Dodaj do ulubionych

Żeby Polska nie wpadła w ręce PiS, SLD i Palikota

• jacekblack11 Żeby Polska wyrwała się z obięć lenia tuskaszenki 05.10.11, 09:24
      takie oszusta jak donek i jego banda świat nie widział jak się pomyli to nie skłamie Polska lezy na łopatkach brak służby zdrowia wojsko lezy policja idzie na emeryture biurokracja i korupcja brak OBIECANYCH dróg a jak sa zrobione że trzeba remontowac w następnym roku stadiony jedna wielka fuszerka finanse to bankructwo a jeszcze zabrana rezerwa demograficzna na ciężkie czasy a donek nadal obiecuje miejsca pracy ale cię rozliczymy za lenistwo złodziejstwo a piterka znajduje sledzia oszuscie odejsz już plują ci w twarz czuje mżawke brak honoru tylko kasa i stołek
    • fjan Żeby Polska nie wpadła w ręce PiS, SLD i Palikota 05.10.11, 09:26
      Najlepiej by Polska wpadła w ręce PO i Tuska. Wtedy będzie najlepiej czyli nie bedzie jak mówi Kononowicz niczego. Czyli bedzie jak teraz.
    • wojtas.rudz Gdzie się podziewa Niesiołowski? 05.10.11, 09:27
      Odkąd na dobre ruszyła machina kampanii wyborczej zauważyłem, że Niesiołowski zapadł się pod ziemię. Czyżby PO wstydziła się swojego partyjnego kolegi? A może obawia się ze jego niewyparzony język miałby negatywny wpływ na notowania partii?
    • piotr110660 Czy to nie Tusk nazywał happeningami 05.10.11, 09:33
      radosne, intelektualnie nośne, patriotyczne w formie, peowskie w treści, występy polityka PO Janusza Palikota, mające pozbawić fundamentów godnościowych prezydentury Lecha Kaczyńskiego?.
      • obraza.uczuc.religijnych Re: Czy to nie Tusk nazywał happeningami 05.10.11, 09:36
        Lech Katyński na pozbawiał swoją prezydenturę fundamentów godnościowych. Taki to był marny człowiek.
      • kotek.filemon Re: Czy to nie Tusk nazywał happeningami 05.10.11, 09:48
        > mające pozbawić fundamentów godnościowych prezydentury Lecha Kaczyńskiego?.

Pomijam niezbyt zręczną składnię tego zdania. Ale tu występuje problem ontologiczny - nie można usunąć czegoś, czego nie ma.
    • tygrys102 Żeby Polska nie wpadła w ręce PiS, SLD i Palikota 05.10.11, 09:36
      ma pan rację, panie Donaldzie...jak teraz rząd to jeden wielki cyrk, to niech tak zostanie...
    • penible4 Kabaret i happeningi to również Pana 05.10.11, 09:43
      specjalność, ale trzeba przyznac, że p. Palikot jest bardziej utalentowany....
    • jozef_n Żeby Polska nie wpadła w ręce PiS, SLD i Palikota 05.10.11, 09:50
      Tusk zaczyna tracić poczucie rzeczywistości. W tej chwili to Ruch Palikota jest w wielu sondażach na pierwszym miejscu. W SondaTele sondatele.blogspot.com/ Ruch Palikota zdobył 32%.
    • czarnyhs Żeby Polska nie wpadła w ręce PiS, SLD i Palikota 05.10.11, 09:52
      a każdy kto ma w głowie choć jedną funkcjonującą szarą komórkę w głowie a nie tylko telefon komórkowy w kolorze szarym POwinien wiedzieć i POwiedzieć co i ile ile nam pinokio ( wraz ze swją kliką - sorki "kolektywem" ) naobiecywał i co z tego zostało. I na ile zrujnował i zadłużył nasz kraj, nasze społeczeństwo, każdego z nas. I jak nam się "dobrze" żyje i jak "jest coraz lepiej".
    • ulanzalasem Żeby Polska nie wpadła w ręce PiS, SLD i Palikota 05.10.11, 09:53
      Żeby Polska nie wpadła w ręce PiS, SLD i Palikota

Tusk to kłamca, kłamca, kłamca...Nie pozwoli na cyrki? A co jego partia robiła podczas rządów PiSowców? Co robił Palikot w czasie swojego pobytu w Platformie? Cóż za zakłamanie, obłuda, wydaje mu się, że ludzie są aż tak naiwni i głupi ?!

Dla przypomnienia tylko kilka rzeczy:
      - dwukrotną próbę cenzury internetu (raz pod pretekstem walki z pedofilią)
      - brak reformy KRUSu
      - brak reformy systemu finansów
      - aferę hazardową (skoro nie było winnych to za co w poprzedniej sprawie siedział Rywin?)
      - kłótnie z opozycją i przerzucanie odpowiedzialności za własną nieudolność i nieróbstwo na innych
      - brak reformy służby zdrowia
      - brak obiecanych dróg mimo pomocy z UE
      - drugi płatny kierunek,
      - bardziej elastyczny system zatrudnienia-uderzający w pracowników
      - ogromne bezrobocie wśród młodych, dobrze że część wyjechała bo inaczej POPiS już dawno zostałby przez młodych wywieziony na taczkach
      - kradzież kasy z FRD
      - brak informatyzacji urzędów
      - brak pomocy małym i średnim firmom
      - brak uporządkowania tworzonego prawa (wykluczające się przepisy, ciągle zmiany w przepisach, rózne interpretacje tych samych przepisów)
      - kradzież składek OFE
      - zatrudnienie jeszcze większej liczby urzędników mimo obietnic odchudzenia administracji
    • signal Tylko Tusk reszta to będzie koszmar zapaść 05.10.11, 09:56
      tragifarsa
    • mrruwrrgrr Żeby Polska nie wpadła w ręce... 05.10.11, 09:59
      Donaldu Tusku - jestes jak obmierzla sliska menda, klamliwa do bolu i ciezka do usuniecia.
      Twoje wymowki sa zalosne na poziomie obszczymurow wiadomej promienencji, wiec prosze nie karm nas tym swoim zalosnym belkotem i podpieraniem sie Kolakowskim bo to sromota jeno.

To ze sie boisz pissuarow to OK - zwykly truizm, ale dlaczego odczuwasz taka panike mowiac o Palikocie?
      Pieprze wasza zalosna partyjke i wole palic koty niz sluchac tego zachowawczego pieprzenia i opychac sie ta wyborcza kielbacha z trocin.
      Mam nadzieje, ze wiecej zawiedzionych i znudzonych gierkami POPiSowcow zaglosuje tak jak ja, bo czas przystopowac te bezkarna holotke bawiaca sie w "panstwo" z cyklu zrob to sam, a jak nie wyjdzie to zmieniamy piaskownice.
    • moje_slowa Mały tajniacki pistolecik, skąd, kibole,pochodnie 05.10.11, 10:01
      Chcecie swobodnie oddychac nie bojąc się prowokatorów religijnych za plecami, żyjących w dostatku i dzielących coraz większą biedę, to proszę, ich nie wybierać, oszołomy czekają!

Trzymają się parapetu
      muchy z Ryzdyka klozetu!

Niech wiedzą qrwa w świecie, jak bluzgać przestaniecie,
      wy qrwa się dowiecie, co mam na parapecie.
      Karabin maszynowy, do strzałów wciąż gotowy.
      Ja was wszystkim zohydzę, ja was tak nienawidzę,
      żadne autorytety, jam waszym wodzem stety!
      Wy qrwa mordy wraże, ja rzucę was na twarze.
      Musicie przejść ablucję, chcę władzy restytucję.
      Psujcie Tuskowi morale, przeciwnych ja rozwalę.
      Przez rok grudzień trzynasty, woda i chleb bez omasty!
      Zróbcie ze mnie premiera, bo was weźmie cholera!

Ja qrwa nie rozumiem, ja qrwa nic nie umiem?
      Ja byłem, będę premierem, a ty to qrwa zerem!
      I wziął wdech za duży, i pękł, aż pierzem kurzy!
      almagus 07.05.2007
    • cyrix25 ja mam 25 lat i już widzę Tuska w więzieniu 05.10.11, 10:11
      czas odsunąć PO od władzy.
    • markufo1 afera siksistowska w parlamencie RP. 05.10.11, 10:11
      HUNTA POLAND"tragiczne postacie w SEJMIE i SENACIE" niech zaprosi do swoich ław parlamentarnych kabaret MUMIO, WPiN-wojsko polskie i nauczycieli,SS-służby specjalne oraz operacyjnych funkcjonariuszy policji i niech sobie nakręcą film z dziennikarzami i z filmowcami "Ściśle tajne" część pt. "strzelaj żołnierzu strzelaj do Mark Ufo-u.
    • kelob3 Pamiętam, dlatego glosuje na Pis 05.10.11, 10:14
      przestan straszyc PiSem twoja ekipa ktora nieorietuje sie w niczym to jest prawdziwa tragedia
    • crimen Re: Żeby Polska nie wpadła w ręce PiS, SLD i Pali 05.10.11, 10:14
      Niech Donaldu Tusku przyjmie do wiadomości, że wyborcy mają lepszą pamięć niż mu się wydaje i pamiętają cyrk z Jarucką, oraz czołowego platfusa Kostka Miodowicza!!!
      A jeśli Tusku nie potrafi stworzyć koalicji większosciowej, to może niech zabierze swoje zabawki i pójdzie do innej piaskownicy.
    • kochamjaktusk Niech ryzy, zdziczaly Niemczur zacznie od siebie 05.10.11, 10:16
      i powie Polakom, jakim klamca, oszustem, zdrajca i sprzedawczykiem jest on sam i jego zbydlecona Partia Oszustow, Klamcow, Zlodziei i Zbrodniarzy.
      Oto jego prawdziwe oblicze:
      blogmedia24.pl/node/46268
    • 7d7 Ci co mają 25 lat dobrze pamiętają 05.10.11, 10:20
      niespełnione obietnice PO. Owszem poinformujemy młodych o tych 4 latach kłamstw.

Hasta la vista Platformo
    • kopakabana Nic nie zrobiłeś wieczny pechowcze i leniu. 05.10.11, 10:21
      Jak wielu ludzi koło 30-tki te kilka lat temu głosowałem na PO bo wierzyłem że jest to rząd liberalnych ekonomicznie zmian który popchnie Polskę do przodu.Zamiast tego Donald Tusk zaserwował mi bezradność, partyjniactwo, ograniczanie swobód obywatelskich o których ten straszny PIS nawet nie śnił i nieskuteczną politykę zagraniczną.Symbolem tego rządu jest dostający kwiatki za totalną demolkę polskiej infrastruktury Minister Grabarczyk i mający pianę na ustach reżimowy redaktorzyna Lis, który zamiast pogadać z Kaczyńskim o Państwie i jego bolączkach starał się go za wszelką cenę zdeprecjonować w stylu starego agit-prop.
      Donald Tusk jest niezdolny do sprawowania władzy (jakże lepszym premierem byłby usunięty przez niego Rokita), człowiek który przez wiele lat był sympatycznym faciem z drugiego rzędu polityki i..takim pozostał.
      Ja głosuję tym razem na PIS.Jest tam wiele mankamentów- Jarek też nie jest moim idolem (choć na Lecha głosowałem i uważam że był dobrym prezydentem).Co będzie? Zobaczymy.
    • kontakton Żeby Polska nie wpadła w ręce PiS, SLD i Palikota 05.10.11, 10:23
      Palikot będzie tańczył jak Tusk mu zagra..........albo wyleci z rządu PO-Palikot
    • kochamjaktusk Wnuk dziadka ze zbrodniczej Waffen SS 05.10.11, 10:24
      ktora pacyfikowala polskie wsie i miasta i w wielu takich akcjach bral udzial.
      Ale ryzy Klamca klamie w zywe oczy, twierdzac, ze dziadek zostal na sile wcielony.
      Do Waffen SS? Tam mogli nalezec tylko wzorowi Niemcy, ale nigdy Polacy, ani tacy co sie do polskosci przyznawali.
      • zimny-janusz Cudak i tylko cudak 05.10.11, 10:37

"Gdyby PO była w opozycji przez te cztery lata, kiedy mieliśmy kryzys światowy, powodzie, Smoleńsk, to mielibyśmy dzisiaj 60 proc. poparcia" - powiedział premier.

Gdyby PO była poza parlamentem przez te 4 lata, to mielibyśmy dzisiaj tę drugą Irlandię i jeszcze Niderlandy.

• kotek.filemon Re: Wnuk dziadka ze zbrodniczej Waffen SS 05.10.11, 10:56
        To w końcu Wehrmacht, czy Waffen SS? Zdecydujcie się pisiurki na jakąś wersję...
    • mordaprostaczek a co Pan Donku może pozwolić albo nie! 05.10.11, 10:32
      jak Jarkacz tupie nogą to się wszyscy śmieją. a pan jest równie śmieszny. już nakazywał pan urzędnikom zmniejszyć zatrudnienie. termin który im pan dał minął. potraktowali pana z taką powagą, że strach rozmawiać o tym przy jedzeniu, bo się można zakrztusić.
      gada pan: nie pozwolę, wydałem polecenie, nakazałem... śmiech na sali. pan sobie gada, a życie idzie swoimi torami. co najwyżej skończy pan jako treser małych piesków. teraz na takie moda, więć warto się przekwalifikować póki czas.
    • kopakabana Cenzura GW i cenura PO 05.10.11, 10:32
      To jedno i to samo.Nie zaskoczy mnie jeśli po tym wpisie mój poprzedni się pojawi.Był stonowany i bez wulgaryzmów ale krytyczny wobec 'Słońca Peru".Zapomnijcie o Tusku- ten człowiek to gwarant układu, który powstał jakieś 20 lat temu i zapewnia dobrą pracę i dobrobyt tylko dzisiejszym 40-latkom +.
    • wrojaz cyrk i kabaret 05.10.11, 10:33
      Grandziarz robił kabaret w rządzie przez cztery lata, co wykorzystał kabaret Moralnego Niepokoju, nagrywając serial z rządowych obrad. Pewnie że Palikot w kabareciatstwie Donaldowi nie dorasta do pięt, więc mógłby tylko obniżyć poziom, więc trzeba go pogonić.
    • soldadura104 Żeby Polska nie wpadła w ręce PiS, SLD i Palikota 05.10.11, 10:34
      Kaczyński jako prawnik straszył
      Tusk nie straszy tylko robi ( stąd tyle trupów w polityce za Tuska)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka