Dodaj do ulubionych

Psychiatra: Prezes PiS może brać udział w procesie

24.06.11, 18:53
panie psychiatra, czy przecietny Polak ( wg rozkladu normalnego to ponad 90%) moze zachowywac sie tak jak kaczynski i co powiedzialby swiat o polakach oraz jak by wygladalo panstwo Polskie gdybysmy sie tak zachowywali !!!
Obserwuj wątek
    • pelikan1969 Re: m1r4640 24.06.11, 19:10
      Może. On po prostu wyznaje zasade "cel uświęca środki" natomiast z tym 90 % Polaków to bym nie przesadzał , a moje wątpliwości biorą sie np z treści niektórych publikowanych tu wpisów tzw "forumowiczów" , ilości zatrzymanych pijanych kierowców w ciągu miesiąca ilości osób twierdzących że Kaczyńskiego niesprawiedliwie potraktowano kierując na te badania choć on sam sobie na to zapracował.
      • joachim_brudnopisdzinski Czyli gnida szkodzi Polsce z pełną swiadomością. 25.06.11, 13:42
        • nadpis panie psychiatra, idź pan do psychiatry 26.06.11, 08:21
          tak bez badania psychiatra wie że jest normalny? " ....[bym] przeprosił, że muszę go zbadać, i napisał, że jest zdolny do uczestnictwa w procesie..."

a ja bez badania kaczynskiego wiem że kaczynski jest psychicznie chory
          • piotr228 ...ale nie może brać udziału w rządzeniu 26.06.11, 09:52
            Dość szkód narobił!!!
            • joachim_brudnopisdzinski Kaczyński z pewnością może iść do więzienia. 26.06.11, 11:15
            • eti.gda Re: ...ale nie może brać udziału w rządzeniu 26.06.11, 11:35
              piotr228 napisał:

> Dość szkód narobił!!!

Dlatego musi wygrać wybory i przejąć władzę. Inaczej może źle skończyć.
              "Narobiliśmy już tyle zła, że teraz musimy już tylko zwyciężyć"(Adolf Hitler)
          • sharktank Re: panie psychiatra, idź pan do psychiatry 26.06.11, 10:27
            A ja bez badania wiem, że jesteś idiota i co?
        • nadpis psychiatra, idź pan do psychiatry 26.06.11, 08:22
          tak bez badania psychiatra wie że jest normalny? " ....[bym] przeprosił, że muszę go zbadać, i napisał, że jest zdolny do uczestnictwa w procesie..."

a ja bez badania kaczynskiego wiem że kaczynski jest psychicznie chory
      • klara551 Re: m1r4640 25.06.11, 13:48
        No i jeszcze jedno pytanie do pana psychiatry-ilu badanych na zlecenie sądu najpierw przeprosił za to,że musi ich jako psychiatra zbadać. I jak można bez badania/to po kigo grzyba jest potrzebne/ określić zdolność człowieka do funkcjonowania w społeczeństwie.
        • olias Re: m1r4640 25.06.11, 14:30
          a Tusek był badany? wolalbym by tuska zbadali, bo ten dopiero szkody może narobić. Np. 700 mld zł długu zewnetrznego
          • framberg Czyli Jarkacz nie jest świrem 25.06.11, 14:41
            Po prostu tak się zachowuje i tak wygląda ale na prawdę jest zdrowy.
            • tarura ... i może odpowiadać w procesie przed 25.06.11, 16:35
              Trybunałem Stanu za spowodowanie śmierci Prezydenta RP
              • kadruaw znalezione 25.06.11, 17:56
                niezalezna.pl/11737-czy-osica-i-balawajder-leczyli-sie-psychiatrycznie
                • maaac Re: znalezione 25.06.11, 20:23
                  Już się dowiedziałem od niezbyt zorientowanego obrońcy Prezesa, że autorzy tej notatki kłamali.
                  Niestety dialog się toczył pod artykułem w tym nowym gazecianym "wynalazku" więc ślad po nim zaginął w odmętach sieci.
                  • exy a gdzie protest Polskiego Towarzystwa Psychiatrycz 25.06.11, 21:31
                    a gdzie protest Polskiego Towarzystwa Psychiatrycznego, że uzywa sie psychiatrii w celach politycznych...
                    • exy czy sędzia J. jest poczytalny???? 25.06.11, 21:32
                      • refleksyjny Lekarz - Łapówkarz. Diagnoza bez badania. 26.06.11, 08:21
      • eti.gda Re: m1r4640 26.06.11, 10:47
        pelikan1969 napisał:

> Może. On po prostu wyznaje zasade "cel uświęca środki" natomiast z tym 90 % Po
        > laków to bym nie przesadzał , a moje wątpliwości biorą sie np z treści niektór
        > ych publikowanych tu wpisów tzw "forumowiczów" , ilości zatrzymanych pijanych k
        > ierowców w ciągu miesiąca ilości osób twierdzących że Kaczyńskiego niesprawiedl
        > iwie potraktowano kierując na te badania choć on sam sobie na to zapracował.

"Obłęd u jednostki - to wyjątek; u grup, społeczeństw i narodów - to reguła"(F. Nietzsche)
    • trajkotek Psychiatra: teraz kolej na innych 24.06.11, 20:38

wrzawa w GW nt. zdrowia psychicznego prezesa to żałosna farsa, żałosna i żenująca ...
      Wiemy, na co jest chory
      • strikemaster Re: Psychiatra: teraz kolej na innych 24.06.11, 21:05
        Ależ KAczyński wykazuje objawy, nie moze być to wiec schizofrenia bezobjawowa.
        • refleksyjny Taka diagnoza bez badania? Kolejny PiSdzielec? 24.06.11, 22:17
          Chyba ze za łapówę!
          • lukilukk Re: Taka diagnoza bez badania? Kolejny PiSdzielec 25.06.11, 06:59
            Badanie jest zasadne bo nadal nie wiadomo jakie leki brał Jarosław.

Te silne jak zeznawał w prokuraturze
            www.se.pl/wydarzenia/kraj/jarosaw-kaczynski-w-smolensku-byem-na-silnych-leka_153683.html
            Czy może jednak łagodne czego dowodzi Adam Hofman z PiS publikując oficjalne oświadczenie receptę
            www.tvn24.pl/0,1708148,0,1,jaroslaw-kaczynski-bral-lagodne-leki-uspokajajace,wiadomosc.html
            Buahahahaha

Banda kłamców, jeden lepszy od drugiego
            • maaac Re: Taka diagnoza bez badania? Kolejny PiSdzielec 25.06.11, 10:30
              Kaczyński złapany wreszcie na tym, że musi się przyznać, że kłamał.

Hłe hłe hłe tyle czasu mu się udwało.
        • szeregowy_agent Wiemy, jak rodził się antysemityzm 25.06.11, 13:28
          Obserwując nagonkę na Kaczyńskiego i PiS - wiemy, jak rodził się antysemityzm. Mechanizmy są te same. A motłoch nawet nie zauważa, że jest manipulowany!
          • maaac Re: Wiemy, jak rodził się antysemityzm 25.06.11, 13:33
            Czyli żydzi demonstrowali przed Reichstagiem? Główny Rabin Niemiec oświadczał że jest złodziejem, tak jak Kaczyński oświadczył, że nie odpowiada za swoje czyny?

Naprawdę kierowanie tych samych zarzutów co się kieruje wobec PiSu względem ich opozycji jest śmieszne. Brak faktów by te tezy potwierdzać.

I jeszcze jedno. Kiedy zrozumiecie, że PiS NIE jest i nigdy NIE był jedyną opozycją w Polsce.
            • gownos Poczytaj a ze zdziwienia otworza ci sie wszystkie 26.06.11, 01:02
              Betreff: Unbedingt sehen und weiter leiten

www.youtube.com/watch?v=jw35QwKuHtc
              www.youtube.com/watch?v=W1mkHaf1l40&feature=related
              • maaac Kłamstwo za kłamstwem? 26.06.11, 02:07
                Z jednym kłamstwem nie wyszło to serwujesz kolejne?

Co do pana Ratha:
                Tekst z sieci autorstwa lukaszet
                >>>Ten facet to zwykły kłamca i szarlatan. Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o to, o co zawsze... o pieniądze. Facet handluje różnego rodzaju mieszankami ziołowymi, minerałami etc. Argumentuje on, że są one w stanie wyleczyć, lub zahamować rozwój wielu poważnych chorób. Kilka lat temu głośno było gdy nasz bohater w Afryce próbował leczyć tzw. "medycyną naturalną" ludzi zarażonych wirusem HIV. Zachęcał on również osoby będące w programie terapii antyretrowirusowej do rezygnacji z niej. "Lekarstwa" dra Ratha można kupić również w internecie. Leki te nie zostały oczywiście przebadane przez nikogo na swoją skuteczność i bezpieczeństwo.

Dlaczego nasz bohater tak skacze po UE...? Ano dlatego, że od przyszłego roku ma wejść prawo utrudniające działalność tego typu znachorom. Wszystkie zioła, mieszanki etc. sprzedawane przez nich będą nadal legalne, zabronione będą jednak praktyki sugerujące, że środki te są w stanie wyleczyć. Skończą się czasy szamanów leczących bliżej nieokreślonym "czymś".

Facet mówi o jakimś kartelu firm farmaceutycznych, co jest oczywiście wielką bzdurą, bo nic takiego nie istnieje. Na świecie istnieje kilka gigantów farmaceutycznych, które NIEWYOBRAŻALNIE konkurują między sobą. Jest o co walczyć. Kto pierwszy wynajdzie skuteczny lek AIDS i inne nieuleczalne dotąd choroby, ten zgarnie cały rynek na najbliższe 20-25 lat. Tyle właśnie trwa okres patentowy. Dopiero po upływie tego okresu inne firmy farmaceutyczne będą mogą rozpocząć produkcję tego samego leku. Czy w takich warunkach jest możliwe istnienie jakiegoś kartelu?

Jeśli chodzi o IG Farben. Gospodarka każdego kraju w stanie wojny produkuje na potrzeby wojska. Przemysł farmaceutyczny był wykorzystywany w zbrodniczych celach, bo zbrodnicza była wizja Hitlera. Nie odwracajmy kota ogonem!!!<<<
                www.wykop.pl/link/122641/traktat-lizbonski-iii-wojna-swiatowa-pl/
          • klara551 Re: Wiemy, jak rodził się antysemityzm 25.06.11, 13:44
            Nagonka na Kaczyńskiego? Toż on sam robi nagonkę na wszystkich co nie są z nim. Antysemityzm i Kaczyński? Co masz na myśli? Kaczyński jest antysemitą,czy antysemici go atakują? A motłoch to kto? Kaczyński ,czy 80 procent Polaków? Szeregowy agencie Kaczyńskiego zastanów się kogo obrażasz i co piszesz.
          • zgryzliwy1 Re: Wiemy, jak rodził się antysemityzm 25.06.11, 13:59
            szeregowy_agent napisała:

> Obserwując nagonkę na Kaczyńskiego i PiS - wiemy, jak rodził się antysemityzm.
            > Mechanizmy są te same.

albo jestes tak glupi, ze nie wiesz co to antysemityzm, albo chciales powiedziec ze Kaczynski i caly PIS to .....zydzi !!!

uuuhahahahaha
      • a.k.traper To nie wrzawa tylko informacja medialnie nośna 25.06.11, 13:18
        Polityk musi być takim "okur...ńcem gruboskórnym", tym bardziej gdy mówi od rzeczy.
        Nie tylko prezes tak postępuje ale tu akurat jest sprawa procesowa i nie nam się mieszać do werdyktów i zaleceń, nie jest to żadna sprawa polityczna ani agresywna kampania, w ten spsosób można nic nie zyskać a scementować elektorat prezesa.
        Mam swoje zdanie na temat niektórych polityków i wcale mnie nie interesuje co o nich piszą w gazetach czy na forum internetowym, wyrażam je w wyborach, pamiętam natomiast jak próbowano niektórych zdyskredytować w PRL-u, w tym przypadku gra rozgrywa się między "swoimi" ludźmi, miej do nich pretensje za infantylne zachowania a nie do mediów dla których kazdy temat jest źródłem informacji a nośny większych dochodów.
    • 6.smiech Psychiatra: Prezes PiS może brać udział w procesie 24.06.11, 21:00
      Gdyby reszta swiata, lub chocby Europy wiedziala co to Polska i klamczynski to Polska
      stalaby sie czyms wartym do odwiedzania, cos w rodzaju Disneylandu. Ten idiota przebija
      wszystko. Mam nadzieje ze jego obronca jest rogalska papuga. Jesli tak to czeka nas
      wesole lato w kabarecie pod przeproszkowana kaczka.
      • santoallora Re: Psychiatra: Prezes PiS może brać udział w pro 24.06.11, 21:19
        "Ewa Siedlecka: Jak pan ocenia decyzję sądu o posłaniu Jarosława Kaczyńskiego na badania psychiatryczne w procesie, który z oskarżenia prywatnego wytoczył mu były minister spraw wewnętrznych w jego rządzie Janusz Kaczmarek? Czy to, że człowiek rok temu brał leki, może uzasadnić podejrzenie, że teraz nie jest w stanie uczestniczyć w procesie?"

Zaczyna tu pachnieć magią i kołtuństwem. Pojawia się jakieś dziwne uprzedzenie do ludzi, którzy brali jakiekolwiek leki, jakby leki były jakąś dżumą, powodującą choroby psychiczne u ludzi.
        • inkwizytorstarszy Re: Psychiatra: Prezes PiS może brać udział w pro 25.06.11, 04:01
          Oczywiscie że należy uważać na ludzi biorących leki psychotropowe oraz mające wpływ na ich stan psychiczny. Nie radzę wsiadać z takim lekomanem do windy!
          Osoby zdrowe nie biorą leków, a na chore należy uważać...!
          Czy to takie trudne do zrozumienia???
    • 1sz-truten Psychiatra: Prezes PiS może brać udział w procesie 24.06.11, 21:00
      pan prezes nie powinien byc juz prezesem ani psychiatra
      bo publicznie oswiadczyl ze wystawilby zaswiadczenie
      a kwestie badania zostawil w domysle
      tak wiec ma gleboko zalecenia sadu
      • jwojnar Niezbyt biegły ten biegły 25.06.11, 16:09
        - Gdybym to ja miał być biegłym w tej sprawie, to przyjąłbym pana Kaczyńskiego, przeprosił, że muszę go zbadać, i napisał, że jest zdolny do uczestnictwa w procesie.

Gdybym to ja był prezesem sądu skreśliłbym biegłego z listy biegłych. Taka wypowiedź dla mediów jeszcze przed badaniem, w dodatku w wykonaniu prezesa Polskiego Stowarzyszenia Psychiatrów Sądowych świadczy o poziomie nie tylko prezesa (psychiatry), ale całego towarzystwa, które reprezentuje.
        • domektomek Re: Niezbyt biegły ten biegły 25.06.11, 19:52
          Tylko że ty nie jesteś prezesem sądu. Do tej funkcji trochę ci brakuje. Natomiast sąd podjął decyzję o badaniach psychiatrycznych Kaczyńskiego na podstawie artykułów w Gazecie, które w większości są pomówieniami . A nie na podstawie wypowiedzi czy zachowań pana prezesa w sądzie. I samo to jest już skandalem.
          • luni8 Re: Niezbyt biegły ten biegły 26.06.11, 07:32
            > st sąd podjął decyzję o badaniach psychiatrycznych Kaczyńskiego na podstawie ar
            > tykułów w Gazecie, które w większości są pomówieniami .

Bardziej niż artykuły w gazecie zdyskredytowały go jego własne wypowiedzi,
          • zbig1113 Re: Niezbyt biegły ten biegły 26.06.11, 10:19
            Cytowanie Kaczyńskiego jest równoznaczne z jego pomawianiem...? Naprawdę ciekawe.

A przy okazji, ile procesów o pomówienie wygrał Kaczyński?
    • antropoid Psychiatra: Prezes PiS może brać udział w procesie 24.06.11, 21:02
      "Psychiatra: Prezes PiS może brać udział w procesie"
      -----------------
      Pewnie, że może. Paranoja nie zmienia faktu, że zniesławia ludzi i pcha się po trupach do władzy z absolutną premedytacją.
    • strikemaster Re: Psychiatra: Prezes PiS może brać udział w pro 24.06.11, 21:03
      > panie psychiatra, czy przecietny Polak ( wg rozkladu normalnego to ponad 90%) m
      > oze zachowywac sie tak jak kaczynski i co powiedzialby swiat o polakach oraz ja
      > k by wygladalo panstwo Polskie gdybysmy sie tak zachowywali !!!

Gdyby tak to kwalifikować, to wszyscy seryjni mordercy uniknęliby odpowiedzialności, bo zachowują się zdecydowanie inaczej niż 90% społeczeństwa.
    • cezaratko Re: Psychiatra: Prezes PiS może brać udział w pro 24.06.11, 21:04

m1r4640 napisał:

> panie psychiatra, czy przecietny Polak ( wg rozkladu normalnego to ponad 90%) m
      > oze zachowywac sie tak jak kaczynski i co powiedzialby swiat o polakach oraz ja
      > k by wygladalo panstwo Polskie gdybysmy sie tak zachowywali !!!

Pierwsze Kaczynski pisze sie duza litera ,a po drugie zastanow sie "K" co Ty reprezentujesz
      bo narazie to jestes przykladem tej nedznej reprezentacji zagranicznej prymitywie.
      • m1r4640 Re: Psychiatra: Prezes PiS może brać udział w pro 25.06.11, 07:22
        na duze k trzeba zasluzyc!
        • szeregowy_agent Re: Psychiatra: Prezes PiS może brać udział w pro 25.06.11, 11:32
          Jesteś zwyczajnie niechlujem lub nieukiem: Kaczyński - małe k, polskie - duże P.
          • m1r4640 Re: Psychiatra: Prezes PiS może brać udział w pro 25.06.11, 13:38
            pisdzielskie mniemanie !
            • zbig1113 Re: Psychiatra: Prezes PiS może brać udział w pro 26.06.11, 10:21
              Nie Złotko, to jest ortografia....
              • m1r4640 Re: Psychiatra: Prezes PiS może brać udział w pro 26.06.11, 13:04
                idz z tym tekstem na pedalskie forum!
                • zbig1113 Re: Psychiatra: Prezes PiS może brać udział w pro 26.06.11, 14:11
                  Dziękuję, nie skorzystam. Spróbuj z kimś, kto podziela Twoje zainteresowania.
                  • m1r4640 Re: Psychiatra: Prezes PiS może brać udział w pro 26.06.11, 16:59
                    PiSze do mnie Złotko, uwaza sie za lepszego, jest zaklamany, czuje sie przesladowany, udaje wyksztalconego, obytego, oucza mnie i chce mnie przekonac do swojego swiatopogladu i wartosci - jak nic urawl sie z pedalskiego forum!
                    • zbig1113 Re: Psychiatra: Prezes PiS może brać udział w pro 26.06.11, 18:31
                      Owszem, uważam się za lepszego....z ortografii. Jeżeli ta jest światopoglądem, to masz rację próbuję Cię do niej przekonać. Prawdopodobnie więc twoja nauczycielka od polskiego też się urwała z pedalskiego forum.
                      A tak na marginesie, musisz często zaglądać na takie (pedalskie) fora... Zresztą, twoja sprawa z kim się zabawiasz.
                      • artur737 Re: Psychiatra: Prezes PiS może brać udział w pro 26.06.11, 19:15
                        To ze Kaczynski cierpi na paranoje jest zauwazalne golym okiem. Zreszta paranoicy calkiem nierzadko znajduja sobie grono wyznawcow. Pan Kaczynski robi to na wieksza skale, bo kiedy zachorowal na paranoje byl juz calkiem znany w Polsce.

Obawiam sie jednak, ze lekarz przydzielony do zbadania prezesa wystraszy sie swojej roli i dla swietego spokoju napisze, ze prezes normalny, choc rzeczywistosc moze byc inna.

Potem wszystko moze pojsc na jeszcze gorsze, bo prezes bedzie w telewizji mowil kompletne banialuki, a jednoczesnie wymachiwal zaswiadczeniem, ze jest normalny.
                        • zbig1113 Re: Psychiatra: Prezes PiS może brać udział w pro 26.06.11, 20:42
                          Jeżeli lekarz stwierdzi pełną poczytalność, to Kaczyński dostanie po tyłku w sądzie; jeżeli zaś, lekarz stwierdzi, że pacjent odbiega od norm i nie może stawać przed sądem, będzie to oznaczać śmierć polityczną prezesa. Tak czy inaczej, sytuacja pana Jarosława nie jest komfortowa, ale sam ją sobie zgotował.
                      • m1r4640 Re: Psychiatra: Prezes PiS może brać udział w pro 26.06.11, 19:45
                        Nie odwracaj kota ogonem dewiancie i roj sobie dalej, ze jestes lepszy. Nie przeszkadza mi to, bo to taka wasza pisdowata natura. Wracajac do Zlotka zaden normalny chlop nie powie/napisze do drugiego mezczyzny Zlotko, chyba ze jest dewiantem. Gdybys na ulicy tak do mnie sie odezwal to dalbym ci po mordzie. A tu zamiast po mordzie masz odpowiedz!
                        • zbig1113 Re: Psychiatra: Prezes PiS może brać udział w pro 26.06.11, 20:35
                          Wybacz chłopcze, ale po nicku trudno poznać coś za jeden. Zaś za nazywanie mnie dewiantem i wysyłanie na "pedalskie forum" też byś został przekopany wzdłuż jakiejś ulicy.
                          To wszystko nie zmienia jednak faktu, że nie masz żadnych argumentów do dyskusji, ani pojęcia o ortografii. Więc, zamiast pyskować, spadaj pouczyć się słownika - Złotko*

* użyte z premedytacją, żeby Cię wk..wić. Musiałem dodać to wyjaśnienie, bo o ironii też nie masz pojęcia.
      • zgryzliwy1 Re: Psychiatra: Prezes PiS może brać udział w pro 26.06.11, 01:48
        cezaratko napisał:

> Pierwsze Kaczynski pisze sie duza litera ,a po drugie zastanow sie "K" co Ty
        > reprezentujesz
        > bo narazie to jestes przykladem tej nedznej reprezentacji zagranicznej prymitywie.

piłeś, nie pisz

• eti.gda Re: Psychiatra: Prezes PiS może brać udział w pro 26.06.11, 11:28
          zgryzliwy1 napisał:

> cezaratko napisał:
          >
          > > Pierwsze Kaczynski pisze sie duza litera ,a po drugie zastanow sie "K" c
          > o Ty
          > > reprezentujesz
          > > bo narazie to jestes przykladem tej nedznej reprezentacji zagranicznej pr
          > ymitywie.
          >
          > piłeś, nie pisz

Nie piłeś - wypij!
    • kurelski Psychiatra: Prezes PiS może brać udział w procesie 24.06.11, 21:12
      A moze by GW wyslac do ginekologa jak stwierdzi raka w glowie to moze w sadzie dalej takie glupoty klepac komuchy ,oszolomy Dupowate i inne takie bredezic nigdy nie prtzestana wszak jest to polityka sympatii i milosci w klasycznym uscisku .....Michnika.
      • zbig1113 Re: Psychiatra: Prezes PiS może brać udział w pro 26.06.11, 10:24
        Mógłbyś to napisać jeszcze raz? Tylko w jakimś, znanym ludzkości, języku.
    • kadykianus Ewa + Jarek = WNM :) 24.06.11, 21:13
      Ewa Siedlecka ma jakąś obsesję, czy co?
      Na miejscu sędziego też bym wysłał Kaczynskiego do psychiatry.
      Poniżenie znanego polityka? Co za bzdety.
    • santoallora Re: Psychiatra: Prezes PiS może brać udział w pro 24.06.11, 21:14
      Przeciętny Polak nie jest znanym politykiem, który wypowiada się często publicznie
      i którego wszystkie wypowiedzi mozna mu łatwo przypisać.

Ale "przeciętny Polak" lubi sobie popisać na internecie.
      Ciekawe co by było, gdyby tak okazało się co ten i ów "przeciętny Polak" wypisywał.

Wtedy można by ustalić czy to co pan prezes wygaduje aż tak bardzo różni się
      od tego co "przeciętny Polak" wypisuje.

• ubiquitousghost88 Psychiatra: Przepraszam, ale Pan jesteś wariat... 24.06.11, 21:21
    • terleo Psychiatra: Prezes PiS może brać udział w procesie 24.06.11, 21:22
      Nie badał, nie zna wyników badań, ale uważa, że Jarosław K. jest zdolny do uczestnictwa w procesie. Pan Doktor nie ma na myśli PROCESU SPOŁECZNO-POLITYCZNEGO, zakłócanego przez - nie zawsze - niepoczytalnego Prezesa. Czy człowiekowi, zdrowemu na umyśle, wpadłby taki pomysł, by ograbić spółdzielnie mieszkaniowe z majątku wartości ok. 20 mld zł?! Przygotowana przez pretorian pisu "ustawa" o s.m. z r. 2007 uznana została przez TK za NIEKONSTYTUCYJNĄ!! /18.12.2008 R/.
      Nie było innego dokumentu legislacyjnego, który by miał podobną siłę destrukcji podważania zaufania do państwa. No, może dekret o reformie rolnej 1944/45.
      • bogslu Re: Psychiatra: Prezes PiS może brać udział w pro 25.06.11, 20:03
        Chodzi panu o mieszkania za złotówkę, których pomysłodawczynią jest posłanka PLATFORMY OBYWATELSKIEJ PANI LIDIA STAROŃ ? :-))))
        terleo napisał:

> Nie badał, nie zna wyników badań, ale uważa, że Jarosław K. jest zdolny do u
        > czestnictwa w procesie. Pan Doktor nie ma na myśli PROCESU SPOŁECZNO-POLITYCZNE
        > GO, zakłócanego przez - nie zawsze - niepoczytalnego Prezesa. Czy człowiekowi,
        > zdrowemu na umyśle, wpadłby taki pomysł, by ograbić spółdzielnie mieszkaniowe z
        > majątku wartości ok. 20 mld zł?! Przygotowana przez pretorian pisu "ustawa" o
        > s.m. z r. 2007 uznana została przez TK za NIEKONSTYTUCYJNĄ!! /18.12.2008 R/.
        > Nie było innego dokumentu legislacyjnego, który by miał podobną siłę destrukcji
        > podważania zaufania do państwa. No, może dekret o reformie rolnej 1944/45.

> ]
    • pzgr Re: Psychiatra: Prezes PiS może brać udział w pro 24.06.11, 21:34

no to fajnie - w cywilizacji Sz.P. psychiatra pożegnałby się z prawem do wykonywania zawodu, bo właśnie przeprowadził diagnozę bez kontaktu z pacjentem.
    • brzmski w kwestii ziołolecznictwa... słów trzydzieści 24.06.11, 21:36
      sie pytam, jak kto przed laty wciągał, zioła jakieś różne, takie trawki chyba, znaczy - leczył świadomość np., to co?!!, może, czy może nie może odpowiadać za swoje czyny, publiczne zwłaszcza
      • organmaster Re: w kwestii ziołolecznictwa... słów trzydzieści 24.06.11, 21:41
        drogi arnołdzie - wikłasz nić adriany, noo, tę, co to doprowadzić ma do celu; przecież prezes zażywał krople waleriana, rok temu, nie - "przed laty"
      • szeregowy_agent Re: w kwestii ziołolecznictwa... słów trzydzieści 25.06.11, 11:38
        Sugerujesz, aby przebadać Tuska, który publicznie przyznał się, że ćpał?
        • rlnd Re: w kwestii ziołolecznictwa... słów trzydzieści 25.06.11, 14:20
          Aha, a Kaczynski to nie cpal ? Przeciez sie publicznie z piwem pokazywal ?
          • zigzaur Re: w kwestii ziołolecznictwa... słów trzydzieści 25.06.11, 15:19
            Ludziom o słabej psychice 1 piwko bardziej zaszkodzi niż ludziom o silnej psychice dawka narkotyku.
    • aussie1inc Psychiatra: Prezes PiS może brać udział w procesie 24.06.11, 22:10

Prosze przeczytac dokladnie wypowiedz : "Gdybym ja mial byc bieglym w tej sprawie, to przyjalbym pana Kaczynskiego, przeprosil ze musze go zbadac, i napisal ze jest zdolny do uczestnictwa w procesie". Znaczy to ze pan psychatria bez badania wie, ze pan Kaczynski jest zdrowy, albo ze by zbadal, ale tylko tak na niby, bo wie, ze pan Kaczynski jest zdrowy.
      Ten pan psychatra ma prawo byc bieglym sadowym? Ciekawe...
      • polskinacjonalista Re: Psychiatra: Prezes PiS może brać udział w pro 24.06.11, 23:06
        Tak jak sąd, na podstawie powszechnie znanych faktów, podejrzewa chorobę psychiczną, tak pan Pobocha na podstawie tych samych faktów i swojej niemałej wiedzy (to jeden z najlepszych specjalistów psychiatrii sądowej w Polsce) stwierdza, że to badanie nie jest potrzebne. To jest opisane w wywiadzie ale niektórzy nie umieją czytać uważnie.
        Pobocha nie jest zwolennikiem PiSu. Jest po prostu wybitnym specjalistą i rozsądnym człowiekiem czego nie da się powiedzieć o większości autorów poniższych wpisów.
        • rigel1 Re: Psychiatra: Prezes PiS może brać udział w pro 25.06.11, 13:55
          Niestety jest tu różnica. Sąd, jak napisałeś, PODEJRZEWA, więc zalecając badania, chce to sprawdzić, aby potwierdzić lub wykluczyć. Pan doktor natomiast WIE, bez sprawdzania, i bez badania chce wystawiać zaświadczenie. Jeśli ktoś tu nie umie czytać uważnie, to chyba właśnie Ty...
          • zigzaur Re: Psychiatra: Prezes PiS może brać udział w pro 25.06.11, 15:15
            W Niemczech było takie zdarzenie: dwóch kierowców pobiło się, bo jeden chciał wyprzedzić a drugi mu utrudniał przez zajeżdżanie drogi.
            Sprawca, który wszczął bijatykę, został pozbawiony przez sąd prawa jazdy. W wyroku stwierdzono:
            "Jak wiadomo, warunkiem posiadania prawa jazdy jest dobry stan zdrowia także psychicznego. Z uwagi na jednoznaczny przebieg zdarzenia sąd uznał, że powołanie biegłego psychiatry jest zbyteczne."
        • m.godwin Re: Psychiatra: Prezes PiS może brać udział w pro 25.06.11, 14:49
          > jeden z najlepszych specjalistów psychiatrii sądowej w Polsce) stwierdza,
          > że to badanie nie jest potrzebne.

W takim razie o swoim zdaniu informuje sąd i prosi o wyznaczenie innego biegłego. A nie wystawia lewe kwity bez badań i tym samym naraża się na ewentualność oskarżenia o poświadczenie nieprawdy (lub o inne przestępstwo).

• luni8 Re: Psychiatra: Prezes PiS może brać udział w pro 26.06.11, 07:35
          Sąd podejrzewa, więc może to wyjaśnić.
          Psychiatra podejrzewa więc bez niczego chce wystawić zaświadczenie.
          To dwie różne sprawy.
    • zdziwienie.1 Psychiatra: Prezes PiS może brać udział w procesie 24.06.11, 22:13
      Sędziowie stali się u nas świętymi krowami, absolutnie bezkarnymi, które mogą wszystko, a im nic nikt nie może. Nie tylko sędziowie, prawnicy w ogóle zawłaszczyli praworządność dla siebie i wykorzystują ją jak chcą. Tak jak dziennikarze zawłaszczyli wolność słowa i zrobili z tej idei prywatny i dochodowy biznes. Oni, ich rodziny, ich dzieci, mogą wszystko, żaden sąd w Polsce nie osądzi sędziego. Nie wolno go nawet krytykować, a on może wszystko. Jest zły to wyda wyrok surowy, jest wesoły, to zwolni podsądnego, bo jest dobre panisko, nie lubi rudych, bo jego kolega jest rudy, to uwali rudego. Kierują się impulsem, płcią, zmęczeniem... no i oczywiście swoimi poglądami politycznymi. Mogą wszystko, czują to i potrafią z tego korzystać. Jak ktoś do was mówi "jestem prawnikiem" to automatycznie sugeruje, że jemu wolno wszystko. Sędzia może wysłać Kaczyńskiego na badania psychiatryczne, bo nie lubi Kaczyńskiego, nie lubi Ziobro, który chciał mu odebrac przywileje korporacyjne i nie lubi PiSu, a co, wolno mu, tak samo wolnu mu wydać wyrok jaki chce, i niech go ktoś skrytykuje - nie wolno, toż to jest podniesienie ręki na wolność sądu, a ręka podniesiona na sąd zostanie przez korporację prawniczą ucięta! Ktoś porówna wysłanie Kaczyńskiego na badania psychiatryczne z metodami stosowanymi przez komunistów. Błąd. Wtedy nadzór nad tym procederem miało państwo. Teraz metodę taką może zastosować każdy sędzia bez kontroli i bezkarnie bo ma taki nastrój i taką fantazję.
      • lingus Re: Psychiatra: Prezes PiS może brać udział w pro 26.06.11, 00:05
        Jak uczą już w szkole (przynajmniej obecnie) - wszyscy są równi wobec prawa, a niezawisłość sądu jest jednym z fundamentów demokratycznego państwa. Sędzia orzeka tak, a nie inaczej, nie dlatego, że kogoś lubi lub nie, tylko dlatego, że takie jest prawo. Każdy wyrok i każda decyzja sądu muszą być zgodne z literą prawa, spisane i uzasadnione konkretnymi paragrafami, inaczej zostaną uchylone w następnej instancji. A strony przecież też mają swoich prawników, którzy nie omieszkają wytknąć w apelacji każdego błędu, każdej nieścisłości, każdego naruszenia procedury. Rozumiem, że Tobie bliższa jest koncepcja sędziego jako reprezentanta państwa i podlegającego państwu, które mu mówi, co jest słuszne a co nie... To wskazywałoby na naleciałości spowodowane przez edukację w minionym, totalitarnym systemie - proponuję więc uzupełnić braki w wykształceniu, ta koncepcja bowiem zaczęła odchodzić w niebyt już podczas odwilży po śmierci Stalina, a ostatecznie zniknęła wraz z upadkiem komuny...
        • miroslawa_potrzeba Re: Psychiatra: Prezes PiS może brać udział w pro 26.06.11, 00:11
          To Balbinka ma klopot, gdzie sie nie obroci to z tylu dvpa, albo bedzie uznany za wariata albo po raz kolejny za klamce;-D
    • tyberium11 Psychiatra przeleciał taksówkarza... za złe park 24.06.11, 22:26
      samo skojarzenie osoby z psychiatrą w tym dzikim kraju jest obelgą. GW żeruje na najprymitywniejszych odruchach tego zapyziałego narodu.
    • euramer Psychiatra: Prezes PiS może brać udział w procesie 24.06.11, 22:40
      Tego psychiatre tez nalezaloby zbadac..... Wyrazy wspolczucia Stowarzyszeniu Psychiatrow Sadowych z powodu takiego prezesa... Dlaczego w wiekszosci przypadkow prezesi sa glupsi od swoich podwladnych?
    • cezaryk tak bez badania jako profesjonalista? 24.06.11, 23:28
      Pan Jerzy Poboda, Prezes Psychiatrów Polskich autorytatywnie i profesjonalnie wypowiada się na temat zdrowia ixińskiego na podstawie plotek, pogłosek, widzimisie i 'wrażeń medialnych'?

Panie Jerzy Poboda, czy często wystawia Pan wiążące opinie o stanie Pańskich pacjentów jedynie na podstawie plotek, pogłosek, widzimisie i 'wrażeń medialnych'?

I jeszcze jedno, czy w branży uważany jest Pan za profesjonalistę?
      • trajkotek no, przepraszam 24.06.11, 23:50
        jak mozna mówic o braku profesjonalizmu? GW ma na podorędziu tylko specjalistów, co bez badania orzekną wszystko, co konieczne ...
        nie jest może tak dobry jak Gadomski Witold przed rokiem, ale jakiś cel polityczny Gazeta (jako partia) za jego pomocą realizujke
      • f_crane Też mnie to zaskoczyło 25.06.11, 13:12
        przecież taką wypowiedzią ten gość się dyskredytuje i ośmiesza swoją profesję... Przecież nawet, jeżeli prywatnie sądzi, że wynik badań byłby taki, a nie inny to jego ZAWODOWYM OBOWIĄZKIEM jest potraktować Nadprezesa jak zwykłego obywatela, zwykłego, potencjalnie, chorego.
        To jest szokujące, zwłaszcza, że ktoś o takich zasadach i etyce zawodowej jest szefem tego ichniejszego związku...
    • jacek_x Psychiatra: Prezes PiS może brać udział w procesie 24.06.11, 23:59
      Jak Kaczynski niedlugo zostanie premierem III RP, to ci wszyscy wazeliniarze w bialych fartuszkach bardzo szybko o nim zdanie zmienia, jak to zreszta w historii Polski juz wczesniej bywalo :-)
      • terleo Re: Psychiatra: Prezes PiS może brać udział w pro 25.06.11, 06:45
        jacek_x napisał:

> Jak Kaczynski niedlugo zostanie premierem III RP, to ci wszyscy wazeliniarze w
        > bialych fartuszkach bardzo szybko o nim zdanie zmienia, jak to zreszta w histor
        > ii Polski juz wczesniej bywalo :-)

Jarosław K. z Bratem budowali IV RP. Myśleli, że TO pójdzie tak łatwo jak z Księżycem. . . , ale Ziemia stawia POważne opory. Mocno Im namieszał Trybunał Konstytucyjny, bo 18.12.2008 w Orzeczeniu wykazał, że NIE ROZUMIEJĄ KONSTYTUCJI III RP. Lech K. już tłumaczył się przed Najwyższm Sędzią. Jarosława K. czeka Trybunał Stanu.
    • wenzel2 przeprosmy wszyscy Pana Prezesa raz jeszcze... 25.06.11, 00:20
      ...za to przed sądem jest traktowany jak każdy inny obywatel. To niedopuszczalne i karygodne. by tak pomiatać Wielkim Człowiekiem, Geniuszem Karpat i Bałtyku.
    • white_lake dość roztkliwiania się nad kanalią! 25.06.11, 01:10
      w kółko tylko poniży i poniży
      a nawet jeśli, to co z tego?
      to tylko jemu wolno poniżać innych, kogo mu się podoba?
      przestańcie się już tak użalać nad tą kupą g.., nie wiem, czy to naiwność, głupota czy idealizm - w każdym razie nie na miejscu to
      niech lepiej pani Siedlecka łka w domu nad dolą biednego Jarosława, jeśli to ją tak dręczy, i przestanie męczyć ten temat w GW
      fuu, co za niesmak, wręcz ABSMAK
      • szeregowy_agent Re: dość roztkliwiania się nad kanalią! 25.06.11, 11:45
        Mój ty bohaterze! Jak byś napisał kanalia o Tusku, to ekipa Sikorskiego o 6 rano waliłaby kolbami w twoje drzwi. A może użyłeś tego słowa, bo często tak zwracają się do ciebie, kanalio?
        ---
        Zakupy przez Internet
        • simonh Re: dość roztkliwiania się nad kanalią! 25.06.11, 13:23
          Problem w tym piuarze, ze Tusk nie jest kanalią o czym doskonale wiesz, mimo że opluwacie go nieustannie, natomiast z malutkim wodzusiem jest ewidentnie coś nie tak, bo jego bełkot o Gierku czy Oleksym w czasie kampanii jest tego najlepszym dowodem. Natomiast to jak oczerniał publicznie Niesiolowskiego (sam tchórz trzęsący portkami i robiący w gacie ze strachu pod mamusiną spódnicą w willi na Żoliborzu)) to już upowaznie do nazwania takiego osobnika jak zrobil to poprzednik
          • szeregowy_agent Re: dość roztkliwiania się nad kanalią! 25.06.11, 13:33
            Gdy Niesiołowski otwiera paszczękę, to tak jakby otworzyć najbrudniejszy śmierdzący kibel. A "dokonania" są prawdę mówiąc żałosne.
        • lamerka Biedni niedoszli meczennicy:) 25.06.11, 16:58
          Och, jak sie Wam pisiory marzy martyrologia! Wciaz podejmujecie proby sprowokowania obecnej wladzy, a oni nawet palka nie chca Was tknac, w mysl bardzo madrej zasady;)
        • eti.gda Re: dość roztkliwiania się nad kanalią! 26.06.11, 11:00
          szeregowy_agent napisała:

> Mój ty bohaterze! Jak byś napisał kanalia o Tusku, to ekipa Sikorskiego o 6 ran
          > o waliłaby kolbami w twoje drzwi. A może użyłeś tego słowa, bo często tak zwrac
          > ają się do ciebie, kanalio?

Przesadzasz. Niektórzy na różnych forach używają ostrzejszych i bardziej wulgarnych słów w stosunku do Tuska i jego ekipy i nikt ich jakoś nie zamyka. A może zbierają "materiał" i w odpowiednim czasie uderzą?
    • madziapl1 Psychiatra: Prezes PiS może brać udział w procesie 25.06.11, 06:21
      Tego psychiatre nalezy dokladnie zbadac czy on nie jest jeszcze WIEKSZYM WARIATEM NIZ BYLY pan premier.
    • m1r4640 Psychiatra: Prezes PiS może brać udział w procesie 25.06.11, 07:16
      modle sie o to, aby nie skazali go na lobotomie bo wtedy .....!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka