Dodaj do ulubionych

Od draństwa do bohaterstwa

06.11.11, 11:39
ziobro do POczekalni, kurski - na dublera w GW, cymański ... żołądkowa gorzka?

• radiostacjagliwice Od draństwa do draństwa 06.11.11, 12:18
      Pozwoliłem sobie na lekką zmianę tytułu gdyż w moim przekonaniu tak to się skończy.
      W myśl zasady, że kto się k..wą urodził ten nie zdechnie kanarkiem.
    • medrek_forumowy Od draństwa do bohaterstwa 06.11.11, 12:48
      eee tam...
      • piotr7777 p. Klich dostrzega zjawisko 06.11.11, 12:57
        ...ale nie potrafi czy też nie chce podać przyczyny.
        A jest ona prozaicznie prosta - dla elit III RP i związanych z nimi mediów jest jeden niezmienny wróg - Jarosław Kaczyński. Zatem każdy kto z nim zerwie automatycznie stanie się "swój" Nawet jeśli wcześniej była dla niego oferta z "worem" i "jeziorem".

• erte2 Re: p. Klich dostrzega zjawisko 06.11.11, 13:04
          piotr7777
          Mała poprawka - jarosław kaczyński jest wrogiem nie tylko elit i mediów - jarosław kaczyński jest wrogiem Polski i Polaków. Bezwzględnym, cynicznym, gotowym podpalić kraj i pragnącym dla nas jak najgłębszego kryzysu - bo tylko głęboki kryzys gospadarczy daje mu cień nadziei na zdobycie władzy.
          • pn-ski ...od razu widać, że faszysta. 06.11.11, 17:44
            To samo chciałem zauważyć. Wypowiedz piotra77777:
            "dla elit III RP i związanych z nimi mediów jest jeden niezmienny wróg - Jarosław Kaczyński." ma sugerować, ze jakieś tam "elity III RP", zawieszone w próżni, trzymają kraj w niewoli. A że ten rząd ma poparcie większości społeczeństwa - nie jest ważne, bo to nie "naród".
            Co który zwolennik PiS-u się wypowie, to od razu widać, że faszysta.
            • piotr7777 zdaje się, że bolszewicy nazywali faszystami 06.11.11, 17:57
              ...wszystkich, z którymi w danym momencie się nie zgadzali.
              Jak widać ten mechanizm przetrwał do dziś.

Wyjaśniam mimo wszystko
              1. Nic nie sugeruję, stwierdzam fakt - Jarosław Kaczyński jest szczerze nielubiany przez osoby uważające się i uważane za autorytety medialne
              2. Zapewne ma również wiele niechętnych sobie osób w społeczeństwie, przy czym niekoniecznie jest to wynik faktu wskazanego w pkt 1, w wielu sprawach poglądy elit i społeczeństwa się rozmijają - nie o tym jednak pisałem
              3. Mimo wszystko dominuje narracja, w której J. K. jest zawsze tym złym a wszyscy inni są albo dobrzy albo źli w zależności od tego czy z nim w danym momencie trzymają.

• dorzbi Re: zdaje się, że bolszewicy nazywali faszystami 07.11.11, 06:55
                Ten mechanizm wprowadził w życie sam J.Kaczyński, dzieląc Polaków na tych swoich i obcych.Dodam,iż w sprawie dzielenia ,ten wybitny mąż stanu ma największe osiągnięcia.
                • piotr7777 Re: zdaje się, że bolszewicy nazywali faszystami 07.11.11, 18:42
                  > Ten mechanizm wprowadził w życie sam J.Kaczyński, dzieląc Polaków na tych swoic
                  > h i obcych.

Niby kiedy - proszę o konkrety.
        • mlodaemerytka Re: p. Klich dostrzega zjawisko 08.11.11, 00:03
          piotr7777 napisał:

> ...ale nie potrafi czy też nie chce podać przyczyny.
          > A jest ona prozaicznie prosta - dla elit III RP i związanych z nimi mediów jest
          > jeden niezmienny wróg - Jarosław Kaczyński. Zatem każdy kto z nim zerwie auto
          > matycznie stanie się "swój" Nawet jeśli wcześniej była dla niego oferta z "wor
          > em" i "jeziorem".
          >
          ================================
          do autorki felietonu. W oczach pani i mediow moze tak wygladac,ale to policzek dla wyborcow. Na ddobra sprawe to wy lansujecie Kanalie. Nie obywatele, ktorzy zaglosowali nie po mysli dla PiS,KK i poslow,ktorzy "przepadli".
          Pod czyim adresem wiec te oskarzenia ? Kto lansuje Ziobre z wataha ?
          Chyba nie zrozumialam "Od dranstwa do bochaterstwa". Dla nas to nie sa bochateroewie a kanalie ! Jak wogole osmielaja sie zakladac jakies kluby, naduzywac sowa Solidarnosc.
          Tym prosze sie zajac !
      • lechu733 Re: Od draństwa do bohaterstwa 06.11.11, 13:50

"Swego czasu dowiodła tego historia wędrówki Joanny Kluzik-Rostkowskiej z PiS, przez PJN do PO,"
        Czyli wg. GW-prawdy W PISie są dranie a w PO bohaterowie. Jak nisko trzeba upaść

• erte2 Od draństwa do bohaterstwa 06.11.11, 12:59
      To co obserwujemy od piątku to po prostu zwykła dintojra, może jedynie bez użycia noży sprężynowych czy brzytwy. Jeden cyniczny i bezwzględny przywódca gangu rozprawił się z drugim chcącym pozbawić herszta władzy. I tyle.

dintojra (za słownikiem języka polskiego)
      «sąd lub krwawa rozprawa w środowisku przestępczym»
    • zdybka Od draństwa do bohaterstwa 06.11.11, 13:37
      Czyzby Ziobro odchodzac od Pis ,bo w jego wyrzucenie nie daje wiary,
      szukal rozgrzeszenia ?Rodzina mu sie powiekszyla ,fajnie.... ale Blida
      ja stracila,niezapominajmy o tym.
    • cwiercinteligentzpis ... zwykłe dorzynanie, po prostu. 06.11.11, 13:39
      t
    • 1ewkas Od draństwa do bohaterstwa 06.11.11, 16:03
      Partia Ziobry czy PiS Kaczyńskiego to będzie wybór dotyczący tylko ich elektoratu. Nie wydaje mi się możliwy przepływ jakichkolwiek wyborców innych partii.
      Od PiS-u oddzielił się nurt, którego wybitnymi przedstawicielami są przede wszystkim J. Kurski, jak również Ziobro.
      Jest to nurt politycznego łajdactwa.
      Jakkolwiek Kaczyński prezentował często polityczną nikczemność, to jego uczniowie poszli jeszcze dalej, przerośli mistrza. Oczywiste, że bez akceptacji wodza nawet by nie pisnęli, jednak inicjatywa w większości przypadków należała do nich.
      Inteligencja Kaczyńskiego jest przez wielu przeceniana, to jednak stary rep kręcący się wokół własnego ogona, nie wpadłby na tak genialne w swojej prostocie perełki, jak "ciemny lud to kupi, dziadek z Wehrmachtu czy ten pan już nigdy..." On dysponował tylko teczkami, przez lata trzymając swoich politycznych wrogów w szachu, aż w końcu ludzie przestali na jego "rewelacje" reagować.
      Jego czas już się kończy, pora więc staremu basiorowi do gardła skoczyć. Tylko czy nie będzie to rzeczywiście wybór między dżumą i cholerą ?
      Nikczemność wodza jest powszechnie znana, wiemy, czego się po nim spodziewać.
      Możliwości Ziobry i Kurskiego poznaliśmy siłą rzeczy tylko w niewielkim, na szczęście, zakresie.
      I na pewno nie dopuścimy, abyśmy musieli poznać je w pełni ich rozkwitu.
    • jurek4491 Od draństwa do bohaterstwa 06.11.11, 16:24
      Wszystkie programy rozrywkowe się chowają, tyle radości dostarczają nam PiSdzielce. Wisi mi i dynda kto wygra a kto przegra,ważne że się piorą po ryjach między sobą,niech się dzielą na drobne bo to dobre dla naszego kraju.
    • helguera klichowa insynuje albo pernamentnie się myli 06.11.11, 17:03
      Blidowej dalaby spokoj bo juz nie żyje.Nalezy pamietac że afera byla skoro inna osoba jest z tego samego oskarzenia sadzona.Dokto jest oskarzony o przyczynienie sie do śmierci pacjenta poprzez nie udzielenie mu pomocy po jego[doktora]błedzie.Doktor nie reagowal pomimo ze druga osoba sugerowala mu ze doszlo do błedu[zapomnianu usunac gazika].Takie sos dyskwalifikuje go jako lekarza.Dla Klichowej [gazety]to skrzywdzony bohater.Chorzy z nienawisci do pisiora są ślepi nawet na tak oczywiste przestepstwo.Inni potencjalni ''doktorzy''powinni sie starac by oskarzał ich jakiws pisior,a chore lewackie media zrobia z nich bohaterow.
      • sam16 Re: klichowa insynuje albo pernamentnie się myli 06.11.11, 17:27
        helguera napisał:

Dla Klichow
        > ej [gazety]to skrzywdzony bohater.Chorzy z nienawisci do pisiora są ślepi nawet
        > na tak oczywiste przestepstwo.

Zaslepiony miloscia do PiS helguera kazde swinstwo pisowczyka potrafi zamienic w heroiczne poswiecenie.
        Byli bohaterowie PiS nagle zmienili sie w zdrajcow.
        Kurski ktory przyczynil sie do najwiekszego sukcesu wyborczego Kaczynskiego teraz jest zdrajca. Ziobro ,ktory przelewal krew(nie swoja) dla PiS zostal potraktowany jak sztubak.
        Oczywiscie nie zaluje ani jednego ani drugiego.Taki sam los spokta nastpnych niewolnikow Kaczynskiego jesli tylko padnie na nich cien podejrzenia.
    • paul_kemp Przecież GW tak robi notorycznie 06.11.11, 17:47
      Jednego dnia rozdeptuje się człowieka, a innego zaprasza na wywiady, uśmieszki, kurtuazja.
      Całe GW.
      Nie wiem czemu cyngielka taka zdziwiona, skoro organ, w którym pracuje daje przykład.
      • sam16 Re: Przecież GW tak robi notorycznie 06.11.11, 17:58
        paul_kemp napisał:

> Jednego dnia rozdeptuje się człowieka, a innego zaprasza na wywiady, uśmieszki,
        > kurtuazja.
        > Całe GW.
        > Nie wiem czemu cyngielka taka zdziwiona, skoro organ, w którym pracuje daje prz
        > ykład.

Podaj przyklad jak to sie robie w Gazecie.
    • sphinxpinastri 188 06.11.11, 19:05
      Chłopaki z wyborczej, wyrośnijcie z krótkich spodenek. Polacy już od dwóch wieków nie jeżdżą na saksy za chlebem, a wy stale i stale, i stale od 344 lat to samo: Czy Polska może się wybić na PO.
    • jacmenos miara normalności 06.11.11, 19:11
      trzech mężczyzn wyrzuconych z sekty przez jej Wodza przyciąga uwagę dużej liczby osób .
      Czy to jest stan normalności ? Z drugiej strony powinniśmy dziękować Bogu ,że w 40 mln państwie nie ma poważniejszych spraw !!!
      I to jest piękne !
    • helguera do sama 16 06.11.11, 19:11
      widac jesteś leniem i czekasz az inni podaja Ci przyklady zach.gazety ala Kali.Wałęsa kiedys gdy startowal w wyborach jako przeciwnik gazetowych faworytow byl przedstawiany jako zagrozenie dla demokracji.Gdy juz ''nie ''byl grożny ,a na dodatek krytykowal IPn i pisiorow stal sie gazetowym idolem.Odwrotnie było z Herbertem czy millerem .Herbert po tym jak napisał co myśli o michniku zostal w gazetowym wywiadzie przedstawiony jako chory czlowiek.Przedtem czesto i tylko,pisano o nim same superlatywy.Miller cale lata był przez gazete glaskany,teraz gdy zagrodzil droge do przywodztwa Kaliszowi czyli temu na ktorego lewacy liczyli ze orzeni czerwonych z paliknotami i wspolnie beda dzialąc na rzecz lobby homosiowego i pluc nakrzyz ,milośc do leszka ustala.Ba Miller powiedzial prawde o Palikocie tego to juz bylo za wiele ,co zaowocowalo szeregiem artykulów cyngli dyskredytujacych jego ''osiagniecia''.Przyklady mozna by mnozyc,.Jesli ty na podstawie tego ze ja pokazuje insynuacje i manipulacje klichowej widzisz w tym milosc do Kaczora to radze ci otworzyc interes jasnowidza.Ja o kaczorze nic nie pisalem nikogo nie bronilem,ale w twej malej glowisi zaraz rodza sie insynuacje ala klichowa.Możesz jesze udac sie do lekarza/..
      • andok777 Re: do sama 16 06.11.11, 23:52
        Z takimi jak "sam" nie da się dyskutować. Ich prawdą jest GW i TVN24 i nikt ich nie przekona, że ... Czy mozna takich przekonać jakimikolwiek argumentami?
        • sam16 Re: do sama 16 07.11.11, 06:42
          andok777 napisał:

> Z takimi jak "sam" nie da się dyskutować. Ich prawdą jest GW i TVN24 i nikt ich
          > nie przekona, że ... Czy mozna takich przekonać jakimikolwiek argumentami?
          Skad wiesz skoro nigdy nie dyskutowalimy.
          A TVN 24 nie ogladam bo mieszkam w Kanadzie i nie mam dostepu do polskiej tv oprucz tvpolonia a tam TVN nie ma.
        • pis_busters Re: do andok777 07.11.11, 08:02
          Z takimi jak "andok777" nie da się dyskutować. Ich prawdą jest ND i TV Trwam i nikt ich nie przekona, że ... Czy mozna takich przekonać jakimikolwiek argumentami?
      • sam16 Re: do sama 16 07.11.11, 06:39
        helguera napisał:

> widac jesteś leniem i czekasz az inni podaja Ci przyklady zach.gazety ala Kali.
        Nie jest to zacheta do dyskusji ale przywyczailem sie do tego typu zwrotow na forum i zupenie nie zwracam na nie uwagi bo musialbym odwdzieczyc ci sie takimi samymi albo gorszymi epitetami co nie lezy w moim zwyczaju.
        Przeczytaj sobie swoj poprzedni post to przysnasz mi racje.ze
        Twoj post jest jawna obrona Ziobry ktory razem z Kaczynskim uknuli zupelnie bezpodstwny spiek przeciwko Blidzie i dr. Garlickiemu.
        Sposob w jaki chciano wrobic Blide w afere i wszystko to co dzialo sie po jej smierci dowodzi jednego. Ziobro i Kaczynski powinni byc oskarzeni i posadzeni w wiezieniu za falszywe oskarzenia co w konsekwencji doprowadzilo do smierci Blidy a moze zabojstwa jej przez policjantke. Zamiana kurtki na polecenie przelozonego,zacieranie sladow w domu Blidy inne okolicznosci jednoznacznie wskazuja wine Ziobry i Kaczynskiego. Oni sami oczywiscie nie brali w akcji udzialu ale sa bezposrednio odpowiedzialni za ludzi ktorzy te akcje na ich zamowienie nieudolnie spartaczyli.
        Tak wiec w mojej ocenie twoj poprzedni post jest wyrazem "milosci do Kaczora i PiS)
        Ludzie starajacy sie o obiektywizm tak nie pisza i nie biora w obrone czegos czego w swietle faktow nie da sie obronic.
        > Wałęsa kiedys gdy startowal w wyborach jako przeciwnik gazetowych faworytow byl
        > przedstawiany jako zagrozenie dla demokracji.Gdy juz ''nie ''byl grożny ,a na
        > dodatek krytykowal IPn i pisiorow stal sie gazetowym idolem.

Od 89 r jestem emigrantem a Gazete na internet czytam ok kilku lat. Nie wiem co gazeta pisala o Walesie kiedy byl prezydentem czy kandydatem na prezydenta.
        Wijem natomiast ze w USA i w Kanadzie gdzie mieszkam Walesa jest nikwestionowanym bohaterm na skale swiatowa i tak juz pozostanie bez wzgledu jak niektorzy pseldohstorycy beda sie starali go opluc.Legeda Walesy w swiecie bedzie nienaruszona.
        Osobiscie nie uwazam Wlesy za mojego idola i jestem bardzo krytyczny w stosunku do tego jakim byl prezydentem i mam ronwiez wiele zastrzezen do tego co mowil i mowi.
        Jestem czasem zazenowany jego wypowiedziami ale z drugiej strony nie mozna mu odmowic zaslug jako przywodcego Solidarnosci. Szczegolnie w czasie rozmow prowadzacych do zalegalizowania Solidarnosci Walesa dla narodu polskiego byl niekwestionowanym przywodca.
        Wiem bo sam bylem zaangazowany w tworzenie Solidarnosci w moim zakladzie pracy i jako zwykly obywatel czulem sile jego przywodztwa i nadzieje jak w nim pokladal narod.

Nie sledze i nie pamietam wszystkieo co Gazeta napisala na temat Walesy. Ogolnie wiem ze bylo wiele krytycznych artykulow na jego temat i nigdy gazeta nie odnosila sie do Walesy bauwochwalczo jak to robi ND czy GP w stosunku do Kaczynskiego.

.Ja o kaczorze nic nie p
        > isalem nikogo nie bronilem,ale w twej malej glowisi zaraz rodza sie insynuacje
        > ala klichowa.Możesz jesze udac sie do lekarza/..

To ze nie wymieniles nazwiska Kaczynskiego nic nie znaczy.
        Z twojego tekstu wynika,ze jests zagorzalym zwolennikiem Kaczynskiego i Ziobry.
        Ciekawe kogo teraz wybierzesz za swojego guru.
        Z gory gratuluje wyboru. Mnie nic do tego.
    • antropoid Re: Od draństwa do bohaterstwa 06.11.11, 21:00
      trajkotek napisał:

> ziobro do POczekalni, kurski - na dublera w GW, cymański ... żołądkowa gorzka?
      -----------
      Nie za wiele tej żołądkowej trajkotku? Strzelże czasem co czystszego, bo się nieboraku zamulisz. Żołądek oczywiście, bo umysł to już nie do uratowania.
    • antropoid Od draństwa do bohaterstwa 06.11.11, 21:06
      "W ciągu kilku dni Zbigniew Ziobro wyrósł na nadzieję polskiej prawicy i symbol ruchu oporu wobec dyktatury Jarosława Kaczyńskiego, ale i wyraziciela zdrowego politycznego rozsądku."

Ziobro wyrazicielem zdrowego politycznego rozsądku???
      Chyba tylko dla tych, dla których rozsądek, to to samo co rozporek.

• jwojnar Nic nowego 06.11.11, 23:09
      Zawsze ludzie z wrogich obozów porzucający swoich dotychczasowych panów mogli liczyć na więcej przychylności, niż zasługiwali. Pułkownik Józef Światło jest do dzisiaj pamiętany jako ten, który ujawnił komunistyczne zbrodnie, a nie jako ten, który je popełniał. Popieranie zdrajców z wrogiego obozu najzwyczajniej się opłaca, no i zachęca następnych do zdrady. Cyniczne, ale skuteczne - taka jest polityka.
    • akacja59 Od draństwa do bohaterstwa 06.11.11, 23:48
      Obserwowałam te partyjne roszady z dużym niesmakiem, bo zdrowy żołądek buntuje się na widok takich przepychanek. No, normalnie chce się rzygać. Ziobro nie jest bardziej wartościowym politykiem niż Kaczyński, on jest tylko młodszy i chyba trochę bardziej inteligentny. Jednak zabrakło mu zdolności przewidywania i za wcześnie rzucił się do gardła prezesowi. Tak naprawdę, to prawica ma kłopot, bo brak jej przywódców, którzy by się wcześniej nie zblamowali. A szkoda, bo Polsce przydałaby się mądra prawica. Żałosne to wszystko.
    • benek231 Ojciec wyjal z Jaroslawa Ziobro :O) 07.11.11, 02:52
      tchnal w nie zycie, i dal mu na imie Zbyszek. :)

O to wlasnie chodzi pani Aleksandro. To sa czlonkowie tej samej czarnej sotni - tyle, ze skloconej ze swym szefem. Niemniej tak jak reszta PiSiakow zwolennicy panstwa wyznaniowego, wzrastajacego przeplywu kasy z budzetu do kk, i szeregu przywilejow dla tegoz. Z Kaczorem czy bez - zwolennicy "demokracji z Bogiem", czyli czegos w stylu poludniowo-amerykanskim, gdzie demokracja zaczyna sie i konczy na wyborach, a w miedzyczasie kwitnie paternalizm i autorytaryzm. Cymanski z Kurskim i Zibra, czy Kaczynski z Hoffmanet - takie samo g.
    • prawdziwygagatek Każdy z nich to niereformowalna hołota polityczna, 07.11.11, 04:43
      faszystowska swołocz, wrzód na doopie polskiej sceny politycznej...
      Kibelek.. i spuścić wodę...
    • iwano19 Od draństwa do bohaterstwa 07.11.11, 06:54
      Dlatego żal mi,mimo całej niechęci,PiS ale przede wszystkim nas samych.W każdej demokracji,powinny być reprezentanci różnych opcji politycznych.U nas,zupełnie niepotrzebnie,poglądy prawicowe są dyskredytowane z powodu,osób,które je wypowiadają.Wiem,że Ziobro to naśladowca Dzierżyńskiego,Kurski to raczej awanturnik niż polityk,o Jarku i jego świcie lepiej już zapomnieć.Ale jeśli nie będzie komu kontrolować PO to i oni znowu zaczną tworzyć nowe afery.
    • grisza14 A kiedy ostateczny wynik sekcji zwlok Leppera? 07.11.11, 08:08
      Nie zebym bardzo sie nim zadziwil, ale ciekawi mnie sprawa, jak uczeni toksykolodzy zinterpretuja obecnosc srodkow zwiotczajacych w zwlokach przywodcy Samoobrony.
      Widac jednak, ze jest z tym jakis klopot, skoro to wszystko tak dlugo trwa.
      Poza tym pozdrowienia dla kapitana Michnika z Uppsali.
      • antropoid Re: A kiedy ostateczny wynik sekcji zwlok Leppera 07.11.11, 11:45
        grisza14 napisał:

> Nie zebym bardzo sie nim zadziwil, ale ciekawi mnie sprawa, jak uczeni toksykol
        > odzy zinterpretuja obecnosc srodkow zwiotczajacych w zwlokach przywodcy
        > Samoobrony.

Spytaj jego koalicyjnych koleżków - specjalistów od dziwnych "samobójstw" (vide Blida). A nuż wewnątrzpartyjna rozpierducha spowoduje u nich przypływ szczerości i raczą ci odpowiedzieć.
    • moccobaron Od draństwa do bohaterstwa 07.11.11, 09:39
      Moge sie tylko podpisac pod tytulem. Droga we wszystkich krajach swiata w polityce jest tak samo dluga i krotka -od dranstwa do bohaterstwa lub odwrotnie- patrz: Gadaffi
    • lionold Od draństwa do bohaterstwa 07.11.11, 09:46
      Dla mnie napewno nie. Dla mnie sqrvysyństwo, przede wszystkim trzech arcysqrvysynów (Ziobro, Kurski i główny Kaczyński) nie da się UKRYĆ pod dobrotliwym określeniem drań i draństwo.
    • mlodaemerytka Od draństwa do bohaterstwa 08.11.11, 00:07
      Czy to ma byc sarkazm ? cynizm? "uwiad' dobrego pomyslu na krytyczny felieton bez "ogrodek'.
      Prosze sie nie powolywac na innych, nalezy miec swoja twarz i zdanie !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka