Dodaj do ulubionych

Niezdecydowani wyborcy środka

22.08.11, 20:49
Jeśli - skądinąd sympatyczna i kulturalna - Pani Kidawa-Błońska nie powstrzyma się od pozytywnego opiniowania ministrów uważanych za najsłabszych, to niezdecydowni wyborcy na pewno nie poprą PO ! Bylem zdziwiony, że wymieniając resorty dobrze funkcjonujące pominęła Ministerstwo Finansów, czy Spraw Zagranicznych...
Obserwuj wątek
    • alakyr Jacy niezdecydowani? Kim oni są? 22.08.11, 21:03
      Bo ci zdecydowani na PiS to kretyni, zdecydowani na PO to wzór do naśladowania, intelektualiści i sklepikarze, profesorowie i kadra inżynierska.
      Są jeszcze tacy, którzy nie wiedzą czy być kretynem czy elitą? Dziwię im się.
      Przynajmnie tak wynika z tekstów Gazety.
    • helguera czwartek Palikot-tak wyglada karykaturalna postac 22.08.11, 22:03
      rozumu redaktora.A moze w sobotę Biedroń,acha on z stajni palikota.
    • apodemik Oj, czuć strach 22.08.11, 22:56
      Czuć rosnący strach. To objaw naturalny u pismaków piszących pod dyktando i na zlecenie. Ale i Trzymający Kasę Nadredaktor się boi. Można redaktorku śmiało przypuszczać, że nawet prości ludzie już wiedzą, że to dzięki szarlatanom POlitycznym mamy obecny kryzys. I nie zechcą, by dalej POprawność POzorowała walkę z własnego chowu kryzysem. A miało być tak zielono
    • e150 bujac sie 22.08.11, 23:05
      jasne, zaglosowac, aby kolejna kadencje banda nierobow bawila sie w sejmie. wybor pomiedzy oszolomami z PiS, technokratami z PO czy pseudolewicowcami z SLD to zaden wybor.
      Jak to mawia moj kolega, nie wazne na kogo glosujesz, to zawsze wybierasz chu..
    • trajkotek Niezdecydowani wyborcy środka 22.08.11, 23:29

(...)w Polsce rozszaleje się kryzys i ludzie uznają, że ich elementarne aspiracje życiowe są zagrożone, wtedy łatwiej będzie o przemianę świadomych wyborców w rozrastającą się masę, która da się pochwycić szarlatanom. A tych nam nie brakuje.
      - no i w najciekawszym momencie - KONIEC ARTYKUŁU, i trzeba zgadywać, którzy to ... bolesne.
    • kurelski Niezdecydowani wyborcy środka 23.08.11, 00:12
      Tragiczny artykul -panegiryk czy zwykla GW bezmyslnosc -ale coz do mistrzostwa "Rzeczypospolitej" droga daleka i wypelniona kocimi lbami lizusostwa i michnikowszczyzny.
    • lesio_111 Zdecydowani wyborcy środka 23.08.11, 08:23
      Ja już zdecydowałem.
      Nie będę głosował na PO, PIS, PSL, SLD, Palikota, PJN.
      Skreślę wszystkich na liście sejmowej. Poziom wiedzy, dyskusji, kultury polityków sięgnął dna.
      Nie dam się złapać na lep wielkich nazwisk. Myślę, że wystarczy tego warcholstwa za moje pieniądze.

Będę głosował na senatora, jeżeli będzie ktoś odpowiedni, o odpowiedniej kulturze, doświadczeniu, wiedzy, nie związany z żadną partią polityczną.
      • koloratura1 Jak sądzisz, kogo to obchodzi co Ty zrobisz? 23.08.11, 10:16
        lesio_111 napisał:

> Ja już zdecydowałem.
        > Nie będę głosował na PO, PIS, PSL, SLD, Palikota, PJN.
        > Skreślę wszystkich na liście sejmowej. Poziom wiedzy, dyskusji, kultury polityków sięgnął
        > dna. Nie dam się złapać na lep wielkich nazwisk.

WOW!
        Taż to istne bohaterstwo! ;)

• anna12-3 Niezdecydowani wyborcy środka 23.08.11, 08:26
      Ostatni sondaż pokazuje,że tylko 28% Polaków pozytywnie ocenia pracę rządu,z tego tylko 1% uważa,że rząd pracuje bardzo dobrze,a 27%,że raczej dobrze. Te wyniki mogą pośrednio wskazywać na wynik wyborów. Gdy się do tego doda ogłoszone przez GUS na początku sierpnia 2011r. dane o polskiej biedzie,gdzie 8,7 mln. Polaków żyje poniżej minimum socjalnego,a 2,2 mln. poniżej minimum biologicznego-to mamy wykładnię,dlaczego blisko 30% wyborców jest niezdecydowanych. Przyjmując,ze frekwencja będzie niska,to niemal pewne jest,że do wyborów pójdą ludzie i świadomie tego dokonają. To już nie będzie owczy pęd. I dobrze,bo na tym polega demokracja i jest prawdopodobne,że Polacy mający dość hegemonii dwóch partii,wskażą na mniejsze z poza tego gorszącego sporu. Sporu idiotycznego,gorszącego i nic nie wnoszącego w ich życie.
    • rozsadek.ltd Tylko Nowa Prawica 23.08.11, 09:05
      A nie jakiś tam Palikot, którego widać dalej się lansuje, chociaż taka Nowa Prawica deklasuje go i organizacją i elektoratem, którego na pewno może być znacznie więcej.
      No ale dopóki w reżimowych mediach, czyli TVN, GW, TVP lansuje się jedyną słuszną linię, dopóty myśl wolnościowa nie ma szans się przebić i będziemy dalej kisić się w kraju hien cmentarnych w stylu Zbycha i Mira. Szkoda.
      • kotek.filemon Re: Tylko Nowa Prawica 23.08.11, 09:49
        > A nie jakiś tam Palikot, którego widać dalej się lansuje, chociaż taka Nowa Pra
        > wica deklasuje go i organizacją i elektoratem, którego na pewno może być znaczn
        > ie więcej.

Nie folguj sobie zbytnio. Pula genetyczna konserwowych prawiczków jest ograniczona, za dużo was tam nie ma...
        • koloratura1 Do wyborów (09.10.) dotrwa jeszcze mniej 23.08.11, 10:24
          kotek.filemon napisał:

> Pula genetyczna konserwowych prawiczków jest ograniczona, za dużo was tam nie ma...

A i to - z racji wieku - na wymarciu...
      • franek31 Re: Tylko Nowa Prawica 23.08.11, 11:08
        A potem wczasy zimowe na stadionie.
        www.wykop.pl/link/686489/janusz-korwin-mikke-trzeba-przejac-wladze-sila-jak-pinochet/
        • rozsadek.ltd Re: Tylko Nowa Prawica 24.08.11, 17:08
          franek31 napisał:

> A potem wczasy zimowe na stadionie.
          > www.wykop.pl/link/686489/janusz-korwin-mikke-trzeba-przejac-wladze-sila-jak-pinochet/

Dla czerwonej hołoty i spadkobierców KPP byłoby to wręcz zbyt łagodne posunięcie.
    • laptokowiec Cześć z niezdecydowanych nie ma na kogo głosować 23.08.11, 10:55
      Sam należę do tej grupy. Nie mam na kogo zagłosować.
      PiS ze swoim fundamentem kościółkowo-martrologicznym nie nalezy do mojej bajki.
      PSL - nie ma dla mnie oferty, bo nie mieszkam na wsi.
      SLD - pogubiło się i nie wie czego chce.
      PO - gdyby wzięli się za interesy Kościoła i odcięli go od kasy publicznej, to mogliby liczyc na mój głos. Tym bardziej, że kasa państwa swieci pustkami, więc może by już odłączyć "czarną dojarke".
      Ale na razie nie mam na kogo głosować !
    • maxixxx Niezdecydowani wyborcy środka 23.08.11, 11:27
      Tyle się pan redaktor napocił zamiast prosto z mostu napisać, żeby ludzie głosowali na PO

Ja stawiam tezę, że zdecydowana większość niezdecydowanych zostanie w chałupie nie zmuszając się do masochizmu polegającego na przeglądaniu kart wyborczych i ja choć się na to zgodzić nie chcę bo uważam, że warto iść głosować to jednak taką postawę rozumiem i nie będę nikogo potępiał

dwie główne partie deklarują nam, że kolejna kadencja będzie wyglądać jak poprzednie 6 lat i jest w tym spora zasługa mediów którym wygodniej jest z POPiSem

mniej medialne partie czyli SLD, PSL, PJN i Ruch Palikota i inne partie lub komitety wyborcze są dla wszystkich mediów niebezpieczne bo są za zmianami
    • august.k Niezdecydowani wyborcy środka 23.08.11, 19:27

To, że "Nie wiadomo, na kogo zagłosuje blisko 30 proc. wyborców" nie znaczy, że u nas polityka aż 1/3 wyborców "nie daje poczucia identyfikacji[/b]" i że żyjemy w społeczeństwie zwariowanym.
      B. INTERESUJĄCE JEST KOGO (ILU?) REPREZENTUJĄ PARTIE W POLSCE I KTO SIĘ UTOŻSAMIA Z ICH DĄŻENIAMI. ALE NA TO SONDAŻE PRZESTAŁY ODPOWIADAĆ
      Kto na kogo zagłosuje - i deklaruje to - TO INNA PARA KALOSZY. Może dziwić, że publicystom piszącym o polityce to wystarcza. A Wojciech Łukowski („Przegląd” z 15 sierpnia). wg Ktorego niezdecydowanie to wyraz wściekłości na stan polskiej polityki partyjnej może mieć racje, właśnie z tego powodu, że nie wiadomo, jaki partie mają program i na ile on wyczerpuje oczekiwania poszczególnych grup społecznych.
      Ja np. gdybytm głosował zagłosuje na PO - [rzeciw PiS - mimo, że "wilcze gardła popie oczy" PO-wców budzą moje OBRZYDZENIE. Ale trudno przecie spuścić się na rządy PiS

Więcej... wyborcza.pl/1,76842,10141894,Niezdecydowani_wyborcy_srodka.html#ixzz1VsC9gVAc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka