Dodaj do ulubionych

Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał

• dolarekkanadyjski A moje obraził 22.09.11, 07:45
      Obraził też uczucia religijne wielu innych osób. Jednak ja też bym się z nim po sądach nie ciągał, bo nie mam na to czasu. Cieszę się jednak, że są tacy, którym się chce z nim sądzić. Takich Nergali było wielu i będzie pewnie jeszcze więcej. Mnie bardziej drażni TVP, która go wspiera. Jak rozmawiam ze starszymi osobami, to się ich pytam, czy płacą abonament radiowo-telewizyjny i czy dobrze się z tym czują (młodzi i sprytni nie płacą abonamentu).
      • cillian1 Re: A moje obraził 22.09.11, 08:00
        dolarekkanadyjski
        rozumiem, że nie przeszkadza ci kilka programów na tle religijnym - wiadomo o jakiej religii!
        To akurat tobie i tym starszym osobom pasuje - to takie chrześcijańskie!
        Palnie inaczej myślących - zawsze katolom przychodziło łatwo, dopiero jak katoli palili, zaczynał się lament i modlitwy, albo życie w cnocie
        :D
        • dolarekkanadyjski Programy religijne mi nie przeszkadzają 22.09.11, 08:33
          Zrozum, w jakim kraju mieszkasz - większość Polaków to heteroseksualni katolicy. Misja programowa powinna być dopasowana do tej większości. Jak ci się to nie podoba, możesz nie oglądać TVP. A jak ci się społeczeństwo polskie nie podoba, nikt cie tu na siłę nie trzyma, droga wolna. Możesz jechać gdzie ci się zachce, nawet do Izraela. A co do TVP, ja ich stacji nie oglądam i nie płacę abonamentu.Czułbym się źle płacąc za jakieś pierdołowate seriale a nie mogąc np. zobaczyć w telewizji publicznej największego wydarzenia polskiego boksu - walki Kliczki z Adamkiem
          • unhappy Re: Programy religijne mi nie przeszkadzają 22.09.11, 08:48
            dolarekkanadyjski napisał:

> Zrozum, w jakim kraju mieszkasz - większość Polaków to heteroseksualni katolicy

To akurat bez znaczenia, bo w wielu krajach, w których dominującym wyznaniem jest katolicyzm nie ma takiego problemu. Problem raczej w tym, że jesteśmy społeczeństwem purytańskim.

> Misja programowa powinna być dopasowana do tej większości.

Co nie wyklucza programów adresowanych do mniejszości, które TEŻ płacą (a przynajmniej ustawowo powinny) abonament. Z faktu niepodobania się jakiegoś programu większości nie wynika nic. Pytanie ile byłoby takich programów.
      • amenominakanushi-pan-poczatku Re: A moje obraził 22.09.11, 15:00
        Zdefiniuj, proszę, termin "uczucia religijne".
    • strega69 Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 22.09.11, 07:57
      Ta cała obrona uczuć religijnych, to zwykły szantaż emocjonalny!!! I to na poziomie przedszkolaków. Ale czego można się spodziewać po moherowych beretach pod przywództwem zakłamanych, pazernych na władzę i pieniądze zboczeńców w sutannach?
      • jeruzalem51 Re: Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 22.09.11, 13:36
        strega69 napisała:

> Ta cała obrona uczuć religijnych, to zwykły szantaż emocjonalny!!! I to
        > na poziomie przedszkolaków. Ale czego można się spodziewać po moherowych bereta
        > ch pod przywództwem zakłamanych, pazernych na władzę i pieniądze zboczeńców w s
        > utannach?

czy ci; 'zboczency w sutannach,pazerni na wladze" itd. to nie zydowscy politycy,w swoich smiesznych szarych garniturkach?/Tusk,Kaczynski,Komorowski,Szechtyna,Sikorski itd/
        • amenominakanushi-pan-poczatku Re: Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 22.09.11, 15:02
          Każdemu robiłeś loda, więc wiesz na pewno, który obrzezany.
    • marekkolber BÓG Ojciec do Polaków 22.09.11, 08:00
      Bóg Ojciec.

Jam Jest Który Jest, dziś przybyłem na to błogosławione miejsce. Oto Moc Mojego Błogosławieństwa umacnia cię w tym dniu i godzinie. Dobrze słyszałeś Słowa, które wypowiedział Mój Boski Syn, Jezus Chrystus w ostatni Wielki Piątek zaraz po tym, gdy kapłan przeniósł Najświętszy Sakrament do Grobu Pańskiego. Potwierdzam to i powtarzam ci ponownie, że od tego Wielkiego Piątku 2011r. rozpoczęło się odliczanie, do pierwszego z wielkich zapowiadanych wydarzeń, Małego Sądu Ducha Świętego, którego doświadczy każda dusza, każdy żyjący człowiek na ziemi.

W tym czasie gdy on się zacznie, zatrzymam czas, a Aniołowie Stróżowie, na wyraźny Boży rozkaz, dokonają zawieszenia wszelkich waszych funkcji życiowych. Na tę chwilę zatrzyma się całe stworzenie materialne. Na Mój wyraźny rozkaz, dusza każdej żyjącej na ziemi osoby, zostanie wyjęta na krótką chwilę z ciała. Aniołowie Stróżowie przyprowadzą te wszystkie dusze w jednym momencie przed Tron Bożego Sędziego, Mojego Umiłowanego Syna, Jezusa Chrystusa. Odbędzie się sąd każdej duszy, sąd zewszechmiar sprawiedliwy. Każde z was ujrzy przekrój całego swojego życia, całe swoje złe postępowanie, złe czyny w świetle Najdoskonalszej, bo Bożej Sprawiedliwości. Poznacie werdykt, podsumowanie waszych wszystkich dokonań. Pozwolę, aby wasi Aniołowie Stróżowie odprowadzili was na miejsce waszego przeznaczenia.

Na tę obecną chwilę, brud ludzkich serc, jest tak wielki i odrażający w swojej ohydzie, że 80% ludzkości, jako swoje miejsce przeznaczenia, ujrzy piekło, jezioro ognia i siarki. Jedynie 0,12% z ludzi osądzonych, ujrzy rzeczywistość Nieba. Ci będą przeszczęśliwi widząc Bożą nagrodę za swoje cnotliwe życie. Pozostali usłyszą jako werdykt – czyściec (19,88%). Wielu z tych co ujrzy smutną i przerażającą dla siebie rzeczywistość piekła, nie wytrzymają tego widoku i tuż po powrocie ich duszy do ciała, skonają z przerażenia. Dusza ich powróci w miejsce, które przed chwilą oglądali. Dokonali oni wyboru za swojego życia, oddając swoje dusze demonom, popełniając najcięższy z możliwych grzechów, grzech przeciw Duchowi Świętemu.

Wielu z tych, co ujrzało piekło, jako miejsce swojego przeznaczenia, zmieni swoje postępowanie nawracając się, lecz większa część z nich uczyni to ze strachu. Demon zobaczy, że gdy nie będzie działał, utraci wszystkie te dusze, a wielką część z nich, ponownie zwiedzie w krótkim czasie.

Większość ludzkości nawróci się, lecz źli powrócą na drogę potępienia z pełną świadomością swojego wyboru jakiego dokonali. Oni zapomną szybko co widzieli, ponownie oszukani przez tego komu służyli. W międzyczasie, demony sprawią, że jego ludzie wywoływać będą międzynarodowe konflikty, na skalę globalną.

Po Małym Sądzie pozwolę ludzkości dokonać wyboru, by żyła do kilku miesięcy tylko po to, aby ponownie mogła dokonać swojego wolnego wyboru. Dopiero po tym czasie zezwolę demonom na krótkie, ale pełne ich działanie, na użycie pełnej ich destrukcyjnej mocy. Niszczyć będą oni ziemię i ludzi, lecz jedynie tych, którzy nie mają znamienia Bożego na swych czołach.www.viviflaminis-deogracias.pl.tl/2011.htm
      • cillian1 Re: BÓG Ojciec do Polaków 22.09.11, 08:10
        > Po Małym Sądzie pozwolę ludzkości dokonać wyboru, by żyła do kilku miesięcy tylko po to,
        > aby ponownie mogła dokonać swojego wolnego wyboru.
        szantażem (pokazaniem "jeziora ognia") chce on dać wybór!
        Czy bóg nie zapomniał o logice - czy to człowiek ją wymyślił?

:)
      • amenominakanushi-pan-poczatku Re: BÓG Ojciec do Polaków 22.09.11, 15:03
        Znów trollujesz?
    • djenn Nie jestem muzykiem 22.09.11, 08:05
      i pewnie moje słowo nic nie znaczy. Zostałem wychowany w wierze rzymskokatolickiej, natomiast pan z artykułu(redaktor nie dopytał) w wierze katolickiej. Nie wiem czy pan redaktor wie ale jest dużo rodzajów katolicyzmu, nie tylko z Watykanu:xd
      Ale nie o to chodzi. Chodzi tylko o to że o Nergala(świetny facet, Bóg z nim) oburza się pławiący w dostatkach kler i stare mohery oraz zacietrzewione w swych fanatycznych dążeniach pewni posłowie i senatorowie RP. Cała reszta Polski NIE. Szkoda wymieniać nazwisk, szkoda reklamy.
      Nowy Testament jak wszyscy na całym świecie wiedzą został zredagowany przez kościół papieski i ma wiele przekłamań które zostały wykonane dla potrzeb tego kościoła a nie Boga którym się podpierają. I tyle.
      Prawdą jest że pod przykrywką "nawracania na właściwą wiarę" w imię kościoła rzymskokatolickiego wymordowano(palenie na stosach, zabijanie, wyprawy krzyżowe, zagarnianie majątków dla tegóż kościoła) wiele milionów ludzi.
      I to jest ta dobra wiara, miłość i miłosierdzie dla bliźniego?
      Zacznijcie myśleć.
    • 33qq Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 22.09.11, 09:56
      Podejrzany ten katolik, ani mieczem nie wymachuje, ani nie oskarża, ani nie opluwa. To nie może być katolik rzymski, to jakaś zakamuflowana opcja
    • kirdan1 Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 22.09.11, 11:26
      Najbardziej szokujący wywiad jaki ostatnio czytałem.

Podsumować go można jedynie leninowskim bon-motem o "pozytecznych idiotach", niestety...
    • malgorzatagorska Mańkowski nie wie, co mówi 22.09.11, 11:52
      Mańkowski jako katolik całkowicie kompromituje się, bo powiada - "Nadrzędną wartością dla nas jest człowiek" i jednocześnie w ten sposób przeciwstawia człowieka Bogu. Nie może świadomy katolik głosić rozdział człowieka i jego dobra od Boga. Z punktu wiary katolickiej, z punktu widzenia chrześcijaństwa, to kompletny nonsens.

Poza tym jest niesłychanie naiwny, nawet jak na muzyka, który raczej nie potrafi myśleć racjonalnie o sprawach społecznych, bo takie racjonalne myślenie o zaprzecza jego muzycznemu powołaniu. Racjonalnie może on myśleć o zarabianiu pieniędzy, o urządzaniu mieszkania, ale nie o sprawach społecznych, o uczuciach, o człowieku. Ale nawet jak na to - Mańkowski jest niesamowicie naiwny. Chyba że być może Bóg w jego muzyce, to wyłącznie gadżet, ozdobnik.

Mankowski zupełnie nie rozumie społecznego znaczenia lansowania Nergala w mediach publicznych. Nie rozumie, że oznacza to przeciwstawienie państwa społeczności chrześcijańskiej i w gruncie rzeczy przeciwstawienie go społeczeństwu. Nawet jeśli założyć minimalna liczbę wierzących na ok. 40 %
      • amenominakanushi-pan-poczatku Re: Mańkowski nie wie, co mówi 22.09.11, 15:07
        To może wyjaśnisz mi , o Mistrzyni Logiki jak to jest. Jeśli jest katolików 90% to należy wywalić Nergala, bo was jest większość, a jeśli jest 40% to należy wywalić Nergala, bo należy szanować prawa mniejszości.
        Oj, potraficie wykręcać kota ogonem.
    • grazka58 Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 22.09.11, 12:57
      A mi jest przykro, gdy to czytam. Nie nawołuję do nienawiści, nie wiem czy sąd powinien skazać Nergala, chociaż nazwanie sztuką tego co zrobił jest nadużyciem. Ale jako chrześcijankę ( nie katoliczka) nazwanie Nergala przyjacielem przez chrześcijanina dziwi mnie. On depcze to co święte. Należy mu się miłość braterska, modlitwa wstawiennicza ale nie przyjaźń. Moim zdaniem jest on przykładem jaką postać przybiera diabeł. Przystojny, grzeczny, pewnie na swój sposób inteligentny i ujmujący a w środku bagno. Ale nie mam prawa zabierać mu prawa do nawrócenia.
      • amenominakanushi-pan-poczatku Re: Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 22.09.11, 15:12
        To co w końcu jest święte? Tekst czy papier, na którym wydrukowano Biblię? Jak wezmę czysty wolumin, napiszę na okładce "Biblia" i to zniszczę to też obrażę wasze katol-kie uczucia? A może odwrotnie, porwę Biblię, ale bez okładki, tak, by nikt nie zorientował się co niszczę, to też będzie obrazą czy nie? Czy jeśli w ciszy zniszczę Biblię stojąc pomiędzy analfabetami, a może mówiąc im, że niszczę Biblię spalę książkę telefoniczną? Czy będzie obrazą jeśli publicznie powiem (niczego nie niszcząc), że Biblia to baśnie, legendy i mity pastuchów z Bliskiego Wschodu, czy też jeśli w domowym zaciszu zużyję ją w toalecie?
    • trajkotek zesłał, zesłał ... trzęsienie ziemi też sesłal 22.09.11, 13:58
      "Widziałem ich na wielu koncertach, są perfekcyjni na scenie, pełny profesjonalizm. Pod tym względem można się od nich wiele nauczyć. Ciężko, żebym się z nimi merytorycznie zgadzał, z tym, co śpiewają, natomiast jeśli chodzi o warstwę muzyczną, to bardzo ich szanuję."

Widziałem jak Talibowie podrzynają gardła - pełen profesjonalizm. Pod tym względem można się od nich wiele nauczyć. Ciężko, żebym się z nimi merytorycznie zgadzał, z tym, o co walczą , natomiast jeśli chodzi o warstwę techniczną, to bardzo ich szanuję.

Heil Holocausto!
    • znow_ja Żywot Briana 23.09.11, 00:02
      Ciekawe, co to by się działo, gdyby to w naszym kraju grupa Monty Python nakręciła i wystawiła w telewizji publicznej 'Żywot Briana'?
      Afera z Nergalem to pikuś przy tym, co wtedy by się działo...
    • szczurek59 Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 23.09.11, 06:48
      "-Pan Bóg mocno respektuje człowieka i ta historia, którą mam z Nerem, jest z jego woli. (...) My właściwie przed tym sądem daliśmy świadectwo naszej wiary. Za to postawa, którą reprezentuje pan Ryszard Nowak, który wytoczył proces Nergalowi, cofa nas o jakieś 300-400 lat. To tacy kolesie jak Nowak palili naukowców na stosach"-.

Mam 65 lat !!!!!i myślę z za chwil parę stanę z stwórcą twarz w twarz i to zweryfikuję!!!!!!!! Brawo dobrze powiedziane!!!!!!!!!!!!Prawda dwoma rekami się pod tym podpisuje!!!!!!!!!!!No i co na to te czerwone GILE!!!!!!!!!!!!!!!
      • znow_ja Re: Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 23.09.11, 10:22
        też popieram :)
    • ludolf_koenig Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 23.09.11, 08:47
      Ręka rękę myje.
    • katolikpolak Re: Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 23.09.11, 10:45
      żesz, przyjaźnią się, nie dają sobie po ryjach, to nie Polacy!
    • tadeo7890 Katolik broni Nergala: Pan Bóg mi go zesłał 01.10.11, 19:55
      Warto spojrzeć na te istne robienie porządków w KK z dalszej perspektywy. Kościół ma bogate tradycje, które jednak należą do dnia wczorajszego. Współczesny świat, to świat nauki, samodzielnego myślenia. Złote czasy Kościoła, gdy był najwyższym autorytetem, przeminęły i prawdopodobnie nigdy już nie wrócą. Coraz mniej ludzi skłonnych jest ślepo wierzyć w religijne dogmaty, a sam Kościół coraz częściej bardziej uprawia politykę niż duszpasterstwo. Polecam artykuły na ten temat z witryny ”Kosmologia - nauka duchowa”.
      O prawdziwym chrześcijaństwie
      Wybrane tytuły akapitów:
      Pogaństwo w chrześcijaństwie
      Kościoły staną się muzeami oraz atrakcjami turystycznymi
      Kościół traci wpływ na samodzielnie myślącego człowieka....
      Człowiek myślący nie potrafi ulegać duchowej dyktaturze Kościoła
      Chrześcijaństwo jest dzisiaj na różne sposoby pomieszane z pogaństwem
    • twoje.sumienie.1 Dziękuję za takich katolików. 09.12.11, 10:07
      Na mszę to na Czerską powinni chodzić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka