Dodaj do ulubionych

Uszanujcie śmierć księdza Popiełuszki

30.10.11, 10:22
Wiem jedno, tak zapiekłego prawicowca, moralizującego każdego i wszędzie, jak Ziemkiewicz trudno znaleźć. Jak tylko widzę tę jego misiaczkowatą mordę pełną frazesów i ekskomunik, oskarżeń i prawicowych wymysłów o ich rzekomej wyższości moralnej, to od razu przełączam. Artykułów też nie czytam, bo dostaję rozstroju żołądkowego.
Obserwuj wątek
    • zabarwiacz pisał o Urbanie - patronie Palikota 30.10.11, 10:51
      który pluł na Popiełuszkę przed jego śmiercia.

• fsimon1 Re: pisał o Urbanie - patronie Palikota 30.10.11, 12:44
        Czołem towarzyszu , znowu nie radzimy sobie z odpowiedzią to stosujemy brudny chwyt o tym jak to Ziemkiewicz pisywał w 80-tych latach? No coż lemingi nie myslą to kupia to w ciemno. A nie wstyd ci kolego towarzyszu Czuchnowski pracowac w GW=zołnierzu wolności? W manipulacjach przebiliście juz zresztą dawno swój czerwony pierwowzór
        • cwiercinteligentzpis Ktoś inny pisał za Ziemkiewicza w latach 80? 30.10.11, 22:15
          On tylko się podpisywał?

fsimon1 napisał:

> Czołem towarzyszu , znowu nie radzimy sobie z odpowiedzią to stosujemy brudny c
          > hwyt o tym jak to Ziemkiewicz pisywał w 80-tych latach?

• makoshika Ziemkiewicz walczył łasząc się do komuny. 30.10.11, 23:54
            Jak większość obecnych PiSoludów w tamtym czasie.
        • ar.co Re: pisał o Urbanie - patronie Palikota 31.10.11, 10:21
          A dlaczego brudny chwyt? Pisał Ziemkiewicz? Pisał. Służył "komunie"? Służył. No to niech teraz nie zgrywa świętojebliwego i jedynego sprawiedliwego w Sodomie.
          Dla mnie zresztą nie ma większego znaczenia, czy ktoś pisał w PRL czy nie, tylko niech teraz nie zgrywa jedynego niewinnego, skoro kur...ł się nie gorzej od innych. Bardziej irytuje mnie uprawiane przez niego legalne (niestety) okradanie obecnego państwa polskiego przez ubezpieczenie się w KRUSie. Biedny rolnik na hektarze.
          • marciniok Re: pisał o Urbanie - patronie Palikota 01.11.11, 00:47
            No co pisał?
    • yeti362 [...] 30.10.11, 10:57
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • bill.cosby Re: Uszanujcie śmierć księdza Popiełuszki 30.10.11, 10:57
      Skoro w telewizji go nie oglądasz, a artykułów nie czytasz, to skąd wiesz, że "moralizuje każdego i wszędzie"?
      • robokopo Re: Uszanujcie śmierć księdza Popiełuszki 30.10.11, 11:10
        > Skoro w telewizji go nie oglądasz, a artykułów nie czytasz, to skąd wiesz, że "
        > moralizuje każdego i wszędzie"?

TERAZ go nie oglądam i TERAZ go nie czytam. WCZEŚNIEJ to robiłem, ale ten zadziorny prawicowy pretensjonalny bełkot jest ponad moje siły.
        • punkoirarerecirding Re: Uszanujcie śmierć księdza Popiełuszki 30.10.11, 20:54
          robokopo napisał:

> > Skoro w telewizji go nie oglądasz, a artykułów nie czytasz, to skąd wiesz
          > , że "
          > > moralizuje każdego i wszędzie"?
          >
          > TERAZ go nie oglądam i TERAZ go nie czytam. WCZEŚNIEJ to robiłem, ale ten zadzi
          > orny prawicowy pretensjonalny bełkot jest ponad moje siły.
          ja mam podobnie tylko że z lewym bełkotem; panny szczuki, środy, palikota, lisa, żakowskiego, itp kołchozu
          • cwiercinteligentzpis Re: Uszanujcie śmierć księdza Popiełuszki 30.10.11, 22:17
            punkoirarerecirding napisał:

> ja mam podobnie tylko że z lewym bełkotem; panny szczuki, środy, palikota, lisa
            > , żakowskiego, itp kołchozu

To Kaczyński i jego banda propnują lewicowe rozwiązania.
    • antobojar Uszanujcie prawo red.Ziemkiewicza do robienia z 30.10.11, 11:14
      .. siebie kretyna, chorego na wściekliznę..

"WZGLĘDNOŚĆ MA ZASTOSOWANIE W FIZYCE.... NIE W ETYCE.."
      "Relativity applies to physics, not ethics"
      Albert Einstein
      • ewalongoria Re: Uszanujcie prawo red.Ziemkiewicza do robienia 30.10.11, 12:36
        Dodam od siebie.....skoro tylu uczestników tego porąbanego forum robi to codziennie, własnie na tym forum. Salut lewacy. Oblewajcie pomyjami myślących inaczej.

antobojar napisał:

> .. siebie kretyna, chorego na wściekliznę..
        >
        >
        >
        >
        > "WZGLĘDNOŚĆ MA ZASTOSOWANIE W FIZYCE.... NIE W ETYCE.."
        > "Relativity applies to physics, not ethics"
        > Albert Einstein
        • bumcykcykhopsiup Re: Uszanujcie prawo red.Ziemkiewicza do robienia 30.10.11, 13:05
          zdadza sie, wy jestescie myslacy inaczej, moralni inaczej, swiadomi inaczej i sprawni inaczej...
      • jerobert66 Re: Uszanujcie prawo red.Ziemkiewicza do robienia 30.10.11, 21:26
        Antybojar- My buddy ..Nice to see you here again! .. Do you work overhere , in this paper ? Are you on duty again ? Nice.. How is your dad , is he still working for KGB ? What about mum ? Still having uncle Stalins portrait in her bedroom ? Great.. I see ,you doing well with your hate attitude towards Polish people . Your red brothers from Moscow can be proud of you. Spasiba tawariszcz !

• cwiercinteligentzpis ... do robienia kretynów ze swoich czytelników. 30.10.11, 22:18

w końcu on nie okłamuje siebie tylko ich.
    • medrek_forumowy Uszanujcie śmierć księdza Popiełuszki 30.10.11, 11:32
      ten komentarz to taka modlitwa Czuchnowskiego, żeby Ziemkiewicz stał się lepszym człowiekiem.
      • paputekonly Ziemkiewicz przepisuje to co pisze R. Littlejohn w 30.10.11, 11:55
        .. najgorszym brytyjskim szmatławcu .. Daily Mail..
        Richard Littlejohn zdobywał ostrogi w drugim brukowcu, w The Sun Murdocha.. gdzie nagrodzono go tytułem "Irritant of the Year".. co można przetłumaczyć na "Wku*wiacz roku".
        Takie to dziennikarstwo dla ubogich..
        (Ubogich w szare komórki.... ponieważ czegoś nie rozumiem, to trzeba by przywalić.. ale ponieważ sam nie potrafię, to posłużę się Littlejohn'em/Ziemkiewiczem.. i będę taki mądry i ważny.. stąd te chordy trolli ePiSkotu na forum Gazety Wyborczej.. sprawdzają, jakie robią postępy.. ha ha..)

"Partia jest szaleństwem wielu, dla korzyści nielicznych"
        "Party is the madness of many, for the gain of a few."
        Jonathan Swift
        • ewalongoria Re: Ziemkiewicz przepisuje to co pisze R. Littlej 30.10.11, 12:38
          paputek only Ty zapewne jesteś bogaty. Ale przypominam paputki i ryby rozumu i głosu nie mają.....

paputekonly napisał:

> .. najgorszym brytyjskim szmatławcu .. Daily Mail..
          > Richard Littlejohn zdobywał ostrogi w drugim brukowcu, w The Sun Murdocha.. gdz
          > ie nagrodzono go tytułem "Irritant of the Year".. co można przetłumaczyć na "Wk
          > u*wiacz roku".
          > Takie to dziennikarstwo dla ubogich..
          > (Ubogich w szare komórki.... ponieważ czegoś nie rozumiem, to trzeba by przywa
          > lić.. ale ponieważ sam nie potrafię, to posłużę się Littlejohn'em/Ziemkiewiczem
          > .. i będę taki mądry i ważny.. stąd te chordy trolli ePiSkotu na forum Gazety W
          > yborczej.. sprawdzają, jakie robią postępy.. ha ha..)

> "Partia jest szaleństwem wielu, dla korzyści nielicznych"
          > "Party is the madness of many, for the gain of a few."
          > Jonathan Swift
          • paputekonly Ale tylko w Rzeczpospolitej gdzie rządzi kołtun!!! 30.10.11, 17:35
            Wścieklizna uznana jest tam uznana za chorobę narodową.. i powód do dumy..

W innych, demokratycznych Rzeczpospolitych.. paputki cieszą się wolnością .. sympatią.. i poparciem..
            ha ha ha..

Jonathan Swift
        • punkoirarerecirding Re: Ziemkiewicz przepisuje to co pisze R. Littlej 30.10.11, 20:59
          paputekonly napisał:

> .. najgorszym brytyjskim szmatławcu .. Daily Mail..
          > Richard Littlejohn zdobywał ostrogi w drugim brukowcu, w The Sun Murdocha.. gdz
          > ie nagrodzono go tytułem "Irritant of the Year".. co można przetłumaczyć na "Wk
          > u*wiacz roku".
          > Takie to dziennikarstwo dla ubogich..
          > (Ubogich w szare komórki.... ponieważ czegoś nie rozumiem, to trzeba by przywa
          > lić.. ale ponieważ sam nie potrafię, to posłużę się Littlejohn'em/Ziemkiewiczem
          > .. i będę taki mądry i ważny.. stąd te chordy trolli ePiSkotu na forum Gazety W
          > yborczej.. sprawdzają, jakie robią postępy.. ha ha..)
          >
          >
          >
          >
          > Jonathan Swift

a najgorszym polskim szmatławcem zostaje bezapelacyjnie gazeta wyborcza na czele ze swoim guru
    • h-mol Ziemkiewicz i PZPR 30.10.11, 11:52
      Ziemkiewicz jako pisarz SF debiutował opowiadaniem Z palcem na spuście w tygodniku Odgłosy (lipiec 1982). W tym samym roku za Cortex cerebri zdobył nagrodę w konkursie na opowiadanie sf organizowanym przez Naszą Księgarnię, Młodego Technika, Młodzieżową Agencję Wydawniczą i klub SFAN oraz wyróżnienie za Pilota. Tyle Wikipedia. Od siebie dodam, że ten ulubieniec komunistów nie skalał się nigdy działalnością opozycyjną, co teraz próbuje jako typowy pisowski lizus w żałosny sposób nadrobić!
    • jabmax Uszanujcie śmierć księdza Popiełuszki 30.10.11, 12:06
      Muszę przyznać się, że nie mogłem uwierzyć w słowa red. W.Czuchnowskiego, więc "udałem się" do "źródła". Pierwsza myśl(nim zaznajomiłem się z "Pod palmą") była taka, że oto pisarzowi s-f, "omsknęła się" ręka na klawiaturze...Niestety, nie:

"To fajna zabawa − patrzeć tak na tratujących się, zdyszanych ludzi z walizami, i wyobrażać sobie, ze to ci właśnie, co trzy tygodnie temu głosowali za szeroko rozumianą władzą i kontynuacją. No i jak wam teraz w dzióbkach, misie-platformisie?(...)"

"Im wyżej małpa wchodzi na palmę, powiadają afroafrykanie, tym bardziej pokazuje zadek. Ale na szczęście pod palmą ma małpa cały legion swoich „służnych” dziennikarzy, którzy gorliwie odwracają od nieprzystojnego widoku uwagę gapiów.(...)"

"Wracając do palmy, powinno być w dzióbku słodko po takich triumfach, a czegoś nie wiem. Lemingi, już przed wyborami maksymalnie agresywne, po zwycięstwie zamiast odsapnąć stały się agresywne jeszcze bardziej.(...)"

U niektórych pacjentów pisanie jest formą radzenia sobie z emocjami(daje ukojenie)- taki słowotok, chociaż złośliwi twierdzą że to "sraczka myślowa".
      Panie Wojciechu, uważam za nietyczne publikowanie(przez "RzP") dokumentacji medycznej...
      PS.
      No i ta "palma"...?
      Czy komuś ...nie odbiła? A może spadło coś na głowę ? Podobno więcej ludzi ginie od uderzenia spadających orzechów kokosowych, niż od ugryzienia rekina... Jaki to ma związek z artykułem... jasny gwint, co mnie podkusiło żeby czytać Ziemkiewicza.
      • ewalongoria Re: Uszanujcie śmierć księdza Popiełuszki 30.10.11, 12:42
        jabmax napisał:

> Muszę przyznać się, że nie mogłem uwierzyć w słowa red. W.Czuchnowskiego, więc
        > "udałem się" do "źródła". Pierwsza myśl(nim zaznajomiłem się z "Pod palmą") był
        > a taka, że oto pisarzowi s-f, "omsknęła się" ręka na klawiaturze...Niestety, ni

Znakomity jest ten tekst Ziemkiewicza trafny i dosadny. Dlatego Cię zapewne tak poruszył.
        > "Im wyżej małpa wchodzi na palmę, powiadają afroafrykanie, tym bardziej pokazuj
        > e zadek. Ale na szczęście pod palmą ma małpa cały legion swoich „służnych
        > ” dziennikarzy, którzy gorliwie odwracają od nieprzystojnego widoku uwagę
        > gapiów.(...)"

• ar.co Re: Uszanujcie śmierć księdza Popiełuszki 31.10.11, 10:26
          Za to inna małpa właśnie przed trzema tygodniami po raz szósty z rzędu spadła z palmy. Tym razem jednak inne małpy zaczynają mieć trochę dosyć ciągłego "twardego lądowania" (a kokosów jak nie było, tak nie ma), więc zaczynają jej się dobierać do tyłka. Ciekawe, czy jeszcze tym razem starczy zawsze wiernych, żeby pozbyć się podgryzaczy?
          • ewalongoria Re: Uszanujcie śmierć księdza Popiełuszki 31.10.11, 15:46
            Martw się o swoje lewackie stado goryli. Nie martw się o innych. Fortuna kołem się toczy....

ar.co napisała:
            > Za to inna małpa właśnie przed trzema tygodniami po raz szósty z rzędu spadła z
            > palmy. Tym razem jednak inne małpy zaczynają mieć trochę dosyć ciągłego "tward
            > ego lądowania" (a kokosów jak nie było, tak nie ma), więc zaczynają jej się dob
            > ierać do tyłka. Ciekawe, czy jeszcze tym razem starczy zawsze wiernych, żeby po
            > zbyć się podgryzaczy?
            • ar.co Re: Uszanujcie śmierć księdza Popiełuszki 31.10.11, 18:23
              Rozumiem, że swoją złotą myśl kierujesz również do Ziemkiewicza? Bo to on zajmuje się nie swoimi małpami. Co prawda jeśli chodzi o związki z lewactwem to z pewnością Ziemkiewicza nie przebiję - ja nie publikowałam w l. 80 i ja nie okradam uczciwych podatników, ubezpieczając się w KRUSie.
              Może i fortuna kołem się toczy, ale tu już szósty obrót i... dalej ci sami na wierzchu.
              • ewalongoria Re: Uszanujcie śmierć księdza Popiełuszki 31.10.11, 18:43
                Przykro mi, ale Ziemkiewicz to nie lewak. A jeśli idzie o to, kto na wierzchu , to jest stosowne przysłowie. "Pusty kłos zawsze w górze", czy o gó...e, co to zawsze wypłynie na wierzch. Przepraszam za dosadnośc, ale sama się prosiłaś.

ar.co napisała:
                > Rozumiem, że swoją złotą myśl kierujesz również do Ziemkiewicza? Bo to on zajmu
                > je się nie swoimi małpami. Co prawda jeśli chodzi o związki z lewactwem to z pe
                > wnością Ziemkiewicza nie przebiję - ja nie publikowałam w l. 80 i ja nie okrada
                > m uczciwych podatników, ubezpieczając się w KRUSie.
                > Może i fortuna kołem się toczy, ale tu już szósty obrót i... dalej ci sami na w
                > ierzchu.
      • fsimon1 Re: Uszanujcie śmierć księdza Popiełuszki 30.10.11, 12:58
        blog.rp.pl/ziemkiewicz/2011/10/29/pod-palma/ - to przeczytaj jeszcze to, moze zrozumiesz jak załosna jest odpowiedz Czuchnowskiego, który nie miał naprawde do czego sie przyczepic to wymyslił takie bzdury jak powyzej. Ludzie poczytajcia najpierw komentowany artykuł a potem odpisujcie. Zapraszam do samodzielnego myslenia, to nie boli naprawde.
    • nex_us Uszanujcie śmierć księdza Popiełuszki 30.10.11, 12:22
      W latach 80tych sporo się zaczytywałem Ziemkiewiczem - swobodnie wydawał ksiązki scif- i publikował w Fantastyce.

Podobnie jak 99% dzisiejszych oszalałych z nienawiści bojówkarzy prawicowych spod znaku PiS wielkim bezkompromisowym opozycjonistą stał się dopiero dzisiaj.

• helguera Czuchnowski[gazeta]to ostatnia osoba ktora 30.10.11, 12:41
      nadaje sie do tego by stawac w obronie Popioluszki.Pytam czy Czuchnowski nie czuje dy7skomfortu gdy co dzien w gazecie nie pozwolono zapomniec czytelnikowi o Palikocie,o Palikocie w ktorego drużynie jest ktos taki jak kotlinowski Rozynek a popiera go ktos taki jak tak odrazajaca postac jaka jest urban..Czy Czuchnowski nie czul dyskomfortu gdy jego naczelny ludzi winnych śmierci m.in.ks.Popioluszki nazwal ludzmi honoru///?Czemu Czuchnowski tak dociekliwy w tym jakie obrazenia doznal Popioluszko ,nie protestowal przeciw klamstwom Grossa ktory zawyzal liczby ofiar czy sprawcow o setki tysiecy.Panie czuchnowski kup sobie pan dynie i udaj się pan na swieto Hallowen.Jest pan załosny.
      • maxik-g Sam jesteś żałosny, brunatny bucu. 30.10.11, 13:39
        • punkoirarerecirding Re: Sam jesteś żałosny, brunatny bucu. 30.10.11, 20:52
          a ty czerwony bucu /czyżby pan kutz/ jesteś bardziej żałosny
    • diego1977 Uszanujcie śmierć księdza Popiełuszki 30.10.11, 12:44
      Ziemkiewicz to śmieć. Szkoda się zajmować tą miernotą. Jego teksty są przykładem jak wygląda w rzeczywistości słynna "impotencja dziennikarska".
      • spadzista Re: Uszanujcie śmierć księdza Popiełuszki 30.10.11, 16:44
        ZIEMKIEWICZ TO ŚMIEĆ , dodatkowo sługus pis--ski.
        chce się zrobić wielkim ( opozycjonistom ) jak jego koleś,
        WILDSTEIN , pijący wino po kafejkach ,na wygnaniu.
    • bmc3i Aleś się Pan napłodził 30.10.11, 12:50
      Taki tekst wysmarować... no, no. Godne podziwu. Moje wyrazy uznania Panie redaktorze.
    • trajkotek wyrwanie z kontekstu ... 30.10.11, 14:03

zawsze nieco pomaga ... Ziemkiewicz wspomina o torturach przed śmiercią - na czym one wg. wrażliwego estety polegały?
      A może Popiełuszko sam sobie to robił?
    • zbyszek.kontra Uszanujcie śmierć księdza Popiełuszki 30.10.11, 14:50
      Ależ bardzo trafna jest opinia Ziemkiewicza. Cóż, można powiedzieć, że z księdzem Popiełuszko oprawcy, a wśród nich późniejszy pracownik Faktów i Mitów, robili gorsze rzeczy, niż to, co pisze Ziemkiewicz. Proszę poczytać na temat ten okrutnej zbrodni. Zapewniam redaktora, bo może nie pamięta tamtych czasów. Zapewniam redaktora, że i pan Jerzy Urban, mentor Palikota, był moralnie odpowiedzialnym za śmierć ks. Popiełuszki, za wiele innych świństw i przestępstw stanu wojennego.
      Młodzi redaktorzy z GW są pewni dumni z tego, że ich gazeta promuje Palikota, Urbana i podobnych sobie ludzi, ale podejrzewam, że starsi mają potworny dyskomfort... Zastanawiam się, czy nie powinni, jak kiedyś, w latach 80-tych, nie patrzeć na to, że się ma kredyty, rodzinę do utrzymania, małą stabilizację, ale pójśc pod prąd, zaprotestować chamstwu... Nie wiem, do nich należy decyzja.
      • mieszaniec-zopola To sa rojenia chorej wyobrazni 30.10.11, 16:41
        Sledzilem caly przebieg procesu w/s zamordowania ks. Popieluszki i osobiscie uwazam, ze zarowno proces jak i pozniejsze traktowanie Piotrowskiego bylo prowadzone w tzw. celu "zaspokojenia spolecznego poczucia sprawiedliwosci", to jest czegos co powinno byc charakterystyczne i co bylo charakterystyczne dla ustrojow autorytarnych.
        Wedle mojej wiedzy nie udowodniono, ze sprawcy, w tym Piotrowski dzialali z premedytacja, mimo to, sad przyjal ta teze za udowodniona. Potem Piotrowskiego nie wypuszczano wielokrotnie na przedterminowe zwolnienie, mimo pozytywnych rekomendacji. Pamietam, ze w jednym wypadku sad uzyl nawet owego sformulowania o "spolecznym odczuciu sprawiedliwosci".
        Rzecz jednak w tym, ze Temida ma byc slepa. Nie skazuje sie ludzi na inne wyroki, tylko dlatego, ze zabili ksiedza, nie zas wypatroszyli nozem staruszke dla rownowartosci butelki wodki. To samo dotyczy przedterminowego zwolnienia.
        Kazde przestepstwo przeciwko zdrowiu i zyciu uwazam za obrzydliwe, ohydne i zaslugujace na wysoka kare. Jesli ktos lubi wdawac sie w szczegoly, to mozna tylko zauwazyc, ze mordestwo ksiedza Popieluszki nie wyroznialo sie szczegolnym okrucienstwem na tle tego, co przynosza polskie kroniki kryminalne.
        Jak zauwazyl Czuchnowski, Ziemkiewicz beztrosko rozpowszechnia klamstwa na uzytek sctricte polityczny. I to nalezy zwalczac, bo to jest czysta propaganda. Ziemkiewicz dobrze wie, ze klamie i dobrze wie, jak powiedzial kiedys pewien kurdupel od propagandy, ze klamstwo wielokrotnie powtorzone staje sie prawda.
        To jest niebezpieczne dla demokracji i niebezpieczny dla demokracji jest Ziemkiewicz.
    • dream_catch Re: Uszanujcie śmierć księdza Popiełuszki 30.10.11, 15:18
      Ziemkiewicz to obrzydliwa postać.
    • fintyk domniemywam! 30.10.11, 15:19
      uprzejmnie donoszę, że ob. czuchnowski onegdaj chadzał do sklepu z delikatesowymi produktami (takie tam - olej, ocet) koncesjonowanymi przez władzę, tą samą, której funkcjonariusze zamordowali księdza.; wniosek - stłuszczona wątroba gazettobskuranta, widoma pamiątka po koncesjonowanym użyciu... sprawiedliwą odpłatą za flirt z wrażą władzą?!
    • benek231 Ziemkiewicz wiadomo - idiota. Czuchnowskiemu :O) 30.10.11, 15:50
      jednakze tez niewiele brakuje.

"Powszechna wiedza o konotacjach tygodnika..." Jakich konotacjach?! Czy mozna mowic o konotacjach Wojtyly z organizacja z ramienia ktorej dzialal Ali Agca?

Piotrowski wyszedl - o zgrozo - na przepustke, a wiec kazdy z krwi i kosci dziennikarz winien byc zainteresowany przypomnieniem go opinii publicznej. Ktora z cala pewnoscia miala szereg pytan dotyczacych odbywania kary przez zabojce Popieluszki. Ludzie chcieli wiedziec, czy Piotrowski szczerze zaluje swego czynu(?) Czy odsiadka jest dla niego nalezycie przykra i uciazliwa? Czy dostaje odpowiednio paskudne zarcie? Czy godziny dluza mu sie jakby byly dniami? Czy jest "odpowiednio" taktowany przez wspolwiezniow? Czy...

Gdyby wyscig po wywiad udalo sie wygrac Niedzieli, czy Tygodnikowi Powszechnemu, to autorzy wywiadu rozplywaliby sie nad wlasna wielkodusznoscia, dla ktorej - co by niezawodnie podnosili - spotkanie JP2 z Ali Agca bylo wzorem. Wygral jednakze tygodnik antyklerykalny, a wiec nalezalo sie maksymalnie oburzyc, opluc go, i skonstruowac nowe tabu: mordercom Popieluszki nalezy sie wylacznie milczenie. Choc Papiez pokazal, ze nalezy wyciagnac reke do kazdego zbrodniarza.

Nie bylo zadnych konotacji FiM z Piotrowskim. To byl jedynie wywiad, ktory nalezalo przeprowadzic.
      • tupaczewski Czuchnowski-cyngiel 30.10.11, 16:03
        Nie przypominam sobie żeby ktokolwiek chciał przeprowadzić wywiad z Piotrowskim poza FiM zresztą wyjątkowo podłą i parszywą gazetą, dlatego cały wpis bezsensowny.
        • benek231 Głupiś :O) 30.10.11, 16:52
          tupaczewski napisał:

> Nie przypominam sobie żeby ktokolwiek chciał przeprowadzić wywiad z Piotrowskim
          > poza FiM zresztą wyjątkowo podłą i parszywą gazetą, dlatego cały wpis bezsenso
          > wny.
          >
          >
          *Przeciez wyraznie napisalem, ze tygodnik FiM najpierw ubiegl innych a pozniej zostal odsadzon od czci i wiary, za to, a wiec po takiej nagonce nie bylo juz chetnych.

Ponadto sam jestes podly i parszywy. Oraz piszesz bezsensownie.
      • tupaczewski benek231 wiadomo - idiota. 30.10.11, 16:23
        To nie był tylko wywiad ale świadome promowanie pisma za pomocą MORDERCY księdza.
        • benek231 Sam jestes idiota, tepaku. :O) 30.10.11, 16:54
          tupaczewski napisał:

> To nie był tylko wywiad ale świadome promowanie pisma za pomocą MORDERCY księdz
          > a.
          >
          >
          *Jedno nie stoi w sprzecznosci z drugim. To byl wywiad w ramach promocji gazety, niedouku. :)
          • tupaczewski Re: Sam jestes idiota, tepaku. :O) 30.10.11, 19:23
            Nie gorączkuj się mały (duchem) człowieku, nie sądzę żeby jakakolwiek gazeta poza właśnie FiM chciała ten wywiad przeprowadzić, nawet w GW są granice których się nie przekracza mimo prawdopodobieństwa zysku. Tygodnik FiM jest parszywy i plugawy żeby nie używać wulgaryzmów pisemkiem z samego swojego założenia tak jak każde inne skrajne z lewa czy z prawa. Red Czuchnowski wyciąga z długiego felietonu RAZa fragment może ostry, może przejaskrawiony ale trafny i to was zaślepionych antklerykałów boli.
            • benek231 Re: Sam jestes idiota, tepaku. :O) 31.10.11, 04:00
              tupaczewski napisał

"Tygodnik FiM jest parszywy i plugawy..."

Tygodnik FiM, podobnie jak NIE pisywal o parszywych plugawych wystepkach kleru. O jego finansowych przekretach, o naciaganiach o malwersacjach... o pedofilstwie i homoseksualizmie.

Innymi slowy cos Ci sie znow pomylilo, Tepaku. Gazeta nie staje sie plugawa i parszywa poprzez opisywanie parszywych i plugawych zachowan. Jedynie tumany jak Ty , widza to samo jak widza.
              • tupaczewski <a href="http://pl.wikipedia.org/wiki/Wykszta%C5%82ciuch" target=" 31.10.11, 09:42
                Poczytaj sobie :
                pl.wikipedia.org/wiki/Wykszta%C5%82ciuch
              • ewalongoria Re: Sam jestes idiota, tepaku. :O) 31.10.11, 15:49
                Takiej kloaki, jak Nie czy FiM nie ma chyba w światowym dziennikarstwie. Nie pojmuję , jak można czytac podobne badziewie

benek231 napisał:

> Innymi slowy cos Ci sie znow pomylilo, Tepaku. Gazeta nie staje sie plugawa i p
                > arszywa poprzez opisywanie parszywych i plugawych zachowan. Jedynie tumany jak
                > Ty , widza to samo jak widza.
                • kotek.filemon Re: Sam jestes idiota, tepaku. :O) 31.10.11, 16:58
                  ewalongoria napisała:

> Takiej kloaki, jak Nie czy FiM nie ma chyba w światowym dziennikarstwie. Nie p
                  > ojmuję , jak można czytac podobne badziewie

Hehe, serce mi się raduje, jak widzę jak katoprawiczków "Nie" uwiera. Oj, bardzo dobrze, że uwiera.
                  • ewalongoria Re: Sam jestes idiota, tepaku. :O) 31.10.11, 18:47
                    kotek.filemon napisał:
                    > Hehe, serce mi się raduje, jak widzę jak katoprawiczków "Nie" uwiera. Oj, bardz
                    > o dobrze, że uwiera.
                    ...........................................................................................................................................
                    Uwiera? Chyba żartujesz. Co tu ma niby uwierac? Dla mnie to jest niestrawne badziewie najniższych lotów. Trzeba miec coś z mózgiem lub byc psychopatą , by to czytac.
                  • benek231 Mam tu cos w sam raz dla Ciebie, Filemon :O) 01.11.11, 01:20
                    Ten tekst znalazlem na forum kilka lat temu. Zabojczo trafny.

forum.gazeta.pl/forum/w,13,6736235,6736235,Zdzblo_w_Cudzym_Oku_czyli_Krytyka_Selektywna.html
          • smok_wawerski Ziemkiewicz-wierny funkcjonariusz IV RP 30.10.11, 20:27
            Publicysta za dychę, szkoda nawet komentować jego wypocin...
            • punkoirarerecirding Re: Ziemkiewicz-wierny funkcjonariusz IV RP 30.10.11, 20:57
              smok_wawerski napisał:

> Publicysta za dychę, szkoda nawet komentować jego wypocin...
              a żakowski za pół dychy publicysta, du...właz 3RP
        • paputekonly Dzięki za rekomendację tupaczewski,zaprenumeruje 30.10.11, 17:47
          już.. tylko 145,60 PLN rocznie...

ha ha..

Jonathan Swift
          • ewalongoria Re: Dzięki za rekomendację tupaczewski,zaprenume 30.10.11, 21:11
            I słusznie.....Dla takiej światowej, nie kołtuńskiej osoby , jak Ty, będzie to lektura idealna, w sam raz do Twego poziomu..

paputekonly napisał:
            > już.. tylko 145,60 PLN rocznie...

> ha ha..

> Jonathan Swift
          • jerobert66 Paputku , POwiedz nam.. 30.10.11, 21:43
            Kto cię zrobił ? Kto cię tak ideologicznie uksztaltował ?
            Tata SB-ek i mama propagandówka ?
            A może sam byłeś SB-kiem , lub propagandówką ?
            Masz fajny czerwono-propagandowy język..Kto cię go nauczył ?
            Dlaczego jesteś taki antypolski ?
            Nie jestes Polakiem ?
            Z jakiego środowiska( kultury) się wywodzisz ?
            Nie wstydż się ..Powiedz nam prawdę..
    • kazimirz Podziękowania za Głos Rozsądku, oraz życzenia 30.10.11, 16:00
      dalszych sukcesów na polu walki o Słuszną Sprawę Panu Czuchnowskiemu i jego wybitnym kolegom z Urzędu Informacji Społecznej i Propagandy Słusznej Prawdy składają :
      Centralne Biuro Śledcze, Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego, Agencja Wywiadu, Centralne Biuro Antykorupcyjne, Służba Wywiadu Wojskowego, Służba Kontrwywiadu Wojskowego, Wywiad Skarbowy, Platforma Obywatelska i tysiące młodych doskonale wykształconych Pomroczan z dużych osrodkow.
      Chwała Generałom !
      Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej!

• piotr7777 dwie uwagi 30.10.11, 17:57
        1. Tekst Ziemkiewicza nie był artykułem informacyjnym a nie felietonem. A ten rządzi się swoimi prawami - tak w każdym razie przekonywano mnie prawie 6 lat temu, gdy niejaka M. Środa sugerowała, że podczas katastrofy w katowickiej hali MTK wstrzymano akcję ratunkową, żeby umożliwić księdzu udzielenie sakramentu namaszczenia chorych. Zresztą u tej Pani to nie pierwszy i nie ostatni taki wypadek.
        Skoro wolno Środzie to dlaczego nie Ziemkiewiczowi? Zwłaszcza, że cały zarzut Czuchnowskiego sprowadza się do stwierdzenia, że Popiełuszce zadano wymyślne tortury, ale akurat nie te, które Ziemkiewicz wymienia. Także nagięcie o wiele, wiele mniejsze
        2. Forumowicz Benek jako - zapewne - wierny czytelnik FiM wie, że związki Piotrowskiego z tym periodykiem nie skończyły się na jednym wywiadzie. Miał on po wyjściu z więzienia objąć etat dziennikarski w tym piśmie, co R. Kotliński uzasadniał swoim chrześcijaństwem (w jego ustach brzmiało to wyjątkowo cynicznie). Ostatecznie Kotliński ugiął się pod naporem protestów (i to nie tylko środowisk katolickich) i Piotrowski etatu w FiM nie dostał, ale podjął z tym pismem regularną współpracę, za którą zapewne był nagradzany. M. in. ujawniał (i to pod nazwiskiem) tajemnice kleru, do których miał dostęp z racji pracy w Departamencie IV SB.
        Natomiast sam wywiad to nie było wyznanie skruszonego przestępcy.
        • mieszaniec-zopola Re: dwie uwagi 30.10.11, 18:59
          ad.1 Co to za prawa ktore rzadza felietonem? Ze wolno tam klamac? Jesli chodzi o to co powiedziala prof. Sroda, to mozna zalozyc, ze byla przekonana o slusznosci swoich slow, natomiast Ziemkiewicz dobrze wiedzial, ze opowiada glupoty. Oczywiscie Ziemkiewicz bronilby sie wlasnie w taki sposob, ze opowiadal glupoty w celach prowokacyjnych, przeciez wszyscy wiedza, ze nic takiego miejsca nie mialo. Otoz jak chocby widac z postow sa tacy, co w cos co Ziemkiewicz umiescilby w kategoriach licentia poetica, sklonni sa wierzyc. To jest celowy zamiar propagandowy, ktory niestety sie w przypadku slabych mozgow udaje. Moim zdaniem Ziemkiewicz dobrze o tmy wie.
          ad.2. Wywiad Piotrowskiego o ile wiem, rzeczywiscie nie byl wywiadem skruszonego przestepcy.
          Moim zdaniem facet jest bezczelny. Ale szczerze powiedziawszy jako spoleczenstwo nie mamy pomyslu na stygmatyzowane osoby, a taka byl, a wlasciwie jest Piotrowski. Na odwrot, dajemy im do zrozumienia, ze najlepiej byloby, gdyby popelnily samobojstwo. Stad wywiad Piotrowskiego spowodowany n.b. glownie odrzuceniem jego wszystkich podan o zwolnienie warunkowe.
          • joseph.007 Re: dwie uwagi 30.10.11, 19:34
            mieszaniec-zopola napisał:

> Jesli chodzi
            > o to co powiedziala prof. Sroda, to mozna zalozyc, ze byla przekonana o sluszn
            > osci swoich slow, natomiast Ziemkiewicz dobrze wiedzial, ze opowiada glupoty.

Ano jasne - łzy u ukochanej osoby świadczą o jej bogatym życiu wewnętrznym, płacząca osoba nielubiana jest natomiast po prostu głupią beksą :D

> ad.2. Wywiad Piotrowskiego o ile wiem, rzeczywiscie nie byl wywiadem skruszoneg
            > o przestepcy.
            > Moim zdaniem facet jest bezczelny. Ale szczerze powiedziawszy jako spoleczenstw
            > o nie mamy pomyslu na stygmatyzowane osoby, a taka byl, a wlasciwie jest Piotro
            > wski.

Czym innym jest "stygmatyzowanie" czy litość wobec skruszonego przestępcy - czym zupełnie innym zaś zatrudnianie okrutnego i cynicznego mordercy księdza w gazecie zajmującej się krytyką chrześcijaństwa. No chyba, że uważasz za rzecz normalną, żeby np. w gazecie poświęconej pedagogice przedszkolnej felietonistą był ktoś skazany za morderstwa przedszkolaków na tle pedofilskim :/

> Stad wywiad Piotrowskiego spowodowany n.b. glownie odrzuceniem
            > jego wszystkich podan o zwolnienie warunkowe.

Jednym z podstawowych czynników, jakie w takich przypadkach bierze pod uwagę sąd, jest wyrażanie przez skazanego skruchy za swój czyn. Piotrowski nigdy takowej nie okazał, zaś lwia część omawianego wywiadu poświęcona była wyjaśnianiu przez niego, że niezdarny Popiełuszko sam się zabił, usiłując w sposób nieprofesjonalny wydostać się z więzów; ot sirota taka klerykalna...
            • maciekz70 Re: dwie uwagi 30.10.11, 23:20
              Ależ mój drogi.Gazeta ta zajmuje się nie krytyką chrześcijaństwa a krytyką kościoła rzymskokatolickiego.A te dwie instytucje nie mają ze sobą nic wspólnego.
              • joseph.007 Re: dwie uwagi 31.10.11, 06:37
                1.) Obie instytucje (o ile chrześcijaństwo jako zbiór idei religijnych można tak nazwać) mają ze sobą ogromnie dużo wspólnego - a przede wszystkim to, że katolicyzm jest w ogóle najliczniejszym, a w Polsce absolutnie dominującym wyznaniem chrześcijańskim.
                2.) Aczkolwiek moje kontakty z FiM są raczej nieregularne, to jednak - pardon - trzeba być ślepym by nie zauważyć, iż gazeta ta poddaje krytyce, oprócz katolicyzmu, także i inne zasady wspólne dla pozostałych wyznań chrześcijańskich (do czego ma oczywiście dobre prawo).
                • mieszaniec-zopola Kosciol rz-kat ma cos z chrzescijanstwem 31.10.11, 11:37
                  wspolnego. Oczywiscie nominalne jest to kosciol chrzescijanski, ktory wywodzi zrodla wiary i etyki z 4 Ewangelii. Jednak w czasach wyodrebnienia sie Kosciola Zachodniego wzieto rozbrat z ewangeliczna etyka i ta sytuacja, ze zmiennym natezeniem trwa do dzisiaj. Poniewaz, jak mowi Pismo, wiara bez etyki jest nic nie warta, wydaje sie sie, ze obecne zwiazki kosciola rzymskiego z chrzescijanstwem sa ciezko nadwyrezone. Mimo wielu prob podejmowanych w przeszlosci przez reformatorow i swietych Kosciola, powrotu do zrodel, Kosciol rzymski trwa w negacji chrzescijanskich zasad etycznych, czego dowodem sa takie charakterystyki jak nienawisc, pycha, chciwosc, lenistwo, nieczystosc, zastepowanie wladzy swieckiej, nietolerancja, gniew, falsz, agresja.
                  • joseph.007 Re: Kosciol rz-kat ma cos z chrzescijanstwem 31.10.11, 14:31
                    Każdy Kościół chrześcijański twierdzi o sobie, że to on właśnie jest tym najwierniejszym Ewangelii, a wszystkie inne mniej lub bardziej się mylą ;P I nie zamierzam tu wdawać się w polemiki krytyczne na ten temat, bo punktowałem tylko dziwaczną wypowiedź przedmówcy, jakoby katolicyzm niewiele miał wspólnego z jakimś "prawdziwym" chrześcijaństwem. Tymczasem nie ma i nigdy nie było w praktyce żadnego idealnego chrześcijaństwa - podobnie jak np. idealnego komunizmu, idealnej demokracji, idealnej gospodarki rynkowej itd. - których wzorce można by umieścić w Sevres i na podstawie porównania z nimi rzeczywistości wyrokować, że dany odłam chrześcijaństwa/komunizmu/demokracji jest mniej lub bardziej "prawdziwy"... Dlatego tak mnie śmieszą np. wszelkiego rodzaju piewcy idealnego ustroju społecznego, zachowujący się jak człowiek, który dwadzieścia razy wsadził rękę do ogniska i dwadzieścia razy się sparzył, ale uparcie tka tę rękę w ogień dalej, bo przeczytał kiedyś bardzo przekonującą książkę o tym, że jak się ją tylko wsadzi pod odpowiednim kątem i w odpowiednie miejsce, to płomień okaże się zimny ;)
          • trajkotek Re: dwie uwagi 30.10.11, 21:15

"natomiast Ziemkiewicz dobrze wiedzial, ze opowiada glupoty. Oczywiscie Ziemkiewicz bronilby sie wlasnie w taki sposob, ze opowiadal glupoty w celach prowokacyjnych, przeciez wszyscy wiedza, ze nic takiego miejsca nie mialo."

co nie miało miejsca, torturowanie przed śmiercią?
            "W październiku został uprowadzony, torturowany i zamordowany przez funkcjonariuszy Ministerstwa Spraw Wewnętrznych. Ciało wyłowiono 30 października ze sztucznego zbiornika wodnego na Wiśle koło Włocławka. Trwa proces beatyfikacyjny."/Gazeta Wyborcza/

"Technologia mordu"/Gazeta Wyborcza/
            wszyscy wiedzą co to są tortury ... uszanuj śmierć Popiełuszki i nie pisz, że wszyscy wiedzą, że nie bylo wcześniej tortur ...
            • ar.co Re: dwie uwagi 31.10.11, 10:34
              A kiedy następnym razem Ziemkiewicz napisze np. "Kiedy sowieci wyrwali języki i wydłubali oczy tysiącom polskich oficerów, by następnie rzucić ich żywcem na stosy płonące w Katyniu..." to też uznasz, że wszystko jest w porządku? No bo przecież sowieci zamordowali polskich oficerów w Katyniu, a jakieś tam drobne szczegóły nie mają większego znaczenia.
    • jerobert66 Czerwone piranie.. 30.10.11, 21:11
      Dzisiaj gw wrzuciło piraniom Ziemkiewicza ..już sie zakotłowały w krwawym wirze..hehe
    • kaszub102 Nie tylko o Popiełuszce RAZ myslal 30.10.11, 21:32
      piszac Te zdanie Ale takze o wielu innych podobnie zameczonych, nawet Po smierci dalej opluwanych, oddali Zycie za wolnosc takze takich przytepych zurnalistow jak Red.Czu cos tam cos tam nierozumiejacych kontekstu wypowiedzi
      • ar.co Re: Nie tylko o Popiełuszce RAZ myslal 31.10.11, 10:36
        Możasz zdradzić tajemnicę, skąd czerpiesz zasady ortograficzne dotyczące pisania wielką lub małą literą?
    • sam16 Uszanujcie śmierć księdza Popiełuszki 31.10.11, 20:26
      Nie ma takiej swietosci ktorej prawicowi publicysci nie sa w stanie zohydzic.

Krzyz amienili w pale do bicia przeciwnikow politycznych.
      In vitro- jednyna nadzieje na posiadanie dzieci zamienili w eutanazje.
      Meczenstwo ks. Popieluszki wykorzystuja do ataku na przeciwnikow.
      Fanatyzm prawicy potrafi przekroczyc wszelkie granice przyzowitosci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka