie do serca pan Premier i widzac ze Polacy nie dali zwiesc sie homolobby nie bedzie robil glupot ktore go beda kosztowaly potem cenne procenty
      • 123jna Re: Wstyd, obywatele 13.06.11, 09:30
        abdullah - dobry nick do tego wpisu. Mentalny talib tak mysli, choc wsrod wosjk turecko-arabskich uprawiano homoseksualizm, w starozytnej Grecji takze. Dlaczego ci mezczyzni tak sie tego dzis wypieraja? Dla mnie Kaczynski czy Ziobro "wygladaja" jak sie brzydko mowi na pedalow? Nie lubie ich jednak za oblude i przekonania polityczne rodem z piekla. Malo mnie obchodza ich preferencje seksualne, to ich prywatna sprawa i tyle.
    • zenutek Wstyd, obywatele... a to czemu? 13.06.11, 02:08
      Nie zgadzam się z panem, panie redaktorze. Obecnie w naszym kraju są bardziej pilne sprawy do rozwiązania a nie Parada Równości czy walka o związki partnerskie. W kraju, w którym kobiecie po 60 roku życia, opiekującej się niepełnosprawnym w stopniu znacznym czlowiekiem, ze względu na to, iż nie przepracowała pełnych 20 lat - zabrakło jej siedmiu miesięcy - pomimo wyliczenia większej emerytury, obniżono ją do stawki podstawowej, czyli socjalnej, to uważam, że w tym kraju ważniejsze jest czy ta kobieta będzie miała za co przeżyć z niepełnosprawnym z miesiąca na miesiąc, niż obniżki dla par, które za żadną cenę nie chcą zawrzeć związku małżeńskiego. I tak korzystają z przywilejów, bo kobieta z takiego związku już na wstępie ma dodatkowe uprawnienia jako samotna matka (np. pierwszeństwo w przyjęciu do żłobka czy przedszkola, opodatkowanie wraz z dzieckiem jednej, nie rzadko dość wygórowanej pensji itp.), to jeszcze pragną wywierać wszelkimi sposobami na posłach i rządzie, rozstrzygnięcie na własną korzyść spraw drugorzędnych, nagradzających konkubinat czy pary homoseksualne. Jak chcą żyć na "kartę rowerową", niech żyją, ale niech nie szukają współczucia u drugich. Państwo polskie musi zająć się ludźmi pokrzywdzonymi życiowo, bezradnymi, dziećmi z rodzin o niskich dochodach. Może kiedyś przyjdzie czas, by sprawę ustawy o związkach także uchwalić, najpierw jednak trzeba zająć się tymi, którzy bardzo tego potrzebują. Pary w konkubinacie czy też jednopłciowe mogą poczekać... Nie jestem homofobem, nie jestem przeciw konkubinatowi, ale - na miłość Boską - trzeba mieć wyczucie czasu i okoliczności. Może za dwa-trzy lata, gdy Polska stanie na wysokości zadania wobec ludzi wyjątkowo potrzebujących, przyjdzie czas i na ustawę o związkach partnerskich czy finansowaniu in vitro. Ja też jestem za, jednak dzisiaj takiego czasu nie ma, dzisiaj trzeba pomagać słabszym... Dlatego nie ma zainteresowania Paradą Równości, społeczność dusi rozgoryczenie i żal...
      • babaqba Re: Wstyd, obywatele... a to czemu? 13.06.11, 03:09
        Zenutku, żebraku kochany! Przestań pałać nienawiścią do innych a przede wszystkim przestań kłamać. Nie ma mowy o "nagradzaniu konkubinatu", nie ma mowy o "szukaniu współczucia". Widzisz? To tak działa. Ludzie nieuczciwi posługują się kłamstwami, aby załatwić co tam im na wątrobach gnije. Podobnie katolicy robią z "dziećmi nienarodzonymi" czy eutanazją przedstawianą jako "mordowanie staruszków". Sprawy nie stoją w żadnej sprzeczności z tą twoją kobietą po sześćdziesiątce. Przyznanie prawa gejowi do otrzymania informacji w szpitalu o chorym partnerze nie zabierze ani grosza owej nieszczęśnicy.

Piszesz "społeczność dusi rozgoryczenie i żal", ale to ta społeczność oddała władzę kościołowi, wyraziła zgodę na powrót kraju do epoki feudalnej, na zlikwidowanie zdobyczy socjalnych, prawa pracy, zabezpieczeń... A teraz ich dusi? To ta społeczność zniszczyła strajkami przemysł własnego państwa, pobudowała 17000 kościołów (wiesz ty jakie to obciążenie ekonomiczne niebogatego narodu - utrzymać taką armię księży?) i pozwoliła hrabiemu Komorowskiemu na utrzymywanie dworu większego od dworu królowej angielskiej (to też fakt, Komorowski kosztuje Polskę drożej niż dwór brytyjski Brytyjczyków).

Z faktu utrzymywania dyskryminacji gejów, nic dobrego nie wyniknie dla tej twojej pani z niepełnosprawnym. Ani grosik jej nie skapnie. Raczej głosuj za zniesieniem finansowania leczenia dla tysięcy zakonników, za likwidacją wysokich emerytur dla zakonników i misjonarzy, za likwidacją indoktrynacji katolickiej w szkołach (miliardy rocznie) - wtedy będzie szansa, że owa pani coś dostanie.
        • mromac Re: Wstyd, obywatele... a to czemu? 13.06.11, 07:34
          "Przyznanie prawa gejowi do otrzymania informacji w szpitalu o chorym partnerze nie zabierze ani grosza owej nieszczęśnicy."

Zdaje sie że Posługujecie sie cały czas tym nędznym argumentem o chorym partnerze - mógłbyś mi w przyblizeniu powiedziec ile to razy w skali całego kraju wystepują takie przypadki? I co jeszcze złego sie dzieje gejom i lesbijkom bez tej ustawy??

I po co ta zajadałość wobec Kościoła? nie słyszałem żeby tym razem szczuli przeciwko paradzie, ot społeczeństwo "olało" temat uznając, że maja inne ważniejsze problemy (zdaje się że nawet nie było kontrmanifestacji).
          Inna sprawa że nachalność środowisk gejowskich w walce o ich prawa zaczyna byc dla ludzi męcząca, zwłaszcza że chyba nie wszyscy geje pragną tego rozgłosu. Większosć świetnie sobie radzie bez tego rozgłosu i bez ustawy. mam wrażenie że wąska grupa działaczy ogrzewa się w swietle kamer udając osoby przesladowane.
          A ludzie po prostu nie dają sie nabierac na sztucznie wykreowany problem.
          • mashii Re: Wstyd, obywatele... a to czemu? 16.06.11, 12:55
            mromac: RACJA! przecież w społeczeństwie są na pewno normalne osoby o orientacji nie hetero i na pewno patrzą z politowaniem na te cyrki na ulicach nastawiające ludzi przeciwko nim...

Ten ktoś powyżej mówi coś o pałaniu nienawiścią, a sam pała nienawiścią do Kościoła, Boga i katolików... WEŹ SIĘ OGARNIJ GOŚCIU! To się nazywa katolikoFOBIA...
        • ag.lesiak Re: Wstyd, obywatele... a to czemu? 13.06.11, 09:09
          A może jest tak, że mamy "automatyczne" patrzenie na biednych jako na "szlachetnych i pokrzywdzonych", nie zastanawiamy się, ilu z nich (oczywiście nie wszyscy!) jakoś tam odpowiada za swój los - np. z powodu powszechnego alkoholizmu. I rozumiem, że ludziom biednym poprawi się, jesli zakażemy partnerom jednej płci rejestrować związki? Przerysowuję, ale w ten sposób bezrobotny alkoholik, niezaradny, leniwy, z zaburzeniami bedzie miał więcej praw niż ludzie dobrze funkcjonujący w społeczeństwie, którzy chcą "tylko" móc prawnie wiązać się z partnerem.
        • mydeer Re: Wstyd, obywatele... a to czemu? 13.06.11, 17:01
          Eutanazja owszem, jest zabójstwem, ale człowiek powinien mieć prawo do rozporządzania swoim życiem. Jeśli w pełni świadomie wyraża zgodę na jego odebranie - nie widzę problemu.

