Dodaj do ulubionych

Poseł za milion

21.10.11, 17:07
Należy to rozumieć tak. Po wykończeniu Schetyny teraz przyszła pora na załatwienie Gowina. Czyli tniemy po skrzydłach. Tylko, kto wtedy zostanie przy Dodzie Tusk? Ta miernota-wiernota Kopacz? I to już wszystko? Tylko tyle miał ambicji? Bo mówią, że chyba się nie wzbogacił.
Obserwuj wątek
    • borsuk112 Poseł za milion 21.10.11, 17:09
      no ładnie, ładnie redaktorzyna odkręcił. teraz poproszę o takie laurki dla uczciwych ludzi z list Palikota, skoro przekrętasa z PO tak ładnie wybielacie. idźcie w piz..u z takim dziennikarstwem i gazetą.
      • geraldino Re: Poseł za milion 25.10.11, 21:26
        Nie sądzę aby wydał aż milion ... skoro przez 4 lata zarobi niecałe pół bańki. Musiałby mieć jakieś problemy psychiczne albo jakieś chore ego żeby dokładać pół bańki aby zostać posłem ;) Znam zdecydowanie lepsze sposoby na marnotrawienie pieniędzy np. taki ;) kaczoland.pl/wrzuta/1263/inwestuj-w-piwo
        • gupek70 Pusc sie z 40 milionami ludzi 25.10.11, 22:28
          Zostan poslem . Albo paris hilton .
      • koloratura1 Re: Poseł za milion 08.03.12, 14:04
        borsuk112 napisał:

> no ładnie, ładnie redaktorzyna odkręcił. teraz poproszę o takie laurki dla uczc
        > iwych ludzi z list Palikota, skoro przekrętasa z PO tak ładnie wybielacie.

Co / kogo on przekręcił ?
        Wiesz coś konkretnego czy tylko tak chlapiesz gów...m, bo lubisz?
    • k.janno Poseł za milion 21.10.11, 17:13
      Należy to odczytywać w ten sposób. Tniemy po skrzydłach. Schetyna już odstrzelony, teraz pora na Gowina, któremu zlikwiduje się region. Zostanie najwierniejsza z wiernych, kobieta z trupią twarzą. To się nazywa prawdziwa samotność zwycięzcy. Jedno mi w tym nie pasuje. Tylko o to mu chodziło? To już, wszystko, co ma do zrobienia ta Doda Tusk?
      • bezspokoju Re: Poseł za milion 08.03.12, 13:01
        Wpierw , zasrańcu, wylałeś kubeł pomyj i ogłosiłeś swoją "prawdę objawioną", by za chwilę zapytać: " o co tu mu chodziło ?" Ja natomiast zapytam, czy wiesz o czym piszesz i ile za to bierzesz ?
    • boykotka Sumienie wg posla Gowina 21.10.11, 17:22
      Lituje się nad losem zlepka kilku komórek a jak kuzynek łamie prawo to co robi sumienie posła Gowina ???
      --
      /
      • robert6_666666 Re: Sumienie wg posla Gowina 08.03.12, 13:36
        a Ty odpowiadasz za swoich kuzynkow?
    • prawdziwygagatek Zgodziłbym się na Gibałę, mimo genów, gdyby Gowin 21.10.11, 18:23
      wsiadł na furkę ePiSkopatu... i ubrany w uroczyste szaty, wymachując batem Opus Dei ruszył w drogę.. a wszystkie drogi prowadzą do Rzymu.. i nie wracał...
      Chyba straszny z niego wuj.. pośle Łukaszu Gibała..?
    • kap_jeden jestem za Gibala, chociaz 21.10.11, 19:40
      patrzac na jego 19 miejsce na liscie glosowalem na Palikota. Pierwszy raz od dawiendawna nie glosowalem w Krakowie na PO. Po prostu popieranie koscielnej Dziwiszowskij sieroty po POPiSie (Gowin, Ras, w podtekscie Sowa) to prowadzenie Krakowa prosto do skansenu kruchty superego wiejskiego proboszcza.

no coz PO w Krakowie powinna gremialnie wstapic do PiS...

dzisiaj Gowin bronil biednych zakonnikow jedzacych z braku pieniedzy such chleb zapomnial powiedziec o magnaterii koscila Marackiego ktorej nieruchomoscui w centrum miasta mozna zaliczyc do najdrozszych.

• musiszsiezalogowac2 Ja rozumiem, że ktoś musiał na partię sikania do 25.10.11, 21:35
        zniczy głosować. Ale jeszcze przyznawać się do tego...
        Nawet obciach ma swoje granice.
        • boogie79 Re: Ja rozumiem, że ktoś musiał na partię sikania 25.10.11, 21:53
          Ja nie sikalem do zniczy - a mimo to zaglosowalem na Palikota. Wybor pomiedzy konserwatywna swiatopogladowo PO, a socjalnym gospodarczo SLD byl cholernie ciezki. A tu prosze - w pare m-cy rozwinal sie ruch, ktory jest liberalny i swiatopogladowo i gospodarczo. A ze lider jest specyficznym typem - no coz, nie jest wiekszym hipokryta niz liderzy innych ugrupowan. Wpolczuje wyborcom PO z Krakowa - wybor pomiedzy Gowinem i Rasiem to wybor raczej tragiczny
          • only_the_godfather Re: Ja rozumiem, że ktoś musiał na partię sikania 25.10.11, 22:25
            Ruch Palikota liberalny? Wiesz co to jest liberalizm? Wiesz o czym mówi ta doktryna? Bo na pewno nie o tym co mówił Palikot (choćby darmowy internet to nie ma nic wspólnego z liberalizmem a wręcz przewinie, ma wiele wspólnego z socjalizmem). Walka z kościołem to liberalizm? A o Rothbardzie czy Nozicku to słyszałeś? Nie? to poczytaj tych klasyków liberalizmu a dowiesz się że liberalizm w żadnym punkcie nie odnosi się do kwestii światopoglądu. Można mówić że liberalizm jest za rozdziałem państwa a kościoła ale...właśnie ale liberalizm nie odnosi się do tej kwestii bo liberalizm jest za całkowitym zminimalizowaniem roli państwa.
      • kalebasa Re: jestem za Gibala, chociaz 08.03.12, 13:27
        "dzisiaj Gowin bronil biednych zakonnikow jedzacych z braku pieniedzy such chleb "

Mogli wybrać lepszy fach. Nikt ich nie zmuszał. Mogą iść w miasto kłaść kafelki.
    • poetria Poseł za milion 21.10.11, 22:19
      Mam głupie pytanie, które nasunęło mi się dość dawno. Jak się ma informacja: "Doktor filozofii UJ. Stypendysta na amerykańskim University of Notre Dame, gdzie pisał pracę doktorską promowaną przez najlepszych specjalistów z zakresu logiki na świecie. Mimo, że władze University of Notre Dame zaproponowały mu pracę, wrócił do kraju i w roku 2007 na Wydziale Filozofii Uniwersytetu Jagiellońskiego obronił pracę doktorską." (www.gibala.pl/prywatnie/zyciorys/)

Do uwag następujących: "Trzeba pamiętać, że w uniwersytetach z czołówki rankingów światowych nie zatrudnia się na stanowiskach profesorskich własnych doktorantów (chyba że w międzyczasie odnieśli sukcesy gdzieś indziej). W krajach, gdzie te mechanizmy nie działają w sposób naturalny, próbuje się je wymuszać drogą administracyjną - np. w Niemczech nie wolno przez okres kilku lat zatrudniać doktorantów wypromowanych we własnej uczelni." www.edukacjawpolsce.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=583

• zitterbewegung Re: Poseł za milion 22.10.11, 16:53
        Nie wiedziałem że on z tego uniwersytetu. U. of Notre Dame to prywatna uczelnia o bardzo kiepskiej opinii. I nie ma czegoś takiego jak pisanie doktoratu pod kierunkeim niepodanych z nazwiska "wybitnych specjalistów w Ameryce" i potem... bronienie go gdzie indziej... Pan Gibała był po prostu na stypendium. Stypendyści bywa, ze mają obowiązki dydaktyczne teaching assistant, i może to Gibała sobie zinterretowal jako ofertę pracy. Dodam jeszcze, że z tą uczelnią przeszłoby tez opłacenie sobie wizyty samemu - kupienie wpisu do CV.

W ŻADNYM razie nie jest to "zrobienie doktoratu w Stanach".

Nawet w programie "co-tuelle", ktory mamy z Francją, gdzie studia odbywa się tam i ma dwóch promotorów: od nas i od nich, doktorat zdobywa się tam gdzie się go broni.
        • poetria Re: Poseł za milion 22.10.11, 20:10
          No właśnie, coś tu nie gra. Abstrahując oczywiście od samej pracy dr., nie mogę jej ocenić, nie widziawszy na oczy.

Znam wydawane przez nich pismo, czytałam Ashworth i innych specjalistów od logiki średniowiecznej i renesansowej: N-D Journal of Formal Logic.
          http://projecteuclid.org/DPubS?field1=author&value1=ashworth&boolean1=and&field2=title&value2=&boolean2=and&field3=abstract&value3=&boolean3=and&field4=subject&value4=&boolean4=and&field5=fulltext&value5=&sort=sort_date&service=UI&version=1.0&verb=Display&page=search_result&auth=euclid.ndjfl&collection=euclid&resultSize=20&startResult=1&initialSearch=1&submit=submit
        • greges58 Re: Poseł za milion 08.03.12, 12:37
          Widzę, że nieźle zorientowany jesteś...
          Poproszę więc o odpowiedź:
          Ta szkółka " stoi " jeszcze niżej w hierarchii i rankingach niż PAT ?
          O, przepraszam... .
          Uniwersytet ;)

Pozdrawiam ^^
          • greges58 Re: Poseł za milion 08.03.12, 12:58
            Doczytałem w Wiki .
            On był tam tylko na stypendium !

O.K.
      • roxy44 Re: Poseł za milion 25.10.11, 23:26
        o kompleksy się tu ujawniły, pewnie problemy z własnym doktoratem:))
    • towot1 Poseł za milion 22.10.11, 00:46
      Gibałą jako jedyny miał jaja zagłosować za S7 w Krakowie. Inne maszynki do głosowania zagłosowały jak nakazała centrala. Gowiny, spadochroniarze-aparatczyki Rasie i reszta miernoty.
      Trójmiasto ma premiera, Wrocław Schetynę, Łódź Grabarczyka, a Kraków plankton.
    • zenon444 Poseł za milion 25.10.11, 14:31
      Mnie tam ten doktor Łukasz Gibała się podoba.
      Jeśliby miały działać tylko jego pieniądze, to już po pierwszej kampanii KIERUNEK KRAKÓW ludzie powinni je u niego zauważyć i Go wykluczyć.
      Nie stało się tak, został wybrany i to z 19-go miejsca.
      Słyszałem jego realistyczne wypowiedzi na temat nadchodzącego kryzysu.
      Jest odważny bo wie, że polityka PO-strusia nic tu nie da.
      Realistycznie o nadciągającym kryzysie, więcej pod linkiem:
      obserwatorpolityczny.pl/?p=1591
      Jak będziemy wiedzieć co nas czeka, to szok będzie mniejszy.
      Czy rzad sie odważy powiedzieć prawdę?
      Łukasz Gibała już ja głosi, za co Go cenię.
      Poczytajcie co piszą o kryzysie młodzi krakowscy publicyści na www.obserwatorpolityczny.pl

• ziomal101 Poseł za milion 25.10.11, 21:08
      Już nie bredźcie, że poseł za milion reperuje skrzynki a miasto nakłada jakieś kary i coś mu w ogóle grozi. Bez jaj. To jakaś ściema, żeby zwykły szary polski kretyn uwierzył w czystość polityki.
      Niemcy wróć !!! zróbcie z tym jakiś porządek, chociaż u mnie w Ostrpreussen.
    • czeresnik Gibała jest OK 25.10.11, 21:10
      Gibała jest w porządku. Ma sensowne pomysły i popierał w poprzedniej kadencji dobre inicjatywy. Zostawcie go w spokoju!
    • 231955ali Poseł za milion 25.10.11, 21:23
      Ja w Krakowie nigdy nie mieszkalem, ale mam bardzo dobre zdanie o krakowianach.Sprawa byla glosna przed wyborami. Ci co glosowali dokladnie zdawali sobie sprawe co robia. Jezeli z 19 mijsca na liscie wchodzi to ten gosciu nie jest taki zly. Ten artykul swiadczy o tym ,ze jest niewygodny dla PO . Teraz jego oponeci we wladzach powinni go zaakceptowac a jak nie no to moga go pocalowac w jedno miejsce.
      • prawie_bezrobotny Re: Poseł za milion 25.10.11, 21:38
        Jeśli ktoś nie ma szans w otwartej rywalizacji - na argumenty czy projekty - wówczas robi krecie podkopy. Nie zdziwię się, jeżeli Łukasz odetnie się od zakrystii, w której i tak jego przeciwnik jest lepiej osadzony. Moim zdaniem powinien - jako pełnoprawny i niezależny (dzięki kupie głosów) poseł, a przy tym światły człowiek - połączyć siły oraz konstruktywne intencje z Januszem Palikotem. Platforma jest zmurszała i tyle. Dowodem sytuacja w oświacie, gdzie indoktrynacja religijna zeszła już do przedszkoli. No bo skoro licealiści z niej rezygnują, trzeba łapać małe dzieci na bajki.
    • tsuranni ludzie w tym kraju to niedorozwoje 25.10.11, 21:31
      skoro na takie miernoty głosują... i jak tu ku... ma być dobrze?
      • guru133 A ty nie z tego kraju? Bo jeżeli z tego, to na 25.10.11, 22:38
        jaką miernotę głosowałeś niedorozwoju?:)))
      • kalebasa Re: ludzie w tym kraju to niedorozwoje 08.03.12, 13:25
        ""Musi np. reperować miejskie skrzynki energetyczne, na których jego ludzie nalepiali ulotki. "

Skoro głosują na śmieciarzy.

Widzą, na własne oczy, że facet obsr..wa im miasto i i ma za nic publiczną własność, a jednak głosują na niego. Debile.
    • propain1 "Poseł" za milion 25.10.11, 21:53
      Raś,Gibała?a kim są ci koledzy...nie znam,nie obchodzą mnie wogóle.Chociaż nie...Rasiowi szacunek za to gdy był przewodniczącym dzielnicy Bieńczyce.Za wybudowanie pierwszego w Krakowie i jednego z pierwszych w kraju sztucznego boiska.Zostawił po sobie coś konkretnego.I za to dzięki.Natomiast w momencie startu do Sejmu i realizacji swoich osobistych politycznych ambicji/co nie jest niczym złym samym w sobie/,człowiek przestał mnie interesować.A jego "starania" o fragment obwodnicy s7 Rybitwy-Igołomska niestety ale potwierdzają tylko moje słowa...A pan Gibała...nie znam.I nie obchodzą mnie partyjne zagrywki,kto skąd jest ale kto coś konkretnego zrobił dla miasta,regionu.Pozdrawiam
    • mega-3 Poseł za milion 25.10.11, 22:00
      Jakie algorytmy?? Litosci. Czlowiek zasypal miasto ulotkami i plakatami. Gdyby przeznaczyl na kampanie 3 tysiace i osiagnal podobny wynik, to by byl dowod na sile algorytmow.
    • marka77 Jako jedyny postawil sie Tuskowi, w glosowaniu 25.10.11, 22:11
      za obcięciem finansowania S7 w Krakowie i dlatego skonczyl na 19stym miejscu w Kraku.
      Ale tez dlatego dostal moj glos w ostatnich wyborach.
    • ind-ja Re: Poseł za milion 25.10.11, 22:23
      Ostatnia Wieczerza,tak mi sie jawi zdjecie.
    • guru133 Sa na tym świecie rzeczy, ktorych nie można kupić, 25.10.11, 22:36
      ale nie należy do nich mandat posła i kobieta z rozwiązłym charakterem. Chodzi jedynie o cenę.
    • hogatka Re: Poseł za milion 25.10.11, 23:14
      Być posłem za wszelką cenę, zrzygam się zaraz. Wydać kasę, nie robić i dalej zarabiać. Na nazwisku, na czymkolwiek. Juź umiera ta kraina...K.Staszewski...do odsłuchania.
    • marek-lipski PO stawia na mlodych.O.K.Krakow ,gratuluje. 25.10.11, 23:18
      Zycze pwodzenia dla posla z Krakowa.Kadra w PO jak i inne partie potrzebuje mlodych politykow,ktorzy rozumieja slowa -gospodarka i globalny system.Dobrze ze mlodzi politycy potrafia reagowac.
    • roxy44 Szukanie newsa na siłę 25.10.11, 23:21
      No tak, najłatwiej liczyć czyjeś pieniądze. Bo w Polsce jak ktoś coś osiągnął to trzeba szukać drugiego dna. A może Szanowni, pogratulować, ucieszyć się, że może faktycznie ktoś, kto ma pieniądze, będzie patrzył na Polskę, a nie na własne korzyści. Zdrowy rozsądek, nie nie był i nie jest cechą naszą narodową, natomiast zazdrość, zawiść i kapusta kiszona to nasze największe dobro narodowe:), czego dowodem jest cała strona w szanownej gazecie.
      • kalebasa Re: Szukanie newsa na siłę 08.03.12, 13:22
        "Musi np. reperować miejskie skrzynki energetyczne, na których jego ludzie nalepiali ulotki. "

Dlaczego w amerykańskich kampaniach nie ma takiego dziadostwa jak oklejanie plakatami miasta? Prawdopodobnie nie byłoby problemu z naklejaniem różnych śmieci.

Ale potem podniosłaby się wrzawa i taki śmieciarz straciły część głosów.

W Polsce, jak widać, dzięki śmieceniu, można zdobyć popularność.
        Tu leżą przyczyny dziadostwa.
        • koloratura1 Re: Szukanie newsa na siłę 08.03.12, 14:25
          kalebasa napisał:

> Dlaczego w amerykańskich kampaniach nie ma takiego dziadostwa jak oklejanie
          > plakatami miasta?

Pewien jesteś, że nie ma?
    • pilotkrak Poseł za milion 26.10.11, 15:52
      Gdzie tu sprawiedliwość i rzetelność redakcyjna może tak dokładnie sprawdzić kto ile wydał i czy było go stać na wydanie tych pieniędzy. A z drugiej strony kto wyliczył takie kwoty bo chyba nie redakcja i sam obwiniony a z tego co obserwuje wiadomości to kwoty zostały podane przez przeciwników Posła Gibały. Czy konkurencję boli że pomimo 19 miejsca został posłem ale patrząc na wyniki to z wyboru mamy dopiero kandydatów zaczynając od miejsca 3 listy bo pierwsze dwa przypadki to raczej z powodu zajmowanego miejsca na liście. A inna sprawa jest to że jaka to sprawiedliwość partyjna skoro jeden dostaje 40 tys. na kampanie a drugi 1,5 tys. Wstyd mi za gazetę że tak niesprwiedliwie podchodzi do tematu wyborów.
    • pilotkrak Poseł za milion 26.10.11, 15:52
      Gdzie tu sprawiedliwość i rzetelność redakcyjna może tak dokładnie sprawdzić kto ile wydał i czy było go stać na wydanie tych pieniędzy. A z drugiej strony kto wyliczył takie kwoty bo chyba nie redakcja i sam obwiniony a z tego co obserwuje wiadomości to kwoty zostały podane przez przeciwników Posła Gibały. Czy konkurencję boli że pomimo 19 miejsca został posłem ale patrząc na wyniki to z wyboru mamy dopiero kandydatów zaczynając od miejsca 3 listy bo pierwsze dwa przypadki to raczej z powodu zajmowanego miejsca na liście. A inna sprawa jest to że jaka to sprawiedliwość partyjna skoro jeden dostaje 40 tys. na kampanie a drugi 1,5 tys. Wstyd mi za gazetę że tak niesprwiedliwie podchodzi do tematu wyborów.
    • pilotkrak Poseł za milion groszy 26.10.11, 16:01
    • pilotkrak Poseł 1.5 tys tak wycenił go Raś 26.10.11, 16:01
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka