rydzyk_fizyk 13.10.11, 07:16 Interesujące przesłanie profesora - teraz Platforma podniesie podatki dla swojego elektoratu by z budżetu utrzymać elektorat PiS. Szkoda, że zapomnieli to wypisać na billboardach :P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
poznaniak42 Prof. Markowski: Gdyby wygrał PiS, poszlibyśmy ... 13.10.11, 08:58 Protestuje przeciw gloszeniu opinii ze ludzie starsi gremialnie popieraja PiS .Mam 69 lat i demagogom z PiS nie wierze , tego samego zdania jest wiekszosc moich znajomych , ludzi w zblizonym przedziale wiekowym . Wygrana PiS byla by dla mnie 8 plaga zeslana przez ..... Odpowiedz Link Zgłoś
dodo20 Re: Prof. Markowski: Gdyby wygrał PiS, poszlibyśm 13.10.11, 09:23 No to poznaniak powiedz nas a skąd PiS ma ciągle tak duże poparcie w Polsce skoro ich tak nienawidzicie ? Uważam, że pierdoły opowiadacie publicznie bo Wam wstyd jest się przyznać. Przed lokalem wyborczym podczas sądy dziennikarskiej każdy głosował na Platformę to na tudzież inne partie tylko nikt na PiS, to skąd ma takie poparcie procentowe, krasnoludki i królewna Śnieżka ? Odpowiedz Link Zgłoś
lukasiklukasik Re: Prof. Markowski: Gdyby wygrał PiS, poszlibyśm 13.10.11, 09:36 Dlaczego kłamiesz, skoro przed lokalem wyborczym kłamano, dlaczego exit poll OBOPu był taki dokładny? Bo pisowcy mówili, że na Palikota? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Chyba nie o to chodzi 13.10.11, 10:24 poznaniak42 napisał: > Protestuje przeciw gloszeniu opinii ze ludzie starsi gremialnie popieraja PiS. > Mam 69 lat i demagogom z PiS nie wierze , tego samego zdania jest wiekszosc > moich znajomych , ludzi w zblizonym przedziale wiekowym . Jestem tylko o cztery lata od Ciebie młodsza, męża mam o rok starszego od Ciebie, a większość znajomych - też z tej grupy wiekowej. Sama się dziwię, ale nie ma tam ani jednej osoby, popierającej PiS. W ogóle, to osobiście znam jednego wyborcę PiS-u, a - żeby było całkiem śmiesznie - jest to pan czterdziestoparoletni. Wydaje mi się, że autorowi chodzi o coś odwrotnego: wśród wyborców PiS-u, większość stanowią ludzie starsi. Co bynajmniej nie oznacza, że większość ludzi starszych popiera PiS! Odpowiedz Link Zgłoś
dodo20 Prof. Markowski: Gdyby wygrał PiS, poszlibyśmy ... 13.10.11, 09:18 A to widzę na mapie że z PiS em nie jest tak źle, od 2007 do 2011 nic na mapie się nie zmieniło. A z tymi biskupami to chyba przesada, przecież kler nie wtrąca się do polityki, ha, ha , ha !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Prof. Markowski: Gdyby wygrał PiS, poszlibyśm 13.10.11, 09:45 W kolorystyce nic się nie zmieniło. Jednak PiS stracił chyba ok. 2mln. głosów w porównaniu do poprzednich wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Prof. Markowski: Gdyby wygrał PiS, poszlibyśm 13.10.11, 10:30 dodo20 napisał: > A to widzę na mapie że z PiS em nie jest tak źle, od 2007 do 2011 nic na mapie > się nie zmieniło. Owszem, ubyło (fakt, niewiele, ale - jednak). Odpowiedz Link Zgłoś
gregviii Prof. Markowski: Gdyby wygrał PiS, poszlibyśmy ... 13.10.11, 09:24 co też ten pan profesor nie powie.... Nie jest zabetonowany... Mapki widział? 2007 i 2011 wyglądają identycznie! To nie jest zabetonowanie?! Kobiet powinno przyrastać w sejmie o 5%? aniby to dlaczego?! skoro społeczeństwo nie ufa kandydatce to na nią nie glosuje i tyle. Debilne sztuczne wymuszanie wstawiania kobiet na listy niczego nie zmieni. I kobiety nie chodzą na wybory bo muszą się domem zajmować?! No chwila chwila - od 7 do 21 w NIEDZIELĘ nie znalazły tych 30min by z mężem, chłopakiem, koleżankami, dziećmi pójść do lokalu i oddać głos?! Wolne żarty... Odpowiedz Link Zgłoś
andaraos Re: Prof. Markowski: Gdyby wygrał PiS, poszlibyśm 13.10.11, 10:07 Mam te same refleksje po przeczytaniu wywiadu z profesorkiem. Bredzi, jak inni politolodzy. A to nie żarty. To niekompetencja lub... zmowa. PS Nie mogę znaleźć w pamięci żadnego politologa, który by miesiąc temu przewidywał wejście R.P.Palikota do sejmu. Pomoże mi ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Prof. Markowski: Gdyby wygrał PiS, poszlibyśmy ... 13.10.11, 11:33 kuźwa, Neostrada-mus z tego pańcia - "przestrzegałem i się sprawdziło, "a nie mówiłem", "wiedziałem, ze tak będzie", " ja to już dawno temu powtarzałem i wyszło na moje" - czlowieku, tego i tak nie da się dzisiaj sprawdzić, a poza tym panowie tytularni mają tendencję do mówienia językiem tak szemranym i wieloznacznym, ze ich teksty mozna dowolnie interpretować. wot, nowy awtorytet dla ciemnoty, która sama nie umie myśleć :] Odpowiedz Link Zgłoś
sam16 Re: Prof. Markowski: Kaczynski czeka na kryzys. 13.10.11, 16:29 grek.grek napisał: > > wot, nowy awtorytet dla ciemnoty, która sama nie umie myśleć :] Kaczynski rzuca nowe haslo,ze w Warszawie bedzie za kilka lat Budapeszt. Prof. Markowski tlumaczy to oczekiwaniem Kaczynskiego na kryzys ekonomiczny w Polsce,ktory wzorem wegierskim wyniesie PiS do wladzy. Niestety tak samo jak PiS w Polsce tak partia Orbana po pierwszym roku rzadzenia stracila kilkanascie procent polpularnosci. W nastepnym roku ten rzad sie rozpadnie jak rzad Kaczynskiego. Jednak tesknota za wladza pana bylego premiera jest ogroma. Nawet kosztem Polakow. Po trupach ale do wladzy. Odpowiedz Link Zgłoś
totapis500 Prof. Markowski: Gdyby wygrał PiS, poszlibyśmy ... 13.10.11, 19:26 Panie profesorze nic nowego mieliśmy tylko dwa lata rządów tego gnoma i naród został uratowany dzięki przedterminowym wyborom, a Polskę przed dalszym ośmieszaniem Polski przedterminowe odejście jego brata też mutanta. Odpowiedz Link Zgłoś
zorroonline Palikot ma być dowodem, 13.10.11, 19:48 że scena polityczna nie jest zabetonowana? Ten przykład dowodzi dokładnie czegoś przeciwnego. Palikot od dawna należy do elity politycznej, a na swoją kampanię wydał milion. Gdzie są nowe partie? Dlaczego nie postają? Ba, za pomocą jakich niedemokratycznych metod wyeliminowana została partia Korwina-Mikke. A prof. Markowski brzmi jak lobbysta Tuska, a nie politolog (czyli było nie było naukowiec). Odpowiedz Link Zgłoś