Dodaj do ulubionych

Sakiewicz: zróbmy dziennik. Potrzebuję 100 mln ...

05.07.11, 14:11
No, chociaż tym razem prawaki nie próbują zakosić publicznych pieniędzy na swoje geszefty. To już jakiś postęp.
Obserwuj wątek
    • koham.mihnika.copyright panie Srakiewicz, niech panu ojdyr pozyczy 05.07.11, 14:22
      na jakis uczciwy katolicki procent (50%), w udziale w przedsiewzieciu.
      • madrediez na bilet do wolnej Polski 05.07.11, 15:51
        Wolnej od rozumu.
        • jarkacz_ty_popierdolona_idioto Widać tu ten rydzykowy szlif:-D 05.07.11, 19:27
          • nsdap-is Mam i nazwę: Voelkischer Beobachter... 05.07.11, 19:32
            • pisowski_lud_wszystko_kupi Biznesplan podpowiedział im Kurski: 05.07.11, 19:34
              • jarek_bez_proszkow Chciałbym żeby im ktoś pożyczył te 100 mln.Umoczyć 05.07.11, 19:38
                taką kaskę...
                • jebac_kartofla_smiechem Wałęsa ci obiecał 100 mln, Sakowiczu... 05.07.11, 21:56
                  • ruch_pomnikow_smolenskich Sakowicz, weźmiesz Prudy za Oszmianą! - Dziękuję, 05.07.11, 21:58
                    mości książę...- Nic to! Starczy ci na gazetę.
                    • drojb Re: Świetny sposób promocji "GP"! 05.07.11, 23:06
                      Teraz każdy, kto kupi egzemplarz tego szmatławca - to patriota, prawdziwy, genetyczny. I co tam dziennik, skoro Sakiewicz zarobi milionik?
                      PS. Już widzę, jak z patriotyzmu zatrudnia tych wszystkich "ja wszystkowiem"Gmyzów, opłaca im ubezpieczenie i składkę zdrowotną!
                      A oni z wdzięczności będą pisali "To wina Tuska, to winna Tuska, to wina Tuska" - jak wzbogaci się treść i myśl prawicowa!
        • 2lkad1 Re: na bilet do wolnej Polski 06.07.11, 08:01
          Ten Sakiewicz to w kłamaniu umiaru nie ma. Wiem, że to taki prrrawicowy wymóg, ale bez przesady. Jak 49% Rzepy należało do Skarbu Państwa i mimo to różne Ziemkiewicze mogły sobie tam do woli pluć i puszczać nosem bańki na rząd to OK. Jak sprzedają te udziały chętnemu, to:
          ... "Rzeczpospolita" będzie umierała powoli. Rządzącym nie opłaci się otwarty konflikt z redakcją, w której są zarówno zwolennicy PiS, PJN, jak i nierzadko PO. Chodzi o to, by wyciszyć ich na wybory i skanalizować ewentualnie pojawiające się nieodpowiedzialne wypowiedzi krytyków...".
      • paputekonly Może drGrzybbels nie przeputał stoczniowej kasy? 05.07.11, 18:10
        .. może Watykan zostawił mu co nieco..?

"Partia jest szaleństwem wielu, dla korzyści nielicznych"
        "Party is the madness of many, for the gain of a few."
        Jonathan Swift
    • cul-de-sac Sakiewicz: zróbmy dziennik. Potrzebuję 100 mln ... 05.07.11, 14:31
      Nastepny ogarniety mania spisku.
      • wolnemiastoursynow Spisku? 06.07.11, 08:26
        W tym wypadku tylko i wyłącznie zysku
    • wlekawa Sakiewicz: zróbmy dziennik. Potrzebuję 100 mln ... 05.07.11, 14:31
      Czy na ten hipotetyczny dziennik będzie zbyt i czytelnicy? Poza tym jest Gazeta Polska i Nasz Dziennik. To chyba wystarczy?
      • asperamanka Re: Sakiewicz: zróbmy dziennik. Potrzebuję 100 ml 05.07.11, 16:46
        Nie rozumiesz "oczywistej oczywistości". To Kaczyńskie towarzystwo, w gruncie rzeczy, ma myślenie głęboko skażone marksizmem i narodowym socjalizmem, który im w domach rodzinnych wbijano do głów, i o którym pisali doktoraty. Oni naprawdę wierzą, że "ilość przechodzi w jakość". Są przekonani, że gdy bedą mieli sto dzienników, żeby głosić swoją "prawdę", to w końcu "wychowają nowego człowieka".

Problem jest tylko taki, że "nowy człowiek" nie chce dać się wychować, i ani "Voelkischer Beobachter", ani "Trybuny Ludu", dobrowolnie nie kupi tyle osób, żeby na tym zarobić.
      • michal.b09 Re: Sakiewicz: zróbmy dziennik. Potrzebuję 100 ml 06.07.11, 06:11
        Teraz są dwa potem będą trzy podzielą się czytelnikami i każdy będzie miał g....o.
    • m1r4640 Sakiewicz: zróbmy dziennik. Potrzebuję 100 mln ... 05.07.11, 14:35
      zegnam ozieble!
    • erte2 Sakiewicz: zróbmy dziennik. Potrzebuję 100 mln ... 05.07.11, 14:36
      Następny chętny na "składkowego" Maybacha ?
    • robmar2007 Sakiewicz: zróbmy dziennik. Potrzebuję 100 mln ... 05.07.11, 14:37
      Bardzo dobry pomysł! Ja już mam biznes-plan dla Sakiewicza i Wildsztajna:)
      Najpierw zbiórka jakiś papierów wartościowych i datków od emerytów, rencistów i słuchaczy radia maryja. Później założenie fundacji - mam nawet nazwę: lux conservatis! Nastepnie jakiś chwytliwy tytuł: "Óważam, coś tam, coś tam". No i potem lustracja dziennikarzy: kto coś napisałał w GW - na sybir, kto coś napisał "solidaryzując" się z IV rzeczpospolitą - do redakcji nowej gazetki:)))))
      • robmar2007 Re: Sakiewicz: zróbmy dziennik. Potrzebuję 100 ml 05.07.11, 14:39
        robmar2007 napisał:

> Bardzo dobry pomysł! Ja już mam biznes-plan dla Sakiewicza i Wildsztajna:)
        > Najpierw zbiórka jakiś papierów wartościowych i datków od emerytów, rencistów i
        > słuchaczy radia maryja. Później założenie fundacji - mam nawet nazwę: lux cons
        > ervatis! Nastepnie jakiś chwytliwy tytuł: "Óważam, coś tam, coś tam". No i pote
        > m lustracja dziennikarzy: kto coś napisałał w GW - na sybir, kto coś napisał "s
        > olidaryzując" się z IV rzeczpospolitą - do redakcji nowej gazetki:)))))

Aaaaa, jeszcze o jednym zapomniałem: do statutu fundacji trzeba wpisać "poszukiwanie mgieł termobarycznych"! Wtedy można dotację z BOŚ dostać!!!:))
      • bezspokoju Re: Sakiewicz: zróbmy dziennik. Potrzebuję 100 ml 05.07.11, 16:00
        Może być Lux curvencis.
      • koloratura1 Pomysł - w sumie - taki sobie 06.07.11, 08:38
        robmar2007 napisał:

> Ja już mam biznes-plan dla Sakiewicza i Wildsztajna:)
        > Najpierw zbiórka jakiś papierów wartościowych i datków od emerytów, rencistów i
        > słuchaczy radia maryja.

Niestety, w/w osobnicy, wszystko co mieli (mają) - oddali (oddają) Rydzykowi...

> Później (...)

Ciąg dalszy mi się podoba, nawet bardzo...
        Szkoda, że - z powodu jak wyżej - niewykonalny...
    • klub.ruchu.palikota Sakiewicz: Potrzebuję 100 mln ... Ja też 05.07.11, 14:55
      Po pierwsze, p. Sakiewicz explicite potwierdził, dla kogo do tej pory pracowała "Rzepa" mieniąca się gazetą Rzyczypospolitej, gazetą niemal oficjalną, państwową.
      Sakiewicz ubolewa, iż prawica traci swą gazetę, a jego Gazeta Polska to co? Czy jest jeszcze coś dalej na prawo?
      Radzimy stanąć pod kościolem i zbierać te 100 mln, bo już nigdy nie dopuścimy do tego, aby za publiczne pieniądze ktoś uprawiał swoją politykę.
      • koloratura1 Re: Sakiewicz: Potrzebuję 100 mln ... Ja też 06.07.11, 08:42
        klub.ruchu.palikota napisał:

> Sakiewicz ubolewa, iż prawica traci swą gazetę, a jego Gazeta Polska to co?

To tygodnik.
        A jemu potrzebny jest dziennik.
    • jerzyk324 Sakiewicz: zróbmy dziennik. Potrzebuję 100 mln ... 05.07.11, 14:56
      Ja też chętnie założę dziennik dla każdej opcji, która zechce mi zafundować 100 milionów złotych.
      Jeżeli jest tak bezinteresownym dziennikarzem niech wykaże trochę własnej inwencji i stworzy coś nowego, co będzie popierało , w jego pojęciu, prawicę czyli PIS. Tu bym się zastanowił bo niektóre hasła PIS brzmią jakoś lewicowo. Na chętnych w zainwestowanie czekam.
    • khnc55 nowy Rydzyk? 05.07.11, 14:56
      a Uważam rze, a Gazeta Polska, a Polska Walcząca? to nie prawicowe gazetki?

• nerwus0 Re: nowy Rydzyk? 05.07.11, 19:34
        khnc55 napisała:

> a Uważam rze, a Gazeta Polska, a Polska Walcząca? to nie prawicowe gazetki?
        >

Odpada, te i tak już cienko przędą.
    • competent W demokracji nawet zamgleni maja prawo do gazety 05.07.11, 14:57
      Rob Sakiewicz gazete.Kasa sie jakas znajdzie.Za 90 dni bedzie to ostatni bastion IV kaczej prowincji.Plus oczywiscie Gazeta Niepolska i Dziennik Moherow.Jestem nawet za tym,aby jakis maciarewiczopodobny wszedl do nowej wladzy w Komitecie RTv.Dlaczego nie.
    • boznik1 Sakiewicz: zróbmy dziennik. Potrzebuję 100 mln ... 05.07.11, 14:57
      Brawo!!! Panie Sakiewicz, zalozcie wlasne pimo, a tak lepiej to kilka pism, a jeszcze lepiej kilkanascie lub kilkadziesiat i wtedy nikt Was nie bedzie zwalnial, bedziecie sobie prawicowo W O L A K O W A C do woli. Co? w kapitalizmie nie macie pieniedzy? a to powazny blad! wiec bedziecie sobie W O L A K O W A C w domu, prywatnie na wlasny rachunek, bo dlaczego mialby ktos doplacac do waszego hobby.
    • obraza.uczuc.religijnych Re: Sakiewicz: zróbmy dziennik. Potrzebuję 100 ml 05.07.11, 14:59
      Nie pozwolimy na to, by prawica pozostała bez własnych mediów

Hmmm, to Rzepa była własnością prawicy?
    • pablobodek Sakiewicz: zróbmy dziennik. Potrzebuję 100 mln ... 05.07.11, 15:00
      Skromne potrzeby cwaniaczka !
      Oczywiście do zaspokojenia z budżetu, czyli z kieszeni podatników.
      • jwasz1952 Re: Sakiewicz: zróbmy dziennik. Potrzebuję 100 ml 05.07.11, 15:12
        Proponuję nazwę"Dziennik Gazeta Smoleńska"-organ codzienny KC PiS.
        Powodzenie murowane.
        • kotek.filemon Re: Sakiewicz: zróbmy dziennik. Potrzebuję 100 ml 05.07.11, 15:17
          > Proponuję nazwę"Dziennik Gazeta Smoleńska"-organ codzienny KC PiS.

I motto pod tytułem - "Zdradzonym o świcie"
          • koloratura1 Re: Sakiewicz: zróbmy dziennik. Potrzebuję 100 ml 06.07.11, 08:54
            kotek.filemon napisał:

> > Proponuję nazwę"Dziennik Gazeta Smoleńska"-organ codzienny KC PiS.
            >
            > I motto pod tytułem - "Zdradzonym o świcie"

Plus - malutkie zdjęcie Lesia.

Pójdzie jak świeże bułki!
            Zresztą - precedens już jest: Gazeta Wyborcza też powstała przed wyborami...
          • 2lkad1 Re: Sakiewicz: zróbmy gazetę europejską 06.07.11, 09:14
            Tytuł "Voix de Jolie-Bourg" a drobną czcionką "Głos Żoliborza".
            Nie musimy pisać po francusku. Na sam tytuł nabierze się już spora grupka jeleni, a tłumaczenie rozliczymy po cenach ekspresowych razy 100 000%.
            En avant, pardon, naprzód Tomku!
    • mrburger Re: Sakiewicz: zróbmy dziennik. Potrzebuję 100 ml 05.07.11, 15:01
      No cóż, dla mnie Sakiewicz jest mdłym mydłkiem - miałem wątpliwą przyjemność słuchać swego czasu jego "audycji" w 3 i nie pałam do niego zbytnią sympatią. No ale cóż, prawdą jest, że media publiczne (z małymi wyjątkami) są w Polsce kierowane przez rządzących, a media prywatne (z małymi wyjątkami) przez lewicę, więc coś się na prawicy zdarzyć musi. Szkoda by tylko było, żeby akurat na tym wyrósł Sakiewicz... Ale cóż marketing panie - jedni się reklamują oszołomstwem swoich przeciwników (GW) a inni zbijają kokosy na strachu staruchów (ND) oraz frustracji tych których lewicowe media zaklasyfikowały jako "oszołomów". Nie masz panie w Polsce etyki zawodowej wśród dziennikarzy, ani kultury dyskursu. No nie masz. Więc się nie zdziwię, jak się któregoś dnia rzeźnia przeniesie z łam na ulice. Sakiewicze, Pacewicze i spółka z oo.
      • koloratura1 Jezusmaria! 06.07.11, 09:01
        mrburger napisał:

> Nie masz panie w Polsce etyki zawodowej wśród dziennikarzy, ani kultury dyskursu. ...

> Więc się nie zdziwię, jak się któregoś dnia rzeźnia przeniesie z łam na ulice.
        > Sakiewicze, Pacewicze i spółka z oo.

...zaczną się nawzajem na tych ulicach wyżynać???!!!
    • kotek.filemon Re: Sakiewicz: zróbmy dziennik. Potrzebuję 100 ml 05.07.11, 15:06
      Jeśli GaPol się faktycznie tak rewelacyjnie sprzedaje, jak prawiczki donoszą, to nie powinno być dla red. Sakiewicza żadnym problemem wyciągnięcie z tyłka 100 baniek.
    • yamata Sakiewicz: zróbmy dziennik. Potrzebuję 100 mln ... 05.07.11, 15:07
      Kurde, ja też potrzebuję... Nawet nie będę taki pazerny, dajta choć milion. ;) Cel mam taki sam - czyli żaden. Przeżyję bez dotacji, ale byłbym dużo bogatszy. Ale w odróżnieniu od pana Sakiewicza jestem to w stanie przyznać uczciwie. I nie wycieram sobie gęby Rzeczpospolitą, ani interesem Polski i Polaków...

Otóż panie Sakiewicz: "Kończy się pewien rozdział w polskich mediach". I to jest prawda. Mam nadzieję że skończy się już na zawsze. Mianowicie nastąpiła ewolucja i dinozaury ponownie wymarły. A te co jeszcze żyją, ledwie mają co żreć, i raczej oddadzą na tacę, niż kupią pańską gazetę...

Redakcje oczyszczają się ze śmieci. Ludzkich sprzedajnych szmat, które za kasę napiszą wszystko - byle sensacyjnie i choćby całkiem niezgodnie z prawdą. To właśnie powoduje, że nie umiecie się znaleźć w nowej rzeczywistości. Ciągle żyjecie polityką, zamiast się przebranżowić na "Pudelka". Już to uczciwsze, bo kłamstwo i tanią sensację ma wpisane w stylistykę gatunku.

Zamiast mieć odwagę, by stwierdzić: "jest tak sobie, dużo lepiej nie będzie, a już na pewno żadnych cudów - raczej następna powódź czy susza..." Wy usiłujecie wykreować nową rzeczywistość z niczego. A raczej z własnych rojeń i pobożnych życzeń. Nawet nie własnych, a sponsora...

Tyle, że to się nie uda. Ludzie odsuwają się od polityki, bo już nią szczerze rzygają. Pozostają najbardziej zwariowane świruski, ale to nie wystarczy, by was utrzymać przy życiu. Nie wystarczyło nawet, by utrzymać w Polsce jakiś dobry polityczny kabaret, jakich za komuny było pełno. To chyba o czymś świadczy?

Cieszy mnie ostatecznie, że pan Sakiewicz nie dorósł jeszcze do internetu i pragnie wydawać się na papierze. Gówna w internecie już dosyć, wystarczy zajrzeć na forum Onetu. Było by naprawdę smutno, gdyby jeszcze i on się tam zapragnął ukryć. A tak jest szansa, że szambo wywiozą, a nie będzie nam śmierdzieć pod nosem... ;)
      Amen.
    • fedor21 Sakiewicz: zróbmy dziennik. Potrzebuję 100 mln ... 05.07.11, 15:08
      Ojciec, doktor, dyrektor ma wprawę w organizowaniu zbiórek, pomoże "junkier" i macie jak w banku. "Junkier" to nikt inny jak o. Jan Król. Jeszcze nie wrócił z USA i stąd brak jego wpisów.
    • jack.shaftoe Re: Sakiewicz: zróbmy dziennik. Potrzebuję 100 ml 05.07.11, 15:16
      Mnie zastanawia tylko jedno. Dlaczego oni wszyscy się mienią "prawicą"? W Polsce nie ma prawicy. Prawica powinna propagować wolny rynek, deregulację, leseferyzm, państwo minimum i silną ochronę praw jednostki. Niby która partia w Polsce ma taki program? PiS? PO? Bez żartów, bo nazywanie tych partii prawicowymi zakrawa na wyjątkowo nieudany dowcip. W Polsce mamy wybór pomiędzy nacjonalistyczną lewicą i internacjonalistyczną lewicą. Innych nurtów nie stwierdzono.
    • klub.ruchu.palikota Konkurs 05.07.11, 15:21
      Ogłaszamy konkurs na nazwę nowego dziennika p. Sakiewicza za 100 mln. Pierwsze zgłoszenie mamy od jwasz1952: "Dziennik Gazeta Smoleńska - Organ codzienny KC PIS". Prosimy o dalsze propozycje. A kto się zgłasza do Komisji Konkursowej?
      • nerwus0 Re: Konkurs 05.07.11, 19:38
        klub.ruchu.palikota napisał:

> Ogłaszamy konkurs na nazwę nowego dziennika p. Sakiewicza za 100 mln. Pierwsze
        > zgłoszenie mamy od jwasz1952: "Dziennik Gazeta Smoleńska - Organ codzienny KC P
        > IS". Prosimy o dalsze propozycje. A kto się zgłasza do Komisji Konkursowej?
        I podtytuł: "Pisuary całego świata, łączcie się"
        • koloratura1 Re: Konkurs 06.07.11, 09:12
          nerwus0 napisał:

> klub.ruchu.palikota napisał:
          >
          > > Ogłaszamy konkurs na nazwę nowego dziennika p. Sakiewicza za 100 mln. Pierwsze
          > > zgłoszenie mamy od jwasz1952: "Dziennik Gazeta Smoleńska - Organ codzienny KC
          > > PIS". Prosimy o dalsze propozycje. A kto się zgłasza do Komisji Konkursowej?
          > I podtytuł: "Pisuary całego świata, łączcie się"

Do Komisji Konkursowej ja się zgłaszam i od razu - bo nic lepszego nikt nie wymyśli - ogłaszam werdykt:
          Nazwa nowego dziennika ma brzmieć dokładnie tak, jak podano wyżej, koniecznie z podtytułem.
      • 2lkad1 Re: Konkurs 06.07.11, 09:20
        Proponuję: "RATUNKU - CAŁA WSTECZ". Podtytuł: "Kraj nasz uratujemy na wstecznym biegu".
    • maaac Przykład CD-Action 05.07.11, 15:26
      Przepraszam - nie podam źródła bo informację przeczytałem w którymś ze "wspomnieniowych" artykułów na temat poczatków tego czasopisma.
      Warto podac to jako dowód dla pana Sakiwicza jak można tworzyć pismo zaczynające z 12 tyś nakładem, a mające obecnie około 140 tyś nakładu (połowa tego co "Uważam Rze" sprzedawane za cene znacznie przekraczającą cene tego tygodnika).

Otóż gdy CD-Action było tworzone - jego twórca i pierwszy własciciel by zgromadzić kapitał niezbędny na jego wydawanie sprzedał dosłownie wszystko co miał. Tak bardzo zaryzykował, że nawet pozbył się możliwości mieszkania i przez poczatkowy okres mieszkał w siedzibie redakcji (rodzine o ile dobrze pamiętam wysłał do dalszych krewnych).

Czy Sakiewicz jest gotowy aż tyle poświęcić? Czy potrafi wykazać aż tak głęboką wiarę w słuszność swojego pomysłu i jego powodzenie? Czy woli ryzykować... cudze pieniądze, z zerowym ryzykiem własnym?
    • cehaem Sakiewicz: zróbmy dziennik. Potrzebuję 100 mln ... 05.07.11, 15:27
      Sakiewicz moze zalozyc cos w stylu spoldzielni, tak taz. Ale tego nie zrobi, bo potem by marudzil, ze zydokomunistyczni agenci narzucaja mu linie i ograniczaja pensje. Ale pomysl sam w sobie genialny. Ale dlaczego nie chcecie isc do ojdyra?
      • koloratura1 Re: Sakiewicz: zróbmy dziennik. Potrzebuję 100 ml 06.07.11, 09:17
        cehaem napisał:

> Ale dlaczego nie chcecie isc do ojdyra?

Bo dobrze wiedzą, że ojdyr jest od brania, a nie - od dawania i pokaże im figę.
    • susenka Sakiewicz: zróbmy dziennik. Potrzebuję 100 mln ... 05.07.11, 15:28
      Sakiewicz weź kredyt. A poza tym naucz się ustępować miejsca w tramwaju.
    • jatokomtur Sakiewicz: zróbmy dziennik. Potrzebuję 100 mln ... 05.07.11, 15:28
      PANIE SAKIEWICZ A "GAZETA POLSKA" TO C..J ? WEZ PAN TO CAŁE BARACHŁO DZIENNIKARSKIE DRŻĄCE PRZED ZIELONĄ TRAWKĄ DO SIEBIE I ZORGANIZUJ IM KURS PROSTOWANIA BANANÓW.MOŻE UNIA DOPŁACI I BĘDZIE PARĘ ZŁOTYCH NA POCZET TYCH 100 MLN. WĄTPIĘ ŻEBY ZNALAZŁ SIĘ FRAJER GOTOWY ZAINWESTOWAĆ W PAŃSKIE POMYSŁY.NO CHYBA ,ŻE PREZES PRZEDAWKUJE I KAŻE PRZELAĆ KASĘ NA TEN PORONIONY POMYSŁ.
    • bezspokoju Sakiewicz: zróbmy dziennik. Potrzebuję 100 mln ... 05.07.11, 15:37
      Rydzyk już zbierał od biednych na ratowanie Stoczni Gdańskiej i do tej pory nie kwapi się rozliczyć z tych pieniędzy, a teraz następny próbuje naciągnąć na grube miliony "ciemny lud". Panie Sakiewicz, chcesz założyć gazetę , to postaraj cię o kredyt i bądz właścicielem pełną gębą, nie żeruj na innych i wreszcie zainwestuj SWOJE pieniądze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka