Dodaj do ulubionych

30-latek szuka sensu

• solidad 30-latek szuka sensu 15.09.11, 20:52
      mieszkam w Holandii i wierz mi znam wielu ktorym palenie nic nie pomoglo a wrecz przeciwnie.
    • hirszhahr Erekcja ! 16.09.11, 09:47
      www.youtube.com/watch?v=FoRyo-lZ4ZQ&NR=1
      a pierd...cie tym zasyfiałym wiernopoddańczym życiem, i tyle. Mało wzorców, jak sami nie umiecie wymyślić? Beatnicy, hippiesi, skinheads, punki, anarchiści, squatersi...Nie płaczcie, cioty, tylko walczcie o swoje życie - a to oznacza godność także.

PUNKS
    • aardwolf_ge izolacja 16.09.11, 09:55
      Z tego co słyszałem izolacja przez wielu specjalistów jest uznawana za torturę.
      Z obserwacji więźniów poddanych karze izolacji wynikło, że w wielu wypadkach doszło do skrajnej apatii i tendencji samobójczych.

Ze mna też wszystko było w porządku lub nawet lepiej niż w porzadku, bo 6 lat temu moje perspektywy rysowały się bardzo dobrze.
      Ale dostałem samodzielne biuro w pracy, większość dnia spędzałem w absolutnej samotności i psychikę mi zryło dosłownie w ciągu kilku tygodni..
      • watashi-no Re: izolacja 16.09.11, 12:11
        a kiedy ostatnio wyszedłes SAM do kina, kawiarni, na spacer, powłoczyc sie po miescie? powinienes nauczyc sie byc samotnym na luzie, traktowac te sytuacje jak kazda inna, nie postrzegac siebie ja w jakis sposob uposledzonego. zycie w samotnosci nie jest niczym gorszym! jest o tyle trudniejsze, ze daje nam taka ilosc ciszy, skupienia i przestrzeni, ze moze to spotegowac problemy, ktore nosimy w sobie od dziecinstwa. maja je absolutnie wszyscy, ale akurat samotni moga uporac sie z nimi łatwiej (mają wiecej czasu dla siebie, koncentracji, srodkow mat.). trzymam kciuki!
        • aardwolf_ge Re: izolacja 16.09.11, 13:31
          Praktycznie codziennie, z wyjątkiem kina, ponieważ do kina nie lubię chodzić częściej niż raz na kilka miesięcy.

Psychologowie badający więźniów w izolatkach mówili, że samotność uaktywnia te same obszary mózgu które są odpowiedzialne za fizyczny ból, choć ja osobiscie bardziej porównywałbym uczucie samotności do uczucia bardzo silnego głodu.

Jakieś analizy, postrzeganie siebie tak czy inaczej nie ma tu wiekszego znaczenia, ponieważ chodzi tu o odczucia bardzo fizyczne.
          Powiedzieć, że życie w samotności nie jest niczym gorszym, to tak jak powiedzieć że głodowanie nie jest niczym gorszym.

• maly_zlosliwiec Re: izolacja 16.09.11, 15:20
            Masz zdrowe poczucie humoru, sensowne życie. Możesz spełniać woje zachcianki. Masz zupełnie inne możliwości niż bohater listu.
            Gdzie popełniasz błąd ?
            Hobby, podróże, kluby nocne. Cokolwiek, żeby pobyć z innymi.

Zaczynam widzieć lukę na rynku nowych zawodów. Może rzeczywiście potrzebny jest ktoś, kto wszystkim mówi dookoła że są fajni i sensowni.
            Najpierw to zacznij szukać przyjaciół. Oni dają największą siłę. Tworzenie związków to zupełnie inna bajka i potrzeba.

A swoją drogą, jak to jest, że inteligentni ludzie mają takie problemy ze swoją samooceną. Reszta beznadziejnych ściąga ich do kotła, czy co ?
    • ju-li1 30-latek szuka sensu 18.09.11, 15:57

• blackbiber 30-latek szuka sensu 18.11.11, 15:23
      ALBO TEN PAN A BARDZO KIEPSKIEGO PSYCHOTERAPEUTĘ ALBO REDAKTORZYNA SAM TO WSZYSTKO WYYŚLIŁ.

GDYBY TO BYŁA PRAWDA CZŁOWIEK DAWNO BY WIEDZIAŁ, ŻE JEGO DEPRESJA JEST TYLKO DODATKIEM DO SYNDROMU DOROSŁEGO DZIECKA DYSFUNKCYJNEGO - wszystko tu pasuje jak ulał i w dodatku są bardzo tanie terapie grupowe!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka