Dodaj do ulubionych

Nieznalska na bramie

20.08.11, 21:57
Ok o sztuce a więc o gustach się nie wypowiadam ale chcę zrozumieć gdzie GW widzi możliwość skandalu??

Rozumiem, że w bogobojnym Gdańsku każda inicjatywa kobiety która powiesiła męskie jaja na krzyżu może być roztrząsana ale ja jednak wierzę w rozsądek tej części ludzi którzy stwierdzą tak jak ja, że to ich nie obchodzi

Niech sobie artystka robi bramy, furtki i niech wogóle otworzy zakład kowalsta artystycznego ale czy do cholery musimy o tym czytać w gazecie ??
Obserwuj wątek
    • aaron_agorenstein Dawniej pytano czy to będzie piękne 20.08.11, 22:15
      czy da do myślenia. Dziś - czy to będzie skandal. W sumie zasadna działania bulwarowej gazety trochę innymi środkami, anie żadna tam "sztuka".
      • sir_fred Re: Dawniej pytano czy to będzie piękne 21.08.11, 12:06
        "Pasja" dawała do myślenia, ale kołtunia zrobiła z tego skandal. Zdarza się.
        • pe11 Re: Dawniej pytano czy to będzie piękne 21.08.11, 17:51
          Otóż to!
          • krzych.korab Nie w krzyżu a znaku plus. Kto ten równoramienny 21.08.11, 18:30
            znak + , nazywa krzyżem ten obraża uczucia religijne.
            • williamadama Re: Nie w krzyżu a znaku plus. Kto ten równoramie 22.08.11, 18:51
              To wszystko prawda co mówią zwolennicy Nieznalskiej (o katolikach, kołtuństwie, hipokryzji itd.). Poza jedną, jedyną kwestią. Dorota Nieznalska nie jest artystką, a to co produkuje nie jest sztuką. Dlaczego? Z prostej i banalnej przyczyny - brau talentu. Niektórzy ludzie go mają, inni zaś nie - a jak wiadomo, siebie samego nie da się oszukać. Innych ludzi tak, siebie nigdy. Nieznalska ma już „czterdziestkę na karku” i cały czas marzy o karierze „wielkiej artystki”. Może już nadszedł czas przejrzeć na oczy? Co?
        • lia.13 Re: Dawniej pytano czy to będzie piękne 21.08.11, 17:52
          na serio Pasja Nieznalskiej dała Ci do myślenia? Dla mnie była żenująca, i mówię to jako kobieta, na dodatek z rzadka tylko chodząca do kościoła, ot na jakieś Pasterki i inne Rezurekcje czy też święta rodzinne. Trudno zatem u mnie podejrzewać moherowe zapędy ;) A jednak Pasja p. Nieznalskiej wzbudziła mój sprzeciw wtedy, obecnie tylko uśmiech politowania budzi. Chętnie się zatem dowiem co dała do myślenia innym. Bo ja może zbyt ograniczona jestem i zamknięta na nowoczesną sztukę, ale nie chwytam.
          • wolflukas Wiesz, im większy artysta (najczęściej w swoim 21.08.11, 18:26
            mniemaniu) tym mniej rozumiany przez motłoch. Krótko mówiąc jestes motłoch. Tak samo zresztą jak i ja :)
          • empeczy chuj, nie artystka. 21.08.11, 18:28
            dosłownie.
            • jwojnar Dokładnie 21.08.11, 18:56
              Jeśli chce skłonić kogoś do zadumy wieszając fiuta na krzyżu, to reszta jest dorabianiem teorii do rozpaczliwego braku talentu.
            • swan_ganz promocja kretynów dziś na Czerskiej? 21.08.11, 20:11
              I dlatego daliście ja na "jedynkę"?
          • sir_fred Re: Dawniej pytano czy to będzie piękne 21.08.11, 19:32
            Widocznie nie załapałaś o co tam chodziło. Przyczyn nie dociekam.
        • douglasmclloyd Re: Dawniej pytano czy to będzie piękne 21.08.11, 18:21
          sir_fred napisał:

> "Pasja" dawała do myślenia

Zwój ci się nie przepalił?
    • kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna Nieznalska fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj 20.08.11, 22:16
      fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj fuj
      • paputekonly kaczka_dziwaczka guptaś guptaś guptaś guptaś gupta 21.08.11, 00:21
        ś guptaś guptaś uptaś uptaś ptaś ptaś taś taś taś taś taś taś taś taś.....

... subconscously drake drake drake drake drake drake drake drake drake drake drake drake.....

lol..

"Partia jest szaleństwem wielu, dla korzyści nielicznych"
        "Party is the madness of many, for the gain of a few."
        Jonathan Swift
        • paputekonly Genius does what it must, and Talent what it can.. 21.08.11, 01:03
          Pragnę Panią solidarnie zapewnić że również mam to bezmózgowe, ożywione białko, z zalotnym kołtunikiem... przykryte moherem - głęboko w dooopie...
          Wyrazy zachwytu, podziwu dla talentu i charakteru.. i życzenia wielu sukcesów...

Możeby tak do Hayward Gallery w Londynie..? Tu są dopiero kołtuny... ha ha..
          Ale Tracey Emin też nie miała łatwo..
          Jedna z jej instalacji przedstawiała namiot, na którym zapisała nazwiska swoich kochanków.. niektórzy z nich protestowali przeciw takiemu upublicznieniu...
          Odpowiedziała w najbardziej popularnym programie telewizyjnym: "Jeżeli nie chciałeś, jeden z drugim, widzieć swojego nazwiska tutaj.. to po coś mnie pier&*lił..?"
          Jest członkiem Royal Academy of Arts...

en.wikipedia.org/wiki/Tracey_Emin
          Podaję te info po to, by pokazać że artyści i sztuka nie mają łatwo.. a kołtumy mają się dobrze..

Jeszcze raz... Powodzenia..!!

Jonathan Swift
          • bro2001 Re: Genius does what it must, and Talent what it 21.08.11, 20:44
            A ja dotad myslalem, ze teko rodzaju kobiety to po prostu prostytutki.
            A to atrystki.
            No, no.
            Di konca zycia czlowiek uczyc sie musi.
            Pozdrawiam
            BRO
            • paputekonly Re: Genius does what it must, and Talent what it 21.08.11, 23:56
              Tak to się kończy jak wiedza o życiu pochodzi wyłącznie od wiejskiego plebana..
              lol..

Jonathan Swift
              • bro2001 Re: Genius does what it must, and Talent what it 22.08.11, 09:37
                paputekonly
                Tak to się kończy jak wiedza o życiu pochodzi wyłącznie od wiejskiego plebana..
                lol..

Jezel Twoj swiat konczy na liscie kochankow jakiejs kobiety to ja wole juz pozostac przy swoim.

Mat. 5:5-16
                5. Błogosławieni cisi, albowiem oni posiądą ziemię.
                6. Błogosławieni, którzy łakną i pragną sprawiedliwości, albowiem oni będą nasyceni.
                7. Błogosławieni miłosierni, albowiem oni miłosierdzia dostąpią.
                8. Błogosławieni czystego serca, albowiem oni Boga oglądać będą.
                9. Błogosławieni pokój czyniący, albowiem oni synami Bożymi będą nazwani.
                10. Błogosławieni, którzy cierpią prześladowanie z Powodu sprawiedliwości, albowiem ich jest Królestwo Niebios.
                11. Błogosławieni jesteście, gdy wam złorzeczyć i prześladować was będą i kłamliwie mówić na was wszelkie zło ze względu na mnie!
                12. Radujcie i weselcie się, albowiem zapłata wasza obfita jest w niebie; tak bowiem prześladowali proroków, którzy byli przed wami.
                13. Wy jesteście solą ziemi; jeśli tedy sól zwietrzeje, czymże ją nasolą? Na nic więcej już się nie przyda, tylko aby była precz wyrzucona i przez ludzi podeptana.
                14. Wy jesteście światłością świata; nie może się ukryć miasto położone na górze.
                15. Nie zapalają też świecy i nie stawiają jej pod korcem, lecz na świeczniku, i świeci wszystkim, którzy są w domu.
                16. Tak niechaj świeci wasza światłość przed ludźmi, aby widzieli wasze dobre uczynki i chwalili Ojca waszego, który jest w niebie.

• inkwizytorstarszy Re: Genius does what it must, and Talent what it 25.08.11, 00:28
            Drogi " paputekonly", popieram Twój komentarz, ale nie dziw się, bo większość polaków ma wkodowane pokoleniowo obawy przed piekłem, więc boją się kapłanów i ich technologii i na wszelki wypadek klękają przed każdym znakiem "plus"... Pozdrawiam.
    • trajkotek dzien dobry, też jestem artystą ... 20.08.11, 22:31
      i poruszyło mnie opowiadanie Pani Doroty Nieznalskiej o jej życiu, cierpieniu i twórczości .
      Zamierzam zaprezentować pracę, w której wykrzyczę swój protest przeciwko społeczeństwu, które w taki sposób traktuje Człowieka i jego Dzieło. Będzie to Wielki obraz o wymiarach 12mx12m, na którym wyeksponuję vaginę Pani Doroty w którą ręka mężczyzny wpycha worek ze śmieciami. Obraz powieszę obok wejścia na Stadion Narodowy w Warszawie w dniu 27 sierpnia 2011 roku , przed rozpoczęciem BIG LIGHT SHOW – wielka iluminacja Stadionu Narodowego w Warszawie. W oczach i uszach artystki będą tkwiły penisy - to będzie cios dla mężczyzn, którzy dręczą ją w wulgarny sposób. Obok głowy artystki, tonącej w wymiocinach będzie siedział mała dziewczynka, która grzebie w nich, wybiera niestrawione kęsy i zjada - to akcent optymistyczny, wyrażający nadzieję na to, że kiedyś, W TYM KRAJU, tacy WIELCY ARTYŚCI jak ja i Pani Dorota znajdą wreszcie zrozumienie.

• sir_fred Re: dzien dobry, też jestem artystą ... 20.08.11, 22:42
        No cóż, pozostaje czekać na realizację... Czy też skończy się jak zwykle na nędznym internetowym pie...niu?
        • trajkotek Re: dzien dobry, też jestem artystą ... 20.08.11, 23:26
          oczywiście, władze tego miasta nie dopuszczą do realizacji projektu, kto nie wierzy, niech przyjdzie zobaczyć na własne oczy ... dlatego tacy ludzie jak ja i Pani Nieznalska musimy walczyć!
          Nieznalska mówi:

"Złożyłam nawet wniosek do miasta o dofinansowanie rekonstrukcji, w końcu wystawa odbędzie się w galerii miejskiej, ale trafiłam na mur. Od dziesięciu lat, czyli od czasu powstania "Pasji", którą miasto finansowało, odrzucane są wszystkie moje projekty." - mam tak samo, ani grosza dofinansowania, odrzucanie projektów ... płakać się chce!
          Przykład: Mam teczkę na Jarosława K. - do dzisiaj nikt się nie zgłosił z konkretną proPOzycją ...
          • sir_fred Re: dzien dobry, też jestem artystą ... 21.08.11, 12:01
            Tak myślałem. Czyli nie zobaczę cipy pani Doroty?
            • trajkotek Re: dzien dobry, też jestem artystą ... 21.08.11, 20:39

chyba tylko nieoficjalnie ...
              • sir_fred Re: dzien dobry, też jestem artystą ... 21.08.11, 20:48
                Miałem nadzieję na format 12x12, ale trudno. Zupełnie jak w polityce...
      • inkwizytorstarszy Re: dzien dobry, też jestem artystą ... 21.08.11, 00:36
        O, "trajkotek" wrócił z kościółka i jęczy ze zgrozy,biedactwo...
        • trajkotek Re: dzien dobry, też jestem artystą ... 21.08.11, 07:48
          nkwizytorstarszy napisał: O, "trajkotek" wrócił z kościółka i jęczy ze zgrozy,biedactwo...
          ............a pampuszku, przyłapałes mnie!
          ale, ale - skąd wróciła Pani N, też wszak pojękuje ??? Zdradź wścibska szpileczko !!!

• turing_machine Re: dzien dobry, też jestem artystą ... 26.08.11, 20:02
        trajkotek napisał:

> i poruszyło mnie opowiadanie Pani Doroty Nieznalskiej o jej życiu, cierpieni
        > u i twórczości .
        > Zamierzam zaprezentować pracę, w której wykrzyczę swój protest przeciwko społec
        > zeństwu, które w taki sposób traktuje Człowieka i jego Dzieło. Będzie to Wielki
        > obraz o wymiarach 12mx12m, na którym wyeksponuję vaginę Pani Doroty w którą rę
        > ka mężczyzny wpycha worek ze śmieciami. Obraz powieszę obok wejścia na Stadion
        > Narodowy w Warszawie w dniu 27 sierpnia 2011 roku , przed rozpoczęciem BIG LIGH
        > T SHOW – wielka iluminacja Stadionu Narodowego w Warszawie. W oczach i us
        > zach artystki będą tkwiły penisy - to będzie cios dla mężczyzn, którzy dręczą j
        > ą w wulgarny sposób. Obok głowy artystki, tonącej w wymiocinach będzie siedział
        > mała dziewczynka, która grzebie w nich, wybiera niestrawione kęsy i zjada - to
        > akcent optymistyczny, wyrażający nadzieję na to, że kiedyś, W TYM KRAJU, tacy
        > WIELCY ARTYŚCI jak ja i Pani Dorota znajdą wreszcie zrozumienie.

Poruszyła mnie ta wizja. A szkołe jakąś skończyłeś? Masz już jakieś portfolio?
    • rozsadek.ltd A gdyby tak ze stolca menorę ulepić 20.08.11, 22:54
      Ciekawe, czy byłoby wesoło.
      • mike.recz To sprawdź, a nie zadajesz debilne pytania. 20.08.11, 23:24
        rozsadek.ltd napisał:

> Ciekawe, czy byłoby wesoło. A gdyby tak ze stolca menorę ulepić
      • corgan1 już był portret Matki Boskiej namalowany stolcem 21.08.11, 18:43
        bodajrze słoniowym ale farbowanym i przez to różnokolorowym. Kilka lat temu w NY opublikowano coś takiego ku uciesze postempowych artystuff i ku wściekłości durnych katoli którzy chcieli zamknąć tę wystawę. Gazeta o tym pisała, bo nie przepuściłaby takiej okazji.

Ale menora np. z hipopotamowego stolca to było coś...
    • posca Nieznalska na bramie 21.08.11, 00:20
      Pani Nieznalska wiedziała, jak się wypromować, jak "wyrobić" sobie nazwisko. I to za pomocą tylko jednej pracy. Jak widać, artysta może mieć "żyłkę" do marketingu.
    • inkwizytorstarszy Nieznalska na bramie 21.08.11, 00:31
      Brawo Nieznalska! Twoje "jaja na krzyżu" były boskie!
      Podziwiam Cię za odwagę w tym kraju spętanym przez cwanych nierobów kapłanów nazywających się "pasterzami" chyba z racji dojenia z pieniędzy stada baranów.
      Wyrazy uznania pani Dorotko! Tak trzymać!!!
      • trajkotek Re: Nieznalska na bramie 21.08.11, 08:10
        nkwizytorstarszy napisał: "(...)pani Dorotko! Tak trzymać!!!"

uważaj, pani Doroto, objawił się kolejny męski świntuszek i poucza "JAK TRZYMAĆ" - SAM SOBIE POTRZYMAJ ... I TO JAK NAJDALEJ OD TAKICH ARTYSTÓW JAK JA I PANI d.
      • teral590 Re: Nieznalska na bramie 21.08.11, 10:18
        O tym dojeniu i kogo - sama prawda. A co do rozgłosu to tytuł -krzyża z fiutem- powinien brzmieć
        "czym myśli większość kleru" - dopiero by się zagotowało, bo jak zwykle czarnych najbardziej prawda boli
      • lia.13 Re: Nieznalska na bramie 21.08.11, 17:56
        no dobra, ale DLACZEGO jaja na krzyżu? Bo kurna nie kumam. Oświećcie mnie.
    • benek231 Bigoci skrzywdzili i Nieznalska :O) 21.08.11, 01:03
      Z duzym zainteresowaniem przeczytalem ten wywiad. No coz, osoba nie tuzinkowa wiec i wywiad ciekawy.

Swoja droga podziwiam ja za twardosc i hart ducha. Kogo innego religianci zagryzliby na smierc.
      • douglasmclloyd Całe szczęście, że jej sztuka się obroniła 21.08.11, 18:43
        I jaja sprzedają się, jak świeże bułeczki.
        • benek231 Ano obronila sie - sad ja obronil :O) 21.08.11, 20:15
          Mowisz jakbys nie czytal wywiadu. Przeciez ona wyraznie pisze, ze po "pasji" musiala zarabiac na zycie chalturzac w byznesie kalendarzowym, gdyz zostala oblozona klatwa.

Srodowiska koscielne zareagowaly jakby posiadaly wylacznosc na "operowanie" krzyzem, podczas gdy tak naprawde nie posiadaja prawa wlasnosci.

Krzyz jest symbolem cierpienia, meki, i wlasnie w tym samym ujeciu posluzyla sie nim Nieznalska. Niestety wyszla ze swoja sztuka w okresie szalejacego oszolomstwa i bigoterii.

A tak nawiasem mowiac to jedynie w chrzescijanskiej tradycji Jezus przepasany jest na biodrach. W rzeczywistosci skazancy umierali nadzy, czyli jaja na krzyzu byly doskonale widoczne. Jak i penis w przedsmiertnym wzwodzie.
    • gupek-wioskowy Nieznalska na bramie 21.08.11, 01:38
      a kto powiedział, że będzie łatwo zmieniać świat?

Myślę, że po studiach wychodząc w reality spadamy na dno piramidy Masłowa i dziwimy się, że jest nas tam tak wielu. A potem uciekamy na jej szczyt i dziwimy się, że bywamy głodni.
      W końcu dochodzimy do wniosku, że o wszystkim decyduje miejsce urodzenia.

Dlatego trudno jest zmieniać świat i pozostaje tylko ufać, że ten świat nie zginie dzięki tym, którzy zmieniają go "na lepszy"
      Czy jakoś tak....

Trzymam kciuki, bo na mój świat wpłynęła Pani bardzo istotnie. Właśnie ten proces (Kafka się kłania?) o "Pasję" rozpoczął rozmowę, która trwa do dziś.
    • wojtek-gdansk Nie każdy wygłup jest sztuką. 21.08.11, 04:24
      Po jaką cholerę pcha się do krzyża jeśli to Jej obce, wręcz nienawistne. Czemu nie używa przewrotnie znaków, które są Jej bliskie.
      Trudne dzieciństwo wiele usprawiedliwia, ale nie wszystko. Ma "hyzia" na punkcie zawartości męskich majtek i sakramentów. Jest dorosła, wykształcona a nie może pojąć, że jej "sztuka" trafia kulą w płot. Oczywiście nie muszę mieć racji, tak samo jak Artystka i jej fani.
    • artremi Nieznalska na bramie 21.08.11, 05:27
      Po raz pierwszy slysze o tej kobiecie i ogladajac te prace w Wyborczej, to trudno jest stwierdzic ze ma jakikolwiek talent. Az trudno uwierzyc ze skonczyla studia i tylko tyle przez ponad 10 lat dokonala.

W dzisiejszych czasach jest tysiace tej jakosci "artystow" i zeby sie wyroznic z szarego tlumu, trzeba byc kontrowersyjnym. Trzeba tez zauwazyc ze "artystka" nie idwazylaby sie obrazac muzulmanow, ale wie ze w Polsce poza malym skandalem, nic nie bedzie.
      • 2adm Re: Nieznalska na bramie 21.08.11, 14:14
        artremi napisała:

Trzeba tez zauwazyc ze "artystka"
        > nie idwazylaby sie obrazac muzulmanow, ale wie ze w Polsce poza malym skandalem
        > , nic nie bedzie.

Artystka nie mieszka w kraju muzulmanskim, wiec i w swojej tworczosci nie odwoluje sie do islamu. Ktorys raz spotykam sie z taka argumentacja "obrazonych" katolikow, no faktycznie jestescie super goscie bo przeciez za ta obraze moglibyscie chciec ja zabic.
        • ajakzupa Re: Nieznalska na bramie 21.08.11, 20:37
          To, gdzie mieszka, nie ma nic do rzeczy. Przecież buntuje się przeciwko uciskowi kobiet przez mężczyzn, a to problem uniwersalny. Gdyby ten bunt był prawdziwy, to skierowanie go przeciwko uciskowi kobiet przez wyznawców Koranu byłby uzasadniony, że hej. Ba, uczyniłby z artystki Artystkę na skalę światową, a tak... pozostał jej polski zaścianek i ochłap ze stołu Europy.
    • tyberium11 jarmuvieart.republika.pl 21.08.11, 06:32
      jarmuvieart.republika.pl
    • ubiquitousghost88 Jak to nie będzie "F" Nobelelektryka, to będzie... 21.08.11, 08:41
      ...równie wielkie rozczarowanie...
    • ajakzupa bardzo mi żal 21.08.11, 15:07
      Bardzo mi żal babci pani artystki Nieznalskiej. O tym, jak wnuczka poharatała jej psychikę, żadna gazeta czy Gazeta nie zrobiłyby wywiadu. Pani artystka może się publicznie wyżalić z tego, jak inni haratali jej psychikę. Ale ci inni też mają swe uczucia, które pani artystka im harata. O tym jednak sza.

To jest sprężenie zwrotne: inni haratają psychikę artystki - artystka harata innych - inni tym mocniej haratają.

Gdyby pani Nieznalska była jak Norwid i z pokorą przyjęła do wiadomości to, że inni też mają uczucia, to można by z przyjemnością patrzeć na EGO artystki, EGO, spoza którego nie umie dojrzeć innych ludzi.
    • stop_oglupianiu Nieznalska na bramie 21.08.11, 17:55
      proponuję tej kobiecie obrazić jakieś symbole religijne świata islamskiego, jak jej zrobią z dupy jesień średniowiecza to inaczej będzie śpiewać
      katolików łatwo obrażać i wykorzystywać tą wiarę do autopromocji, pokrzyczą trochę, dziadki się zdenerwują i pismaki będą mieli z czego się śmiać,
      muzułmanie natomiast przechodzą do czynów - ciekawe czy jest na tyle odważna
      • douglasmclloyd Re: Nieznalska na bramie 21.08.11, 18:45
        stop_oglupianiu napisał:

> proponuję tej kobiecie obrazić jakieś symbole religijne świata islamskiego, jak
        > jej zrobią z dupy jesień średniowiecza to inaczej będzie śpiewać
        > katolików łatwo obrażać i wykorzystywać tą wiarę do autopromocji, pokrzyczą tro
        > chę, dziadki się zdenerwują i pismaki będą mieli z czego się śmiać,
        > muzułmanie natomiast przechodzą do czynów - ciekawe czy jest na tyle odważna

Daj spokój, przecież tego nie da się oglądać. I to jest dla niej największa kara, zachwycona jest tylko grupka znawców jej talentu.
    • syn_biskupa Re: Nieznalska na bramie 21.08.11, 17:55
      Niech ona sobie z Terlikowskim podyskutuje.
    • dobrzemyslec Nieznalska na bramie 21.08.11, 17:58
      Babka powiesiła jaja na krzyżu. Ani to ładne, ani fajne, ani wartościowe. Generalnie miałem to w dupie. Teraz chce sobie zrekonstruować bramkę. A niech robi ale za swoją kasę. Proste. Głupia kura dorobiła się sławy robiąc jedną kontrowersyjną rzecz. Ona jest na poziomie Najmana i innych Szpaków. Nie widziecie tego?
    • fakcior Nieznalska na bramie 21.08.11, 18:16
      Mierna "artystka" robi karierę na obrażaniu ludzi wierzących - wstyd!
      • mniklasp Re: Nieznalska na bramie 21.08.11, 18:21
        dorze ze nie zostala ukamieniowana, ludzie jeszcze maja tolerancje do takiej "sztuki". CZy ktos moze mi przypomniec co autorka miala na mysli, jaki to byl przekaz artystyczny, moze jest jakas glebia w tym dziele
    • douglasmclloyd Jakie kolejne dzieło wysmrodziła Nieznalska? 21.08.11, 18:26
      W artykule nie można wyczytać, jakie dręczą ją kompleksy.
    • fakcior Nieznalska na bramie 21.08.11, 18:28
      W okresie Wielkanocnym, wiesza ta Pani jaja na krzyży i nazywa to Pasją ( Pasja to synonim męki Chrystusa) i mówi, że ona nie chciała nikogo urazić! No dobre! Świetne! Już Ci wierzę! A może tak pojedziesz do Arabii Saudyjskiej nalepisz tego penisa na Koran i potem jak będą Cię kamieniować powiesz: NIE WIEM O CO CHODZI?! PRZECIEŻ NIE CHCIAŁAM NIKOGO OOBRAZIĆ! TO TAKA SZTUKA!
      Wstydem jest to że "artysci" i artyści wyciągają ręce po naszą kaśe, którą wpłacmy z podatków. Wstyd! Czytałem 3 rózne biografie Picassa i nie przypominam sobie, żeby chodził do UM na żebry. Zajmij się Pani uczciwą pracą! Idź sprzedawać w Biedronce albi zmieniaj opony. A jak juz masz taką Pasję w sobie to lepeij znajdź bogatego sponsora, który się onanizuje gapiąc na takie instalacje i ciaggnij szmal od niego a nie od podatników!
    • grba Nieznalska na bramie 21.08.11, 18:46
      epatowanie gawiedzi...
    • doradcaprezesa Nieznalska na bramie 21.08.11, 18:48
      miernoty muszą szokować aby zwrócono na nie uwagę.
      Ciekawym tylko czemu gazety się interesują tym tematem, najlepsze co można zrobić to zignorować miernotę...
      • douglasmclloyd Re: Nieznalska na bramie 21.08.11, 18:52
        doradcaprezesa napisał:

> miernoty muszą szokować aby zwrócono na nie uwagę.
        > Ciekawym tylko czemu gazety się interesują tym tematem, najlepsze co można zrob
        > ić to zignorować miernotę...

Gówno zawsze wypłynie.
    • vomitorium1 Nieznalska na bramie 21.08.11, 18:53
      brat miał rację
      (pani
      spowiada się
      zbyt głośno)
    • enow4 artystka łod siedmiu boleści 21.08.11, 18:53
      a gdyby tak ta "artystkę" przybić do płoty, to by było dzieło sztuki!!!!!!!!!!!!!1
    • johanek4e Nieznacie dnia ani godziny (dziewczyny?) 21.08.11, 18:53
      Pani instalacja nie mogła obrazić tzw.uczuć religijnych bo takie po prostu w sensie społecznym nie istnieją a wiec nie mogą być przedmiotem jakichkolwiek regulacji prawnych.....Ten zapis w polskim prawie jest barbarzyńskim gwałtem na tzw.demokracji wymuszonym przez "nieomylnych trzewio-jajogłowych specjalistów od prawa kanonicznego",którzy potraktowali POLSKĘ jak swoje kondominium."PASJA" tak naprawdę jest jądrem hipersyntezy krytycznej wobec tego bubla prawnego.Głowa do góry , brama jest z Panią .Dla mnie jest Pani "Kobietą z Żelaza".
      • turing_machine Re: Nieznacie dnia ani godziny (dziewczyny?) 26.08.11, 19:52
        johanek4e napisał:

> Pani instalacja nie mogła obrazić tzw.uczuć religijnych bo takie po prostu w se
        > nsie społecznym nie istnieją a wiec nie mogą być przedmiotem jakichkolwiek regu
        > lacji prawnych.....Ten zapis w polskim prawie jest barbarzyńskim gwałtem na tzw
        > .demokracji wymuszonym przez "nieomylnych trzewio-jajogłowych specjalistów od p
        > rawa kanonicznego",którzy potraktowali POLSKĘ jak swoje kondominium."PASJA" tak
        > naprawdę jest jądrem hipersyntezy krytycznej wobec tego bubla prawnego.Głowa d
        > o góry , brama jest z Panią .Dla mnie jest Pani "Kobietą z Żelaza".

Warto było przedzierać się przez te "trzewiowe" wpisy, by dotrzeć do Twojego, johanek4e. Podzielam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka