Dodaj do ulubionych

Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał

• ksiadzpe_do_fil Re: Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 22.09.11, 00:29
      I o co tu sie spierac. Nergal podarl Biblie, inny chce palic Koran, jeszcze inny inaczej obraza tzw. "uczucia religijne"(?) Coz w tym takiego wielkiego??????
      Gdyby Nergal podarl "Czerwonego Kapturka", czy "Sierotke Marysie i 7miu Krasnali", to ktos by sie tym zainteresowal?????? Przeciez to takie same bajki jak Biblia, Koran czy Tora. Ludzie, czy wam juz zupelnie odbilo???? Zajmijcie sie soba, uzywajcie zycia (przynajmniej ksieza i biskupi tak robia) poki mozecie, bo i tak wszyscy wyladuja w piachu, a nie w wyimaginowanym niebie. Zyjecie w XXI wieku.
      • polakonly Poddajmy tego heretyka przymusowej, wieloletniej 22.09.11, 00:52
        ewangelizacji!!!
    • alojzyonly niszczenie bibli też mi coś 22.09.11, 00:33
      to co mówił nergal to nic szokującego to prawda, żadne nowum nie wiem o co tyle hałasu może to wszystko jest wyreżyserowane żeby głośno było bo to jest idiotyczne gorsi artyści byli w polsce i nic, to musi być manipulacja ktoś to wszystko wyreżyserował żeby głośno było, na pewno żydzi z telewizji za tym stoją, co to za gó... biblie porwać każdy debil potrafi bo to zwykły papier a nie magiczna książka, to musi być wszystko wyreżyserowane
    • garkuchta Szacunek 22.09.11, 00:50
      Kubo Mańkowski, szacunek. Oby więcej katolików, żyjących zgodnie z wyznawaną wiarą.

Wiecie, co mnie przeraża na tym forum ? Że ludzie określający się jako 'katolicy' demonstrują tyle jadu, tyle plugawości, że aż pomyje wylewają się z ekranu. Aż słychać rżenie koni, na które byście wsiedli, żeby ogniem i mieczem nawracać tych, którzy mają czelność myśleć inaczej - jeśli tylko mielibyście ku temu sposobność. Jaka płytka jest wasza wiara, jeśli tak łatwo można was 'obrazić'.

Moja matka, praktykująca katoliczka, pani ponad 70-letnia, na to całe zamieszanie powiedziała tak : nawet jakby pan Nergal podarł Biblię u mnie w pokoju i napluł na krzyż, nie obrazi mnie, ja noszę Boga w sercu, nie w książce czy na figurce. A skoro pan Nergal nie ma łaski wiary, to mogę się tylko za niego modlić, żeby kiedyś łaskę tę otrzymał.

Czy to nie jest postawa godna katolika, który 'kocha swego bliźniego jak siebie samego' ? Chcecie w necie nawrocić Nergala czy wyzwiskami i wzajemnym opluwaniem się leczycie swoje kompleksy?
      • siny_ptak Re: Szacunek 22.09.11, 01:41
        @garkuchta napisała:

> Moja matka, praktykująca katoliczka, pani ponad 70-letnia, na to całe zamieszan
        > ie powiedziała tak : nawet jakby pan Nergal podarł Biblię u mnie w pokoju i nap
        > luł na krzyż, to bym go wziela za frak i wypieprzyla za okno.

I slusznie by zrobila.
      • p0kraka Re: Szacunek 22.09.11, 04:47
        no nie...za to ludziom ktorzy nie mienia sie jako katolicy mozna wszystko - lacznie z opluwanie i lzeniem wierzacych? daj sobie spokoj.
        • garkuchta Re: Szacunek 22.09.11, 07:13
          A biblijne nadstawianie drugiego policzka ? A bycie cichym i pokornym ? A miłość do bliźniego swego ?
          • p0kraka Re: Szacunek 22.09.11, 08:33
            garkuchta napisała:

> A biblijne nadstawianie drugiego policzka ? A bycie cichym i pokornym ? A miłoś
            > ć do bliźniego swego ?
            jestem tylko czlowiekiem i do wielkosci jaka reprezentowal nasz Pan jest mi daleko, dlatego tez tak przyziemnie takiemu kolesiowi dalbym w pysk
            • unhappy Re: Szacunek 22.09.11, 08:55
              p0kraka napisał:

> jestem tylko czlowiekiem i do wielkosci jaka reprezentowal nasz Pan jest mi dal
              > eko, dlatego tez tak przyziemnie takiemu kolesiowi dalbym w pysk

To i tak w miarę spoko, co pozwala wysnuć przypuszczenie, że w cywilizacji europejskiej agresywne postawy wynikające z przekonań religijnych/politcznych/etc zostały w znacznej mierze utemperowane. Chociaż działania Breivika pokazują, że fanatycy wymagają stałego monitoringu.
              • p0kraka Re: Szacunek 23.09.11, 03:16
                unhappy napisał:

> . Chociaż działania Breivika pokazują, że fanatycy wymagają stałego monitoringu.
                >
                tak...to napewno byl wychowanek rydzyka/
                w faktach i mitach to wyczytales?
                • unhappy Re: Szacunek 23.09.11, 08:16
                  p0kraka napisał:

> unhappy napisał:
                  >
                  > > . Chociaż działania Breivika pokazują, że fanatycy wymagają stałego monit
                  > oringu.
                  > >
                  > tak...to napewno byl wychowanek rydzyka/
                  > w faktach i mitach to wyczytales?

Nie bardzo kojarzę, co Rydzyk miałby mieć do Breivika i skąd ci się wzięło takie porównanie. Może wyjaśnisz?
                  • p0kraka Re: Szacunek 24.09.11, 02:45
                    wy antykoscielni wszystkich cwokow potraficie zwiazac z Kosciolem. A podobno byl on masonem
                    • unhappy Re: Szacunek 25.09.11, 17:12
                      p0kraka napisał:

> wy antykoscielni wszystkich cwokow potraficie zwiazac z Kosciolem. A podobno by
                      > l on masonem

Ech wy, kościelni...
                      • p0kraka Re: Szacunek 27.09.11, 04:19
                        no
            • garkuchta Re: Szacunek 23.09.11, 00:08
              Szanowny p0krako, jaki zatem z ciebie katolik, skoro świadomie chcesz grzeszyć i jeszcze rozpowiadasz o tym publicznie ? Czy twój Bóg dał ci prawo do występowania w jego imieniu i dawania komukolwiek w pysk ?

Istotą chrześcijaństwa jest życie według słowa Bożego i dążenie do doskonałości. Jeśli świadomie robisz inaczej, usprawiedliwiając się że jesteś tylko człowiekiem, stajesz się hipokrytą.

Przemyśl to sobie.
              Miłuj bliźniego swego.
              • p0kraka Re: Szacunek 23.09.11, 03:14

garkuchta napisała:

> Szanowny p0krako, jaki zatem z ciebie katolik, skoro świadomie chcesz grzeszyć
                > i jeszcze rozpowiadasz o tym publicznie ? Czy twój Bóg dał ci prawo do występow
                > ania w jego imieniu i dawania komukolwiek w pysk ?
                >
                > Istotą chrześcijaństwa jest życie według słowa Bożego i dążenie do doskonałości
                > . Jeśli świadomie robisz inaczej, usprawiedliwiając się że jesteś tylko człowie
                > kiem, stajesz się hipokrytą.
                >
                > Przemyśl to sobie.
                > Miłuj bliźniego swego.

po pierwsze - nie wycieraj sobie geby moja religia
                po drugie - gdyby doslownie przyjac taka postawe to Chrzescijanstwo by 100 lat nie przetrwalo
                po trzecie - od czego jest spowiedz?
                • garkuchta Re: Szacunek 23.09.11, 15:45
                  A może twoja religia jest także moją religią ? Nigdzie nie napisałam, że nie jestem katoliczką.

Natomiast zatkało mnie jedno: ŚWIADOME i Z PREMEDYTACJĄ grzeszenie, bo przecież jest spowiedź. Religia katolicka, której mnie uczono, mówi coś zupełnie innego, a zasady, które mi wpajano, są traktowane dosłownie i w tym jest ich siła.

O rany, jak prosta i niezobowiązująca jest twoja religia. Można wszystko robić - bo od czego jest spowiedź? Mordobicie, kłamstwo, kradzież, można tak wyliczać i wyliczać. Szkoda tylko, że istnieje takie coś jak kodeks karny, prawda ?

Powiem ci jednak, że nie nazwałabym tych wartości 'religią katolicką'.
                  • p0kraka Re: Szacunek 24.09.11, 02:46
                    ty pewnie jestes katoliczka nadstawiajaca drugi policzek
                    • garkuchta Re: Szacunek 27.09.11, 17:24
                      Jeśli nawet tak, to co w tym złego ? Czy nie tego uczy religia katolicka ?

A jeśli nie jestem katoliczką, a żyję według tych zasad, co w tym złego ?

Czy nie jest tak, że to ty powinieneś się wstydzić, że co innego deklarujesz, a co innego robisz ?
                      • p0kraka Re: Szacunek 28.09.11, 03:34
                        ty chyba nie kumasz o co chodzi....jakby slowa Jezusa Chrystusa traktowac doslownie (a tak robisz) to Chrzescijanstwo by 100 lat nie przetrwalo.

Jeszcze mowiac dosc juz przewrotnie, to gdyby ktos na ulicy dal Ci w twarz to nie tylko bys nie zawolala policji ale sie jeszcze nastawila z drugiej strony?
                        • garkuchta Re: Szacunek 28.09.11, 18:11
                          Kurcze, a jacy byli pierwsi chrześcijanie ? Traktowali nauczanie Jezusa dosłownie i jakoś chrześcijaństwo przetrwało największe prześladowania, dopiero w 4. wieku, za czasów Konstantyna Wielkiego, stając się składnikiem państwowości. I dopiero w późniejszych latach, gdy rozpoczęła się walka o władzę i pieniądze, zaczęto tworzyć najrozmaitsze 'tworcze' interpretacje i wydawać edykty, nie mające nic wspólnego z nauczaniem Chrystusa.

Zalecam lekturę Biblii, w obronie ktorej tak występujesz, a o której treści - jak widać - masz mgliste pojęcie. Również lekturę historii chrześcijaństwa, a z rzeczy bardziej współczesnych - spuścizny JPII. Radzę również zastanowić się nad postem poniżej, mowiącym o kato-polo.

Czy nadstawię drugi policzek ? Oczywiście, wiele razy nadstawiam - również w ujęciu przenośnym; bardzo często z egoizmu, bo przynosi to zadziwiające rezultaty.

Ech, polo-katolicy ...

• amenominakanushi-pan-poczatku Re: Szacunek 24.09.11, 11:16
                  "Boże, chciałbym byś dał mi rower, ale wiem, że tak nie działasz, więc rower ukradnę i poproszę o wybaczenie."
                  Polacy stworzyli disco-polo to i kato-polo się udało.
                  • garkuchta Re: Szacunek 27.09.11, 17:25
                    Pycha :)
                    Kwintesencja postawy niektórych choćby na tym forum :)
      • panizalewska Re: Szacunek 22.09.11, 07:21
        Popieram babcię :) Jestem tego samego zdania co ona, a mam ponad 40 lat mniej ;) I to nie ze względu na wolność słowa czy inne wolności, tylko ze względu na charakter mojej wiary. Darcie jakichkolwiek, dla kogokolwiek świętych ksiąg mnie głęboko smuci, ale nie obraża.
    • madznun Szatan wcielony. 22.09.11, 00:51
      A ja tak sobie myślę,że szatan opętał prezesa i PiS-maniaków. Egzorcystów mamy niewielu, do wyborów nie zdążą uwolnić skażone dusze! Zajmijcie się proszę opętanymi i dajcie spokój Nergalowi i teraz jego obrońcy.
    • inkwizytorstarszy Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 22.09.11, 00:52
      Dlaczego osoby (nie powiem że ludzie) wierzący w coś czego nie ma,ale uważające się w swej głupocie za ludzi myślących choć nikt tego nie udowodnił naukowo, są traktowane jako osoby myślące...
      Małpy to także ssaki, ale miały szczęście nie ulec terrorowi kapłanów...
    • tychik1 Re:Bracia i siostry w wierze uważajcie na siebie, 22.09.11, 01:28
      bo z jakim przystajesz takim się stajesz !
      Z Ew. Łukasza 12:35-38,
      "Rzekł znowu do swoich uczniów: Niepodobna, żeby nie przyszły zgorszenia; lecz biada temu, przez którego przychodzą. Byłoby lepiej dla niego, gdyby kamień młyński zawieszono mu u szyi i wrzucono go w morze, niż żeby miał być powodem grzechu jednego z tych małych.
      Uważajcie na siebie."
      • polakonly Czy duchowni którzy sieją zgorszenie i obrażają 23.09.11, 01:56
        poczucie moralności znają ten tekst??!...Zapytajmy się Najmilsi, jak oni - duchowni, którzy dopuścili się gwałtu na dzieciach, albo zdefraudowali pieniądze parafian, albo bez litości zabierają ludziom skromne oszczędności z okazji pogrzebu ich bliskich, albo korumpują władzę państwową i zawłaszczają majątek Państwa Polskiego, czyli majątek Narodu Polskiego, czyli nas- ludzi borykających się na codzień z niedostatkiem - jak te wszystkie zakłamane świętoszki o wybujałych uczuciach religijnych, ale znikomym poczuciu przyzwoitości - obrażając na codzień elementarne poczucie solidarności społecznej i moralności - jak oni mają czelność mówić o obrazie "uczuć religijnych" Czymże są wobec tego te "uczucia religijne"?! A jeśli do tego dodać znane historii okropności czynione bliżnim przez KrK w imię Boga Najwyższego i Świętej Wiary - to symboliczny protest Nergala, który wybrał satanistyczny wizerunek sceniczny nie powinien dziwić. Protest-songi Nergala, będące wyrazem buntu przeciw obłudzie "Świętoszków", należy odróżnić od kultu zła. Niech młodzież o tym pamięta! Nergal, którego znam z wywiadów dla prasy - to w moim odczuciu homo-sapiens, a nie kibol z kijem bejsbolowym.
    • wysokiktos czyli nic dziwnego ze proces upadl lol 22.09.11, 01:33
      teraz sie wyjasnilo na jakich swiadkow "katolikow" sie powolywali lol lol lol lol
      wyborcza jak zwykle dala plame lol ten tekst to kolejne potwierdzenie ze to medium dla IDIOTOW lol jak mozna powolywac sie na "katolikow ktorzy kradna" ??????? lol lol lol lol lol
    • wysokiktos czyli splycili holocausto do linii melodycznej lol 22.09.11, 01:39
      bo tekst okazuje sie nie byc wazny lol lol lol lol lol
      kocham wyborcza za te skretyniale teksty lol lol lol lol to natchnienie na wieczory pelne szyderczego humoru lol lol lol lol lol lol
    • blong prawdziwy katolik chce ukrzyzowac nergala 22.09.11, 02:36
      to przeciez jasne, o tym bylo cale to opowiadanie ghula biegajacego po wodzie
    • inkwizytorstarszy Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał,dobrze 22.09.11, 02:38
      Pewna grupa ssaków,wierzy w bogów, może kiedyś nauczy się myśleć, ale kapłani im powiedzą po co żyją. Dla nich...Kasa, misiu,kasa...
      A wiara w bogów kosztuje, a do nieba to co, za darmo...?
    • jeruzalem51 przestancie manipulowac 22.09.11, 03:30
      z niego taki katolik,jak z Natanjahu
    • jeruzalem51 Publicznie spalmy talmud 22.09.11, 03:48
      lub podrzyjmy na kawalki,nazwijmy go najgorszym z mozliwych lajdactw jakie zna swiat,a rabinow nazwijmy najwiekszymi mordercami itd.dokladnie jak ten Zyd Nergal.Zobaczmy jaka bedzie opinia GW,czy prof-staczki Srody.Poprosmy o wywiad osobe ktora publicznie podepcze ksiege dla zydow i nazwijmy go wielce interesujacym. W PRL-u bylo duzo wiecej kultury,teraz panuje bolszewickie dno.
      • amenominakanushi-pan-poczatku Re: Publicznie spalmy talmud 22.09.11, 19:40
        Tak, a ty jesteś najlepszym przykładem tego bolszewickiego dna.
        Tylko ty i tobie podobni reprezentanci gów.ianego kato-polo jesteście "Prawdziwymi Polakami" reszta to żydzi niegodni życia na tej planecie.
        Twój bóg to rzadki bolek skoro potrzebuje takiego adwokata jak ty.
    • glemp1 Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 22.09.11, 03:58
      Niech tępy kler zakuma wreszcie, że nie można obrazić uczuć, tylko człowieka.
    • wnec2005 Biblia 22.09.11, 03:59
      Wydaje mi sie ze Jezus Bibli nie czytal bo takowej nie bylo kiedy byl na swiece..prawda czy nie?
      Kto na forum mi odpowie na to pytanie co?
      • strega69 Re: Biblia 22.09.11, 10:45
        Po co zadajesz takie pytanie? Przecież wszyscy to wiedzą. Nawet katolicy ;)
    • p0kraka Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 22.09.11, 04:20
      taki katolik z tego kolesia jak ze mnie buddysta. parafrazuja ta sytauacje, gdyby nergal nasral mu w mieszkaniu na srodku pokoju, ten koles bylby zaszokowany ale nie obrazony?
    • rabbinhood Nergal nie obraził jego uczuć religijnych. 22.09.11, 05:28
      Rozumiem że Gazeta nie ma nic przeciw podarciu przez Nergala Talmudu, bo zgodnie z opisem w Wikipedii, nie jest to księga święta, z czego wnioskuję, nie obrazi to uczuć Gazety ani innych i nie będzie to oznaka antysemityzmu?
      • trajkotek woń świeżego gówna 22.09.11, 14:02

tu nie tyle chodzi o uczucia religijne, ile o dobry smak: Holocausto - Nergal wzywał swoich fanów do żarcia gówna, co może jest dla nas szokujące, ale, jak widać w świecie ciemności budzi entuzjazm ...
    • filipinski-wirus czy naprawde... 22.09.11, 05:47
      ... w tym kraju nie dzieje się już nic ciekawszego ?
    • jeruzalem51 Zyd nie broni Nergala 22.09.11, 06:08
      GW ktora coraz bardziej przypomina zydowska gazetke okresu rewolucji,znalazla idiote z ktorego zrobila katolika i pomachuje z wyraznym zadowoleniem bredniami,ktore padly z jego proletariackiej buzi.Jest juz zwyczajem,ze zydowska gazeta GW wynajduje jakies spoleczne odpady,ktore sluza jej glownemu nurtowi,czyli walce z polskoscia i katolicyzmem. Jeszcze istnieja Polacy w Polsce i nadejdzie taki czas,ze trzeba bedzie pospiesznie zmykac do Izraela.To tylko uprzejme przypomnienie,ze raz juz arogancja nagromadzona przez wieki kosztowala tzw.holokaust.'Bohaterskiemu" Nergalowi proponuje ten sam numer z Koranem w Pakistanie, Arabii Saudyjskiej,lub Afganistanie, w towarzystwie zydowskich redaktorow GW. Nie podoba sie Polska i Polacy, nie odpowiada nasza religia to wynocha do Pakistanu.
      • amenominakanushi-pan-poczatku Re: Zyd nie broni Nergala 22.09.11, 14:58
        Polska jest grabiona przez czarne świnie z Watykanu, a nie przez muzułmanów czy żydów.
        Nie podoba mi się twoja religia, talibie. Wynocha do Watykanu.
    • huston_mamy_problem pan buk ci zesłał głupotę :) 22.09.11, 06:51
      skad sie biora takie debile //?? czy w mlodości był wykorzystywany przez proboszcza czy co?
    • elasp Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 22.09.11, 07:02

Do pana Mańkowskiego:

"Jestem katolikiem" i "Nadrzędną wartością dla nas jest człowiek".

Gratuluję logiki oraz zrozumienia, na czy polega katolicyzm.

• garkuchta Re: Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 22.09.11, 07:16
        A czy nie jest tak, że najważniejszym przykazaniem jest 'kochaj bliźniego swego' ?
    • grey39 Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 22.09.11, 07:16
      Żenujący koleś - parawan nie katolik.
      • cillian1 Re: Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 22.09.11, 07:30
        Katolik pozywa do sądu, za coś - co jest mało ważne w wierze!
        symbole, obrazy, przedmioty - się nie liczą!
        Żaden katol nie dostaje ich do trumny! Więc na cholerę one są?
        Koleś miał odwagę - teraz wierni zjedzą jego, a potem wrócą do Nergala! Taka masa cienkich - ale wiernych ludzi :)
        "Na pohybel czarnym i czerwonym!"
    • propagacja Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 22.09.11, 07:25
      Boś idiota.tak po prostu.
    • kukuryku20 Mnie obraża chciwość i obłuda 22.09.11, 07:31
      "świętego kościoła katolickiego". Gdy usłyszałem czcicieli mamony mieszających z błotem czciciela szatana, to prawie popłakałem się ze śmiechu - przyganiał kocioł garnkowi!
    • horolezec.2 Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 22.09.11, 07:33
      Cytat z forum "Gazety Krakowskiej", który mnie się bardzo podoba:
      W takim o to świecie żyjemy ze jak pajac spali biblie to jest zapraszany do programu w publicznej telewizji. Ciekawe czy jak ktoś spali żyda w stodole to tez pójdzie do telewizji i pokażą go w You can dance?"
    • propagacja Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 22.09.11, 07:35
      ..Nergal tu ,Nergal tam,a kto to ten Nergal?to jakiś przygłup który chce zdobyć sławę przy pomocy gazet "sympatyzującymi" z katolikami,ciekaw jestem czy by się rozpisywała "gazeta" o człowieku który w ramach "performens",tak modnym ostatnio,osrał ścianę płaczu?
      • cillian1 Re: Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 22.09.11, 07:41
        Odnoszę wrażenie, że katole nie wiedzą jak się odegrać na Nergalu!
        Może kupcie jego płyty (wszystkie) i spalcie! Wszak biblię też można kupić - jak świerszczyki!
        Śmiało ludziki, chodzące z krzyżem na szyi!
        • kim-ja-jestem Re: Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 22.09.11, 07:59
          Biblia jest zbiorem świętych myśli i przekazów pochodzących od Boga.
          Nie zapominajmy jednak o najważniejszym, że Bóg jest w nas a nie w Biblii. Bilblia jest czysto fizyczną rzeczą. Więc atak Nergala na Biblię jest tożsamy jakby zaatakował sweterek mamusi, czy kapcie dziadka. Nergal chciał tylko zszkokować katolików i wywołać otwarty protest, by popieścić swoje ego.
          Zastanówmy się poważnie, czy Boga można obrazić? Czy takie czyny raczej nie obrażają naszego niewłaściwego pojmowania Boga? Czy nie powinniśmy się w końcu obudzić i zacząć szukać Boga w sobie a nie w książkach? Biblia jest pomocą do osiągnięcia zbawienia, ale nie jest jedyną drogą do Boga. Poza tym to był tylko jeden egzemplarz, który nie ma żadnego wpływu na możliwość skorzystania z Biblii, skoro można ją dostać wszędzie.
          Kiedy obrażamy się, szykanujemy osoby czyniące takie rzeczy, nie jesteśmy ślepi? Przecież Jezus wyraźnie powiedział, miłujcie nieprzyjaciół swoich i tym którzy wam źle czynią.
          Przebaczcie więc Nergalowi, ponieważ nie wie co czyni.
      • dolarekkanadyjski Osr... scianę płaczu byłoby trudno 22.09.11, 07:55
        Jednak Twój wpis mnie zainteresował. Ciekaw jestem, czy jakby ktoś ją osrał, to Żydzi kiwaliby się przed nią z zatkanymi nosami, czy dzielnie znosiliby zapach kału i kiwaliby się, jak gdyby nigdy nic

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka