6.smiech 18.11.11, 11:05 Rozwiazac konkordat i wypedzic najgorszy ciemnogrod do Watykanu to reszta szybko zmadrzeje i przestana zachowywac sie jak inkwizytorzy z czasow sredniowiecza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antropoid Ks. A Rydzyk kiedy? 18.11.11, 11:35 >>Ks. Adam Boniecki ma milczeć "na czas nieograniczony"<< Marianie, czy redemptoryści - jak widać różnicy wielkiej nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
gregroyx Re: Ks. A Rydzyk kiedy? 18.11.11, 22:13 Katolicyzm, leninizm, hitleryzm, stalinizm, znow katolicyzm... Historia ponoc "kolem sie toczy". Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom-z-radia-maryja brawa dla władz zakonu 18.11.11, 11:48 za odwazna decyzje i nieugecie się pod dyktatem lewackiego salonu. Czas najwyzszy zrobic porzadek z lewacko masońska agenturą w kosciele! teraz czas na ks Sowę i tych wszystkich ktorzy sprzyjają salonowi który tak naprawde jest wrogo usposobiony do koscioła i chrześcijaństwa. Ci duchowniktorzy tego nie rozumiejha powinni odejśc z szeregów koscioła Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Re: brawa dla władz zakonu 18.11.11, 12:21 oszolom-z-radia-maryja napisał: > za odwazna decyzje i nieugecie się pod dyktatem lewackiego salonu. Czas najwyzs > zy zrobic porzadek z lewacko masońska agenturą w kosciele! teraz czas na ks Sow > ę i tych wszystkich ktorzy sprzyjają salonowi który tak naprawde jest wrogo us > posobiony do koscioła i chrześcijaństwa. Ci duchowniktorzy tego nie rozumiejha > powinni odejśc z szeregów koscioła ____________________ Kościół niech spieprza na swój Kreml w Watykanie. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Re: brawa dla władz zakonu 18.11.11, 12:38 saint_just napisał: > oszolom-z-radia-maryja napisał: > Czas najwyzszy > zrobic porzadek z lewacko masońska agenturą w kosciele! Tę faszystowsko-biznesową jeszcze bardziej należałoby przegnać. Może wtedy byłby to prawdziwy KK. Odpowiedz Link Zgłoś
gwdant Brawo faryzeusze 18.11.11, 13:54 Nie wolno. Zakazać. Czy marianici nie znają Pisma? Czy muszą szkodzić naszej Religii? Odpowiedz Link Zgłoś
herbapol Re: brawa dla władz zakonu 18.11.11, 22:20 Niestety,ale jeden Boniecki więcej jest wart niż wielu Marianów,Tomaszów,Rafałów,Piotrów i Tadeuszów.Smutne,że tego się nie widzi i nie docenia. Odpowiedz Link Zgłoś
saint_just Nie wiem co robi ktoś 18.11.11, 12:13 taki , jak Boniecki w tym zbocznym towarzystwie trzymaczy cewki w dłoni ,jak i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
sphinxpinastri 266 18.11.11, 12:20 A może by tak księżulek po prostu sobie opuścił zakon? Skoro w nim jest, niech siedzi cicho, bo reprezentuje nie siebie, a tenże zakon. Kwita. Odpowiedz Link Zgłoś
6.smiech Re: 266 18.11.11, 12:36 To raczej sekta a nie zakon jesli tak postepuja. To tak jak z takimi pisdzielcami jak ty i np. oszolom z ma ryja co tylko moga pisac i myslec co im pisszambo lub o. Sromotnik pozwoli. Odpowiedz Link Zgłoś
sphinxpinastri Re: 266 18.11.11, 13:32 Sekta? To czemu w niej siedzi? Czemu latami przewodniczył tej sekcie? No, tak, na razie nie odwinę ci w pysk za twój chamski ad personam wpis, jeszcze nie chcę zniżać się do twojego poziomu, ale następnym razem pokażę ci, że jak się daje kopa w zad takim, jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
6.smiech Re: 266 18.11.11, 14:22 Az milo czytac jakiego to jezyka milosci blizniego ucza takich koscielnych kiboli na lekcjach religii. Odpowiedz Link Zgłoś
sphinxpinastri Re: 266 18.11.11, 14:37 Pomyliłeś adresy, miłość bliźniego? Nie znam takiego pojęcia. Może gdyby mnie uczono, to bym wiedział... Tego adresu jednak nie pomyl: kup sukienkę w falbanki i stań na poboczu drogi. Tiry ci powiedzą, dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
6burakow Re: 266 18.11.11, 14:24 Rzadko sie zgadzam z sphinxpinastri ale tym razem ma racje: Boniecki mysli (przepraszam, nie mysli tylko wierzy) tak samo jak inne oszolomy z zakonu marianow. Nie bardzo wiem dlaczego ktokolwiek zwraca uwage na te klotnie idiotow. Odpowiedz Link Zgłoś
kap_jeden jesli Rydzyk a nie Boniecki ma byc lepsza 18.11.11, 12:22 interpretacja nauk Ewangelii to chyba czas najwyzszy powiedziec, ze swiete krowy faryzejskie juz wiele napsuly i powinny wreszcie spadac do watykanu albo zajac sie jakas normalna praca jak kazdy ucziwy pracownik czy rolnik w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
nerwowa10 Ks. Adam Boniecki ma milczeć "na czas nieograni... 18.11.11, 12:33 Decyzja jak najbardziej słuszna. Może tak ksiądz przemyśli wreszcie swoje wypowiedzi i zastanowi się np. nad wystąpieniem z zakonu i Kościoła. Wtedy będzie mógł mówić co mu ślina na język przyniesie, No tylko, że wtedy żadnych mediów już to nie będzie interesować. A to psikus. Odpowiedz Link Zgłoś
6.smiech Re: Ks. Adam Boniecki ma milczeć "na czas nieogra 18.11.11, 12:38 nerwowa, dlaczego nie bierzesz przepisanych proszkow ? Odpowiedz Link Zgłoś
maryla02-2 Ks. Adam Boniecki ma milczeć "na czas nieograni... 18.11.11, 12:34 I wszystko jasne!. Spadek powołań, coraz lżejsza taca,mniej wiernych i generalnie odwrót od kościoła, są pochodną takiego postępowania. To strzał w stopę, co muszę przyznać, wcale mnie nie martwi. Tak dalej dostojnicy, a wkrótce będziecie tak liczni jak na zachodzie. I tak popularni sssssssssssss............... Odpowiedz Link Zgłoś
demetria11 Ks. Adam Boniecki ma milczeć "na czas nieograni... 18.11.11, 13:02 Tak, ksiądz Boniecki ma milczeć, a ojciec Rydzyk może mówić. I wkrótce pozamiatamy w ostatnim kościele... Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek uparci obrońcy 18.11.11, 13:03 sytuacja staje się coraz bardziej napięta ... Boniecki jest poważnie zagrożony. Jego "obrońcy" wciąż twierdzą, że kapłan ma milczeć, że został zakneblowany, że odebrano mu wolność wypowiadania się - gdy tymczasem sam poszkodowany nieustannie coś gada, to tu, to tam, opowiada, komentuje ... nawet za bardzo się nad sobą nie użala: "To, że nie mogę mówić w telewizji, to nie jest odebranie mi wolności słowa Ja mogę żyć bez mediów, mogę pisać w "Tygodniku Powszechnym". Mogę z państwem się spotkać. Trudno, nie muszę rozumieć, jaki jest sens i korzyść z tej sytuacji." To trudna sytuacja dla "obrońców" - trzeba go wreszcie jakoś uciszyć, bo niweczy trud całej akcji ... To, że nie mogę mówić w telewizji, to nie jest odebranie mi wolności słowa Ja mogę żyć bez mediów, mogę pisać w "Tygodniku Powszechnym". Mogę z państwem się spotkać. Trudno, nie muszę rozumieć, jaki jest sens i korzyść z tej sytuacji. Dla zwolenników i obrońców to sytuacja bardzo niekomfortowa, gadając, klecha niszczy całą akcję, niweczy trud pracywielu dziennikarzy ... Mity i faktyMity i faktyMity i faktyMity i faktyMity i faktyMity i faktyMity i faktyMity i faktyMity i faktyMity i faktyMity i faktyMity i faktyMity i faktyMity i faktyMity i faktyMity i faktyMity i faktyMity i fakty Odpowiedz Link Zgłoś
didimos68 mogę żyć bez... 18.11.11, 13:38 Ks. Boniecki powiedzial ,,że może żyć bez mediów" to dobrze bo ja mogę życ bez ks.Bonieckiego Odpowiedz Link Zgłoś
wozi-woda Re: mogę żyć bez... 18.11.11, 18:32 Skąd przypuszczenie, że każdy głupek gardłujący o Bonieckim w ogóle wie o czym On do tej pory mówił? Pospolite pyskacze z różnych forów nie trudzą swoich móżdżków treścią wypowiedzi dłuższych niż jedna strona tekstu bo to cholernie ich męczy. Teraz bredzą, że mają dość Bonieckiego bo coś tam znów trzeba napisać... Odpowiedz Link Zgłoś
djenn Krk rulez 18.11.11, 13:58 kościół rządzi. Zresztą jak przystało na kraj wyznaniowy w którym kościół rzymskokatolicki ma najwięcej majątku nie ma się co dziwić. Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek Re: Krk rulez 18.11.11, 14:34 tak, tak krk rulezzzz, a bonicki zakneblowany - słyszałeś, by tyle gadał, gdy nie był zakneblowany? tak, tak krk rulezzzz rulezują sejmem i senatem, tuskiem, paliknotem i novickom ... _____________________________________________ Prawa reprodukcyjne Odpowiedz Link Zgłoś
mandaryna.1 Ks. Adam Boniecki ma milczeć "na czas nieograni... 18.11.11, 15:25 To w zasadzie za co chwalić ks.Bonieckiego,jesli mówił tylko to,co mu pozwolili? I dalej jest taki posłuszny? Teraz nie powinno mu na KrK już zależeć,powinien "walić" prosto z mostu.Ks.Tischner był odwazniejszy.To jak to jest z ta wolną wolą? Człowiek ma przede wszystkim mysleć,a nie poddawać się dogmatom.No,chyba,że ksBonieckiemu o cos innego chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
sedaluk Re: Ks. Adam Boniecki ma milczeć "na czas nieogra 18.11.11, 18:12 Tu jest pies pogrzebany- w cziom w koncu diela?? Moze tak zapytajmy -kto to sa "Marianie"?? Obskurny zakon oglupiajacy maluczkich maryjnymi objawjeniami . Jak tam Boniecki za mlodu wstapil to niech szczeka tak jak oni- bo im to obiecal . A jak chce miec wlasne zdanie to niech sie z tej ferajny wypisze. Odpowiedz Link Zgłoś
czesio48 I bardzo dobrze 18.11.11, 19:25 a biedne komuchy tak nagle zaczęły martwić się niedolą księdza. Odpowiedz Link Zgłoś
rudydon ..czas pomyslec o ostatecznym rozwiazaniu kwestii 18.11.11, 20:56 katolickiej towarzysze. Odpowiedz Link Zgłoś
kerrville Trudnosc zrozumienia 18.11.11, 21:31 Tydzien po wystepie ks. Bonieckiego w telewizji i obronie Nergala, tenze Nergal wystapil publicznie ubrany w sutanne i parodiowal uzdrawianie chorych, przy glosnym skandowaniu "szatan, szatan". Los zadrwil z Bonieckiego. Nie wykazal sie roztropnoscia. W sprawie krzyza w Sejmie oznajmil natomiast iz to wina katolikow. Wypowiedzi ks. Bonieckiego dezorientuja wiernych. Nalezaloby przypomniec iz Boniecki skladal zakonne sluby posluszenstwa, a jako ksiadz najwyzej ma stawiac gloszenie dobrej nowiny. Jeszcze gwoli przypomnienia: w roku 2005 Episkopat uchwalil zasady wystepowania duchonych w mediach. Wedlug nich, kaplani sa powolani do gloszenia nauki Chrystusa a nie wlasnych opinii. Ktos przywolal przyklad pustych kosciolow na zachodzie. Lecz staly sie puste wlasnie dlatego iz ksieza i pastorzy miast gloscic to do czego sa powolani, mowili to co liberalni moderatorzy chcieli slyszec. Dlatego koscioly pustoszaly gdyz nie stanowily alternatywy dla pustoslowia. W kategorii wiary najwieksze znaczenie ma, czy czyjes slowa zblizaja ludzi do prawdy czy tez nie. Nie od rzeczy bedzie takze przypomniec, iz Kosciol ma autonomie, co oznacza ze zaden red. Michnik czy jakikolwiek inny moze przesadzac o tym co i jak ma robic Episkopat. Czy to takie trudne do zrozumienia? Odpowiedz Link Zgłoś
prezi777 Re: Trudnosc zrozumienia 19.11.11, 00:11 Dobrze prawisz. Fajnie gdyby z autonomią Kościoła poszła w parze autonomia Państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszeko2.pl Ks. Adam Boniecki ma milczeć "na czas nieograni... 19.11.11, 00:55 Mam 67 lat . Nigdy nie przeklinałem . TERAZ MUSZĘ ! KRETYNIE - KTÓRY siedzisz na stołku mARIANÓW . Kto dał ci władzę,żeby obrażać CZŁOWIEKA mądrzejszego od ciebie ? To ty jesteś DEBILEM - GOOWNEM ! KRETYNIE ! Dajcie mi władzę - ja wam pokażę . /Ciebie - idioto już BÓG pokarał! Rozum ci odebrał! Odpowiedz Link Zgłoś
mariatg8 te katabasy zasługują tylko na pogardę . 19.11.11, 01:24 Zakon stalinowców . Odpowiedz Link Zgłoś
barbarach_pl Ks. Adam Boniecki ma milczeć dyskryminacja? 19.11.11, 10:03 Współczuję Ksiedzu Bonieckiemu, bo wyprzedza czasy prawdziwie wierzącego i oświeconego Kościoła.. taki jest często los proroków. Współczesny Kościół katolicki czerpie głównie z tradycji bo to pomaga okopać się przed niebezpiecznie nacierającymi islamizmem i innymi wschodnimi wierzeniami. A swoją drogą trudno uwierzyć w to, że pożądający wolności Europejczyk będzie się dobrze czuł np. w islamie, który bardzo drastycznymi metodami likwiduje wszelkie swobody. Mam także wrażenie,że internauci wypowiadający się na forach dot. religii katolickiej i Kościoła jako organizacji, nie mają prawie żadnej wiedzy w tej materii. Mylą pojęcia, nawet mylą nazwy zakonów (każdy z nich jest zupełnie inny), nie znają Pisma Świętego. A wszystko to wtedy gdy 90% Polaków deklaruje się jako katolicy. Jeśli piszący są katolikami to, przy powszechności nauczania religii w Polsce, Kościół poniósł wielką porażkę w edukacji. Niewierzącym jednak przystoi siedzieć cicho (nawet gdy mają choć częściowo rację) jeśli nie mają podstawowej wiedzy, bo ich wpisy są niepoważne - nawet nie warto ich czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
prezi777 Re: Ks. Adam Boniecki ma milczeć dyskryminacja? 19.11.11, 17:30 Dobrze prawisz. Całe zamieszanie jest wewnętrzną sprawą szamanów i ich wielbicieli. Piszesz o nauczaniu religii w szkołach. Czy w szkole, w której z założenia przekazuje się WIEDZĘ, można w sensowny sposób przekazywać SZAMAŃSKIE WIERZENIA? Odpowiedz Link Zgłoś
balladynazburzy Jeniec 19.11.11, 19:33 To znaczy, ten czlowiek jest Jencem instytucji...? Nie ma wolnosci...? Swojà wolnosc (bo prawo do Wypowiadania sié jest Prawem Fundamentalnym) oddal rzekomemu "bogu", czyli hierarchom w wysokich zlotych czapkach...? Przypadki osobnikôw Akceptujàcych odbieranie sobie Praw Fundamentalnych nalezà do specyficznych na tym swiecie - jest to wlasciwe dla poddanych sektom i... jak widzimy, kosciolom Odpowiedz Link Zgłoś