Dodaj do ulubionych

Skromne obchody "Solidarności"

30.08.11, 19:59
Słyszałem gorzkie slowa Szczecinianki kierowane do Pawlaka i Rządu RP... Prawda jest taka: kolejni przywódcy Solidarności (de facto najlepsi krzykacze, nie znający się na ekonomii i kierowaniu państwem) walczyli - docelowo - o jak najlepsze posady DLA SIEBIE: Wałęsa - prezydentura, Lech Kaczyński (v-ce przew. "S", kandydat na przewodniczącego) - prezydentura, Krzaklewski - "premier z tylnego sidzenia", walczył o prezydenturę, Śniadek - walczy o synekurę poslską (w nagrodę za posłuszeństwo wobec PIS). A po drodze - "S" Stoczni Gdańskiej wywalczyła że dyrektorem został... stomatolog, teraz zasługują się Gniazdowscy i Guzikiewicze... Ludzie ! Przestancie wierzyć tym cwaniakom !
Obserwuj wątek
    • szabo Skromne obchody "Solidarności" 30.08.11, 20:59
      "Tam planuje się skromne obchody. Nie będzie premiera ani szefa PiS. Będzie natomiast prezydent Bronisław Komorowski."

Bo jak dobrze wiadomo w polskim systemie konstytucyjnym prezez PiS jest ważniejszy niż prezydented RP.
    • red_adidas Skromne obchody "Solidarności" 30.08.11, 23:54
      Każdy ma to na co zasłużył.
    • ljkoziol2 Skromne obchody "Solidarności" 31.08.11, 02:33
      No cóż!Urodziłem się w Szczecinie i nadal jestem wielkim patriotom tego miasta,chociaż 31 lat żyję na obczyźnie.Uczestniczyłem w strajkach w latach 80-tych i nie był to strajk bierny,bo ja akurat musiałem pracować(ruch ciągły).Byłem w tym czasie zafascynowany p.Jurczykiem,bo był rzeczywiście oddanym działaczem,ale po tym jak utopił moje maisto Szczecin,już w wolnej Polsce,uważam,że ten człowiek nie powinien wogóle zabierać głosu.Szczecin,z takim położeniem geograficznym,i z tyloma atutami,powinien być potęgą w Polsce.Niestety ten człowiek zamknął to miasto przed zachodem(szczególnie przed Niemcami) i mamy to co mamy.BIEDNE MIASTO.
    • iwano19 Skromne obchody "Solidarności" 31.08.11, 07:22
      Biedni robotnicy i inni"ludzie pracy".Upokorzeni cholerną komuną,wywalczyli jej upadek,wynosząc przy okazji swoich"wodzów" do innego świata.Oni sami,dalej żyją w biedzie,bezrobotni,traktowani jak nieudacznicy.Na moim garażu ktoś napisał"umieram za Polskę,szkoda,że z głodu".Przesada?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka