Dodaj do ulubionych

Ratunku! Polacy nas biją!

17.11.11, 08:05
Polska policja bije i zamyka tylko bezbronnych , bo zadawanie się z bańdziorami jest bardzo niebezpieczne.
Obserwuj wątek
    • terleo Ratunku! Polacy nas biją! 17.11.11, 08:06
      *Ratunku! Co Niemcy robili na Nowym Świecie?!* Czy zaprosił ich Kaczyński?
      • calli Na szczęście są jeszcze sądy europejskie.. 17.11.11, 08:56
        ..w których Polska przegrywa 9 na 10 spraw. I mam nadzieję, że tę również przegra, bo jeśli Niemcy nie nauczą naszego policyjnego chamstwa porządku i cywilizowanych reguł, to - sądząc po idiotycznych komentarzach i doświadczenia ponad 20 lat tzw. Wolnej Polski (haha) - nikt tego zbydlęcenia nie ogarnie.

A zobaczymy ile jeszcze spraw wytoczą państwu polskiemu goście Euro 2012, płatne z kieszeni podatnika, naturalnie :)
        • cyniczne_oko Inteligentny inaczej trafił i tutaj, bedzie ubaw 17.11.11, 12:06
          calli napisał:

> ..w których Polska przegrywa 9 na 10 spraw. I mam nadzieję, że tę również przeg
          > ra, bo jeśli Niemcy nie nauczą naszego policyjnego chamstwa porządku i cywilizo
          > wanych reguł,

Twoje cywilizowane reguły to przyjazd z kastetami i pałkami do innego kraju i napaści na członków marszu w święto narodowe. Polakiem nie jesteś, za to na pewno jesteś inteligentny inaczej. Będę miał ja i reszta czytający twoje wpisy niezły ubaw. Hasbara bardzo podupadła dając takie "orły intelektu" do ataków na polaków.
          • marco-wr "powrocie z Warszawy muszą się poddać terapii" :D 17.11.11, 14:47
            Ten cytat mnie rozwalił do dna: "Syn i jego koledzy po powrocie z Warszawy muszą się poddać terapii"!!!

A nie wydaje sie szacownemu tatusiowi, że na terapię to synek powinien był się udać przed wyjazdem? :D:D:D
    • sphinxpinastri 258 17.11.11, 08:07
      Przyjechali uzbrojeni po zęby, aby blokować legalną manifestację, więc policja na miejscu powinna ich potraktować pałą, wodą, ew. gazem (łzawiącym).
    • gregoson Ratunku! Polacy nas biją! 17.11.11, 08:08
      Ja ze swojej strony uważam, że powinno sie wytoczyć proces policji, za cackanie się z niemieckimi bandytami. Na terapie teraz będą musieli chodzić, nago ich trzymali - jak to czytam to tym bardziej uważam, że Blimsztajn i Szczuka to ludzie, którzy starcili zdolność do wypowiadania się w jakiejkolwiek sprawie. Za to, że popierali ściągania bandziorów do Polski. Wiedziałem, że te miekkie niemieckie rury jak ich policja zgarnie to się zapłaczą i będa robić z Polaków przestępców. Policja to powinna wpaść do Krytyki Politycznej wcześniej i dopiero potem zagonić niemieckie bydlęta do knajpy zanim pozbęda się pał i kastetów. Teraz to każady niemiecki bandzior z antify będzie się wypierał. Ale może jeszcze raz przyjadą to wtedy policja nie popełni błędów i szwabskie bandziory będa mioały faktycznien powódy do płaczu.
      • pawel.nn Re: Ratunku! Polacy nas biją! 17.11.11, 08:22
        W "dobrych" czasach ZOMO by się z nimi nie cackało. No ale teraz mamy "niestety" demokrację, no i ta Unia...
        • cehaem Re: Ratunku! Polacy nas biją! 17.11.11, 10:38
          Policja jest od tego, zeby kierowac sie prawem. Ale policmajstrom w Polszy zawsze bylo wolno "nieco wiecej". Pieknym przykladem tego bylo kopanie bezbronnego przez wscieklego zadymiarza na panstwowym etacie, co zostalo zarejestrowane przez kamery.
    • three-gun-max Biedaczki ;) 17.11.11, 08:21
      Ciekawe czy odebrali już swoje lewicowe relikwie porzucone w Nowym Wspaniałym Świecie
      • zomozadwa Re: Biedaczki ;) 17.11.11, 11:18
        three-gun-max napisał:

> Ciekawe czy odebrali już swoje lewicowe relikwie porzucone w Nowym Wspaniałym Ś
        > wiecie

mylisz się.
        to są relikwie naszego nowego świętego:
        warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,10649452,_Pan_Rafal__radzi__gdzie_znalezc__zdrajcow_rasy_.html
        Świętego Rafała-Łajt-Pałera z NŚ. :-D
    • sakral Ratunku! Polacy nas biją! 17.11.11, 08:22
      red.Wieliński pisze o młodych
      antyfaszystach z Niemiec:

"Wcześniej bojówkarze zaatakowali polską grupą
      rekonstrukcyjną i zachowali się agresywnie".

za rok przyjadą z medalikami i obrazkami swojego
      rodaka Benedykta XVI.

Polscy faszyści i red.Wieliński z "Gazety Wyborczej"
      będzie na zadowolony i radosny.

trzeba poszukać numer konta bankowo młodych z
      Niemiec, i wpłacić kilka groszy na adwokata.

• maczimo Ratunku! Polacy nas biją! 17.11.11, 08:23
      Musieli się poddać terapi, bo nie znaleźli w Polsce faszystów i zwątpili w komunistyczne idee. Zrobią im od nowa pranie mózgów.
    • trajkotek trzeba było zawczasu ... 17.11.11, 08:29
      "Syn i jego koledzy po powrocie z Warszawy muszą się poddać terapii" ... a nie prościej było przed przyjazdem, albo zamiast???

• bierfreund Litosci... terapii i adwokata im trzeba... 17.11.11, 11:25
        Tatus biednego guerrillero musial az sie poplakac w mediach, jak to polscy faszysci stlamsili nadzieje synka na lepszy swiat. Oj nie, Polska pelna jest zlych ludzi, Niemcy za to zadnych uprzedzen nie objawiaja...

Kilka lat temu zostalem podczas rutynowej kontroli bez wyjasnien zatrzymany przez niemiecka policje w Dortmundzie, skuty i odwieziony na komisariat w Bochum, gdzie na dzien dobry mily pan mnie spytal ile samochodow juz ukradlem, do nastepnego dnia wieczorem posiedzialem sobie w celi bez wyjasnien az mnie grzecznie wypuscili na jakims zadupiu i stwierdzili, ze najlepiej zebym wracal do Polski. Zero wyjasnien...
        Jak widzicie, niemiecka policja to wszystko mili profesjonalisci.
        • yannika Re: Litosci... terapii i adwokata im trzeba... 17.11.11, 12:34
          A to ciekawe, tak po prostu z darma racji? Czy przez "polskie" podejście do przepisów drogowych zatrzymali?

Ja ze stróżami porządku z krajów zachodnich mam wyłącznie dobre doświadczenia, włącznie z sytuacją, kiedy to w Kolonii zostałam podwieziona pod hotel przez panów z patrolu, bo uznali, że nie pozwolą na to, żeby samotna kobieta stała na przystanku czekając na nocny autobus.
          • bierfreund Re: Litosci... terapii i adwokata im trzeba... 17.11.11, 14:18
            Czy mieli w tym racje, tego nie wiem. A zatrzymali podczas przesiadki na dworcu.
            Moznaby sie teraz domyslac czym tez sobie zasluzylem ( pijany, zaczepial porzadne kobiety, awanturowal sie, sikal na peronie, wygladal na chuligana... ) ale nic z tego:
            Wyszedlem przed dworzec, rozejrzalem sie, postalem 2 minuty, podeszlo do mnie 2 milych panow, zrobilo "rutynowa" kontrole i przetrzymalo do 17.00 nastepnego dnia.
            Ot, takie moje "dobre doswiadczenie" z niemiecka policja...
    • cyniczne_oko Dawno sie tak nie uśmiałem,najpierw J-23, teraz to 17.11.11, 08:50
      Dawno się tak dobrze nie uśmiałem jak czytając toto. Jak widac GWniana zienia profil i robi się pisemkiem wybitnie rozrywkowym. Najpierw mamy przygody J-23, dzielnego agenta-bojownika antyfaszystowskiego przenikajacego w szerego "faszystów" i ogłaszającego jak to planują oni przejąć władzę nad Polską, teraz mamy bajkę o policjantach ŚPIEWAJĄCYCH Dojczland dojczland iber alles ( Skoro Blumsztajn może pisać w sposób fonetyczny swoje nazwisko, to ja wezme z niego przyklad jesli chodi o słowa piosenki ). Ciekawe czy jest ktoś kto uwierzy że polscy policjanci znają tę piosenkę i na dodatek są tak dobrze wokalnie uzdolnieni by ją śpiewać? Chcą się sadzić? Hahaha, mogli posiedzieć 48 godzin a nie parę, niech się cieszą że ich puszczono ( swoją ścieżką dlaczego ich puszczono? ).
      • asperamanka Re: Dawno sie tak nie uśmiałem,najpierw J-23, ter 17.11.11, 09:11
        Po prostu naród nie zareagował z wystarczająco świętym oburzeniem na opisywane bardzo obrazowo w jedynie słusznych mediach ekscesy "faszystów" w Warszawie. W dodatku zamiast popierać niemieckich "antyfaszystów", których policja, niesłusznie oczywiście, bo przecież nic złego nie robili, zapędziła do Nowego Wspaniałego Świata, publika ma jakieś wątpliwości.

Więc teraz trzeba brać niewystarczająco uświadomionych czytelników na litość. Dziś się okazuje, że biedaków godzinami pałowano, kazano stać przodem do ściany, i w inny przemyślny sposób torturowano. I w dodatku śpiewali im Deutschlandlied, pewnie jeszcze z towarzyszeniem orkiestry kameralnej komisariatu pod dyrekcją sierżanta Miziaka. Już ja to widzę. Policjanci, jak każdy, są z natury leniwi, i pewnie jak zwykle zamknęli towarzystwo na dołku, trochę przy tym potarmosili, przestali się interesować, i poszli oglądać XIII Posterunek.

Jeżeli ten artykuł nie wzbudzi wystarczającego poparcia dla "biednych niemieckich antyfaszystów", to za dwa dni się okaże że musieli komendantowi i jego zastepcom laske zrobic pod groźbą zastrzelenia, i ktoś z Krytyki Politycznej wystąpi na konferencji prasowej z wibratorem i pistoletem, bo oni są dobrzy w "przytulaniu" cudzych pomysłów.
        • kirdan1 Re: Dawno sie tak nie uśmiałem,najpierw J-23, ter 17.11.11, 10:44
          Miałem dokładnie takie samo wrażenie po przeczytaniu tych wypocin.
          Najlepsze jest ta konieczność poddania się terapii... :-D No cóż, niech się leczą... ;-)
      • a_weasley Re: Dawno sie tak nie uśmiałem,najpierw J-23, ter 17.11.11, 12:24
        cyniczne_oko napisał:

> Dojczland dojczland iber alles ( Skoro Blumsztajn może pisać w sposób
        > fonetyczny swoje nazwisko, to ja wezme z niego przyklad

Kiedy ono się nigdy nie pisało Blumstein, bo jidysz nie posługuje się alfabetem łacińskim.
        • asperamanka Re: Dawno sie tak nie uśmiałem,najpierw J-23, ter 17.11.11, 13:09
          Ono musiało się pierwotnie pisać "Blumstein"

Jako ciekawostkę historyczną ci to podam, bo mało kto o tym wie. Żydzi w czasach I Rzeczypospolitej w ogóle nazwisk w dzisiejszym rozumieniu nie mieli. Bo państwo się nimi nie interesowało, i rządzili się sami w ramach gmin żydowskich, gdzie się po prostu nazywali np. Izaak syn Jakuba, czyli Izaak ben Jacob, i tyle.