Natomiast nie wiem, co ci nie pasuje w określeniu aborcji mianem "zabijanie nienarodzonych". Ten zwrot doskonale oddaje istotę rzeczy i to, dlaczego aborcja jest tak zwyczajnie, po ludzku złem. A jeśli zechcesz udowodnić, że nienarodzeni to nie ludzie to udowodnię ci także, że nie jest nimi wielu narodzonych.
      • 0721x Re: Wstyd, obywatele... a to czemu? 13.06.11, 07:51
        zenuś a co ma piernik do wiatraka?
      • anna22290 Re: Wstyd, obywatele... a to czemu? 13.06.11, 08:43
        jestem za ta ustawa.wiem ze mentalnosc Polakow rowniez niestety nie dojzala jeszcze ALE TE SPRAWY NAJBIEDNIEJSZYCH LUDZI I ZWIERZAT KTORE W POLSCE SA NICZYM SA PILNIEJSZE ONE JUZ DAWNO POWINNY PRZYBRAC WYMIAR LUDZKI ;CI LUDZIE FAKTYCZNIE WALCZA CODZIENNIE O PRZETRWANIE .WTRACE TU NIESTETY POLITYKE PO powinno juz dawno sie tym zajac A PIS KACZYNSKI ;KOSCIOL NIE STAWIAC POMNIKOW ;NIE WYLUDZAC OD PANSTWA MILJONOW NA SMOLENSK I BUFONADE ;PRYWATE KACZYNSKIEGO ;DUBIENIECKICH I KOSCIOL przeznaczyc te pieniadze dla ludzi i zwierzat KTORE TEZ SA ISTOTAMI ZYWYMI CHOCIAZ W POLSCE MALO LUDZI TAK JE TRAKTUJEPOTRZEBUJACYCH I TO W TRYBIE BARDZO PILNYM
      • wyszynekwanda Re: Wstyd, obywatele... a to czemu? 13.06.11, 18:57
        enutek napisała:

> Nie zgadzam się z panem, panie redaktorze. Obecnie w naszym kraju są bardziej p
        > ilne sprawy do rozwiązania

Całkowicie zgadzam się z Twoim zdaniem. Są ludzie bardziej potrzebujący wsparcia i opieki państwa niz ci, którzy zdecydowali sie życ w związkach partnerskich. Wolny człowiek w wolnym kraju rozważa wszelkie za i przeciw i podejmuje właściwa decyję.
    • dazheng Wstyd, obywatelki i obywatele Geje 13.06.11, 02:32
      Zawiedliscie, gdziescie sie podziali? Czyzbyscie byli o tyle liczniejsi w Tel Awiwie? W przyszlym roku sprobujmy przekupic i przebrac lokalnych katoli, wszac maja praktyke z Bozego Ciala, a dodatkowy grosz przyda sie biedocie.
    • minipolak mnie nie obchodza twoje preferencje 13.06.11, 03:15
      co mnie obchodzi jakas parada
      u zydow jest tak ze tam jest bajzel wiekszy niz w polsce
      nie ma porownania. oni sa bona fide debilowata grupa ludzi.

• dazheng Re: mnie nie obchodza twoje preferencje PROWO!!! 13.06.11, 04:08
        >co mnie obchodzi jakas parada
        u zydow jest tak ze tam jest bajzel wiekszy niz w polsce
        nie ma porownania. oni sa bona fide debilowata grupa ludzi.<

Minimozdzek czy tez krecik prowokator?

• tow_rydzyk Parafianie walczcie o zwiazki partnerskie...ksiezy 13.06.11, 03:28
      Kto jeszcze wierzy, ze KK ze swoimi sredniowiecznymi zasadami jest ostoja wartosci moralnych w realiach 21 wiecznej Europy? www.youtube.com/watch?v=akNs5JOhPVU&feature=PlayList&p=126BB02814F9E4F2&playnext_from=PL&playnext=1&index=44 Nietykalnosc tych obludnych, skorumpowanych i seksualnie wyposzczonych klaunow przebranych za ksiedzy powoli dobiega konca...przynajmniej w USA i Europie Zachodniej gdzie wladze cywilne z zachowaniem pelnego szacunku dla prawa publicznie sie rozliczaja z instytucjami religijnymi nie czekajac az te zgnija od srodka. Wstrzasajace jest to, ze wspolzycie seksualne z naiwnymi parafiankami albo z tzw. “gospodyniami domowymi” i nawet seminarzystami tym seksualnie sfrustrowanym buhajkom w poplamionych sutannach juz nie wystarcza....dobieraja sie oni do naszych dzieci
      Nawet papieskie przyzwolenie ksiezom na otwarte utrzymywanie stosunkow plciowych nie jest juz w stanie zatrzymac wewnetrznego moralnego rozkladu instytucji kosciola. Bezkarnosc tych tzw. “pasterzy”, ktorzy wykorzystuja swoje “stado baranow” do celow materialnych i seksualnych jest tylko jedna strona medalu.
      Menadżerowie KK Pty Ltd (towarzystwo starszych panów z nieograniczonymi przywilejami ale z ograniczoną odpowiedzialnością moralno-prawną) niczym mafia są dobrze powiązani ze strukturami władzy. Atakowani–panowie w sutannach uciekają się do tzw.“obrony uczuć religijnych” a zapędzeni w róg zasłaniają się portretami Wiecznej Dziewicy Maryji albo chowają się za spódnicami zdewociałych staruszek. Stworzyli mit o bohaterskiej walce z komunizmem tymczasem kler również za komuny żył jak u pana Boga za piecem nie gardzac wsplpraca z komunistycznymi “organami”. Po tzw. “Okraglym stole” odnosze wrażenie, że po Watykanie jesteśmy jedynym państwem teokratycznym w Europie.
      Kościół musi w końcu uznać swoją odrębność od zsekularyzowanego, demokratycznego i tolerancyjnego państwa. Te święte krowy w sutannach, które w KAŻDYM SYSTEMIE POLITYCZNYM spadają na cztery kopyta sa w Polsce ponad PRAWEM. Skostniałe i archaiczne doktryny religijne nie dotrzymują kroku wymogom współczesnego, nowoczesnego społeczenstwa. Zacofanie religii wobec postępu naukowego i cywilizacyjnego symbolizują losy Sokratesa, Spinozy, Kopernika czy spalonego na stosie Giordano Bruno. Pojęcie oświecenia czy oświaty w wydaniu kościelnym sprowadza się do zniewalania umysłu i to od najmłodszych lat co w rezultacie pogłębia cywilizacyjną infantylizację i zaściankowość naszego społeczeństwa. W rzeczywistości nie rózni się to od totalitarnej indoktrynacji Talibów, ortodoksyjnych żydów czy krypto-komunistów z Północnej Korei. Czyżbyśmy w 1989 zamienili jedna formę autorytaryzmu na kolejną? Doktryny KK posiadaja wszelkie atrybuty totalitarnej utopii. KK stosuje stare metody socjo-techniczne oparte na: identifikowaniu ludzkich kompleksow i obaw, “empatii”, iluzorycznych obietnicach, podporządkowaniu, manipulowaniu i wykorzystywaniu ludzi nie chcących albo nie zdolnych do racjonalnego i niezależnego myślenia. Nie chcę aby Nasz Kraj zamieniono na skomercjalizowany katolicki Dysnejland, gdzie bóg to nic innego jak Swięty Mikołaj w wydaniu dla dorosłych. Nie chcę aby Polska była dla świata eksporterem niewykwalifikowanej, taniej siły roboczej oraz pijaczkow, złodziei samochodów i księży pederastów. Nie chcę abyśmy na zawsze pozostali przedmiotem niewybrednych dowcipów. O ile modły o deszcz na sejmie RP wywołały w Zachodnich mediach lekkie drwiny o tyle ogłoszenie Jesusa Chrystusa Królem Polski pobiło wszelkie rekordy absurdu. W Polsce natomiast o KK pisze się dobrze albo się milczy. Z reakcji propagandy KK w Polsce i zwłaszcza tej w Watykanie zauważam, że nastroje społeczne i opinie zsekularyzowanych mediów, nie mówiąc o lawinie pozwów sądowych o molestowanie seksualne, powoli zaczynają odnosić skutek. Te pierwsze od prawie 2000 lat publiczne przeprosiny i prośby o przebaczenie ze strony Kościoła nie są wynikiem ewolucji moralnej KK ale pierwszymi symptomami strachu czy nawet paniki. Czyżby zaczęli sobie oni zdawać sprawę z tego, że nie są już w stanie konkurować z realiami Swiata 21-go wieku na poziomie intelektualno-moralnym? Czyżby na smyczy Watykanu pozostały jedynie Afryka, Ameryka Lacińska i południowo-wschodnia Polska? Jak długo jeszcze będziemy tolerować w Polsce tych nadętych “nabożnościa” bufonów i sybarytów, którzy nie ziszczalnymi, pustymi obietnicami jak pasożyty wykorzystują ludzką biedę, bezradność, łatwowierność, zacofanie i przede wszystkim brak wykształcenia? Kiedy skończy się to zastraszanie, ogłupianie i TO POZBAWIONE WSZELKICH SKRUPULOW WYZYSKIWANIE dobrych ale naiwnych ludzi, którzy cieżką pracą oszczedzają każdy grosz? Kiedy przestaniemy stawiać ponad prawem tą watykanską agenturę, której płacimy konkordatowy haracz? Czyżby KK w Polsce był niczym innym jeno państwem w państwie? Arogancja, pozerskie uduchowienie, to ślepe przekonanie o swojej moralnej i intelektrualnej wyższości wynikajacej z domniemanej wszechwiedzy, nieomylności i mesjanizmiu, manifestowanie fałszywej skromności, pokory, ubóstwa połączone z demonstracyjną pogardą dla prawa i absolutnym poczuciem bezkarności budzą we mnie uczucia największego obrzydzenia. Większość z nas myśli o KK to samo ale w obawie o reakcje rodziny i sąsiadów bezwolnie, jak zaprogramowane automaty datkami i darowiznami utrzymujemy przy życiu tą wirtualną organizację a raczej fikcyjną firmę, której sprzedaż złudzeń przynosi pokazne -bynajmniej nie wirtaulne- dochody. Przywiązanie KK do dóbr i przyjemności na tym ziemskim padole przy jednoczesnej umiejętności przekonywania milionow prostych ludzi, że prawdziwe życie zaczyna się dopiero w niebie, po naszej śmierci jest wyczynem godnym Nikodema Dyzmy. Panowie w sukienkach, nie wystawiajcie do całowania tych waszych brudnych i pazernych łap, które nigdy nie parały się prawdziwą, uczciwą pracą? Kultywujcie w swoich średniowiecznych skansenach dogmaty oparte na kulcie śmierci, patologiczną fascynację ciężarnymi dziewicami i skrzydlatymi i rogatymi facetami(?) i nawet wasz religijny nekro-fetyszyzm ale w świecie realnym musicie zaakceptować 21-wieczne reguły gry. Nie przekupicie nas waszymi wafelkami i przepustkami do nieba. Trzymajcie się z dala od naszych dzieci. Uznaje pewne wartosci literackie Biblii (czy Koranu) ale mitologia Grecka i Rzymska, bajki Ezopa, Andersena, Braci Grimm, ale Perrault’a, La Fontaine’a, Saint-Exupery czy Brzechwy pod względem estetycznym i moralno-wychowawczym mają więcej do zaoferowania niż ten wasz traumatyzujacy młode umysły pretensjonalny, do znudzenia powtarzany schizifreniczny bełkot pogłebiajacy poczucie winy i niedowartościowania. Jak można poważnie traktować niby dorosłego człowieka, który zajmuje się nonsensownym religijnym folklorem o duchach, diabłach, piekle i gadąjących wężach. Skoro boicie sie o utratę swoich synekurek ośmieszajcie się na swój własny rachunek. Pozwólcie uczciwym i rozsądnym Polakom swobodnie i krytycznie myśleć i cieszyć się życiem tu i teraz w światłym i nowoczesnym europejskim państwie.
    • szwagier_gpw Wstyd, obywatele 13.06.11, 06:25
      Redaktorze,

To co Pana jeszcze trzyma w tym, tfu, tfu ciemnogrodzie? Czy równościowe dysproporcje nie są dostatecznym powodem do kupna biletu w jedną stronę (do Tel-avivu oczywiście) ???
      • anna22290 Re: Wstyd, obywatele 13.06.11, 08:49
        bardzo glupia odpowiedz TO ZE LUDZIE CHCA WIDZIEC POSKE O MENTALNOSCI KRAJOW ZACHODNICH EU TO NIE ZNACZY ZE MAJA KUPOWAC BILET W JEDNA STRONE CZY PAN ROWNIEZ JEST W/G SLOW SWOJEGO FÜRERA ZA CZYSTOSCIA RASY TROCHE TOLERANCI I NORMALNOSCI MOI RODACY
        • szwagier_gpw Re: Wstyd, obywatele 13.06.11, 10:54
          Ja na przykład chciałbym widzieć Warszawę (i inne polskie miasta) bez psich gówien i rzygów na chodnikach. I to jest dopiero powód do wstydu, a nie nikłe poparcie dla parad homosiów.

Jeszcze w latach osiemdziesiątych w takiej Wielkiej Brytani homoseksualizm był penalizowany (bodaj jak wykroczenie). Nie wypowiadam się, czy to dobrze, czy źle. Po prostu jestem ostrożny w zachłystywaniu się każdym nowum obyczajowowym o historii niespełna jednego pokolenia.
    • maczimo Wstyd, obywatele 13.06.11, 06:29
      BRAWO, POLACY
    • ojci obrzydliwość 13.06.11, 07:18
      Co ja mogę poradzić, jak homoseksualizm wywołuje u mnie uczucie obrzydzenia. I to na poziomie sprzętowym.
    • kurelski [...] 13.06.11, 07:29
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • r.romanek63 Wstyd, obywatele 13.06.11, 07:36
      To wina Pacewicza. Nowy towar do H & M przywieźli a on co? w starych łachach poszedł?No wstyd, wstyd, wstyd. A jakby założył nową sukieneczkę w czerwone groszki, z piękną apaszką z tiulu, założył nowe rzęsy pomalowane na czerwono a pod depo szedłby z Kaliszem w czerwonych stringach wysmarowanym olejkiem do opalania, to wtedy klapy by nie było. Oj wstyd Panie Pacewicz!
    • kociewiak2 Wstyd, obywatele 13.06.11, 07:53
      ....biskupi jakos nie protestowali
    • vvidmo Wstyd, obywatele 13.06.11, 07:56
      Zanim zostanę posądzony o homofobię: Panie redaktorze - absolutnie nic do homoseksualistów nie mam. Projekt ustawy o związkach partnerskich popieram w całości. Niech sobie żyją pośród nas.

Nie lubię natomiast epatowania seksualnością na ulicach. widok mężczyzn poprzebieranych za kobiety, wywalających języki, przybierających niedwuznaczne pozy, jest obrzydliwy. Zdaję sobie sprawę, że większość uczestników parady tego nie robi, ale ta eksponowana garstka skutecznie zraża resztę mieszkańców do parady.

Proszę sprawdzić definicję słowa "tolerować". Wcale nie znaczy "przyklaskiwać".
    • mefi1 Wstyd, obywatele 13.06.11, 07:59
      Panie redaktorze,
      Dlaczego wstyd? Czy w Polsce jest obowiązek uczestniczenia w pochodach, paradach czy innych spędach? A może po prostu, większość uważa, ze w Polsce wszyscy mają konstytucyjne prawa.
    • lechu733 Wstyd, obywatele 13.06.11, 08:00
      Ludzie skorzystali z prawa do bycia sobą i nie poszli
    • michal.b09 Wstyd, obywatele 13.06.11, 08:04
      Panie Pacewicz! Wykluczenie to problem dużo szerszy! dlaczego sprowadza go pan tylko do faceta w sukience mini i guzika na pępku? Przy takim egoistycznym podejściu (bo widzę że sprowadza go tylko do problemu dotyczącego Pana) niech Pan się nie spodziewa że wszyscy Polacy na Pana życzenie nagle zgłupieją.
    • maj16 Wstyd, obywatele 13.06.11, 08:05
      Diagnoza fjmurau jest chyba najbardziej trafna:
      "może to kwestia innej wrażliwosśi polskiego społeczeństwa, albo po prostu tego, że od razu rzuca się im w twarz wszystko, co do niedawna było ukryte..
      ludzie nie rozumieją o co chodzi z drag queens, wiec widza tylko ubranych wyzywająco facetów."

Mieszkam daleko od Warszawy, ale nawet gdybym była mieszkanką stolicy na paradę nie przyszłabym. Tolerancja dla odmienności nie oznacza akceptacji dla scen, które są tam eksponowane, dla czegoś w rodzaju upubliczniania intymności.
    • askold Wstyd, obywatele 13.06.11, 08:06
      Pańskie zdziwienie Panie Redaktorze to chyba poranny chwyt dla naiwnych... . Czyje to srodowisko tak bardzo się starało aby społeczeństwa obywatelskiego w Polsce w ogóle nie było ? Powinien Pan się cieszyć - państwa pedagogika odniosła sukces ! Dużo by mówić o metodach jakimi ten sukces został osiągnięty. I to nie ma nic wspólnego z tolerancją czy ukrytą homofobią. Zresztą aktywny obywatel to człowiek otwarty. Pan jak sądzę doskonale rozumie, inaczej obraziłbym pańską inteligencję - 100 tysięcy (załóżmy) osób na Paradzie to jednocześnie 100 tysięcy ludzi dajmy na to na proteście związkowym lub jakimkolwiek innym. We Francji pół miliona nie jest niczym dziwnym. Ale właśnie to napawa Państwa irracjonalnym strachem pompowanym fobiami Adama Michnika, które ten pielęgnuje w sobie od ponad 30 lat. Mając więc do wyboru popularność Parady czy kontynuowanie kształtowania dotychczasowych postaw - zawsze wybierzecie to drugie. Zresztą nie będzie to trudne. Dzisiejszym młodym pokoleniom wszczepiliście absolutny paternalizm - oni nie myślą samodzielnie. Myślą za nich "autorytety". Ich młodzieńczą, naturalną skłonność do aktywności czy buntu łatwo da się skanalizować w postaci buntu przeciw Kaczorowi, "moherom" czy Kościołowi. Bunt to pusty i nic nie wnoszący do ich sytuacji za to świetnie konserwujący stan teraźniejszy. Dzieci redaktorów oraz innych proroków ludzkosci mają zapewnioną przyszłość, dobrze płatną. Oni nie. I choćby Kaczor razem z moherami został otoczony drutem kolczastym a Kościoły zamknięte ta sytuacja się nie zmieni. Tylko oni tego nie wiedzą. I należy robić wszystko aby utrzymać ten stan rzeczy, czyż nie ?
    • cigol Wstyd, obywatele 13.06.11, 08:06
      A apel "do Schetyny" podpisało mniej niż tysiąc osób. Do tego nie trzeba stroić się w kolorowe sukienki, nie trzeba jechać do Warszawy, nie trzeba ganiać po ulicy. Wystarczy minuta przy komputerze. Ale najwyraźniej homoseksualiści wcale tego nie potrzebują (parad i niezbyt mądrych ustaw), jak to niektórzy próbują obywatelom wmawiać. Nie wstyd wam Pacewicz, żeście próbowali taką ciemnotę ludziom wciskać?

• lesio_111 Nie tędy droga 13.06.11, 08:09
      Uważam, że ludzie o odmiennych zapatrywaniach seksualnych mają prawo i powinni żyć i pracować razem z innymi. Mają prawa do swoich uczuć.
      Jednakże parady równości często (choć na pewno nie zawsze) nie maja z tym nic wspólnego. Bardzo często jest to błazenada, ogłupiające i durne widowisko wykorzystywane przez polityków, których tak naprawdę ci ludzie nic nie obchodzą. Jest wiele osób o "odmennych" poglądach, które na takie imprezy nie chodzą.
      Mnie one się nie podobają. Nie podobają mi się zarówno pary hetero seksualne ubrane w dziwne, kretyńskie stroje w miejscach publicznych, jak również homoseksualne. Czasami mam wrażenie, że w tych paradach w dużym stopniu biorą udział wynaturzeni homoseksualiści.

• 10robo10 Wstyd, obywatele 13.06.11, 08:25
      Nie ma co lamentować. Pochód heteroseksualnych obywateli w Boże Ciało też nie będzie liczny pomimo sporej liczby gejów dziwnie poprzebieranych.
    • anna22290 Wstyd, obywatele 13.06.11, 08:29
      Polska bardzo wolno swoja mentalnoscia dolacza do zachodnich panst EU TERAZ TO JEST CHYBA PIERWSZE POKOENIE KTORE FAKTYCZNIE JAWNIE STYKA SIE Z TYM TEMATEM KACZYNSKI ;PIS I CALA MASA PRZERAZLIWEJ CIEMNOTY JAK NA DZISIEJSZE CZASY PRZECIEZ UWAZAJA ZE TO CHOROBA ;FANABERJE NAROD POLSKI JEST JESZCZE W TYLE KAZDY CZLOWIEK MA PRAWO ZYC W PRYWANYM ZYCIU JAK CHCE I ZADNEJ GLUPIEJ BABIE STUKAJACEJ SIE W CZOLO /SZKODE ZE NIE MOCNIEJ MOZE MOZG BY ZACZOL PRACOWAC/ CZY KSIEZOM KTORYCH WIELU TO SAMO ROBI TYLKO NIE LEGALNIE DO LOZKA NIKT NIE ZAGLADA.Kazdy z nas majacy rodzine dzieci nie ma moralnego prawa zabraniac innym ludziom zyc tak aby byli szczesliwi
      • ppkin11 Re: Wstyd, obywatele 13.06.11, 11:25
        anna22290 napisała:

> Polska bardzo wolno swoja mentalnoscia dolacza do zachodnich panst EU TERAZ TO
        > JEST CHYBA PIERWSZE POKOENIE KTORE FAKTYCZNIE JAWNIE STYKA SIE Z TYM TEMATEM KA
        > CZYNSKI ;PIS I CALA MASA PRZERAZLIWEJ CIEMNOTY JAK NA DZISIEJSZE CZASY PRZECIEZ
        > UWAZAJA ZE TO CHOROBA ;FANABERJE NAROD POLSKI JEST JESZCZE W TYLE KAZDY CZLOWI
        > EK MA PRAWO ZYC W PRYWANYM ZYCIU JAK CHCE I ZADNEJ GLUPIEJ BABIE STUKAJACEJ SIE
        > W CZOLO /SZKODE ZE NIE MOCNIEJ MOZE MOZG BY ZACZOL PRACOWAC/ CZY KSIEZOM KTORY
        > CH WIELU TO SAMO ROBI TYLKO NIE LEGALNIE DO LOZKA NIKT NIE ZAGLADA.Kazdy z nas
        > majacy rodzine dzieci nie ma moralnego prawa zabraniac innym ludziom zyc tak ab
        > y byli szczesliwi
        Każdy żyje jak chce, zgoda, ale i każdy ma prawo myśleć na każdy temat jak chce.
        "Kazdy z nas
        > majacy rodzine dzieci nie ma moralnego prawa zabraniac innym ludziom zyc tak ab
        > y byli szczesliwi" Pewnie, brawo! ale nikt też nie ma prawa wymagać, by szanowało się coś, co jest nienormalne i niemoralne. I nikogo nie powinno obchodzić, co kto i z kim robi w łóżku, ale skoro sam z tym łóżkiem wychodzi na ulicę, to niech ma świadomość, że do tego łóżka ktoś mu napluje
    • joseph.007 Wstyd, obywatele 13.06.11, 08:51
      No i niestety po raz kolejny okazuje się, że ciemne społeczeństwo zawiodło red. Pacewicza i ewidentnie nie dorosło do poziomu umysłowo-moralnego swoich elit. Teraz Polacy będą musieli długo pracować nad tym, żeby odzyskać utracone zaufanie działaczy Kampanii Przeciw Homofobii, modląc się do świeckiego Boga żeby ci drudzy w ogóle dali Polsce drugą szansę zrehabilitowania się za dotychczasowy pozbawiony wystarczającego entuzjazmu sposób myślenia o gejach, a nie np. wybrali sobie całkiem nowy naród, bardziej odpowiadający ich oczekiwaniom ;)

Gtw. ciekawi mnie, czy na owej stutysięcznej paradzie w Tel-Awiwie defilowały również delegacje arabskich gejów ze Strefy Gazy.
    • kakule Wstyd, obywatele 13.06.11, 09:00
      Panie Pacewicz bredzisz pan ,jak pisior .Ja mam się wstydzić ,że mam inny pogląd na seksualność człowieka niż pan.Lobby homoseksualne jest jedynym depozytariuszem prawdy o człowieczeństwie ?Toż to żywcem wyjęte z języka Kaczyńskiego. Wstyd mi ,że zastępca redaktora naczelnego mojej gazety pisze takim językiem.Gdzie tolerancja dla inaczej myślących.To jest przeginanie pały w drugą stronę.Jeśli tekst miał być kontestacyjny to nie udał sięj est raczej irytujący i mierzi . Jak ich tak mało przyszło na swój heppening to sami sobie winni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka