gderrdar 27.07.11, 11:14 Skrajy lewak z tej środy jak ona nienawidzi katolików. Zamknij środa kościoły będziesz szczęśliwa. Ręce opadają jak się to czyta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jabmax Ksenofobia dobrze się broni 27.07.11, 11:26 Mnie martwi najbardziej to co dzieje się w szkole(widzę "totalne" systemowe, indoktr. już od przedszkola). Czy można jeszcze powstrzymać to "ukatolenie" polskich szkół? Pani minister(zakonnica w cywilu), coż oto rzeczywiste oblicze partii.Mozna stracić nadzieję ... Odpowiedz Link Zgłoś
pulomiot Mnie też martwi. Zarówno to, co się dzieje 28.07.11, 08:01 w szkołach, jak i w mediach i domach. Owoce mam co noc pod blokiem, gdzie młodociani wyją i piją na ogrodzonym placu zabaw dla dzieci. I to bynajmniej nie margines. Dobrze, że dopalacze tymczasowo mniej dostępne, bo było jeszcze gorzej. Policja ma to oczywiście w głębokim poważaniu, bo dopóki nikt nikogo nie zabił, nie ma co się martwić. A zwracanie uwagi na długo tej młodzieży w pamięć nie zapada. Swoją drogą aż dziw bierze, że co noc mają tyle sobie do powiedzenia, że godziny całe paplają jak najęci. I to nie dziewczyny, tylko okazy płci męskiej. Dramat. Odpowiedz Link Zgłoś
antobojar Katolicyzm to kołtuńska doktryna, wygenerowana na 27.07.11, 18:33 strachu, dyscyplinująca strachem i zorganizowana według faszystowskich wzorów hierarchicznej zależności.. Nic dziwnego że, podczepiają się do niej takie intelektualne miernoty jak Kaczyński czy Ziobro.. "WZGLĘDNOŚĆ MA ZASTOSOWANIE W FIZYCE.... NIE W ETYCE.." "Relativity applies to physics, not ethics" Albert Einstein Odpowiedz Link Zgłoś
paputekonly Miliony polskich ksenofobów zjadło miliony świń.. 27.07.11, 18:59 wypiło dziesiątki milionów litrów wódki, odbyło niezliczoną ilość pozamałżeńskich stosunków seksualnych, (używając prezerwatyw, ha ha.. ) i ukradło wiele "niczyich rzeczy".. i nikt im za to nie obciął ręki ani fiuta... nie wypruł flaków lub nie podciął gardła... ani nie dał batów na gołą doopę.. Gdzie ta islamizacja...? Musi czychać za rogiem.. lol.. "Partia jest szaleństwem wielu, dla korzyści nielicznych" "Party is the madness of many, for the gain of a few." Jonathan Swift Odpowiedz Link Zgłoś
rpq Ksenofobia dobrze się broni 27.07.11, 11:42 Ksenofobia dobrze się broni? Czyżby? To chyba ocena na wyrost. To, że coś tam plecie, odwraca kota ogonem, popada w sprzeczności, odcina się od własnych poglądów, zaprzecza sama sobie i swoim słowom, nie oznacza jeszcze, że dobrze się broni. To oznacza tyle, że robi szum i hałas. Każdy z połową choćby rozsądku widzi i potrafi sądzić za siebie. A jak nie potrafi, to co to reszcie szkodzi? Na siłę się nikogo nie przekona. Tym bardziej po dobroci. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Ksenofobia dobrze się broni 27.07.11, 11:42 > Ręce opadają jak się to czyta. Ręce opadają jak się czyta komentarze pisiorków - naprawdę, nie trzeba się poświęcać i czytać znienawidzonej Środy - można przecież pławić się w wysublimowanym intelektualnym klimacie forów Frondy chociażby... Odpowiedz Link Zgłoś
cezaratko Re: Ksenofobia dobrze się broni 27.07.11, 12:01 kotek.filemon napisał: > > Ręce opadają jak się to czyta. > >_ Ręce opadają jak się czyta komentarze pisiorków - naprawdę, nie trzeba się pośw > ięcać i czytać znienawidzonej Środy - można przecież pławić się w wysublimowany > m intelektualnym klimacie forów Frondy chociażby... >_ Ręce opadają jak się czyta komentarze pisiorków No to jestes rzeczywiscie zwolennikiem dialogu. DEBIL > Odpowiedz Link Zgłoś
stix Środa nie ma pojęcia o życiu. Nie słuchać jej. 27.07.11, 11:55 Są dwa modele wielokulturowości: 1.Normalny czyli istnienie państw narodowych w ramach jednego kontynentu np. Polska, Japonia. 2.Patologiczny czyli istnienie państw wielonarodowych w ramach jednego kontynentu np. Hiszpania, W.Brytania, dawna Jugosławia, dawny ZSRR. Historia i teraźniejszość jednoznacznie pokazują, że w państwach narodowych nie ma konfliktów i zbrodni, a w państwach wielonarodowych są konflikty i zbrodnie. Taka jest natura ludzi. I żadna Pani Środa tego nie zmieni. Europę czekają w przyszłości wielkie konflikty narodowościowe (Niemcy i Turcy, Francuzi i Arabowie, Skandynawowie i Południowcy, Bałtowie i Rosjanie, Cyganie i inni itd.). I lewica będzie za to bezpośrednio odpowiedzialna. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Środa nie ma pojęcia o życiu. Nie słuchać jej 27.07.11, 12:05 > 2.Patologiczny czyli istnienie państw wielonarodowych w ramach jednego kontynen > tu np. Hiszpania, W.Brytania, dawna Jugosławia, dawny ZSRR. Np. taka patologiczna Szwajcaria i patologiczna Kanada są modelowym przykładem takich patologii. OK, nie ma sytuacji idealnych. Tam też zdarzają się tarcia, ale żadnych krwawych jatek nigdy nie było... Odpowiedz Link Zgłoś
rpq Re: Środa nie ma pojęcia o życiu. Nie słuchać jej 27.07.11, 12:11 Nie ma państw jednonarodowościowych. Nigdy nie było aż do 45 r. I szybko zniknęły. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Środa nie ma pojęcia o życiu. Nie słuchać jej 27.07.11, 12:47 > Nie ma państw jednonarodowościowych. Samo pojęcie "państwa narodowego" to niezbyt udany bękart rewolucji francuskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
ssierota Re: Środa nie ma pojęcia o życiu. Nie słuchać jej 28.07.11, 08:29 > Np. taka patologiczna Szwajcaria i patologiczna Kanada są modelowym przykładem > takich patologii. OK, nie ma sytuacji idealnych. Tam też zdarzają się tarcia, ale > żadnych krwawych jatek nigdy nie było... Ale o czym ty mówisz!? Byłeś kiedyś w Szwajcarii? Znasz jakiegoś Szwajcara? To, że mówią różnymi językami nie świadczy o różnej narodowości! Szwedzi z różnych regionów kraju też ledwo się rozumieją ale są Szwedami! Narodowość to nie tylko język, inaczej "Państwo Niemieckie" graniczyłoby z Węgrami i Włochami od południa. Odpowiedz Link Zgłoś
rpq Re: Środa nie ma pojęcia o życiu. Nie słuchać jej 27.07.11, 12:08 > 1. Normalny czyli istnienie państw narodowych w ramach jednego kontynentu np. Polska, Japonia. Dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
stix Środa nie ma pojęcia o życiu. Nie słuchać jej. 27.07.11, 12:25 pl.wikipedia.org/wiki/Eurazja Odpowiedz Link Zgłoś
bokertov1947 Re: Środa nie ma pojęcia o życiu. Nie słuchać jej 28.07.11, 11:06 > 1. Normalny czyli istnienie państw narodowych w ramach jednego kontynentu > np. Polska, Japonia. Ao ktos to powiedzial, ze zbuduje druga Japonie. Ale na jakim kontynencie by ja osadzic? A' propos panstwa narodowego - mozna i tak jak Polska to robi: okupowac od ponad 60 lat Gorny Slask, by teraz zaszfladkowac rodowitych Slazakow do zakamuflowanej opcji! Pozdrowienia z Tel Avivu! Odpowiedz Link Zgłoś
robokopo O jejku, jakie mądrości... 27.07.11, 13:45 Ubiegaj się o Nobla! W paru zdaniach, rach ciach, wszystko rozstrzygnięte. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Środa nie ma pojęcia o życiu. Nie słuchać jej 27.07.11, 22:32 kiedy polska była państwem jednonarodowym? jakoś w jej historii nie potrafię znaleźć choćby tygodnia.. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Środa nie ma pojęcia o życiu. Nie słuchać jej 28.07.11, 09:34 > kiedy polska była państwem jednonarodowym? > jakoś w jej historii nie potrafię znaleźć choćby tygodnia.. Po roku 1945 była państwem niemal idealnie jednonarodowym. Właściwie Hitler i Stalin, a następnie PRL utrwalająca jałtański porządek, zrobili prawiczkom znad Wisły przysługę... Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Środa nie ma pojęcia o życiu. Nie słuchać jej 28.07.11, 11:03 przeglądając książkę telefoniczną mego miasta rodzinnego z lat 70. stwierdzam obecność nazwisk polskich, śląskich, ukraińskich, niemieckich, czeskich, rosyjskich, żydowskich, romskich, greckich, tatarskich i ormiańskich. kilka wygląda na włoskie lub rumuńskie, ale to pewnie austriacy. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Środa nie ma pojęcia o życiu. Nie słuchać jej 28.07.11, 15:18 > przeglądając książkę telefoniczną mego miasta rodzinnego z lat 70. stwierdzam o > becność nazwisk polskich, śląskich, ukraińskich, niemieckich, czeskich, rosyjsk > ich, żydowskich, romskich, greckich, tatarskich i ormiańskich. kilka wygląda na > włoskie lub rumuńskie, ale to pewnie austriacy. Owszem, bywa. Nie zaprzeczysz jednak, że w toku działań wojennych i powojennych skutecznie udało się zamienić etniczny tygiel nieboszczki II RP (z którym ona sobie zresztą totalnie nie radziła, jak z wieloma innymi rzeczami, ale to inna sprawa), na PRL, w którym pochodzenie polskie zawsze deklarowało ponad 90% ludności. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Środa nie ma pojęcia o życiu. Nie słuchać jej 28.07.11, 20:25 i to ma niby być dobrze? jak same te okropne polackie ryje dookoła? Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Ksenofobia dobrze się broni 27.07.11, 12:20 Nie, z tą religią w szkole nie jest tak źle. Fakt, straszna strata czasu. Godzinka więcej matmy od pierwszej klasy i nie trzeba by opłakiwać, aż tylu niezdanych matur. Druga w zależności od rocznika, na inne przedmioty. Naprawdę religia w szkole jest w stanie wyprodukować tylko nikły procent ortodoksów. Większość w najlepszym przypadku obojętnieje. Ja osobiście znam młodych ludzi po szkolnej katechezie, z bardzo katolickich domów, którzy są obecnie ateistami. To było widać zeszłego lata pod pałacowym krzyżem. Nacisk i przymus zawsze końcżą się tak samo. Odrzuceniem ideologii i ideologów, którzy wiedzą lepiej i chcą ingerować w każdy aspekt twojego życia. Niedawno szperając w internecie natknęłam się na jakiś artykuł o tradycji polskiej i tam wychwalano tradycję piegrzymowania maturzystów przed egzaminami na Jasną Górę. U mnie było tak. Jest pielgrzymka, proszę się zapisywać. Na tydzień przed, z własnej woli zapisane były trzy czy cztery osoby. A tu autobus zamówiony. No i zaczęły się naciski. W końcu nie pojechał jeden chłopak, pomijając niekatolików. Na miejscu większość młodzieży poszła w miasto. Potem była awantura, że nie łazili na kolanach i się nie modlili, tylko siedzieli w knajpach. Doszło do tego, że katechetka kłamała w naszej obronie, twierdząc, że nas widziała. Taka to piękna, polska tradycja. Wiem od różnych znajomych, że u nich było podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Ksenofobia dobrze się broni 27.07.11, 13:22 maura4 napisała: > Naprawdę religia > w szkole jest w stanie wyprodukować tylko nikły procent ortodoksów. Większość > w najlepszym przypadku obojętnieje. Ja osobiście znam młodych ludzi po szkolnej > katechezie, z bardzo katolickich domów, którzy są obecnie ateistami. Ale indoktrynacja jednak sieje spustoszenie. Młodzi ludzie mają np. bardziej radykalne poglądy na życie niewypoczęte niż ci w średnim wieku. Lata prania mózgów robią swoje - panienka wyglądająca na totalną blacharę, wiek ok. 20, we łbie na oko ani pół zwoju nerwowego, ale do kamery powie, że aborcja to zbrodnia. Oczywiście jak sama wpadnie to pierwsza poleci tabletek szukać, ale co tam... > Niedawno szperając w internecie natknęłam się > na jakiś artykuł o tradycji polskiej i tam wychwalano tradycję piegrzymowania m > aturzystów przed egzaminami na Jasną Górę. U mnie było tak. Jest pielgrzymka, p > roszę się zapisywać. Na tydzień przed, z własnej woli zapisane były trzy czy c > ztery osoby. A tu autobus zamówiony. No i zaczęły się naciski. Kurde, to ja miałem jakąś łże-szkołę, bo nie pamiętam takiej tradycji. Albo też było jeszcze za wcześnie po wielkiej odnowie moralnej zarządzonej przez Św. Hannę i szkołą rządziła póki co dyrekcja a nie katechetka. Wiem, że msza była w poniedziałek (matury zwyczajowo od wtorku), nie pamiętam nacisków. Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Ksenofobia dobrze się broni 27.07.11, 15:06 Może było za wcześnie. Ja bez tej tradycji szkoły nie znam. Wszystkie roczniki przed moim jeździły. Kiedy moja mama zapisywała do szkoły mojego brata a potem mnie, musiała składać oświadczenie o tym, że będziemy uczestniczyć w lekcjach religii. Kiedy po kilku latach zapisywała swoje najmłodsze dziecko, też chciała takie oświadczenie złożyć, a tu okazało się, że nie trzeba. Oświadczenia składają rodzice, których dzieci nie będą uczestniczyć w zajęciach z religii. Prawda jakie ułatwienie ? Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Ksenofobia dobrze się broni 27.07.11, 16:03 maura4 napisała: > Kiedy po kilku latach zapisywała swoje najmłodsze dziecko, też chciała > takie oświadczenie złożyć, a tu okazało się, że nie trzeba. Oświadczenia składa > ją rodzice, których dzieci nie będą uczestniczyć w zajęciach z religii. Prawda > jakie ułatwienie ? Bezprawne, dodam, bo rodzice deklarują uczestnictwo dziecka w zajęciach religii. Tylko nikomu nie chce się dymów robić, bo wszędzie patrzą jak na głupka. Po 20 latach nikt już nie dostrzega postępującej watykanizacji bantustanu. Odpowiedz Link Zgłoś
robokopo Jak się ciebie czyta, to... 27.07.11, 13:41 opadają nie tylko ręce, ale i nogi, a 50% społeczeństwa coś jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
robokopo Nie znasz żadnych przypadków po drugiej stronie? 27.07.11, 13:43 To szkoda! Bo ja znam: Barbara Blida. Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Re: Ksenofobia dobrze się broni 27.07.11, 15:51 gderrdar napisał: > Skrajy lewak z tej środy jak ona nienawidzi katolików. Zamknij środa kościoły b > ędziesz szczęśliwa. Ręce opadają jak się to czyta. ______________________________________________ "Nienawidzi" ?? Nie przeceniaj się. My ,lewacy was olewamy. Odpowiedz Link Zgłoś
r.romanek63 Re: Ksenofobia dobrze się broni 27.07.11, 19:12 Wy lewaki niczym innym nie żyjecie, tylko nami Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Re: Ksenofobia dobrze się broni 27.07.11, 20:35 r.romanek63 napisał: > Wy lewaki niczym innym nie żyjecie, tylko nami ________________________________________________ i waszymi błonami dziewiczymi deflorując je rytualnie i przerabiając na mace Odpowiedz Link Zgłoś
polskinacjonalista Re: Ksenofobia dobrze się broni 27.07.11, 20:45 Błonami dziewiczymi? Gdzie? W odbycie? Rozmarzyłeś się stary Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Re: Ksenofobia dobrze się broni 27.07.11, 20:55 polskinacjonalista napisał: > Błonami dziewiczymi? Gdzie? W odbycie? > Rozmarzyłeś się stary _________________________________________ spoko, najpierw wiadro chloru i lizolu i możemy pogadać o zejściu na stronę cywilizacji śmierci Odpowiedz Link Zgłoś
r.romanek63 Re: Ksenofobia dobrze się broni 27.07.11, 21:44 przynajmniej wiadomo w czym się chłopie myjesz. Ale zmartwie cię, normalni ludzi używaja wody i mydła, no czasami w płynie. Odpowiedz Link Zgłoś
jur56 Ksenofobia dobrze się broni 27.07.11, 16:31 Ksenofobia + Europa = norma i nigdy nie było inaczej /przykłady afirmacji / zawsze okazywały się fanaberią rządzących /krótkotrwałą/. Odpowiedz Link Zgłoś
medrek_forumowy Cyniczne wykorzystanie ludzkiej tragedii 27.07.11, 16:57 Jeszcze łzy Norwegów nie wyschły a psorka już wykorzystuję ich tragedię do załatwiania swoich spraw. I tak Środa pisze od kilku lat w kółko to samo, ale jak się pojawił taki Breivik to czemu nie włączyć go do swojego repertuaru narzędzi do walki ci polską "ciemną bogobojną prawicą". Odpowiedz Link Zgłoś
villianna Ksenofobia dobrze się broni 27.07.11, 17:03 Breivik mordował dzieci. Skrajna prawica w Polsce chciała wprowadzić prawo pozwalające na mordowanie kobiet w ciąży. Pewną analogię widać. Na prawdę nie wiem skąd taki brak poszanowania życia ludzkiego u osób powołujących się na ideały chrześcijańskie. Może czas wreszcie walnąć ręką w stół i nazwać zło po imieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
para-lela Re: Ksenofobia dobrze się broni 27.07.11, 17:10 Lewacy powinni wyemigrować do jakiegoś wielkiego BURDELU, mogliby tam pie...c sie każdy z kazdym, dzieci nie miałyby rodziców tylko przypadkowych opiekunów, a skrobanki byłyby wspólną rozrywką. Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Re: Ksenofobia dobrze się broni 27.07.11, 18:23 para-lela napisała: > Lewacy powinni wyemigrować do jakiegoś wielkiego BURDELU, mogliby tam pie...c s > ie każdy z kazdym, dzieci nie miałyby rodziców tylko przypadkowych opiekunów, a > skrobanki byłyby wspólną rozrywką. ___________________________________________________ To po lekturze "twórczości literackiej" Breivika takie refleksje? Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa ludzie 27.07.11, 17:09 Ludzie! Jakbym czytał o Niesiołowskim z ZCHN (dziś w PO)... I pani etyk tak pisze? Przecież będzie pani głosować na PO, w której masa fundamentalistów. To pani ich wybierze, da im władzę. Robi pani z siebie jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Re: ludzie 27.07.11, 18:28 ajakzupa napisał: > Ludzie! Jakbym czytał o Niesiołowskim z ZCHN (dziś w PO)... > > I pani etyk tak pisze? Przecież będzie pani głosować na PO, w której masa funda > mentalistów. To pani ich wybierze, da im władzę. > > Robi pani z siebie jaja. ________________________________________________ Prawie bym się z Tobą zgodził, ale Ty żyjesz w czarno-białym świecie.Normalny człowiek wie,że nie głosuje na świętych, ale najczęściej na na tych , którzy wg niego najmniej naszkodzą i wcale nie musi ich lubić. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: ludzie 27.07.11, 19:58 Żadna ustawa, na której zależy pani etyk, nie zostanie puszczona pod obrady przez Niesiołowskiego z ZCHN-u (teraz w PO). Łżesz, ja nie żyję w świecie biało-czarnym. Ja żyję w świecie czarnym, a mianowicie: pod sutanną Natanka. Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Re: ludzie 27.07.11, 20:30 ajakzupa napisał: > Żadna ustawa, na której zależy pani etyk, nie zostanie puszczona pod obrady prz > ez Niesiołowskiego z ZCHN-u (teraz w PO). > > Łżesz, ja nie żyję w świecie biało-czarnym. Ja żyję w świecie czarnym, a mianow > icie: pod sutanną Natanka. _____________________________________ Pod majtkami. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: ludzie 27.07.11, 21:08 A co, pisiorku, zabronisz mi? A, pod majtkami, także czarnymi, nawet gumkę mają czarną. Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa Re: ludzie 27.07.11, 21:11 Niekiedy chowam się przed takimi, jak pani etyk, co w niczym się nie zgadza z fundamentalistą z ZCHN-u Niesiołowskim (obecnie w PO) i dlatego głosuje na niego, oddając mu gigantyczną władzę. Niekiedy zaś daję się wykorzystać owczarkowi podhalańskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
para-lela Ksenofobia dobrze się broni 27.07.11, 17:13 Niestety Breivik nie miał religii w szkole, przystąpił do chrześcijan w późnym wieku bo miał 15 lat, a religię traktował instrumentalnie, i proszę oto fatalne skutki Odpowiedz Link Zgłoś
para-lela Re: Ksenofobia dobrze się broni 27.07.11, 17:20 Nie wpojono mu w dzieciństwie chrześcijańskich wartości choćby 10 przykazań, tylko żył w lewackim świecie bez zasad, a czego nauczyli go rodzice-lewacy? Też nie mieli zasad, mieli tylko choroby weneryczne. Odpowiedz Link Zgłoś
jabmax Re: Ksenofobia dobrze się broni 27.07.11, 22:22 para-lela napisała: > Nie wpojono mu w dzieciństwie chrześcijańskich wartości choćby 10 przykazań, ty > lko żył w lewackim świecie bez zasad, a czego nauczyli go rodzice-lewacy? Też n > ie mieli zasad, mieli tylko choroby weneryczne. Całe szczęście...,bo np. takiemu Rudolfowi Franzowi Ferdinandowi Höß'owi wpajano "wartości"(urodził się w kat.rodzinie), no i popatrz...[komendant niemieckiego obozu koncentracyjnego Auschwitz-Birkenau ; członek NSDAP;]//a ojciec chciał żeby został księdzem... Odpowiedz Link Zgłoś
borsuk112 Re: Ksenofobia dobrze się broni 27.07.11, 17:16 pauljustme napisał: > Ortografia...rzecz straszna. To fakt. Ale ze autorka tego lewackiego kociokwiku > jest, jak to ujmujesz, Profesorem Uniwersytetu, nic nie zmienia w temacie. Wyp > rany mozg profesora nie rozni sie od mozgu kibola. O czym swiadczy ten i inne p > opelnione przez pania profesor, artykuly. które artykuły. proszę o konkrety. jeżeli ich nie podasz jesteś debilem nie wartym dyskusji. lepiej sam sobie zrób EEG. zobaczymy co pan doktor powie. mózg kibola???? przecież twój idol ich namiętnie broni. zdecyduj się. Odpowiedz Link Zgłoś
para-lela Ksenofobia dobrze się broni 27.07.11, 17:21 Pani Sroda nie wspomina że jego zachowanie to SKUTEK lewackiego wychowania Odpowiedz Link Zgłoś
askold Ksenofobia dobrze się broni 27.07.11, 17:25 Szanowna Pani Magdaleno ! Nie wiem czy Pani zauważyła, że uroczystości żałobne w Norwegii zawłaszczył norweski Kościól. Największe manifestacje odbyły się pod katedrą w Oslo. Do dziś ludzie przynoszą tam kwiaty i znicze. Dodam, iż luterański kościół norweski jest kościołem państwowym, głową jego monarcha, a w konstytucji jest zapisane, iż premierem tego państwa może być tylko osoba, która wyznaje religię państwową ( ludzie postępowi rozumieją, że nie może być to katofaszysta ale żeby tak nie dopuścić ateisty ?!). Premier Stoltenberg mimo, iż szefuje Norweskiej Partii Pracy deklaruje się jako wierzący. Ale to nic, to nic ! Jego poprzednik Kjell Bondevik był DUCHOWNYM tego kościoła !!! W XXI wieku !!! Co za skandal !!! Co za zacofanie !!! Dewiza państwa norweskiego to : "Zgodni i wierni aż do upadku" wypisz wymaluj podobne do esesowskiego : "Moim honorem jest wierność". Trudno o coś bardziej ksenofobicznego. Dlaczego Pani jeszcze nie jest w Oslo w z cyklem wykładów na temat norweskiego zacofania ? Przecież trzeba tym ludziom dowieść, że są jednym z najbardziej zaściankowych krajów europejskich - nawet nie chcą należeć do UE ! Mam nadzieję, że Pani tam pojedzie. Jeszcze jest czas - trzeba ich ratować ! Niech Pani ratuje Norwegów Pani Magdaleno przed nimi samymi. A co do reszty Pani felietonu... . Wynika z niego jedno - podejrzanym przez Panią jest właściwie każdy, kto nie zgadza z Pani "jedynie słusznymi i postępowymi ideami". Już byli tacy, którzy kierując się takimi zasadami dochodzili do władzy. I są na to stosowne w historii przykłady. Tragiczne przykłady. Pani nie reprezentuje już idei lewicowych. Pani reprezentuje lewicowy fundamentalizm - owładnięty poczuciem misji, przekonany o posiadaniu wyłącznego monopolu na prawdę, dzielący świat na swoich i na wrogów. A w tym sensie wszystkie fundamentalizmy całego świata są sobie obrzydliwie równe Odpowiedz Link Zgłoś
0721x Re: Ksenofobia dobrze się broni 28.07.11, 06:40 askold jaki związek jest pomiędzy tzw. lewicowością a posiadaniem rozumu ? Co w rozumowaniu pani prof. Cię drażni to że powątpiewa w KK ? to chyba normalne że jedni wierzą a drudzy niekoniecznie Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Askold, dobre! 28.07.11, 20:21 > Nie wiem czy Pani zauważyła, że uroczystości żałobne w Norwegii zawłaszczył > norweski Kościól. Największe manifestacje odbyły się pod katedrą w Oslo. Do dzi > ś ludzie przynoszą tam kwiaty i znicze. Dodam, iż luterański kościół norweski j > est kościołem państwowym, głową jego monarcha, a w konstytucji jest zapisane, i > ż premierem tego państwa może być tylko osoba, która wyznaje religię państwową > ( ludzie postępowi rozumieją, że nie może być to katofaszysta ale żeby tak nie > dopuścić ateisty ?!). Premier Stoltenberg mimo, iż szefuje Norweskiej Partii Pr > acy deklaruje się jako wierzący. Ale to nic, to nic ! Jego poprzednik Kjell Bon > devik był DUCHOWNYM tego kościoła !!! W XXI wieku !!! Co za skandal !!! Co za > zacofanie !!! Dewiza państwa norweskiego to : "Zgodni i wierni aż do upadku" wy > pisz wymaluj podobne do esesowskiego : "Moim honorem jest wierność". Trudno o c > oś bardziej ksenofobicznego. Dlaczego Pani jeszcze nie jest w Oslo w z cyklem w > ykładów na temat norweskiego zacofania ? Hahaha, ładnie pokazane, że pani Środa guzik wie o temacie, ale wykorzystuje go do swoich wiecznie tych samych wynurzeń. Słoń a sprawa polska. Odpowiedz Link Zgłoś
yzek Nie czynię bezpośrednich porównań... 27.07.11, 17:48 ...między panią Ś. a zdechłym krabem. To porównanie tylko pośrednie, odnoszące się do pewnych cech fizjonomii i roztaczanej aury. Y. Odpowiedz Link Zgłoś
wujekabc Ksenofobia dobrze się broni 27.07.11, 18:25 Judasz - szef pis - Breivik - Ziobro i ska - Radio M. - rodzaj bereciarzy - krzyżowcy z Krakowskiego Przedmieścia = KSENOFOBIA Odpowiedz Link Zgłoś
aaron_agorenstein Co za androny ta pani opowiada! 27.07.11, 18:28 Jaka "czystość rasy"?! Jak łatwo można się przekonać czytając manifest Breivika, dla niego wzorem we współczesnym świecie w podejściu do własnej kultury są takie społeczeństwa jak japońskie, południowokoreańskie czy tajwańskie. Chciałby, żeby Europa taks szanowała własną tradycję, jak to robi Japonia. Czy już samo takie życzenie - bez zbrodniczych metod - jest również zbrodnicze? Odpowiedz Link Zgłoś
r.romanek63 Ksenofobia dobrze się broni 27.07.11, 19:11 Z tego co pamiętem, jak Ryszard C. zastrzelił w Łodzi działacza PIS to Kutz na łamach GW gardłował, że właściwie sam sobie jest winien bo "kto sieje wiatr ten zbiera burzę". No to w takim razie jego czerwona koleżanka Środa powinna ogłosic światu, zgodnie z logiką Salonu, że ofiary Breivika same są sobie winne, bo na cholere na tę wyspę się pchały? Odpowiedz Link Zgłoś
r.romanek63 Ksenofobia dobrze się broni 27.07.11, 19:16 A moze cos o tatusiu?: Wieloletni współpracownik Urzędu ds. Wyznań, ateista, przez niemal całe życie zawodowe zajmował się Kościołem katolickim. Ze zgromadzonych w IPN dokumentów wynika, że był on zarejestrowany przez wywiad PRL jako kontakt informacyjny „Gabriel” W okresie PRL Edward Ciupak był szczęśliwym posiadaczem służbowego paszportu uprawniającego go do wyjazdu na Zachód Europy. Wielokrotnie przebywał we Francji, gdzie kilka razy zabrał córkę Magdalenę (obecnie Środę, znaną z łamów „Gazety Wyborczej” i „Wprost” filozof, ateistkę, przeciwniczkę lustracji, zwolenniczkę ruchów feministycznych i proaborcyjnych). Według archiwów służb specjalnych PRL, prof. Ciupak został pozyskany przez Departament I (wywiad) przed wyjazdem do Francji. W kartotece figuruje jako kontakt informacyjny – była to jedna z kategorii świadomej współpracy z wywiadem cywilnym PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Re: Ksenofobia dobrze się broni 27.07.11, 21:01 r.romanek63 napisał: > A moze cos o tatusiu?: Wieloletni współpracownik Urzędu ds. Wyznań, ateista, pr > zez niemal całe życie zawodowe zajmował się Kościołem katolickim. Ze zgromadzon > ych w IPN dokumentów wynika, że był on zarejestrowany przez wywiad PRL jako kon > takt informacyjny „Gabriel” > > W okresie PRL Edward Ciupak był szczęśliwym posiadaczem służbowego paszportu u > prawniającego go do wyjazdu na Zachód Europy. Wielokrotnie przebywał we Francji > , gdzie kilka razy zabrał córkę Magdalenę (obecnie Środę, znaną z łamów „ > Gazety Wyborczej” i „Wprost” filozof, ateistkę, przeciwniczkę > lustracji, zwolenniczkę r ____________________________________________________ Jesteś szmatą.Nie ma innego określenia. Stosujesz te same chwyty których używała esbecja do niszczenia ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
r.romanek63 Re: Ksenofobia dobrze się broni 27.07.11, 21:36 Pewnie coś o tym wiesz co robiła esbecja. Z mlekiem mamy wypiłeś? A może tatus pałował a teraz dobrą emeryturkę bierze? Ketmanem był? Skoro Środa widzi źdzbło w oku innych ludzi to niech chociaż raz opowie o belce w swoim /nawiasem mówiąc ciągle bredzi o tym samy, czyżby tak prymitywny umysł, że tylko na jedna modłę potrafi?/. Plucie na polaków to i owszem bardzo chętnie robicie, ale jak ktos napisze kim byli wasi rodzice, jakie madrości sączyli do waszych nie ukształtowanych jeszcze umysłów, to wtedy wielki krzyk. Chcesz szmaty? Pewnie masz ją w domu Po prostu zapytaj Odpowiedz Link Zgłoś
helguera Środa slucha kat.radia,ja czytam jej 27.07.11, 21:43 wypociny.Prawie każdy jej tekst to mowa nienawisci do myślacych innaczej.Nienawidzi katolikow,o Radziszewskiej powiedziala ze jako katolik nie nadaje sie na min.istra do spraw glupich[to móje]nienawidzi kosciola,.przyklady mozna by mnożyć,zreszta powyzszy tekst to jedna wielka mowa nienawisci i plucie jadem.Ąle jak robi to Środa to jest okey,jak swe poglady wyraża,katolik czy prawicowiec to jest chomofobem.i.Breivik częsciowo pisze podobnie ,tylko adresat byl inny.óżnica polega na sposobie eliminacji tych do ktorych czuja nienawiśc. Odpowiedz Link Zgłoś