Po rozbiorach Prusacy zapragnęli wszystko "uporządkować". Jak to oni. Ordnung muss sein. Powstały komisje urzędnicze, nadające Żydom nazwiska. Wymyślali je pruscy urzędnicy. W Warszawie po 1803 roku np. szefem komisji nadającej Żydom nazwiska był niejaki Ernest Teodor Amadeusz Hoffmann, dość znany niemiecki twórca literatury i muzyki epoki romantyzmu, który nawet ogłosił wśród urzędników konkurs na nadanie najbardziej śmiesznego nazwiska Żydowi. Większość nazwisk, które traktyjemy jako klasycznie żydowskie, typu Blumstein, Rosenbaum, Eisenberg, Goldberg, Kirchenstein, Apfelbaum, itp, wymyślili nadali właśnie Prusacy. I pierwotnie zapisywali po niemiecku, a potem dopiero dostosowano je do pisowni w judysz, choć nie zawsze.

Na terenach pozostałych zaborów było inaczej, ale to już inna długa historia.
    • n30n Naiwni germanie nie wiedza 17.11.11, 09:01
      ze w Polsce policjant ma zawsze raczej nawet jak jej niema. Czy nikt zyczliwy nie uswiadomil im ze wytaczanie procesu policjantom bez dowodow filmowych lub dzwiekowych jest zgory skazane na przegrana? Oczywiscie adwokat tego nie powie bo straci klientow.
    • sakral Ratunku! Polacy nas biją! 17.11.11, 09:13
      autor: pan Eugeniusz
      wykopanie Bronisława Geremka cmentarz (You Tube)
      hieny cmentarne

autor - 11.11.2011 r.
      i ile radości
      pod Romanem Dmowskim.. (You Tube)

młodzi Niemcy to znają

• 1zorro-bis Re: Ratunku! Polacy nas biją! 17.11.11, 09:18
        zdebilenie w Polsce siega zenitu....:D
    • joseph.007 Ratunku! Polacy nas biją! 17.11.11, 09:20
      Biedactwa. Przecież przyjechali do Polski - kraju, w którym, jak powszechnie wiadomo, narodził się nazizm - z pałami i kastetami tylko po to, żeby zrobić jaką niewielką rozpierduchę, i tyle; w Berlinie to wszak codzienność. A tu faszystowska policja ich cap i na dołek; i jeszcze ich własny hymn narodowy im do tego śpiewali, co dla antyfaszysty-internacjonalisty z pewnością musi być niewąską torturą...
    • posca Re: Ratunku! Polacy nas biją! 17.11.11, 09:22
      "Większość z nich po pierwszych awanturach z prawicowcami na Nowym Świecie policja zagoniła do kawiarni Krytyki Politycznej"- dziennikarz kreuje rzeczywistość? Bo w innych artykułach czytałem, że lewacy sami się tam ukryli.
    • nowotka1 Ratunku! Polacy nas biją! 17.11.11, 09:53
      Hitler od początku bardzo liczył na sojusz z Polską, w której nastroje faszystowskie były bardzo istotnym elementem życia politycznego. Polscy narodowcy tylko czekali na sygnał, by pognać polskie wojsko na wschód razem z SS (Wermacht miał pozostać w odwodzie), a przy okazji samemu rozprawić się z Żydami. Doświadczenia historyczne niczego ich nie nauczyły, niestety nadal znajdują wielu pilnych słuchaczy i naśladowców. Polskie środowiska antyfaszystkowskie są za słabe, by stawić zdecydowany, adekwatny opór brunatnej fali – ich aktywiści i sympatycy są zbyt łagodni, bo to przecież „same lesby i pedały”.
      Współcześni Niemcy są zupełnie innym społeczeństwem – idioci pragnący przebrać się na stałe w brunatne mundurki spotykają się tam ze zdecydowaną reakcją bardzo silnych środowisk antyfaszystowskich.
      Tym Niemcom, którzy przybyli nam na pomoc, należało się podziękowanie, a to co ich spotkało jest oburzające i zasługuje na najwyższe potępienie. Mam nadzieję, że jeśli nie polskie, to międzynarowe sądy ocenią to zdarzenie wnikliwie i obiektywnie.
      • kapitan.kirk Re: Ratunku! Polacy nas biją! 17.11.11, 10:29
        nowotka1 napisał:

> Hitler od początku bardzo liczył na sojusz z Polską, w której nastroje faszysto
        > wskie były bardzo istotnym elementem życia politycznego.

Czego najlepszym dowodem było zapewne zdelegalizowanie ONR w 1934 i Falangi rok później, jak też posadzenie ich przywódców do Berezy.

> Polscy narodowcy tylko
        > czekali na sygnał, by pognać polskie wojsko na wschód razem z SS (Wermacht mia
        > ł pozostać w odwodzie), a przy okazji samemu rozprawić się z Żydami.

Z pewnością tylko po to aby nieco ostudzić ich chwalebny entuzjazm, Niemcy po podbiciu Polski większość działaczy narodowych z miejsca wsadzili do obozów lub/i zamordowali... Btw. jednostki bojowe SS w 1939 stanowiły nieco poniżej 1% niemieckich sił zbrojnych (równowartość ok. trzech pułków piechoty), z którymi to siłami niełatwo byłoby pokonać nie tylko ZSRR, ale nawet Luksemburg.

> Współcześni Niemcy są zupełnie innym społeczeństwem – idioci pragnący prz
        > ebrać się na stałe w brunatne mundurki spotykają się tam ze zdecydowaną reakcją
        >  bardzo silnych środowisk antyfaszystowskich.
        > Tym Niemcom, którzy przybyli nam na pomoc, należało się podziękowanie, a to co
        > ich spotkało jest oburzające i zasługuje na najwyższe potępienie.

Jako że wyższość moralna "pomocy" ze strony lewicowych umundurowanych bojówkarzy z pałami nad prawicowymi umundurowanymi bojówkarzami z pałami nie jest dla mnie zbyt oczywista, nie jestem w stanie wykrzesać z siebie oburzenia dostatecznie burzliwego. I sądząc z sąsiednich wpisów, nie jestem chyba w tym całkiem odosobniony.
        Pozdrawiam
      • aaron_agorenstein W Niemczech ataki neonazistowskie są częstsze 17.11.11, 10:56
        niż w Polsce. Bez porównania częstsze. Do tego z podpaleniami i morderstwami włącznie. Tak więc nie opowiadaj bzdur.
        • cehaem Re: W Niemczech ataki neonazistowskie są częstsze 17.11.11, 22:18
          Tak. Ale w Polsce byla rzadzaca partia nie widzi problemu w demonstrowaniu razem ze skrajna prawica. W Niemczech ta jest otoczona politycznym cordon sanitaire.
          • aaron_agorenstein Nie przypominam sobie, by PiS firmował ten marsz 18.11.11, 13:21
            Poza tym nasza "skrajna prawica" to przy niemieckiej potulne spokojne baranki. Największy jej grzech, że nawiązuje formalnie do tej prawicy, która rozrabiała 3/4 wieku temu.

Natomiast Niemcy swoich naprawę groźnych neonazistów wciąż jakoś nie mogą zdelegalizować. Dużo gadają, oburzają się itp., ale najwyraźniej po coś ich wciąż trzymają.
    • tyberium11 nareszcie Europa 17.11.11, 09:59
      do tego zapyziałego kraiku nawet niemieccy demonstranci zawitali, wow! Europa coraz bliżej. Gdyby tak Francuzi przyjechali do nas demonstrować to poczułbym się fantastycznie. Ale i tak jest nieźle.
      • michal1401 Re: nareszcie Europa 17.11.11, 11:19
        tyberium11 napisał:

> do tego zapyziałego kraiku nawet niemieccy demonstranci zawitali, wow! Europa c
        > oraz bliżej. Gdyby tak Francuzi przyjechali do nas demonstrować to poczułbym si
        > ę fantastycznie. Ale i tak jest nieźle.

A w Londynie to zamieszki kilka dni trwały, w podparyskich blokowiskach są niemal permanentne, to jest Europa, a nie ten Polski zaścianek...
    • realizmforte Ratunku! Polacy nas biją! 17.11.11, 10:58
      Nie mam już większych wątpliwości, dlaczego Hitler skomasował większość obozów koncentracyjnych na terenach polskich. Byliśmy bardzo oburzeni, kiedy kraje ościenne , twierdzili, że z powodu faktu, że zbyt wielu Polaków sprzyjało teoriom nazistowskim i chętnie pomagało w dziele „ ostatecznego rozwiązania „ Hitlerowi.
      Byliśmy z rodziną zszokowani filmem o świętochłowickim polskim obozie koncentracyjnym zorganizowanym na Śląsku po wojnie. Film zrobiony z inicjatywy IPN, z narracją historyka IPN. Pokazano późno w nocy, dwa dni temu, zdaje się pod tytułem „ niezgoda na zgodzie”.
      Byli więźniowi opowiadali o potwornych zdarzeniach dnia codziennego na terenie obozu, w tedy mieli po 14-17 lat. Obozów takich było na południu Polski około 100, Zakatowanych, upadlanych, zagłodzonych i umierających z powodu epidemii dyfterytu było kilkadziesiąt tyś. ludzi. Katami nie byli żadni komuniści - po dniu pełnym scen z najokropniejszego horroru, komendanci , funkcjonariusze, kazali śpiewać na apelu upodlanym ludziom kościelne, polskie pieśni, sami w tym czasie ściągali czapki z głów i stali w pełnym szacunku religijnym skupieniu. Znajdźcie ten reportaż !! Te podłe, prymitywne wpisy ,nawet zwykłych cwanych szczyli już Was nie zdziwią !
      • crasa Re: Ratunku! Polacy nas biją! 17.11.11, 16:34
        "Ościenne kraje"? Podobna opinia jak ta wygłoszona przez ciebie to oszczercza, rewizjonistyczna bzdura i żadna z osób choć pobieżnie znających historię nie podpisałaby się pod nią, a żaden "ościenny" polityk z całą pewnością nie miałby odwagi czegoś tak kłamliwego i absurdalnego stwierdzić.

1. Gdyby Niemcy przy wyborze miejsca pod swe obozy kierowali się wskaźnikiem poparcia dla nazizmu, wówczas logicznym jest iż umieścili by je na własnej niemieckiej ziemi, w kolebce i centrum nazizmu, najbardziej wówczas antysemickim kraju w Europie. Dziwne, aby nazizm miał wielu zwolenników w przedwojennej Polsce, skoro naziści otwarcie uznawali Polaków za podludzi, dążyli do ich zniewolenia i w ostatecznym rozrachunku zniszczenia.
        2. Gdyby naziści rzeczywiście liczyli na ochoczą współpracę Polaków przy "ostatecznym rozwiązaniu", nie zniechęcali by ich do siebie dokonując masowych mordów na polskich cywilach, zamykając Polaków w obozach koncentracyjnych (w tym członków ONR), paląc polskie wsie i miasta. Nie byłaby też potrzebna kara śmierci za ukrywanie Żyda. Niemcy nie próbowali nawet stworzyć namiastki polskiego kolaboracyjnego rządu – to najlepiej świadczy o tym, że nie liczyli na współpracę z polskiej strony.

Piszesz akurat o obozie pracy zarządzanym przez Salomona Morela (Zgoda-Świętochłowice) . Czy to on rzekomo zmuszał więźniów do śpiewania polskich religijnych pieśni niezgodnych z własnym wyznaniem?
        Smaczku całej sprawie dodaje fakt, że w podobnych obozach po wojnie, założonych przez komunistyczny Urząd Bezpieczeństwa Publicznego, obok ludzi oskarżonych o podpisanie volkslisty i kolaborację z Niemcami, torturowano i więziono również Polaków związanych z AK, państwem podziemnym, polakich patriotów, którzy walczyli przeciwko nazistom czyli Niemcom.
        • cehaem Re: Ratunku! Polacy nas biją! 17.11.11, 22:27
          crasa napisała:

> 2. Gdyby naziści rzeczywiście liczyli na ochoczą współpracę Polaków przy "ostat
          > ecznym rozwiązaniu", nie zniechęcali by ich do siebie dokonując masowych mordów
          > na polskich cywilach, zamykając Polaków w obozach koncentracyjnych (w tym czło
          > nków ONR),

W mniemaniu wielu, to czyni z nich niebywalych bohaterow.

> paląc polskie wsie i miasta. Nie byłaby też potrzebna kara śmierci z
          > a ukrywanie Żyda. Niemcy nie próbowali nawet stworzyć namiastki polskiego kolab
          > oracyjnego rządu – to najlepiej świadczy o tym, że nie liczyli na współp
          > racę z polskiej strony.

Polska byla do wymazania z mapy, co nie oznacza, ze Niemcy gardzili polska wspolpraca w formie niezorganizowanej. Spokojnie: gdyby Polska z powodow politycznach nadawala sie do instrumentalizacji, to na rowni z Litwinami i Ukraincami mielibysmy licznych "bohaterow". To, ze Polacy nie nalezeli w takiej skali do sprawcow nie oznacza, ze by nimi nie byli, gdyby zaszly inne okolicznosci. Chyba nie jestes tak naiwny, ze polowa z tych, ktorzy urzadzali getto lawkowe, nie wzieliby do reki i pistoletu, gdyby im ktos powiedzias, ze moze "Moska" calkiem legalnie zastrzelic.

> Piszesz akurat o obozie pracy zarządzanym przez Salomona Morela (Zgoda-Świętoch
          > łowice) . Czy to on rzekomo zmuszał więźniów do śpiewania polskich religijnych
          > pieśni niezgodnych z własnym wyznaniem?
          > Smaczku całej sprawie dodaje fakt, że w podobnych obozach po wojnie, założonych
          > przez komunistyczny Urząd Bezpieczeństwa Publicznego, obok ludzi oskarżonych o
          > podpisanie volkslisty i kolaborację z Niemcami, torturowano i więziono równie
          > ż Polaków związanych z AK, państwem podziemnym, polakich patriotów, którzy walc
          > zyli przeciwko nazistom czyli Niemcom.
          • kapitan.kirk Re: Ratunku! Polacy nas biją! 17.11.11, 22:56
            cehaem napisał:

> W mniemaniu wielu, to czyni z nich niebywalych bohaterow.

Ironia dosyć niemądra. Z pewnością wiesz, że pomiędzy "niebywałym bohaterstwem" a czynną współpracą z hitlerowcami w dziele zagłady Żydów jest różnica ogromna i mieści się w niej najszersze z możliwych spektrum postaw. A obozy zagłady budowano w większości na ziemiach II RP z tego samego powodu, dla którego zapory wodne buduje się zasadniczo raczej na rzekach niż z dala od nich: bo w kraju, w którym przed 1939 mieszkała bodaj 1/4 wszystkich Żydów świata, było na miejscu - mówić brutalnie - najwięcej surowca :/

> Polska byla do wymazania z mapy, co nie oznacza, ze Niemcy gardzili polska wspo
            > lpraca w formie niezorganizowanej. Spokojnie: gdyby Polska z powodow polityczna
            > ch nadawala sie do instrumentalizacji, to na rowni z Litwinami i Ukraincami mie
            > libysmy licznych "bohaterow".

No ale dlaczego właściwie się nie nadawała...?

> To, ze Polacy nie nalezeli w takiej skali do spra
            > wcow nie oznacza, ze by nimi nie byli, gdyby zaszly inne okolicznosci. Chyba ni
            > e jestes tak naiwny, ze polowa z tych, ktorzy urzadzali getto lawkowe, nie wzie
            > liby do reki i pistoletu, gdyby im ktos powiedzias, ze moze "Moska" calkiem leg
            > alnie zastrzelic.

Dziwne - jakoś dopóki ci en masse zbrodniczy antysemiccy Polacy mogli sami rządzić swoim krajem, jednak nie pozwalali nikomu legalnie zabijać "Mosków" (może mieć to coś wspólnego z faktem, że "Mośki" mieli takie same prawa obywatelskie jak wszyscy). Jak wytłumaczysz ten fenomen?

Pzdr
          • zomozadwa Re: Ratunku! Polacy nas biją! 18.11.11, 00:50
            cehaem napisał:
            To, ze Polacy nie nalezeli w takiej skali do spra
            > wcow nie oznacza, ze by nimi nie byli, gdyby zaszly inne okolicznosci.

@cehaem,
            to, że trafiasz w klawiaturę w odpowiednich miejscach, nie oznacza, że nie jesteś debilem z półmetrowym glutem wiszącym u nosa.
    • kaszub102 niemieckie media NIE informuja o tej sprawie 17.11.11, 11:01
      GW pisze "O sprawie szeroko informują niemieckie media."

kolejna GW-prawda, przegladnalem sobie wlasnie strony DieWelt, Die Zeit, FAZ, Süddeutsche, N24, nawet lewackiego TAZ... i nigdzie nie ma artykulow na temat rzekomej brutalnosci polskiej policji wobec zatrzymanych czonkow niemieckich bojowek.
    • sprzeciw21 Ratunku! Polacy nas biją! 17.11.11, 12:05
      O Marszu Niepodległości - przeczytaj w Serwis21 z dn. 14.11.2011 serwis21.blogspot.com
    • a_weasley Ratunku! Polacy nas biją! 17.11.11, 12:28
      Jak wiadomo wśród polskich policjantów znajomość niemieckiego jest powszechna, a już "Deutschland, Deutschland" to każdy zna.
      A świstak siedzi, bo nie miał niemieckiego paszportu.
    • zdepiefal Podobno nie zapewniono im tłumaczy 17.11.11, 12:29
      Ale komentarze policji pod swoim adresem doskonale rozumieli.
    • greg174 Re: Ratunku! Polacy nas biją! 17.11.11, 12:56
      saint_just napisał:

> Polska policja bije i zamyka tylko bezbronnych , bo zadawanie się z bańdziorami
      > jest bardzo niebezpieczne.
      Przeciez maja zdrowy rozsadek .Bandzior by jeszcze oddal
    • anduriel To nie Niemcy 17.11.11, 13:40
      Przyzwyczaili się zadymiarze, że u nich na dołku dostaną kawusię, ciasteczko i jeszcze im policjanci grzecznie podziękują, że zrobili zadymę, bo dzięki nim mieli jakieś zajęcie ;))))
      A na serio, to te pałki i kastety oczywiście służyły im aby w pokojowy sposób manifestować? Policja ich zgarnęła to od razu rura zmiękła i w płacz. Twardziele...
      • trajkotek Re: To nie Niemcy 17.11.11, 16:00
        dlaczego lewiczaki nie jeżdżą na imprezy faszystowskie - które wg. nich odbywają się i tam nie załatwiają porachunków swoimi metodami, lecz wykorzystują obecność tłumów ludzi, dzieci ... w takich okolicznościach jak 11 11.
    • polprawdy Ratunku! Polacy nas biją! 17.11.11, 15:11
      Czytam komentarze i włos mi się na głowie jeży ze strachu i zwątpienia. Tylko nieliczne komentarze są ad rem, większość to obelgi i gnojówka pod adresem tych, którzy mają inne zdanie. Jak mówi kot Garfield 'Są poglądy moje i błędne'. Coraz bardziej mi wstyd, że jestem Polakiem. Korzenie może chrześcijańskie, ale to co na nich wyrosło ma się tak do Chrystusa jak kanciarze do Kanta. Smutno mi Boże:(
    • trajkotek faszystowskie chamstwo i brutalność 17.11.11, 15:55
      polska policja, która stanęła po stronie faszystów przeciw tęczowym chłopcom z Niemiec jest niezwykle chamska i brutalna - dla młodych Niemiaszków to SHOCK, ich dziadowie uprzejmiej obchodzili się z klientami, gdy zapraszali ich do komory gazowej w znanym polskim obozie koncentracyjnym ...

Regenbogen über dem Polen!
      • crasa Re: faszystowskie chamstwo i brutalność 17.11.11, 16:46
        Nie żartuj w ten sposób, gdyż gro historycznych analfabetów może nie pojąć tego typu sarkazmu. Nie było "polskich obozów koncentracyjnych" - w czasie wojny, w okupowanej Polsce istniały jedynie obozy śmierci, pracy i koncentracyjne założone przez niemieckich nazistów, czyli niemieckie obozy koncentracyjne.
    • zomozadwa Re: Ratunku! Polacy nas biją! 17.11.11, 16:29
      three-gun-max napisał:

> Ciekawe czy odebrali już swoje lewicowe relikwie porzucone w Nowym Wspaniałym Ś
      > wiecie

mylisz się.
      to są relikwie należące do prawiczkowego świętego:
      warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,10649452,_Pan_Rafal__radzi__gdzie_znalezc__zdrajcow_rasy_.html
      Świętego Rafała-Łajt-Pałera z Nowego Światu. :-D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka