Dodaj do ulubionych

Dwa fronty Ziobry

07.07.11, 07:08
Abstrahując od kluczowej kwestii poruszanej w tym tekście oraz od słuszności podejmowanych działań czy to za ziobry czy kwiatkowskiego, to czy aby nazywanie funkcjonariuszy organów ochrony prawnej wykonujących swoje obowiązki "uzbrojonymi bandami" nie jest conajmniej niestosowne?
Obserwuj wątek
    • terleo Dwa fronty Ziobry 07.07.11, 07:20
      Witamy nowego prezesa PiS-u na wygnaniu, pana Żebro /Volksform `ziobro`/.
      *J. Kaczyński jest obecnie viceprezesem "na kraj'.
      Czy nie dość tych pisowskich jaj?*
      • 61st Re: Dwa fronty Ziobry 07.07.11, 08:31
        Tak, Zbyniu wymierzył kopniaczka swojemu współtowarzyszowi, gensekowi, pardon - prezesowi PiS. I o to chodzi, o to chodzi .
        Co się zaś tyczy politycznych czystek w mediach (nad którymi tak wczoraj płakał buraczany cherubin), to pragnę przypomnieć postać i "zasługi" w Polskim Radiu niejakiego J.Targalskiego, mistrza elegancji i bon tonu, że o innym Sobali nie wspomnę.
        • p.o.box.77 Re: O! teraz pamiętam! Dzięki 07.07.11, 11:09
          dzięki za przypomnienie tych dwóch Panów.

Po przeczytaniu artykułu moja kiepska pamięć błądziła w pobliżu osoby pani Koteckiej.. heh a Targalski z Sobalą przewrócili Bis, Trójkę, przekształcając PR w partyjna szczekaczkę na dość niskim poziomie..

Panie Zbyszku.. oj panie Zbyszku...
    • bluen0te Dwa fronty Ziobry 07.07.11, 07:35
      Ziobro został kiedyś nierozważnie nazwany zerem przed kamerami, przed całą Polską, i za to być może wszyscy będziemy musieli mu zapłacić. Złe traktowanie może mieć niebezpieczne konsekwencje, czasem miarka przepełnia się bardzo szybko. Myślmy o tym, kiedy nam przyjdzie ochota kogoś upokorzyć. (To nie jest usprawiedliwienie szaleńców, chodzi o mechanizm, który robi z ludzi szaleńców). Myslmy o tym także dlatego, że każdy cierpi, kiedy się go poniża. Nie zgodzić się z kimś, a nawet ukarać, można i bez poniżania.
    • 2lkad1 Re: Dwa fronty Ziobry 07.07.11, 07:38
      bleku666 napisał:

> Abstrahując od kluczowej kwestii poruszanej w tym tekście oraz od słuszności po
      > dejmowanych działań czy to za ziobry czy kwiatkowskiego, to czy aby nazywanie f
      > unkcjonariuszy organów ochrony prawnej wykonujących swoje obowiązki "uzbrojonym
      > i bandami" nie jest conajmniej niestosowne?

Jest to bardzo łagodna nazwa, zważywszy kto nimi dowodził - Godzilla z Ocieczkiem.
      • maczimo Re: Dwa fronty Ziobry 07.07.11, 08:19
        Uzbrojone bandy atakowały ludzi, gdy rządziła zbrodnicza formacja towarzysza Siwca.
    • abstracto Gierki Ziobry to jedno, 07.07.11, 07:44
      ale wczorajszym wystąpieniem, w mojej opinii, zdradził polską rację stanu. Szkalowanie Polski na forum międzynarodowym zasługuje tylko na pogardę. Nikt przyzwoity nie powinien podać temu panu ręki.
      • maczimo Re: Gierki Ziobry to jedno, 07.07.11, 08:21
        Zobacz w słowniku, co to znaczy "szkalować".
    • quiconque Dwa fronty Ziobry 07.07.11, 07:46
      Rewolucja zjada własne dzieci... ?
      • 1zorro-bis PISuary gnija od srodka.... 07.07.11, 07:54
        pozostanie po nich tylko smrod. Ale szkoda, ze ten smrod przeniosl sie do Parlamentu Europejskiego.....
    • costa3500 Panie Siwiec; 07.07.11, 07:53

Zero było marionetką w rękach Jarusia ,a nie ministrem sprawiedliwości.Biorąc pod uwagę
      wpisy na jego temat w internecie wiadomo tylko że dobrze kapował.
    • paputekonly Już wszyscy w PiSie chcą wykopać Kaczora, ale są 07.07.11, 07:59
      .. dwie frakcje..
      1. Polityczna, czyli ideologiczna.. ZnakZerro, Don Maciorro i zFotygowana Straganiara..
      2. Finansowa, czyli zorientowana na kolosalny majątek PiSu, Brylantynowy Piękniś Hofman, RzygaćSięChce Płaszczak i KłamcaOszust youtu.be/TQWsQVUhYc4 Kurski..

Różnią się priorytetami...
      1. Stworzenie silnych struktur faszystowskich w Polsce i szantażowanie społeczństwa przez wiele lat, w przyszłości...
      2. Wykradzenie kluczyka do skarbonki PiSu z kalesonów Kaczyńskiego i zwianie z forsą...

To że PiS eksploduje.. to nie ma wątpliwości.. Chociaż może to być implozja.. i to jeszcze przed wyborami...

Czego im z całego serca życzę..
      lol..

"Partia jest szaleństwem wielu, dla korzyści nielicznych"
      "Party is the madness of many, for the gain of a few."
      Jonathan Swift
      • jurber1 Re: Już wszyscy w PiSie chcą wykopać Kaczora, ale 07.07.11, 08:30
        "Dwoistość" jest tu także innego rodzaju - Jarek wyraźnie wpadł w schizofrenię (rozdwojenie jaźni) - przecież kilka dni temu - z miną zdrowego człowieka - zapewniał, że nie będzie przenosił swojej awantury na forum międzynarodowe. Czy te "silne leki" mogły się do tego przyczynić ?
    • saint_just Ziobro to "tylko" szkoła Jarkacza: 07.07.11, 08:02
      narżnąć ci na wycieraczkę i biegać ze skargą do PE,że nie dałeś papieru :-D
      • paputekonly ha ha.. Masz rację, ale Znak Zerro chce to robić 07.07.11, 08:22
        po swojemu.. Elegancko... nie jak stary kawaler w brudnych butach i wymiętym garniturze..
        I liczy na perfumowany papier toaletowy... Sra już w PE dość długo.. więc siermiężność gomułkowskiego Kaczora mu wadzi..
        lol..

"Partia jest szaleństwem wielu, dla korzyści nielicznych"
        Jonathan Swift
    • profesorfilutek Dwa fronty Ziobry 07.07.11, 08:19
      Jeśli Ziobro chce o wszystkim mówić to dlaczego nie mówi ze sam jest pedofilem a swego czasu korzystał z usług prostytutek nawet je gwałcąc ??
    • jurber1 Dwa fronty Ziobry 07.07.11, 08:22
      Wystąpienie Ziobry musiało być uzgodnione z Hofmanem - to od niedawna "prikaz" Jarka. Prawdopodobnie 2 dni temu, gdy zapewniał o ograniczeniu kłótni do krajowego podworka, był on właśnie "na silnych lekach"...?
    • jagrudz Dwa fronty Ziobry 07.07.11, 08:22
      Podłożyć świnię przeciwnikowi [co spowodowałoo śmierć Blidy i zniesławienie różnych ludzi],nasranie w swoje środowisko to metoda chęci zdobycia władzy. To dowód że system wyborczy jest do kitu,pozwalający wybrać ludzi nie w/g przydatności leczw/g przynależności do partii. dlatego ja nie głosuję.
      • paputekonly A ja zagłosuję.. Na Janusza Palikota, bowiem każda 07.07.11, 08:29
        oprócz jego Ruchu, "Partia jest szaleństwem wielu, dla korzyści nielicznych"

Jonathan Swift
    • amelie2 Dwa fronty Ziobry 07.07.11, 08:28
      W Nigerii te polskie śmieszności są mi bardzo odległe. Natomiast trochę czytam: S.Koper: Piłsudski - człowiek i polityk; Zacharskiego: Rotmistrz. Wielce pouczające lektury, które pozwalaja nie dziwić się istnieniu durni i kanalii dzisiaj, bo przed wojną też mieliśmy ich pod dostatkiem. Choć trudno byłoby wskazać egzemplarz tak egzotyczny jak Ziobro.
    • iwano19 Dwa fronty Ziobry 07.07.11, 08:33
      Cała nasza"klasa polityczna"to dno.Tylko kalumnie,obelgi i nieskrępowana żądza władzy.Pretekst do zaistnienia obojętny.Oskarżenia o wszystko co możliwe.Przed chwilą w radiu słyszałam geniusza Hofmana, oskarżającego Tuska o brak ciepłej wody na Mokotowie!!!!!
      • koloratura1 Re: Dwa fronty Ziobry 07.07.11, 09:00
        iwano19 napisał:

> Przed chwilą w radiu słyszałam geniusza Hofmana, oskarżającego Tuska o brak ciepłej
        > wody na Mokotowie!!!!!

I słusznie: powinien był nachuchać. ;)
    • mroowa49 demonizujecie Ziobrę 07.07.11, 08:33
      Pewnie ma takie apetyty ale jest żałośnie nieudolny. Kurskiemu i Ziobrze wydaje się, że są cwani ale tak naprawdę są leniwi i lekceważą elektorat nawet ten "w ciemno kupujący". Ich wszystkie "przebiegłe" i spektakularne akcje kończyły się wielką żenadą, skandalem niekompetencji i brakiem wiarygodności.
      Chyba, że zadowala ich wywalenie Kaczyńskiego i mobilizacja betonowego elektoratu w granicach 10%.
      Uważam, że się "przewiozą" bo twardych graczy chętnych na przejęcie schedy po Kaczyńskim jest wielu. I to o wiele bardziej cwanych, pracowitych i prawdziwie zaangażowanych ideologicznie.
    • jurber1 Dwa fronty Ziobry 07.07.11, 08:43
      Nas - próbujących swoimi argumentami przekonać myślących PIS-iorków do zmiany poglądów - powinien idiotyczny wyskok Ziobry cieszyć. Bo przecież główna masa "rydzykówek" unika GW jak diabeł swięconej wody, natomiast hipokryzję Ziobry odczuje każdy (no może poza Kempą, Wróbel, Macierewiczem, Brudzińskim, Kuchcińskim... )
    • evelin512 Dwa fronty Ziobry 07.07.11, 08:46
      Jeżeli Ziobro rzeczywiście chce przejąć władzę w PiS, to będzie to z pewnością początek końca tej formacji. O ile Kaczyński ma swoją wizję i ideologię (abstrahuję w tym momencie od jej słuszności), to Ziobro jest dla mnie okazem małostkowości, zawiści i dążenia do celu po trupach. Strzeżmy się, bo ten pan przy władzy oznacza same złe rzeczy, a to co się działo gdy był ministrem sprawiedliwości to była marna próbka jego możliwości! Nie wiem czy Ziobro z Kurskim są na tyle silni, by odebrać palmę pierwszeństwa Kaczyńskiemu. W mojej opinii raczej szykuje się kolejne uszczuplenie szeregów partii, bo Kaczyński nigdy nie zgodzi się na zajęcie drugiego miejsca we własnym tworze. Odejście ziobrystów z PiS-u jest z pewnością nie na rękę Ziobrze, ponieważ wszystkie oderwane odłamy szybko ginęły z debaty publicznej, a wierny elektorat prezesa Jarosława może nie wybaczyć kolejnemu zdrajcy.
      Chyba powinniśmy obwiniać Leszka Millera za wykreowanie w mediach tego pana. Gdyby nie pamiętna walka słowna podczas obrad komisji Rywina, może Ziobro siedziałby teraz w domu zamiast robić cyrk w PE! Panie Leszku niech pan następnym razem lepiej dobiera słowa, bo nie trzeba nam kolejnych fanatyków...
      • 61st Re: Dwa fronty Ziobry 07.07.11, 22:35
        "Chyba powinniśmy obwiniać Leszka Millera za wykreowanie w mediach tego pana. Gdyby nie pamiętna walka słowna podczas obrad komisji Rywina, może Ziobro siedziałby teraz w domu zamiast robić cyrk w PE!"

- ha! z pewnością ale bądź tu mądra/-y, kiedy człowieka krew wzburzona zalewa wobec bezczelności
    • madziapl1 Dwa fronty Ziobry 07.07.11, 08:59
      Mam pytanie: w zwiazu partnerskim Zbigniewa Ziobro - Jaroslaw Kaczynski kto byl kobieta a kto mezem ? dlatego Jaroslaw nie przyznaje sie do zony i dziecka, bo to wstd przed pedalami !
      • koloratura1 Ja też mam pytanie 07.07.11, 09:09
        madziapl1 napisał:

> Mam pytanie: w zwiazu partnerskim Zbigniewa Ziobro - Jaroslaw Kaczynski kto byl
        > kobieta a kto mezem ? dlatego Jaroslaw nie przyznaje sie do zony i dziecka, bo
        > to wstd przed pedalami !

OK
        Ale które to to dziecko? I gdzie ono?
    • 6.smiech Dwa fronty Ziobry 07.07.11, 09:06
      Ja osobiscie mam nadzieje ze niebawem nadejdzie noc "dlugich nozy" i ze cala ta "formacja" sama sie wykonczy. Zycze wam powodzenia pisdzielce.
    • gregoson Dwa fronty Ziobry 07.07.11, 09:20
      To co ma Ziobro we łbie wszyscy wiedzą ale mnie najbardziej odstrasza jego facjata. A już wczoraj jak był u Rymanowskiego i bredził z okularkami przekrzywionymi jakby przed chwilą dostał w ryj to myślałem, że ekran zasłonię w tym miejscu gdzie świeciła jego gęba. Ta jego niby ,,żona" Kotecka to jakaś zboczona musi być albo po prostu jest słupem kryjącym pedryla.
    • ryszard-2 Dwa fronty Ziobry 07.07.11, 09:23
      Pan Europoseł Legutko może zamiast występować w PE zdecydowałby sie wystąpić w sądzie.Zamiast chować się za immunitetem europosła odpowiedziałby za swoje słowa o szczeniackich zagrywkach licealistów wrocławskich. Odważny p.były minister MEN obrazil maturzystów z Wrocławia,a jak Oni postanowili pozwać "odważnego" profesora to ten szybko schronił się za immunitetem.Brawo p.Legutko
    • maxixxx Dwa fronty Ziobry 07.07.11, 09:27
      Prezesie Jarosławie niech się pan nie martwi bo w razie gdyby Ziobro wygryzła pana z stołka prezesa to PO da panu miejsce na swojej liście wyborczej i zapewniam pana, że będzie się pan czuł jak u siebie bo w PO już jest tylu pana starych partyjnych towarzyszy więc to żadna różnica - nawet pan poglądów nie będzie musiał zmieniać
      • koloratura1 Re: Dwa fronty Ziobry 07.07.11, 10:28
        maxixxx napisał:

> Prezesie Jarosławie niech się pan nie martwi bo w razie gdyby Ziobro wygryzła p
        > ana z stołka prezesa to PO da panu miejsce na swojej liście wyborczej i zapewni
        > am pana, że będzie się pan czuł jak u siebie bo w PO już jest tylu pana starych
        > partyjnych towarzyszy więc to żadna różnica - nawet pan poglądów nie będzie mu
        > siał zmieniać

Byle tylko jęzor trzymał za zębami. ;)
        • nerwus0 Re: Dwa fronty Ziobry 07.07.11, 10:46
          koloratura1 napisała:

> Byle tylko jęzor trzymał za zębami. ;)

To se ne uda. Nie ma zębów.
          • koloratura1 Re: Dwa fronty Ziobry 07.07.11, 12:58
            nerwus0 napisał:

> To se ne uda. Nie ma zębów.

Może ktoś go przekona, żeby se wstawił?

Choć - sama zdaję sobie sprawę - że to marne szanse...
    • entymolog Polska przypomina dysfunkcyjną rodzinę 07.07.11, 09:32
      w której jeden "toksyczny" członek zatruwa skutecznie życie. Psychopatyczna osobowość PIS uniemożliwia wspólne spokojne życie.
    • pataszonski Dwa fronty Ziobry 07.07.11, 09:40
      Redaktorze Szacki, czy ci Pana rozmówcy z "kręgów zbliżonych do..." nie mogą się przedstawić imieniem i nazwiskiem? W końcu nie o mafii i płatnych zabójcach się wypowiadają, a nawet nie o faktach, lecz dzielą się z Panem i z Czytelnikami swoimi opiniami. Skoro Pan tak rozumie konieczność "ochrony informatorów", to Pan jest trąba a nie dziennikarz, a Pana rozmówcy - o ile rzeczywiście istnieją - to tchórze.

Ukłony łączę,

Koszon, red.
    • neskim Szacki, Tyś mnie nieco rozczarował... 07.07.11, 10:01
      Pisze Pan: "Ziobrę zwięźle podsumował europoseł Michał Kamiński (...): - Nie popieram eksportu obciachu z naszego kraju".
      Wie Pan może, jak przetłumaczono "OBCIACH" na inne języki ? Czy u Pana w domu też się używa takiego języka? Wg mnie (zdawałem na studiach "polski" u prof. Kurkowskiej i prof. Jakubowskiego) to słowo wywodzi się z PiSaru na Placu Trzech Krzyży i nie powinno się go popularyzować nawet jeśli posługuje się nim zdrajca Prezesa K. W którego ustach nb nigdy takich słów nie słyszałem (za to pojawiło się już w retoryce pewnej dziennikarki "GW")

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka