Dodaj do ulubionych

Palikot języczkiem

22.09.11, 09:52
Przepraszam ale jeśli słyszę Palikota, który opowiada jak to zmieni Polskę dzięki koalicji z PO to mi się chcę śmiać

Już oczami wyobraźni widzę jak PO
- zezwala na legalne używanie marihuany
- likwiduje powiaty
- likwiduje KRUS
- łagodzi ustawę aborcyjną
- wyprowadza religię z szkół
- nie finansuje z budżetu kościołów

Jedyną zasługą Palikota jest to, że partię Racja wyciągnął do poziomów jakich ona sama samodzielnie nigdyby nie uzyskała ale bredzi jeśli za głównego sojusznika wybiera PO która w sprawach ważnych dla lewicy zmieni dosłownie NIC co już pokazała przez obecną jeszcze kadencję

Żal bo mam wrażenie, że na ważnych postulatach buduje tylko swoją pozycję więc mam nadzieję, że ludzie z jego Ruchu dostaną się do Sejmu i nie okażą się posadowymi koniunkturalistami jacy byli np. w Samoobronie i będą potrafili wybrać samodzielne myślenie w kolejnej wodzowskiej partii

I jeszcze jedno - konferencja Palikota pod biurem profesor Senyszyn jest żałosna jak sam Palikot. Palikot nie ma nawet promila procenta zasług jakie w walce o świeckie i nowoczesne państwo ma pani Senyszyn. Ta kobieta choć często sekowana przez środowisko Kwaśniewskiego pozostała w SLD i miała jaja by w konserwatywnym Krakowie wywalczyć madnat europosła i nigdy nie zmieniła poglądów do których teraz doczepił się Palikot.
Obserwuj wątek
    • jurber1 Palikot języczkiem 22.09.11, 10:38
      Co do SLD, to sądzę że po wyborach albo Napieralskiego się pozbędą, albo - na czas przejściowy - posłowie-zwolennicy Kalisza odstąpią od Napieralskiego, tworząc frakcję sejmową.
    • mentatd_at_gmail Palikot języczkiem 22.09.11, 10:39
      Ja zagłosuję na Palikota.
      I niech PiSiołki i POsiołki sobie plują.
      • borsuk112 Re: Palikot języczkiem 22.09.11, 10:49
        mentatd_at_gmail napisał:

> Ja zagłosuję na Palikota.
        > I niech PiSiołki i POsiołki sobie plują.

ja uczynię to samo. jak do tej pory z ust Palikota słyszę tylko konkrety, widzę przejrzysty program, co w porównaniu z od lat tymi samymi komunałami sączącymi się z ust bandy czworga (damy podwyżki, wybudujemy przedszkola, autostrady, mieszkania itd. zajmiemy się służbą zdrowia) daje nadzieję na jakieś zmiany. dam mu szansę, jak wielu moich znajomych i może kilku posłów z RPP znajdzie się w parlamencie. wtedy będę miał 4 lata czasu na ocenienie, czy się pomyliłem, czy nie.
        • pn-ski Re: Palikot języczkiem 22.09.11, 11:39
          Zagłosowanie na Palikota jest kuszące, na pewno z kaczofaszystami się nie skuma, a i komżastym nie odpuści.
          • young.mohair Re: Palikot języczkiem 22.09.11, 19:49
            Ciągnie swój do swego.
      • young.mohair Re: Palikot języczkiem 22.09.11, 19:50
        mentatd_at_gmail napisał:

> Ja zagłosuję na Palikota.
        > I niech PiSiołki i POsiołki sobie plują.

I bardzo dobrze zrobisz. Popieram.
        • kzet69 Re: Palikot języczkiem 23.09.11, 22:53
          Dokładnie Palikot zasługuję by mu powiedzieć sprawdzam i zobaczyć co osiągnie w Sejmie. Ma mój głos.
    • grisza14 Palikot dostaje lansik w mediach WSI 22.09.11, 10:46
      bo taka postac potrzebna jest dla pokarania ciut zbyt samodzielnego Tuska.Trzeba mu przyczepic teraz nie tyle jezyczek, co betonowa kule do nogi, aby sterowal PO w strone liberalizmu lewackiego, ktorego wladzy pragnie w Polsce Palac Kajfasza.Pragnienie to wywolane jest genetycznie uwarunkowana checia zniszczenia Polski i Polakow.
      • borsuk112 Re: Palikot dostaje lansik w mediach WSI 22.09.11, 10:51
        grisza14 napisał:

> bo taka postac potrzebna jest dla pokarania ciut zbyt samodzielnego Tuska.Trzeb
        > a mu przyczepic teraz nie tyle jezyczek, co betonowa kule do nogi, aby sterowal
        > PO w strone liberalizmu lewackiego, ktorego wladzy pragnie w Polsce Palac Kajf
        > asza.Pragnienie to wywolane jest genetycznie uwarunkowana checia zniszczenia Po
        > lski i Polakow.

ależ ty głupi jesteś
        ale
      • pn-ski E tam. 22.09.11, 11:50
        " bo taka postac potrzebna jest dla pokarania ciut zbyt samodzielnego Tuska.Trzeb
        > a mu przyczepic teraz nie tyle jezyczek, co betonowa kule do nogi, aby sterowal
        > PO w strone liberalizmu lewackiego, ktorego wladzy pragnie w Polsce Palac Kajf
        > asza.Pragnienie to wywolane jest genetycznie uwarunkowana checia zniszczenia Po
        > lski i Polakow"

Wywiesza białą flagę i zbyt samodzielny? Coś się wam pomyliło, Grzesiu.
      • nazikomunista_back Re: Palikot dostaje lansik w mediach WSI 22.09.11, 12:13
        "Pałac Kajfasza"
        :D :D :D :D

Griiisza! Griiisza!
    • shadowthrone Palikot gorszy od SLD Grzesia N.chyba nie będzie. 22.09.11, 10:49
      Zagłosuję na próbę, bo SLD się nie sprawdził
    • realizmforte Palikot języczkiem 22.09.11, 10:50
      "Przepraszam ale jeśli słyszę Palikota, który opowiada jak to zmieni Polskę dzięki koalicji z PO to mi się chcę śmia "
      Przepraszam , ale jak słyszę po raz enty jak to betonowe wygi zmieną Polskę, to mi się chce płakać. Jak długo można tkwić w gie.., bo znany wróg lepszy od inności ?? Może inność będzie lepsza, lepsza now anadzieja od starej beznadzieji !
      Program Palikota skruszenia klerykalnego betonu przy żłobie jest odważny, ale co najważniejsze, konieczny, jeżeli oblicze kraju ma się zmienić,to ostatni dzwon ! Jeżeli, to nie przejdzie w następnych wyborach będziemy wybierać biskupów i rydzyków do Sejmu i Senatu.
    • aekielski Palikot języczkiem 22.09.11, 11:02
      "Na dokładkę za Palikotem ciągną ludzie, których nikt nie zna."

Kto to jest ten nikt? Kto tu jest z kosmosu? Wyjaśnię pani, pani Agato,że za Palikotem ciągną ludzie dobrze znani w swoich okręgach wyborczych. To,że polityczne badziewie w Warszawie ich nie zna,to nic nie szkodzi,pozna ich. Bardzo proszę niech się pani nie wcina w propagandę politycznego badziewia. Oni nie zasługują na jakiekolwiek poparcie.
      • grisza14 Q-wa, nastepnego olsnilo Lepperem z Bilgoraja 22.09.11, 11:10
        wez mlotek i trzasnij sie w swoje plaskie czolko.Myslisz, ze jak ktos wzbogacil sie na zonie, to i Ty sie tak wzbogacisz?
    • lechu733 Palikot języczkiem 22.09.11, 11:27
      W swojej książce skrytykował wszystkich od lewa do prawa oprócz Michnika. tego pochwalił. Pamiętajcie o tym czytając GW
      • kzet69 Re: Palikot języczkiem 23.09.11, 22:54
        Kłamiesz.
    • ubiquitousghost88 Słabemu jebaczowi i języczek nie pomaga... 22.09.11, 11:46
    • kierann Długo się wahałem 22.09.11, 12:04
      To moje pierwsze wybory parlamentarne i długo się wahałem między SLD a Palikotem, ale czas dać szansę komus nowemu. Palikot nie musi wygrać. Wystarczy, że zdobędzie 7%. To już będzie rewolucja.
    • artjomka Re: Palikot języczkiem 22.09.11, 12:23
      Palikot języczkiem - ale pani redaktor ma wybujale fantazje seksualne!
      • ubiquitousghost88 Trudne, żeby się jej z penisem nie skojarzył... 22.09.11, 17:09
        artjomka napisał:

> Palikot języczkiem - ale pani redaktor ma wybujale fantazje seksualne!
    • anna12-3 Re: Palikot języczkiem 22.09.11, 12:24
      Wg.politologów ojcem chrzestnym Palikota jest Jerzy Urban. Ja z ułożonych faktów uważam,że jest tych ojców-dwóch. Do Urbana dodaję Tuska. Tusk bojąc się lewicy, uknuł z Palikotem 5.08.2010r. w 6-cio godzinnej naradzie/o tym mówił w TVN-24-Palikot/-ten oszukańczy plan. Całe to wyjście z Sejmu było jedną wielką mistyfikacją. Teraz Palikot mówi o jedynej wymarzonej koalicji z Platformą. Już obsadza ministerstwa. CZYLI GŁOSUJĄC NA PALIKOTA-GLOSUJESZ NA PLATFORMĘ!!!!!!!Jest to zaplanowane oszustwo polityczne dla naiwnych. Z drugiej strony Palikot jest wdzięcznym uczniem Urbana-rzecznika rządu w stanie wojennym. Teraz trochę historii: nie tak dawno Palikot wydawał OZON-ultrakatolickie pismo z red.Terlikowskim. Nie był tylko właścicielem,był też autorem tekstów dotyczących ewangelizacji biznesu,bo jak sam mówił,był zafascynowany wiarą i papieżem. Chciał zaistnieć trafiając do ultrakatolickiej części społeczeństwa,ale mu się to nie udało. Więc z ultrakatolika,stał się antyklerykałem. Tu szuka naiwnych i jak na razie jakoś mu się to udaje. Od Papieża,OZONU i Terlikowskiego,do Urbana,Piotrowskiego i FAKTÓW I MITÓW. JAKI NAPRAWDĘ JEST PALIKOT? Kto to wie? Przez trzy lata,razem z Platformą głosował wszystkie antyspołeczne ustawy,nigdy też nie protestował gdy uchwalano budżet dający kościołowi nie należne miliardy/można sprawdzić głosowania/. Jest mistrzem kłamstwa i manipulacji,ma w Urbanie dobrego nauczyciela. Nie wiem na czym polega zerwanie "UKŁDU' z Tuskiem,bo za chwilę mówi o koalicji z Tuskiem,tym niemniej UKŁAD jest !!!
      • 231955ali Re: Palikot języczkiem 22.09.11, 14:00
        Pani Aniu co najmiej po raz drugi atakuje poni Palikota tymi samymi slowami.Post jest juz gozowy i czeka w pamieci komputera mozna i tak.Urbana uczen- pani pisze. Nie ma 100% ludzi zlych.Urban to cynik ani komuch , ani socjalista mowi , ze zyd a nawet zydzi sie do niego nie przyznaja. Nie-ciekawa i oszukancza postac ale 10% Urbanamozna strawic i jzeli te 10% ma Palikot to nie jest z nim tak zle. Normalne jest a pani jako politolog to wie , ze w Polsce nie ma na terz szansy stworzyc jednopartyjny rzad. Pani pisze uklad Palikot-Tusk ma to lepszy wydzwiek. Pewno gdyby to byli lewicowcy nazwala by to pani rozmowami.Dla SLD Palikot jest niwygodny. Jezeli jego ugrupowanie wejdzie do sejmu to w70% glosami lewicy i dlatego pani go atakuje,podajac przyklady, zobowiazania.Takie same pewno mozna znalezc w kazdym ugrupowaniu z SLD na czele.
        Zycze powrotu do zdrowia, ja tez jestem chory na lewej nodze ma Ilisarov-Fixateurs do konca roku jestem na zwolnieniu lekarskim.
        • anna12-3 Re: Palikot języczkiem 22.09.11, 17:29
          Oczywiście,że używam tego samego wpisu,bo nad nim mocno pracowałam. Musiałam sięgnąć do Ozonu i wyłuskać tam rolę Palikota,odnieść się do jego wieloletnich głosowań nad budżetem,a szczególnie do utrącania poprawek,które czyniły ten budżet antyspołeczny,musiałam prześledzić też wypowiedzi Urbana i Rozenka itp. Jeśli już włożyłam wysiłek i tyle pracy,to nie chcę z tego rezygnować. O układzie z Tuskiem,mówi sam Palikot,dzisiaj w wywiadzie w RMF FM. O 6-cio godzinnej rozmowie mówił sam Palikot. Uwieńczeniem tej rozmowy,był układ. Pomału wychodzi to z ust samego Palikota. Nie chcę żeby ktoś,kto chce zaistnieć na scenie politycznej w wyniku oszustwa politycznego i cynizmu w manipulowaniu emocjami,zniszczył polską lewicę,która funkcjonuje w Polsce od początku transformacji ,która ma wielkie zasługi dla Polski i która jest po prostu Polsce potrzebna,nie mniej niż prawica. W każdym demokratycznym kraju funkcjonuje prawica i lewica,nie wierzę,żeby lewicowiec od roku,a prawicowiec przez całe życie,był w stanie zbudować prawdziwą lewicę z lewicową polityką społeczną. Po wyborach-Palikot stanie się znowu prawicowcem,już to zapowiada,że jedyną dla niego koalicją jest koalicja z Platformą. Będąc jak sam to mówi przyjacielem i Tuska i Komorowskiego nigdy nie poparł SLD w forsowaniu projektów,które sam teraz głosi. Nie poparł SLD w sprzeciwie do budżetu dającego Kościołowi ogromne pieniądze zawsze był "za",nie poparł samotnej walki Kopycińskiego z draństwami Komisji Majątkowej,nie poparł SLD w dążeniu do likwidacji Funduszu Kościelnego,nie wpłynął na przyjaciela Komorowskiego -marszałka Sejmu w przyśpieszeniu prac nad ustawą in-vitro. Teraz ma gębę pełna frazesów. Gdzie był przez te wszystkie lata? Teraz mami słowami,a cała wieloletnia przeszłość przemawia czynami. Co jest ważniejsze?
          • 231955ali Re: Palikot języczkiem 22.09.11, 17:59
            Pani Aniu ostatnie dwa zdania pani postu to majstersztyk szacunek.Tylko bardziej mi to pasuje do lewicy z perspektywy ostatnich 22lat.
          • borsuk112 Re: Palikot języczkiem 22.09.11, 18:27
            oj Pani Aniu. powyciągała Pani zdania Palikota z kontekstu i głupoty gorsze niż Urban za komuny Pani wypisuje. a wystarczyło kilka wywiadów z Palikotem wysłuchać, choćby sobotniego "Młodzież kontra..." w TVP Info. tam wszystko doskonale wytłumaczył. Ozon to był biznes. gość zaczął zmieniać poglądy odkąd wszedł do polityki, a nie było to dawno temu, dokładnie 4 lata.
            na żonie też się nie dorobił, tylko doszedł do wszystkiego własną pracą. pewnie jakieś machloje po drodze walnął, ale czym one są w porównaniu z machlojami bandy czworga przez ostatnie 22 lata??? kandydaci do sejmu z jego list to w ogromnej większości lokalni przedsiębiorcy (bardziej zaufam takim ludziom, niż gościom, którzy całe życie żerują na moich podatkach) i działacze organizacji pozarządowych.
            strach zagląda Pani w oczy, podobnie jak dziś w TOK FM Poncyliuszowi:)))
            słowem napracowała się Pani i wszystko psu w tyłek.
            • anna12-3 Re: Palikot języczkiem 22.09.11, 18:48
              A jego artykuły na temat ewangelizacji biznesu i zafascynowanie wiarą i Papieżem ,o czym sam mówił w wywiadzie w TVN-24 w rozmowie z Terlikowskim? Ten człowiek w każdym wywiadzie mówi coś innego. Mnie osobiście,żaden strach w oczy nie zagląda,bo i dlaczego? Jestem zupełnie wolnym i niezależnym człowiekiem i może dlatego mam stałe przekonania.
    • vibhisana Palikot języczkiem... 22.09.11, 12:26
      ...który ucieknie do d.py z głodu, bo sie obedzie smakiem niewchodzac do Sejmu. I co wtedy Nowakowsko? Znienawidzony Napieralski bedzie brany pod uwagę? Wszyscy go strofujecie uczycie jak być lewicą, wolicie Palikota! tak naprawde jest to gra na zmarginalizowanie Lewicy! Nieskuteczna, bo ludzie mają dość Polski dla Przedsiębiorców! 20 lat wyrzeczeń tylko czyich - naszych pracobiorców! Czas na prawo PIT sprzyjające uczącym się i sprzedającym pracę własnych rąk!
      • kzet69 Re: Palikot języczkiem... 24.09.11, 00:27
        A co Napieralski przez 2 ostatnie kadencje dla pracobiorców zrobil poza tym że ich jabłuszkami poczęstował?
    • mieszkaniec_wszechswiatow Zerwać konkordat ! Zero dotacji dla religii i part 22.09.11, 12:31

ii - nie ich utrzymują ich wyznawcy !!!

Ponieważ Palikot jest jedynym, który chce odciągnąć kk od cycka Polskiego Narodu - stawiam na Niego !!!

Jestem pewny, że te śpiące do tej pory 1/3 polskiego społeczeństwa ruszy doopę z wyrka i pójdzie zagłosować na zmianę dziejów !!!

Palikot może nawet wygrać te wybory - zbyt dużo osób ma dosyć już tych kościelnych przydupasów i kolaborantów !!!
    • haen2010 Re: Palikot języczkiem 22.09.11, 12:34
      Zidiocenie medialnych sięga zenitu. Twierdzi, że scena jest nie zabetonowana przez kościelnych. Tylko kto, oprocz Palikota wyłoży podstępnie miliony zlotych na konkurencję z mafiami polityczno-kościelnymi?

Polsce trafiła się ostatnia szansa w postaci Ruchu Palikota, żeby zredukować rabunek państwa i obywateli przez te mafie i kliki. Obłędny haracz, który na zawsze skazuje nas na biedę.
    • grisza14 Wynik wyborczy Palikota=zawartosc procentowa 22.09.11, 13:59
      siermieznego chamstwa w spoleczenstwie polskim. Kazdy wynik to porazka dla Polski Anno 2011.
    • neoendeo Palikota penisem albo świńskim ryjem ... 22.09.11, 14:25
      a pani redaktor niepotrzebnie tam pcha jeszcze swój języczek ...
      • kotek.filemon Jak to już ktoś tu napisał 22.09.11, 17:03
        Lepszy Palikot z penisem, niż penis z pochodnią...
        • neoendeo Re: Jak to już ktoś tu napisał 22.09.11, 17:36
          He, he dobre. No, tak dla Was przecież ludzie dzielą się na penisy i cipki, znam już tą poetykę i z serca współczuję takiego oglądu rzeczywistości.
        • pn-ski Re: Jak to już ktoś tu napisał 22.09.11, 20:22
          <Lepszy Palikot z penisem, niż penis z pochodnią...>

albo parafrazując,
          lepszy Palikot ze świńskim ryjem niż świński ryj ze świńską grypą.. ehem, albo jakoś tak.
    • sam16 Palikot języczkiem 22.09.11, 15:12
      Popieream Palikota mimo ze czasami przesadza.
      Jesli wejdzie do sejmu bedzie bardzo ciekawa konfiguracja.
      • young.mohair Re: Palikot języczkiem 22.09.11, 19:54
        Misjonarska czy 69 ?
    • s.im.123 Palikot języczkiem 22.09.11, 15:16
      te propozycje to minimum w kierunku państwa świeckiego,godne poparcia!
      Życzę Panu Palikotowi sukcesu wyborczego.
    • boykotka Re: Palikot języczkiem 22.09.11, 17:32
      maxixxx napisał:

> Przepraszam ale jeśli słyszę Palikota, który opowiada jak to zmieni Polskę dzię
      > ki koalicji z PO to mi się chcę śmiać
      Powiem tak : nie od razu Kraków zbudowano. Nie za tej to w przyszłej kadencji może da się coś z tymi postulatami zrobić. Muszą natomiast zajść dwie poważne zmiany na naszej scenie politycznej : musi zniknąć z niej Grzegorz Napieralski i musi przynajmniej częściowo oczywiście w jak najbardziej naturalny sposób odejść elektorat Jarosława Kaczyńskiego.
    • 1stanczyk Co nam zostalo ? Tak długo zmieniać rządzących 22.09.11, 18:34
      pajaców aż w końcu znajdziemy albo kogoś albo układ, który wyzwoli nas spod wszechogarniającego w naszym kraju wspólnego "panowania" wraz watykańską hierarchią "wypalonych" mijającym dwudziestoleciem wyszczekanej jatki (albo jak ktoś chce wojny polsko polskiej) postokrągłostołowych "patriotycznych" pomiotów .

Na ringu pozostał już tylko Palikot.

Ludzi inteligentnych władza uskrzydla.

I pewnie dlatego jak dotychczas sprawujących władzę w naszym kraju niestety tylko "uziemiała"

Palikot języczkiem
    • artu30 z tym kosciolem to ..nareszcie! 22.09.11, 18:40
      nawet eselduchy daja ciala, brawo palikot.
    • helguera na Czerskiej przebieraja nogami bo 22.09.11, 20:25
      Palikotowi rosnie.gazeta ktora normalnie jest za czerwonymi od paru lat rznie glupa i w zastepstwie czerwonych obstawia PO.Tak musi bo tylko PO może wygrać z znienawidzonymi pisiorami.Ale szykuje sie prezent dla lgazety,PO krytykowac jeszcze nie mozna,ale Palikota głaskac trzeba,co gazeta robi od poczatku gdy się oszolom ''ujawnil''To kandydat[jego partia]idealny dla gazety,pluje na kosciol,popiera homosi w ich rzadaniach,bierze udzial wparadach dewiantow no i nienawidzi kaczorow .
    • leszekk_k Palikot- to ten , który z niczego zrobił miliony 24.09.11, 10:37

PALIKOT- to symbol polskiej transformacji,

i powinien to akcentować na każdym kroku, że da sie zrobić coś z niczego
      powinien być przykladem dla tych wszystkich mlodych, energicznych
      zakladajcie firmy i dzialajcie

Chciałbym przypomnieć wszystkim, ze jako student filozofii zbijał palety drewniane i wysyłał do Niemiec, pozniej stworzył firme Ambra, takiego polskiego niby szampana ,
      i na tym sikaczu zarobił krocie

już wole ekscentryka Palikota, od tych wszystkich od 10-15 lat TYCH SAMYCH, gadajacych w kółko to samo polityków

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka