Dodaj do ulubionych

''Uważam Rze'' reklamuje ''Gazetę''

25.07.11, 09:27
Szkoda,że Leszczyński nie liczy-jako wyrazu obsesji-odwołań GW do PiS i Kaczyńskiego!To byłoby dopiero zabawne!
Obserwuj wątek
    • gderrdar ''Uważam Rze'' reklamuje ''Gazetę'' 25.07.11, 09:40
      A ja i tak kupię Uwarzam rze -żłobie jeden na pohybel wyborczej!!!! Niech wam spada do zera
      • peowiaki_to_ciemniaki Re: ''Uważam Rze'' reklamuje ''Gazetę'' 25.07.11, 09:59
        I wszystko w temacie:)
        • maxik-g Troll harder. 25.07.11, 10:26

• koloratura1 Bohater? 25.07.11, 10:30
        gderrdar napisał:

> A ja i tak kupię Uwarzam rze - żłobie jeden (podkreśl. moje)

Czy ktoś Ci broni? W końcu - Twoja sprawa na co wydajesz pieniądze. Do tego - naprawdę - nie trzeba bohaterstwa.
        Ale - czy koniecznie musisz o tym informować z chamskim przytupem? (Patrz podkreśl.)

> na pohybel wyborczej!!!! Niech wam spada do zera

Takie akty strzeliste w intencji spadania Wyborczej do zera przypominają mi peerelowskie: kapitalizm gnije. A naród odpowiadał: gnije, gnije, ale co za zapach!

• kotek.filemon Re: Bohater? 25.07.11, 10:37
          koloratura1 napisała:

> > A ja i tak kupię Uwarzam rze - żłobie jeden (podkreśl. moje)
          >
          > Czy ktoś Ci broni? W końcu - Twoja sprawa na co wydajesz pieniądze. Do tego -
          > naprawdę - nie trzeba bohaterstwa.

No coś Ty! Przecież dziennikarze "opcji patriotycznej" piszący swoje artykuły - Ziemkiewicz, Terlikowski, Wildstein et consortes - ryzykują bardziej niż podziemna redakcja Tygodnika Mazowsze. Przecież w każdej chwili siepacze Michnika mogą im spaść na kark, skonfiskować maszynę do pisania i powielacz i zamknąć w tiurmu na 48h. Tak samo pisiarnia z forum musi przecież chyłkiem po zapadnięciu zmroku swoje "Uważam Łrze" kupować, żeby ich kosmopolici żydowscy nie wyśledzili.
          • minstrel515 Re: Bohater? 25.07.11, 11:01
            "Uważam Łrze", zabawne. Mogłoby się przyjąć.
        • gderrdar Re: Bohater? 25.07.11, 10:49
          Boli sprzedaż Urze na poziomie 140 tys , boli spdek z reklam wyborczej o 17%. I będzie coraz gorzej czekam kiedy cyngle z GW zaczną ganiać za własnym ogonem. Panie Michnik już czas na II restrukturyzację. Przytup to dopiero będzie jak się wieko trumny za GW się zamknie więc i smrodu z gnicia nie będzie.
          • 3henryk Re: Bohater? 25.07.11, 10:52
            gderrdar napisał:

> Boli sprzedaż Urze na poziomie 140 tys , boli spdek z reklam wyborczej o 17%.
            > I będzie coraz gorzej czekam kiedy cyngle z GW zaczną ganiać za własnym ogonem.
            > Panie Michnik już czas na II restrukturyzację. Przytup to dopiero będzie jak s
            > ię wieko trumny za GW się zamknie więc i smrodu z gnicia nie będzie.

Nic nie boli. Spadaj dziadowski śmieciu.
            • gderrdar Re: Bohater? 25.07.11, 11:26
              Oj jak boli boli i będzie bardziej. I bez epitetów chamie ty jeden pofolguj jesteś na forum, gazety wyborczej.
              • koloratura1 Re: Bohater? 25.07.11, 16:47
                gderrdar napisał:

> I bez epitetów chamie ty jeden

Kocioł garnkowi przyganiał, WOW!
          • ponte_aronte twoje uwarzam łże leci na łeb 25.07.11, 12:05
            na szyję, nie ciesz się tak głupio
            kwiecień - 133 221, maj - 128 270
            a Gazeta Polska jeszcze lepiej
            kwiecień - 81 739, maj - 68 284
            www.wirtualnemedia.pl/artykul/przekroj-stracil-najwiecej-do-gory-wprost-i-gazeta-polska

• gderrdar Re: twoje uwarzam łże leci na łeb 25.07.11, 12:18
              Nie bój nic będzie dobrze a dla GW rada niech odliczą ile idzie do firm to wyjdzie marniutko. Kiedyś była taka fajna akcja wyborcza dawała gadżety było piękne stylisko do łopaty , tasak kuchenny, gumowy młotek, pakuły niech to powtórzą może wzrośnie sprzedaż lemingi lubia taki złom.
              • mike.recz Re: twoje uwarzam łże leci na łeb 25.07.11, 12:26
                gderrdar napisał:

> Nie bój nic będzie dobrze a dla GW rada niech odliczą ile idzie do firm to wyj
                > dzie marniutko. Kiedyś była taka fajna akcja wyborcza dawała gadżety było piękn
                > e stylisko do łopaty , tasak kuchenny, gumowy młotek, pakuły niech to powtórzą
                > może wzrośnie sprzedaż lemingi lubia taki złom.

To może najpierw niech: remekdabrowski.blox.pl/resource/ichuj.jpg
                utrzyma się na rynku choć kilka lat, a dopiero wtedy będziesz się mądrzył.
                • gderrdar Re: twoje uwarzam łże leci na łeb 25.07.11, 12:35
                  Będzie wiele lat a za dwa lata to po GW zostanie tylko syndyk .
                  • mike.recz Re: twoje uwarzam łże leci na łeb 25.07.11, 12:51
                    gderrdar napisał:

> Będzie wiele lat a za dwa lata to po GW zostanie tylko syndyk .

Tylko nie popełnij samobójstwa jak będzie odwrotnie bardzo proszę.
                    • gderrdar Re: twoje uwarzam łże leci na łeb 25.07.11, 13:33
                      nie bój aż taki aktywista to nie jestem gorzej będzie z lemingami bez wyborczej jak bez mózgu pucha w czaszce tylko zwoje węchowe zostaną
            • ttr32 Re: twoje uwarzam łże leci na łeb 25.07.11, 12:25
              Spadek ceny akcji Agory-wydawcy GW-na przestrzeni dekady ok 90proc..ALE SUKCES!!!
              • ponte_aronte a ile kosztuje akcja presspubliki? 25.07.11, 12:36
                jakoś cicho o tym ;)
                • ttr32 Re: a ile kosztuje akcja presspubliki? 25.07.11, 12:51
                  ponte_aronte napisał:

> jakoś cicho o tym ;)
                  ---------------------------
            • rodzaj_konta Agora i jej pikujące liczby 25.07.11, 13:07
              2008
              "Agora w ramach planu poprawy efektywności operacyjnej, zamierza zwolnić do 300 osób, czyli około 7,5 proc. obecnie zatrudnionych w grupie."

2009
              "Media już mówią o czarnym czwartku w "Gazecie Wyborczej". Flagowy okręt Agory zwolnił wczoraj kilku znanych dziennikarzy. Pracę stracili między innymi Wojciech Załuska i Maciej Kuźmicz - dowiedział się "Puls Biznesu".

Znana dziennikarka „Gazety Wyborczej”, która chce pozostać anonimowa, mówi: - Rozpacz. Tak smutnego dnia w naszej redakcji nie pamiętam.
              Jak podaje miesięcznik „Press” w sumie zwolniono aż 52 osoby. Kierownicy działów zgodzili się na obniżkę pensji – średnio o 10 proc. – donosi „Press”. W redakcji już pojawiły się głosy, o kolejnej fali zwolnień. Ta ponoć ma nastąpić w kwietniu 2009 roku, bo w sumie w dzienniku ma ubyć 78 etatów."

2011
              Z raportu Agory za 1 kwartał

• Segment Czasopisma Agory... ...Przychody segmentu wyniosły 17,8 mln zł i obniżyły się o 13,2%.

Gazeta Wyborcza była liderem wśród dzienników opiniotwórczych ze średnim rozpowszechnianiem płatnym na poziomie 320 tys. egz. (spadek o 5,9%). Rozpowszechnianie Rzeczpospolitej wyniosło 138 tys. egz. (spadek o 3,6%), Faktu - 414 tys. egz. (spadek o 6,3%), a Super Expressu - 180 tys. egz. (spadek o 0,6%). Dziennik Gazeta Prawna rozpowszechniała średnio 103 tys. egz. (spadek o 4%).

Przychody Gazety z reklam wyniosły 61,9 mln zł (spadek o 15,4%).
          • koloratura1 Ależ mnie boli wyłącznie chory kręgosłup! 25.07.11, 16:44
            gderrdar napisał:

> Boli sprzedaż Urze na poziomie 140 tys , boli spdek z reklam wyborczej o 17%.

Niby - mnie (boś się pode mnie podpiął) ?
            I co to takiego to Urze ???

> I będzie coraz gorzej czekam kiedy cyngle z GW zaczną ganiać za własnym ogonem.

Coś mi się widzi, że będziesz musiał jeszcze długo pomarzyć...

• grba ''Uważam Rze'' reklamuje ''Gazetę'' 25.07.11, 09:49
      Zaginamy palec wskazujący, pukamy w naszą krajową publicystykę i coraz częściej słyszymy pustkę...
      • koloratura1 Re: ''Uważam Rze'' reklamuje ''Gazetę'' 25.07.11, 10:33
        grba napisał:

> Zaginamy palec wskazujący, pukamy w naszą krajową publicystykę i coraz częściej
        > słyszymy pustkę...

My, czyli kto?
    • peowiaki_to_ciemniaki A kto kupuje gazetę? 25.07.11, 09:58
      A to,ze prezydent wygłupił się przepraszając po raz kolejny jest oczywiste.
      • rpq Re: A kto kupuje gazetę? 25.07.11, 10:01
        A czemu to jest oczywiste?
        • peowiaki_to_ciemniaki Re: A kto kupuje gazetę? 25.07.11, 10:15
          Ano temu,że zrobił to już prezydent Kwaśniewski, także wywołując spore kontrowersje, ale to inny temat. W dyplomacji pewnych rzeczy się nie robi, bo to żenujące. Idąc tym stylem działania będziemy się zaraz co roku przepraszać z Niemcami, z Rosjanami i z całym światem. Te podwójne przeprosiny za jedno wydarzenie przedstawiają nas faktycznie w oczach opinii międzynarodowej jako współwinnych holocaustu. Ile można?
          • rpq Re: A kto kupuje gazetę? 25.07.11, 10:22
            Może chodzi o to, że Kwaśniewski zrobił to na świeżo po opublikowaniu książki, gdy świadomość tego co tam się wydarzyło, nie przegryzła się jeszcze przez głowy wszystkich Polaków. Dzisiaj, gdy już nikt nie podważa faktów, czas wydaje się znacznie stosowniejszy.

Niemcy przepraszali za swoje zbrodnie wielokrotnie i chyba nikt nie uważa ich zachowania za żenujące, chyba że ty? Rosjanie nie przepraszają co do zasady i efekt jest chyba odwrotny.
            • rodzaj_konta Re: A kto kupuje gazetę? 25.07.11, 13:15
              rpq napisał:

> Może chodzi o to, że Kwaśniewski zrobił to na świeżo po opublikowaniu książki,

To teraz będą przeprosiny przy wznowieniach, albo edycjach zagranicznych?
              • rpq Re: A kto kupuje gazetę? 25.07.11, 13:19
                Tak, na okrągło. Skoro bez przerwy można jęczeć jak nas ukrzywdzono, to dla przeciwwagi można też poprzepraszać. To się nazywa równowaga psychiczna.
                • rodzaj_konta Re: A kto kupuje gazetę? 25.07.11, 14:01
                  rpq napisał:

> Tak, na okrągło. Skoro bez przerwy można jęczeć jak nas ukrzywdzono, to dla prz
                  > eciwwagi można też poprzepraszać. To się nazywa równowaga psychiczna.

Hmm, tylko że Niemcy jakby przestali przepraszać i chcą żeby ich przepraszać za "zbrodnie wobec wypędzonych", "polskie obozy" itd. To mi burzy równowagę psychiczną, którą odzyskuję przypominjąc jak było naprawdę czyli jęcząć jak nas ukrzywdzono.
                  I nijak obsesja przepraszania mnie się nie ima.
                  • rpq Re: A kto kupuje gazetę? 25.07.11, 14:32
                    > Hmm, tylko że Niemcy jakby przestali przepraszać

Zanim przestali, przeprosiny w Polsce złożyli Willy Brandt, Roman Herzog i Johannes Rau. W innych miejscach Europy chyba każdy niemiecki prezydent od czasów powstania RFN przeprosił albo społeczność żydowską, albo kraj który ucierpiał. Do tego doliczyć można wcale nie małą ilość deklaracji i oświadczeń niemieckich parlamentów. Chyba widzisz różnicę.

Co do kwestii wypędzeń, to ponownie, jeżeli były zbrodnie, to powinny być ujawnione i wyjaśnione.
                    • maaac Re: A kto kupuje gazetę? 25.07.11, 14:54
                      A Kohl jak się spotkał z Mazowieckim to nie przepraszał?

www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/polska/mazowiecki-i-kohl--20-lat-pozniej,48671,1
                    • rodzaj_konta Re: A kto kupuje gazetę? 25.07.11, 15:16
                      rpq napisał:

> > Hmm, tylko że Niemcy jakby przestali przepraszać
                      >
                      > Zanim przestali, przeprosiny w Polsce złożyli Willy Brandt, Roman Herzog i Joh

Czyli jest jakiś tajemniczy limit przepraszania, po którym wszystko zostaje odpuszczone i ze zbrodniarza można być ofiarą?
                      • maaac Re: A kto kupuje gazetę? 25.07.11, 15:37
                        Czy potrafisz wyobrazić sobie, że ta sama osoba albo ta sama zbiorowość może jednoczesnie być i katem, i ofiarą? Że bycie katem nie może nigdy zanegować tych spraw, wydarzeń gdzie była ofiarą, a z kolei bycie ofiarą nie może zanegować tych spraw gdzie była katem? Że należy mówić i o jednych, i o drugich sprawach?

Jakoś nie zauważam, by Niemcy zaprzestali przyznawania się do tego, że byli katami, MIMO TEGO, że mogą również mówić, że byli ofiarami.
                        • rodzaj_konta Re: A kto kupuje gazetę? 25.07.11, 20:56
                          Jedną osobę tak, mogę sobie wyobrazic.

Ale teraz, społeczność 99 katów i 1 ofiary jest społecznością katów.
                          Społeczność 99 ofiar i 1 kata jest spełeczeństwem ofiar.

Społeczność 50 katów i 50 ofiar identyfikujących się z katami jest społecznością katów
                          Społeczność 50 katów i 50 ofiar, które wykonują na katach wyroki śmierci za ich zbrodnie jest społecznością ofiar

itd itp
                          W każdej z tych społeczności należy/można mówić o katach i ofiarch, ale w każdej uogólnienie będzie inne
                          • maaac Re: A kto kupuje gazetę? 26.07.11, 07:20
                            A społeczność przypadkiem nie składa się z pojedynczych osób, które mogą być JEDNOCZEŚNIE i katami i ofiarami?

Poza tym, czy przytoczone przez ciebie procenty powodują, że nalezy zapomnieć o problemach ofiar? Czy jak 99 było katami a 1 ofiarą to ta ofiara ma milczeć?

Jesteś pewien, czy jak większość była ofiarami, a nieliczni katami, to można mówić o nich jako o społeczności ofiar? Stosowanie jakichkolwiek uogólnień wiążących tą społeczność z katami jest złe? Dobrze to przemyślałeś? Zwróć uwagę że kij ma zawsze dwa końce.
          • pis_busters Re: A nie jesteśmy współwinni? To przecież oczywis 25.07.11, 11:37
            A nie jesteśmy współwinni? To przecież oczywiste...
    • kirdan1 ''Uważam Rze'' reklamuje ''Gazetę'' 25.07.11, 10:11
      Bawił się Pan nieźle... no cóż, wypada życzyć dalszej miłej zabawy. No chyba, że ktoś z "GW" spróbuje merytorycznie podyskutować z tezami z "URz". Bo można. Już widzę - mimo że generalnie z nimi się zgadzam - pewną ich słabość. Otóż Wasze środowisko ma alternatywny model polskości, w ogóle model "bycia Polakiem". Jest on w moim przekonaniu dla Polski szkodliwy, niemniej nie można go nie zauważać, co beztrosko czynią redaktorzy "URz".
      • pis_busters Re: nie życzę sobie by mi ktoś ten kit wciskał 25.07.11, 11:45
        Otóż moje środowisko ma alternatywny model polskości, w ogóle model "bycia Polakiem", od modelu pisowatych. Model pisowatych uważam za zaściankowy i głupi. Nie mam najmniejszego zamiaru żyć według niego i nie życzę sobie by mi ktoś ten kit wciskał.
        • rodzaj_konta Re: nie życzę sobie by mi ktoś ten kit wciskał 25.07.11, 13:20
          pis_busters napisała:

> Otóż moje środowisko ma alternatywny model polskości, w ogóle model "bycia Pola
          > kiem", od modelu pisowatych. Model pisowatych uważam za zaściankowy i głupi. Ni
          > e mam najmniejszego zamiaru żyć według niego i nie życzę sobie by mi ktoś ten k
          > it wciskał.

Otóż moje środowisko ma alternatywny model polskości, w ogóle model "bycia Polakiem", od modelu salonowo-agorowego. Model salonowo-agorowy uważam za zaściankowo-naiwny i głupi. Nie mam najmniejszego zamiaru żyć według niego i nie życzę sobie by mi ktoś ten kit wciskał.
          • maaac :) kto komu i jak kit wciska 25.07.11, 14:47
            Czy czytanie Wyborczej jest obowiązkowe? A może czytanie Uważam Rze?

Czy Gazeta Wyborcza i ci co podzielają jej model polskości uważają tych, co żyją według modelu polskości prezentowanego przez Uważam Rze, za Zdrajców Narodu Polskiego? Czy tylko za głupców ewentualnie łobuzów?

Czy skolei Uwżam Rze i ci co podzielają jej model polskości uważają tych co żyją według modelu polskości prezentowanego przez Gazetę Wyborczą, za Zdrajców Narodu Polskiego? Czy tylko za głupców ewentualnie łobuzów?

Więc sytuacja jest symetryczna? Czy jednak nie do końca?
            • rodzaj_konta Re: :) kto komu i jak kit wciska 25.07.11, 15:20
              Na poziomie samych ideii oczywiście, że jest symetryczna i tylko perspektywa historyczna roztrzygnie kto ma rację.

Ale nie znaczy to, że można odpuścić i dać drugiej stronie wszystko rozp... tylko po to, żeby ptem poweiedzieć: to my mieliśmy rację.
              • maaac Re: :) kto komu i jak kit wciska 25.07.11, 15:47
                Na poziomie idei, ależ tak. Tyle że ja pisałem nie tylko o ideach ale i o wnioskach, które wyciągają poszczególne grupy z dostosowania się ich samych i adwersarzy do tych idei.

Więc jak jest symetria w tych wnioskach czy nie? Czy obie strony nawzajem oskarżają się o głupotę? Czy obie strony nawzajem oskarżają się o draństwo? Czy obie strony nawzajem oskarżają się o zdradę Polski czy wręcz o to, że nie są Polakami?

Czy ktoś oskarżał Gazetę Wyborczą, że nie reprezentuje "interesu Polski i Polaków"? A czy ktoś o to samo oskarżał "Uważam Rze? Jeżeli to nie robił nikt na łamach jednej i drugiej gazety, jaka była reakcja na oskarżanie w ten sposób adwersarzy przez osoby liczące się w polityce? Czy Gazeta Wyborcza ustosunkowywała się do takich oskarżeń wobec Uważam Rze (o ile były takie oskarżenia, a były?). Czy Uważam Rze ustosunkowało się do takich oskarżeń wobec Gazety Wyborczej (o ile były takie oskarżenia, a były?).

No to jeszcze raz czy NAPRAWDĘ sytuacja jest symetryczna? Czy tylko w wąskim wąziutkim zakresie samych idei przeciwstawnych?
                • rodzaj_konta Re: :) kto komu i jak kit wciska 25.07.11, 21:03
                  maaac napisał:

> Na poziomie idei, ależ tak. Tyle że ja pisałem nie tylko o ideach ale i o wnios
                  > kach, które wyciągają poszczególne grupy z dostosowania się ich samych i adwers
                  > arzy do tych idei.
                  >
                  > Więc jak jest symetria w tych wnioskach czy nie? Czy obie strony nawzajem oskar
                  > żają się o głupotę? Czy obie strony nawzajem oskarżają się o draństwo? Czy obie
                  > strony nawzajem oskarżają się o zdradę Polski czy wręcz o to, że nie są Polaka
                  > mi?

Tak tak tak
                  Zacząłem od symetrii na poziomie ideii, ponieważ moim zdaniem nie ma symertii na wszystkich innych poziomach, chociażby ze względu na zakres kontrolowanych mediów i intensywność oraz formę wypowiedzi.
                  • maaac Re: :) kto komu i jak kit wciska 26.07.11, 07:16
                    Zadałem cie mocno konkretne pytania na temat konkretnych kwestii.
                    Czy raczysz zamiast posługiwać się ogólnikami i uciekać od meritum odpowiedziec na nie?
                    Czy mam uznać, że z jakiegoś powodu nie chcesz odpowiedzieć na te pytania?
                    Czy dlatego, ze prawda z nich wynikająca jest dla ciebie niewygodna?
                    • koloratura1 Daj se luz! 26.07.11, 08:40
                      maaac napisał:

> Zadałem cie mocno konkretne pytania na temat konkretnych kwestii.(...)

Czy Ty naprawdę nie zauważyłeś z kim rozmawiasz?

Pozwolę sobie Ci przypomnieć:
                      Nigdy nie dyskutuj z idiotą: najpierw sprowadzi Cię na swój poziom, a potem zabije doświadczeniem.
                      • maaac Re: Daj se luz! 26.07.11, 09:31
                        :) toż to pytanie filozoficzne ciągle przewijajace się przez forum - czy wyrażać opinię na wpisy tego typu osobników czy olewać.
                        Przyzam się, że olewnaie tych co używają wulgaryzmów idzie mi najłatwiej. Toż każdy na pierwszy rzut oka widzi z kim ma doczynienia. Tu jednak jest problem. Ja wiem z kim mam doczynienia. Czy jednak zostawienie takiego wpisu bez reakcji by nie świadczyło o jego akceptacji? A czy odpowiadać prostym"jesteś głupi"? Toż on tylko oczekuje na takie wpisy.

Więc co robić?
                        • koloratura1 Mądrzę się, ale... 26.07.11, 13:57
                          maaac napisał:

> Więc co robić?

...tak naprawdę, to mam ten sam dylemat...

• maaac Re: Mądrzę się, ale... 26.07.11, 17:39
                            Hehehehehehehehehe :)
                            No ale w tym temacie:
                            forum.gazeta.pl/forum/w,904,127349340,,Winni_Rosjanie_Zydzi_i_masoni.html?s=0
                            to mnie już wykończyli.
                            Cytuj, podawaj linki, męcz sie, a na końcu i tak się dowiesz, że piszesz ad personam, bo nie wytrzymałem na głupoty i je głupotami nazwałem, oraz, że nie podajesz argumentów.
              • pis_busters Re: A propos skutków i racji. 25.07.11, 16:58
                A propos skutków i racji. Coraz więcej osób znajomych mi stwierdza, że od narodowo-socjalistycznej Polski Kłamczyńskiego wolałaby powrót do rozbiorów. Niech "ściana wschodnia" integruje się w bogoojczyźnianym patriotyźmie ze wschodnimi sąsiadami. Są im bliżsi kulturą i mentalnością niż reszcie Polaków. Ja wolę mieć swój mały heimat w zjednoczonej Europie. Może w końcu uda się PISowi rozpierdzielić państwo polskie...
                • maaac Re: A propos skutków i racji. 25.07.11, 17:17
                  Mam takie filozoficzne pytanie.
                  Jak to się stało, że mieszkańcy tzw. "Ziem Odzyskanych". Tych, które były pozbawione autochtonicznej ludności polsko czy słowiańskojęzycznej, a będący(?) głównie emigrantami "ze wschodu" wykazują (obecnie) większe podobieństwo do byłych mieszkańców tych ziem niż do swoich poprzenich sąsiadów?
          • koloratura1 Re: nie życzę sobie by mi ktoś ten kit wciskał 25.07.11, 17:03
            rodzaj_konta napisał:

> pis_busters napisała:

> > Otóż moje środowisko ma alternatywny model polskości, w ogóle model "bycia Polakiem",
            > > od modelu pisowatych. Model pisowatych uważam za zaściankowy i głupi. Nie mam
            > > najmniejszego zamiaru żyć według niego i nie życzę sobie by mi ktoś ten kit wciskał.

> Otóż moje środowisko ma alternatywny model polskości, w ogóle model "bycia Polakiem",
            > od modelu salonowo-agorowego. Model salonowo-agorowy uważam za
            > zaściankowo -naiwny i głupi. Nie mam najmniejszego zamiaru żyć według niego i nie życzę
            > sobie by mi ktoś ten kit wciskał.

A - tak całkiem, własnymi słowami, bez odgapiania - potrafisz?
            • rodzaj_konta Re: nie życzę sobie by mi ktoś ten kit wciskał 25.07.11, 21:00
              koloratura1 napisała:

> rodzaj_konta napisał:
              >
              > > pis_busters napisała:
              >
              > > > Otóż moje środowisko ma alternatywny model polskości, w ogóle model
              > "bycia Polakiem",
              > > > od modelu pisowatych. Model pisowatych uważam za zaściankowy i głup
              > i. Nie mam
              > > > najmniejszego zamiaru żyć według niego i nie życzę...
              > > Otóż moje środowisko ma alternatywny model polskości, w ogóle model "byci
              > a Polakiem",
              > > od modelu salonowo-agorowego. Model salonowo-agorowy uważam za
              > > zaściankowo -naiwny i głupi. Nie mam najmniejszego zamiaru żyć według nie
              > go i nie życzę...
              >
              > A - tak całkiem, własnymi słowami, bez odgapiania - potrafisz?

Potrafię. Ale nic tak dobrze nie oddaje miałkości wielu wypowiedzi jak przestawienie znaków
              • pis_busters Re: Nie zauważyłeś, że przestawiłem znaki z postu 25.07.11, 22:28
                rodzaj_konta napisał:
                > Potrafię. Ale nic tak dobrze nie oddaje miałkości wielu wypowiedzi jak przestawienie znaków
                Nie zauważyłeś, że przestawiłem znaki z postu kirdan1? A fe tak krytykować partyjnego kolegę!
              • koloratura1 Re: nie życzę sobie by mi ktoś ten kit wciskał 26.07.11, 16:30
                rodzaj_konta napisał:

> koloratura1 napisała:

> > A - tak całkiem, własnymi słowami, bez odgapiania - potrafisz?

> Potrafię.

Nie wierzę!
    • koloratura1 Re: ''Uważam Rze'' reklamuje ''Gazetę'' 25.07.11, 10:13
      ttr32 napisał:

> Szkoda,że Leszczyński nie liczy-jako wyrazu obsesji-odwołań GW do PiS i Kaczyńskiego!
      > To byłoby dopiero zabawne!

Może by i było, ale - wiesz? On pisze coś w rodzaju przeglądu prasy, a PiS i Kaczyński to - chyba - nie prasa?
    • peowiaki_to_ciemniaki Re: GW jest potrzebna żeby się sfajdać na forum 25.07.11, 10:15
      To fakt, większego ścieku jak na tym forum nie ma nigdzie.
      • rpq Re: GW jest potrzebna żeby się sfajdać na forum 25.07.11, 10:25
        Rozumiem, że aprobujesz, gdy sfajdać się tu przychodzi ktoś słuszy ideowo?
      • kotek.filemon Re: GW jest potrzebna żeby się sfajdać na forum 25.07.11, 10:28
        > To fakt, większego ścieku jak na tym forum nie ma nigdzie.

Nie dziwota jak przyłazi pisiarnia i gnój zostawia. Fora RM, GaPolu i Frondy widocznie im nie wystarczają...
        • torunwplomieniach A czym się różni PO od PISU, dziecko? Katogie 25.07.11, 11:25
          Czym się różni, dziecinko, koteczku-filemonku, PIS od PO? To takie samo KATO-NARODOWE ŚCIERWO! Jedno i drugie!
          • kotek.filemon Re: A czym się różni PO od PISU, dziecko? Katogie 25.07.11, 11:26
            > Czym się różni, dziecinko, koteczku-filemonku, PIS od PO? To takie samo KATO-NA
            > RODOWE ŚCIERWO! Jedno i drugie!

Mój drogi, nigdy nie twierdziłem inaczej i nigdy się głosowaniem na pokemonów nie zhańbiłem.
          • peowiaki_to_ciemniaki prawdziwe ścierwo to ścierwo socjalistów 25.07.11, 11:50
            Jedyne ścierwo jakie znam to ścierwo socjalistyczne. Na szczęście większość ludzi w Polsce zdaje sobie z tego sprawę i patologiczne partie w rodzaju ruchów palikmiota i postkomuchy mają nikłe poparcie.
            • rpq Re: prawdziwe ścierwo to ścierwo socjalistów 25.07.11, 11:53
              Nie podniecaj się tak. PiS ma jakieś 30 procent.
            • koloratura1 Re: prawdziwe ścierwo to ścierwo socjalistów 25.07.11, 17:09
              peowiaki_to_ciemniaki napisał:

> Jedyne ścierwo jakie znam to ścierwo socjalistyczne.

To Ty jesteś socjalistyczny ? WOW!
    • koloratura1 Ale po co ten fakt reklamujesz? 25.07.11, 10:38
      torunwplomieniach napisał:

> Jedyną zaletą GW jest możliwość sfajdania się na jej szambo-forum.

Biedaku, tylko tyle potrafisz: sfajdać się...
    • yzek GW reklamuje URz 25.07.11, 10:41
      Cyngli napisał o "obsesji": to znak, numeru nie można opuścić.
      Jak któryś zauważy "podłość" to kupuję dwa!

Y.
    • wojo.b Re: ''Uważam Rze'' reklamuje ''Gazetę'' 25.07.11, 10:48
      Kiedy środowisko wybiórczej i klakierzy pojmą, że zbrodniarze w Jedwabnem nie byli reprezentantami Polski i narodu polskiego? Możemy przepraszać za rząd w Londynie, AK, Żegotę - bo to w jakimś stopniu było wyrazicielem państwa. Niemcy mają za co przepraszać - bo palenie Żydów było ich państwową polityką, Niemcy sobie sami takich przywódców wybrali i ich popierali. A czy Polacy wybrali sobie bandytów w Jedwabnem? Czy tę zbrodnię popełnili polski wójt ze starostą przy pomocy polskiej armii i policji? Jak można przepraszać za cudze grzechy? Żal, współczucie, solidarność w cierpieniu, pamięć - to wszystko możemy dzielić z narodem żydowskim. Ale przepraszać nie mamy za co.
      A przy okazji takie przepraszanie stawia nas w jednym rzędzie z Niemcami - gdybyśmy jako Polska byli winni - to ok, ale w sytuacji gdy nie jesteśmy, to sami stawiamy się w roli współsprawcy Shoah. A to już jest zwykłem kłamstwem.
      Pojmiecie to wreszcie?
      • rpq Re: ''Uważam Rze'' reklamuje ''Gazetę'' 25.07.11, 11:21
        Ja uważam, że to byli reprezentanci naszego narodu, zaś rząd polski przez dziesięciolecia zatajał prawdę. Przepraszać jest za co.
        • rodzaj_konta Re: ''Uważam Rze'' reklamuje ''Gazetę'' 25.07.11, 13:14
          rpq napisał:

> Ja uważam, że to byli reprezentanci naszego narodu, zaś rząd polski przez dzies
          > ięciolecia zatajał prawdę. Przepraszać jest za co.

1. Chyba sam ich wybierałeś w tajnym głosowaniu
          2. Jaką prawdę?
          • rpq Re: ''Uważam Rze'' reklamuje ''Gazetę'' 25.07.11, 13:16
            argumenty kolego, albo się nie trudź.
            • rodzaj_konta Re: ''Uważam Rze'' reklamuje ''Gazetę'' 25.07.11, 13:29
              rpq napisał:

> argumenty kolego, albo się nie trudź.

"Ja uważam, że to byli reprezentanci naszego narodu, zaś rząd polski przez dziesięciolecia zatajał prawdę. Przepraszać jest za co." <= no to jest piękny przykład dowodzenia tezy, pełen konkretnych dowodów, nieodpartego wnioskowania, odsyłania do źródeł i krytycznych opracowań :)))))))))))))))))))))))))))))))

A i przy okazji:

reprezentant
              «osoba reprezentująca jakiś kraj, jakąś organizację lub grupę»

reprezentować
              «występować i działać w czyimś imieniu»

W Jedwabnem to musieli mieć twoje notarialne pełnomocnictwo, tak mocno się do nich poczuwasz i identyfikujesz.
              • rpq Re: ''Uważam Rze'' reklamuje ''Gazetę'' 25.07.11, 13:40
                Odsyłam cię do opracowań historycznych poświęconych Jedwabnemu. Możesz, jak znajdziesz czas, dotrzeć też do źródeł i do opracowań krytycznych. OK? To teraz, skoro stronę formalną i metodologiczną mamy juz odptaszkowaną zwrócę ci uwagę, iż nie doczytałeś na pwn 2 części definicji reprezentanta.
                • rodzaj_konta Re: ''Uważam Rze'' reklamuje ''Gazetę'' 25.07.11, 13:48
                  rpq napisał:

> Odsyłam cię do opracowań historycznych poświęconych Jedwabnemu. Możesz, jak zna
                  > jdziesz czas, dotrzeć też do źródeł i do opracowań krytycznych. OK? To teraz, s
                  > koro stronę formalną i metodologiczną mamy juz odptaszkowaną zwrócę ci uwagę, i
                  > ż nie doczytałeś na pwn 2 części definicji reprezentanta.

Odsyłam cię do opracowań historycznych poświęconych Jedwabnemu. Możesz, jak znajdziesz czas, dotrzeć też do źródeł i do opracowań krytycznych. OK?

2. «osoba, zwierzę lub roślina mające wszystkie charakterystyczne cechy jakiejś zbiorowości lub jakiegoś gatunku»

chodzi ci o to że
                  (a) Polacy to zwierzeta lub rośliny,
                  (b) masz wszystkie charakterystyczne cechy morderców z Jedwabnem,
                  (c) wszyscy Polacy bez wyjątku zabijali żydów?
                  • rpq Re: ''Uważam Rze'' reklamuje ''Gazetę'' 25.07.11, 14:06
                    > Odsyłam cię do opracowań historycznych poświęconych Jedwabnemu. Możesz, jak zna
                    > jdziesz czas, dotrzeć też do źródeł i do opracowań krytycznych. OK?

i ?

> 2. «osoba, zwierzę lub roślina mające wszystkie charakterystyczne cechy j
                    > akiejś zbiorowości lub jakiegoś gatunku»
                    >
                    > chodzi ci o to że
                    > (a) Polacy to zwierzeta lub rośliny,
                    > (b) masz wszystkie charakterystyczne cechy morderców z Jedwabnem,
                    > (c) wszyscy Polacy bez wyjątku zabijali żydów?

Ta osoba jakoś wymyka się twojej percepcji. Osoba (...) mająca wszystkie charakterystyczne cechy jakiejś zbiorowości (...) Widzisz? Społeczność Jedwabnego,która dopuściła się mordu, posiadała wszelkie charakterystyczne cechy większej zbiorowości, jaką jest naród polski, stąd była jej reprezentantem.

Pkty b i c ani nie są śmieszne, ani za bardzo mądre, więc pastwił się nie będę.
                    • rodzaj_konta Re: ''Uważam Rze'' reklamuje ''Gazetę'' 25.07.11, 14:17
                      rpq napisał:

> > Odsyłam cię do opracowań historycznych poświęconych Jedwabnemu. Możesz, j
                      > ak zna
                      > > jdziesz czas, dotrzeć też do źródeł i do opracowań krytycznych. OK?
                      >
                      > i ?

Nic. Odsyłamy się nawzajem co do niczego nie prowadzi, ale nie ja zacząłęm.

>
                      > > 2. «osoba, zwierzę lub roślina mające wszystkie charakterystyczne ce
                      > chy j
                      > > akiejś zbiorowości lub jakiegoś gatunku»
                      > >
                      > > chodzi ci o to że
                      > > (a) Polacy to zwierzeta lub rośliny,
                      > > (b) masz wszystkie charakterystyczne cechy morderców z Jedwabnem,
                      > > (c) wszyscy Polacy bez wyjątku zabijali żydów?
                      >
                      > Ta osoba jakoś wymyka się twojej percepcji. Osoba (...) mająca wszystkie charak
                      > terystyczne cechy jakiejś zbiorowości (...) Widzisz? Społeczność Jedwabnego,któ
                      > ra dopuściła się mordu, posiadała wszelkie charakterystyczne cechy większej zbi
                      > orowości, jaką jest naród polski, stąd była jej reprezentantem.
                      >
                      > Pkty b i c ani nie są śmieszne, ani za bardzo mądre, więc pastwił się nie będę.

Osoba "nie wymyka się" tylko jest właśnie w (b) i (c), które antysemito (założyłem, że jesteś polakiem) i niedoszły (z braku w okolicy) morderco żydów pomijasz.
                      Podpaliło by się jakąś stodołę, co? Może faktycznie powinieneś przeprosić i udać się na leczenie.
                      • rpq Re: ''Uważam Rze'' reklamuje ''Gazetę'' 25.07.11, 14:38
                        Ty chciałeś źródeł i opracowań. Sporo teraz już tego na rynku więc jeśli masz potrzebę i ochotę, to szperaj. Ja swoje tezy opieram na powszechnie juz przyjętych, nie widzę powodów, aby posiłkować się odniesieniami do lektur.

> Osoba "nie wymyka się" tylko jest właśnie w (b) i (c), które antysemito (założy
                        > łem, że jesteś polakiem) i niedoszły (z braku w okolicy) morderco żydów pomijas
                        > z.

Trochę przekombinowujesz. Cechami charakterystycznymi, które sprawiają, że społeczność Jedwabnego byli reprezentantami Polski są narodowość, język, zwyczaje.
                        • rodzaj_konta Re: ''Uważam Rze'' reklamuje ''Gazetę'' 25.07.11, 15:36
                          rpq napisał:

> Ty chciałeś źródeł i opracowań. Sporo teraz już tego na rynku więc jeśli masz p

O nie, zaczęło się od "argumenty kolego, albo się nie trudź".

> Trochę przekombinowujesz. Cechami charakterystycznymi, które sprawiają, że społ
                          > eczność Jedwabnego byli reprezentantami Polski są narodowość, język, zwyczaje.
                          >

Powtórnie "O nie", to tylko twoja zawężona interpretacja, wybierająca z cech charakterystycznych to co ci wygodnie.
                          A przekonania, sympatie/antypatie, skłonność do przemocy czy oglądania Tanńca z gwiazdami i cała masa itd.?
        • wojo.b Re: ''Uważam Rze'' reklamuje ''Gazetę'' 25.07.11, 13:52
          No to może Ciebie reprezentowali, ale nie mnie i większości Polaków też nie. Nie odbieram Ci prawa do identyfikowani się z bandytami. Natomiast nie życzę sobie, by prezydent naszego kraju - faktycznie mnie reprezentujący, ogłaszał publicznie, że Polska jest winna zbrodni w Jedwabnem. I że musi przepraszać w imieniu Polski i Polaków. Bo nie jest winna i przepraszać nie ma za co.
          • rpq Re: ''Uważam Rze'' reklamuje ''Gazetę'' 25.07.11, 14:46
            Czekaj, a Maria Skłodowska twoim zdaniem reprezentuje Polskę, czy raczej nie? Kopernik, Szopen, Gen Bem, Banach, Tarski? Może Conrad Korzeniowski? Reprezentują nas tylko ci dobrzy?
            • wojo.b Re: ''Uważam Rze'' reklamuje ''Gazetę'' 25.07.11, 15:14
              Oczywiście, że wymienieni przez Ciebie wielcy Polacy NIE reprezentowali Polski. Byli wybitni - każdy w swojej dziedzinie. I tak jak możemy być mile połechtani, że polska ziemia wydała takich wybitnych synów i córki, tak możemy być smutni, że również pojawili się oprawcy z Jedwabnego. Ale to nie znaczy że mamy za nich przepraszać. Analogicznie - czy ktoś nam dziękuje za Skłodowską lub Kopernika?
          • koloratura1 W kwestii formalnej... 25.07.11, 17:26
            wojo.b napisał:

> Natomiast nie życzę sobie, by prezydent naszego kraju - faktycznie mnie reprezentujący,
            > ogłaszał publicznie, że Polska jest winna zbrodni w Jedwabnem. I że musi przepraszać
            > w imieniu Polski i Polaków. Bo nie jest winna i przepraszać nie ma za co.

To kto jest winien?
            • wojo.b Re: W kwestii formalnej... 26.07.11, 08:02
              Ci, którzy popełnili zbrodnię i ci, którzy ich popierali. Co to za pytanie...?
              • koloratura1 Re: W kwestii formalnej... 26.07.11, 08:42
                wojo.b napisał:

> Ci, którzy popełnili zbrodnię i ci, którzy ich popierali. Co to za pytanie...?

Jeśli nie potrafisz / nie chcesz na pytanie odpowiedzieć, to po co zawracasz głowę sobie i innym?
      • koloratura1 Re: ''Uważam Rze'' reklamuje ''Gazetę'' 25.07.11, 17:12
        wojo.b napisał:

> Kiedy środowisko wybiórczej i klakierzy pojmą, że zbrodniarze w Jedwabnem nie
        > byli reprezentantami Polski i narodu polskiego?

A kim?
    • minstrel515 ''Uważam Rze'' reklamuje ''Gazetę'' 25.07.11, 10:52
      Uważam, że Ziemkiewicz brzmi jak chrząszcz w szczebrzeszyńskiej trzcinie: gżegżółkowato i bez sensu. Aromat identyczny z naturalnym. Ersatz.
    • brzmski lekrama? 25.07.11, 11:08
      uwarzam rze reklamuje gazettę - zachłystuje się adam l.; kontrowersyjna teza, jeśli prawdziwa, nie powinna nastrajać do rechotu; mamy tu bowiem do czynienia z reklamą... płatną s ł o n o; bowiem niechybnie przyjdzie zapłacić za obnażenie linii ideowej gazetty, pokrętnej i obmierzłej niczym jaki... soliter
      • rotholc Re: lekrama? 25.07.11, 11:20
        obrzmski napisała:

> uwarzam rze reklamuje gazettę - zachłystuje się adam l.; kontrowersyjna
        > teza, jeśli prawdziwa, nie powinna nastrajać do rechotu; mamy tu bowiem do czyn
        > ienia z reklamą... płatną s ł o n o; bowiem niechybnie przyjdzie zapłacić za ob
        > nażenie linii ideowej gazetty, pokrętnej i obmierzłej niczym jaki... soliter

A jaki niebywale logiczny jest ów Adam. Obrusza się żeby nie wrzucać go do jednego worka:
        "Pisanie w ten sposób o "zachodniej prasie" - wrzucając wszystkich do jednego worka - to tak, jak obwinianie niżej podpisanego o głupstwa, które wypisują Magierowski z Ziemkiewiczem, bo wszyscy pracujemy w "polskiej prasie".

Ale znowuż według Adama to normalne, że za Jedwabne odpowiadamy (i przepraszamy!) wszyscy. Adam dajesz! Adam więcej! Darmowa jajecznica w stołówce Agory już blisko...

• pis_busters Re: Po czym zabrał się do lektury kolejnego artyku 25.07.11, 11:42
        brzmski napisał:
        > gazetty, pokrętnej i obmierzłej niczym jaki... soliter

Po czym zabrał się do lektury kolejnego artykułu w GW... W końcu pecunia non olet a z czegoś żyć trzeba.
    • grba ''Uważam Rze'' reklamuje ''Gazetę'' 25.07.11, 12:28
      Tyle pożytku z tej pisaniny, że redaktor dostanie parę złotych, kupi za nie coś do zjedzenia i potem mamy odrobinę nawozu.

TOK FM - radio należące do koncernu Agora i nadające z samej ulicy Czerskiej nadaje spoty reklamowe tygodnika "Uważam Rze"...
    • mike.recz A ''Gazeta'' reklamuje ''Uważam Rze''. 25.07.11, 12:28
      j/w
    • solaris_ih w drodze na dno ... 25.07.11, 12:54
      i na nic szczucie i plucie, to już jest koniec, nie ma już nic, jesteście wolni, możecie iść ...
    • erte2 [...] 25.07.11, 13:30
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • mroowa49 ''Uważam Rze'' reklamuje ''Gazetę'' 25.07.11, 13:44
      Świetny felieton. Ubawiłam się w poniedziałkowy poranek. Dzięki za poprawę humoru.
    • slawekpl Ale dlaczego Rzepa reklamuje 25.07.11, 14:53
      ale dlaczego Rzepa reklamuje bezplatnie odzielny organ jakim jest "uwazam Rze". Czy takie postepowanie jest zgodne z prawem?? Przeciez to robia ci "dziennikarze" ktorzy w razie sprzedazy beda mogli przejsc do tegoz PIS-mowca.
      Wieksza czesc artykulow w online wydaniu w Rzepie reklamuja artykuly w "Uwazam Rze".
    • halfinteligentzpis Re: ''Uważam Rze'' reklamuje ''Gazetę'' 25.07.11, 17:16
      ttr32 napisał:

> Szkoda,że Leszczyński nie liczy-jako wyrazu obsesji-odwołań GW do PiS i Kaczyńs
      > kiego!To byłoby dopiero zabawne!

GW policzyła wycia Kaczyńskich ze nie pisza o ich sukcesach to pisza.

Umieszczenie marnego prezydenta na Wawelu to przeciez największy sukces Kaczyńskich en bloc.
    • niemiec.niemiec @red. Leszczynski 25.07.11, 17:29
      A kiedy Pan, panie Leszczynski rowniez przeprosi za to, ze pana prodkowie mordowali Zydow?
    • rozsadek.ltd kundelki ujadaja, a Uwazam Rze sie dobrzeSprzedaje 25.07.11, 17:33
      taki bul kundelki, taki bul.
    • aekielski ''Uważam Rze'' reklamuje ''Gazetę'' 25.07.11, 19:00
      III Wojna Światowa wisi na włosku. Kto ją rozpęta ''Uważam Rze'' czy "Gazeta"?
    • last.man.standing @TTR32 rozwaliłeś Leszczyńskiego jednym zdaniem :) 25.07.11, 19:23
      Brawo! 10/10. Tak na marginesie - gdy porównuje felietony takich dziennikarzy jak Leszczyński i Ziemkiewicz to nie dziwię się, że jedna pikuje w dół a druga odnosi sukcesy...
    • advancem Panie Leszczynski 25.07.11, 20:56
      Gdy umyje i wyczysci Pan pare razy buty chlopa zienkiewicza, to moze zostani Pan jego asystentem. Jak na dzs i intelekt i pioro nie siegaja zienkiewiczowskich obcasow.
      • minstrel515 Re: Panie Leszczynski 26.07.11, 00:46
        advancem napisał:

> Gdy umyje i wyczysci Pan pare razy buty chlopa zienkiewicza, to moze zostani Pa
        > n jego asystentem. Jak na dzs i intelekt i pioro nie siegaja zienkiewiczowskich
        > obcasow.

Rzeczywiście kawał chłopa z tego Ziemkiewicza, ale pióro powinien nosić tylko na czapce.
      • koloratura1 Przyłóż się bardziej! 26.07.11, 07:26
        advancem napisał:

> Gdy umyje i wyczysci Pan pare razy buty chlopa zienkiewicza, to moze (...)

To Ziemkiewicz chodzi w brudnych butach?!
        A ja myślałam, że ten i ów już mu je wylizali... Widać - jednak kiepsko wylizali.
    • toki88 Każda reklama się przyda GW 26.07.11, 01:24
      Tym bardziej, że sprzedaż gazety spada cały czas. Może jakiś autor GW pokusi się o zinterpretowanie tego zjawiska? Nie? Więc ja sobie może pozwolę.

Pierwsze co mi przychodzi na myśl, to prorządowy kurs gazety. Każde zdanie wypowiadane przez polityków PO i autorytetów tej partii, w GW jest przyjmowane z poklaskiem. Co prawda zaczęło się to zmieniać wraz ze spadkiem popularności Platformy. Widać, że kiedy ludzie zaczęli zauważać jak katastrofalne są rządy PO, to GW lekko zmieniła swój kurs. Nieznacznie, ale jednak. Mimo to, większość materiałów publicystycznych jest poświęconych opozycji. To w GW padają najcięższe oskarżenia dotyczące lidera PiS, najczęściej ograniczające się do inwektyw.

Ale wracając do tematu, Polacy zaczynają widzieć, że wcale nie żyjemy w sielankowym kraju: że wzrost PKB nie oznacza, że nie zbankrutujemy; że dług publiczny rośnie; EURO 2012 będzie dalekie od pierwotnych planów; niekompetentni ministrowie pozostaną na stołkach. O tych sprawach GW nie pisze, a jedynie uczestniczy w kreowaniu równoległej rzeczywistości, wspólnie z partią rządzącą. GW kupują ludzie żyjący w wirtualnym świecie, ale coraz więcej odłącza się od tego Matrix-a, stąd spadek sprzedaży tej gazety.
      • koloratura1 Re: Każda reklama się przyda GW 26.07.11, 07:21
        toki88 napisał:

> Tym bardziej, że sprzedaż gazety spada cały czas. (...)

Gnije, gnije, ale co za zapach!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka