Dodaj do ulubionych

Euro 2012 cię potrzebuje

20.10.11, 18:08
Sami sobie róbcie albo zapłaćcie, frajerów szukają. Właśnie przeciwko takiemu wyzyskowi ludzie sie buntuja. Upierdliwa robota za przysłowiową miske ryżu. Całe to euro to nam wszystkim bokiem wyjdzie
Obserwuj wątek
    • nixodus Re: Euro 2012 cię potrzebuje 20.10.11, 19:51
      Robią sporą kasę na tym biznesie a tu żydują kila złotych na obsłudze imprezy, niech się bujają.
      • masochista Ale ja już nie potrzebuję euro2012. 21.10.11, 08:23
        Rola euro2012 zaczynała sie i kończyła na autostradach. Teraz już euro2012 jest zbędne.
    • rejestracja_konta_gazeta.pl Re: Euro 2012 cię potrzebuje 20.10.11, 20:47
      A to ci fenomen. Szukają tysięcy wolontariuszy do obsługi komercyjnej imprezy.

A w dupach się nie poprzewracało zbytnio?
    • nabati wstyd 20.10.11, 23:16
      moglibyscie tym ludziom odpalic troche kasy... zenada!
    • lukilukk Euro 2012 cię potrzebuje 21.10.11, 00:04
      Nie płacą bo wiedzą że chętni jeszcze się będa bili. Taki wolontariusz za pracę będzie mógł wejść tam gdzie nie wejdą inni, zobaczy czego inni nie zobaczą.

Inaczej mówiąc taka fajna robota dla jeleni ale takich nie brakuje.
    • kerkopithekion hmm... 21.10.11, 08:54
      ... a niby dlaczego to ma być wolontariat...?
      nie mam nic przeciwko idei wolontariatu, ale praca przy takiej imprezie powinna być płatna... no chyba że chodzi o to, żeby sobie emeryci podszlifowali angielski
      z cały szacunkiem dla chętnych emerytów, którzy kiedyś uczyli się angielskiego (bez względu na to, jak im to wyszło), jeśli chce się zrobić profesjonalną imprezę, to się zatrudnia profesjonalistów (którym należy płacić)
      więc - sorry, w ramach wolontariatu wolę pomagać za friko jakimś dzieciakom czy staruszkom
      moja near native znajomość angielskiego jest do dyspozycji - ale za kasę, szanowni państwo z władz miejskich, za kasę
      • karmella13_13 Re: hmm... 21.10.11, 09:16
        Już widzę jak pomagasz dzieciom i staruszkom :)) Klepać jęzorem pewnie umiesz, nic poza tym.
    • grabcio76 Euro 2012 cię potrzebuje 21.10.11, 09:23
      Idea wolontariatu jest jak najbardziej słuszna w przypadku osób potrzebujących pomocy, dzieci staruszków itd. Zatrudnianie ludzi bez wynagrodzenia pod płaszczykiem wolontariatu jest nowoczesną formą pracy niewolniczej TEJ FORMIE ZDECYDOWANIE MÓWIĘ NIE!!!
      Komercyjna impreza wiąże się z opłaceniem ludzi do jej obsługi
      Uważam że władze powinny podnieść "przyrośniętych do stołków" urzędników i to oni powinni zapewnić obsługę tej imprezy. Okazało by się ilu urzędników zna język angielski, topografię miasta, a także jest naprawdę zaangażowana w życie miasta.
    • kotek.filemon Re: Euro 2012 cię potrzebuje 21.10.11, 09:23
      Się dziwią skąd pokolenie "oburzonych". Może po prostu zaczyna brakować frajerów?
    • cornelius-ltd Chetnych bedzie wystarczajaco duzo... 21.10.11, 09:42
      Wiekszosc powyzszych postow,to zalosne,smieszne proby wyciagniecia kasy od organizatorow, za kilkanascie dni wspanialej i ciekawej pracy spolecznej.Tak bylo przy wszystkich Euro w Europie.Tysiace ludzi z przyjemnoscia pracowaly za darmo,za miske zupy,bilety komunikacji miejskiej i mozliwosc szwendania sie po obiektach sportowych,poznawania nowych ludzi ze swiata,nawiazywania fajnych kontaktow na pozniej,u nich w ich kraju...
      Nie wszyscy sa tacy jak Wy powyzej.Sporo jest ludzi wspanialomyslnych,ktorzy nie musza zarabiac,aby sie dobrze bawic.Olimpiade w Londynie wspomagac ma sto tysiecy wolontariuszy.Nabor trwal kilka dni.Zglosilo sie ponad milion ludzi w roznym wieku.Nikt nie chcial kasy.Tam w dobrym tonie jest pracowac spolecznie dla ludzi,dla miasta,dla kraju...
      Sam tez bede wolontariuszem Euro-2012 i bede sie opiekowal grupa dziennikarzy sportowych z USA.Wiem,ze wzamian,za rok-dwa spokojnie bede mogl poleciec do Ameryki do swoich przyjaciol z imprezy.I nie wydam nawet centa na zycie.Oni mi wszystko tam sfinansuja,caly miesiac zwiedzania Stanow autobusem Greyhound,noclegi w hostelach i tanich hotelikach.Po pare dni u kazdego z nich w domu.
      To dla mnie wiecej niz 10 tysiecy dolarow w gotowce.Za miesiac fajnego zycia z grupa znakomitych reporterow.Warto?
      • nabati Re: Chetnych bedzie wystarczajaco duzo... 23.10.11, 22:14
        jak chcesz poznawac ludzi to sie zapisz tu: www.couchsurfing.org/
    • in_qubus Re: Euro 2012 cię potrzebuje 27.10.11, 23:02
      Uważam że znajdą się chętni, nie wszystko się kręci wokół pieniędzy.
      Poza tym to kolejna szansa aby zostać widzem meczu euro, jeżeli ktoś nie
      kupił biletu. Taka alternatywa dla wygranej w loterii Orange 2012
      tak myśle
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka